A legjobb képernyőfelvevő szoftver

A képernyőfelvétel-szoftver lehetővé teszi a monitor rögzítését és megosztását a világgal. Legyen szó játékfolyamról, irodai előadásokról vagy video előadásokról a hallgatók számára, a képernyőfelvétel-szoftver kiemelkedően fontos abban, hogy hogyan osztjuk meg az információkat.

Ugyanakkor nem minden darab van egyenlő. Néhányan csúnya vízjelekkel vagy hiányzik az exportálási lehetőségek. Itt, a Cloudwards.net oldalán megvizsgáltuk a legjobb képernyő-felvevő szoftvert, hogy meghatározzuk, melyik csomagok a legnagyobb teljesítményű, a legalacsonyabb áron, ugyanakkor könnyen kezelhetők..

Olvassa el tovább, hogy megnézze az ajánlásainkat, és miért választottuk ezeket. Ha olyan állóképeket lát, amelyek utána néznek, olvassa el a legjobb képernyő-rögzítő szoftverről szóló cikkünket.

Mi teszi a képernyőfelvevő szoftvert jóvá?

Óriási mennyiségű képernyő-felvételi lehetőség van, a freeware-től az adományozási szoftverektől a crapware-ig és mindent a közöttük. A teljes gyomlálás fárasztó munka lehet, tekintve, hogy a szoftver célja egy feladat végrehajtása, de gyakran sok más végrehajtása.

Ezt néztük először arra, hogy a szoftver különálló szolgáltatások nélkül képes önállóan állni. Például sokan hozzáadnak olyan videoszerkesztõket, amelyek a legjobb esetben nehézkesek, és olyan felületekkel, amelyek az MS Paint-hez hasonlóak, mint a Premiere-hez. Miközben megadunk neked néhány lehetőséget a listából, amelyekbe beletartoznak a videószerkesztők, mindegyik önmagában is teljesítheti ezt.

Ezután a költségeket vizsgáltuk meg. Tekintettel arra, hogy ezek gyakran csak egy eszköz, nem kell, hogy áruházzal járjanak, különösen az nem ideális funkciók miatt. Megvizsgáltuk azokat a szoftvereket, amelyeknek van egy ingyenes verziója, vagy nagyon olcsók, és megpróbáltunk átugorni az opciókat egy túlzott mennyiségű csomagolt bloatware segítségével.

Miközben a videószerkesztők nem sokat adtak a pontszámokhoz, megvizsgáltuk az egyes szoftverekhez mellékelt funkciókat. A felvétel során elsősorban a funkciók segítették, és nem a postában. Például, az átfedések hozzáadásának vagy a kép a képen történő rögzítésének képessége rendkívül fontos szempont.

Végül a használhatóságot vizsgáltuk meg. Fontos volt a szoftver megnyitásának és a gyors felvétel elindításának képessége, a kívánt megjelenés eléréséhez nem volt szükség alapos beállításra. Lehet, hogy mélyre kell mennie a teljes erő feloldásához, de az alap használhatósága továbbra is egyszerű.

Camtasia

A Camtasia a legdrágább szoftver ebben a listában, de ez is a legjobb. Ez a ritka esetek egyike, ahol a mellékelt videószerkesztő nagyon jó, lehetővé téve több audio és video sáv rögzítését és egy helyre összerakását..

A megvalósítás annyira jól működik, hogy a videó szerkesztő és a képernyőt rögzítő részei a különböző helyeken vannak. A képernyőfelvétel üzemmódba való belépéskor a szerkesztő eltűnik, tehát nem zongorázod az ablakokat.

Választhat úgy, hogy rögzíti a teljes képernyőt, vagy csak egy adott ablakot. Ez a kis funkció nagyon hasznos. Vegyünk például egy oktatót, akinek az előadáshoz képernyőképeket kell készítenie. A képernyő egy részét el tudták rögzíteni, miközben egy másik órára jegyzeteket készítettek.

