Carbonite vs CrashPlan: Világos nyertesünk

Ha azt akarja eldönteni, hogy a CrashPlan vagy a Carbonite a legjobb online biztonsági mentés az üzleti döntéshez – számít a megfelelő helyre. A fej-fej áttekintés során körbe-körbe megvizsgáljuk ezeket a hosszú távú katasztrófa utáni riválisokat, mielõtt kiválasztjuk a gyõztest.


Összehasonlítjuk a költségeket, majd figyelmünket fordítjuk az egyes mentési és visszaállítási folyamatokra. Ezután befejezzük a biztonság és a támogatás áttekintését. Biztosak vagyunk abban, hogy kissé megosztó lesz, de úgy gondoljuk, hogy a kicsi vállalkozók többségének egyértelmű győztese lett: CrashPlan, bár a Carbonite közel áll.

Ha egyik szolgáltatás sem felel meg az Ön igényeinek, ne aggódjon: teljes online biztonsági mentési véleménye van az ön számára. Számos más biztonsági mentési összehasonlítást készítettünk a mérlegelés céljából, köztük a CrashPlan vs IDrive áttekintést és az egyik a CrashPlan vs Backblaze verziót..

Természetesen van egy teljes CrashPlan for Small Business áttekintés és egy Carbonite for Office áttekintés, amelyet szintén megnézhet..

Csata: CrashPlan for Small Business vs. Carbonite Safe Pro

Noha sem a CrashPlan, sem a Carbonite nem a leggyorsabb, vagy még a legjellemzőbb csomagban készített biztonsági mentési eszközök sem a piacon lévő vállalkozások számára, mindkettő alkalmas szolgáltatások, amelyek könnyen kezelhetők, és jó ár-érték arányt nyújtanak a drágább lehetőségekhez képest..

A CrashPlan a teljes infrastruktúráját most a vállalkozások katasztrófa utáni helyreállítására fordítja, miután 2017-ben elkészítette a személyes online biztonsági mentési megoldását (némi felháborodásra). Míg a Carbonite rendelkezésére áll egy személyes terv, amely a legjobb korlátlan online biztonsági mentési eszközök közé tartozik, üzleti tervei legalább a papíron kényszerítő alternatívája a CrashPlan for Small Business számára.

A következőkben minden egyes szolgáltatást öt fordulóban megvizsgálunk, ahogy ígértük: árszervek, biztonsági mentési folyamat, helyreállítási folyamat, biztonság és támogatás. Minden forduló után kihirdetjük a győztest, majd összegezzük eredményeinket, hogy koronázhassunk egy általános bajnokot.

1

Ár tervek

Az alsó sor nem minden tartalék, de a kkv-k számára, amelyek korlátozzák a költségeket, ez elég kritikus. Ebben a feljegyzésben először kiértékeljük az értéket, ha átnézzük a CrashPlan és a Carbonite árszabási költségeit a tárhely és a támogatott eszközök teljes mennyiségéhez viszonyítva.

CrashPlan kisvállalatok számára

A CrashPlan meglehetősen egyszerűvé teszi a dolgokat, amikor vállalkozása tervét választja ki: csak egy van. Ez is jó üzlet, ha korlátlan tartalékhellyel rendelkezik, mindössze 10 dollárért havonta.

A tervet CrashPlan for Small Business-nek hívják, de maga a név relikviák maradt azokban az időkben, amikor a vállalat korlátlan biztonsági mentési tervet is felajánlott személyes használatra. (Ha erre van szüksége, a Backblaze-nek havonta 5 dollár korlátlan otthoni felhasználási terve van.)

Miközben nagy érték van azok számára, akiknek nincs adatmásolat a biztonsági másolat készítésére, az egyetlen előfizetés csak egy számítógép számára előnyös, és a CrashPlan nem rendelkezik kedvezményekkel a több alkalmazott védelme érdekében. Ezenkívül nem nyújt okostelefonról biztonsági másolatot, mint például a mobilkészülékhez készült legjobb cikkben szereplő szolgáltatásokhoz.

Másrészt annyi külső meghajtót csatlakoztathat a számítógépéhez, amelyet hozzáadhat, és további költségek nélkül hozzáadhatja a biztonsági mentési tervhez. Ez nem tartalmazza a NAS-eszközöket, de még mindig hasznos azok számára, akiknek halom merevlemez-meghajtó van a védelme érdekében.

