A legjobb ingyenes felhőalapú biztonsági mentés 2020

Megfelelő felhőalapú biztonsági megoldás megtalálása, amely nem kerül pénzbe egy fillért sem, olyan, mintha tűt keresne a szénakazalban. Noha sok nagyon olcsó biztonsági mentési szolgáltató létezik, az ingyenes online biztonsági mentés nem szinte olyan gyakori, mint az ingyenes felhőalapú tárolás.


Ez még nem azt jelenti, hogy a szekrény üres. Megvizsgáltuk a biztonsági mentési piacot, beleértve néhány saját online biztonsági mentési véleményünk felülvizsgálatát, hogy összeállítsuk a legjobb ingyenes felhőalapú biztonsági megoldások listáját. A lényeg az, hogy az általunk talált összes lehetőség csak korlátozott mennyiségű biztonsági mentési helyet kínál, ami azt jelenti, hogy valójában csak a szerencséje van, ha csak néhány kritikus gigabájtot szeretne biztonsági másolatot készíteni.

A legtöbb esetben csökken a szolgáltatáskészlet is, ha nem fizet fizetett előfizetéssel. Javasoljuk, hogy pillantást vegyen a legjobb online biztonsági mentési útmutatónkra. Az ott említett megoldások némelyike ​​nagyon költségvetés-barát, és megmentheti Önt attól, hogy később befektessen egy adat-helyreállító eszközbe, ha a merevlemez kaput.   

Ha viszont ingyenesen értékesítik Önt, olvassa tovább az oldalt, hogy megtalálja válogatásainkat az ingyenes mentéshez.

A legjobb ingyenes felhőalapú biztonsági mentés 2020

Mi teszi a legjobb ingyenes felhőalapú biztonsági mentést

A cikk előfeltétele „ingyenes”, tehát az első kritériumot erre kerestük. Nem hajlítottuk meg a definíciót, még akkor is, ha vannak olyan szolgáltatók, amelyek szinte igazolhatják ezt, a legjobb példa a havi 5 dolláros korlátlan biztonsági mentés, a Backblaze a legjobb példa..  

Fontos azonban megérteni, hogy az ingyenes biztonsági mentés okokból általában ingyenes. Mint már említettük, ha ezen az úton haladsz, ne számítsanak arra, hogy több száz gigabájtnyi adatot tudnak biztonsági másolatot készíteni. Valójában ez egy szakasz azt mondani, hogy akár több gigabájtot is készíthet biztonsági másolatot.

Egy másik áldozat, amelyet fel kell készülnie, hogy a szolgáltatáskészlet. Például a Backblaze automatikusan biztonsági másolatot készíthet a fájlokról a fájltípus alapján, így rengeteg időt takaríthat meg (és, hé, az idő pénz is). Ezt nem fogja megkapni egy ingyenes biztonsági mentési eszköz. A Backblaze magán titkosítást, biztonsági mentési ütemezést és többszálú biztonsági mentéseket is kínál, és olyan funkciókat kínál, amelyek sok ingyenes biztonsági mentési eszköz nélkül rendelkeznek..  

A legtöbb ember számára a legjobb ingyenes lehetőségek megtalálása érdekében kiegyensúlyozzuk a teljes tárolóhelyet a rendelkezésre álló szolgáltatásokkal. Az eredmények vékony válogatáson alapulnak, de az olcsó vadász számára, mivel nincs sok védett fájl, a megoldások, amelyeket találtunk, meg fogják csinálni a munkát..

1. CloudBerry biztonsági mentés a Google Drive segítségével

A CloudBerry Backup az egyik legfontosabb online biztonsági mentési eszköz az üzleti felhasználók számára, és a legjobb biztonsági mentést készítette a személyes használatra vonatkozó listán is. Noha az asztali eszköz 49,99 USD áron jár örökkévaló licencért, azok számára, akik költségmentes biztonsági másolatot keresnek, létezik egy freemium verzió is, nem kereskedelmi használatra.

