Fájlok megosztása a Google Drive-on 2020-ban

A fájlmegosztás a modern felhőalapú szolgáltatások egyik legfontosabb jellemzője. Ide tartozik a Google Drive, amely az összes legnépszerűbb felhőalapú tárolási lehetőség. Míg a legtöbb tárolási szolgáltató hasonlóan működik a fájlok megosztásakor, időbe telik, míg megtanuljuk az új felhőalapú tárolást. Ebben a cikkben segítünk abban, hogy körülvegye a fájlok Google Drive-on történő megosztásának alapjait.


Fedezzük fel a Google Drive mappák és az egyes fájlok megosztását, valamint a megosztásuk előnyeit, beleértve az együttműködést a kiváló irodai csomag, a Google Docs használatával. Néhány gyengeséget vizsgálunk meg, például a megkérdőjelezhető biztonságot.

Azok számára, akiknek további kérdései vannak a Google Drive működéséről, egy cikket szentelünk a témának. Itt található a teljes Google Drive-áttekintés is.

Mi a Google Drive??

A Google Drive webes felülete

Google Drive Sync mappa

Google Drive Google Docs

Google Drive Link létrehozása

A Google Drive hálózati beállításai

Előző

Következő

A Google Drive egy felhőalapú tárolási szolgáltatás. Elsődleges célja, hogy lehetővé tegye a fájlok távoli szerverekre történő tárolását a számítógép merevlemezének helyett. Ezzel megtakarítja a merevlemez-helyet, lehetővé teszi a fájlok szinkronizálását az eszközök között és a fájlok megosztását anélkül, hogy zavaró e-mail mellékletekkel kellene foglalkoznia..

Az alapvető Google Drive-fiók ingyenes és 15 GB tárhelyet biztosít Önnek. Miközben megosztják a Google Fotókkal és a Gmaillel, ez a rendelkezésre álló egyik legátfogóbb ingyenes felhőalapú tárolási terv. Ha további fájlterületre van szüksége, a Google Drive 100 GB-ot kínál havonta 1,99 USD-ért, és 1 TB-ot havonta 9,99 USD-ért.

Az elkövetkező hónapokban a szolgáltatást átalakítják a Google One-ra, és annak 1 TB-os tervét 2TB-re kétszeresére kell növelni, plusz költség nélkül. Ennek el kell tárolnia a helyét, hogy az egyik legjobb ajánlat legyen a felhőtárolásban, ott a pCloud és a Sync.com oldalán..

A fájltároláson kívül a Google Drive felhasználható a fájlok szinkronizálására az eszközökön keresztül, és – e cikkhez kapcsolódva – fájlok megosztása másokkal.

Google Drive-fájlfeltöltés

Mielőtt megoszthat egy fájlt a Google Drive-lal, feltöltenie kell egy Google-kiszolgálóra. A társaság szerverei a világ minden táján vannak, bár a legtöbb az Egyesült Államokban található. Ez általában lehetővé teszi az adatok gyorsabb elérését, valamint a fájlok gyorsabb feltöltését..

Fájlok feltöltéséhez a Google Drive-ba áthelyezheti fájlokat a Google Drive szinkronizálási mappájába, vagy feltöltheti azokat a Google Drive webalkalmazás vagy okostelefon alkalmazás segítségével.

Google Drive-feltöltés-tartalom

Az egyes fájlok feltöltése helyett mappákat is feltölthet. Bármilyen típusú fájlt feltölteni lehet, legfeljebb 20 TB, ami felhőalapú szabványok szerint hatalmas korlátot jelent. Az egyetlen kivétel a Google Docs, a Dia és a Sheets fájlok. A dokumentumok és a diák 50 MB-os korlátot, a diák pedig a 100 MB-os korlátot tartalmaznak.

Google Drive fájlmegosztás

A feltöltés után megoszthatja mappáit és fájljait barátaival, családjával, kollégáival és ügyfeleivel. Ezt megteheti a fájlrendszer Google Drive szinkronizálási mappájában vagy a webes felületen.

