Cloudwards útmutató: A 9 legjobb szerver biztonsági mentési megoldás

Üdvözöljük a Cloudwards.net útmutatójában, amely a ma elérhető legjobb szerver biztonsági mentési megoldásokról szól. Ezen körfolyamat során bemutatjuk azokat a tárolási megoldásokat, amelyek célja az összeomlott vagy sérült szerverek katasztrófa utáni helyreállítása és az új hardverekre tervezett migráció elősegítése..

Ha az összes irodai eszközhöz legmegfelelőbb katasztrófa utáni helyreállítási lehetőségeket keres, akkor a legjobb online biztonsági mentés az üzleti vevők számára készült útmutatóban remek lehetőséget kínál a kezdésre..

A kiszolgálókat többek között a kritikus adatok és alkalmazásfájlok tárolására használják. Mint minden sysadmin megmondhatja, egyik szerver sem tart örökké. Jó katasztrófa utáni helyreállítási terv mellett azonban az elkerülhetetlen összeomlás csupán kényelmetlenség; ezek nélkül valószínűleg katasztrófa.

Vessen egy pillantást a katasztrófa elkerülésének legjobb módjaira, anélkül, hogy megrongálná a bankot, vagy emeli a vérnyomását, miközben megpróbálja megtanulni, hogyan kell működtetni. Ha egy valódi szerver piaca is van, akkor azt is javasoljuk, hogy olvassa el a legjobb kisvállalkozás-szerverről szóló cikkünket.

Hogyan készítettük a választ a legjobb szerver biztonsági mentéshez

Évek óta értékeljük és felülvizsgáljuk a kiszolgálók biztonsági másolatainak készítésére szolgáló szoftvereket, és ebből a tapasztalatból kihúzzuk a legfontosabb választást a kiszolgálók biztonsági mentésére. Míg néhány válogatás, beleértve a Carbonite-ot és a CloudBerry Backup-t, nem tudott lelkesedni, a többiek közül néhány nem volt ilyen egyszerű.

A szerver biztonsági másolatának értékelésekor számos olyan funkciót keresünk. Az egyiknek, mint felhő szerelmeseinek, inkább olyan megoldásokat részesítünk előnyben, amelyek megkönnyítik a szerverfájlok biztonsági mentését a távoli adatközpontokra. Ugyanakkor azt is felismerjük, hogy a helyi biztonsági mentésnek számos előnye is van, beleértve a helyreállítást. Ezt szem előtt tartva inkább olyan eszközöket részesítünk előnyben, amelyek támogatják a hibrid biztonsági mentési megközelítést.

Olyan eszközöket is keresettünk, amelyek a teljes, növekményes és differenciált mentés mellett fájl- és képalapú biztonsági mentést is készíthetnek. A biztonsági mentési ütemezési képességeket is figyelembe vettük, amelyek lehetővé teszik az embereknek, hogy csúcsidőn kívüli biztonsági mentéseket tervezzenek a rendszer erőforrásainak korlátozására. További kulcsfontosságú funkciók közé tartozik a gyors mentés, amely lehetővé teszi a jelenleg használt fájlok biztonsági mentését, és a többszálú biztonsági mentés, amely lehetővé teszi több biztonsági mentési folyamat futtatását egyidejűleg.

Végül támogatjuk a csupasz fém visszaállításnak nevezett képességet. A csupasz fém visszaállításával visszaállíthat egy képet egy kiszolgálóra, amelyben még nincs telepítve szoftver, ami értékes időt takarít meg a katasztrófa utáni helyreállítási folyamatban.

Legjobb szerver biztonsági másolat készítő 1. IDrive for Business

Az IDrive for Business következetesen az egyik legkedvezőbb biztonsági mentési lehetőségünk a fogyasztók számára. Az üzleti biztonsági mentési tervei szintén kiválóak, biztosítva a rugalmasságot és olyan funkciókat, amelyek megfelelnek vagy meghaladják a drágább lehetőségeket, mint például a MozyPro és az SOS Online Backup for Business.