Ki kell emelnünk, hogy a freemium szoftvernek hiányzik a fizetett verzió számos főbb jellemzője, ideértve a kép alapú biztonsági mentést, a fájlok tömörítését és a privát titkosítást. Ez utóbbi hiányzás nagy a közös számítógépes bűnözés fenyegetései miatt, például az adatok megsértése és a közép-ember támadások miatt. Néha az ingyenes áron jár.

A CloudBerry Backup freemium azonban egyébként ugyanolyan nagyszerű termék, olyan asztali klienssel, amely támogatja a hibrid biztonsági mentést, a biztonsági mentés ütemezését, a blokk szintű biztonsági mentést és a testreszabható megőrzési politikákat. További elérhető funkciókat felfedezhet a CloudBerry biztonsági másolat áttekintésével. 

Az egyik dolog, amely megkülönbözteti a CloudBerry-t, az, hogy inkább a saját felhő-infrastruktúrájába zárja Önt, és a vállalat lehetővé teszi a biztonsági mentési kliens párosítását több mint 50 különböző felhőszolgáltatással. Noha ezek többsége, például az Amazon S3 és a Microsoft Azure, egy nagyon pennybe kerül, néhány ingyenes lehetőség is létezik..

Az ingyenes lehetőségek közül a leglelkesebb a Google Drive. Bárki, aki létrehoz egy Google-fiókot, 15 GB ingyenes felhőalapú tárolást kap. A CloudBerry biztonsági másolat segítségével az ingyenes felhőalapú tárolást ingyenes felhőalapú biztonsági másolatgé alakíthatja.

Csak annyit kell tennie, hogy a Google Drive-ot választja felhő biztonsági mentési rendeltetési helyként, jelentkezzen be Google-fiókjába, majd végezze el a biztonsági mentési terv létrehozásának további lépéseit. A CloudBerry Backup kliens végigvezeti Önt az egészben, tehát elég egyszerűnek kell lennie.

Ha nem akarja használni a CloudBerry szolgáltatást a biztonsági mentés megkönnyítésére, akkor a Google Drive alkalmazást, az úgynevezett Google Backup-t használja & Szinkronizálás, helyette használható. Az asztali kliensből kiválaszthatja, hogy mely mappákba szeretne folyamatosan biztonsági másolatot készíteni a Google Drive-ba. Ennek ellenére nincsenek biztonsági mentési funkciók, amelyek ügyetlen és vékony biztonsági mentési élményt nyújtanak. 

Pro tipp: Olcsó Google Drive-alternatíva

Ha nem bánja egy kis pénzzel, javasoljuk, hogy frissítsen a fizetett verzióra, a CloudBerry Backup Pro-ra, és párosítsa a CloudBerry-t egy olcsó felhőinfrastruktúra-szolgáltatással. A Wasabi egy jó választás, amely csak 0,0039 USD / gigabájt havonta fog visszatéríteni Önnek. Ez kb. 4 USD / terabyte-ot eredményez. Olvassa el a Wasabi áttekintését további részletekért.

Alternatív megoldásként, ha szeretne kibírni a Google-t, egy 100 GB-os terv ajánlott, amely havonta 2 dollárba kerül. A feliratkozás összes opcióját a Google Drive áttekintésében fedjük le.

2. IDrive

Az IDrive a legjobban csomagolt biztonsági mentési szolgáltatás ebben a cikkben, legalábbis ha csak az ingyenes iterációkat veszi figyelembe. A CloudBerry Backup-szal ellentétben az ingyenes IDrive terv a felhőben elküldött fájlokat továbbra is titkosítja, mind tranzitban, mind nyugalomban, és lehetővé teszi a privát titkosítást..

Az IDrive fejlett ütemezési funkciókkal, blokk szintű biztonsági mentéssel, fájlverzióval és támogatja a kép alapú biztonsági mentést. Az előfizetését felhasználhatja az okostelefon biztonsági mentésére is, amit nagyon kevés más online biztonsági mentési szolgáltatás megenged.

