A szociális média biztonsági mentése 2020-ban

Jobb vagy rosszabb, az életünk az állapotfrissítések körül forog. Minél több időt tölt a szociális média használatával, annál több adatot gyűjt. Noha a Facebooknak lehet saját felhasználása ezekre az adatokra, valószínűleg az Ön számára is érték lesz. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan készíthet biztonsági másolatot a közösségi médiáról, így adatai soha nem vesznek el a véletlen sorrendben.


Néhány évvel ezelőtt sok eszköz volt a folyamat irányításához. A sokoldalú eszközök, például a Frostbox, a Backupify és a SocialSafe, népszerűek voltak, és képesek voltak több szociális média platform kezelésére, a Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Pinterest és más szolgáltatások biztonsági másolatának készítésére. Sok önálló eszköz is létezett.

Szinte mindet bezárták. Nehéz megmondani, miért. Sokan nem zavarják a közösségi média adatainak biztonsági mentését, míg a legtöbb közösségi médiaszolgáltatás lehetővé teszi a biztonsági mentési fájlok közvetlen letöltését.

A biztonsági mentési fájlok későbbi letöltésének lépéseit fedezzük. Mivel a kézi biztonsági mentés fájdalmat okozhat, és még akkor is, ha letölti a közösségi média archívumát, akkor is biztonságban kell lennie a felhőben, először megnézzük a három Cloudwards.net kedvencet, amelyek képesek a Facebook és az Instagram biztonsági mentésre: pCloud, Acronis True Image és IDrive.

Felhő biztonsági mentés a közösségi média számára

Csak néhány felhőalapú tároló és online mentési szolgáltató tartalmaz biztonsági másolatot a közösségi médiáról, és csak a Facebook és a Twitter számára, de ezen eszközök egyikének használata időt takaríthat meg. Az olyan előnyök mellett, mint például az asztali és a mobil biztonsági mentés, szinkronizálást és megosztást kínálnak.

Különbség van a felhő tárolása és az online mentés között, amelyet fontos megérteni. A közösségi média biztonsági másolatát illetően azonban többé-kevésbé ugyanolyan módon működnek, fotókat, videókat és időnként más információkat másolnak.

Mindkét típusú szolgáltató teljes körű áttekintése érdekében útmutatókat talál a legjobb felhőalapú tároláshoz és a legjobb online biztonsági mentési szolgáltatókhoz. A közösségi média biztonsági mentéséhez az alábbi szolgáltatások a legjobb fogadások.

IDrive: Facebook, Instagram

Az IDrive az egyik legszélesebb körű online biztonsági mentési szolgáltatás. Az egyetlen előfizetés korlátlan számú számítógépre terjed ki, az IDrive pedig okostelefonról készít biztonsági másolatot, amelyet kevés szolgáltató tartalmaz. A közösségi média biztonsági mentése a Facebookra és az Instagramra csak a jegesedés.

IDrive.ScheduleBackup

A Facebook és az Instagram számára az IDrive megvédi a fényképeket és videókat azáltal, hogy másolatokat tárol felhőszerverein. A személyes albumokat és adathordozókat, amelyekbe megcímkéztek, belekerülnek a biztonsági mentésbe, ami hasznos lehet, mivel ha címkézetlen és barátságtalan lesz, akkor elveszíti a hozzáférést ehhez a tartalomhoz..

IDrive.InstagramBackup

A biztonsági mentés automatikus és növekményes, tehát csak az utolsó adathordozó óta hozzáadott adathordozó került hozzáadásra. Ez időt és sávszélességet takarít meg. A biztonsági mentéseket manuálisan kell végrehajtania. Ezt megteheti az IDrive webes felületén vagy az Android vagy iOS eszközén.

Az IDrive választásának másik oka a megfizethető előfizetések. 2TB-os biztonsági másolatot kaphat havonta több mint 50 dollárért, vagy 5 TB-ot alig több mint 75 dollárért. Vagy rengeteg tárhely szükséges a közösségi média, az asztali és az okostelefon tartalma számára. Van egy ingyenes 5 GB-os csomag.

További információt, például a fájlok szinkronizálásáról és megosztásáról, olvassa el az IDrive áttekintésünkben.

