A legjobb titkosítási tároló a titkosításhoz 2020

Az NSA-botrány nyomán, amelyet Edward Snowden tárt fel, a felhasználók szerte a világon nyitottak a szemükre a hackerek és a kormányzati ügynökségek bevonására. Ki támadja meg az egyének magánéletét, ezért a felhőalapú tárolást igénylő ügyfelek a legújabb és legnagyobb titkosítási technológiákat igénylik. 


Ezért itt, a Cloudwards.net oldalán bemutatjuk az öt legjobb felhőalapú tároló titkosítási szolgáltatást.

Ki gondolta volna, csak tíz évvel ezelőtt, hogy minden e-mail, szöveges üzenet, telefonhívás és szinte bármilyen digitális kommunikáció Sam bácsi figyelő szeme alatt lenne? Sajnos a mai dolgok így vannak. A szimatoló fenyegetések azonban nem csak az NSA-től származnak.

A felhasználóknak aggódniuk kell a hackerek, az internetszolgáltatók és még a felhőtároló alkalmazottakat illetően is, amelyek potenciálisan elolvashatják személyes vagy szakmai adataikat. A hackerek és a veszélyeztetett internetszolgáltatók elleni védelem érdekében a felhőalapú tárolást végző ügyfeleknek a legújabb titkosítási szabványokkal védeniük kell az adatokat az átvitel során. És amint az adatokat tárolják a szolgáltatók hálózatán, tudniuk kell, hogy az nem csak egyszerű szövegben ül ott.

Annak elősegítése, hogy megtalálják a legerősebb titkosítást, biztonságot és a magánélet tiszteletben tartását biztosító szolgáltatókat; megvizsgáljuk az öt legjobb titkosítási felhőalapú tárolási szolgáltatást.

A legjobb titkosítási tároló a titkosításhoz 2020

Miért fontos a titkosítás a Cloud Storage használatakor?

A kezdők számára fontos megérteni, hogy alapvetően két versengő szabvány létezik a titkosítás vonatkozásában. Az első a szállítás során titkosítja az adatokat, hogy megvédje az adatokat a nyilvános interneten keresztül történő továbbítás során. 

Ezután, amint az adatok elérték a szolgáltató tárolóhálózatát, a rendszer visszafejti azokat. Ezután az adatok titkosításra kerülnek egy újabb titkosítási algoritmussal tárolási célokra. Az ilyen típusú titkosítás nem a legerősebb, mert egy alkalmazott meg tudja kezdeni az adatait, ha rendelkezik a titkosítási kulccsal..

Ez azonban minden bizonnyal megakadályozza, hogy a hackerek vagy az internetszolgáltatók látják, milyen típusú adatokat továbbítanak. A második típusú titkosítást helyi titkosításnak nevezzük. A helyi titkosítással az ügyfél adatai titkosítva vannak, még mielőtt elhagynák a helyi számítógépet.

Az adatokat ugyanabban a formátumban, ugyanabban a kulcsban titkosítják, mivel áthaladnak a nyilvános interneten, és amikor tárolószerveren ülnek. A titkosítás ez a formája a legerősebb, ám van néhány kompromisszuma. Az itt kínált valódi előny a gyakorlatilag védett biztonság. Nem csak biztonságos a hackerektől és az internetszolgáltatóktól, de a tárolószolgálat alkalmazottainak is nincs képessége a helyileg titkosított adatok visszafejtésére..

A helyes titkosítási kulcs nélkül a világon senki sem tudja megtekinteni az Ön adatait. Ennek azonban vannak hátrányai. A fő hátrány az, hogy elég nagy mennyiségű CPU és memória erőforrás szükséges az adatok titkosításához. Ezenkívül a titkosított adatfájl általában nagyobb, mint ugyanazon adatok nem titkosított verziója.

Ez drámai mennyiségű fölösleget eredményez, drasztikusan megnöveli a fájlok sikeres feltöltéséhez és letöltéséhez szükséges időt. Ha új számítógépet használ, sok CPU-energiával és nagysebességű internet-kapcsolattal, akkor ez a hátrány valószínűleg nem jelent nagy aggodalmat..

Ezzel szemben, ha mérsékelten lassú internetkapcsolaton van, akkor még a kis fájlok biztonsági mentése és átvitele akár egy órát is igénybe vehet. Tehát a valódi kompromisszum az áthatolhatatlan biztonság és a gyors átviteli sebesség között van. Ha egy felhasználó csak a felhőalapú tárolást használja ki olyan adatok számára, amelyek nem érzékenyek, sok értelme van annak a szolgáltatónak a használata, aki nem nyújt nulla tudásbiztonságot.

