A legjobb külső merevlemez a PS4-hez 2020-ban

A PS4 meleg, cserélhető tárolófelépítésének köszönhetően meglehetősen aggódott, amikor megjelentek. A Sony úgy tervezte a konzolt, hogy a merevlemez-meghajtó egy dedikált helyről érhető el, távol más alkatrészektől. Ennek megváltoztatásához mindössze annyit kell tennie, hogy vásárol egy 2,5 hüvelykes merevlemezt, vegye ki a régi és csatlakoztassa az újat.. 


Van néhány probléma a meghajtó megváltoztatásával. Először elveszíti az összes helyi fájlt, beleértve a mentéseket is, hacsak nem készülnek biztonsági másolatot a felhő tárolására. Másodszor, le kell töltenie és manuálisan telepítenie kell a PS4 rendszerszoftvert, hogy valóban használhassa a konzolt. Nem is beszélve arról, hogy elsősorban el kell távolítania a PS4-et.

Szerencsére a külső merevlemez használatával kibővítheti PS4 tárhelyét anélkül, hogy a rendszert elválasztaná vagy fájlokat veszítne. A PS4 legjobb külső merevlemez-meghajtójának ezen útmutatójában a legjobb külső merevlemez-meghajtónk öt legjobb ötletét választottuk ki, hogy tudd, melyiket használja a konzollal. 

Mielőtt belépnénk a listába, beszéljünk először arról, hogy miként készítettük válogatásainkat, valamint arról, hogy mit kell tennie egy külső merevlemez beállításához a konzolon.

A legjobb külső merevlemez a PS4 2020-hoz

A legjobb külső merevlemez kiválasztása a PS4-hez

Akárcsak a legjobb külső merevlemezünk az Xbox One útmutatóhoz, ez a kapacitásról szól. A konzollal egy külső merevlemez használatának célja az, hogy több játékot és alkalmazást telepítsen, így a sebesség és az alak tényezői nem olyan kritikusak. A PS4 nyerskapacitása ugyanakkor nem olyan fontos, mint az Xbox One esetében. 

Bár a PS4 Pro jobb teljesítményt nyújt, mint a szokásos PS4 és Xbox One, ez nem annyira nagy teljesítményű, mint az Xbox One X. Ezért a PS4 Pro nem fut olyan nagy játékméretekbe, amelyeket a Xbox One X továbbfejlesztett játékok. Ezt szem előtt tartva, inkább a sebességre összpontosítottunk, amikor válogatásainkat készítettük. 

Ez azonban több kérdésnek bizonyult, mint amilyennek látszik. A PS4 és a PS4 Pro USB 3.0 porttal rendelkezik, azaz minden olyan USB 3.1 meghajtó, mint például a SanDisk Extreme Portable, nem fogja kihasználni a teljes potenciálját (olvassa el a SanDisk Extreme Portable áttekintésünket). Amint azt az ADATA SD600 áttekintésünkben láttuk, az SSD használata USB 3.0-on keresztül a kívántnál kevesebb eredményt eredményez. 

Egy kivétel van az „csak USB 3.0 meghajtók” szabálytól, amely valójában a mi legjobban választott lehetőség. Ennek oka az, hogy az Xbox One-val ellentétben a PS4 játékok nem túl nagyok, ami a betöltési időkre összpontosít. 

Bár nem fogja tudni teljes mértékben elérni az USB 3.1 alapú SSD-k teljes teljesítményét, a hagyományos spinning meghajtóval szemben továbbra is jelentős teljesítmény-előnyt élvezhet.. 

Más tényezők, mint például a forma tényező, nem voltak olyan fontosak. Amint az Xbox One útmutatóban megjegyeztük, valószínűleg a meghajtónak állandó otthona lesz a konzollal, így az asztali megoldások, például a Western Digital My Book, szilárd választás. Ennek ellenére van néhány hordozható opciónk azok számára, akik útközben szeretnék játszani. 

Volt néhány technikai megfontolás is a válogatásaink során. A Sony specifikációi szerint a PS4 és a PS4 Pro csak azokat a külső merevlemezeket támogatja, amelyek USB 3.0 vagy újabb verziót használnak, és kapacitása 250 GB és 8 TB..

