Dropbox papír vs Google Docs: Melyik a jobb online munka?

A 2017. januárjában indult Dropbox Paper új riválisa a Google Docsnak, a Google irodai csomag szövegszerkesztőjének. Mi, a Cloudwards.net, a Google Dokumentumokat használjuk együttműködésre, és ez eléggé alkalmasnak bizonyult. Ennek ellenére a Dropbox papír egy új fenevad, és feloldhatja az egyensúlyt, ezért végezzük el ezt a Dropbox papír és a Google Docs összehasonlítást (olvassa el a Dropbox papír áttekintésünket).


A két alkalmazás hasznos, mivel lehetővé teszik az offline szerkesztők hátrahagyását, és valós időben együttműködést másokkal online. Az olyan szolgáltatások, mint a verzióelőzmények, a megjegyzések és javaslatok megkönnyítik a dokumentum nélküli offline munkát, a küldést, a visszajelzés fogadását, az alkalmazást és az újbóli elküldést..

Miután elvégezte a munkáját, könnyű megosztani másokkal, vagy feladni a közösségi hálózatokba. A dokumentum új verzióit is készítheti, miközben megőrzi a régi verziókat, így egyszerűen átdolgozható vagy visszavonható. Ha a merevlemez meghibásodik vagy összeomlik, akkor nincs garancia arra, hogy az adat helyreállítási szoftver segít, így nyugodtan pihenhet, ha tudod, hogy a fájlok biztonságban vannak a felhőben is..

Ha nincs ideje elolvasni a logikát, és csak válaszra vágyik, akkor a Google Docs nyeri. Noha nem olyan vonzó, mint a Dropbox papír, és nem tud beágyazni a médiát, erősebb funkciókkal rendelkezik, beleértve a jobb szövegszerkesztést és az oldal formázását. Hozzáférhet egy harmadik féltől származó kiegészítő bővítőkönyvtárához is.

A cikk többi részében mélyebb összehasonlítást adunk a két programról. Ha többet szeretne tudni a Dropbox Paper mögött álló szolgáltatásról, olvassa el a Dropbox áttekintést. Ha szeretne tudni egy másik termékről, amelyet a Google kínál, olvassa el a Google Drive áttekintését. Ez készítette a legjobb ingyenes felhőtároló listánkat.

A csata: Dropbox papír vs Google Docs

A gyűrű beállításával menjünk a mérkőzésre. Ezt a cikket több körre osztottuk, ahol meglátjuk, hogy a két versenyző hogyan illeszkedik egymáshoz.

1. forduló: Interfész

Noha az ízlés nem számol be, néhány dolog nyilvánvaló. A Dropbox Paper kezelőfelülete tiszta és modern. A Google Docs úgy néz ki, mint egy Microsoft Word klónja. Ugyanakkor a Word-hez hasonló nem rossz dolog, mivel a felhasználóval, aki ismeri a Word-et, nem lesz problémája az alkalmazkodással.

papír-vs-docs-papír-interfész

A használhatóság érdekében a Dropbox Papírnak van egy menüje, amely egyetlen legördülő listára van tömörítve, amely megkönnyíti néhány szolgáltatás megtalálását. Az is segít, hogy nem sok közül lehet választani. A Google Docs külön menükbe rendezi őket a dokumentum teteje mentén. A kívánt opciót a „Súgó” menü segítségével keresheti meg, ha nem találja meg.

papír-vs-docs-google-interfész

A Papír jobb alsó sarkában található a billentyűparancsok link. Szeretjük, hogy oldalról kinyílik, világosan és vonzó módon mutatja meg a szükséges információkat, és nem fedezi a dokumentumot. A Docs használatával el kell lépnie a „súgó” menüre, majd foglalkoznia kell egy felbukkanó ablakkal. Nyilvánvaló, de fáradt. Ennek ellenére kereshet.

Noha a Google Docs kezelőfelülete semmiképpen sem rossz, az első fordulót a Papírnak adjuk, ha csak kissé.