Valószínűleg ez egy valószínű forgatókönyv, és a Camtasia szempontjából is lehetővé teszi, hogy a PowerPoint prezentációkat közvetlenül a szoftverbe dobja. Kiválasztja a kívánt diákat, és az importálja, majd rétegezheti webkameráját vagy bármilyen más médiát a tetején.

Rengeteg szolgáltatás található a Camtasia-ban, ideértve a kommentárokat, a billentyűleütéseket és az egér felvételét, valamint a 4K-videó megjelenítést. A szoftver drága, de tele van mindennel, amire szüksége van a felvételtől az exportálásig.

TinyTake

A TinyTake olcsóbb és szabadabb, mint a Camtasia, de még mindig rengeteg funkcióval rendelkezik. Az alap alkalmazás teljesen ingyenes, de csak személyes használatra. Minden kereskedelmi vállalkozáshoz előfizetést kell vásárolnia.

Kezdetben nem voltunk rajongói ennek a modellnek, tekintve, hogy a TinyTake korlátozza a képernyő felvételi idejét. A tervek azonban nagyon jól működnek, és olyan kiegészítő funkciókkal is rendelkeznek, mint például a felhőtárolás, hogy édessék a bankot (bár a legjobb felhőalapú tároló szolgáltatóink bajnokságában nincs semmi).

Ez a szoftver azoknak a legmegfelelőbb, akiknek gyorsan szükségük van valami gyorsra, túl sok idő vagy erőfeszítés nélkül. A Camtasia sokkal erősebb, de a tanuláshoz is időbe telik. A jelen esetben nem erről van szó. A felület nem egyszerű, ami korlátozott mennyiségű lehetőséget eredményez, de sokkal kevésbé zavart.

A korlátozott lehetőségek és a rögzítő sapkák miatt a TinyTake megfelel azoknak, akiknek sok apró videót kell készíteniük. Ellentétben a Camtasia-val, ahol valaki négy órás bemutatókat rögzíthet, a TinyTake a harapásméretű darabok rögzítésére összpontosít, amely figyelembe véve azt jelenti, hogy a név nagyon illő.

Menj játszani

A GoPlay az első két választásunk között ül az ár felépítésére és jellemzőire. Ez a képernyő-felvevő szoftver elsősorban a játékra összpontosít, de bármilyen alkalmazásban használható. Támogatja az összes 3D / OpenGL játékot, valamint a mobil címeket, tehát le kell fedned.

Felvétel közben azonban nem sok a funkció. Még kiválaszthatja a képernyő egy részét, és elfoghatja webkameráját, de a GoPlay nem tartalmaz olyan szolgáltatásokat, mint a billentyűleütések rögzítése és a kommentárok.

Amit el akarsz kapni, a teljes 4K-felvétel másodpercenként 60 képkocka. A játékosaikat elfogó játékosok számára ez hatalmas, mivel a YouTube mostantól natív módon engedélyezi a 4K60p tartalmat. A szerkesztés befejezése után közvetlenül feltöltheti a YouTube-ra is, ahelyett, hogy külön exportálná és átmenné a folyamatot.

Az itt szereplő szerkesztő a legjobban néz ki a listán, de nem olyan erős, mint Camtasia. Hozzáadhat szűrőket, átmeneteket és akár manipulálhat a sebességgel is, amelyek mind lenyűgöző funkciók, de nem azok, amelyek jelentős különbséget tesznek. Ennek a szerkesztőnek a többsége klipekkel van összeillesztve, és ezért nem hibáztatható.

A GoPlay ingyenes szoftver verziót kínál, szigorú korlátozásokkal. Egyszerre akár 10 percet is rögzíthet, 720p felbontással, vízjelrel. A teljes verzió 100 dollár alatt van az élethosszig tartó engedélyért, és még olcsóbb, ha egy éves tervet választ, ezért érdemes csak megharapni a golyót ehhez.