Külső merevlemez használata a PS4-sel

A PS4 és a PS4 Pro könnyen telepíthet egy belső merevlemezt. Ez azonban sokkal bonyolultabb, mint egy külső használata, és fennáll annak veszélye, hogy tönkreteheti a konzolt. Mielőtt külső merevlemezt használni tudna a PS4-rel, formáznia kell azt, amit maga a konzol is megtehet.. 

PS4-merevlemez-setup

Amint a külső merevlemez-formázási útmutatónkban olvashat, a különféle platformok eltérő fájlrendszereket igényelnek, és ezt az operációs rendszer használja az adatok szervezésére. Nem meglepő, hogy a PS4-nek saját fájlrendszere van, így a külső meghajtót hozzá kell formáznia. Ne feledje azonban, hogy a meghajtó formázása az aktuális összes adatot törli. 

Miután megszerezte a meghajtót, fogja meg a mellékelt USB 3.0 kábellel, vezesse a PS4-hez, és kövesse az alábbi lépéseket:

 • Csatlakoztassa a meghajtót egy nyitott USB-porthoz a konzol elején vagy hátulján 
 • Hagyja figyelmen kívül a meghajtó nem megfelelő formázásának hibaüzenetet 
 • Lépjen a „beállítások” menübe, és görgessen le az „eszközök” elemre.
 • Válassza az „USB-tárolóeszköz” lehetőséget
 • Keresse meg a külső merevlemezt, és válassza a „formátum kibővített tárolóként” lehetőséget. 

Ezután telepíthet játékokat a meghajtóra. Fontos megjegyezni, hogy a PS4 nem sürgeti a meghajtó formázását, mint az Xbox One, így bármilyen hibaüzenetet kap. Miután formázta a meghajtót, az lesz az alapértelmezett hely a játékok tárolásához. Ezt azonban megváltoztathatja az alábbi lépések végrehajtásával:

 • Lépjen a „beállítások” menübe, és válassza a „tárolás” menüpontot.
 • Válassza ki a letöltési helyet, és nyomja meg a vezérlőn az „opciók” gombot
 • Válassza az „alkalmazás telepítési helye” lehetőséget, és válassza a belső tárolót vagy a külső merevlemezt

Végül ugyanabban a tároló menüben mozgathatja a játékokat és az alkalmazásokat. Csak annyit kell tennie, hogy:

 • Válassza ki azt a meghajtót, ahol a játék található 
 • Keresse meg az áthelyezni kívánt játékot, majd nyomja meg az „Opciók” gombot 
 • Válassza az „áthelyezés a kiterjesztett tárolóba” lehetőséget

A legjobb külső merevlemez a PS4-hez: Samsung T5

A Samsung T5 túlzottan legyőzi a PS4-t, tekintve annak legnagyobb sebességét a legjobban az USB 3.1-en keresztül. Ha azonban a legjobbait kívánja elérni, a T5 képes lesz szállítani. Amellett, hogy az egyik legkisebb külső merevlemez, amelyet felülvizsgáltunk, ez az egyik leggyorsabb is. Ennek ellenére ez a legdrágább meghajtó a listánkban. 

samsung-t5-1

Ez drága, legalábbis a merevlemez-meghajtókkal összehasonlítva. Más külső SSD-kkel párosítva, az ár nem túl rossz. Például a G-Drive Mobile SSD-hez képest körülbelül 30 USD-t takaríthat meg a 2 TB-os modellért (olvassa el a G-Technology G-Drive Mobile SSD áttekintését). 

Ez azt jelenti, hogy nem kapsz sok kapacitást a pénzedért. A T5 2TB sebességgel csúszik le, ami a külső merevlemezekkel összehasonlítva nem sok. Más SSD-kkel szemben azonban nagyszerű; A 2 TB-nek elegendő helynek kell lennie a játékok tárolásához, különös tekintettel a kis, indie címek számára a PlayStation Store-ban. 

Ezenkívül kereskedési kapacitással is rendelkezik a sebesség érdekében. Tesztelésünk során a T5 520 MB / s-tól északra értékelte a szekvenciális olvasást és írást. A véletlenszerű teljesítmény szintén kiváló volt, a T5 bekapcsolásával 160,1 MB / s sebességgel véletlenszerű leolvasásoknál és 195,7 MB / s sebességgel véletlenszerű írásoknál.. 

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a játékokat olyan gyorsan tölti le, amennyire az internet lehetővé teszi, és a betöltő képernyőkön kevés vagy egyáltalán nem kell várni.. 

