Dropbox papír áttekintés 2020: Korlátozott eszköz korlátozottan használható

Amikor a Dropbox elindította a Dropbox Paper-et, a program új módszernek nevezi az együttműködést, a csapatmunka megszervezését és bárhonnan való munkát. Ezt szem előtt tartva könnyű belátni, hogy sokan miért értelmezték ezt a Google Drive versenytársaként (olvassa el a Dropbox Paper vs Google Docs összehasonlító darabot, hogy miért nem sok a harcból).


A 21 hónap alatt, amikor a Dropbox Paper elhagyta a bétaverziót, sokat nem ért el. Azt mondta: a Dropbox kiadta a szolgáltatás frissítéseit, tehát azt gondoltuk, hogy itt az ideje kinyitni a motorháztetőt, hogy megnézhessük, működik-e a lehetőségei, vagy csak egy újabb citrom, amelyet a roncstelepre szántak.

Ebben a cikkben a Dropbox Paper szolgáltatásaival foglalkozunk, kiértékeljük annak felhasználóbarát jellegét, valamint ajánlásokat fogalmazunk meg azok számára, akik a legtöbbet hozhatják ki belőle. Ha többet szeretne tudni a Dropboxról, nézd meg a Dropbox áttekintésünket.

Jellemzők

A Dropbox papír úgy néz ki, mint egy egyetlen papírlap, amely örökre tovább folytatódik, és sokféle tartalmat fogad el.

Dropbox_paper_empty

Noha jellemzői első pillantásra tűnhet elvonatlan rendetlenségnek, egy közelebbi pillantás azt mutatja, hogy a legtöbb illeszkedik a három kategóriába: funkciók alkotók számára, funkciók együttműködők számára és funkciók előadók számára.

Mivel az egyes kategóriákban szereplők másként fogják használni a programot, a funkciókat csoportokba osztottuk a felhasználói szerep alapján.

Alkotók

Először azt a funkciót fedjük le, amely az alkotók számára lesz a leghasznosabb. A Dropbox Paper egyik legfontosabb pontja, hogy támogatja a gazdag média beágyazását a 29 webhelyről és szolgáltatásból az oldalon.

Számos integrációt kínál, beleértve a Dropboxot, a Google Drive alkalmazásokat, az Airtable-t, a Trello-t, a YouTube-ot, a Spotify-t, a Vimeo-t és még sok más. Számos specifikusabb természetű is.

Például, ha Ön tervező, hasznosnak találhatja az InVision, a Figma, a Framer, a Lucidchart vagy a Marvel integrációkat. Ha kódoló vagy, akkor kihasználhatja annak Gist és Github integrációját.

Paper_embeds

Ha olyan programot keres, amelyet felhasználhat olyan dokumentum létrehozására, amely nemcsak a különböző médiákra hivatkozik, hanem interaktív formátumban tartalmazza őket, akkor a Dropbox papír lehet az, amit szeretne.

Például egy tanár felhasználhatja olyan leckék vagy házi feladatok létrehozására, amelyek több oktatási YouTube videót használnak egymás után, kérdéseket és választeret külön választva, és teljes Prezi-prezentációval zárva. Ezután megoszthattak egy példányt minden hallgatóval.

Paper_Youtube

Egy másik jó szolgáltatás a kódmező. Helyezze be az egyiket a papírba, és mindaddig, amíg a kód az ismeretlen 32 nyelv egyikében található, automatikusan felismeri a használt nyelvet, és a funkció alapján kiemeli a szintaxist. Noha nem tudja lefordítani vagy futtatni a kódot, a kiemelések segítségével gyorsan átkutathatja és nyomon tudja követni, amit írt.

A papír támogatja a LaTeX-et is, egy olyan rendszert, amelyet úgy terveztek, hogy megkönnyítse a tudományos és műszaki egyenletek ábrázolását. Az is jó az emberek számára, akik inkább egy rövid parancsot gépelnek be, és hagyják, hogy valaki más, vagy egy számítógép megformálja a formázást.

Az együttműködők

Az együttműködéshez a Dropbox papír nagyjából megegyezik a Google Drive-val. Meghívhatja az embereket egy fájl szerkesztésére, ha megosztja azt a Google-kapcsolatokkal, e-mailben adja hozzá őket, vagy közvetlenül küld egy linket a Slack-hoz. Azt is beállíthatja, hogy bárki, aki rendelkezik a hivatkozással, szerkesztheti-e a dokumentumot, vagy csak azok, akik meghívással rendelkeznek, és hogy kommentálhassák-e és megosszák-e vagy megjegyzéseket fűzzenek-e,.

