Az öt legfontosabb módszer a felhőalapú számítástechnika az emberiség javára

A felhőalapú számítás nemcsak értékes emlékek tárolására vagy akár egy nagy projekt közös munkájára szolgál. Noha ezek a dolgok fontos részét képezik a felhőnek, ők csak a jégburkolat tippje, amikor meghatározzák, mit tudnak ezek a hatalmas kiszolgálók valóban megtenni. Nagyon sok minden megvalósítható nagy teljesítményű számítógépek használatával.


Melyek az öt legfontosabb felhőalapú számítástechnikai projekt, amely az emberiség javát szolgálja?

Google és az éghajlati kutatási kezdeményezés

A Google számos felhőalapú technológiáját kínálja a tudományos közösség javára.

Az egyik a kormány által támogatott klímaváltozási kutatási kezdeményezés tudósaival való együttműködés. A keresőmotor óriás 50 millió órát felhőalapú számítási időt adományozott erre a projektre. Az ezen adatokból kinyert információt arra használják fel, hogy a közösségek és szervezetek megismerjék a saját területük körülményeit.


© Márcio Cabral de Moura

A Climate Data Initiative reméli, hogy pontosabbá teszi az éghajlattal kapcsolatos kockázatok előrejelzését. A kutatók földrajzi elemzés elvégzéséhez hozzáférést biztosítanak a Google Earth Engine eszközéhez. A tudósok hozzáférhetnek a bolygó interaktív időbeli térképeihez és grafikonjaihoz is. Ezek a táblázatok az 1984 és 2012 közötti adatokat tartalmazzák.

Azáltal, hogy a kutatók számára méretezhető hozzáférést biztosít a Earth Engine-hez, a Google reméli, hogy az információk gyorsabban mozoghatnak, és laboratóriumi körülmények között, a nyilvánosság kezébe kerülhetnek. Végső soron a cél egy nagy felbontású, közel-valós idejű szárazság-feltérképező és megfigyelő termék létrehozása az Egyesült Államok kontinentális területén.

Intel és a Michael J. Fox Alapítvány

Az Intel felhőalapú számítástechnikát és tárolóeszközöket használ egy nagyon specifikus betegség elleni küzdelemhez. A Parkinson-kór csak az Egyesült Államokban mintegy 100 millió embert érint, évente 50 000–60 000 új esetet diagnosztizálva. Ezért az Intel együttműködött a Michael J. Fox Alapítvánnyal annak érdekében, hogy új módszereket találjon a gyógymód felfedezésére.

Az Intel új, hordható készüléket fejlesztett ki óra formájában, amely a betegek mozgását egész nap figyeli. Az összes adatpontot egy felhőre továbbítják WiFi kapcsolaton keresztül. A Cloudera felhőalapú számítástechnikai programja egyszer ott dolgozik fel olyan adatokkal, amelyek olyan rendellenességeket keresnek, amelyek segítenek az orvosoknak jobban megérteni a betegség előrehaladását..

Ez az információ a beteg által vezetett naplóval együtt pontosabb képet nyújt az orvosokról a betegség előrehaladásáról. Ezenkívül elősegíti a kutatók számára a jobb kezelési tervek feltárását és azt, hogy mely terápiák működnek a legjobban a beteg számára.

Google és DNS-kutatás

Az éghajlat fontos, de aligha ez az egyetlen terület, amelyben a Google felhőalapú tárolási és számítási szolgáltatásait kínálja. A keresőmotor-óriás a genetika területén is foglalkozik. Ez év elején a Google csatlakozott a Genomika és Egészség Globális Szövetségéhez.

A kutatási egyetemek, az élettudományi fórumok és az egészségügyi szolgáltatók koalíciója arra törekszik ösztönözni az iparág más szereplőit, hogy egyesítsék kutatásaikat és működjenek együtt az adatkezelési szabványok kidolgozásában. E célból a Google tárolást és biztonságot nyújt a nagy projektek számára, a kutatók számára költség nélkül.


