A legjobb online biztonsági mentés a Ransomware Protection 2020 programmal

A Ransomware támadása az egyik legtermékenyebb online fenyegetés. Függetlenül attól, hogy üzleti felhasználó próbál megvédeni ügyfeleit, vagy otthoni fogyasztótól, aki aggódik az ellopott családi fotók miatt, prioritást kell élveznie az olyan eszközök megtalálásának, amelyek védelmet nyújtanak a ransomware ellen. Az egyik ilyen eszköz az online biztonsági mentés, amely replikálja a számítógép merevlemezét a felhőben.


A legtöbb online biztonsági mentési szolgáltatás bizonyos mértékig biztosítja a ransomware védelmet, köszönhetően a verziók olyan képességeinek, amelyek lehetővé teszik a sérült fájlok visszaállítását a másolatok tisztításához. Néhány online biztonsági mentés szolgáltató tovább halad, és felajánlja a ransomware észlelését. A lehetőségek rendezésének elősegítése érdekében ebben az útmutatóban megvizsgáljuk a legjobb online biztonsági mentési szolgáltatásokat a ransomware védelme érdekében.

Az alábbiakban fogunk részletesebben beszélni, a három CloudBerry Backup alternatíva áttekintése mellett, amelyeket érdemes megnézni. Ha többet szeretne megtudni a személyes használatra készített biztonsági mentési lehetőségekről, tekintse át a legjobb online biztonsági mentési szolgáltatások áttekintését. Ha üzleti felhasználó, nézd meg a legjobb online biztonsági mentésünket az üzleti fórumról.

A legjobb online biztonsági mentés a Ransomware Protection 2020 programmal

Hogyan működik a Ransomware

Mielőtt elkezdenénk, a ransomware meghatározása segít a színpad meghatározásában. A Ransomware egy olyan típusú rosszindulatú program, amely behatol a számítógépes rendszerekbe, és erős titkosítás segítségével beolvassa a számítógépes fájlokat. A támadás mögött levők pénzt igényelnek cserébe titkosító kulcsok biztosításáért a fájlok feloldásához.

A Ransomware egy egyszerű végrehajtható támadás, mely népszerűvé teszi a digitális motorházak körében. Más támadásokhoz hasonlóan a támadások gyakran olyan adathalász e-mailekre támaszkodnak, amelyek rosszindulatú mellékleteket tartalmaznak. Vigyázzon a gyanús spam e-mailekre, és soha ne töltsön le fájlokat e-mail címekből, amelyeket nem ismer fel.

A fertőzés után a ransomware gyorsan mozog. Noha a legtöbb támadás nem minden fájltípust titkosít, ne kövesse el azt a hibát, amikor azt gondolja, hogy csak a Microsoft Office, az Adobe és a képfájlokat kell megvédenie. A ransomware különböző változatai (például CryptoLocker, WannaCry, Petya és TeslaCrypt) különböző kiterjesztéseket céloznak meg, de ezek a céllisták hosszúak.

Néhány Ransomware statisztika

Az átlagos váltságdíj-igény több mint 1000 dollárra emelkedett. A fizetést gyakran kriptovalutában kérik, hogy megakadályozzák a bűnüldözésnek az elkövetők nyomon követését. Mivel az alkalmazott titkosítási protokollokat néhány milliárd év megkímélése nélkül lehetetlen feltörni, sokan, akik még nem tették meg a megfelelő óvintézkedéseket, például a fájlok biztonsági mentését, fizetnek.

Különösen igaz ez a vállalkozásokra. Egy IBM tanulmány szerint az amerikai vállalkozások több mint 70 százaléka fizet hackereket, és több mint fele bevallotta, hogy több mint 10 000 dollárt fizet.

Nem meglepő, hogy a ransomware milliárd dolláros iparává vált. Azok számára, akik úgy érzik, mint a háború, a jó hír az, hogy könnyű megtenni. Számos ransomware-észlelő eszköz létezik, például a Trend Micro RansomBuster és a BitDefender Anti-Ransomware.

