A Microsoft Office 365 és a Dropbox csatlakoztatása

Tavaly novemberben a Microsoft és a Dropbox elképesztő, mégisfajta kiszámítható hírt jelentett meg – ők fogják összefogni és együttműködni.

Ez nem azt jelentette, hogy egyesítették a OneDrive és a Dropbox alkalmazást, de a Microsoft Office és a Dropbox kombinálását akarták. Ez valóban nagyon merész lépés volt mindkét vállalat számára, de egy dolgot bizonyít – a Microsoft Office sokkal fontosabb a vállalat számára, mint felhőplatformja, a OneDrive.

Tényleg nem vagyunk lepve, hogy őszinte legyünk.

Az OneDrive-nek már évek óta megvan a maga részese a problémákban, de a Microsoft Office mindig is a vállalat legfontosabb jövedelmező terméke volt. Azóta, hogy a Microsoft felállt az Office-val, volt egy olyan szoftver, amely megpróbálta megfogni a helyzetét, de egyikük sem sikerült.

Az emberek még ma is inkább a Microsoft Office egyszerűségét részesítik előnyben, függetlenül attól, hogy hány hibája van benne. És a Microsoft tudja ezt.

A Microsoft Office Push

Ha a cégnek további mérföldet kell tennie, hogy több ügyfelet szerezzen, akkor az biztos. Bár mindkét vállalat egyértelműen kijelentette sajtóközleményeiben, hogy ezt a funkciót csak a felhasználók segítése érdekében indították el, könnyen gondolkodunk néhány önző motívumból, amelyek helyettük lennének..

Kubernetes szoftver
© Faizan Hassan

A két vállalat folyamatosan versenyben áll a fájlszinkronizálás és a felhőalapú tárolás piacán, de itt van a különbség: A Dropbox számára a felhőalkalmazás a fő kenyér és vaj, de a Microsoft számára ez csak egy lehetőség, amelyet feltárnak..

A Microsoft megújította mind az Office Online, mind az Office mobilalkalmazásait, beleértve a Word, az Excel és a PowerPoint alkalmazást. Annak érdekében, hogy a felhasználók most zökkenőmentesen csatlakozzanak a Dropbox-fiókjukhoz az alkalmazásokon belül. A Dropbox hasonló dolgot tett a mobilalkalmazásukkal, amikor rákattint a Microsoft Office fájlra a Dropboxban, a fájl közvetlenül a megfelelő Microsoft Office alkalmazásban nyílik meg..

Természetesen, hogy ez működjön, mindkét alkalmazásra szükség lesz a telefonján; csak egy nem fog megtenni. Nem kaphat tortát, és nem is enni. A Dropbox 2014 novemberében azt is bejelentette, hogy létrehoz egy natív alkalmazást a Windows telefonokhoz, amelyet ez év májusában tett.

A szokásos Dropbox funkciók mellett ez az alkalmazás lehetővé teszi a mappák megosztását a telefonos névjegyekkel, és fájlokat tölthet le közvetlenül az SD-kártyára vagy az eszköz belső memóriájába. Igen, mindkét vállalat elkötelezettnek tűnik, de inkább úgy néz ki, mint egy „megkarcolom a hátamat, és megkarcolom a tiéd” forgatókönyv.

A Microsoft megpróbálja feláldozni az OneDrive szoftvert?

A Dropbox-nal kötött megállapodás bizonyosan bizonyítja, hogy a Microsoftot inkább az Office 365, mint a OneDrive bevételei érzik. Valójában az Office 365 esetében ez az üzlet potenciális bevétel-növelő tényező lehet a nem Windows rendszereknél, ahol a Dropbox nyilvánvalóan előnyösebb.

felhő tárolási megoldások vállalkozása számára
© OneDrive

Összességében a Microsoft hagyja, hogy a Dropbox mélyen beágyazódjon az Office tárolóhelyébe, ahol korábban erőteljesen népszerűsítette a OneDrive-t. Úgy néz ki, mint a Microsoft számára, sokkal fontosabb, hogy az emberek inkább az Office alkalmazást használják, nem pedig a felhőalapú tárolási szolgáltatást – OneDrive.

Mit jelent a Dropbox ebből az üzletből??

Ha megállapodást köt a Microsofttal, a Dropbox túlél, és nem kell saját házon belüli szerkesztő eszközöket felállítania, amelyek a Microsoft Office „Lite” verziójának tűnnének..

Legyünk őszinték, a Dropbox egy nagyszerű felhőalkalmazás, de a szerkesztőeszközök csak bonyolultabbá tették volna, és valószínűleg a végén kudarcot vallott..

