Hogyan állíthatjuk le a Windows 10-t a személyes adatok naplózásáról

A Windows operációs rendszer egyszerűen az egyik legszélesebb körű és legszélesebb körben kifejlesztett szoftver, a Windows 10 adatnaplózási gyakorlatának köszönhetően. A PC-ipar elején a Windows és az Apple volt a két legnagyobb versenytárs, és szinte mindenki hallotta a neveket, Bill Gates és Steve Jobs.© digitalpimp.

Míg az Apple megközelítette a lehető legmagasabb színvonalú szoftvert, de a Microsoft stratégiája a „tömegtermelés” volt, amely több rendszeren elérhetővé tenné azt..

Mint ilyen, a Windows-ra gyakran alacsonyabbrendű operációs rendszernek gondolnak – hibákat és vírusokat tele. Jóllehet valós érvek szólnak mindkét operációs rendszer előnyeivel kapcsolatban, az a gondolat, hogy a Windows alacsonyabbrendű, egy ötletet tartalmaz..

Windows 10 adatnaplózás – hibák és hiányosságok

Először is, aki még soha nem hallott arról, hogy egy Windows rendszer minden alkalommal meghibásodik, amikor ki van téve:

 • Vírus
 • Adware
 • Rosszindulatú
 • trójai

És egyéb rosszindulatú kódok (amelyek nagy részét a Windows írja), összehasonlítva más operációs rendszerekkel. De a vírusok nem a legnagyobb probléma.

Hidd el vagy sem, a Windows számos verziója tartalmaz alapértelmezett beállításokat, amelyeket szándékosan elrejtettek az átlagos felhasználótól, és amelyek célja a személyes adatok hajózási adatainak összegyűjtése..

Úgy tűnik, hogy sok spekuláció történik azzal kapcsolatban, hogy miért léteznek ezek a beállítások először; A Microsoft állításai szerint az adatgyűjtés javítja a felhasználói élményt, ennek ellenére szkeptikus vagyok.

Noha a tagállamok gyakran azt állítják, hogy személyes információkat gyűjtenek szoftverük vagy szolgáltatásuk fejlesztése érdekében, a valószínűbb ok a Microsoft részvétele és együttműködése az NSA-val.

E beállítások közül sokat valószínűleg az NSA kérésére beírták a kódba, a drótvágó botrányuk (PRISM) részeként, amelyek hátsó ajtót hoztak létre a következőkbe:

 • Microsoft
 • Google
 • alma

A Windows 10 a magánélet legrosszabb megsértője, és úgy lett kialakítva, hogy több személyes információt lopjon el, mint a Windows korábbi verziója. Az összegyűjtött adattípusok megdöbbentő és megdöbbentő téged kínálnak, és megfontolt, hogy az adatvédelem érdekében leállítsák és enyhítsék ezeket a beállításokat..

A magánélet fokozása a telepítés során

A Windows 10 adatgyűjtésének megakadályozására a legegyszerűbb mód az, ha letiltja ezeket a sértő beállításokat. Sajnos sokuk alapértelmezés szerint engedélyezve van, így a telepítési folyamatot testre kell szabnia, és ki kell hagynia az Expressz beállítási lehetőséget..

A Microsoft azzal foglalkozik, hogy sok felhasználónak nincs értelme a következő különbségeknek:

 • Testreszabott telepítés
 • Expressz beállítás

És mivel a legtöbb ember lusta, akkor a legkevesebb ellenállás útját veszi. A jó hír az, hogy az invazív beállítások letiltásához nincs sok technikai know-how, amely magában foglalja a Microsoft OneDrive szolgáltatásával tárolt fájlokat is..

Ezenkívül a Windows 10 összegyűjti:

 • Kapcsolattartási adatok
 • Érintse meg a bevitelt
 • Naptár információk
 • Böngészési tevékenységek
 • Helymeghatározási adatok
 • Billentyűzet
 • Wi-Fi-adatok

Ugyanakkor értsd meg, hogy néhány beállítás kereskedelmet nyújt az adatvédelem és a biztonság szempontjából. Szerény véleményem szerint ezek a kompromisszumok minimálisak, és nem befolyásolják jelentősen a felhasználói élményt.

Mint további perk, a fenti beállítások némelyikének letiltása növeli az operációs rendszer teljesítményét azáltal, hogy leállítja a háttérfolyamatokat, amelyek egyébként a memóriát és a CPU-t felszedik..

Ha már telepítette a Windows 10-et, ne aggódjon – a kézi eljárást is elvégezzük. Ezenkívül még az alapértelmezett beállítások letiltása után a telepítés során ellenőrizni kell, hogy azok valóban le vannak-e tiltva.

A Windows 10 telepítő adathordozójának betöltése után az első képernyő a két lehetőség egyikét kínálja:

Expressz beállítás vagy a lehetőséget Testreszabhatja a beállításokat.

A kék képernyő bal alsó sarkában keresse meg a „Beállítások testreszabása” lehetőséget.

A következő képernyőn egy oldal jelenik meg, amely négy be- és kikapcsolási lehetőséget tartalmaz. Minden beállítást alapértelmezés szerint „be” állásba kell állítani, de mind a négyet le akarjuk tiltani, ügyelve arra, hogy „kikapcsolt” állapotban legyenek.

Ezen beállítások közül a leginkább zavaró véleményem szerint a helymeghatározási adatok. Egyszerűen nem az egyik vállalkozás, ahol a Windows 10 számítógépet használom! Miért lenne szüksége a Földön erre az információra??

Kattintson a „Next” gombra a telepítés folytatásához.

A következő oldalon számos egyéb beállítás van lehet le szeretné tiltani.