Egyéb okok, amik tetszik a Samsung T5

Ha tisztán szeretné tartani szórakoztató központját, akkor a Samsung T5 a tökéletes külső merevlemez. Mindössze 51 gramm súlyú, névjegykártyánál kisebb méretű T5 kényelmesen ülhet a konzol mögött, szem elől. Mivel ez egy SSD, nem igényel semmiféle szellőztetést és sem zajt. 

Noha ez jó illeszkedést jelent a PS4-hez, a Samsung T5 általában kiváló választás külső merevlemezként is. A Samsung az AES-256 hardver titkosítást tartalmazza az eszközön, amely lehetővé teszi, hogy az összes adatot jelszó mögött zárolhassa. További információt talál arról, hogy az AES-256 milyen nehéz megtörni a titkosítás leírását. 

A teljesítménytől a funkciókig és a minőség fejlesztéséig a T5 kiváló. Noha az átlagon felüli árcímkéje egyes felhasználókat elfordíthat, a teljesítmény a Samsung T5 egyik jellemzője. Tudjon meg többet róla a Samsung T5 áttekintésből.

Western Digital My Book

Ha kevésbé érdekli a sebesség és jobban aggódik a kapacitás, akkor a Western Digital My Book a külső merevlemez. Nem teljesít olyan jól, mint a Samsung T5 – még csak nem is bezárja -, de a sebességcsökkenést a kapacitás teszi ki. A My Book szinte korlátlan játék tárolást kínál nagyon kevés pénzért.

Nyugat-digitális-my-book-1

Referenciaként az 1 TB T5 20 dollárval drágább, mint a 8 TB My Book. Nyilvánvaló, hogy a T5 SSD, miközben a My Book egy tradicionális forgó meghajtó, de ha csak a tárhelyet foglalkoztatja, akkor a My Book jobb szállítást képes nyújtani, mint a T5. 

A Western Digital a tartományt 3TB-n kezdődik, egészen 10TB-ig. Vannak olyan kettős meghajtású modellek is, amelyek akár 20TB-ig is elmennek, és előre konfigurált RAID-0-kal szállítják (olvassa el a mi RAID útmutatónkat). Mivel a PS4 csak hivatalosan támogatja a 8 TB-os meghajtókat, nem vásárolhatja meg a 10 TB-os verziót.

A kettős meghajtású verziók működhetnek, figyelembe véve, hogy a RAID-0-nak köszönhetően csak a felhasználható terület felét fogja megszerezni, de még nem teszteltük. Mivel látjuk, hogy a RAID-konfigurációk még az asztali számítógépeken is nehézkes lehetnek, nem reménykedünk. Ennek ellenére a 8 TB-nak rengeteg helynek kell lennie évekig. 

Egyéb okok, amik miatt tetszik a Western Digital My Book

Annak ellenére, hogy forgó lemez, a Western Digital My Book jól teljesít. Valójában bekerült a leggyorsabb külső merevlemez-listánkba. Láttuk a 200 MB / s feletti sebességet a szekvenciális olvasásnál és írásnál, véletlenszerű írási sebesség mellett 12 MB / s mellett. A véletlenszerű olvasás teljesítménye azonban gyenge volt, mivel a My Book csak 0,59 MB / s sebességgel haladt. 

A My Book belsejében egy Western Digital Red merevlemez, amelyet hálózati csatolmányokhoz készítettek. Ezt szem előtt tartva, a sebesség eredményeinknek van értelme. A gyorsabb írási sebesség azt mutatja, hogy a meghajtó gyorsan biztonsági másolatot készít az adatokról, ami a PS4 esetében azt jelenti, hogy csúcsok nélkül is letöltheti a játékokat. Ugyanakkor némi sebességgel küzd, amikor adatokat olvas a lemeztől. 

Ennek ellenére a Western Digital My Book értéke tagadhatatlan. Ez lehetővé teszi a PS4 támogatott tárhelyének maximalizálását anélkül, hogy sok pénzt költene. A meghajtóról a Western Digital My Book áttekintésben olvashat bővebben.

Seagate Backup Plus hordozható

A Seagate Backup Plus Portable a Western Digital My Book kisebb, vékonyabb változata. Még mindig kapható rendkívül nagy kapacitásokkal – akár 5 TB-ig – de egy kisebb házban kapható, és nem igényel külső áramforrást. Sokkal jobban néz ki egy négy színben kapható szövött tetővel is. 