Nyertes: Dropbox papír

Második forduló: Megosztás

Csak egy kattintásra van szüksége ahhoz, hogy megosztható link legyen a Dropbox Paper-hez, míg a Google Docs megköveteli, hogy belépjen a megosztási menübe. A Docs módszer akkor hasznos, ha engedélyeket szeretne beállítani. Minden egy helyen van, és meg lehet hívni őket külön-külön minden felhasználó számára. A papírnak külön menüje van az engedélyekhez.

papír-vs-docs-papír-share

A Docs segítségével közvetlenül megoszthatja a Google+, a Facebook és a Twitter segítségével. A papír közvetlenül a Slack-ba postázható.

papír-vs-docs-google-share

A Docs használatával engedélyezheti a tulajdonos beállításait is, például megakadályozhatja a szerkesztők számára a hozzáférési engedélyek megváltoztatását vagy új személyek felvételét, és megtilthatja a kommentátorok és a nézők számára a fájl letöltését, kinyomtatását vagy másolását. Azt is nyilvánosságra hozhatja, hogy a linket mindenki elérheti, vagy csak az emberek kiválasztására. A papír csak az utóbbi kettőre képes.

A Google Docs a nyilvánvaló nyertes, mivel nagyobb irányítást kínál arra vonatkozóan, hogy ki mit csináljon a dokumentumaival, és megoszthatja azokat a közösségi hálózatokkal. Ha a dokumentumoktól eltérő fájltípusokat is meg kell osztania, olvassa el a legjobb felhőalapú tárolót a megosztáshoz.

Nyertes: Google Docs

Harmadik forduló: Funkciók formázása

A Dropbox papír gyors módon formázhatja a szöveget: válassza ki a formázni kívánt szót vagy szöveget, és megjelenik egy szép megjelenésű eszköztár, amelyben félkövér, kiemelés vagy áthúzással bővíthető, fejlécre változtatható, felsorolható , hozzon létre egy megjegyzést vagy tegye to-listává. A Markdown használatával kell elérnie a többi lehetőséget, bár nincs ilyen.

papír-vs-docs-papír-formázás

A Google Docs nem csupán megjelenésében hasonlít a Word-hez, hanem funkcióihoz is. Használhatja a Docs hatalmas betűtípus-könyvtárát, megváltoztathatja a betűméretet egy adott értékre, festheti a formázást rajta, növelheti vagy csökkentheti a behúzást, kiválaszthatja az igazítást és alkalmazhat más olyan formátumokat, amelyekre számítunk az offline szerkesztőktől.

papír-vs-docs-docs-formázás

Figyelembe véve a rengeteg szöveges formázási funkciót, könnyen látható, hogy a Docs ebben a fordulóban eldobja a papírt.

Nyertes: Google Docs

Negyedik forduló: Médiaintegráció

A Docs esetében a médiaintegráció a fényképek elhelyezésével jár, mert nem ágyazhat be videókat és nem helyezhet be audio linkeket. A papír támogatja az összes olyan fájltípust, amelyet a Dropboxban előnézetben megtekinthet, beleértve a YouTube és a Vimeo videókat és a Soundcloud linkeket. Ha tárolóhelyet szeretne a média számára, akkor olvassa el a legjobb online tárhelyünket a fényképek és videók számára.

A papír sokoldalúbb, tehát nyeri ezt a fordulót.

papír-vs-docs-papír-media

Nyertes: Dropbox papír

Ötödik forduló: Általános jellemzők

A Google Docs és a Dropbox Paper néhány funkcióval rendelkezik, köztük a teendők listája, a szavak száma, a naptár, a dokumentum előzményei, az exportálás és a nyomtatás. A Google lehetővé teszi hét fájltípusba történő exportálást, míg a Papírnak csak három fájltípusát. Mindkettő a Google Naptárt használja.