Maga a terv sem ír elő semmiféle fájlméret-korlátozást, és a CrashPlan azt állítja, hogy nem fojtja be a sávszélességet, ha túl sok adatot tölt fel (fordítás: nyugodtan menj hozzá).

Javasoljuk, hogy az ingyenes próbaverziót adjon pörgetést a kötelezettségvállalás előtt, bár a regisztrációt követően bármikor visszavonhatja a kívánt időt. A próba időtartama egy hónap, és az előfizetéshez hasonlóan korlátlan.

Carbonite Safe Pro

Noha a Carbonite személyes felhasználási terve korlátlan, üzleti lehetőségei nem. Ők szintén nem csak annyira megfizethetőek.

Három karbonit biztonságos terv érhető el a vállalkozások számára: Pro, Power és Ultimate. Mindegyik felhasználható korlátlan számú számítógép biztonsági mentésére. A Carbonite Safe Power egy szerver biztonsági mentését is lehetővé teszi, míg az Ultimate korlátlan szerver biztonsági mentést tartalmaz.

Noha szeretjük a korlátlan számítógépes biztonsági másolatot, a Carbonite problémája az, hogy pénzt nem kap sok felhő hely. A Carbonite Safe Pro előfizetés valójában mindössze 250 GB tartalékkal érkezik, évente mintegy 270 dollárért. Ez havonta több mint 20 dollárt eredményez.

További biztonsági másolatot adhat hozzá, ha ez nem elég, ami valószínűleg nem több, mint két vagy három számítógépnél használható. Minden további 100 GB-os biztonsági mentés évente további 100 dollárt fog fizetni.

Az előfizetéseket szintén évente kell fizetni, így elmerül a költségek, ha úgy dönt, hogy vállalkozását máshová viszi. Győződjön meg arról, hogy kihasználta a 30 napos próbaidőszakot, mielőtt bezárná magát.

Kerek gondolatok

Ha nem választott a CrashPlan for Small Business és a karbonit biztonságos terv között, akkor sok vállalkozásnak nem lenne más választása, hogy a Carbonite-val lépjen kapcsolatba azzal a ténnyel, hogy a Power és az Ultimate tervei tartalmaznak a szerver biztonsági mentését. Ugyanakkor számos más kiszolgáló biztonsági mentési lehetőség is létezik, mint például a legjobb szerver biztonsági mentési útmutatónk, amelyek összességében jobbak.

Amikor megfizethető számítógépes biztonsági másolatot készít vállalkozása számára, határozottan bólintanunk kell a CrashPlan felé. Havonta 10 dollár a korlátlan biztonsági mentésért sokkal jobb ajánlat, mint a havi 22 dollár 250 GB-on, és a CrashPlan nem zárja be Önt egyéves kötelezettségvállalásba.

Kerek: Ártervezési pont a Crashplan Pro számára

Carbonite Backup Safe Pro logó
CrashPlan for Small Business logó

2

Biztonsági mentési folyamat

Ezután bemutatjuk Önt a CrashPlan és a Carbonite alapvető biztonsági mentési szolgáltatásairól és folyamatairól, és kitaláljuk, melyik nyújtja a kényelem és a szolgáltatások legjobb kombinációját..

CrashPlan kisvállalatok számára

A biztonsági mentés a CrashPlan segítségével nem olyan egyszerű, mint a korlátlan rivális Backblaze használata, de az általános tapasztalat még mindig kielégítően egyszerű. Biztonsági mentési terv létrehozásához az asztali klienst használja a fájlrendszer objektumainak megjelölésére biztonsági mentés céljából.

Kattintson a kliens bal oldalán lévő navigációs lehetőségekben a „Biztonsági mentés” elemre, majd a „fájlok” alatt kattintson a „Módosítás” gombra. Kiválaszthatja mind a mappákat, mind a fájlokat a biztonsági mentéshez.

Javasoljuk, hogy készítsen biztonsági másolatot mappaszinten, majd zárja ki azokat a fájlokat, amelyek későbbi mentését nem akarja. Valójában kizárhatja a fájltípusokat, ha átugorja a rendszer, az ideiglenes fájlokat és hasonlókat.