Paper_share

Ha korábban már használta a Google Drive-ot, akkor ez ismerősnek tűnik. A dokumentumba meghívott mindenki szerkesztheti egyidejűleg, és helyzetüket egy kurzor jelöli, amely a számukhoz hozzárendelt színes papírnak felel meg..

A papír a szerkesztő kezdőbetűit a bal margóba helyezi, így gyorsan megnézheti, hogy ki tette hozzá az egyes dokumentumokat.

Paper_collaborate

A Google Drive-tól eltérően beilleszthet egy ellenőrzőlista-blokkot, amely lehetővé teszi feladatok létrehozását, hozzárendelését a közreműködőkhöz, az esedékesség dátumának beállítását és az elvégzés ellenőrzését..

Paper_list

Noha ez érdekes funkció, hiányzik a finomítás, hogy hasznos legyen. Az oldalsó panel megnyitásával láthatja a feladatokat a dokumentumban, de csak akkor jelennek meg, ha valakihez rendelték őket, még akkor is, ha esedékességük van. Ez kényelmetlen korlátozás, és mivel nem tud hozzárendelni és nyomon követni az általános feladatokat, értékének egy része elveszik.

Ha jobb hatékonyságú alkalmazást keres, érdekli a Todoist, a Wunderlist vagy az Any.do. Mindháromnak van kiváló feladatütemezési rendszere. A Wunderlist és a Todoist egyaránt integrálható a Google Naptárba, míg az Any.do lehetővé teszi az e-mailekből származó feladatok levonását és esedékessé váló feladatokká történő átalakítását..

Ha szeretne többet megtudni ezekről a szolgáltatásokról, akkor nézd meg a Todoist vs. Wunderlist vs. Any.do áttekintést.

A papír lehetővé teszi a Trello kártyák behelyezését, tehát ha a szervezet már használja ezt a programot, akkor a papír listáinak helyett használhatja annak robusztusabb rendszerét. A kártyák automatikusan frissülnek a Papírban, amint a Trelloban megváltoznak.

Paper_trello

Noha ez egy megfelelő eszköz a jegyzetek készítéséhez, nem kap több hasznot, mint amennyit a Google Docs vagy a Microsoft Word kínálna. Az Evernote jobb választás a legtöbb ember számára, mivel kifinomultabb szervezeti rendszerrel rendelkezik, amely megkönnyíti a jegyzetek nyomon követését. Ha szeretne többet megtudni erről a programról, olvassa el az Evernote áttekintésünket.

Ha kíváncsi, hogy az Evernote hogyan áll össze a Google Drive-val szemben, akkor nézd meg az Evernote és a Google Drive összehasonlítását.

A Dropbox Papírral való együttműködés kis előnye, hogy a papírdokumentumok nem számítanak bele a Dropbox tárolási kvótaba, tehát a csapat munkája nem jelenik meg senki egyéni kiosztása alapján..

előadók

A papír átalakulhat a szerkesztési módból a bemutatásba az üzemmódba, ha rákattint a négyzetre néző YouTube logóra mutató felső sáv gombjára..

Paper_present_button

A Papír legfontosabb tulajdonsága az is, hogy egy végtelenül hosszú papírlap digitális egyenértékű változata, szünetek nélkül. A bemutató módban ez nem változik, így nem kap olyan diákat, mint amilyeneket a PowerPoint vagy a Speaker Deck használhat, vagy a Prezi dinamikus és relációs diáit..

Paper_presentation

Ez nem ad megfelelő ellenőrzést a képernyőn megjelenő képernyő felett. Finoman beállíthatja a prezentációt, így a diaszerű funkciók megjelennek a görgetés közben, de ez csak a képernyő számára lesz jó. Ha egy másik felbontással vagy oldalaránnyal mozog, akkor az összes kemény munkája hiábavaló.

Ugyanakkor a multimédiás integráció azt jelenti, hogy több és különféle dolgot mutathat be, mint amennyit más programokkal képes lenne. Ha meg akarja mutatni például a legfrissebb alkalmazás prototípust, amelyet a Figma-ban készített, akkor ezt megteheti a Papírral is.