1. terv:
Második terv:
Harmadik terv:
Éves költség:$ 99.50$ 199.50$ 499,50
Számítógépek:KorlátlanKorlátlanKorlátlan
szerverek:KorlátlanKorlátlanKorlátlan
Teljes tárhely:250GB500GB1,25 TB

25% kedvezményt kap az első szolgálati évre (vagy két évre, ha nem gondolja ezt a fajta elkötelezettséget), ezáltal az árazás még vonzóbbá válik. 

Több előfizetési lehetőség is létezik, egészen 12,5 TB-ig. A Carbonite Office-tól és más lehetőségektől eltérően, egy kissé nehezebb az IDrive tárolását méretezni, mert ehhez kell tartania, ha a tárolási tervei meg vannak határozva. De az alacsony költségek általában jobb ár-érték arányt tesznek. 

Az IDrive képes a legtöbb szerver alkalmazás biztonsági mentésére, beleértve a Windows Server, Linux Server, MS SQL Server, MS Exchange Server, MS SharePoint Server, Oracle Server, Hyper-V és VMWare szoftvereket.. 

Az IDrive támogatja a hibrid biztonsági másolatot, ha szeretné, hogy a kiszolgáló fájljait helyben és a felhőben másolja is. Megfelelő figyelőeszközökkel is rendelkezik, amelyek segítségével a valós idejű biztonsági mentések tetején tarthat. A fém-katasztrófa utáni helyreállítás és a lemezkép-mentés is támogatott.

Telefonos, e-mail és online csevegési lehetőségek állnak az ügyfélszolgálat rendelkezésére, amelyeket mindig nagyon időszerűnek találtunk. A támogatás a nap 24 órájában is elérhető, ahogyan az IDrive for Business című cikkben olvashat.

2. CloudBerry biztonsági mentés

A CloudBerry Backup egy kicsit összetettebb, mint az IDrive for Business, mivel nem kínál saját felhőalapú tárolóhálózatot. Ehelyett meg kell vásárolnia a CloudBerry Backup szoftvert, majd felhőalapú tárhelyet kell vásárolnia a támogatott szolgáltatástól külön.

Ugyanakkor több mint ötven különféle felhőalapú tárolási lehetőség támogatásával azok, akik rendben vannak, hogy kicsit technikai jellegűek, élvezhetik a sokoldalúságot. A támogatott szállítók között szerepel az Amazon S3, a Microsoft Azure, a Google Cloud és a Backblaze B2. A CloudBerry biztonsági mentés a helyi biztonsági mentést is támogatja.

Szoftvert kell vásárolnia attól függően, hogy milyen kiszolgálót vagy kiszolgálókat használ:

  • Windows Server: 119,99 USD
  • SQL Server: 149,99 USD
  • Tőzsde: 229,99 USD

Az SQL Server és az Exchange szoftver opciói is támogatják a Windows Server alkalmazást. Van még egy 229,99 USD-es végső csomag, amely használható a Windows Server, az SQL Server és az Exchange számára.

A képalapú biztonsági mentés és a csupasz fém visszaállítás mindkettő jellemzője. A CloudBerry biztonsági mentés különféle hardverekkel történő kiszolgálók helyreállítását is támogatja, és közvetlenül a felhőből hozza vissza az USB flash meghajtót.

A szoftver felhasználóbarát varázslóval segíti a lehetőségek áttekintését, ideértve a biztonsági mentések futtatásához szükséges ütemezési időket is. A teljes és a differenciált mentés is támogatott. A fájlok tömöríthetőek biztonsági másolat készítésekor a felhasznált sávszélesség csökkentése érdekében.

A CloudBerry Backup támogatja az ügyféloldali biztonsági mentést, hogy korlátozza a felhőben lévő fájljainak elérését. Az ügyféloldali titkosítás szintje 256 bites AES. További részletekért tekintse meg CloudBerry biztonsági másolatunk áttekintését.