Beállíthat egy mentési rendeltetési helyet is. Miközben a cél alapértelmezés szerint a CrashPlan felhő, biztonsági mentést készíthet külső meghajtókról, ha felhőalapú és helyi biztonsági mentést is végrehajtani szeretne, ami akkor ajánlott, ha feliratkozik a 3-2-1 mentési iskolára (és ).

A CrashPlan for Small Business ügyfél folyamatosan készít biztonsági másolatot, azaz a fájlok szinte valós időben védettek, amikor új fájlokat adnak hozzá vagy meglévő fájlokat cserélnek. Ha inkább a kevésbé rendszeres biztonsági mentéseket részesíti előnyben, akkor az ügyfél ütemezési szolgáltatásaival korlátozhatja a műveleteket bizonyos órákra vagy napokra..

Általában véve azonban rendben kell lennie a folyamatos biztonsági mentésnek, mivel a sávszélesség megőrzése érdekében csak a megváltozott fájlok delta kerül másolásra a felhőbe, nem pedig a teljes fájlba (ha ez görög volt neked, nézd meg a blokkunkat -szintű szinkronizáló cikk, hogy megtudja, miről beszélünk).

Végül a CrashPlan alapértelmezés szerint tömöríti a fájlokat. Általában a tömörítést a felhő fájlterületének csökkentésére használják, azonban a CrashPlan esetén ez nem jelenthet problémát az Ön számára (mert korlátlan).

A CrashPlan kijelenti, hogy a tömörítési folyamat szintén felgyorsítja a biztonsági mentést, és hogy veszteségmentes, azaz a fájljait semmilyen módon nem rontja le. Tapasztalataink szerint azonban a tömörítés általában a biztonsági mentés lelassulását eredményezi. Javasoljuk, hogy kapcsolja ki, ha lassú feltöltésekkel tapasztalja meg, hogy ez segít-e a dolgok mentén.

Carbonite Safe Pro

A Carbonite-val történő biztonsági mentési tervek összeállítása sok szempontból sokkal kevesebb munkát igényel, mint a CrashPlan. Ennek oka az, hogy a Backblaze megközelítést alkalmazza a számítógép szkennelésére és egy bizonyos típusú összes fájl biztonsági mentésére, ideértve a dokumentumokat, képeket, videókat, e-maileket és a legtöbb egyéb fájltípust.

Noha szeretjük ezt a megközelítést a korlátlan biztonsági mentéshez, a Carbonite lefedi az összes adatát, ami szörnyű megközelítést eredményezhet mindent, különösen, ha több alkalmazott számítógépe van csatolva a fiókjához.

Ha ez problémát jelent, jelentkezzen be a Carbonite böngésző felületébe, és hozzon létre biztonsági mentési irányelveket, amelyeket a fiókjában lévő számítógépekre alkalmazhat, korlátozva a biztonsági mentést bizonyos mappákra és fájltípusokra.

Valójában egyébként érdemes módosítani, mivel a Carbonite alapértelmezett házirendjével rendelkezik, amely korlátozza a biztonsági mentést az asztali mappára, a dokumentumok mappájára, az Outlook adat mappájára, a képeim mappájára, a zenemappámra és a videóim mappájára (Windows rendszeren). Az ideiglenes és a rendszerfájlokat szintén alapértelmezés szerint kizárják.

A biztonsági mentések folyamatosan futnak a Carbonite Safe segítségével, hogy megőrizzék a meghajtók védelmét szinte valós időben, de leiratkozhat, ha napi egyszeri biztonsági másolatot készít, vagy bizonyos időpontokban letiltja a biztonsági mentést..

A Carbonite csak a szerkesztett fájlok megváltozott részeit, például a CrashPlan biztonsági másolatot készíti, tehát elég hatékonyan kell futnia anélkül, hogy le kellene tiltani a folyamatos biztonsági másolatot. A karbonit tömöríti a fájlokat azzal is, amit a cég állít be, veszteségmentes zlib tömörítést. Nincs lehetőség kikapcsolni.

Kerek két gondolat

A legtöbb probléma, amelyet a legtöbb embernek fájlok biztonsági másolata készít, ugyanaz a CrashPlan és a Carbonite esetében: a sebesség. Bár ez nem óriási probléma, miután befejezte az eredeti biztonsági mentési folyamatot, ezen a púpon való átjutás próbára teszi a türelmét.