Google Drive Sync mappa megosztása

A szinkronizációs mappában lévő tartalom megosztásához kattintson a jobb gombbal rá, és vigye az egérmutatót a „Google Drive” fölé. Három lehetőség lesz: „megosztás”, „megtekintés az interneten” és „link másolása a vágólapra”.

A Google-Drive-Sync-Folder-megosztási

A harmadik lehetőség, a „link másolása a vágólapra” a fájlok megosztásának legegyszerűbb módja. Létrehoz egy URL-linket, amely a fájlra mutat, amelyet beilleszthet a Slack fórumokba, a közösségi médiába, a táblázatokba vagy bárhová másutt.

Válassza a „share” pontot a pontosabb irányítás érdekében.

Ha hivatkozás létrehozása helyett „megosztást” használ, megnyílik a megosztási beállítások ablakai. Opció áll rendelkezésre az e-mail címek megadására, linkek küldésére és engedélyek beállítására. Az engedélyek a következőket tartalmazzák: „rendezhet, adhat hozzá és szerkeszthet” és „csak megtekinthet”.

Google Drive-Share-beállítások

A „Speciális” link észreveszi a beállítások ablak alján. Használhatja az egyének engedélyének megváltoztatásához. Van egy váltógomb, amely megakadályozza, hogy a szerkesztők új személyeket is felvegyenek.

Google Drive-Share-Advanced-beállítások

A Google Drive webes felületének megosztása

Hasonló részvényopciók érhetők el a Google Drive webes felületén. Kattintson a jobb gombbal bármelyik mappára vagy fájlra online, és letölthet egy „megosztható linket”, vagy kiválaszthatja a „megosztás” funkciót a fejlettebb vezérlők számára.

Google Drive-Web-UI-megosztási

A szinkronizáló mappából történő megosztáshoz hasonlóan a hivatkozás létrehozása egyszerűbb, de veszélyes lehet. A linkeket bárki használhatja, akik hozzáférhetnek hozzájuk. A „megosztás” opció használata e-mail címek megadására és az engedélyek megadására bizonyos mértékű biztonságot nyújt.

Ha megosztja a Google Docs, Diák vagy Táblázatok fájlokat, engedélyt adhat a felhasználóknak a fájlok megtekintésére, szerkesztésére vagy kommentálására. A megjegyzések lehetővé teszik, hogy mások megjegyzéseket hagyjanak a Google fájlok szélén, amelyet gyakran használunk a Cloudwards.net webhelyen tartalom előállításához. A szerkesztési jogosultságok azt is lehetővé teszik, hogy mások javaslatokat tegyenek a jóváhagyható vagy nem jóváhagyott módosításokra vonatkozóan.

GoogleDocs-file-Comments

Legfeljebb 100 ember kommentálhatja és szerkesztheti egy megosztott Google-dokumentumot egyszerre. Ennél többet meg lehet nézni, de könnyebb egy univerzális link terjesztése, mint a 100 e-mail cím megadása.

A speciális megosztási beállítások lehetővé teszik, hogy automatikusan közzétegyen linkeket a Facebook, a Google+, a Gmail és a Twitter felé a közönség növelése érdekében.

A Google-Drive-Web-UI-Share-beállítások

Velem megosztott Google Drive

A Google Drive lehetővé teszi, hogy mások megoszthassanak mappákat és fájlokat veled. Ezen webhelyek kezelése érdekében a webes felület tartalmaz egy speciális „velem megosztott” nézetet, hogy megnézhesse, milyen tartalom érhető el az Ön számára.

Google Drive-Shared-With-Me

A lista tartalmazza a megosztott fájlt és annak a személynek a nevét, aki megosztotta veled.

Sajnos nincs hasonló nézet annak ellenőrzésére, hogy milyen tartalmat osztottál meg másokkal. Ez megkönnyíti a linkek nyomon követésének elvesztését. A legjobb, amit megtehetsz, ha beolvassa a „meghajtó” nézetben lévő fájlok listáját, és keresse meg az objektum melletti „link” ikont, amely jelzi, hogy megosztották.