Az IDrive ingyenes tervének problémája az, hogy az nem vezet nagyon messzire. Csak 5 GB tartalékhelyet kap dolgozni, aminek az egyharmadát kapja meg, ha a CloudBerry útvonalon halad a Google Drive útvonalán.

A 2 TB-os IDrive terv, amelyet az IDrive áttekintésünkben fedezünk fel, évente csak 50 dollárba kerül. Ez az ár csak az első évre vonatkozik, ezt követően pedig 70 dollárra felmegy. Ez nem olyan jó üzlet, mint a Backblaze, de nem is rossz. Ehhez hozzá kell adni azt a tényt, hogy az IDrive 2TB méretű megfelelő szinkronizálási helyet biztosít Önnek, és egyeseknél az érték nagyobb lesz.  

3. Zoolz intelligens felhő

Egyszer régen a Zoolz ingyenes 100 GB-os fiókot kínálott az életre, amely 25 GB forró tárolót (Amazon S3) és 75 GB hideg tárolót (Amazon Glacier) tartalmazott. Most csak 10 GB-ot kaphat (minden forró).

A Zoolz intelligens kiválasztási opcióval rendelkezik, amely biztonsági másolatot készít a fájltípus alapján, bár csak 10 GB-os működéssel kell működnie, valószínűleg szelektívebben kell választania, mit tud megóvni, mint az a szolgáltatás lehetővé teszi..

A fájlok manuális kiválasztása könnyebben kezelhető, és a Zoolz becslést készít arról, hogy mennyi helyet fog felhasználni a biztonsági mentéshez a választások címkézésekor. A Zoolz biztonsági másolatot készíthet a közösségi média-fiókokról is, ideértve a Facebook-ot és az Instagram-ot is. Ugyanakkor a 10 GB-os hely korlátozza ezeknek a sajátosságoknak az értékét.

Más biztonsági mentési szolgáltatások közé tartozik a biztonsági mentés ütemezése, hibrid biztonsági mentés, magán titkosítás és többszálú biztonsági mentés. A szolgáltatásnak van néhány érdekes „okos” funkciója, ideértve az optikai karakterfelismerést is, amelyeket a Zoolz teljes beszámolójában tárgyalunk.

4. Jottacloud

Az IDrive-hez hasonlóan a Jottacloud 5 GB-os ingyenes online biztonsági mentést is biztosít Önnek. Az IDrive-től eltérően, a Jottacloud annyira funkciós, hogy szinte nem éri meg a költségeket. Hiányzik a funkcióktól eltekintve, az ingyenes biztonsági mentés tájképe annyira kopár, hogy Jottacloud viszonylag könnyedén teszi fel a listánkat.

A megjegyzés képességei között szerepel egy biztonsági mentés ütemezője, a folyamatos biztonsági mentés és a fájlok verziója. A Jottacloud Photos lehet az a szolgáltatás, amely a szolgáltatást a legjobban különbözteti meg a készenléti biztonsági mentési lehetőségektől. Ez a szolgáltatás a fényképről készült biztonsági mentéshez van optimalizálva, és nem tömöríti az adathordozókat, mint sok más szolgáltatás, így jobb minőségű előnézeteket eredményez.

A fájltömörítés hiánya azonban azt is jelenti, hogy gyorsabban használják fel a biztonsági másolatot. A probléma mellett nem menthetünk külön fájlokat a Jottacloud használatával, csak mappákkal.

A Jottacloud emellett nem nyújt lehetőséget privát titkosításra vagy helyi biztonsági mentésre, illetve nem végez blokk szintű vagy növekményes biztonsági mentést. A tartalék ügyfél, amelyet a Jottacloud áttekintésünkben megvizsgálunk, szintén nem nagyon felhasználóbarát. Ja, lassú és az ügyfélszolgálat kevesebb, mint a csillagoknál.

Összességében csak nem nagyon vonzó biztonsági mentési szolgáltatás, még ingyen.