Mindkét szolgáltatást teszteltük, és mindkét esetben jóval több, mint egy óra telt el, hogy egy gigabájtnyi fájlt készítsünk biztonsági másolatot. Ha 500 GB-os fájlja van a biztonsági másolat készítéséhez, akkor valószínűleg egy hónap alatt nézi meg a kezdeti szakasz befejezéséhez.

Elolvashatja a biztonsági mentési sebességre vonatkozó általános cikket, hogy többet megtudjon a befolyásoló tényezőkről, de úgy tűnik, hogy a két szolgáltatás központi kérdése sok infrastruktúra hiánya..

Ha a biztonsági mentési sebesség komoly aggodalomra ad okot, akkor fontolóra vegye egy olyan szolgáltatást, amelynek a világon több adatközpontja van, mint például a Rackspace Cloud Files. (Párosítva a CloudBerry biztonsági másolatot a biztonsági mentési folyamat irányításához, természetesen, amint azt a Rackspace útmutatóban olvashatjuk.)

A tárgyalt ügyben a második fordulót adjuk a karbonitnak. A fájltípusos biztonsági mentés és a fájlhely-biztonsági mentés kombinációja a biztonsági mentési házirendek létrehozásának képessége mellett megkönnyíti a teljes biztonsági mentési tervek kidolgozását..

Kerek: Biztonsági mentési folyamat a karbonit üzlet számára

Carbonite Backup Safe Pro logó
CrashPlan for Small Business logó

3

Visszaállítási folyamat

Ugyanolyan fontos, mint a fájlok felhőbe juttatása, hogy katasztrófa esetén gyorsan és egyszerűen visszaszerezze azokat. Ezt szem előtt tartva, a harmadik forduló a fájlok helyreállításáról szól.

CrashPlan kisvállalatok számára

A biztonsági mentés fájljait közvetlenül az asztali klienstől visszaállíthatja, ha rákattint a „visszaállítás” fülre. A fájlfa lehetővé teszi a mappák és fájlok ellenőrzését és törlését. Ha készen áll a visszaállításra, csak kattintson a képernyő alján található „visszaállítás” gombra.

A fájlok korábbi verzióit is visszaállíthatja. A CrashPlan beállítható úgy, hogy minden fájl minden verzióját elmentse, ami hasznos lehet a nem kívánt változások visszaállításához és a fájlok sérüléseihez is. Mivel korlátlan biztonsági mentési helyet kap a CrashPlan használatával, a korlátlan verziózás sem okoz veszélyt.

A CrashPlan emellett automatikusan visszaállíthatja a fájlokat az eredeti helyükre, vagy letölthet egy .zip fájlt a merevlemezre, hogy manuálisan működjön együtt..

Az asztali kliensen kívül fájlokat is elérhet a CrashPlan böngésző felületéről, valamint az mobilalkalmazásokról Androidra és iOS-re. Ez kényelmes eszközt biztosít az úton lévő fájlok és a nem Önhöz tartozó számítógépek megszerzéséhez.

Carbonite Safe Pro

A Carbonite a fájlok helyreállítását közvetlenül az asztali kliensből is támogatja. Ez azonban csak az, hogy mindent egyszerre helyrehozhasson. Lehetőség van az egyes fájlok helyreállítására is, de átirányítja Önt a böngésző felületére a helyreállítási folyamat kezeléséhez.

Ha az összes fájlt az asztali klienssel helyreállítja, dönthet úgy, hogy mindent visszaállít az eredeti helyére, vagy letölt .zip fájlt..

A webes visszaállítások segítségével kiválaszthatja a letölthető tartalmat a mellette lévő négyzet bejelölésével. Nincs lehetőség az egyes fájlok eredeti helyre való visszaállítására, ezért ezt a részt egyedül kell kezelnie.

A Carbonite rendelkezik mobilalkalmazásokkal Android és iOS számára is, amelyekkel fájljait elérheti. Alapértelmezés szerint a Carbonite mindig megőrzi a fájlok legalább három verzióját, a Windows számítógépeken biztonsági másolatot készítve. A Mac kliensen azonban valamilyen okból nem kínálják a verziókészítést.