Ez időigényes és könnyű figyelmen kívül hagyni a fájlokat. Remélhetőleg a Google fontolóra veszi egy szolgáltatás kiegészítését a felügyelet javítása érdekében.

A Google Drive megosztási gyengeségei

A Google Drive megkönnyíti a fájlok terjesztését, de a megosztott fájlok ellenőrzése mellett aggodalomra ad okot az is, hogy a Google Drive hogyan folytatja a fájlmegosztást.

A legnagyobb gyengeség az, hogy a Google nem engedi megjelölni a jelszavakat vagy a linkek érvényességi idejét. A linkjelszavak biztosítják, hogy csak a jelszóval rendelkezők használják a linket a megosztott tartalom megtekintéséhez vagy letöltéséhez. Nélkül bárki, aki megkapja a linket, megtekintheti azt.

A link lejárati dátumai beállítják az időzítőt arra, hogy mennyi ideig tartson fenn egy fájl hivatkozás. A lejárat dátuma ésszerű megoldást kínál arra, hogy mennyire könnyű nyomon követni a létrehozott linkeket és az ezzel járó problémákat..

A legtöbb felhőalapú tároló szolgáltató ebből is hiányzik. A néhány kivételt a fájlmegosztási cikk legjobb felhőalapú tárolásának cikkében említjük. A legjobb csomag a Sync.com, amely lehetővé teszi a jelszavak, a lejárat dátumának és a letöltési korlátozások beállítását.

Sync.com-Manage-linkek

A Sync.com a fájlmegosztást is titkosítja, magán, végponttól való titkosítással. Ez azonban egy másik kérdés.

Elfogadása az, hogy bár a fájlmegosztásra nagyszerű és az együttműködés egyik legjobb felhőalapú tárolóeszköze, a Google Drive messze nem tökéletes.

Végső óvatosságként a Google Drive Általános Szerződési Feltételei biztosítják a társaság számára a mozgásteret a tárolt és megosztott tartalom beolvasására. Ennek számos oka lehet, beleértve a célzott marketingtechnikát is, de ennek egyik oka különösen a cikk szempontjából releváns: szerzői joggal védett anyag.

Ha azt tervezi, hogy a piszkos filmeket tárolja Google Drive-fiókjában, és megosztja azokat másokkal, akkor fontolja meg újra a tervét. A rendszer kivonattal való egyezést használ a kalóz tartalom észlelésére, és esetleg nem engedi megosztani, ha valami gyanús jelzést ad.

A Google-Drive-hiba

Noha nem támogatjuk a kalózkodást, ha az átitatott fájlokat tárolni szeretné, akkor jobb, ha egy nulla ismeretlen felhőalapú tároló szolgáltatót kínál. A Sync.com, a pCloud és a Tresorit a legjobb fogadások, a MEGA pedig a távoli negyedik.

Végső gondolatok

Fájlmegosztás nélkül a Google Drive nem lenne olyan vonzó felhőalapú tárolási megoldás, mint az. Ennek oka az, hogy a fájlmegosztás mögött van a Google Drive, amely az együttműködés.

A Google Docs társszerzője, az előadások megosztása és a táblázatok elosztása mind a Google Drive élményének alapvető elemei. A fájlok megosztása a Google Drive-val általában egyértelmű, és ennek a cikknek a helyes útra kellett volna jutnia.

Természetesen senki sem tökéletes. Ha továbbra is elveszíti magát, és tanácsra van szüksége, tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és örömmel osztjuk meg tudásunkat. Ne felejtsd el feliratkozni a 15 GB-os ingyenes Google Drive-tárhelyre a fájlok megosztásának megkezdéséhez, vagy adja meg a legjobb felhőalapú tárhelyünket a megosztáshoz, és olvassa el a további lehetőségeket. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map