Seagate-backup-plus-hordozható-1

A Seagate meghajtók felállítása azonban kissé zavaró. Például ott van a Seagate Portable, amely, bár hasonló a Backup Plus Portable készülékhez, nem ugyanaz (olvasd el a Seagate Portable áttekintésünket). Ezenkívül a Backup Plus Portable három verziója is létezik, mindegyik valami egyediat kínál. 

Van egy standard változat, amely 4TB és 5TB kapacitással érkezik, valamint a Slim változat, amely kissé kisebb, és 1TB és 2TB kapacitással érkezik. A Seagate elad egy Ultra Touch verziót is, amely 4 TB és 5 TB kapacitással kapható, de magasabb áron, mint a normál változat. Ennek oka az, hogy a mellékelt USB-C-vel és a hardver titkosítással jár. 

A PS4 esetében az Ultra Touch verzió nem igazán ér meg, ezért javasoljuk, hogy hagyja ki a múltot. A másik két lehetőség azonban remek. A Western Digital My Book-szal ellentétben a Backup Plus Portable elég kicsi ahhoz, hogy elférjen a konzol mögött, látótávolságon kívül. Még lenyűgözőbb azonban, hogy akár 5 TB tárhelyet is képes megtenni.

Egyéb okok, amelyek kedvelik a Seagate Backup Plus hordozható készüléket

Ami a sebességet illeti, a Seagate Backup Plus Portable kiegyensúlyozottabb meghajtó, mint a Western Digital My Book. A specializáció hiánya azt jelenti, hogy összességében lassabb. A szekvenciális olvasási és írási sebesség körülbelül 130 MB / s volt, míg a véletlenszerű olvasási és írási sebesség körülbelül 1,3 MB / s volt. 

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a játékoknak valamivel gyorsabban kell tölteniük a Seagate Backup Plus Portable szoftvert a My Book alatt, de a letöltési idők lassabban tapasztalhatók meg. Amint letölt egy játékot, a fájlok sorba kerülnek, és a lemezre kell írni. Ha a lemezen egy ideig eltart az adatok írása, akkor a teljes letöltési idő hosszabb lesz. 

Ha úgy dönt, hogy a meghajtót a PS4-en kívül használja, akkor jutalomban részesül. A Seagate eszköztárat kínál Windows és macOS rendszereken, amely lehetővé teszi a számítógép tükrözését vagy biztonsági másolatának készítését. A Seagate Backup Plus Portable ismertetőnkben további információt szerezhet az Eszköztárról és minden másról, amelyet ez a meghajtó kínál.

A Seagate hivatalos PS4 játékmeghajtója

A Seagate hivatalos PS4 játékmeghajtója alapvetően ugyanaz, mint a Seagate Portable, de sokkal drágább. Ennek ellenére nagyon könnyű felállni és futtatni egy külső merevlemezzel a PS4-en. Ezenkívül hivatalosan is PS4 emblémával látják el, tehát ha megjelenése után gondoskodik a játék meghajtásáról. 

Seagate-PS4-game-meghajtó

Mint fentebb már említettük, meg kell tennie egy nagyon hosszú folyamatot, hogy egy külső merevlemezt működhessen a PS4-en. A Game Drive-val azonban nem kell ezzel aggódnia. A meghajtó készen áll arra, hogy kiszálljon a dobozból, előre formázva, hogy működjön együtt a PS4-rel. 

Ezenkívül a meghajtó ugyanazzal a firmware-rel érkezik, mint a PS4 belső tárolója. Noha a PS4 belső tárolója nem nagy, jobb, mint a legtöbb külső lemez. Mivel a firmware megegyezik, hasonló letöltési és betöltési időket kell tapasztalnia, mint a belső tárolóval. 

Nem is beszélve a meghajtó kinézetéről. A Seagate egy 2TB-os verziót kínál, amely vékony és feketén van, csak jobb felső sarokban egy PlayStation logóval, bal felső sarokban LED-jelzővel és jobbra lent a Seagate logóval. A 4TB verzió egy kicsit több fáklyát tartalmaz, ugyanazokkal a jelölésekkel, de kék csíkkal, amely fut a meghajtó kerületén. 

