Az iPad visszaállítása az iCloud biztonsági másolatból

Míg az iPad és más Apple eszközök biztonsági mentést készíthetnek egy helyi gépről az iTunes segítségével, az iPad visszaállítása az iCloud Backup programból a legegyszerűbb lehetőség, mivel nincs rá szükség:


Különálló helyi számítógép

iTunes telepítése

USB kábel

Ne felejtsük el, hogy az iCloud biztonsági másolat bárhonnan és bármilyen kompatibilis eszközre visszaállítható, amennyiben van internetkapcsolat..

Májusban az Apple kiadta az iOS 9.3.2-et mind az iPhone, mind az iPad számára, miközben a frissítés zökkenőmentesen működött iPhone, sok iPad 2 nem volt képes működni, miután frissítették a legújabb iOS-verzióra.

Azóta a problémát az Apple kijavította, mivel a cég az iOS új verzióját jelentette csak az iPad 2-hez.

De az ilyen helyzetekben természetes, hogy aggódnak és pánikba kerülnek.

Ezért fontos biztonsági mentési eszközök adatai hogy megbizonyosodjon arról, hogy akkor is, ha vannak hibák, vagy ami még rosszabb, akkor az iPad ellopódik – az adatok helyreállíthatók.

Ez a cikk az iPad visszaállításának végső útmutatása az iCloud biztonsági másolatból.

Kezdés előtt

Az iCloud 2011-es bevezetése óta az Apple kezelte a felhő tárolási szolgáltatás digitális eszközként minden eszközéhez. Az alkalmazási adatok és más fájlok mentése mellett a felhasználók közvetlenül menthetik az eszköz biztonsági mentéseit az iCloud-ba.

5 GB ingyenes tárhely és több fizetett terv biztosítja az adatok biztonsági mentését az iCloudon.

A helyreállítási folyamat megkezdése előtt a következőkre lesz szüksége:

Egy iPad

iCloud-fiók

Jó WiFi kapcsolat

Biztonsági másolatot készített az iCloudról

Az iPad adatok biztonsági másolatának készítéséhez az iCloudon először hajtsa végre az alábbi lépéseket:

Csatlakoztassa az iPad-t egy WiFi hálózathoz

Menj a beállításokhoz

Érintse meg az iCloud lehetőséget (közvetlenül az Adatvédelem alatt)

Kapcsolja be az iCloud biztonsági másolatot

Kattintson a „Biztonsági mentés most” elemre a biztonsági mentési folyamat azonnali elindításához

Az iCloud biztonsági mentés bekapcsolásakor az iTunes nem fog biztonsági másolatot létrehozni, ha az iPad csatlakozik egy helyi számítógéphez.

Ha bármilyen probléma merül fel az adatok biztonsági mentésekor az iPad készüléken, ellenőrizze a következőket:

Hogyan lehet visszaállítani egy iPad-et az iCloud biztonsági másolatból

1. Mindent törölhet az iPadről

A helyreállítás első lépése az, hogy mindent töröljön az iPadről.

Mielőtt továbblépne ezzel a lépéssel, ellenőrizze az iCloud-fiókját, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a megfelelő mentést mentte-e a felhőbe, különben elveszítheti az összes adatot.

A rendelkezésre álló biztonsági másolatok ellenőrzéséhez lépjen az iCloud opcióra Beállítások -> Tárolás -> Tárhely kezelése -> Válassza ki iPadjét az eszközök listájából, és a kiválasztott iPad összes biztonsági másolatának láthatónak kell lennie.

A biztonsági mentések könnyen megkülönböztethetők időbélyegük és méretük alapján. Ideális esetben vissza kell állítania a legújabb biztonsági másolatot.

Most, hogy mindent töröljön az Ön iPadjéről, keresse meg az Általános lehetőséget a Beállítások menüben, majd kattintson a Visszaállítás gombra (ez az utolsó választás).

Érintse meg az „Összes tartalom és beállítások törlése” lehetőséget, amely törli az iPad összes adatát.

Mielőtt törli, mégis kérheti az Apple ID jelszavát.

Az adatok törlése sokáig tarthat, ezért győződjön meg arról, hogy az iPad elegendő akkumulátor-élettartamú (vagy dugja be).

2. Kapcsolja be újra a készüléket

Az alaphelyzetbe állítás után indítsa újra az iPad készüléket.