© Ordo

A Google messze nem az egyetlen szolgáltató, amely helyet kínál a kutatók számára. Az Amazon néhány évvel ezelőtt kezdte meg ingyenes tárolást kínálni a tudósok számára. Azonban azok számára, akik az Amazon S3 szerverek felhőalapú számítástechnikáját akarják használni, fizetniük kell használati költséget.

A genetikusok a Google felhőalapú számítástechnikájával több száz gigabájtnyi adat átvágásához használhatják a szükséges nyomokat. A kutatók remélik, hogy ez életmentő gyógyszerek készítéséhez vezet.

A DNA Nexus az egyik olyan társaság, amely a Google felhőerejét használja fel annak érdekében, hogy a genetikusok számára lehetővé tegye a könnyű válogatást a Nemzeti SRA adattáron.

A Mountain View székhelyű cég tükrözte az adatbázist 350 terabyte felhőtérről. Az új felület lehetővé teszi a genetikusok számára, hogy gyorsan megtalálják a specifikus DNS-szekvenálási információkat. Ezeket az adatokat fel fogják használni az orvosi és biotechnológiai fejlesztések felfedezésére.

Az IBM és a Coriell Life Science vállalja a PACE-t

Az IBM felhőalapú számítástechnikai szolgáltatásokat is kínál az egészségügy érdekében. Softlayer programjuk felhasználásával a vállalat a Coriell Life Science-szel együttműködik az Idősek All inclusive ellátásának programjában, mely PACE néven ismert. A PACE arra törekszik, hogy javítsa az időskorúak gyógyszerbiztonságát azzal, hogy megérti, hogy ezek a kezelések hogyan hatnak egymásra genetikai szinten.

A tamponokat a beteg arcáról veszik. Ezután a DNS-t felhőalapú tárolóhelyen tárolja – az IBM biztosítja.


© Nuffield Bioethics

Annak érdekében, hogy szétválaszthassa az egyedüli genom által létrehozott több mint 3 milliárd adatpontot, a Corielle Life Science a SoftLayer segítségével használja a számítást. A GeneVault, mivel azok tároló területét nevezik, lehetővé teszi az orvosok számára az adatokhoz való hozzáférést, hogy meghatározzák a betegnek legmegfelelőbb gyógyszert.

A vényköteles anyagot egy sor teszt sorozat elvégzése után határozzák meg a boltozatban található DNS-információkon. Ennek a genetikai kódnak az elemzése megjósolja a gyógyszer hatékonyságát. Ezt az információt biztonságosan megosztják az orvosokkal, hogy segítsék az időskorúak rendelésének biztonságos kezelését, és elkerüljék az életveszélyes feltételeket.

Földtani veszélyek és Helix köd

A földrajzi veszélyek keresése nehéz feladat, de tökéletes a felhőalapú számításhoz. A Helix köd az Európai Űrügynökséggel, a franciaországi Centre National d’Etudes Spaciales-szel és a Német Űrközponttal együttműködve létrehozza a Föld megfigyelésének platformját. A cél a földrengés és a vulkánkutatás összpontosítása.


© José Manuel De Arredondo

A Geo-veszély Supersites szervezet figyelemmel kíséri a föld dinamikáját és a földrajzi veszélyek felmérését, hogy csökkentse a természeti katasztrófák által okozott ember- és anyagi veszteségeket. A Helix köd a csoport által összegyűjtött széles körű információkat fog tartalmazni, beleértve az ESA műholdas adatait. A számítási felhő szolgáltatónak dolgozza fel és korrelálja a hatalmas adatkészletet.

A Geo-veszély Supersites szervezet és a Helix köd közötti együttműködés lehetővé teszi a felhasználók számára a világ minden tájáról az adatok megosztását. A remény abban rejlik, hogy megtalálják a módszert a földrengések és a vulkáni tevékenységek előrejelzésére, valamint a tudomány felhasználói körének bővítésére.

Következtetés

A számítási felhő segíthet felszabadítani az emberi genom rejtélyeit, feltérképezni az éghajlati viszonyokat, és elősegítheti a természeti katasztrófák előrejelzését..

A felhőtechnológia építése lehet a humán tudomány fejlődésének gerince? Tudassa velünk gondolatait az alábbi megjegyzésekben.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map