A legjobb online biztonsági mentés több számítógépre 2020

Az otthoni biztonsági másolatot rendezték, de most már van egy vagy több számítógép. A számítógépek olcsók, és olyan értelmes adatokkal töltheti meg őket, amelyeket nem akar elveszíteni egy pillanat alatt, tehát tudnia kell, hogy miként lehet a meghajtóról több meghajtót biztonsági másolatként készíteni..


Vásárolhat különálló online biztonsági mentési előfizetéseket. A Backblaze – számítógépenként mindössze 5 dollár – megfizethető módszer erre, de a könnyebb kezelés érdekében az egyetlen előfizetés működik a legjobban. Ebben az útmutatóban lefuttatjuk a több számítógépre vonatkozó legjobb online biztonsági mentés lehetőségeit.

Több számítógép azt jelenti, hogy több merevlemez összeomolhat, és magával viheti az adatait. Azt gondolhatja, hogy biztonságban van, ha SSD-t használ. Igaz, hogy a kudarcok aránya kevesebb, mint egy százalék, ám hajlamosak az adatok hibáira. Sokkal jobb támaszkodni a felhőre, valamint a helyi biztonsági mentésre. Különben is ez a 3-2-1 szabály. Ha inkább biztonsági másolatot készít a NAS-ról, olvassa el ezt a cikket.

Először nézzük meg, hogy mely kritériumok segítettek nekünk kiválasztani válogatásainkat a legjobb online biztonsági mentések közül. Ha inkább tárhelyet keres (itt olvashat a különbségről), akkor nézd meg a felhőtároló összehasonlító listánkat, hogy megértsük, mi a menüben.

A legjobb online biztonsági mentés több számítógépre 2020

Mi teszi a legjobb online biztonsági mentést több számítógép számára

A több számítógépet tartalmazó tervek kötelesek, a korlátlan számú számítógépre helyezve a hangsúlyt. Látni fogjuk, hogy jó mennyiségű tartalékhelyet kap az olcsóbb szolgáltatásokért. A biztonsági mentési szolgáltatásoknak különféle tervei vannak. Minél több van, annál jobb választási lehet. Jó, ha a szolgáltatásnak ingyenes csomagja vagy próbaverziója van. A családi biztonsági tervek ideálisak.

Szem előtt tartjuk a biztonságot, mivel az adatainak a felhőben való biztonságos megőrzése rendkívül fontos. Az adatközpont biztonsága ugyanolyan fontos, mint a szolgáltatás titkosítása. Szeretjük látni a nulla tudás nélküli titkosítást, mert azt jelenti, hogy Önön kívül senki más nem fogja tudni megnézni az Ön adatait. A kéttényezős hitelesítés magától értetődik.

Az online biztonsági mentés használatához nem kell, hogy hívja a rezidens IT zsenit. A legjobb, ha a szolgáltatások könnyen kezelhetők. A fájltípus mentése és az egyértelmű és intuitív kliens olyan funkciók, amelyek elősegítik ennek elérését.

A biztonsági mentések készítéséhez általában hosszú időre van szükség, de a stabil és gyors kapcsolat miatt kevesebb fájdalmat okoz. Ez természetesen nem csak a szolgáltatás infrastruktúrájától függ, hanem attól is, hogy milyen közel állsz a kiszolgálóinak.

1. A legjobb online biztonsági mentés több számítógépre: IDrive

Az IDrive otthona San Fernando-völgyben található. A cég 1995-ben kezdte meg működését, és tapasztalataink azt mutatják. Megszerezte a helyet a legjobb online biztonsági mentési összehasonlító listánkban.

A korlátlan eszközmentés az IDrive-előfizetések egyik legfontosabb eleme, beleértve a számítógépeket és a külső merevlemezeket is (ha a meghajtókra összpontosít, ellenőrizze a legjobb online biztonsági mentésről a külső HD-kről szóló cikket). Két terv illeszkedik a családok számára: 2 TB és 5 TB személyes terv. A 2 TB-os terv valamivel meghaladja az 50 dollárt évente (nincs havi előfizetés), míg az 5 TB-os terv körülbelül 75 dollárt fog fizetni..

