EDS Lite for Android áttekintés – Nyissa meg a TrueCrypt tárolóeszközöket útközben


©


Ebben a Edward Snowden utáni világban az emberek sokkal tudatosabbak adataik biztonságával és magánéletével szemben, mint valaha. A TrueCrypt, amely ingyenes és nyílt forrású *, vitathatatlanul a legbiztonságosabb megoldás a fájlok helyi titkosításához..

A TrueCrypt egyik hasznosabb tulajdonsága a TrueCrypt létrehozásának képessége konténerek –– Titkosított fájlok, amelyek normál fájlokként elrejthetők, majd összeilleszthetők és ugyanúgy használhatók, mint egy igazi lemez. Sőt, rejtett köteteket is létrehozhatunk olyan fájlokban, amelyek más jelszóval felszerelhetők, de amelyek egyébként lehetetlen bizonyítani. Ezek a rejtett kötetek valószínûsíthetõvé teszik a felhasználást, így bár a célt kényszeríthetõ a külsõ jelszó feltárására, ha helyes óvintézkedéseket teszünk, akkor az ellenfél nem tudja, hogy a rejtett kötet létezik..

Vegye figyelembe, hogy a TrueCrypt felhasználható egy teljes partíció vagy tárolóeszköz titkosításához, vagy akár egy teljes operációs rendszer elrejtéséhez is a partíción, de ez a cikk hatályán kívül esik.

Hogyan működik a TrueCrypt?

A TrueCrypt tárolók feltölthetők egy felhőalapú tárolási szolgáltatásba, és a szerző tapasztalata szerint a Dropbox használatával jól működik. Bár ez a kísérlet azt sugallja, hogy a TrueCrypt-tárolók szinkronizálása a felhőben problémás lehet, legalábbis bizonyos szolgáltatásokkal.

Ha biztonságban szeretné tartani a fájlokat, de egy mobileszközről szeretne hozzájuk férni, akkor használhat biztonsági tudatos felhőalapú szolgáltatást, például SpiderOak vagy Wuala. Ezeknek számos előnye van a fájloknak a TrueCrypt-rel való egyszerű titkosításával és a felhőbe történő feltöltéssel szemben, beleértve az egyszerű szinkronizálást széles eszközön, a fájlok verzióálását és az egyetlen fájlok titkosítását és visszafejtését, a teljes tároló helyett..

Ugyanakkor az a tény, hogy egyik szolgáltatás sem nyílt forráskódú, azt jelenti, hogy nem olyan biztonságosak, mint a TrueCrypt megoldásai, és további további kisebb kompromisszumokat tesznek a távoli szinkronizálás lehetővé tétele érdekében..

Tehát ez visszatér a TrueCrypthez, amely a lehető legjobb fájlbiztonságot kínálja. Amikor David Miranda, a Guardian Edward Snowden kapcsolattartójának, a brazil újságírónak, Glen Greenwaldnak a partnere, őrizetbe vették és merevlemezét elkobozták az Egyesült Királyság terrorista törvénye alapján, Caroline Goode nyomozó szuperintendens kijelentette: 

“A TrueCrypt rendkívül nehezen hozzáférhetővé teszi az anyagot.”

Néhány lehetőség áll rendelkezésre a TrueCrypt tárolók útközben Android-eszközön történő megnyitásához. A cryptonite bizonyos értelemben elegánsabb megoldás, mivel lehetővé teszi a Dropboxban tárolt konténerek közvetlen manipulálását, de sajnos a TrueCrypt fájlok kezeléséhez az eszköznek meg kell gyökereznie (ugyanakkor képes az EncFS fájlokat gyökérzet nélkül is kezelni)..


© Cryptonite

Azok számára, akik nem akarják root eszközüket (teljesen érthető), van egy EDS (titkosított adattár). Sajnos nincsenek olyan iOS alkalmazások, amelyek képesek lennének a TrueCrypt tárolókat kezelni, bár a BoxCryptor EncFS tárolókkal működik.

Titkosított adattár (EDS) Lite Androidra

Az EDS Lite egy ingyenes és nyílt forráskódú alkalmazás, amely megköveteli a fájlok helyi tárolását; vagy USB-n keresztül, vagy felhőalapú szolgáltatásból letöltött Android-eszközre. Természetesen, ha helyileg módosítják őket, akkor ismét feltölthetik a felhőbe eszköz- és platformszintű szinkronizálás céljából. Ezt normál üzemmódnak nevezik, és ez az egyetlen mód, amelyet az EDS ingyenes verziója támogat.