Képzelj el egy kapzsi hackert, aki a következőkért versenyez:

 • Személyes számlainformációk
 • A felhasználónevek
 • jelszavak
 • Egyéb érzékeny információk

Csak azért, hogy észrevegye a legújabb Game of Thrones epizódot (ki érdekli?). Másrészt, képzelje el, hogy el kell küldenie üzleti dokumentumokat, személyes családi fényképeket és képeket, vagy egyéb érzékeny anyagokat.

Szeretné kockáztatni, hogy ezeket az adatokat pusztán türelmetlenség miatt fogják el? A gyors és okos válasz itt nem. Tehát, tekintettel azokra a tényekre, amelyekre éppen átmentünk, vessünk közelebbről az öt legjobb titkosítási felhőalapú tárolási szolgáltatást.

1. Sync.com

Mint valószínűleg kitalálta, a Sync.com nulla ismeretekkel bíró szolgáltató, ami azt jelenti, hogy még alkalmazottaik sem tudják megfejteni az adatait, mivel nem férnek hozzá az ügyfelek privát titkosítási kulcsaihoz..

Ráadásul a szolgáltatás egy ingyenes, 5 GB-os tárhelyű fiókkal érkezik, és a fizetett szolgáltatás 4,08 USD-tól kezdődik. A szolgáltatás részét képezi egy automatikus biztonsági mentés, valamint egy praktikus fájlverzió-készítő eszköz. Ha erős biztonságot és egy könnyen használható felhőalapú tárolási szolgáltatást szeretne, akkor ez gyors és jó árú is – a Sync.com a legjobb választás.

Egyéb okok, miért szeretjük a Sync.com-ot

A Sync.com az első olyan felhasználónk, akik erőteljes titkosítást akarnak, mivel ez kiváló szolgáltatás. Mivel a Sync.com kanadai, a felhasználóknak nem kell aggódniuk az NSA kényszerítése vagy bevonása miatt.

A kanadai Dropbox versenytársa, a Sync.com a legmagasabb szintű privát titkosítást kínálja, és fantasztikusan viselkedik a magánélettel szemben.

Olvassa el az ismertetőt

2. SpiderOak

A régi blokk, a SpiderOak továbbra is a titkosítás és a magánélet hatalma. Megfelelő szolgáltatáskészletet és jó sebességet kínál. És valódi nulla tudást nyújtó szolgáltatók a felhasználói titkosítási kulcskezelésnek köszönhetően.

SpiderOak Online biztonsági mentés és szinkronizálás

Amit a SpiderOak soha nem lát, és lehetetlen megfejteni a helyi számítógépen titkosított adatokat..

De nemcsak a felhasználók biztonsági másolatot készíthetnek a számítógépekről, hanem tablettákkal, okostelefonokkal és korlátlan számú eszközzel is. Végül, de nem utolsósorban, a SpiderOak rendelkezik fájlváltozatási funkciókkal, amelyek elősegítik a fájl régebbi verziójának helyreállítását, ha azt véletlenül törölték vagy felülírták..

Egyéb okok, miért szeretjük a SpiderOak-ot

A SpiderOak a második választás a felhasználók számára, akik erős titkosítást akarnak. És nem túl drágák, az árak havi 7,00 dollártól indulnak, 30 GB tárhelyért.

A legnagyobb terv 5 TB tárhelyet kínál havonta 25,00 dollárért. És a felhasználók kiválaszthatnak egyes fájlokat és mappákat a manuális biztonsági mentéshez. A SpiderOak inkább biztonsági mentési szolgáltatás, nem valódi felhőalapú tárolási lehetőség, ám ezek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy szinkronizálják és megosszák az adatokat másokkal.

Olvassa el az ismertetőt

3. OpenDrive

Az OpenDrive számos nagyszerű lehetőséggel rendelkezik, mint például a korlátlan eszközszinkronizálás és az egyedi tárolási tervek, de rettenetes interfész-szindrómától és még rosszabb ügyfél-támogatástól szenved. Az OpenDrive a harmadik választásunk azon felhasználók számára, akik erőteljes titkosítást akarnak, és természetesen nulla tudás nélküli biztonságot kínálnak egy „biztonságos fájlok” mappán keresztül..

A felhasználók emellett növelhetik a biztonságot, ha kezelik a személyes fiókhoz hozzáadott felhasználók felhasználói és csoportos hozzáférési engedélyeit. Szolgáltatásuk kikiáltási ára havi 9,95 USD az egyéni csomagért, és minden hozzáadott felhasználót ellenőrizhet.

