A végső útmutató a Bitcoin vásárlásához

Valószínűleg lelkesedéssel töltött el minden olyan jó hírt, amely a bitcoin körül zajlik, annak meteorikus emelkedése (és alkalmanként sokkoló zuhanása) után arról álmodozott, hogy minden remek dologról okos befektetést vásároljon a megfelelő időben. Noha itt a Cloudwards.net-nél nem vagyunk befektetési guruk, örömmel mutatjuk be az embereknek a különböző lehetőségeket, amelyek a bitcoin vásárlására vonatkoznak..


A digitális valuta vásárlásának egynél több módja van – természetesen sokkal több van, nem csupán a bitcoin -, de mindegyiknek közös a közös dolga: soha nem tudhatja pontosan, mit vásárol. A kriptovalutákat senki sem támogatja, azaz az alsó rész bármikor kihullhat ezek közül, így valamilyen értéktelen kódot hagyhat a merevlemezén.

Ugyanakkor, akárcsak minden befektetés esetén, fennáll a kockázat és a jutalom forgatókönyve, és valószínűleg túl óvatosak vagyunk a legjobb számviteli szoftverünkben gondosan rögzített részvényopcióinkkal. Jelenleg rengeteg ember vesz szerencsét a bitcoin vásárlására és eladására, és reméljük, hogy olvasóink csatlakoznak ezekhez a sorokhoz. Kezdjük el.

Készülődni

A számítógép és az internetkapcsolat mellett a bitcoin vásárlásához nem kell igazán sok. Ugyanakkor, ha a bitcoin értéke olyan magasra növekszik, akkor okos lehet az egyik legjobb VPN-szolgáltatónk használata, és kissé fedezze fel a zeneszámokat, amikor kimegy a nagy rossz világba. Jó a gazdagság, még gazdagabb és névtelen is.

Bónuszként megóvja Önt a beáramló kormányzati ügynökségektől is: egyre több ország követi figyelemmel a kriptovalutát, és mindig jobb, ha biztonságban vagyunk, mint sajnáljuk, még akkor sem, ha nem olyan országban élünk, amely cenzúrázza. az internet. Olvassa el online adatvédelmi útmutatónkat erről bővebben.

1. lépés: Szerezz be egy Bitcoin pénztárcát

Ugyanúgy, mint a hústerületen, ha meg akar tartani a pénzt, szüksége van egy helyre is, ahol azt megteheti. Annyira, mintha a készpénzrészét a farmer zsebében tarthatja, a bitcoin-kulcsot a merevlemezen is lerakhatja, és reménykedhet a legjobbaktól, de így elon Musk elvesztette.

Sokkal jobb, ha bitcoin pénztárcát szerez: ezek olyan szoftverek vagy hardverek, amelyek lehetővé teszik a rejtjelezéshez szükséges kulcs biztonságos tárolását, anélkül hogy bármiféle befolyásolhatná. Tegyük egyértelművé: maguk a pénztárcák sem tartalmaznak bitcoint, csak az Ön személyes hozzáférési kulcsát.

Maguk a bitcoinok a blokkláncban vannak tárolva, a kulcsod csak hozzáférést biztosít ehhez a titkosított főkönyvhöz. Többféle pénztárca létezik, nézzük meg a két leggyakoribbot: szoftver pénztárca és hardver pénztárca. Adunk néhány ajánlást is azokról, amelyeket élveztünk.

Szoftver pénztárcák

A szoftver pénztárcák a kulcsot egy alkalmazásban tárolják, ami azt jelenti, hogy általában biztonsági másolatot készítenek. Ez nagyszerű az emberek számára, akik idegesek a kulcs elvesztése miatt. Egy másik hátránya, hogy mindig van kulcsa magával, ha csak akarja tartani a pénztárcáját az okostelefonján. A két leggyakrabban használt anyag, különösen a kezdők, az Electrum és az Exodus.

A kettő közül az Electrum valószínűleg a legjobb, ha csak a bitcoinnal foglalkozik: jól integrálódik bármelyik rendszerbe, amelyet ringat, jól játszik sok hardver pénztárcával és felhasználóbarát a rendszerindításhoz. Felhívjuk figyelmeztetésre, hogy a felület úgy néz ki – és kezeli -, mint a 90-es évek valami, tehát nem mindenkinek szól.

Az Exodus viszont karcsúnak és 21. századnak néz ki. Ráadásul a bitcoin mellett sok más kriptovalutát is kezel, ezáltal tökéletesítve azok számára, akik diverzifikálni akarnak. Ezt a két pluszt ellensúlyozza az a tény, hogy nem olyan könnyű használni, mint az Electrum, így kevésbé tökéletes, mint kezdők számára.

Mindkét pénztárca ingyenesen letölthető és használható, ami azt jelenti, hogy összezavarod velük a szíved tartalmát, mielőtt az egyik vagy a másik felé rendezel.

Hardver pénztárcák

Ugyanez nem mondható el a hardveres pénztárcákról, mivel ezek pénzbe kerülnek. A legolcsóbb csupán néhány dollárt fog visszafizetni, míg a fejlettebbek egy csomagot fizethetnek. Ez azonban sokkal inkább befektetés, mint bármi más, mivel a hardver pénztárcáit általában biztonságosabbnak tekintik, mint a szoftvereknél.