Három kör gondolatok

Valójában nincs sok különbség a CrashPlan és a Carbonite közötti visszaállítási folyamat között. Mindkettő viszonylag könnyen használható, jó verzióképességi képességekkel rendelkezik (kivéve, ha Ön a Carbonite Mac felhasználó), és lehetővé teszi a fájlok eredeti helyre való visszaállítását vagy ZIP-fájlban történő letöltését. Mindkettő rendelkezik okostelefon-alkalmazásokkal, amelyekből hozzáférhet a fájlokhoz.

A CrashPlan azonban nagyobb rugalmasságot kínál. Az egyiket az egyes fájlok visszaállíthatják az eredeti helyükre, míg a Carbonite ezt csak akkor teszi meg, ha a teljes biztonsági másolatot helyreállítja. A Carbonite arra kényszeríti az egyes fájlok visszaállítását a böngésző grafikus felhasználói felületén keresztül, míg a CrashPlan esetén ezt megteheti az asztali klienssel is..

Kerek: Helyezze vissza a Crashplan Pro folyamatpontját

Carbonite Backup Safe Pro logó
CrashPlan for Small Business logó

4

Biztonság

A felhőben tárolt fájlok biztonsága mindig nagy ügy, különösen az üzleti felhasználók számára. A következőkben lefedi a titkosítási lehetőségeket és mindent, amiről tudni szeretne, mielőtt hagyja, hogy valamelyik vállalat megvédje fájljait..

CrashPlan kisvállalatok számára

Amikor fájlokat küld a CrashPlan részére biztonsági másolat készítéséhez, akkor azok titkosítva vannak. Ez azt jelenti, hogy a fájlok olvashatatlanná válnak, mielőtt elhagynák a számítógépet, és csak addig állítják össze őket, amíg vissza nem állítják őket. Tranzit alatt a szállítási réteg biztonságával (TLS) is védettek.

Alapértelmezés szerint a CrashPlan kezeli az Ön számára a titkosítási kulcsokat, amelyek lehetővé teszik a vállalat számára, hogy visszaállítsa a jelszavát, ha elfelejtette. Ez azt is jelenti, hogy fájljait a társaság a bűnüldözés kérésére dekódolhatja, vagy valaki, aki ellopja ezeket a kulcsokat a CrashPlan szerverről (a jogsértések általában munkákon belül vannak).

Az ilyen lehetőségek elleni védelem érdekében a CrashPlan rendelkezik egy olyan titkosítási opcióval, amelyet engedélyezni és engedélyeznie kell. Ez azt jelenti, hogy csak fájlok dekódolása lehetséges.

A CrashPlan által használt titkosítási protokoll AES, amely ugyanaz a protokoll, amelyet a legtöbb más felhőszolgáltató, a legtöbb bank és a legtöbb kormányzati szervezet használ. Az alkalmazott AES szintje 256 bit, amely a jelenlegi technológiával sok milliárd évbe telhet ahhoz, hogy áttörjék a brutális erővel.

Korábban már említettem a verziókészítést, de itt újra meg kell említeni, mivel ez a szolgáltatás lehetővé teszi a ransomware programok, például a CryptoLocker és a CryptoWall által okozott károk visszavonását. Miután eltávolította a megsértő rosszindulatú programokat, csak törölje vissza a sérült fájlokat a másolatok tisztításához, és jó lenne folytatnia az üzletet anélkül, hogy több ezer dollárt kellene kitörölnie..

A CrashPlan egyik nagy hiányossága a kétfaktoros hitelesítés (2FA). Ha nem tartalmazza ezt a funkciót, az ellopott jelszavak sokkal könnyebben használhatók, mivel nem kell további biztonsági engedélyt igényelni, ha ismeretlen gépeken jelentkeznek be fiókjába.

Ha eladják a CrashPlan webhelyen, kivéve a 2FA hiányát, a jó hír az, hogy a szolgáltatás kompatibilis számos egyszeri bejelentkezés (SSO) szolgáltatással, például a OneLogin szolgáltatással. Az integráció beállítása több pénzbe kerül, de több ellenőrzést biztosít a felhasználói jelszavak felett, minimalizálja az adathalász lehetőségeket és engedélyezi a 2FA-t..

