Cloudwards útmutató: Mi az Amazon QuickSight?

Az Amazon a közelmúltban mutatta be a felhőalapú üzleti intelligencia eszközét, a QuickSight-ot, amelynek fő célja egyszerűen, gyorsan és természetesen alacsony költséggel egyszerűsíteni a nagy adatforrások halomából származó betekintés fejlesztésének a folyamatát..


Az Amazon szerint az eszköz nagyon gyors, könnyen használható, felhő alapú üzleti intelligencia, amely a tradicionális BI megoldások 10-edik költsége..

Az Amazon Web Services elősegítése

Nem tagadhatatlan, hogy az elmúlt években az Amazon Web Service erős talajt teremtett magának azáltal, hogy rengeteg szolgáltatást nyújtott nagy mennyiségű adat gyűjtésére, tárolására és feldolgozására.

AWS adatközpont
Amazon Web Services

Meglepő lenne, ha megismerné azon vállalatok listáját, amelyek ma az Amazon Web Services-re támaszkodnak. A nagyvállalatoktól kezdve, mint például a Philips és a Samsung, valamint a technológiailag támogatott cégekig, például az Adobe és a Netflix, mindegyikük inkább az Amazon webszolgáltatásait részesíti előnyben nagy adatigényeik miatt.

Még az olyan induló vállalkozások is, mint a FourSquare és az AirBnB, támaszkodnak az AWS-re.

Annak megértése érdekében, hogy a QuickSight miként segíthet az AWS-ben, mélyítsünk bele egy kicsit mélyebben. Miután az ügyfélalkalmazásokból előállított adatok bekerülnek az AWS infrastruktúrába, azokat az Amazon Kinesis-en keresztül továbbítják és egy relációs adatforrásban tárolják, például:

 • Amazon vöröseltolódás
 • Amazon Aurora
 • Amazon RDS

Az adatforrások fájl alapúak lehetnek, például az Amazon S3, vagy a NoSQL adatforrások, mint például az Amazon DynamoDB. Az adatok biztonságát követően elemzésre küldik. Az adatok elemzéséhez és feldolgozásához olyan eszközök léteznek, mint az AWS Data Pipeline és az AWS Machine Learning.

Nagyon hiányzik az adatgyűjtés és -feldolgozás módja, és az üzleti felhasználók hogyan hoznak minden nap kulcsfontosságú döntéseket az adatok elemzése révén.

Az IT-iparban dolgoztam néhány üzleti intelligencia eszközön, és elmondhatom neked, hogy az adatgyűjtés és a jelentéskészítés végső folyamata túlságosan hosszú, mint bárki szeretné..

Amazon Web Services
© Amazon

Általában az üzleti intelligencia megoldásokhoz több mérnökcsoportra van szükség ahhoz, hogy hónapokon át töltsönek összetett adatmodellek megértéséért és felépítéséért. Az adatforrásokat újra és újra kombinálják és tesztelik, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy nincs-e hiba között.

És csak a végső minőségbiztosítási forduló elszámolása után továbbadják azt a következő csapatnak, amely egy teljesen más szoftvert használ a jelentések készítéséhez.

Ez a jelentés jelenik meg a vállalat legfontosabb döntéshozóinak a tényleges adatforrások helyett. Ezek a megoldások az üzleti felhasználókat előre kiválasztott lekérdezésekre és jelentésekre korlátozzák, mivel nincs hely a vizuális képességekre vagy az interaktív adatkutatásra.

Ráadásul a szervezeteknek évente több ezer dollárt kell költeniük licencekre, karbantartási díjakra és nehéz hardverre. Ezen üzleti intelligencia eszközök támogatása. És ha a szervezetek növelik az alkalmazottak számát vagy az adatmennyiséget, akkor nyilvánvalóan több pénzt kell felhalmozniuk a dolgok folytatása érdekében.

QuickSight – A válasz az összes BI-problémára

Az Amazon QuickSight egy felhőalapú üzleti intelligenciaszolgáltatás, amely nagy adatproblémák megoldására készült, ideértve a bonyolultságot, a sebességet és a költségeket.


