A legjobb VPN a Linux 2020-hoz

Nem titok, hogy a Linux felhasználók árat fizetnek a választott operációs rendszer használatáért: míg Ön szabadon bocsáthat a bosszantó szoftverektől és a számítógép testreszabásához szükséges helyet, sok szoftver nem működik olyan jól, anélkül, hogy komoly agyi izzadása lenne a számítógépén. véget. A virtuális magánhálózatok nem sokat különböznek egymástól, ezért a Cloudwards.net összeállította a Linux számára a legjobb VPN listáját.


Nem szabad megemlíteni, hogy egy kis felelősségi nyilatkozat rendben van: a VPN-áttekintések közül rengeteg olyan szolgáltató található, amelyek csak a Linux alatt működnek, de ebben a cikkben nem találhatók meg. Ennek oka az, hogy minden olyan VPN, amely az OpenVPN protokollt használja – amely legtöbbjük – konfigurálható Linuxon történő futtatásra.

Mivel azonban a beállításhoz némi szakértelem szükséges, e cikk alkalmazásában ragaszkodtunk a VPN-szolgáltatókhoz, akik előrecsomagolt Linux ügyfelekkel jönnek közvetlenül a kapuból. Az alábbi szolgáltatások mindegyike csak néhány telepítőgombra kattintva működik, nincs szükség speciális készségekre. A Mac felhasználók nagyjából ugyanazokkal a problémákkal szembesülnek, ezért készítettünk hasonló listát a legjobb VPN-ekről a Mac számára is.

Például a Linux ügyfelek hiánya miatt, míg a Cloudwards.net sokoldalú VPN ExpressVPN jó helyet talál ezen a listán, egy másik legfontosabb szolgáltató, az NordVPN nem találja meg (olvassa el a NordVPN áttekintésünket, hogy megtudja, miért van ez ilyen szégyen). Ugyanakkor egy nagyon kedvelt szolgáltatás, amely egyébként mindig úgy tűnik, hogy kikapcsolja a reflektorfényünket, Mullvad, repülő színekkel érkezik..

A legjobb VPN a Linux 2020-hoz

Mi teszi a VPN-t a Linux legmegfelelőbbé

A VPN-k Linux számára legmegfelelőbbé tételének fő szempontja egyszerűen az, hogy működik-e vagy sem: a Team Penguin tagjai általában nagyon jól tudják kitalálni, hogyan kell programot működtetni, tehát egy grafikus felhasználói felületet (egy ablakot, ahol valójában egy programot használsz a gombok és váltógombok stb.) nem alapvető követelmény.

Néhány pontot kivontunk néhány szolgáltatóval, amelyek csak a parancssori felületet kínálják: elvégre nincs olyan felhasználóbarát. Emellett a szokásos kritériumokat is követjük, például hogy a VPN biztonságos-e, meg tudja-e kerülni az internetes cenzúrát és a geoblokkolókat, mindazok miatt a VPN VPN-ként jön létre.

A Cloudwards.net egyik legrosszabb töltőanyagként használt VPN-válogatását sem találja meg, ez biztos: az alábbi szolgáltatók mindegyike önmagában nagyszerű, egyszerűen megkönnyíti a Linux felhasználók életét azáltal, hogy könnyen telepíthetők ügyfél elérhető. Ugyanezt a filozófiát szem előtt tartva írtuk a legjobb felhőtárolót Linuxra és a legjobb online biztonsági másolatot a Linux cikkekre.

1. A legjobb VPN Linuxhoz: Privát internet-hozzáférés

Bár rengeteg szeretettel lehet a PIA iránt, függetlenül attól, hogyan vágja le, ez egyértelmű nyertes, ha a VPN szolgáltatók között kínált összes Linux ügyfelet megvizsgálja. Amint azt a PIA-áttekintésünkben megemlítjük, a szolgáltatás nagyon könnyen használható és mivel Linux kliense egyenes port, a Team Penguin élvezi az előnyöket..