Acronis igazi kép: Facebook, Instagram

Míg az IDrive nagyszerűen néz ki papíron, boldogan lassú lehet. A Rival Acronis True Image gyorsabb biztonsági másolatot nyújt a nagyobb kiszolgálóhálózatnak köszönhetően. Biztonsági másolatot készíthet a Facebookra és az Instagramra, és átfogóbb módon teheti meg, mint az IDrive.

TrueImage.BackupFacebook

A Facebook fotókon és videókon kívül a True Image üzeneteket, névjegyeket és kedvelt információkat is megőriz. Az Instagram számára az összes fényképet, az összes hozzászólás számát tetszik, címkéket és megjegyzéseket menti.

TrueImage.FacebookWhatToBackup

A True Image mindkét platformon folyamatosan biztonsági másolatot készít. Ez azt jelenti, hogy nem kell manuálisan elindítania a közösségi média biztonsági másolatát, mint az IDrive esetén. A biztonsági mentések növekményesek, tehát csak az még nem mentett adatok kerülnek másolásra.

TrueImage.FacebookRecovery

Ha törli a Facebook vagy az Instagram profilját, az Acronis True Image visszaállíthatja a mentött tartalmat egy új profilra.

Minden adat titkosítva van az Acronis biztonsági mentési felhőjében nyugalomban, 256 bites AES használatával. A további adatvédelem érdekében a magán, végpontok közötti titkosítás is elérhető. Amint azt az Acronis True Image felülvizsgálatunkban megjegyezzük, ezt a biztonsági mentés megkezdése előtt be kell állítania.

Biztonsági másolatot készíthet a Facebook vagy az Instagram a True Image internetes műszerfalról vagy okostelefonjáról. Az IDrive-hez hasonlóan a True Image a legjobb online biztonsági mentés közé tartozik a mobil eszközök számára, olyan Android és iOS alkalmazásokkal, amelyek megvédik a kapcsolatokat, fényképeket, videókat és szöveges üzeneteket.

Az egyetlen ok, amiért nem veszi figyelembe a True Image IDrive használatát a közösségi média biztonsági mentésekor, az, hogy a költségek magasabbak. Évente 50 dollárba kerül a 250 GB-os biztonsági másolat, az ugyanolyan ár, mint a 2 TB IDrive biztonsági másolat. Nincs ingyenes Acronis True Image terv, de 30 napig kipróbálhatja a szolgáltatást, mielőtt döntést hozna.

pCloud: Facebook, Instagram

A pCloud egy olyan felhőalapú tárolási szolgáltatás, amely a rendelkezésre álló legjobb Dropbox alternatívák közé tartozik, hasonló funkciókat és jobb biztonságot nyújtva, a pCloud Crypto nevű, nulla tudással rendelkező titkosítási kiegészítőnek köszönhetően. Míg a fájlok szinkronizálása, a fájlmegosztás és a merevlemez-megtakarítás a pCloud nagy előnyei, a szociális média biztonsági másolatát is készítheti.

A biztonsági mentés beállításához jelentkezzen be a pCloud webes felületére, és kattintson a „Biztonsági másolat” linkre. Számos szolgáltatás van felsorolva a mentésre, nem csak a Facebook és az Instagram, hanem a Google Drive, Dropbox és a Microsoft OneDrive is.

pCloud.BackupFacebookBackupInstagram

Csak a Facebook és az Instagram albumokról készíthet biztonsági másolatot, így fényképeket és videókat menthet. A pCloud sem a címkézett médiát keresi.

pCloud.FacebookChooseAlbums

Noha a közösségi média biztonsági mentési funkciói korlátozottak, a pCloud rengeteg helyet biztosít a képekhez. Iratkozzon fel ingyenes 10 GB-os fiókra, 500 GB-os fiókra havonta 5 dollárra vagy 2 TB-os fiókra havonta 8 dollárra. A pCloudot a legjobb ingyenes felhőalapú tárolási szolgáltatások közé soroljuk, és úgy gondoljuk, hogy annak 2 TB-es előfizetése az egyik legjobb ajánlat a felhőtárolásban..

Cloudsfer Social Media Backup

A Cloudsfer nem online biztonsági mentés vagy felhőalapú tárolási szolgáltatás, hanem egy közvetítő, amelynek célja a fájlok közötti átvitel. A Cloudsfer lehetővé teszi kézi és ütemezett fájlátvitel végrehajtását. Nincs olyan sok felhőszolgáltatási opció, mint más felhőalapú felhők kezelési listánkban szereplő többi tételnél, de a szociális média szempontjából jóval felülmúlja azokat..