A két legjobb valószínűleg a Ledger és a TREZOR (nem kapcsolódik a Tresorithoz, bár mindkettőnek a német néven szerepel a „boltozat” neve). Mindkettő többé-kevésbé azonos: a bitcoin-retesz eléréséhez be kell kapcsolnia a pénztárcáját a számítógépéhez. A készülék ezután biztonságos hídot készít (olyan, mint egy VPN alagút), lehetővé téve a digitális pénznem használatát.

Az Ön által megtett út, a szoftver vagy a hardver, teljesen rajtad múlik, bár megbocsáthat a szoftver útjára való eljutáshoz, ha csak azt szeretné megtudni, hogy mi a kriptováltozó malarkey lényege, mielőtt döntést hoz. Mindkét esetben a kulcsot egy választott jelszó védi, tehát először olvassa el az erős jelszó létrehozására vonatkozó útmutatónkat..

2. lépés: Bitcoin kereskedő keresése 

Most, hogy elkészült, itt az ideje, hogy menjen a digitális piacra, a kezében lévő digitális pénztárcába, és vásároljon néhány digitális moolah-t. A Google keresés túlságosan sok találatot jelenít meg ahhoz, hogy bárki kitalálhassa saját magát, tehát összeállítottuk egy rövid listát a kereskedőkről, akik a legjobban kedvelik.

Természetesen vannak mások is, de a pénz átadása előtt mindig ellenőrizze, hogy megtett-e az átvilágítást; nagyon sok árnyas ruhában megpróbálják a dollár-őrület felé fordulni, tehát ügyeljen arra, hogy ne váljon csalók vagy más számítógépes bűnözők áldozatává..

Valószínűleg a legnépszerűbb és minden bizonnyal a leginkább kezdőbarát a Coinbase. Nem csak szinte minden kriptovalutában foglalkozik napfény alatt, hanem saját pénztárcájával is rendelkezik (külön alkalmazás elmentését teszi lehetővé), és a fizetési lehetőségek széles skáláját képes elfogadni..

Egy másik nagyszerű lehetőség a Kraken, mivel lehetővé teszi még több különféle digitális valuta vételét és eladását, mint a Coinbase, de kevesebb fizetési lehetőséggel rendelkezik, és egy kicsit nehezebb használni. Azt mondta: a kezdőknek jól lehetnek, csak annyi időt kell fektetniük, hogy induljanak.

Ha a fentiek egyike sem tűnti kedvedre, akkor mindig megtekintheti a bitcoin.com által összeállított cserék listáját, bár úgy gondoljuk, hogy ismételten hangsúlyoznunk kell, hogy a házi feladatot el kell végeznie, mielőtt bármit elkövetne..

Egy másik megjegyzés, hogy nem mindig érheti el a fenti két oldalt minden országból; Például a Coinbase-t Ázsiában sok helyen blokkolják. Ráadásul számos ország, Dél-Korea a legfrissebb példa, elkezdi betiltani a bitcoinok használatát, ami azt jelenti, hogy érdemes átnéznie a VPN-véleményeinket, mielőtt elkezdené a kriptovaluták használatát..

3. lépés: Bitcoin vásárlása


© Lovin Málta

A fentiek mellett a kriptovaluta vásárlása (és eladása) valójában nagyon egyszerű, könnyebb, mint a részvények vagy kötvények csinálása. Mint ez a nagyon rövid Coinbase oktatóprogram bemutatja, valójában csak feliratkozásra, a bankszámlájának összekapcsolására és az Ön igénybevételére van szükség (bár meg kell említeni, hogy a Coinbase feltételezi, hogy a pénztárcáját használja).

Vegye figyelembe, hogy az összekapcsolás során a dolgok továbbra is rosszul fordulhatnak: nyilvánvalóan sok bank nem szereti a bitcoin-kereskedõket, és nagy gondot fog kelteni, amikor összekapcsolja a hitelkártya-tranzakciókat vagy akár el is utasítja azokat. Úgy tűnik, hogy az egyetlen megoldás egy telefonhívás és sok cajoling. Ez a kérdés többnyire a kisebb kereskedőknél merül fel, tehát rendben kell lennie a két választásunkkal.

Egy másik lehetőség az úgynevezett bitcoin ATM-ek használata. Ezek valószínűleg a legjobb ajánlat, ha különös figyelmet fordít az adatvédelemre, mivel lehetővé teszik, hogy készpénzzel fizessen a bitcoinért, anélkül, hogy bármiféle hitelkártya-nyomot hagyna, amelyet a harmadik felek felkutathatnak. Mivel azonban nagy mennyiségű készpénzt kell összefűznie, érdemes befektetni valamilyen önvédelmi órába vagy valami másba.

Következtetés

És oda megy, most egy bitcoin (vagy valószínűleg egy részének) tulajdonosa vagy. Bár a bitcoin kiadása nem mindig könnyű, a tranzakciók elvégzéséhez teljesen magánjellegű módszert kap. Vagy természetesen egyszerűen leülhetne a pénznemre és reménykedjen a legjobbra. A Bitcoin mindenhol megy, valószínűleg te vagy a következő digitális milliomos. Csak győződjön meg róla, hogy tudja a bitcoin biztonsági másolatát is, különben olyan gyorsan el fogja veszíteni őket.

Akárhogy is, reméljük, hogy élvezte a bitcoin vásárlására vonatkozó útmutatónk elolvasását. Ha még szeretne valamit hozzáadni, szeretnénk hallani rólad az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm az olvasást és sok szerencsét odakint.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map