Ezenkívül 2TB vagy 5TB (a tervtől függően) szinkronizálási helyet kap, amely 4TB vagy 10TB tényleges helyet foglal el. Ha úgy dönt, hogy két évre előre fizeti, akkor további kedvezményt kap. A szolgáltatás teszteléséhez az IDrive ingyenes tervet kínál 5 GB-os tartalékhellyel.

Az IDrive egy AES 256 bites algoritmussal titkosítja az adatokat áthaladáskor és nyugalomban. Ha privát titkosítást szeretne, engedélyeznie kell azt az első biztonsági másolat készítése előtt. Egyébként az IDrive meg fogja őrizni az adatok dekódolásának kulcsát.

Meglepő, hogy az IDrive nem kínál kétfaktoros hitelesítést ezen a finom biztonsági funkción felül. Mivel nem nyújt védelmet, ha valaki ellopja a jelszavát, akkor ellenőriznie kell, hogy erős-e jelszava.

Az IDrive adatközpontjai az Egyesült Államokban találhatók. A katasztrófák, például a földrengések, az áradások és a tüzek ellen is ellenállnak. Riasztások, megfigyelő és mozgásérzékelők védik adatait a legénység ellen, mint például az Ocean’s 11.

Mivel az IDrive nem nyújt korlátlan biztonsági mentést, ezért bonyolultabb a működése. Ki kell választania, hogy mely fájlokat szeretné biztonsági másolatot készíteni a hely alapján, mert fájltípus alapján nem tud biztonsági másolatot készíteni. Ráadásul az IDrive-nak rengeteg beállítási lehetősége van, ezért hozzá kell szoknia. Mindent figyelembe véve, ez nem okozhat nagy fejfájást a legtöbb ember számára.

Egyéb okok, melyeket szeretünk Én vezetek

Az IDrive nem tud dicsekedni a sebességéről. Az első feltöltések eltartanak egy ideig, de a későbbi feltöltések sokkal gyorsabbak, a blokk szintű biztonsági mentésnek köszönhetően. Ezen kívül van egy ingyenes futárszolgálat, amely az IDrive Express néven segíthet. A letöltéseket ezzel is megszerezheti.

Az IDrive segítségével korlátlan számú számítógépet készíthet biztonsági másolatot. Jó biztonságot és magán titkosítást nyújt. Hiányzik a két tényezőből történő hitelesítés, és a felhasználói élmény könnyebb lehet, ám ez még mindig nem távolítja el a szolgáltatás általános minőségét. Ha többet szeretne tudni az IDrive szolgáltatásairól, olvassa el az IDrive áttekintésünket.

2. SpiderOak ONE

Ha azt akarja, hogy a fájlok biztonságosak és privátak legyenek, miközben korlátlan számú számítógépet készíthet biztonsági másolatot, a SpiderOak ONE a szükséges szolgáltatás. Ez azonban nem minden jó hír, mivel a szolgáltatás drága.

Az első terv mindössze 150 GB-ot kínál havonta 5 dollárért, a következő pedig 400 GB-ot kínál havonta 9 dollárért. Ez a két nem kínál sok értéket, de a 2 TB terv havonta 12 dollárra (évi 129 dollár) szilárd ügy. Mielőtt feliratkozna, 21 napos ingyenes próbaverzióval tesztelheti a szolgáltatást.

A biztonság a SpiderOak ONE legfontosabb szolgáltatása. Alapértelmezés a privát titkosítás. A titkosítás szintje AES 256 bites, és a fájlok átvitel közben titkosítva vannak SSL használatával. Két tényezős hitelesítés érhető el, ha a hackerek ellopják az Ön jelszavát, bár jelenleg csak a régi ügyfelek számára (a SpiderOak látszólag frissítést végez).

