Fájlok online megosztása az egyszerű módon 2020-ban

A kisméretű fájlokat e-mailben vagy Skype-ben is el lehet küldeni, de a nagyobb fájlokhoz jobb módra van szüksége. Ha olyan projekten dolgozik együtt, amely megköveteli, hogy sok fájlt egy helyen tároljon, akkor külön dedikált fájlmegosztó eszközre van szüksége. Ezeknek az eszközöknek a működése nem mindig könnyű, ezért megmutatjuk, hogyan lehet online megosztani a fájlokat.


Az online fájlmegosztó szoftver számos előnnyel jár a felhasználók számára. Ez tartja a fájlokat szinkronizálva, így nem kell aggódnia, hogy manuálisan tegye ezt. Automatizálhatja a fájlmegosztás nagy részét is, lehetővé téve, hogy a dolgokra koncentráljon.

Számos szolgáltatás hatékony biztonsági mentési megoldás is, amely lehetővé teszi a fájlok visszaállítását, ha problémája van a számítógéppel. A legtöbb fájlverzióval rendelkezik, így átnézheti a fájlok régebbi verzióit, és szükség esetén visszaállíthatja azokat. A felhő mentése kevésbé valószínű, hogy digitális katasztrófa esetén az adat-helyreállítási szolgáltatásokat kell felhívnia.

Ha még nem ismeri a fájlmegosztást, akkor a rendelkezésre álló lehetőségek túlterheltek lehetnek. Vessen egy pillantást a legjobb felhőalapú tárolási cikkünkre, amelyben felsoroljuk az általunk felülvizsgált szolgáltatások körét. Néhány kedvencünket felhasználva megmutatjuk, hogyan kell megosztani a fájlokat.

Megvizsgáljuk a Dropboxot, a Sync.com-ot és a pCloud-ot. A Sync.com a mi általános kedvencünk, de a pCloud szintén kiváló, és a Dropboxnak is sok a lehetősége.

Dropbox

A Dropbox az egyik legismertebb fájltárolási szolgáltatás. Könnyen kezelhető és gyors, így kiváló választás, főleg ha még nem ismeri a fájlmegosztást. Nem is kell fizetnie, hogy elkezdje használni, de ha sok tárhelyre van szüksége, akkor szüksége lesz egy fizetett tervre.

A Dropbox-ba történő regisztráció egyszerű. Web alapú felülete egyszerű, és van egy asztali alkalmazás, amely lehetővé teszi a fájlok feltöltését közvetlenül a merevlemezről.

Amikor a Dropbox fut, a megosztott mappákban minden automatikusan szinkronizálásra kerül. Csak annyit kell tennie, hogy áthelyezi a fájlokat a megosztott mappába, és feltölti őket. Ha változtat, akkor azokat automatikusan feltölti. Ha más felhasználók módosítják a fájlt, akkor azok a számítógépen is tükröződnek. Erről bővebben nézze meg a fájlok megosztására vonatkozó útmutatónkat a Dropboxon.

dropbox-webinterface

Mappák megosztásához kattintson a megosztás gombra, amely akkor jelenik meg, amikor az egérmutatót a webes felületen lévő mappára mozgatja.

A webes felület jobb oldalán az „új megosztott mappa” szövegre kattintva is létrehozhat új mappát, vagy kiválaszthat egy meglévő mappát a megosztáshoz.

dropbox-részvény

Ha új mappát hoz létre, meg kell adnia annak nevét, hozzá kell adnia annak e-mail címét, akinek meg akarja osztani, és el kell döntenie, hogy szerkesztheti-e a tartalmat vagy csak megnézheti.

Számos ok indokolja a Dropbox ajánlását a könnyű használat mellett. AES 256 bites és SSL / TLS titkosítást használ a fájlok biztonságos tárolása érdekében. A fájlok aktuális verziójának tárolása mellett a Dropbox 30 napig tárolja a fájl előzményeit az ingyenes alapcsomagban és 120 napig a fizetett csomagokban..

További részletekért tekintse meg a Dropbox áttekintést, vagy tekintse meg a kezdő Dropbox útmutatóját.