Az opciók között szerepel a Facebook, az Instagram, a Flickr és az 500px, a fotósok számára készült felhő-tároló eszköz, amely közösségi média funkciókkal rendelkezik.

Cloudsfer.CloudServices

Sajnos a Cloudsfer csak képeket és fényképeket tud áthelyezni, és nincs lehetősége megcímkézett tartalom megjelölésére.

Cloudsfer.FacebookContent

Van egy ingyenes Cloudsfer terv. Nem fenntartja a fájlverziókat és nem biztosít szűrőket, és egyszerre csak egy átállítást futtathat, de ennek jónak kell lennie a közösségi média biztonsági másolatának készítéséhez.

A Cloudsfer Personal tervvel egyszerre három áttérést is futtathat, ahelyett, hogy a szabad terv lehetővé teszi. Túl drága az egyszerű közösségi média biztonsági mentésért, bár 75 cent gigabájtnál, minimum 8 GB-os töltéssel.

IFTTT közösségi média biztonsági mentés

Míg az eddig említett eszközök jól működnek a Facebookon és az Instagramon, a legtöbb más közösségi média platformot kihagyják. Ezenkívül a legtöbb online mentési és felhőalapú tárolási szolgáltatás nem rendelkezik natív funkciókkal a közösségi médiaszolgáltatások biztonsági másolatához. Ha a választott szolgáltatásait nem képviselik, akkor az egyik megoldás az IFTTT használata a közösségi média biztonsági mentéséhez.

IFTTT.TwitterGoogleRecipes

Az IFTTT a la carte integrációt nyújt a webes alkalmazásokhoz, amelyek közül sok felhő és szociális média szolgáltatás. A név azt jelenti: „ha ez, akkor ez”, leírva az automatizálás ok-okozati megközelítését. Dióhéjban, egy művelet végrehajtódik egy szolgáltatáson, például egy közösségi média címkén, és kiváltó műveletet eredményez, például a címkézett elem tárolása a Google Drive-ban.

Bonyolultnak hangzik, de nem az. Az IFTTT-nek számos receptje áll rendelkezésre a közösségi média biztonsági mentésére, amelyek készen állnak, tehát csupán annyit kell tennie, hogy regisztrál és kiválasztja a méregét.

Nem tudjuk lefedni az összes lehetőséget, de itt van néhány recept, amelyet a közösségi média biztonsági másolatához találtunk:

 • Twitter: hozzáadjon tweet fájlokat a Dropbox-hoz
 • Twitter: a tweetek mentése a Google Dokumentumokba
 • Tumblr: biztonsági mentés a Google Drive-ba
 • Tumblr: tartalék hozzászólások az Evernote-hoz
 • Facebook: Fotók készítése a Google Drive-ra
 • Facebook: Fotók biztonsági mentése a Dropbox-ba
 • Pinterest: biztonsági mentési csapok a Google Drive-ba
 • Instagram: Fotók készítése a Google Drive-ra

Van egy cikkünk az IFTTT-ről szóló biztonsági mentésről, bár nem a szociális médiare összpontosít.

Az IFTTT riválisa, Zapier készen áll a roll-up szociális média biztonsági mentési algoritmusaira is. Javasoljuk azonban, hogy vizsgálja meg először az IFTTT-t, mivel ez ingyenes, és a Zapier nem. Ha további segítségre van szüksége a döntéshozatalhoz, íme egy cikk, amely az IFTTT-t a Zapier ellen ábrázolja.

Kézi közösségi média biztonsági mentés

Míg az automatizálás és a felhő működik a legjobban a biztonsági mentéshez, a legnépszerűbb közösségi médiaplatformok kézi lehetőségeket kínálnak az adatok letöltésére. Ezeket lehet tárolni helyben vagy helyileg és távolról is, ha a biztonsági mentés 3-2-1 szabályát szeretné követni.

LinkedIn biztonsági másolat

Exportálhat egy csatlakozási adatait tartalmazó .csv fájlt közvetlenül a LinkedIn-ből. A fájl tartalmazza a nevet, a címet, a céget és az e-mail címet. Nem tökéletes, de legalább meg fogja őrizni a hálózati információkat, hogy ne veszítse el ezeket a fontos kapcsolatokat.