©

A teljes verzió 7,30 dollárba kerül, és egy „összekapcsolt” móddal rendelkezik, amely támogatja a menet közbeni titkosítást és visszafejtést, valamint számos más funkcióval (amelyek később felsorolhatók). Mivel azonban a beépített módhoz gyökeres eszköz szükséges, és mivel a fizetett változat nem nyílt forráskódú, az EDS Lite felülvizsgálatára szorítkozunk..

Először egy teszt 50 MB TrueCrypt tárolót készítettünk a Windows rendszerben, amelyet hozzáadunk a Dropbox mappához. Ahhoz, hogy a TrueCrypt fájlok kompatibilisek legyenek az EDS-sel, a következőknek kell teljesülniük:

 • Titkosítva az AES, a kígyó vagy a TwoFish titkosítási algoritmusokkal
 • Használja a SHA-512, RIPEMD-160 vagy Whirlpool Hash algoritmusokat.
 • Használja a FAT fájlrendszert

A tárolót (egyszerű szöveges fájlként álcázva) helyben töltöttük le egy Android készülékre a kiváló ES File Explorer segítségével. Ezután a „tartó” ikonra kattintva, a helyére navigálva, és a jelszó megadásával felszereltük a tartályt. Meg kell jegyezni, hogy az EDS Lite nem ismeri el a rejtett köteteket, ám a fizetett változat ezt teszi.

Ezután EDS Lite-t használhat fájlkezelőként, kezelve a csatolt kötetet normál mappaként. Az EDS Lite általános fájlkezelő alkalmazásként is jól működik, bár észrevettük, hogy nem ismeri fel a külső SD-kártyát. A képfájlok előnézetben megnézhetők a Lite alkalmazásban, míg a teljes verziónak elő kell tekintenie a legtöbb fájltípust.


©

Sajnos a felülvizsgálat szempontjából (de ez általában véve jó a biztonság szempontjából) a DRM blokkok lehetetlenné teszik a képernyőfelvételek rögzítését a fájlfelfedező funkciókból. A fájlok megnyitása az alapértelmezett Android beállításokkal történik.

Az EDS Lite lehetővé teszi a TrueCrypt tárolók egyszerű létrehozását is. Plusz az EDS-hez fizetett verzió, bár nem nyílt forráskódú, és tartalmaz néhány remek kiegészítő funkciót, köztük:

 • Rejtett konténerek támogatása
 • Lehetővé teszi a tárolók hálózati megosztásból történő megnyitását (például közvetlenül a Dropboxból)
 • Alternatív megoldásként a hálózati megosztási mappák csatlakoztathatók az Android készülékre
 • A fájlok közvetlenül megtekinthetők
 • A Dropbox tárolók szinkronizálhatók
 • A „bekapcsolt” mód támogatja a repülés közbeni titkosítást és visszafejtést (root igényel)

Következtetés

Az EDS Lite egy egyszerű, biztonságos és robusztus módszer a TrueCrypt tárolók dekódolására és titkosítására útközben. Az alkalmazás ingyenes verziójában hiányzik a teljes verzióban található funky csengő és sípszó néhány, amely számos előnyt kínál sokkal drágább felhőalapú megoldások, például a SpiderOak vagy a Wuala számára, de elveszíti annak nyílt forráskódú jellegét. ingyen testvér.

A TrueCrypt nehéz felhasználói számára a fizetett verzió extra szolgáltatásai valószínűleg megéri a kis kompromisszumot a biztonság szempontjából, de a komoly paranoidok számára, vagy csak azok számára, akiknek a TrueCrypt igénye szerényebb, az EDS Lite jól és gond nélkül végez munkáját..

A TrueCrypt egyes elemei szigorúan szólva, a forrás rendelkezésre állnak, nem pedig a valóban FOSS (ingyenes nyílt forráskódú szoftver) helyett. Jelenleg egy tömegfinanszírozású projekt ellenőrzi, hogy ellenőrizze-e a hátsó ajtókat és más csúnya meglepetést.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map