Alternatív megoldásként alkalmazhatja a cikkben javasolt megközelítést, és mentheti a fájlokat a felhőbe.

A legjobb online biztonsági mentési szolgáltatások kiválasztása a Ransomware védelméhez

Amikor összeállítottuk az online biztonsági mentési szoftvert, amely a legjobban védi a ransomware-t, néhány kritikus funkciót keresettünk. A listánk tetején volt a verziózás, egy olyan szolgáltatás, amellyel visszaállíthatjuk a fájlokat a korábbi inkarnációkba.

Általában véletlen változások visszavonására használják, a verziózás fájlok sérüléseit is visszavonhatja. Ez hasznos a merevlemez-meghibásodások okozta sérülések esetén, de a ransomware esetén is. Végül is a fájltitkosítás csak szándékosan történt korrupció.

A fájl visszatekerésével visszavonhatja a titkosítást, és megóvhatja magát a fizetési kötelezettségtől. Természetesen először el kell távolítania a megsértő szoftvert.

Olyan biztonsági mentési szolgáltatókat kerestünk, amelyek több fájl verziót tartanak (ideális esetben korlátlan), és azokat, akik egy ideig (ideális esetben határozatlan időre) fenntartják ezt a digitális történetet. A folyamatos biztonsági mentés is fontos, mivel ha csak éjszaka készít biztonsági másolatot, akkor a visszaállítás visszatérésével elveszítheti a napi munkát..

Néhány biztonsági mentési megoldás megkísérli észlelni a ransomware-t. Ezt gyakran a szokatlan minták – például a több fájl közötti széles körű titkosítás – biztonsági mentéseinek vizsgálatával érik el. Ha a szoftver algoritmusai észlelnek valamit, ami úgy néz ki, mint a váltságdíjas szoftver, akkor figyelmezteti Önt, hogy mi folyik további vizsgálatoknál.

A ransomware védelme mellett néhány további tényezőt is figyelembe vettünk, például a biztonsági funkciókat, a könnyű használatot és a költségeket. Megemlítünk minden olyan szolgáltatás kiemelését, amelyről úgy gondolja, hogy tetszeni fog, amikor átmegyünk a válogatásainkon, de feltétlenül olvassa el az egyes értékeléseket, hogy teljes skálát kapjon.

Legjobb online biztonsági mentés a Ransomware védelemmel: CloudBerry biztonsági másolat

Legjobb választásunk a kedvenc biztonsági mentési eszköz a vállalkozások számára, és ennek részét képezi a biztonság erőteljes megközelítése. A CloudBerry Lab hozzáadott verziójú szoftverek elleni védelmi szolgáltatást a szoftver 5.8 verziójában, beleértve a Windows Desktop és a Windows Server licenceket..

Ez a szolgáltatás megakadályozza, hogy a biztonsági másolatú fájlokat felülírják a rosszindulatú programok által titkosított fájlok.

Az algoritmusok először megvizsgálják az eredetileg biztonsági másolatban lévő fájlok bitszerkezetét, majd összehasonlítják ezt a szerkezetet byte-byte a következő fájlmentésekkel az újonnan titkosított fájlok azonosítása érdekében.

Ha a titkosítást észleli, a CloudBerry Backup továbbra is befejezi a feltöltést, de megőrzi az eredeti biztonsági másolatát is, függetlenül attól, hogy beállította-e a verziót.

Ami a verziót illeti, a CloudBerry lehetővé teszi, hogy a kívánt számú fájlmásolatot megőrizze. Javasoljuk, hogy ezt legalább 10 verzióra állítsa, mivel a ransomware többször is megváltoztathatja a fájlokat.

Az ügyfél beállítható úgy, hogy határozatlan időre megőrizze a verziókat, vagy egy bizonyos idő elteltével törölje azokat. Míg a ransomware gyorsan észrevehető, a megőrzési időszakot legalább három hónapra meg kell határoznia, bár hosszabb az, ha jobb.