A SpiderOak nem tárolja fájljainak metaadatait egy központi adatbázisban. Ehelyett a számítógépen található helyi adatbázis gondoskodik róla.

Az erős biztonság megóvja a fájlokat, de a SpiderOak ONE az adatközpontok iránt nem vesz igénybe lazán. Képesek ellenállni a virtuális és fizikai támadásoknak. A természeti katasztrófák sem jelent problémát.

A legtöbb asztali kliens idősebbnek és nehézkesnek érzi magát, mert a segédprogramra összpontosít, és ez vonatkozik a SpiderOak-ra is. A webes felület hasonló az asztali klienshez. A tartalék tervét távolról nem módosíthatja, és nem fogja látni a fióktevékenységét, mivel nincs kezdőlap. Az okostelefon-alkalmazás korlátozott funkcionalitással is rendelkezik, de könnyen használható.

Egyéb okok, amik tetszik a SpiderOak ONE

A SpiderOak jó infrastruktúrával rendelkezik, amely segít rendben tartani a sebességet – körülbelül 1 GB / óra, az ügyfelek szerint. Más szolgáltatások figyelembevételével ez rendben van, és teszteink megerősítették az állítást.

Az első biztonsági mentés legalább néhány napot igényel. A blokk szintű biztonsági mentés ezután segít, és mindennek simábbnak kell lennie. Tudjon meg többet a szolgáltatásról a SpiderOak ONE ismertetőnkben.

3. Zoolz Home

A Zoolz egy egyesült királyságbeli társaság, amely 2010-ben indult. Korábban csak hidegtárolót végzett (az Amazon Glacier alapján), de most melegtárolót is végez. Használhatja a Zoolz Home szoftvert több számítógép biztonsági másolatának készítéséhez.

A Családterv 1 TB tartalékhelyet biztosít öt felhasználó és öt számítógép számára. Évben 39,95 dollárba kerül. A Heavy terv lehetővé teszi, hogy ugyanannyi számítógépre készítsen biztonsági másolatot ugyanannyi felhasználó számára, de 4TB-os biztonsági másolatot biztosít Önnek. A terv használatához évente 99,95 dollárt kell fizetnie.

A Zoolz egy nulla ismeretű szolgáltatás, tehát biztos lehet benne, hogy senki sem fog elolvasni a fájlokat a magán titkosítás miatt. A titkosítás szintje AES-256, amely összhangban áll más minőségi szolgáltatásokkal. A titkosítás nem segít ellopott jelszavakkal szemben, de a Zoolz által biztosított kétfaktoros hitelesítés.

Zoolz Review

Amikor biztonsági másolatot készít a fájlokról, a Zoolz adatvédelmi irányelveinek megfelelően megkapja a nevüket, valamint a könyvtárakat is. A Zoolz rögzíti az Ön IP-címét és egyéb személyes adatait is. A Zoolz kijelenti, hogy ezt az információt támogatási szolgáltatásokhoz használja, ami ésszerű.

A Zoolz Intelligent nevű asztali kliens elérhető a Windows és a Mac rendszerhez. A biztonsági mentés folyamata nagyrészt egyszerű. „Okosan kell kiválasztania”, vagy manuálisan kell kiválasztania a tartalékot a biztonsági mentéshez, és ez bonyolultabbá teszi a szolgáltatásokat, mint például a Carbonite vagy a CrashPlan..

Van egy hatékony webes kliens, amely segít fiókjának kezelésében. A kezdőlap információkat jelenít meg az aktív felhasználókról és kiszolgálókról, arról, mennyi meleg és hideg tárolót használt, valamint egyéb általános statisztikákat.

A biztonsági mentéshez a telefonján az Android vagy iOS alkalmazáshoz férhet hozzá. Az alkalmazás vonzó és sokoldalú. Ez lehetővé teszi a fájlok (dokumentumok, videók, névjegyek és így tovább) biztonsági mentését a telefonjáról.

