Az üzleti együttműködésen túl: Hogyan használják az oktatási intézmények a felhőt


© Cloudwards


A felhő már bizonyította hatását a különféle iparágakra, és most áthelyezi az oktatási ágazatot. Az elmúlt néhány évben az oktatási intézmények világszerte elkezdték a felhő technológiákat. Ez a tendencia csak 2013-ban és 2014-ben vált szembetűnővé. 2012-ben a felmérések azt mutatták, hogy az elmúlt két évben az intézmények csupán 6% -a használta a felhőt..

Ma nagyszámú iskolát és főiskolát látunk, amelyek szervereket vagy alkalmazásokat használnak a Microsoft, a Google vagy az Amazon által. Figyelembe véve az ezen technológiai óriások által az ágazat számára kidolgozott versenyt, nem meglepő, hogy a döntéshozók egyre inkább új lehetőségeket fontolgatnak. Nevezetesen, 2014-ben láttuk, hogy a Google és a Microsoft ingyenes tárhelyet és alkalmazásokat kínál az oktatási intézmények számára a technológiai forradalom támogatása érdekében.

Nyilvánvaló, hogy néhány nagyszabású átalakulás történik az ökoszisztémában. Elsősorban azért, mert a felhő hatékony forrásokat biztosít alacsony áron (vagy ingyen), ami minden bizonnyal vonzó lehetőség azoknak az intézményeknek, amelyek egyre inkább a technológiára támaszkodnak az oktatási és tanulási módszerek fejlesztése érdekében.

A felhő észlelése az oktatási intézményekben

Miután a felhő átment a csecsemőkorban, egy igazán összetett fogalommá fejlődött, amely számos alkalmazást, erőforrást és szolgáltatót tartalmaz. Néhány dolog azonban változatlan maradt. Ez elsősorban az észlelt előnyökre és a kapcsolódó biztonsági kockázatokra vonatkozik.

A RightScale 2014. évi felhőállapot-jelentése, amely a kérdéssel kapcsolatos mindenre kiterjedő jelentés, feltárja, hogy a vállalkozások hogyan látják a felhő előnyeit:

 • Magasabb rendelkezésre állás (48%)
 • Földrajzi kiterjedés (37%)
 • Költségmegtakarítás (34%)
 • Üzleti folytonosság (34%)

Hasonlóképpen, az oktatási intézmények felhőalkalmazásokkal is feltalálják informatikai infrastruktúrájukat, és több erőforrást biztosítanak állandóan online tanáraik és hallgatóik számára. A Crucial szerint egy olyan webtárhely-szolgáltató, amely több jelentést készített a témáról, a kommunikációs és együttműködési platformok tűnik a legnépszerűbb felhőforrásoknak a felsőoktatásban..

Ez minden bizonnyal indokolt, figyelembe véve a kutatási és együttműködési munkák mennyiségét, mind a hallgatók, mind az oktatók számára.

Milyen szolgáltatásokat használnak az oktatási intézmények?

A tanulmányok azt mutatják, hogy az oktatási intézmények 29% -a használ üzenetküldési, konferencia- és együttműködési megoldásokat, 31% pedig felhőalapú tárolási képességeket. Ezek a számjegyek egyértelműen rámutatnak a fejlett számítástechnikai rendszerek szükségességére a kritikus folyamatok megkönnyítése és az ökoszisztéma létrehozása érdekében, ahol a távoli hallgatók és oktatók valós időben kapcsolódhatnak egymáshoz..

A hallgatók körében azonban a felhőalapú tárolás különösen népszerű ezen alkalmazások együttműködési potenciáljának köszönhetően. A megosztott dokumentumokhoz való hozzáférés és a valós időben történő szerkesztés révén a legtöbb együttműködési folyamat nagy mértékben felgyorsítható. A kutatás szempontjából a hasznos erőforrások rendelkezésre állása több eszközön is a felhőalapú alkalmazások további előnye.