A PIA telepítése a legrosszabb esetben néhány percet vesz igénybe, akárcsak az esetleges extra biztonsági funkciók vagy bármilyen más beállítás beállítása. A szolgáltatás valódi kedvességet tett a Linux felhasználók számára azáltal, hogy ügyfeleinek olyanat hagy, amilyen van, és örömmel örülünk, hogy odaítéljük a fődíjat az erőfeszítések.

Egyéb okok, miért szeretjük a privát internet-hozzáférést

Valószínűleg már ismeri a PIA-t az amerikai internetszolgáltatók által végzett kémkedés elleni számos kampányának és a hálózatsemlegesség támogatásának köszönhetően. Ez az élő, mentes vagy halálos gondolkodásmód nemcsak az ablakon való öltözködés: a PIA rendkívül erőteljes intézkedésekkel rendelkezik az adatok védelme érdekében az interneten való böngészés közben, ideértve az AES 256 bites titkosítást és a haj indítóját megszakító kapcsolót.

A fájlok megosztása iránti nyugodt hozzáállásának és a világ minden tájáról szétszórt kiszolgálójának köszönhetően a torrenting egyik legjobb VPN-je. Nagyon kevés van a PIA-val szemben (különösen, ha a Linux-barátságos legjobb VPN-t keresed a pornóhoz), ezért mindig örömmel ajánljuk olvasóinknak a hétnapos pénz-visszatérítési garanciát..

2. AirVPN

Egy másik VPN-szolgáltatás, amely egyszerűen átengedte ügyfelét a Linuxra, az AirVPN alapvetően azért kap második helyet, mert az ügyfél, bár megfelelő, csak nem felel meg a PIA által meghatározott szabványnak. A grafikus felhasználói felület rosszul érzi magát, elavult, a gombokat időnként nehéz megtalálni, és olyan érzés van, mintha a felelős srácot elengedték volna, mielőtt optimalizálhatta volna a dizájnt.

Ennek megfelelően minden, amire szüksége van, valójában ott van, a sebességtesztektől a beépített DNS-szivárgás-tesztelésig. Amint azt az AirVPN áttekintésünkben megemlítjük, a szolgáltatás esetében úgy tűnik, hogy a szolgáltatás nem mindent jelent, vagyis a Linux felhasználók anonimitás nélkül böngészhetnek mind a teljes, mind az optimalizált élményért..

Egyéb okok, miért szeretjük az AirVPN-t

Az AirVPN a legjobb VPN-kínálatunk Kína számára a biztonság iránti elkötelezettség és anonimitás miatt. Ha a biztonság fő problémát jelent, akkor az AirVPN VPN-t is kínál Tor funkción keresztül, amely lehetővé teszi a Tor böngésző használatát, miközben engedélyezte a VPN-t. Ez azt jelenti, hogy alig fog gyűrni a vizet, amikor az interneten szörföz.

Az AirVPN egyike azon kevés VPN-szolgáltatásoknak, amelyek ingyenes próbaverziót kínálnak, bár a kulcs megkapásához barátságos levelet kell küldenie a társaságnak. Ha a keresetet méltónak ítélik, néhány nap alatt elkísérheti az AirVPN-et, mielőtt el kell köteleznie magát a szolgáltatás egyik leginkább megfizethető tervével. Valószínű, hogy elég jól fogja élni a szolgáltatást ehhez.

3. TorGuard

A TorGuard a Cloudwards.net kedvenc sötét ló, mivel mindig nagyon jól teljesít, amikor értékeljük, de mindig van egy csúnya, ami visszatartja a felső eklónoktól. A Linux támogatással kapcsolatban ez nagyon igaz: bár a TorGuard azon kevés szolgáltatók egyike, amely akár Debian klienst is kínál, kissé csupasz csontokkal rendelkezik, és egyszerűen nem garantálja a harmadik helynél magasabb helyet.

torguardclientarea

Ennek ellenére, ha nem zavarja, hogy koszosodik a kezed (gyerünk, részt vesz a Team Penguin-en, vagy sem?), Akkor tökéletesen élvezheti a TorGuard futtatását Linux alatt, még inkább, ha figyelembe veszi, hogy ez egy olyan szolgáltatás, amely megköveteli, hogy a közmondásos motorháztető alá kerüljön, hogy a lehető legtöbbet hozza ki belőle, függetlenül a ringató operációs rendszertől.