Azt javaslom, hogy tiltsa le őket, de használja a saját döntését és mérlegelési jogkörét. Különösen azt javasolnám, hogy tiltsa le a következőket a fokozott biztonság érdekében:

 • Prediktív webböngészés
 • Wi-Fi értelemben
 • Automatikusan csatlakozik a nyitott Wi-Fi-hez

A Windows 10 telepítésének összekapcsolása egy Microsoft-fiókkal

Kattintson a „Next” gombra a telepítés következő szakaszának belépéséhez. Most már választhat: használjon helyi felhasználói fiókot, vagy jelentkezzen be új vagy meglévő Microsoft-fiókkal. Itt is van egy kis kompromisszum, de sokkal biztonságosabb a helyi felhasználói fiók használata.

Sajnos egy helyi fiók használata letiltja a Microsoft-specifikus beállítások és adatok szinkronizálásának lehetőségét a Windows eszközök között. Számos olyan harmadik féltől származó szolgáltatás, mint például a SugarSync, amelyek ugyanazokat a szolgáltatásokat nyújtják – ezek közül néhány még ingyenes.

Ha helyi felhasználót szeretne beállítani, kattintson a „Új fiók létrehozása” elemre a meglévő felhasználónév és jelszó beírása helyett.

Ezenkívül feltétlenül válassza ki a „Bejelentkezés Microsoft-fiók nélkül” lehetőséget. A Microsoft-fiók az utolsó beállítás, amelyet le kellett tiltanunk a telepítés során, de még messze sem vagyunk a készen. Folytassa a telepítési folyamatot, és jelentkezzen be az új Windows 10 rendszerbe.

A Cortana letiltása

A Cortana az Apple Siri Windows verziója, neve neve a Halo videojáték-sorozat szereplőjéből származik. Sajnos a Cortana biztonsági fenyegetést is jelent, amely sok személyes információt küld vissza a Microsoft szervereire.

Ismét használja a belátása szerint, de azt javaslom, hogy állítsa le.

A Cortana kikapcsolásához kattintson a Windows gombra, és írjon be egy szöveget a keresési ablak felhívásához. Megjelenik egy beállítási ikon, amely tartalmazza a Cortana beállításait. Alternatív megoldásként dönthet úgy is, hogy korlátozza a Cortana funkcióit, ahelyett, hogy teljesen leállítja.

Visszajelzési lehetőségek

Itt van még a zavaró Visszajelzési beállítások. A Windows 10 otthoni verzióinál ezt a beállítást nem lehet teljes mértékben letiltani, csak korlátozottan.

Ha a legalapvetőbb beállításra állítja be, akkor csak korlátozott információt küld a Microsoft számára névtelenül. Sajnos csak az Enterprise és a Server kiadások képesek letiltani ezt a funkciót.

A következőképpen lehet kikapcsolni:

Windows frissítések

Alapértelmezés szerint a Windows 10 a P2P rendszert használja a frissítésekhez. Úgy gondolom, hogy ez a Microsoft részéről elég okos, mert csökkenti a frissítőszervereikre háruló terheket.

De ez szintén elég bizonytalan, mert a hackerek megpróbálhatják a rendszert a rosszindulatú frissítés letöltésére rávilágítani. Ráadásul más felhasználók láthatják az Ön IP-címét a P2P rajban.

A szolgáltatás letiltásához és a frissítések letöltéséhez csak az ellenőrzött Windows-kiszolgálókról keresse meg újra a beállítások menüt, és keresse meg a következőket:

Ha szeretné, letöltheti a P2P frissítéseket a helyi LAN-hoz csatlakoztatott számítógépektől, amely otthoni hálózathoz alkalmas más Windows 10 telepítésekkel.

Ez a módszer azonban veszélyes lehet a nyilvános internetkapcsolatokra – például a helyi kávézóban a Wi-Fi-re.

A OneDrive letiltása

Az OneDrive a Microsoft felhőalapú tárolási megoldása, és közismert módon bizonytalan a biztonsági hibák és az NSA bevonása miatt. A Windows 10 letiltásához kattintson a tálca felfelé mutató nyílára, majd a OneDrive elemre, végül pedig a Beállítások elemre.

Fontolja meg a következő beállítások letiltását:

 • „Hadd használja a OneDrive fájlokat a PC-jére.”
 • “Automatikusan indítsa el a OneDrive programot, amikor bejelentkezem a Windowsba”
 • “Az Office használatával más emberekkel folytatott fájlokat dolgozhat ki egyszerre.”

Egy vagy másik ok miatt, ha egyszerűen nem tudsz részt venni a OneDrive szolgáltatásban, akkor jó, ha engedélyezte. A OneDrive használata azonban azt eredményezheti, hogy a személyes adatok NSA adatbázisba kerülnek – mélyen a Ft bélben. Meade.

Összefoglalva…

Ahogy a Windows régebbi verziói elavulnak és elveszítik a támogatást, egyre több felhasználót kényszerítünk arra, hogy frissítsen a Windows 10-re.

De azon háttérfolyamatok és beállítások sokaságának, amelyek az emberek személyes adatait visszajuttatják a Microsoft kiszolgálóira, amelyek potenciálisan olyan kormányzati ügynökségek kezébe kerülnek, mint az NSA, meg kell állnia..

A biztonság és a magánélet növelésének legjobb módja a Windows 10 adatnaplózási beállításainak letiltása a telepítés során, de frissítés vagy Expressz beállítás után manuálisan is letilthatók..

A legtöbb internetszolgáltatás már átkerült a felhőbe, de nem minden felhőszolgáltatás biztonságos. A OneDrive, bár ennek megvannak az érdemei, valószínűleg az egyik legkevésbé biztonságos lehetőség – az NSA adatvédelmi fenyegetése miatt..

Végül is soha nem tudhatod, ki hallgatta ki!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map