Itt a fájlok szinkronizálása és az olyan alkalmazások megosztása, mint például a Box és a Dropbox, valószínűleg a leghatékonyabb választás mind a hallgatók, mind az oktatók számára.

Dropbox

A Carnegie Mellon University például részletesebb magyarázatot ad arról, hogy a Dropbox miként használható az egyetemi hallgatók számára a fájlok kezelésében és a hatékonyabb együttműködésben..

Az egyetem megjegyzi, hogy a Dropbox használata 20 másodperccel csökkenti a fájlátvitelhez szükséges időt, azaz az e-mailben vagy a flash meghajtón történő elvégzéséhez szükséges átlagos időtartam. Ezen felül a szolgáltatás méltányos árat kínál a szerver licencekhez és a skálázhatósághoz, ami egy másik nagy előnye az intézménynek.

Ezenkívül a spanyol Alcalai Egyetemen elvégezték a Dropbox megvalósításának lehetséges előnyeinek meghatározására irányuló kiterjedt tanulmányt, amelyben a hallgatók megerősítették, hogy a Dropbox nagyobb fokú együttműködést és tanulást, valamint jobb együttműködést tett lehetővé a tanárok.

Doboz

Mint eszköz, amely talán még feltűnőbb az együttműködésre összpontosító, a Boxot számos különféle oktatási intézményben is használják. Az Emory University például arról számol be, hogy több mint 100 ember, különböző osztályokból, használja a Boxot távoli együttműködésre.

Amint Jamie Smith rámutatott, a digitális eszköz egyik legnagyobb előnye a könnyű végrehajtás, az adminisztrációs eszközök, amelyek segítségével a felhasználók könnyen követhetik, hogy ki és mikor csinál. Plusz fájlverzió, amely lehetővé teszi a személyzet számára, hogy mindig a legfrissebb tartalommal dolgozzon.

Az Emory Egyetemen kívül a Boxot a San Domenico Iskolában, a Strive Előkészítő Iskolákban, valamint egy nonprofit oktatási szervezet, az A Better Chance is használja. A Box segíti őket a 2000 földrajzilag szétszórt pályázóval és több mint 300 iskolával való kapcsolatfelvétel kezelésében.

Google Apps és Microsoft Office a felhőben

Mint a bevezetésben említésre került, a Google és a Microsoft továbbra is küzd annak érdekében, hogy növelje felhasználói bázisát az oktatási szektorban. A Google nemrég bejelentette, hogy alkalmazásuk megérkezett Bangladesbe, ahol 35 helyszínen 500 egyetemet felszereltek a vállalat legnépszerűbb eszközeivel.

A korábbi adatok a fA 100 legjobb amerikai egyetem 72. törvénye a Google Apps for Education alkalmazást használta, ami minden bizonnyal jelentős számjegy.

Hasonlóképpen, a Microsoft felhőruhája világszerte meglehetősen népszerű az iskolák és főiskolák körében. 2014 márciusában a vállalat arról számolt be, hogy 110 millió hallgató és oktató alkalmazta az Office 365-et a felhőben a kritikus tanulási és oktatási folyamatok támogatására..

Infrastruktúra átalakítása

A felhőrendszereknek az összetett IT-infrastruktúrába történő bevezetésének másik fontos előnye az erősebb számítástechnikai erőforrások felhasználásának lehetősége, amelyek zökkenőmentesen futtathatják a kiterjedt alkalmazásokat. Egy ilyen újítás simábbá teszi az adminisztratív és felvételi folyamatokat, ami mindenképpen változást hozhat az oktatási intézmények számára.

Ha infrastruktúrát bérel a már működő szolgáltatóktól, az iskolák és az egyetemek jelentősen növelik a személyzet termelékenységét és a tanulók elkötelezettségét.