A hálózati kapcsolatok exportálása a LinkedInből:

 • Kattintson a honlapom tetején a „hálózatom” elemre
 • Kattintson a bal oldalon az „Ön kapcsolati száma” elemre
 • Kattintson a jobb felső sarokban található „Szinkronizált és importált névjegyek kezelése” elemre
 • Kattintson az „névjegyek exportálása” elemre az „Advanced” fejléc alatt

A LinkedIn néhány percen belül elkészíti a fájlt és e-mailt küld Önnek. Az e-mail tartalmaz egy linket, amely lehetővé teszi egy .zip fájl letöltését, amely tartalmazza a kapcsolatait.

Facebook biztonsági mentés

A Facebook megkönnyíti a biztonsági másolat másolatának beszerzését. Kattintson a fiók teteje közelében lévő kis lefelé mutató nyílra, majd kattintson a beállítások elemre. Kattintson a bal oldalon található „Facebook adataira”.

A szavak bal oldalán: „töltse le az adatait”, kattintson a „nézet” elemre. Akkor átirányítja arra az oldalra, ahol biztonsági másolatot készíthet a bejegyzéseivel, fényképeivel, videóival, megjegyzéseivel, kedvelőivel, barátaival és szinte mindennel, amit valaha is tett a Facebookon..

Facebook.YourInformationDownload

Még egy olyan hirdetési téma közül választhat, amelyeket a Facebook relevánsnak tartott az Ön és a helyelőzmények szempontjából, ezért Mark Zuckerberg úgy tűnik, hogy a világ legnagyobb kúszása.

Válassza ki a kívánt információt, a dátumtartományt, a formátumot és a média minőségét. Ha kész, akkor szükség esetén letilthatja a Facebook helymeghatározó szolgáltatásait (beállítások > Biztonság & elhelyezkedés > elhelyezkedés).

Twitter biztonsági mentés

Töltse le Twitter-archívumát úgy, hogy megteszi a fiókbeállításokat, majd válassza a „Beállítások és adatvédelem” lehetőséget. A következő oldalon görgessen lefelé, és válassza a bal oldali menüben a „Twitter adatai” lehetőséget.

Ezután görgessen le az oldal aljára. Egy gomb lesz a „Twitter adatok kérése” gombra.

Twitter.RequestData

Kattintson erre, és a Twitter elkészíti a fájlt, és e-mailt küld neked, amikor kész. Ezután letöltheti a .zip fájlt a Twitter-archívummal.

Instagram biztonsági mentés

A szociális média tendenciájához hasonlóan az Instagram most beépített funkciót kínál az adatok letöltéséhez biztonsági mentés céljából. Ez a szolgáltatás nem korlátozódik a fényképekre és a videókra. Letöltheti az archivált történetek, profil, névjegyek, kedvelések, közvetlen üzenetek, keresések és még sok más rekordot.

Az adatok letöltéséhez lépjen a profiloldalára, és válassza a „adatvédelem & biztonság ”link. Görgessen le és kattintson az „adat letöltés” ​​fejléc alatt az „letöltés kérése” elemre.

Instagram.RequestDownload

Írja be az e-mail címét, és az Instagram értesíti Önt, amikor a letöltési fájl készen áll, ami akár 48 órát is igénybe vehet.

Végső gondolatok

A biztonsági mentés kulcsa az előre gondolkodás. Bár ésszerűnek tűnik azt feltételezni, hogy közösségi médiatartalma mindig ott lesz, a fotók törlésre kerülnek, barátságtalanok és balesetek történnek, még a vállalati adatközpontokban is.

A Facebook és az Instagram adatainak megőrzése az a legjobb, ha az Acronis True Image alkalmazást használja, amely folyamatosan és fokozatosan biztonsági másolatot készít az adatokról. Az olcsóbb megközelítés érdekében mind az IDrive, mind a pCloud jól működik, csakúgy, mint az IFTTT használata a nem támogatott közösségi média és tárolási szolgáltatások számára..

Ossza meg alább gondolatait a közösségi média biztonsági mentéséről, és tudassa velünk, milyen stratégiákat használ. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map