XSplit

Egy másik, a játékosoknak szánt szoftver, az XSplit egy nagy teljesítményű képernyőfelvétel-alkalmazás, amelyet messze túlmutat a célközönsége. Sokkal inkább a folyamat termelési oldalára, és nem a szerkesztési oldalra összpontosít, ezért külső szerkesztőt ajánlunk, bár erre nincs szükség.

A beépített fõleg különálló klipek összeillesztésére szolgál. Lehetőség van arra, hogy közvetlenül feltöltse a YouTube-ra vagy a közösségi hálózatokra, de a listán szereplő többi alkalmazás rugalmasságát nem fogja megtalálni.

Valójában ez nem jelent problémát, mert az XSplit lehetővé teszi, hogy sokat tegyen előre. Az egyszerű rétegző felület lehetővé teszi, hogy fedvényeket, webkamera-felvételeket és még sok minden másat felvegy a keretbe, mielőtt rekordot elérne. Még van egy lehetőség a zöld képernyő háttérképek eltávolítására egy webkameráról.

Még többet tehet, ha a szoftvert bővítményekkel kombinálja. Az XSplit beépülő modulja lehetővé teszi a felhasználói felület testreszabását az igényeinek megfelelően, és új jelenet elemeket adhat hozzá, amikor csak szüksége van rájuk. Például a Twitch szerpesztők hozzáadhatnak egy egyedi adományozási felbukkanást vagy egy gördülő listát az előfizetőkről. Rengeteg lehetőség van itt, és folyamatosan frissül, így mindig van valami új, amit kipróbálhat.  

Az XSplit a játékosok felé mutat, de kompetens szoftver ez más területeken is. A felület teljesen megjelenik, hátul pedig kissé hiányzik. Bár néha jobb, ha a jelenetet előzetesen rögzíti, ahelyett, hogy később összepróbálná.

OBS

Az OBS, vagy az Open Broadcast Software igaz a nevére. Ez egy ingyenes, nyílt forráskódú képernyő-felvevő szoftver, rengeteg opcióval és rengeteg beépülő modullal.

Olyan, mint az XSplit, levonva a videó szerkesztőt és a karcsú felületet. Ugyanakkor ugyanazok a lehetőségek vannak a jelenet ravaszkodására. Vannak lehetőségek a webkamera elhelyezésére, statikus átfedések hozzáadására és a képernyő csak kiválasztott területeinek rögzítésére.

Nincs videószerkesztő, de azért van, mert tényleg nincs rá szükséged. Ahogy a neve is sugallja, ez a szoftver a műsorszórásra összpontosít, vagyis beállíthatja a jelenet változtatásait a gyorsbillentyűkön, hogy a helyszínen szerkeszthessék..

Ezt „stúdió üzemmódnak” hívják, és lehetővé teszi egyszerre akár nyolc forrás előnézetét és a szükséges váltást. Az élő közvetítések, amelyekre például kamerát és képernyőképet kell használni, kihasználhatják az OBS erejét ennek megvalósításához.

Nem kell egyedül a sugárzáshoz használni. Az egyszerű képernyőfelvétel az OBS középpontjában, és ez úgy valósul meg, hogy anélkül, hogy túl sok lehetőséget tenné az arcába. Ez is teljesen ingyenes, tehát a legjobb, ha letölti és kipróbálja magának.

Következtetés

A képernyőfelvétel-szoftvert gyakran felzárkózza, tehát nem felel meg a tervezett feladatnak, vagy egy vázlatos szerkesztő megszakítja. Ezek a szoftverdarabok megszakítják ezt a tendenciát, illeszkednek a funkcionális szerkesztőkhöz, intuitív interfészekhez és rengeteg olyan szolgáltatáshoz, amelyek elviszik Önt a felvételtől az exportálásig.

Milyen szoftvert töltött le? Van olyan lehetősége, amelyet kihagytunk? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map