Egyéb okok, miért szeretjük a TorGuard-ot

Amint a TorGuard áttekintésből elolvashatod, úgy tűnik, hogy a szolgáltatás neve testreszabás. A TorGuardban nagyon kevés olyan beállítás van, amelyet nem tud megcsíptetni, és ez minden DIY számítógépes geeknek kötelezővé tenni, amelyek Linux felhasználóként definíció szerint mi vagyunk. Ha szeretne szórakozni a beállításokkal, akkor valószínűleg ellenőrizze a TorGuard hét napos pénz-visszafizetési garanciáját.

A TorGuard honlapja 2017

Ez ugyanakkor a szolgáltatás használatának hátránya is, mivel sok olyan dolgot, amelyet más VPN-ekkel magától értetődőnek tart, önnek kézzel kell elrendeznie, például a Netflix VPN-tilalmának megkerülését új szerverhelyek vásárlásával. Ha ez nem számít nagy jelentőségűnek, akkor élvezheti az egyik leggyorsabb VPN szolgáltatást, és ez elég olcsó is.

4. Mullvad

Egy másik sötét ló, a Mullvad egy kis svéd cég által készül, amely nem tűnik úgy, hogy betört sztárságba. Ennek ellenére a Linux kliens jól használható azoknak az embereknek, akik nem szeretik a csengőket és a sípolókat, sem pedig a legérdekesebb terveket. Ez úgy tűnik, mint egy hátrányos bók, de csak azért van így, mert az: Mullvad megkapja a munkát, de erről szól.

Mullvad Honlap

A szoftver tarball formátumban van csomagolva, és a szolgáltatás tudásbázisában található információk a telepítési folyamat minden egyes lépéséről. Igaz, bárcsak az útmutató magas színvonalú képeket tartalmaz. De azt hiszem, mivel ez egy parancssori telepítési folyamat, a képek nem rendkívül fontosak.

A fent említett szolgáltatókhoz hasonlóan, a telepítési kódot közvetlenül a terminálra másolhatja és beillesztheti. 

Egyéb okok, miért szeretjük a Mullvadot

Bár a Mullvad nem az első választásunk, egyike azoknak a szolgáltatóknak, akik csodálják hozzáállásukat. A társaság hevesen védi ügyfelei magánéletét, és számos titkosítási beállítást, valamint számos VPN-protokollt kínál Önnek, amelyek segítségével kihasználhatja a versenyt, még a legkiválóbb szolgáltatókkal szemben is, amelyek az Ön számára nyitott lehetőségek között állnak..

mullvad-pay-by-készpénz

Mulvad három órás próbát kínál, amelynek elegendő időnek kell lennie ahhoz, hogy a szolgáltatást a tempójában megtehesse. Noha ez nem felel meg sok ember igényeinek, a Mullvad határozottan olyan szolgáltatás, amelyet az elkövetkezendő években nézhet, és egyes magánéletbeli geek számára kedves helyet fog elérni..

5. ExpressVPN

Először haboztuk, hogy belefoglaljuk az ExpressVPN-t ebbe a körbe, mert még Linux ügyféllel sem rendelkezik, csupán egy parancssori felületet kínál, olyan parancskészletet, amelyet beírhat a terminálra, hogy ugyanolyan eredményeket érjen el, mint a GUI- engedélyezett ügyfél lenne. Ez hatalmas fájdalom lehet, és a kezdő felhasználók valószínűleg távol maradnak.

A kérdéses parancsok azonban csak kevés és egyszerűek, és az ExpressVPN Linux alatt történő beállítása egyszerű, ami azt jelenti, hogy a Cloudwards.net kedvence alig lép fel az ötödik helyre, annak ellenére, hogy nincs grafikus felhasználói felülete, és úgy érzi, mintha ismét visszatértél a 80-as években.