Egyéb okok, amik tetszik a Zoolz Home

A szolgáltatás integrálódik az Amazon S3-hoz, és ez segít a jó sebesség elérésében. Szerverei vannak az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Ausztráliában. A fájl biztonsági mentése blokk szintű átviteli algoritmusokat használ. Ha többet szeretne megtudni a szolgáltatás működéséről, olvassa el a Zoolz Home áttekintést.

4. Acronis True Image 2018

Az Acronis True Image 2018 az Acronis legújabb kiadása, amely 2003 óta működik. Egy ilyen hosszú tapasztalat jó tapasztalatokat tesz lehetővé, és azt a termékében is bemutatja..

Megvásárolhatja egész életen át tartó tervet, de több figyelmeztetéssel rendelkezik, ezért azt javasoljuk, hogy havi tervet kapjon. Az Advanced és a Premium előfizetéseknél öt számítógépre korlátozhatja a biztonsági másolatot készítő számítógépek számát.

Az Advanced havi 4,16 USD (vagy 49,99 USD évente) költséget jelent 250 GB-ra. A prémium havi 8,33 dollárba kerül (évi 99,99 dollár) az 1 TB-ért. Ha fizet a tárhely méretének növeléséért, csökkentett áron kapja meg. Ugyanez igaz a számítógépek számára (akár öt).

Az Acronis 256 bites AES titkosítást használ. A TLS / SSL védi az adatokat az átvitel során. Van egy új, az Acronis nevű, az Acronis Active Protection nevű szolgáltatása is, amely segít a ransomware támadásokkal szemben. Ha ez nem sikerül, akkor a fájlok beolvasására bízhat a verziózáson. Nincs kétfaktoros hitelesítés.

Titkosíthatja a fájlokat, mielőtt eljuttatja azokat az Acronis kiszolgálóira. A folyamat megköveteli a jelszó megadását, amelyet csak ön tud. A fájlok titkosítva maradnak a felhőben mindaddig, amíg nem dekódolja őket. Így az Acronis True Image nulla ismeretlenné válik.

Az Acronis több szerverre tárolja az adatokat adatközpontjában. Biometrikus szkennelést, kulcskártyákat, járőröket és megfigyelést használnak a fájlok biztonságának biztosítása érdekében. A természeti katasztrófák és a tüzek nem kell aggódniuk, mivel az infrastruktúra ellenáll rájuk.

Az asztali klienst könnyű navigálni, de a szövegnek nagyobbnak kell lennie. Az Acronis lehetőséget ad arra, hogy mindent biztonsági másolatból készítsen, ahelyett, hogy konkrét fájlokat választana ki. Ez több helyet foglal el, de megkönnyíti a biztonsági mentési terv létrehozását. Ha úgy dönt, hogy így csinálja, kizárhatja azokat a fájlokat, amelyekről nem akar biztonsági másolatot készíteni. Az értesítések hasznosak, és folyamatosan frissítik.

Az online műszerfal segítségével manuálisan készíthet biztonsági másolatot és visszaállíthat fájlokat. Ez hasznosá teszi a távoli irányításhoz. Az online kezelőfelület tiszta, és nem zavarja meg téged.

Más okok, amik tetszik az Acronis True Image 2018

Az Acronis gyors a kezdeti biztonsági másolatok készítéséhez, a legtöbb szolgáltatással ellentétben. Ez az egyik oka annak, hogy szem elől vetjük a költségeket. Az 1 GB-os mappa biztonsági mentése csak 15 percet igényelt.

Ha korlátoznia kell a sávszélességet, létezik fojtószelep opció, vagy válthat az „optimális” és a „maximális” sebesség között. Teszteink az optimálisat használják, de a maximális feltehetően nagyobb sebességeket fog elérni. Ha szeretné látni a sebességtáblát és más funkciókat, kérjük, olvassa el az Acronis True Image 2018 áttekintést.