Egyéb okok, amelyek kedvelik a Seagate hivatalos PS4 játékmeghajtóját

A PS4 Game Drive teljesítmény szempontjából hasonlít a Seagate Portable-ra, de ez nem csupán a meghajtó reskinnelt, drágább változata. A ház teljesen alumínium, hozzáadásával bizonyos merevséget biztosít, és könnyedén szállíthatja a meghajtót útközben. 

A Seagate hároméves korlátozott jótállást is tartalmaz, amely egy évvel hosszabb, mint a Backup Plus Portable és a normál hordozható meghajtók garanciája. Még mindig hozzáférhet a Seagate helyreállítási szolgáltatásához, amely akár három éves adatvisszaállítást is kínál, mindössze 14,99 dollárért.. 

Végül, mivel a PS4 lehetővé teszi több felhasználói fiók tárolását, a játék könyvtárat magával viheti. Csak annyit kell tennie, hogy húzza ki a meghajtót, jelentkezzen be egy másik PS4-re és játsszon a már letöltött játékokkal.

Toshiba Canvio alapjai

A Toshiba Canvio Basics egyetlen fiókban sem lenyűgöző külső merevlemez. A sebesség megfelelő ahhoz, ahogy van, 147,3 MB / s szekvenciális olvasási sebességgel, 154,1 MB / s szekvenciális írási sebességgel és véletlenszerűen olvasással / írással 1 MB / z és 4 MB / s között. Bár a lelkesedés ellenére, a Toshiba Canvio Basics a legolcsóbb módszer a PS4 tárhelyének bővítésére.

Toshiba canvio-alapokat-1

A Toshiba a Canvio alapjait 1TB és 4TB között kínálja, a nagy kapacitású modellek órája pedig kevesebb, mint 100 dollár. Gigabájt áron az érték kiváló. Felülvizsgálatunkban megállapítottuk, hogy a szolgáltatások hiánya miatt az ár nem olyan magas, de ez nem igazán számít, ha a meghajtót PS4-rel használja. 

Az előadás sem olyan rossz. Noha a Canvio alapjai megsemmisülnek valamihez hasonlóhoz, mint például a SanDisk Extreme Portable, ez nem rossz, ha más hordozható fonómeghajtókkal összehasonlítjuk. A szekvenciális teljesítmény szilárd, és bár hiányzik a véletlenszerű teljesítmény, a játékok betöltésekor ezt nem szabad észrevenni. 

Ennél is fontosabb az építkezés minősége. Bár a sebességnek nem szabad lelassulnia, a meghajtó felépítése meg fogja változtatni. Olcsó és gyenge, hasonlóan az ADATA SD600-hoz. Ez nem probléma, ha a meghajtót egy helyen tartja, de ha útközben tervezi, akkor a legjobb, ha másik meghajtóval utazik..

Egyéb okok, amelyek tetszik a Toshiba Canvio alapjaihoz

Az ár a fő oka annak, hogy szeretjük a Toshiba Canvio alapokat. Az 1 TB-os modell, amely a legolcsóbb a termékcsaládban, kevesebb, mint 45 dollárba kerül, ami 5 és 10 dollár között van, mint a hasonló meghajtók. A megtakarítási köteg magasabbra növekszik a tartományban, a 4 TB-os modell a legjobb gigabájt árat mutatja. 

Ugyanakkor feladja a funkciókat az árért. A Toshiba nem tartalmaz semmilyen segédprogramot a meghajtón, és semmit sem tölthet le a Toshiba webhelyéről. Az egyetlen dolog a meghajtón egy PDF, amely részletezi az egyéves korlátozott jótállást. A Toshiba Canvio alapjai tisztán funkcionálisak, amelyek bár izgalmas, mégis megvannak a helyük. További információt a Toshiba Canvio alapjai ismertetőnkben talál.

Végső gondolatok

Sok nagyszerű külső merevlemez van a PS4 számára. Pénzért vagyunk a Samsung T5 vagy a Western Digital My Book. A T5 a legjobb teljesítményt nyújtja, de a hely költségén. A My Book kissé lassabb, de képes maximalizálni a PS4 támogatott kapacitását. 

Az utolsó három lehetőség meglehetősen felcserélhető. A Seagate jobb építési minőséget és esztétikát kínál, de valamivel magasabb áron, mint a Toshiba Canvio Basics. Ha a fenti lehetőségek egyike sem tűnik olyannak, amit keres, feltétlenül olvassa el a többi külső merevlemezről szóló véleményünket. 

Milyen merevlemezt használ a PS4-rel? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map