Az online szerencsejáték biztonságos?

Online játék közben időnként kúszó gyanú merül fel, hogy valami nem úgy működik, ahogy kellene. Mi történik azokkal az adatokkal, amelyeket az adott tabletta játékba bevitt? A hackerek nyomon követhetik a World of Warcraft fiókodon? Az összes furcsa történet között, amely körül forog az interneten, nem csoda, hogy csoda, hogy az online játék biztonságos?


A válasz, mint gyakran, „függ”. Ahhoz, hogy egy kicsit közelebb kerüljünk a tényleges válaszhoz, meg kell vizsgálnunk néhány különféle típusú játékot, de a játékokban előforduló adatsértések rövid történetét is. Ezek több, mint a játék társaságok, amelyeket szeretnének beismerni, tehát vessünk egy pillantást a legnagyobbokra.

Mielőtt ezt megtennénk, ne felejtsük el azonban, hogy ez nem egy olyan cikk, amely olyan embereknek szól, akik el akarják kerülni az interneten kellemetlen találkozásokat: a gyalázkodók, a szurkolók és a forgatókönyvek, akik célzott csapásokat alkalmaznak, élet tények az online játék közben. Ha egyszerűen meg lehetne oldani ezeket a problémákat – a régi jó „némítás” gomb mellett – szívesen megosztanánk veled.

Személyazonosság-lopás

A viszonylag egyszerűen megoldandó problémák azonban általában súlyosabbak, mint egy tizenhárom éves, akik neveket hívnak. Az egyik leggyakoribb a személyazonosság-lopás, amikor a számítógépes bűnözők ellopják az Ön adatait, és saját célra használják fel őket. Online játékok esetén az ilyen hackerek általában hitelkártya-adatok után vannak.

Meg kell jegyezni, hogy a nagy névtáblák általában mentesek az ilyen fajta dolgoktól, kivéve, ha valamilyen összehangolt támadás sújtotta őket, amelyeket – főként kiváló – biztonságukkal nem tudnak kezelni. A legnagyobb bűnelkövetők általában alkalmi vagy mobil játékok, amelyek közül néhány azt a benyomást kelti, hogy csak a piacra bocsátják, így az őket mögötte lévő vállalkozások ellophatják az ügyfelek adatait..

Frank Abagnale, a református katonaság, akinek az élete a Catch Me If You Cany film alapjául szolgált, a múltban figyelmeztette a Facebook felhasználóit, hogy jelentkezzenek a játékokra a közösségi média platformon. Mivel ezekkel a játékokkal nem mindig egyértelmű, hogy milyen hozzáféréssel rendelkeznek a fiókodhoz, nagyon valószínű, hogy az emberek, akikkel játszol, bejárják a hozzászólásaikat, hogy megnézhessenek-e érdekes apróságokat használat.

Egy másik nagy kockázatot jelent a digitális médiapiacokból származó mobil játékok, például a Google Play Áruház. Mivel általában nincs szigorú ellenőrzés, ki állítja össze ezeket az oldalakat, a csalások elterjedtek. A legtöbb ilyen mobil játék vagy adatgyűjtést végez azzal, hogy hagyja, hogy az alkalmazás megadja magának az engedélyt, hogy átnézze az egész telefonját, míg mások várják a felhasználókat, hogy befejezzék a mikro-tranzakciót, majd elvégzik a hitelkártya-információkat.

Bár azt lehet állítani, hogy a mikro-tranzakciók önmagukban bűncselekmények, a vásárlók legjobban vigyázzanak a szabadon játszható játékokkal kapcsolatban, mivel azt tapasztalhatják, hogy a számla sokkal magasabb, mint amit ígértek..

Adatok megsértése

System.security.breach
© Jeff Keyzer

Noha a rossz szándékú játékok túlságosan nagy részét képezik ezeknek a mobil játékoknak, az intelligens fogyasztók még a jóhiszemű vállalatokat is elkerülhetik, mivel biztonságuk gyakran nagyon rossz. Vegyük például a Fashion Fantasy Game játékot: 2016-ban 15 000 korábbi és jelenlegi felhasználó adatait lopták el egy számítógépes bűnözők által elkövetett adatok megsértése miatt..

Bár a legtöbb érintett adat csupán e-mail címek volt, ez azt jelenti, hogy a hackerek újabb 15 000 nevet tudtak hozzáadni az egyik spamlistájához. Ez nem meglepő, hogy a bűnözők egy ilyen információ kincsesarka után akarnak menni, de módszereik a következők voltak: A Fashion Fantasy Game-t SQL-injekcióval csapkodták le, amely a scriptkiddie 101.

Az a tény, hogy a játék biztonsága nem volt a védekezés feladata a legalapvetőbb támadásokkal szemben, azt mutatja, hogy sok ilyen repülõ este, amely ezeket a játékokat hozza létre, biztonságba fûzi a profitot. Nagyobb és csúnyabb példa volt a 2012-es Gamigo hack, ahol körülbelül nyolc millió felhasználó jelszavait és felhasználóneveit ellopták a világ egyik legnagyobb online szerencsejáték-társaságától..