3. Karbonit az irodához

Az Office karbonitterveinek lehetőségei között szerepel a felhő és a helyi biztonsági mentés lehetősége is, így hibrid biztonsági mentési eszközzé válik. Támogatja a fizikai és virtuális kiszolgálókat, valamint a hálózathoz csatlakoztatott tárolókat (NAS), a tárolóhálózatokat (SAN) és a külső meghajtókat. Ez egy megbízható biztonsági mentési szolgáltatás, bár a platform támogatása nem olyan jó, mint amit az IDrive segítségével kapsz – és egy kicsit többet fizet.

Az egyes fájlok biztonsági mentése és visszaállítása mellett a Carbonite segítségével teljes rendszer-visszaállítást is elvégezhet. A szolgáltatás támogatja a képalkotást és a csupasz fém helyreállítást is. A szerver számára a katasztrófa utáni helyreállítási terv felállításához a Carbonite alapvető tervén túl kell lépnie, amely a számítógép biztonsági mentésére korlátozódik.

TervTárolásÉves költségSzámítógépek számaSzerverek száma
Mag250GB$ 269,99KorlátlanEgyik sem
Erő500GB$ 599.99Korlátlan1
Végső500GB999,99 $KorlátlanKorlátlan

A Carbonite for Office Power lehetővé teszi egy szerver biztonsági mentését, míg a Carbonite for Office Ultimate korlátlan kiszolgálók biztonsági mentését teszi lehetővé. Mindkettő 500 GB alap tárhelyet biztosít, és 100 GB tárhelyet adhat hozzá 99 dollárért évente.

Lehet, hogy a leginkább szeretjük a Carbonite-t, hogy mennyire könnyebb beállítani, mint a legtöbb más szerver biztonsági mentési lehetőségnél. Néhány ilyen tartalék lehetőség alacsonyabb áron jelenhet meg, mint a karbonit, de ezek kezelése is nehezebb. Azoknak a vállalkozóknak boldogoknak kell lenniük, amelyek gyorsan elkészítik a kiszolgáló biztonsági mentési tervét, és folyamatosan futtatják anélkül, hogy egy csomó pénzt költenek a támogató személyzetre.

A felület könnyű a szemén, és végigvezeti a folyamat nagy részében. Ütemezheti az automatikus biztonsági mentéseket egy egyszerű ütemezővel, és kezelheti a rendszer erőforrásait a teljes, növekményes és differenciált biztonsági mentés beállításával. Egyéb lehetőségek között szerepel a sávszélesség-szabályozás, az értesítési beállítások és a felügyeleti eszközök.

A biztonság érdekében a Carbonite 128 bites AES-t használ az adatközpontjában tárolt tartalom védelmére. Ha szeretné, akkor is átválthat a privát titkosításra, és saját kezűleg fenntarthatja a titkosítási kulcsok irányítását. Ez azt jelenti, hogy a Carbonite senki sem fogja tudni dekódolni az Ön fájljait.

Végül, a Carbonite-nak van a leghasznosabb támogató munkatársai, akikkel valaha is foglalkoztunk, legalábbis egy felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatáshoz. Hét hét nap alatt online támogatással hívhat, e-mailen vagy cseveghet. A Carbonite ingyenes ingyen telepítést is kínál, ami azt jelenti, hogy a Carbonite alkalmazottja ingyenesen beállítja és optimalizálja a szerver biztonsági másolatát.

Tudjon meg többet erről a szolgáltatásról a Carbonite for Office áttekintésben. 

4. Acronis biztonsági mentés 12.5

Az Acronis az egyik legnépszerűbb szerver biztonsági mentési eszköz, amely manapság elérhető, mivel remek online felületet kínál, és rendkívül egyszerűen használható. Ugyanakkor kicsit drága is lehet. Az alap előfizetési ára kiszolgálónként évente 469 USD, és a tárolást is fizetnie kell:

  • 250 GB: 299 USD évente
  • 500 GB: 499 USD évente
  • 1 TB: 899 USD évente
  • 5 TB: 4299 USD évente

A 469 dollár ára a Windows és Linux szerver biztonsági mentésének normál előfizetésére vonatkozik. Van egy speciális terv 839 dollárért is. Mindkét terv kedvezményes lesz, ha több évre feliratkozik.