© AWS

Ezt úgy teszi meg, hogy az összes nagy adatforrást könnyen elérhetővé teszi az üzleti felhasználók számára, és könnyen kezelhető felületet biztosít számukra az egyéb üzleti intelligencia megoldások összköltségének tizedén. Erősen úgy érzem, hogy az AWS újradefiniálta a világot úgy, hogy az Amazon QuickSightot havonta 9 dollár költségen biztosítja, és egy havonta 9 dollárral fizet..

A QuickSight kulcsfontosságú alkotóelemei

1. Fűszer

Szupergyors, párhuzamos, memóriában lévő számológép (SPICE) a QuickSight legerősebb és legfontosabb alkotóeleme. Valójában ugyanaz az embercsoport építette, aki elhozta neked az Amazon RedShift és az Amazon Aurora.


© TechCrunch

A SPICE a QuickSight kulcsfontosságú elősegítője, amely elősegíti a terabyte-os adatok átméretezését és néhány milliszekundum válaszidejének fenntartását. Alapvetõen, amikor az adatokat a QuickSight-ra irányítja, az összes adatot a SPICE veszi be az optimális lekérdezési teljesítmény elérése érdekében.

Gazdag számításaival a SPICE lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy betekintést nyerjenek az adatforrásaikból, további rendelkezésre bocsátás vagy méretezési infrastruktúra nélkül.

A SPICE annyira gyorsan reagál a lekérdezésekre, mert az adatok replikálása a nagy teljesítmény és a rendelkezésre állás érdekében. Ez azt jelenti, hogy a szervezetek akár több ezer felhasználót is kibővíthetnek, akik mindegyik interaktív és gyors elemzést végezhet, ugyanabban az időben és különböző adatforrások között.

2. Automatikus felfedezés

Ha valaha üzleti intelligencia eszközt használt, akkor tudná, hogy az egyik legnagyobb kihívás az adatok felfedezése és elemzésre való kiválasztása.

Felhő felhasználói adatok elemzése
© NEC Corporation of America

Általában ehhez adatmérnökök csoportjára van szükség, hogy az adatokat elemzési motor segítségével katalogizálják és felderíthetővé tegyék. A QuickSight használatával azonban, amikor bejelentkezik, a szoftver automatikusan felfedezi az Ön által hozzáférhető adatforrásokat, elemzi azokat és beállítja.

3. AutoGraph

Amikor a BI-vel dolgoztam, az egyik leginkább bosszantó probléma, amivel szembesültem, a grafikonok készítése és az egyes grafikonok megjelenésének ábrázolása volt..


© AWS

Örülök, hogy a QuickSight vigyázott erre a problémára. Csak annyit kell tennie, hogy kiválasztja az érintett adattípust, és a QuickSIght kiválasztja a legjobb grafikont a megjelenítéséhez.

4. Megosztás és együttműködés

Van egy nagyszerű forgatókönyv-szolgáltatás, amely lehetővé teszi a vizualizációk kombinálását és üzleti irányítópult formájában történő bemutatását, megjegyzések hozzáadását és megosztását csoportokkal vagy magánszemélyekkel (a szervezetedben). Ismét nagyszerű a gyorsabb és jobb munkához.

Amazon QuickSight árképzés

Ez természetesen a QuickSight egyik leglátványosabb tulajdonsága. A szokásos éves előfizetés havi 9 dollárba kerül, míg a havi előfizetés havi 12 dollárba kerül.


© Mark Moz

A vállalkozás éves előfizetése 18 dollárba kerül, míg a havi előfizetés 24 dollárba kerül. Ez 10 GB helyet foglal magában a csomagolt SPICE számára. Minden extra GB helyért havonta 0,25 dollárt kell fizetnie a Standard kiadásért és 0,38 USD az Enterprise kiadásért.

Következtetés

Az Amazon QuickSight minden bizonnyal izgatott minket, és valóban azt gondoljuk, hogy megváltoztathatja a BI játékot, ha gyorsan teljesítő eszközöket kínál nagy költséggel.

Jelenleg csak előnézeti funkcióként érhető el, de úgy érezzük, hogy az Amazon hamarosan elindítja. Abban az esetben, ha érdekli az előnézetet, itt regisztrálhat

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map