Ez az integráció nagyon hasznosnak bizonyul nekem, mint én, akik szeretik a Dropbox szolgáltatását, de még nem állnak készen a Microsoft Office-tól való különválásra. Ha rajongója vagy a Microsoft Officenak, mind a Dropboxnak, akkor ez teljes nyertes helyzet. 

Íme néhány módszer a Dropbox-fiók integrálására a Microsoft Office-val.

Az Office Online Web App használatával szerkesztheti a Dropbox fájlokat

Túl régóta szerettem volna ezt a funkciót a Dropbox-ban. Valójában az egyetlen ok, amit valaha is használtam a OneDrive-t, az az volt, hogy az Office Online kapcsolódott hozzá. Végül, a Dropbox beágyazta ezt a funkciót is. Itt van, amit tenned kell:

 • Kattintson a Microsoft Office fájlok bármelyikére a Dropbox mappában
 • Amikor a fájl új ablakban nyílik meg. Kattintson a jobb felső sarokban lévő „Megnyitás” opcióra

Nyisson meg dropbox fájlokat az irodai webalkalmazásban
© Cloudwards

 • A rendszer felkéri a Microsoft Office hozzáférést

Nyissa meg a dropbox fájlokat az Office webalkalmazásban
© Cloudwards

 • És ott vagy, az Office Online-on dolgozik, és a dokumentumot pontosan úgy szerkeszti, ahogy tetszik

Nyisson meg dropbox fájlokat az irodai webalkalmazásban
© Cloudwards

Az Office Online csatlakoztatása a Dropbox-hoz

Ha összekapcsolja a Microsoft Office Online-t a Dropbox-fiókjával, akkor közvetlenül mentheti a fájlokat a Dropbox-ba, ugyanúgy, mint a OneDrive fájlba..

 • Jelentkezzen be az Office Online szolgáltatásba a Microsoft / Outlook hitelesítő adataival

Csatlakoztassa az Office online szolgáltatást a Dropboxhoz
© Cloudwards

 • Nyissa meg a felsorolt ​​dokumentumtípusok bármelyikét – Word Online / Excel Online / PowerPoint Online
 • Miután az oldalon van, a bal alsó sarokban láthatja a Dropbox lehetőséget, amely éppen a OneDrive alatt található.

Csatlakoztassa az irodát online a dropboxhoz
© Cloudwards

 • Írja be a Dropbox hitelesítő adatait, és kész!
 • Mentse el a fájljait a Dropbox mappába

A Dropbox hozzáadása az Office 2013-hoz

Amikor megpróbál fájlokat menteni az Office-ból, láthatja a OneDrive és a Sharepoint opciókat az ‘Hely hozzáadása’ részben, de a Dropbox hivatalosan itt nem adható hozzá. Ez nyilvánvalóan problémát jelenthet, ha a Dropboxot használja fő tárhelyként. Minden alkalommal, amikor egy fájlt létrehoz egy laptopon, kifejezetten feltöltenie kell a fájlt a Dropboxba.

A Dropbox-fiók hozzáadása az Office 2013-hoz: 

 • Töltse le ezt a kötegelt fájlt. Ha a Google Chrome-ot használja, akkor jelentheti, hogy a fájl potenciálisan veszélyes, ám mindegyik kipróbált
 • Ha kész, kattintson duplán a fájlra annak megnyitásához. A parancssor megnyílik, és megkérdezi az elérési út megadását. Itt kell megadnia a helyi Dropbox mappa elérési útját

Csatlakoztassa a dropboxot az irodai 2013-hoz
© Cloudwards

 • Menj vissza az Office 2013-hoz; itt böngészem a Word 2013-t. Ugrás a Fájl fülre -> számla-> Adjon hozzá egy szolgáltatást. Innentől válassza ki a hozzáadni kívánt szolgáltatást. Ebben az esetben a Dropbox

Csatlakoztassa a dropboxot az irodai 2013-hoz
© Cloudwards

Ezek a beállítások gépspecifikusak, vagyis ha egy másik gépen jelentkezik be Microsoft fiókjába, akkor a kötegelt fájlt újra futtatnia kell..

Következtetés

Sajnos az Office 2013-val működő szkript nem működik a 2016-os verzióval. A fájlok Dropboxba mentéséhez a fájlokat közvetlenül a helyi Dropbox mappába kell mentenie. Elégedett vagy a Dropbox és a Microsoft Office együttműködéssel? Meg fogja változtatni a dolgozási módot? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me