Az Acronis Backup Standard és az Acronis Backup Advanced egyaránt kínál lemezképezési képességeket és hibrid tárolást. A helyi tárolási lehetőségek közé tartozik a NAS és a SAN. Az Advanced szolgáltatás tartalmaz deduplikációt, szalagos meghajtó támogatást és sokkal jobb adminisztrációs és jelentési lehetőségeket.

Az Acronis felhasználható a fizikai és virtuális szerverek biztonsági mentésére, és fájl-alapú, teljes és csupasz fém helyreállítást végezhet. Visszaállíthatja a különféle hardvereket is, ha új szerverre kell költöznie.

5. StorageCraft ShadowProtect SPX Server 

A ShadowProtect SPX Server egy másik kedvenc, bár sokkal több korlátozással jár, mint az első négy választásunk. Egyrészt, bár sokuk számára az asztali felület meglehetősen könnyen használható a biztonsági terv létrehozásához, az nem szinte annyira egyszerű, mint a Carbonite vagy akár az IDrive, a CloudBerry Backup vagy az Acronis..

A nagyobb korlátozás az, hogy nem könnyedén integrálódik a felhőalapú tárolásba, azaz szükség van erős műszaki ismeretekkel rendelkező személyre, aki segít. Ennek előnye, hogy a legjobban a helyi biztonsági mentéshez használja.

Ha azonban meg tudja akadályozni ezeket a korlátozásokat, és elsősorban helyszíni megoldásra van szüksége, a ShadowProtect SPX szép funkciókkal rendelkezik a fizikai és virtuális Windows-kiszolgálók katasztrófa utáni helyreállításához..  

Ezek a szolgáltatások tartalmazzák a teljes és növekményes biztonsági mentést, a biztonsági mentés ütemezését és a nagyon jó felügyeleti eszközöket. Biztonsági másolatot készíthet fájlokról vagy képről, és a biztonsági másolatot képező képek visszaállíthatók a különféle hardverekkel rendelkező gépekre.

A ShadowProtect SPX Servernek van egy másik problémája, amely valószínűleg nem teszi alkalmassá a kiszolgáló biztonsági mentését igénylő egyéneknek vagy kisvállalkozásoknak: költség. Az élethosszig tartó engedély 1095 dollárt fog visszatéríteni, egyéves prémium támogatás további 164 dollárba kerül. A prioritási támogatás azonban magában foglalja a 24 órás telefonos támogatást.

6. Macrium Reflect 7

A Macrium ugyanolyan problémákat szenved, mint a ShadowProtect SPX Server, kevesebb funkcióval rendelkezik, és kevésbé felhasználóbarát. Annak ellenére, hogy nem könnyíti meg a felhőben történő biztonsági mentést, továbbra is népszerű az informatikai osztályok körében, mint helyszíni biztonsági mentési eszköz. Ennek oka lehet, hogy egy kicsit olcsóbb, mint a ShadowProtect SPX.

A Macrium Reflect 7 Server 275 dollár kiszolgálónként fizet egy állandó licencért. Mint a StorageCraft esetében is, a támogatás többletköltséget jelent, még akkor is, ha a szokásos támogatás prémiumot meghaladó támogatást választja. Azonban ingyenesen kapja a szokásos támogatás első évét. A prémium támogatás első éve 13 dollárral növeli a költségeket.

Normál: Premium:

Megújítási költség:$ 55$ 69
Válaszidő:24 óra12 óra
24/7:NemIgen
Telefonos támogatás:NemIgen
Dedikált ügykezelő:NemIgen

A szoftver felhasználható a teljes fizikai és virtuális kiszolgálók biztonsági mentésére egyetlen tömörített képfájlba, vagy fájlok és mappák egyetlen tömörített archívumfájljába. A praktikus ütemező lehetővé teszi a teljes és növekményes biztonsági mentések megtervezését a rendszer erőforrásainak megkímélésére.  

A Macrium ReDeploy segítségével a fájlokat közvetlenül a különféle hardverekre állíthatja vissza, arra az esetre, ha a szerver lemezei megsérülnek, vagy ideje frissíteni. A virtuális indítás szintén támogatott.