Egyéb okok, amelyek tetszik a CloudBerry biztonsági mentéshez

Minél több verziót tart, annál több tárhelyet fog igénybe venni. A CloudBerry Backup nem nyújt tárhelyet, de lehetővé teszi az ügyfél párosítását több mint 50 felhőszolgáltatással. Ez a rugalmasság nem akadály, hanem előny, mivel olyan választási lehetőséget és méretezhetőséget nyújt, amelyet nem talál más biztonsági eszközökkel.

A lehetséges CloudBerry biztonsági mentési kapcsolatok tartalmazzák a legjobb felhőalapú IaaS szolgáltatókat. Megjegyzés szolgáltatások az Amazon S3, a Backblaze B2, a Google Cloud és a Microsoft Azure. Biztonsági másolatot készíthet egy pár hagyományos felhőalapú tároló szolgáltatóra, például a Dropboxra és a Google Drive-ra is.

Ha egy szolgáltatáskészletre vonatkozik, akkor egyetlen eszköz sem haladhatja meg a CloudBerry biztonsági mentést. Jelentős képességek közé tartozik a blokk szintű biztonsági mentés a dolgok felgyorsítására, valamint a magántulajdonban lévő, végponttól való titkosítás a fájlok védelme érdekében a középtávú támadásoktól és az adatok megsértésétől.

A CloudBerry Backup teljes felülvizsgálatában további funkciókat futtatunk, vagy kipróbálhatja a szolgáltatást egy 14 napos próbaverzióval..

Acronis True Image

Az Acronis két biztonsági mentési szolgáltatást fejlesztett: Acronis True Image és Acronis Backup. Mindkettő az Acronis Active Protection nevű beépített funkcióval védi a ransomware-t. Van egy ingyenes, önálló Active Protection kliens is.

A True Image-re koncentrálunk, mert olcsóbb, mint az Acronis Backup. Ha üzleti felhasználó, akkor olvassa el az Acronis Backup áttekintést, hogy megtudja, az jobban megfelel-e az Ön igényeinek.

Az Active Protection AI-alapú, megtanulva jobban felismerni a támadásokat, mivel több adatot gyűjt. Megfigyeli a rendszer folyamatait valós időben, hogy gyanús viselkedés keresésével megtalálja a ransomware támadásokat. Ezután blokkolja a folyamatokat, és értesíti a felhasználókat, amikor ez történik. Az eszköz megkönnyíti a sérült fájlok azonnali helyreállítását is.

A ballista és a feketelista képességei csökkentik a hamis pozitív eredményeket, ami tovább segíti a szoftvert a tanulásban.

A True Image biztosítja a folyamatos biztonsági mentést, amelyet az idő alapján készít biztonsági mentési verziókat. Ez a folyamatos biztonsági mentés mellett megóvja fájljait a ransomware-től.

Egyéb okok, amelyek tetszik az Acronis True Image-hez

Az Acronis True Image gyors előnye számos megfizethető online biztonsági mentési szolgáltatáshoz képest, mint például a Carbonite és az IDrive, mivel ezekkel a szolgáltatásokkal ellentétben egy globális adatközponti hálózat támogatja a torlódások és a kiszolgálók szűk keresztmetszeteinek csökkentését..

Acronis True Image Cloud
Acronis True Image Cloud

Ez nem azt jelenti, hogy az igaz kép drága. Évente 99 dollárba kerül az 1 TB tárhely, és több számítógépre kedvezményeket kapsz. A szoftver felhasználható a mobil eszközök biztonsági mentésére is, amelyek egyre gyakoribb célpontjai a ransomware támadásoknak.

Az előfizetési lehetőségeket az Acronis True Image beszámolónkban részletesebben ismertetjük. Az eszköz támogatja a blokk szintű biztonsági mentést és a privát titkosítást, bár hiányzik azzal, hogy nem kínál kétfaktoros hitelesítést.

Én vezetek

Az IDrive nem nyújt ransomware szkennelést a támadások megelőzésére. Jó azonban velük foglalkozni, mihelyt történt. A megközelítés kulcsa az IDrive Snapshots nevű szolgáltatás, amelyet a cég kiadott a ransomware növekvő veszélyének leküzdésére..