Noha a kár ebben az időben korlátozott volt, valószínűleg hideg kényelmet jelentett minden ember számára, aki azt találta, hogy most szerepel a világ összes spamlistáján..

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a mobil játékokat a biztonsági tudatossággal lehet a legjobban elkerülni, mivel egyszerűen túl magas a veszély, hogy becsapódjanak, vagy hogy a készüléket egy robotba rabszolgassák. Mint sok más dolog az interneten, az „ingyenes” azt is jelenti, hogy Ön az értékesített termék. Az ilyen gyakorlatok további példáiról olvassa el a legrosszabb ingyenes VPN-szolgáltatókról szóló cikket.

Nagy játékosok

Ami a mobil játékokat illeti, itt a Cloudwards.netnél azt javasoljuk, hogy maradjon távol, vagy legalább soha ne iratkozzon fel semmire. Rengeteg olyan alkalmi játék található, amelyek futtatásához a HTML5 mellett kevés szüksége van, tehát nincs ok a számítógép rosszindulatú programokkal való megfertőzésére..

Azonban nem csak a piac ezen szegmense szenved az adatsértésekkel: még a környék legnagyobb szereplőit is egyszer vagy kétszer sújtotta. A legnagyobb, vagy legalábbis a leginkább kínos, a PlayStation hálózati hackelés volt 2011-ben, amikor nem csak a körülbelül 2,5 millió Sony ügyfél adatait (beleértve a hitelkártya-információkat is) lopták el, hanem az egész hálózat több napig feketére került, hogy elinduljon..

A Sony vezérigazgatója nyilvánosan elnézést kért a cég ügyfelei iránt, de a károkat természetesen megsértették. A gőzhasználók általában szerencsésebb csoport: a Valve biztonsága elég szűk, és a múltban sok támadást megakadályozták.

Azon kevés alkalommal, amikor valaki észrevett valamit, 2015 karácsonyán volt, amikor az üzletoldal idegen nyelven jelenik meg. Időközben nem sok történt ellopással, bár a Steam néhány hónappal később milliókat elveszített.

Hogyan lehet megvédeni magát online játék közben

Nagyon nehéz megválaszolni azt a kérdést, hogy az online játék biztonságos-e. Amint a fenti példákból kitűnik, minden nagy vagy kicsi vállalatot sújtottak egy időben. Ugyanakkor, hüvelykujjszabályként, a legjobb, ha elkerüljük a szabadon játszható és egyéb letölthető alkalmi játékokat, valamint a Facebookon kínált bármi olyat..

Ami a nagyobb platformokat és címeket illeti, akkor a legjobb védelem természetesen az, hogy még mindig semmit sem játsszunk le, és inkább egy könyvet olvassunk, de ez valószínűleg nem a legtöbb lehetőség. Általában a legjobb, ha a hitelkártya-információt soha nem tárolja a társaságnál – bár ez azt jelenti, hogy minden vásárláshoz be kell írnia, ez az apró bosszúság azt is jelenti, hogy nincs mit lopni -, valamint erős jelszó rögzítése, amely képes nem lehet könnyen kitalálni.

A játékosok fontolóra vehetik a játékosok számára az öt legfontosabb felhőszolgáltatásunk feliratkozását is, amelyek mindegyike nagyobb biztonságot, névtelenséget és rengeteg játékot kínál. Noha a GaaS még gyerekcipőben jár, a Cloudwards.netnél itt az ilyen típusú szórakoztatás népszerűségének növekedésére számíthatunk, és a cikk öt szolgáltatásának élvonalában kell lennie..

Végül, de nem utolsósorban, a fogyasztóknak egy módja van arra, hogy mindig megvédjék magukat a számítógépes bűnözéstől – valamint az NSA kémkedésétől és a szomorú internetszolgáltatótól -, és ez előfizet a VPN-szolgáltatásra. Noha ezek általában pénzbe kerülnek (kivéve az öt legjobb ingyenes VPN-szolgáltatót), az ár-érték arány megtérül, mivel senki sem fogja tudni követni téged online.

Következtetés

Itt, a Cloudwards.net oldalán megtalálható a preferált legjobb VPN-szolgáltatások listája, bár mindig arra buzdítjuk az embereket, hogy böngészjenek a VPN-áttekintéseinkben, hogy kitalálják, mi működik a legjobban nekik. Lehet, hogy az online játék nem a legbiztonságosabb, de a legszórakoztatóbb is; azáltal, hogy megvédi magát, mielőtt online lépne fel, biztos lehet abban, hogy senki sem követheti el pénzt vagy személyes adatait.

Van a fentiektől eltérő biztonsági stratégiája? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönjük, hogy elolvasta és biztonságban maradt.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map