Beágyazhatja a Google Dokumentumokat is, így ha mindig is akartad bemutatni, de nem akartál használni a Google Diákat, akkor megteheted. A felvétel érdekében a Paper lehetővé teszi a Google Diák beágyazását is, de bemutatás módban nem tudja őket megjeleníteni.

Ehelyett rákattintva visszatér a Google Diákhoz.

A bemutató mód sötét móddal érkezik, amely a fehér alapú színpadíjat felcseréli egyre szürkén átitatott színre. Nehéz kitalálni, hogy mely színek váltanak át, mivel a sötét módot nem használhatja, amíg a szerkesztőben van.

Paper_presentation_dark

Felhasználóbarátság

A Dropbox Paper legérdekesebb tulajdonsága a felhasználói felület, amely a szerkesztési eszközöket a felső sávról távolította el. Ha valamit beszúrni szeretne a sima szöveg mellett, akkor kattintson egy üres sorra, hogy a felbukkanó ablak megjelenjen a jobb oldalon. Beállíthatja a 29 beágyazható szolgáltatás egyikét, egy Dropbox mappát, képeket, egy táblát, egy ellenőrző listát, egy szokásos listát, egy szakaszszakadást vagy egy kódblokkot..

Paper_popup_box

Ezen funkciókhoz billentyűparancsok is vannak, így időmegtakarítás céljából megtanulhatja őket

Az integrált beágyazott adathordozók nagy része beilleszthető a tartalomra mutató hivatkozás másolásával és beillesztésével a Dropbox papírba, vagy a megfelelő típusú doboz hozzáadásával, és beillesztve a linket bele.

A legtöbb beillesztett tartalmat szerkesztheti, ha rákattint, és a fenti megjelenő felbukkanó mezőben kiválasztja a lehetőségeket. Bizonyos típusú tartalmak, például a YouTube-videók és az ellenőrző listák azonban nem szerkeszthetők, miután elhelyezték őket.

Paper_edit_popup

Ennek ellenére a Paper legnagyobb hibája a szövegszerkesztő vezérlőelemek hiánya. Nem lehet megváltoztatni a betűtípust, és bár többségünk nem használja a Microsoft Wordben elérhető százokat, jó lenne, ha az előadók rendelkeznek legalább néhány lehetőséggel. A betűméret szintén korlátozott. Egy testtípust és három fejlécet kap, amelyek közül csak kettő érhető el az előugró ablakban.

A szöveg kiemelésével félkövér betűkkel kiemelheti, áthúzhatja vagy összekapcsolhatja, valamint listává vagy ellenőrző listává alakíthatja..

A legtöbb dolgot megjegyzésekkel teheti meg, ha a felbukkanó ablakban a megjegyzés opcióra kattint vagy az objektumra kattint, és megnyomja a „ctrl + alt + m” gombot. Ismét meg fogja ismerni az emberek, akik a Google Dokumentumokat használják.

Paper_comment

A Paper azonban nem rendelkezik natív helyesírás-ellenőrzővel, ami azt jelenti, hogy magányos vagy. Még a hivatásos írók is szeretik a helyesírás-ellenőrzést, mert ez az utolsó védelmi vonal az agyfing és a kínos nyilvános hiba között. A papír hiánya súlyos probléma, különösen, ha azt tervezi, hogy bemutatja.

Noha ezt megkerülheti egy másik programban végzett munka ellenőrzésével vagy egy szolgáltatás, például a Grammarly telepítésével, az a tény, hogy ezt nem kell tennie egy ilyen alkalmazásban,.

Ha együttműködő munkát végez a Dropbox Paper alkalmazásban, akkor az esélyek a szerkesztéshez és a helyesírás ellenőrzéséhez egy személyre hárulnak, ami tisztességtelen helyzetnek tűnik. Meglepő, hogy a Dropbox még nem adott hozzá a helyesírás-ellenőrzőt.

A Dropbox Paper rendelkezik egy alkalmazással iOS és Android eszközökhöz, így útközben is bejelentkezhet és módosíthat, de telefonján nem léphet be prezentációs módba. Erre nincs szükség, de jó tulajdonság lenne az irodán kívüli értékesítési helyek készítéséhez.

Paper_mobile

Ki a Dropbox papír?

Miután elolvasta a Dropbox Paper tulajdonságait és felhasználóbarát tulajdonságait, elgondolkozhat azon, hogy kinek kell szolgálnia. Ez tisztességes kérdés, tekintve, hogy a papír olyan vékonyan terjed. Nagyon sok dolgot végezhet vele felületesen, de mély, részletesebb módon.