Az IDrive Snapshots point-in-time helyreállítást használ, hogy lehetővé tegye a fájlrendszer visszatekerését a támadás bekövetkezése előtt.

Az IDrive Snapshots kapcsán az egyik legfontosabb dolog az, hogy az nem használja az IDrive tárolót. Az IDrive ismét nagylelkű ezen a fronton: 2TB biztonsági másolatot nyújt évente több mint 50 dollárért az IDrive Personal előfizetőknek..

Az IDrive korlátlan eszközökre, beleértve az okostelefonokat is, biztonsági mentést nyújt, amiről az IDrive áttekintésünkben olvashat. Az IDrive Snapshots nem érhető el Android vagy iOS rendszeren, de továbbra is vigasztalhatja azt a tényt, hogy 10 fájlverziót tartanak fenn, ha egy mobil ransomware támadást indítanak..

Egyéb okok, melyeket szeretünk, az IDrive

A biztonsági mentési hely mellett az IDrive azonos mennyiségű fájlszinkronizálási helyet biztosít. Ez azt jelenti, hogy ha regisztrál egy 2TB IDrive-fiókot, akkor tényleg 2TB online biztonsági mentést és 2 TB felhő-tárolót kap. Az IDrive azon kevés felhő SaaS-szolgáltatók egyike, amelyek biztonsági mentést és tárolást kínálnak (mi a különbség?).

Az IDrive támogatja a közösségi média biztonsági mentését, a privát titkosítást, és 24 órás, élő chat-támogatással rendelkezik. Ez jó választás a hálózathoz csatlakoztatott tárolómentéshez is. Papíron az IDrive szinte tökéletes és ugyanolyan megfizethető, mint bármely szolgáltatás.

A kifogás az, hogy az IDrive lassan futhat, a korlátozott szerverinfrastruktúranak köszönhetően. Súgóként ingyenes futárszolgálatot és helyreállítási szolgáltatást kínálunk, de bölcs dolog, ha először feliratkozik egy ingyenes 5 GB-os tervre, hogy megbizonyosodjon arról, hogy sebessége nem hagyja megbánni a feliratkozási döntést..

SpiderOak ONE

A SpiderOak egy újabb online biztonsági mentési szolgáltatás, pont-ponton történő helyreállítással, így jó választás a ransomware védelmére. Ha van egy ötlete arról, mikor kezdődött a támadás, miután eltávolította a rosszindulatú szoftvert, csak válassza ki a támadás előtti időt, hogy nagyszámú fájlt gyorsan visszaállítson.

A hátránya, hogy a SpiderOak point-in-time helyreállítását az asztali parancssorból kell végrehajtania. A SpiderOak felületen még nem érhető el. A végrehajtás azonban nem nehéz, és lépésről lépésre megtalálhatja a SpiderOak támogatási oldalát

Kis számú fájl esetén használhatja a verzió-helyreállítást, amely az ügyfél „kezelője” lapon érhető el. A SpiderOak ONE törölt fájlok helyreállítását is biztosítja, ami fontos, mivel a ransomware néha törli a fájlokat.

Az IDrive előnye, hogy a SpiderOak korlátlanul tárolja a fájlok korábbi példányait, és a törölt fájlokat mindaddig megőrzi, amíg eltávolítja őket a kukából. Csak kattintson a helyreállítani kívánt fájlra, és használja a jobb oldali előzmények ablakot a tiszta példány kiválasztásához.

A SpiderOak teljes áttekintésében részletesebben áttekintjük a biztonsági mentési és helyreállítási folyamatot.

Egyéb okok Mi a SpiderOak

A SpiderOak olyan szolgáltatás, amely szereti a biztonsággal kapcsolatos hangsúlyt fektetni, tehát nem tartalmazza a meglepő ransomware szkennelést. Meglepőbb az, hogy a SpiderOak nem kínál kétfaktoros hitelesítést az új ügyfelek számára, bár volt valami jel, hogy ez a szolgáltatás visszatér, miután a cég befejezte a rendszer felújítását (egy ideje ez volt a helyzet).