Egyéb okok, miért szeretjük az ExpressVPN-t

Ha hajlandó megbirkózni azzal a bosszúsággal, hogy néhány parancsot kell beírnia, akkor valószínűleg a legerősebb VPN-t kapja meg az Ön rendelkezésére. Amint az ExpressVPN áttekintésből elolvashatja, a szolgáltatás őrült sebességet és nagyszerű használhatóságot kínál, bár a speciális beállítások engedélyezése a Linux CLI-n keresztül kissé bonyolulttá válhat.

Az ExpressVPN kiválasztása azt jelenti, hogy felrobbant a használhatóság és a kényelem között, amelyet csak Ön hívhat fel; Szerencsére az ExpressVPN 30 napos pénz-visszafizetési garanciát kínál, hogy segítsen meggondolni magát. Ez a legjobb VPN a Netflix számára is, azaz a Linuxot használó streaming drogosoknak esetleg be kell nyújtaniuk néhány beírt parancsot..

Említésre méltóak

Az alábbiakban találunk néhány további szolgáltatót, amelyek valamilyen Linux élményt nyújtanak, jóllehet általában fejlett csípés szükséges. Az összes alábbi szolgáltató önmagában kiváló, csak nincs olyan plug-n-play funkció, amelyet úgy éreztünk, hogy egy jó Linux VPN-hez készítettünk..

VyprVPN

Egy másik szolgáltatónál, amely egy felhasználói felülethez grafikus felhasználói felületet bocsát ki, a VyprVPN-nek nincs ugyanaz a szolgáltatáskészlete, mint az ExpressVPN-hez, ami azt jelenti, hogy a beírt parancsok felvitele inkább áldozat. Amint azt a VyprVPN áttekintésünkből elolvashatja, az áldozatok megértése valószínűleg megéri néhány ember számára, akiknek szükségük van a szolgáltatás által nyújtott biztonságra..

NordVPN

A NordVPN egyike annak a sok szolgáltatónak, amelynek fel kell tüntetnie ebben a listában, ha nem az a tény, hogy a Linux felhasználók csak az OpenVPN kapcsolat csatlakoztatásával tudnak kapcsolódni szerverükhöz. Bár ez a legtöbb Linux veterán számára nem nagy ügy, ez nem igazán illeszkedik a cikk kezdőbarát megközelítéséhez, vagyis ezt a kiváló szolgáltatást a tiszteletbeli emlékeknek kellett átadnunk..

Nem mintha az NordVPN önmagában áll ebben, még két másikról is olvashat, akárcsak a CyberGhost és az IPVanish áttekintésünkben. Mindhárom szolgáltatónak van egy közös vonása: mindegyikük rendelkezik készenléti szkriptekkel, amelyek készen állnak arra, hogy VPN-kapcsolatot hozzon létre..

Ha nem bánja néhány oktatóprogram böngészésével, akkor az OpenVPN bármelyikén történő beállítása egyszerű. Írjon be egy maroknyi parancsot, töltsön le néhány fájlt, és néhány percen belül böngészni fogja az internetet, egy olyan bónuszmal, amelyet úgy érzel, mint valami technikus..

Következtetés

A Linux felhasználók gyakran küzdenek annak érdekében, hogy a nem az operációs rendszerhez tervezett szoftverek tökéletesen működjenek, mindazonáltal a fenti szolgáltatók vagy egyedi igényekre szabott ügyfelet kínálnak, vagy eszközöket kínálnak a többé-kevésbé saját fejlesztésükhöz..

Bár ez nem mindig az, amit keres, bizonyos értelemben ez az a döntés, amelyet a Team Penguinhoz való csatlakozás napján választottál. Bár mindannyiunknak meg kellett szenvednie a kellemetlen fejfájást, miután néhány óra dolgok nem működtek, végül mindig kitaláljuk.

Mit gondolsz a legjobb VPN for Linux választásokról? Hiányzott valami, amiről tudnunk kellene? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Nézze meg a VPN-archívumunkat, amíg itt van. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map