7. NovaBACKUP Server

A NovaBACKUP Server lehetővé teszi a biztonsági mentést mind a helyi, mind a felhőben. A felhőalapú biztonsági mentés lehetőségei között szerepel a NovaStor, amelyet egy menedzselt szolgáltatón keresztül kell megvásárolnia, vagy az Amazon S3, amelyet saját maga is beállíthat.

A NovaBACKUP integrálható néhány fájlmegosztó szolgáltatással is, beleértve a Dropboxot, a Google Drive-ot és a OneDrive-t. Ezeket a lehetőségeket azonban nem igazán a kiszolgáló biztonsági mentésére tervezték.

Maga a szoftver évente megvásárolható 200 dollárért, vagy örökös licencet vehet igénybe 400 dollárért. Ha örökös licenccel jár, akkor csak egyéves NovaCare támogatást kap. A NovaCare e-mail, chat és telefonos támogatási csatornákat tartalmaz.

A hibrid tároló megoldások mellett a NovaBACKUP támogatja a fájl-, kép-alapú, növekményes, teljes és többszálú biztonsági mentést is. Támogatja a csupasz fém helyreállítását és a különféle eszközök visszaállítását is.  

A szoftver képes az adatok titkosítására a 256-AES használatával is, akár helyileg menti el, akár elküldi a felhőhöz, és eszközöket kínál a valósidejű közelfigyeléshez.

8. EaseUS Todo biztonsági mentési szerver

Az EaseUS a világ egyik legnépszerűbb eszközét állítja elő az IT szakemberek számára, beleértve egy kiváló adat-helyreállítási eszközt, amelyet az Adat-helyreállítási varázsló áttekintésében írtunk. Szerver biztonsági mentési szoftvere, a Todo Backup Server, szintén nagyon jó.

Az egyik legvonzóbb dolog a Todo Backup Servernél a költsége. A Todo Backup Server jelenlegi verziójának életre szóló licence 199 dollárba kerül. A jelenlegi és az összes jövőbeli változat életre szóló licence 359 dollárba kerül.

Sajnos, bár a Todo Backup Server rendelkezik néhány nagyon szép funkcióval, nem támogatja az egyszerű felhőalapú biztonsági mentést, és megakadályozza, hogy sokkal magasabbra kerüljön ezen a listán. Az FTP azonban opció, így távolról is készíthet biztonsági másolatot, ha egy kis munkára készül.

A Too Backup Server teljes rendszermentést biztosít a Windows Server számára, gyors blokk szintű leképezést és a fájlok biztonsági mentését. Ezenkívül növekményes és teljes biztonsági másolatot is készíthet, és egy jó biztonsági mentési ütemezővel rendelkezik. A képeket és a fájlokat tömörítik, hogy több helyet foglaljanak el, és 256 bites AES-rel titkosíthatók. Értesítéseket is létrehozhat, hogy figyelmeztessen a folyamatban lévő, befejezett vagy sikertelen folyamatokra.

A rendszerek helyreállítása indítható adathordozóval és különböző hardverekkel is elvégezhető. Visszaállíthatja a teljes képet, vagy fájl alapú helyreállítást végezhet.

Végső gondolatok

Ezek közül választhatjuk a legjobb szerver biztonsági mentési eszközöket. Pénzünkért a Carbonite megszerezte a helyét, mint a legfontosabb biztonsági mentési eszköz, köszönhetően az erős szolgáltatáskészletnek, a felhasználói élménynek, amely valóban leegyszerűsíti a biztonsági mentési folyamatot, és a kiváló támogatásért, amelynek nem kell külön pénzt költenie.

A különböző eszközök azonban vonzóak lesznek a különböző felhasználók számára, a Carbonite és az IDrive valószínűleg vonzóbbá válnak a kis- és középvállalkozások tulajdonosai számára, akik könnyű használatot keresnek, a többi pedig jobban alkalmazkodik a személyzettel rendelkező informatikai osztályokhoz. Üdvözöljük az alábbiakban feltett kérdéseit és észrevételeit, és mint mindig, köszönjük az olvasást.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me