A hasonlóságok ezzel véget érnek.

papír-vs-docs-papír-to-do

A papírnak van egy hűvös „templatize” funkciója, amely lehetővé teszi a dokumentumok sablonokba állítását, hogy felgyorsítsák az új dokumentumok létrehozását. A papír lehetővé teszi a dokumentum előnézetét egy vonzó bemutató nézetben is, amelyen egy „sötét mód” is található.

papír-vs-docs-papír-temlatize

papír-vs-docs-papír-általános menü

A teendők listáján kívül a Docs integrálódik a Google Keep-hez is, amely az egyik legjobb jegyzetkészítő alkalmazás. Lehetővé teszi például, hogy jegyzeteket készítsen a telefonon végzett munkáról, majd a laptopján elérje őket.

Az oldalbeállítás segítségével beállíthatja a papír méretét betűből B5 méretre, függetlenül attól, hogy tájolása tájkép vagy álló helyzetben van-e, és az egyes margók.

papír-vs-docs-google-page-setup

A Docsnak két olyan funkciója is van, amelyek segítenek a szóválasztásban: Szótár és Felfedezés. A Szótár segít meghatározni azokat a szavakat, amelyeket nem ismer, míg az Explore lehetővé teszi a Google hatékony keresőmotorjának használatát az internetes kutatáshoz. Mindkettő felbukkan a képernyő jobb oldalán, lehetővé téve a munka folytatását, miközben használja őket.

papír-vs-docs-google-szótár

A dokumentumnyelv beállítható afrikaans és koreai nyelvre. Ha a dokumentum nyelve eltérő, a fordítási szolgáltatás segít áthidalni a nyelvi különbségeket. Ha nem szeretne gépelni, akkor ott van hangos gépelés is.

A Docs számos alkalmazásba integrálható, például a DocuSign, a Thesaurus, a diagramkészítők, a WordPress for Google Docs és még sok más. A Google Diák a bemutatókhoz és a Google Táblázatok a táblázatokhoz a Docs használatával készülnek a Google irodai csomag létrehozásához. Mindegyikhez hozzáférhet a Google segítségével, ami még könnyebbé teszi a dokumentumokkal való munkát.

Nyilvánvaló, hogy a Google Docs számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek hiányoznak a Dropbox papírból. Ha nyers szövegfeldolgozási teljesítményt keres, ez a kategória megoldja azt az Ön számára.

Nyertes: Google Docs

Hatodik forduló: Együttműködés

Mindkét alkalmazás hasonló módon kezeli az együttműködést. Miután megosztotta a dokumentumot, a meghívott munkatársak egyszerre szerkeszthetik azt, és helyzetüket kurzor jelöli. A különböző emberek által végrehajtott változtatások különböző színeknek felelnek meg, így könnyű észrevenni, hogy ki mit csinált. A dokumentum előzményei olyan verziókat hoznak létre, amelyek megfelelnek a különböző szerzők által végrehajtott változtatásoknak.

papír-vs-docs-google-kollaboráció

papír-vs-docs-papír-kollaboráció

Bármelyik szolgáltatással valós időben dolgozhat, megnézheti, amit mások csináltak, és áttekinti a dokumentumok történetét, ezért ezt a kategóriát nyakkendőnek nevezzük.

Ha javítani szeretné együttműködési tapasztalatait, olvassa el az együttműködés legjobb felhőalapú tárolóját. Ahhoz, hogy az elosztott munka kevésbé fájdalmas legyen, olvassa el a távoli munka megkönnyítésének cikkét.

Nyertes: Tie

Végső gondolatok

A Dropbox papír kiváló kísérlet a Google Dokumentumok leépítésére, de csak egy kísérlet. A papír vonzó és intuitív módon használható, érdekes funkciókkal rendelkezik, és sokféle média és más fájltípus integrálására képes, de nem közel áll a Docs szövegszerkesztő képességeihez. Ugyanez vonatkozik az általános termelékenységet javító szolgáltatásokra.

Összehasonlításunkat a Google Docs nyeri, de mit gondol? Használ valami mást a dokumentumainak online kidolgozásához? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map