5. Elefánthajtás

Utolsó és ebben az esetben a legkevésbé az Elephant Drive, egy kevés 2 GB ingyenes online biztonsági mentéssel. Az Elephant Drive Lite, amint azt a freebie-tervnek is nevezik, a fájlok feltöltésének 100 MB-os méretét is korlátozza. Természetesen, 2 GB-os fájlterület mellett egyébként csak kb. 20 MB fájlt készíthet biztonsági másolatot. 

A szolgáltatás legalább lehetőséget kínál a magántulajdonban lévő, végpontok közötti titkosításra, így ezeket a 20 fájlt biztonságban tarthatja. A biztonsági mentések beállíthatók folyamatos futtatásra, vagy ütemezhetik napi, heti vagy havi biztonsági mentéseket. 

Az Elephant Drive áttekintés összeállításakor néhány technikai problémával szembesültünk a fájlok visszaállításakor. Ráadásul nincs lehetőség az asztali kliensből történő visszaállításra. Ehelyett kénytelen az online grafikus felhasználói felületet használni.

A szolgáltatás hibáiban azonban nem sokat hárulunk. Végül is azt mondják, hogy soha ne nézz ajándék elefántot a szájába. Vagy valami ilyesmi.

Tiszteletteljes megemlítés

A dedikált online biztonsági mentési szolgáltatásnak a fájlok védelmére, és nem a felhőalapú tárolásának használatára az az előnye, hogy a legtöbb ilyen eszközt úgy tervezték, hogy szinte könnyedén megóvja a teljes merevlemezt olyan funkciókkal, mint az automatikus mentés fájltípusonként és a biztonsági mentési ütemezők.  

Mint ilyen, általában nem javasoljuk a felhőalapú tárolást biztonsági mentési célokra. Ez túl sok munka és túl hajlamos a hibákra.  

Ha azonban sokáig itt volt velünk, ahelyett, hogy úgy döntött, hogy pénzt fizet az elhagyott „gyakorlatilag ingyenes” említések közül, akkor valószínű, hogy egyébként nem kell sok fájlt biztonsági másolatot készíteni. Ebben az esetben van értelme a felhőalapú tárolásnak az értékes fájlok védelmére.

A jó hír az, hogy sokkal több ingyenes felhőalapú tárolási lehetőség van odakint, mint az ingyenes biztonsági mentés, amelyet részletesebben a legjobb ingyenes felhőalapú tárolási cikkünkben mutatunk be. Javasoljuk a pCloud használatát, amely, amint azt a pCloud áttekintésünkben megjegyezzük, 10 GB ingyenes tárhelyet biztosít, 20 GB-ig bővíthető ajánlásokkal.  

A Sync.com, amely 5 GB ingyenes tárhelyet biztosít, valamint korlátlan áttételi programmal rendelkezik, szintén jó választás. Ez a választás a legjobb nulla ismeretlen felhőtárolás számára is. A Sync.com áttekintésünk néhány okot tárgyal, amelyek véleményünk szerint ez a biztonságos fájlmegosztás legfontosabb lehetősége.

Végső gondolatok

A helyzet az, hogy nincs ingyenes online biztonsági mentés valóban kiváló lehetőség. A CloudBerry Backup freemium 15 GB-os ingyenes Google Drive-tárolóval párosítva könnyű nyertes, de még ennek a megközelítésnek is számos korlátozása van.

Természetesen érthető, hogy ez a helyzet, mivel a biztonsági társaságok nem tudnak fizetni a számlákat azáltal, hogy szolgáltatásaikat semmiből kínálják. Újra javasoljuk, hogy fontolja meg néhány érték-alapú biztonsági mentési szolgáltatást. A Backblaze, az IDrive és a Carbonite egyaránt megfelelnek a számlának, és van még egy összehasonlító cikk is, amely segít kiválasztani közöttük..

Egyébként ez a tanácsunk, amely, mint mindig, ingyenes. Nem gondolod, hogy pénzben vagyunk? Ajánlja két centét az alábbi megjegyzésekben, és köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map