Alkotók

Nem világos, hogy a solo-alkotók mit nyerhetnek a Paper használatából. A helyesírás-ellenőrzés hiánya a legtöbb ember számára komoly hátrányt jelent. Ha csak szöveges dokumentumot készít, akkor sokkal jobb alternatívák vannak erre a funkcióra, nem is beszélve a Papír gyenge formázási lehetőségeiről.

Megpróbálhatja használni szervezeti eszközként, de a táblákba semmit nem ágyazhat be.

Ön megragad a függőleges tájolással és a végtelen görgetéssel is, ami azt jelenti, hogy nem tudja egyedileg rendezni ötleteit, ahogyan a Prezi.

Az összes beágyazási lehetőség ellenére nem egyértelmű, hogy ki élvezi a legjobban ezt a programot.

Az együttműködők

Noha a Google Docs nem egyértelműen jobb szövegszerkesztő, mint a Microsoft Word, együttműködési funkciói, webes felülete és automatikus mentése révén a felhasználók számára kényszerítő okok vannak arra, hogy használják.

A Dropbox papír kiváló csoportmunka-programnak tekinthető, még akkor is, ha az az egyes felhasználók számára síkképes.

Ez megegyezik a Docs-lal abban, mennyire könnyű együttműködőket meghívni, és más területeken halad tovább. Könnyű feladatokat létrehozni és kiosztani a csoport tagjai számára, de a programból hiányoznak a feltételes feladatok, amelyek a befejezéskor híreket indítanak, és nem elég robusztus ahhoz, hogy támogassák a többlépcsős folyamatot az elejétől a végéig.

Az a tény, hogy nem követi nyomon a nyitott teendőket, és nem tartalmaz helyesírás-ellenőrzőt, felveti a kérdést, hogy a Dropbox milyen csoportos projektekkel számol arra, hogy a csapatok dolgozzanak a Papírban, amelyek máshol nem lennének képesek. Az esély az, hogy jobb együttműködési eszközök léteznek egy iparág-specifikus programban vagy szolgáltatásban.

előadók

Megjelenítheti a Dropbox papírban, de erre nincs kevés ösztönző. A prezentáció egyik kulcsfontosságú eleme a képernyőn megjelenő elemek ellenőrzése, így a közönség zökkenőmentesen mozoghat a hallgatás és a nézés között.

A papír nem adja meg azt a vezérlést, amire szüksége lehet ennek a valóságnak a megvalósításához. A görgetés szintén sokkal kevésbé érdekes, mint a Google Slides vagy a Prezi átmenetek.

A Papír prezentációs módjának egyetlen igazi hátránya, hogy lehetővé teszi oly sok beágyazott médiatípus integrálását. Ha valamilyen okból be kellett készítenie egy olyan bemutatót, amely erre a képességre támaszkodott, akkor érdemes lehet a programot megpróbálni.

A legtöbb előadónak ennek azonban nincs szüksége, és valami olyanra lesz szüksége, amely nagyobb ellenőrzést biztosít számukra.

Végső gondolatok

A Dropbox papír potenciállal bír, de kiadása óta nem haladt előre sokat, és nehéz remélni, hogy valami hasznosabbá válik.

Noha jól működik, és tiszta felhasználói felülettel rendelkezik, nem rendelkezik egy olyan funkcióval, amely előnyt ad a többi programmal szemben. Számos különféle programot integrálhat egyetlen dokumentumba, de ez nem azt jelenti, hogy olyan funkciókat szerez, amelyek nem lennének szükségesek, ha ezeket a programokat a saját webhelyeiken keresztül használnák. A prezentációs rendszer alul van sütve, és a helyesírás-ellenőrző hiánya rossz programot jelent a szövegszerkesztéshez.

Minden funkció működik, de továbbra sem tisztázott, hogy miért használna valaki másnak a Dropbox Paper programját, amely hasonló funkciókkal rendelkezik, de mélyebben. Ez nem azt jelenti, hogy nem sikerült kihasználni a programot, de a legtöbb ember számára ez nem lesz a megfelelő.

Ha valami jobbat keres, a Google Drive jó hely a kezdéshez. Tudjon meg többet erről a Google Drive áttekintésünkben.

Mit gondolsz a Dropbox papírról? Van-e potenciális hiánya, vagy elhalt az értékelés Tudassa velünk az alábbi megjegyzés szakaszban. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map