© felhő

Ez az oka annak, hogy ezeket a szolgáltatásokat manapság kritikus forrásoknak tekintik a hatékony tanuláshoz. Amint arra az országos felmérés rámutatott az év elején, az oktatók 98% -a úgy gondolja, hogy a webhelyek a legfontosabb oktatási funkciókat látják el, és növelik a hallgatók és a szülők elkötelezettségét.

A webhelyekhez hasonlóan a felhőkiszolgálók új helyet teremtenek az innováció számára, mivel költséghatékony módot képviselnek egy funkcionális IT infrastruktúra létrehozására, amelyhez mindenki távolról hozzáférhet. Ennél is fontosabb, hogy a felhőtárhelyhez nincs szükség nagy belső IT-csapatokra, mivel az erőforrás-gazdálkodás felelőssége egy részét a választott szolgáltató terheli..

Végrehajtási kihívások

Noha a felhő előnyeit széles körben elismerik az iparágak, egy sor kihívás megakadályozza, hogy nagyobb számú intézmény alkalmazza azt. Ezt ismételten megvitatják az oktatás különböző döntéshozói, akik korlátozások sorát említik a felhő migrációjával kapcsolatban.

Meglehetősen várakozással tekintve a biztonsággal és a magánélettel kapcsolatos kérdések szerepelnek a szélesebb körű bevezetés legfontosabb akadályai között. Noha a felhőtől való félelem e tekintetben általában csökken, továbbra is vannak olyan kérdések, amelyekben az oktatási intézmények problémákba ütközhetnek.


© felhő

Van Zomeren és De Haan megvitatták ezt a felhő bevezetésével kapcsolatos kutatásuk során a felsőoktatásban, rámutatva, hogy az intézményeknek óvatosabban kell választaniuk a megfelelő szolgáltatókat az adatbázisok és a munkaterhelések távoli szerverekre történő elhelyezéséhez..

Ezenkívül kiválóan megjegyzik a belső IT-csoportok esetleges inkompetenciáját, amelyek elavult módszerek szerint működhetnek. Ezért szükség lehet a meglévő alkalmazottak további oktatására a felhőalapú megoldások sikeres megvalósításához az összes szükséges szinten.

eLearning mint a következő határ

Különböző e-tanulási szolgáltatások és nyílt oktatási platformok megjelenése egy újabb tendencia, amely alakította az emberek megközelítését a modern oktatáshoz. A felhőalapú számítástechnikai rendszerek szerepe itt kissé kevésbé feltűnő, de ezeknek az erőforrásoknak a többsége a technológiát használja online tanfolyamok futtatására és mérséklésére..


© felhő

A felhő talán legszembetűnőbb szerepe az igény szerinti tanulási források biztosításában az m-tanulás fejlesztése, amely magában foglalja a mobil eszközök használatát akár osztályban, akár önálló tanulás céljából. A felhőn alapuló és több platformról elérhető mobil alkalmazások segítenek az aktív és folyamatos tanulásban, ami alapvető erőforrássá teszi őket a kortárs tanteremben..

Figyelembe véve azt a tényt, hogy a legtöbb hallgató, különösen a felsőoktatási intézményekben dolgozók, mindennapi tevékenységeikre támaszkodnak a mobil eszközökre, ezen eszközök osztályban történő használata csak tovább motiválja.

Következtetés

A felhő által a technológiai világban bekövetkezett változások nyilvánvalóan új tendenciákat váltottak ki, amelyek valószínűleg meghatározzák, hogyan látjuk az oktatást a jövőben. Függetlenül attól, hogy az ilyen rendszerek milyen módon valósulnak meg, kétségtelenül fontosak a legtöbb oktatási intézmény számára.

A folyamatos információhoz való hozzáférés és az adatok elérhetősége minden bizonnyal a legnagyobb előnyök, amelyeket a felhő és a hozzá tartozó alkalmazások a mindennapi életünkbe hoztak, és ez is teszi őket a modern oktatás szempontjából nélkülözhetetlenné..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map