Privát, teljes körű titkosítást kap a SpiderOak segítségével. A szolgáltatás szinkronizálást és megosztást kínál a biztonsági másolatban lévő fájlok számára is, biztosítva a biztonsági mentési szolgáltatások között szokatlan funkciókat, kivéve az IDrive.

A megosztás kihasználja azt, amit a vállalat „ShareRooms” -nak nevez. Kényelmesek, de a megosztott fájlok egyszerű formátumúvá alakulnak, miközben pihennek a SpiderOak felhőben, és elveszítik titkosításukat.

Kipróbálhatja a szolgáltatást 21 napig ingyenesen. Ezután 2TB-os biztonsági másolat készíthető havonta 12 dollárért, vagy kevesebb pénzért 150 GB-os vagy 400 GB-os biztonsági mentéssel járhat..

Tiszteletteljes megemlítés: A Jungle Disk kiberbiztonsága teljes

A Jungle Disk biztonsági mentési és tárolási terveket biztosít. Megvizsgáltuk a munkafüzet és a szerver biztonsági másolatainak ügyfeleit (olvassa el a Jungle Disk áttekintést), ám az adatvédelemre szoruló vállalkozások számára jobb biztonságosabb előfizetési sor, a Jungle Disk Cybersecurity..

Ezen előfizetések közül a legdrágább, az úgynevezett Cybersecurity Complete elnevezésű szoftverek elleni védelem, vírusdetektálás, botnet-védelem és szolgáltatásmegtagadás elleni védelem..

A kiberbiztonsági komplett felhasználónkénti alapköltsége felhasználónként 16 USD, és ez csak 10 GB tárhelyet eredményez. További tárolási költségek 15 cent / gigabájt. A szolgáltatást 2–250 felhasználó számára tervezték, így a kis- és középvállalkozások számára jobb, mint a személyes biztonsági mentés.

Alapértelmezés szerint a Jungle Disk az egyes fájlok 10 verzióját 60 napig tárolja, de a jobb védelem érdekében testreszabhatja.

Tiszteletbeli említés: CrashPlan

A CrashPlan nem rendelkezik ransomware szkennelési funkciókkal, és nem kínál pont-pontbeli helyreállítást. Még mindig tetszik a ransomware számára, mert lehetővé teszi a saját verziószámú terv konfigurálását, és korlátlan biztonsági másolatot nyújt, így nem kell aggódnia a hosszú fájltörténet miatt, ami elveszi a biztonsági mentési helyet.

CrashPlanSmallBusiness.Versioning

Ez is nagyon sokat jelent. Egy számítógép havonta 10 dollárba kerül a korlátlan biztonsági mentésért. Noha a CrashPlan kisvállalkozások számára értékesíti magát, nincs ok arra, hogy nem lehet otthoni biztonsági mentésre felhasználni.

Végső gondolatok

Senki sem szabad pénzt kiengedni túszként fájlokat tartó hackerek számára. Minden online biztonsági mentési szolgáltatásnak, amely verziójellemzőket és folyamatos biztonsági mentést kínál, meg kell akadályoznia, hogy ez megtörténjen. Mivel az összes legjobb online biztonsági mentési szolgáltató magában foglalja ezt a két funkciót, a ransomware védelem lehetőségei sokkal többek, mint a fent felsorolt ​​szolgáltatások..

A CloudBerry Backup kiemelkedik köszönhetően a ransomware szkennelési funkciónak és a testreszabható megőrzési politikáknak. Kisebb mértékben, csakúgy, mint az Acronis True Image. Az IDrive és a SpiderOak eközben pont-időbeli helyreállítást biztosít, hogy sok fájlt visszaállítson egyszerre, miután megtisztította a számítógépet a rosszindulatú programoktól..

További segítségre van egy ransomware védelmi útmutató. Örülünk, hogy az alábbiakban feltesszük a kérdéseket, és mindig üdvözöljük azokat a szolgáltatási javaslatokat, amelyeket esetleg figyelmen kívül hagytunk a túsz-krízis elleni küzdelemben. Legyen biztonságos, és köszönöm az olvasást!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map