Az Apple szabadalmaztatott Hello képernyője megjelenik a szokásos üdvözlő turné mellett. Kövesse a túrát, és hamarosan eléri az Alkalmazásokat & Adat képernyő.

A rendelkezésre álló négy lehetőségnél érintse meg a „Visszaállítás az iCloud biztonsági másolatból” elemet, és jelentkezzen be az iCloudba ugyanazzal az Apple ID-vel, amelyet a biztonsági mentési folyamat során használt..

Megjelenik a biztonsági mentések listája, azok időbélyegzőivel és méretével. Válassza ki a legmegfelelőbbet, és indítsa el a biztonsági mentést.

Ha van újabb iOS-verzió, akkor a frissítést is felkérheti. A rendszer arra is felszólít arra, hogy jelentkezzen be az iTunesba és az App Store-ba.

3. Várja meg, amíg a helyreállítási folyamat befejeződik

A helyreállítási folyamat időt vehet igénybe, a biztonsági mentés méretétől és a WiFi sebességétől függően. A folyamat befejezéséhez néhány perctől néhány óráig tarthat.

Amint kész, elkezdi használni az iPad-t, mintha semmi sem történt.

Gyakori problémák kezelése

Ha a WiFi leáll

Az internet-kapcsolat elvesztése esetén a helyreállítási folyamat szünetel, és folytatódik, amint az internet újra működik.

Ha a helyreállítás túl sokáig tart

Ha a biztonsági mentési fájl túl nagy, vagy a WiFi sebessége lassú, a visszaállítás befejezése néhány órát vehet igénybe. Ebben az esetben ellenőrizze, hogy az internet-kapcsolat megbízható-e, és van egy töltő a közelben.

Ha az akkumulátor 50% alatt van, csatlakoztassa az iPad készüléket a töltőhöz, és várja meg, amíg a helyreállítás befejeződik.

Ha egy üzenet több Apple ID-t kér

A múltban, ha egynél több Apple ID-t használtál vásárolni alkalmazásokat az App Store-ból vagy az iTunes adathordozóin, akkor az iPad több Apple ID azonosítót fog kérni.

Ha elfelejtette a jelszavakat, vagy nem vásárolt semmit más Apple ID-ről; a következő üzenet jelenik meg:

“Egyes alkalmazásokat vagy tartalmakat nem lehet visszaállítani, mert azok már nem érhetők el az iTunesban vagy az App Store-ban, más fiókkal vásároltak meg, vagy a számítógépről szinkronizáltak.”

Helyezze vissza az Apple ID jelszavát egy másik eszköz használatával. Lépjen az Elfelejtett jelszó opcióra, és kövesse a lépéseket.

A legtöbb esetben a biztonsági kérdéseket kell megválaszolniuk, vagy egy új jelszó hivatkozást kapnak egy regisztrált e-mail címre. Ha még egyetlen Apple ID-t sem használt a vásárláshoz, akkor vegye fel a kapcsolatot az Apple ügyfélszolgálatával.

Ha egy alkalmazásnak túl hosszú a visszaállítása

Ha egy alkalmazásnak túl sokáig tart a helyreállítása, vagy ha szürkén jelenik meg, akkor koppintson a nevére, szüneteltesse a helyreállítási folyamatot, majd indítsa újra..

Összefoglalva…

Az Apple egyszerűbbé és könnyebbé tette a biztonsági mentést és a helyreállítást az iCloud segítségével.

A biztonsági mentések beállítása alig vesz igénybe néhány percet, és hihetetlenül hasznosnak bizonyul, ha az eszköz hibákat mutat, vagy még akkor is, ha ellopják..

Bár a biztonsági mentések mentése a laptopokon az iTuneson keresztül is remek lehetőség, a notebookot nem lehet mindenhol hordozni egy iPad mellett..

Valójában a legfontosabb ok, amiért legtöbben befektetünk egy iPadbe, az az, hogy nem kell mindenhol hordoznunk laptopokat.

Az iCloud segítségével az adatok biztonsági mentése és visszaállítása bárhol megtörténhet, feltéve, ha megfelelő internetkapcsolat van körül.

Van gondolata vagy ötlete, amelyet megoszthat a témával kapcsolatban? Nyugodtan használja az alábbi megjegyzés szakaszt, és ossza meg velünk.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map