A legjobb felhőalapú tárolás az Európa 2020 stratégiához

Ha az Egyesült Államokban él, és feltölti az adatait a felhőbe, akkor az az NSA számára is látni fogja, és az Ön számára is. Nem így Európában, ahol a szigorú adatvédelmi törvények segítenek tartani személyes adatait a kíváncsiskodó szemtől. Ebben a cikkben megvizsgáljuk Európa legjobb felhőalapú tárolását, mind a régi világban, mind az új világban élők számára.

Az Európában élő emberek jobban élvezhetik a feltöltési és letöltési időket, míg másutt a felhasználók biztonságban érzik magukat, tudván, hogy adataikat jobb adatvédelmi törvények védik, mint otthonuk. Az internet lehetővé teszi, hogy otthona kényelme alapján utazzon a világon, miért nem használja ki azt? 

Mielőtt részletesen megvizsgálnánk az európai legjobb tárolási szolgáltatásokat, nézzük meg először, hogy mi alapján választottuk meg, és miért választották meg az európai felhőalapú tárolási szolgáltatást.

A legjobb felhőalapú tárolás az Európa 2020 stratégiához

Miért érdemes fontolóra venni az Európán alapuló felhőalapú szolgáltatásokat?

Az Egyesült Államok lassan ijesztő, félelmetes helyré válik: míg mielőtt leginkább a „csak” PRISM és a Patriot Act miatt kellett aggódnunk, most a SZÁMVAL kell foglalkoznunk. Ez a kis jogszabály lehetővé teszi az ábécé ügynökségek számára, hogy az amerikai állampolgároktól is információkat szerezzenek, még akkor is, ha azokat külföldön tárolják, ami azt jelenti, hogy váltani kell egy nulla tudású szolgáltatásra, amikor hivatalosan eljut. Nem is említjük a hálózatsemlegességet.

Nem mindegy, hogy Európában minden tökéletes: az EU számos országában alkalmanként figyelmen kívül hagyja a magánélethez való jogot a „terrorizmus” elleni küzdelem érdekében. Ezek a törvények azonban a hírszerző ügynökségek számára biztosított hatalom szempontjából sehol sem olyan messzemenőek, mint az Egyesült Államokban..

Ráadásul az EU magánéletre vonatkozó jogszabályai is korszerűsítésre kerülnek az úgynevezett Általános Adatvédelmi Rendelettel vagy a GDPR-rel. Az eredetileg 2012 januárjában javasolt, négy éves előkészítés után végül jóváhagyták 2016. április 14-én. Ez 2018. májusában lép hatályba.

A legnagyobb változás a kiterjesztett joghatóság. Az új rendelet minden olyan társaságra vonatkozik, amely feldolgozza az unióban lakó személyek adatait, függetlenül attól, hogy hol található a társaság. Ezenkívül új jogokat is felvesz, mint például a kötelező jogsértésről szóló értesítés, az emberek adatainak beszerzéséhez való jog, az elfelejtéshez való jog és a beépített adatvédelem. Összességében ez időszerű lehet az európai felhőalapú szolgáltatások használatának megkezdésére.

1. A legjobb felhőalapú tárolás Európában: Tresorit

A Tresorit, aki ebben a kategóriában egyértelmű bajnok, kiváló szolgáltatást kínál. Ez alatt azt értjük, hogy a Tresorit kitűnő biztonsággal rendelkezik, és Hollandiában, valamint Írországban a magánélet védelmére vonatkozó törvények hatálya alá tartozik. Jó törvények, de nem olyan jók, mint Svájcban, ahol a központ található.

A Tresorit legnagyobb előnye, hogy ez a kevés és a legjobb nulla ismeretű felhőalapú szolgáltatás egyike. Ez azt jelenti, hogy kiválasztja a jelszavát, és beállítja anélkül, hogy bármiféle tudomása lenne arról, hogy átadta volna a Tresorit-nak, így lehetetlenné teszi a vállalat számára, hogy adatait másoknak átadja. A hátránya, hogy ha elfelejti a jelszavát, a Tresorit nem tud segíteni abban, hogy letöltse.

A Tresorit az AES-256 titkosítást is biztosítja. A „256” egyszerűen azt jelenti, hogy a titkosítási kulcs 256 bit hosszú. A becslések szerint egy szuperszámítógép feltöréséhez milliárd évbe telik, és ez az egyik legbiztonságosabb felhőtárolási szolgáltatás.

Ugyanez nem mondható el a jelszavakról, mivel a gyenge jelöléseket könnyedén megtörhetjük. A Tresoritnak két tényezőjű hitelesítése van, amely segít, még akkor is, ha valakinek van a jelszava, akkor biztonsági kódot is meg kell adnia, ha ismeretlen eszközről próbál bejelentkezni. Ezt a biztonsági kódot elküldi az e-mailre vagy az okostelefonra.

A Tresorit az adatközpontok biztonságát is kínálja a legjobban: megfelelnek a legújabb ISO szabványoknak, és a Microsoft Azure üzemeltetik. Felügyeletet, biztonsági járőröket és biometrikus szkennelést alkalmaznak. Még akkor is, ha jogsértés történik, ha nulla tudást alkalmazunk, akkor nem csinálnak tolvajokat. Ez nem Fort Knox, de közel van.