5. ElephantDrive

Az ElephantDrive egy biztonsági mentés, szinkronizálás és fájlmegosztó platform, amely jó funkcionalitást biztosít. A felhő biztonsági mentését 2007-ben kezdte meg.

Az ingyenes terv használatával legfeljebb három eszközre menthet 2 GB-os adatot. Ez nem sok, de lehetővé teszi a szolgáltatás tesztelését. Havonta 9,95 dollárért az eszközök számát 10-re, a tartalék helyet pedig 1 TB-ra növelheti. Ha többre van szüksége, akkor mindig póniba léphet az üzleti tervvel, amely 25TB-t biztosít 25 eszközhöz. Havi 39,95 dollárba kerül.

Az ElepthanDrive az AES-256 bites titkosítással titkosítja a fájljait, mielőtt elhagynák a készüléket. A 128 bites SSL védi őket az átvitel során. Alapértelmezés szerint az ElephantDrive megőrzi a fájlok visszafejtésének kulcsát. Ha nulla tudással rendelkező titkosítást szeretne, beállíthatja saját privát kulcsát. A biztonsági mentések felgyorsítása érdekében el is hagyhatja a titkosítást. Természetesen ezt nem ajánljuk.

Nincs kétfaktoros hitelesítés, ezért győződjön meg arról, hogy a jelszó erős-e. Az ElephantDrive sok információt tárol, beleértve a jelszavát, és ez aggasztó. Olvassa el az adatvédelmi irányelveket, mielőtt dönt a szolgáltatás használatáról.

A fájlok biztonsági mentése az ElephantDrive használatával könnyű, mivel egyszerűen húzza át a fájlokat a létrehozott mappába, majd várja meg, amíg a feltöltés befejeződik. Ami furcsa, hogy biztonsági másolatot készíthet a mappákról az asztali klienssel, de ezeket nem tudja visszaállítani. A webes felületet kell használnia.

A webes felület tiszta. Könnyű megtalálni a tipikus beállításokat, de vannak olyan összetett lehetőségek, amelyek kielégítik Önt, ha technikus vagy. Ez a szolgáltatás kényelmes azok számára, akik biztonsági másolatot készítenek és elfelejtik azt. A visszaállítás zavaró, mivel a „letöltés” ​​opciót kell használnia, mivel a „visszaállítás” opció nem működik.

A mobilalkalmazás biztonsági másolatot készít a telefonjáról származó fotókról és névjegyekről, de ennyi. Ezen felül hozzáférhet az interneten tárolt fényképekhez, audio- és videofájlokhoz.

Egyéb okok, amik tetszik az ElephantDrive

Az ElephantDrive az egyik leggyorsabb biztonsági mentési szolgáltatás. Hiányzik azonban az átutalás ellenőrzésének egyik módja. Ha problémák vannak a feltöltéssel, akkor nem fogja látni, hogy mi folyik itt. Az ElephantDrive által használt sávszélességet korlátozhatjuk, ha a biztonsági másolat zavarja a rendszer erőforrásait.

ElephantDrive áttekintés

Tetszik, hogy a szolgáltatás gyors sebességet biztosít, egy egyszerű mentési folyamat mellett, de az érték jobb lehet. A kérdéses politika és a hibák még kevésbé vonzóvá teszik. Ha többet szeretne tudni az ElephantDrive-ról (különösen annak adatvédelmi problémáiról és hibáiról), olvassa el az ElephantDrive áttekintést.

Végső gondolatok

Több számítógép online biztonsági mentése egyszerű. Nem jó a biztonsági mentés. Az első akadály az ár, mert több eszközről készít biztonsági másolatot. Legjobb választásunk, az IDrive jó ár-érték arányt nyújt, jó biztonsággal, magán titkosítással és korlátlan eszközök biztonsági mentésének lehetőségével. Ha még valamit szeretne, keresse meg a listán szereplő egyéb szolgáltatásokat.

Egyetért a választásainkkal? Használ valami mást az otthoni számítógépének biztonsági mentéséhez? Valami sokkal jobb? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map