Az SSO használata csökkenti a felhasználói jelszavak fáradtságát is azáltal, hogy hagyja az alkalmazottakat ugyanazon hitelesítő adatok használatában több eszközhöz, beleértve a szolgáltatást, amely a legjobb vállalati szinkronizálási és megosztási útmutatóban található..

Carbonite Safe Pro

A Carbonite a CrashPlan-hoz hasonló lépések nagy részét megteszi a fájlok biztonságos megőrzése érdekében. A szerveroldalon tárolt fájlok AES használatával titkosítva vannak, és átmenetileg védettek a TLS-sel. A titkosítás végpontok közötti, bár alapértelmezés szerint nem privát.

Ha inkább magának akarja tartani a titkosítási kulcsokat, és nem engedi, hogy a vállalat azokat kezeli, akkor engedélyezheti a titkosítást. Ezt azonban meg kell tennie a kezdeti biztonsági mentés előtt; Ha meggondolja magát, és később hozzá akarja adni a 2FA-t, akkor minden fájlról biztonsági másolatot kell készítenie.

Nem kevésbé aggodalomra ad okot, hogy a karbonit 256 bites helyett 128 bites AES-t használ. Ez nem csak annyira biztonságos rejtjel, hanem csak viszonylag véve. Még több milliárd évbe is szükség lenne a feltöréshez, csak nem annyi milliárd.

A karbonitnak, mint például a CrashPlan-nek, szintén mély verziójú funkciója van, amint azt korábban megjegyeztük. A CrashPlanhoz hasonlóan ez is segíti a ransomware okozta fájl sérülések visszaállítását, amelyek egyébként elnyomhatják vállalkozását.

Ahol a CrashPlan hiányzik, a Carbonite eltalálja azáltal, hogy lehetővé teszi a felhasználók számára a 2FA engedélyezését. Ha ismeretlen számítógépről jelentkezik be fiókjába, akkor be kell írnia egy biztonsági kódot, amelyet szövegesen küld. Mindaddig, amíg bárki ellopta a jelszavát, az nem okoskodik az okostelefonon, fájljainak biztonságosnak kell lenniük.

A Carbonite az SSO-integrációkat is támogatja, ha jobban szeretné felügyelni az alkalmazottak jelszavait.

Négy forduló gondolatok

Nincs biztonságunk arról, hogy biztonsági szempontból bármelyik szolgáltatást ajánljuk-e, és ez elsősorban a magán végpontok közötti titkosítás és az erőteljes verziós funkciók beépítésének köszönhető. A két tényezővel történő hitelesítés hiánya ugyanakkor jogosan elriasztja az egyes vállalkozástulajdonosokat abban, hogy a CrashPlan programot a merevlemezek védelme érdekében válasszák.

Ennek fényében négy fordulót adunk a karbonitnak.

Kerek: Biztonsági pont a karbonit üzletág számára

Carbonite Backup Safe Pro logó
CrashPlan for Small Business logó

5

Támogatás

Ha a csata mindkét fordulóban össze van kötve, ez az utolsó forduló minden golyóra vonatkozik, és ehhez az utolsó fordulóhoz támogatást nyújtunk. A katasztrófa utáni helyreállítással foglalkozó vállalkozások számára kritikus probléma az, ha szükség esetén reagáló és megbízható segítséget találnak.

CrashPlan kisvállalatok számára

Szeretjük azt a tényt, hogy a CrashPlan többféle lehetőséget kínál a technikai problémák közvetlen segítségére. Ezek közé tartozik az élő kapcsolattartás két lehetősége a csevegésben és telefonos támogatásban. Noha az élő segítség 24 órán keresztül nem érhető el, az órák ésszerűek: 7-től 7-ig. CDT, hétfőtől péntekig.

Az esti és a hétvégi támogatás érdekében nem vagy teljesen magában, mivel a CrashPlan éjjel-nappal figyeli az e-mail sorát. A CrashPlan a jegyeket próbálja ki a súlyosság meghatározása céljából, azaz a kritikus problémáknak ésszerűen gyors válaszokat kell adniuk. Még a nem kritikus kérdésekben is, a CrashPlan-ra küldött e-mailjeink általában néhány órán belül visszatérítettek e-maileket.

Ha Ön inkább „barkács” típusú, akkor a vállalat kereshető tudásbázist is kínál, támogatási cikkekkel kiegészítve, útmutatókkal együtt mind a felhasználók, mind a fiók adminisztrátorai számára.