Az ingyenes csomag hasznos és nagyszerű lehetőség a fájlok megosztására, amennyiben a 2 GB-os fiókkorlát alatt marad. Ezen túlmenően az árak havi 9,99 USD-tól kezdődnek, amely 1 TB tárhelyet tartalmaz. Az üzleti terveknek több további funkciója van, például adminisztratív eszközökkel és naplózási naplókkal a fájl eseménykövetésével kapcsolatban (erről bővebben nézze meg a Dropbox for Business áttekintést).

Sync.com

A Sync.com az általánosságban kedvenc online tárhely-szolgáltatónk, könnyű használat és erős biztonság nagy előnyei. Erről bővebben a dedikált Sync.com áttekintésben olvashat.

Használata egy darab tortát. Az első lépés a webhelyre történő navigálás és a regisztráció.

sync-letöltés

Ezt követően könnyű letölteni és beállítani. Az alkalmazás kéri, hogy hozzon létre egy mappát a helyi meghajtón. Ha elkészült, akkor csak áthelyezheti a fájlokat, és feltöltheti azokat a felhőbe.

sync-helyi-és web

Megosztott mappa létrehozásához csak kattintson a „megosztás” fülre a webes felületen, majd kattintson a „megosztás létrehozása” gombra. Megnevezheti az új mappát, és onnan felveheti a felhasználók e-mail címeit.

A meghívott felhasználók a mappát helyileg tekinthetik meg, a hozzáadott fájlok pedig a csoport mindenki számára láthatók. A mappa létrehozója az adminisztrátor. Új felhasználókat vehet fel, és bármikor visszavonhatja a megosztási engedélyeket.

sync-részvény

Ami a biztonságot illeti, a Sync.com 256 bites AES titkosítást, valamint TLS alagutakat és 2048 bites RSA titkosítást használ, így ez az egyik legbiztonságosabb szolgáltatás. Ezenkívül beállíthatja a letöltési korlátozásokat és megtekintheti a letöltések statisztikáit. Ez lehetővé teszi, hogy figyelemmel kíséri a fájlok felhasználásának mértékét.

Reagáló ügyfélszolgálatával is rendelkezik, amely két órán belül megválaszolja a kérdéseinket. Versenyképes ára is: 96 dollár évente 2 TB-ért.

Nagyon javasoljuk a Sync.com alkalmazást, mivel ez szinte mindent megtesz egy fájlmegosztó szolgáltatástól, feltűnő hiányosságok nélkül.

pCloud

Mi, a Cloudwards.net, nagyon kedvelik a pCloud-ot. Mi magunk is használjuk a videókezeléshez, mivel ez a legjobb felhő-tároló fénykép és videó számára.

A regisztráció után alapértelmezett mappákat hoz létre a zene, képek és videók tárolására. A gombra kattintva felveheti sajátját. Az alkalmazás, a pCloud Drive lehetővé teszi az online fájlok szinkronizálását egy helyi mappával.

Könnyedén meghívhat embereket a webes felületen keresztül történő megosztásra. Az induláshoz lépjen a „Tallózás” képernyőre, és válassza ki a kívánt mappát.

psync-mappák

Miután beállította a mappákat és hozzáadott fájlokat, meghívhatja másokat a meghívás mappába kattintással. Csak hozzáadja a meghívni kívánt személyek e-mail címét, majd kiválasztja, hogy korlátozza-e őket a fájlok megtekintésére, vagy lehetővé teszi számukra a szerkesztést..

psync meghívás

Regisztrációkor 10 GB tárhelyet kap ingyen. Emelheti ezt 500 GB-ra havonta 4,99 USD-ért, vagy 2 TB-ra havonta 9,99 USD-ra. Ezért a pCloud az egyik legjobb ajánlat a felhő tárolásában.

Lenyűgözött a pCloud funkciói, a könnyű használat és az erős biztonság. A pCloud áttekintésünkben további információkat olvashat.

Végső gondolatok

Rengeteg lehetőség van azok számára, akik meg akarják osztani a fájlokat online. Versenyképes piac, amely nagyszerű a felhasználók számára. A legtöbb platformon tisztességes ingyenes kínálat és méltányos árú fizetett szolgáltatás található, amelyek több helyet kínálnak.

A Sync.com és a pCloud különösen érdemes megnézni szabad tervüket. Tudassa velünk, ha kipróbált valamit, amelyet kiválasztottunk, vagy melyiket mások kedvelik az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map