A biztonsági mentési funkciójuk növekményes biztonsági másolatot készít, amikor valami megváltozik, és nagyszerű szinkronizálási és megosztási funkcióik is vannak. 

Egyéb okok, miért szeretjük az OpenDrive alkalmazást

Az OpenDrive praktikus drag and drop webes felülettel rendelkezik. Még mobilalkalmazásuk is van az iOS és az Android számára.

Még jobb, ha a felhasználók testreszabhatják tárolási tervüket, az üzleti felhasználók pedig a testreszabható szolgáltatásokhoz férhetnek hozzá. A Windows, Mac, Android és iOS rendszereken is vannak alkalmazások.

Olvassa el az ismertetőt

4. Tresorit

A Tresorit, amely valaha is a legeredményesebb hackelési kísérletek túlélte (önmagában szponzorálta), a végpontok közötti titkosítási szolgáltatás mind a vállalkozások, mind a személyes felhasználók számára..

Tresorit - Dropbox alternatíva

A legkiválóbb tesztelt és kipróbált biztonság mellett a Tresorit együttműködési funkciókat kínál az adatok biztonságához. A folyamat úgy működik, hogy eltávolítja a fájlok mellékletekként történő elküldésének szükségességét e-mailekben, amelyeket harmadik felek támadhatnak meg.

Az alapcsomag havonta 12,50 dollárt fizet egy felhasználó számára és 100 GB tárolókapacitást, míg az üzleti változat havonta 20,00 dollárt fizet egy terabyte tárhelyért. A felhasználói és az üzleti csomag is ingyenes próbaverziót kínál.

Egyéb okok, miért szeretjük a Tresoritot

A Tresorit óriási munkát végez az ügyféladatok titkosítás használatával történő védelme érdekében. Ez egy sokkal biztonságosabb Dropbox alternatíva.


Tresorit logó

Mivel a Dropbox-tól vagy a Google Drive-tól eltérően, helyi titkosítást és felhasználó által vezérelt kulcsokat kínál – így a Tresorit nulla tudásszolgáltatóvá válik. Számos különféle szolgáltatási lehetőségük van, amelyek mind magánszemélyek, mind vállalkozások számára alkalmasak.

Olvassa el az ismertetőt

5. Doboz

A Box egy vállalati központú fájltároló szolgáltatás és a Dropbox riválisa tisztességes együttműködési funkciókkal. Nagyon jó egy felhasználói szolgáltatás is van. A Box jó alternatíva a három vagy több alkalmazottat foglalkoztató kisvállalkozások számára, akik egyébként csak három felhasználói fiókot választottak volna egy személyes használatra tervezett felhőalapú tárolási szolgáltatással..

Az induló csomag havonta csak 5,00 USD / felhasználó, az üzleti csomag pedig 15,00 USD / havonta. Végül, nem csak lehetővé teszik az ügyfelek számára a titkosítási kulcsok személyes kezelését, hanem a Box testreszabott szolgáltatásokat is kínálnak a vállalkozások számára.

Egyéb okok, miért szeretjük a dobozt

A Box a legutóbbi választás a nulla ismeretű szolgáltatók számára. A vállalat megfelel a HIPAA és sok más szabályozásnak is, így készen áll arra is, hogy odamenjen az osztályba.

Box áttekintés

A nulla ismereteken kívül biztonsági vezérléseket is kínálnak, amelyek segítenek az adminisztrátoroknak a felhasználói és csoportos hozzáférési engedélyek kezelésében.

Olvassa el az ismertetőt

Következtetés

A modern internetes táj annyira veszélyes manapság, hogy minden felhasználónak ki kell használnia az erős titkosítási technológiákat. Azt javaslom, hogy a felhasználók mindig titkosítási célokra használják a VPN-t, amikor csatlakoznak az internethez, de a felhőszolgáltatónak is erős titkosítást kell használnia az adatok védelme érdekében..

A titkosításra szánt öt legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatás közül mindegyik nulla ismeretű szolgáltató, és lehetővé teszi a felhasználók számára a titkosítási kulcsok kezelését. Noha a helyi titkosítás kissé akadályozza a feltöltések és letöltések sebességét, szükséges gonosz a felhasználók számára, akik 100% -ban biztosak akarnak lenni abban, hogy senki sem fér hozzá az adatokhoz a felhőben.

Mit gondolsz a felhőadatok titkosítással történő biztonságáról? Ossza meg gondolatait az alábbi megjegyzés szakaszban.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map