Carbonite Safe Pro

A Carbonite telefonos támogatást kínál hétköznapokon, reggel 8.30-tól 9.00-ig. EST. Azonban nincs élő csevegési lehetőség azok számára, akik inkább az írásbeli kommunikációt részesítik előnyben.

Alternatív megoldásként felveheti a kapcsolatot a Carbonite-lal e-mailben 24 × 7, e-mailben, amely segítséget nyújt a telefonos központ bezárásakor. Tesztelő e-maileink általában fél napon belül és néhány órán belül válaszoltak.

Súgó is rendelkezésre áll egy támogatási tudományos adatbázis segítségével, ha erre van szüksége. A Carbonite fenntart egy külön szekciót az üzleti biztonsági mentési megoldásának, amely cikkeket tartalmaz a különféle adminisztrátori szolgáltatások használatáról.

Öt kerek gondolat  

Mindkét szolgáltatás megfelelő technikai segítségnyújtási lehetőségeket kínál. Bár szeretnénk látni a 24/7 élő támogatást, ez a szolgáltatók körében ritka, kivéve, ha olyan szolgáltatással élünk, mint például az Acronis Backup, amely 24/7 premier támogatást kínál a vállalkozások számára, ha hajlandó fizetni érte (olvasd el az Acronis Backup oldalt felülvizsgálat).

Noha sok vállalkozástulajdonos számára ez nem fog különbséget tenni, a CrashPlan-szal folytatjuk az élő csevegés beillesztését.

Kerek: A Crashplan Pro támogatási pontja

Carbonite Backup Safe Pro logó
CrashPlan for Small Business logó

6

Záró ítélet

Ha kerek győzelmekkel járunk, akkor ez a csata a három-kettő CrashPlan javát szolgálja. Sajnálatos módon azonban azt javasoljuk, hogy minden forduló győzelme azonos súlyú legyen. Sok olyan szolgáltatás, amelyre megérintettünk, sokkal fontosabb lesz néhány vállalkozástulajdonos számára, mint mások, ami potenciálisan megfordíthatja a győzelmet..

Ugyanakkor az ottani üzleti tulajdonosok többsége szerint úgy gondoljuk, hogy a CrashPlan jobb választás, mint a karbonit. A két szolgáltatás között a legnagyobb különbség a költség és az eszköz támogatása. Vannak eltérések a biztonsági mentési folyamatokban, a visszaállítási folyamatokban, a biztonságban és a támogatásban, de ezek nagyrészt kevésbé meggyőző indokok az egyik vagy a másik választására..

A CrashPlan korlátlan biztonsági másolatot nyújt számítógépének mindössze havonta 10 dollárért, amely magában foglalja a helyi meghajtó biztonsági mentését is. Időközben a Carbonite Safe Pro előfizetéssel korlátlan számú számítógépet készíthet biztonsági másolatot, de csak 250 GB-os biztonsági másolatot kap az alapárért, ami havonta több mint kétszerese a CrashPlan költségének – és egy év alatt fizetnie kell előtte.

Az egyetlen eset, amikor valóban azt javasoljuk a Carbonite-ot a CrashPlan felett, ha NAS-eszközöket vagy -kiszolgálóit kell biztonsági másolatot készíteni, mivel a CrashPlan nem támogatja ezeket a gépeket.

Ha azonban szerver biztonsági másolatot keres, akkor valószínűleg jobb mentési szolgáltatást szeretne jobb adatátviteli sebességgel, például CloudBerry Backup (olvassa el a CloudBerry Backup áttekintést) és párosuljon egy felhő IaaS szolgáltatással, például a Rackspace vagy az Amazon S3..

Azoknak a vállalkozásoknak, amelyek megfizethető számítógépes biztonsági mentési megoldást keresnek, nem csak sok jobb megoldás áll rendelkezésre, mint a CrashPlan for Small Business számára.  

Győztes: CrashPlan for Small Business

Ha továbbra sem meggyőződve arról, hogy a CrashPlan az üzleti vállalkozás számára az optimális választás, akkor ne felejtse el megtenni a legjobb biztonsági másolatot az üzleti cikkről. Üdvözöljük azokat a kérdéseket és észrevételeket is, amelyeket alább hagyhat. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map