Egyéb okok, miért szeretjük a Tresoritot

Tartalmazza a Linux támogatást is, ami nem gyakori a felhőalapú tárolási szolgáltatások között, vagyis a Tresorit a legjobb felhőalapú tárolási cikkünkben szerepel a magas szintű cikkben. Nagyszerű az eszköz szinkronizálása vagy szinkronizálása is, ami azt jelenti, hogy ugyanazok az adatok hozzáférhetők különböző eszközökről, az egyik változtatása szinte azonnal megjelenik a másikon.

A fájlok szinkronizálása érdekében az eszközök között létre kell hoznia egy „tresor” -t (ez a német a „vault” kifejezés), amelyet hozzáad a speciális fájlrendszer mappának, az úgynevezett „tresors” -nak. A treszorba helyezett fájlokat alapértelmezés szerint a merevlemezre, valamint a felhőre tárolja. A fájlban végrehajtott bármilyen változás a felhőben és az összes eszközében szinte valós időben tükröződik.

A linkmegosztás nagyszerűen működik a Tresorit-szal. A hivatkozás létrehozása helyett jelszóval, lejárati idővel és letöltési korlátozásokkal is megvédheti azt. Ha nem akarja elfelejteni őket, akkor ellenőrizze, hogy milyen linkeket hozott létre a „links” nézetben.

A Tresoritnak azonban van hátránya: az ár. Két egyedi terv létezik. Az egyik ára 12,50 USD / 200 GB, a másik ára 30,00 USD / 2 TB. Mindkét terv több szolgáltatást számít fel, kevesebb tárhelyet igényel a rendszerindításhoz. Ezenkívül nincs ingyenes terv.

Ha szeretne többet megtudni a Tresorit-ról, nézd meg a Tresorit alapos áttekintését, vagy próbáld ki, ha Ön inkább a gyakorlati típus.

2. Dropbox vállalkozások számára

A Tresorit mögött jön a felhőalapú tárolás világának egyik legrégebbi szolgáltatása. A névnek, amely sok felhasználó számára is ismertnek tűnik, nem nehéz megérteni, hogy egyesek miért néznek tovább a Dropbox-on.

A 2008-ban létrehozott szolgáltatásnak megvannak a magasságai és mélyedései, a legnagyobb csökkenés pedig az egyik legnagyobb adatlopás 2012-ben. A Dropbox azonban azóta számos lépést tett a biztonság garantálása érdekében: számos tendenciát állított fel mind a szinkronizálás, mind a fájl megosztás, amelyet még ma is tökéletesítenek.

Dropbox üzleti célokra

A személyes Dropbox tervvel ellentétben a Dropbox Business felhasználók az Európában található kiszolgálókat használhatják adataik tárolására, tehát helyet kapott ebben a listában. Ne feledje azonban, hogy az NSA előtti lépésekhez a Boxcryptor használatával titkosíthatja a fájljait, mielőtt elküldi őket a felhőhöz. Olvassa el a Boxcryptor áttekintését további információkért erről a praktikus szolgáltatásról.

A korábban említett fokozott biztonság 256 bites AES titkosítás, edzett adatközpontok, 128 bites átmeneti AES titkosítás, két tényezős hitelesítés, és utoljára, de nem utolsósorban, távoli törlést is végezhet a szinkronizált eszköz ellopódik.

Egyéb okok, miért szeretjük a Dropbox üzletet

A Dropbox asztali alkalmazás hozzáad egy speciális felhőhöz kapcsolódó mappát a rendszerhez. Ez a „szinkronizáló mappa” a teljes felhasználói élmény sarokköveként működik. Ezen kívül van egy olyan webalkalmazás is, amely lehetővé teszi a fájlok elérését..

A tartalomnavigáció nem hagyja megkarcolni a fejét, a menük fel vannak rendezve, a színséma könnyen áttekinthető, és a drag-and-drop segítségével az élmény egyszerűbbé válik. Különböző platformon is működik – Windows, Mac, Linux, Android és iOS. Függetlenül attól, hogy melyiket használja, a Dropbox felhasználói élménye nagyon folyékony.

A Dropbox 2008-ban feltalálta a szinkronizálás általános modelljét, de ma is élen jár. Ennek köszönhetően a blokk szintű fájlátvitel, amelyet differenciális szinkronizálásnak is neveznek. Ahelyett, hogy a teljes fájlt kicseréli, helyettesíti a megváltozott részeket.

A Dropbox Business nagyszerű mappa- és fájlmegosztási funkciókkal rendelkezik, amelyek könnyen kezelhetők. Megadhat lejárati dátumokat is a linkek megszüntetéséhez és a jelszavakhoz, hogy finomítsa a tartalomvezérlést.

Ha nem ugyanazokkal a biztonsági intézkedésekkel dicsekszik, mint a Tresorit, ez a szolgáltatás a második helyre kerül. Ha ez nem az elsődleges gond, a Dropbox Business 30 napos ingyenes próbaverziót kínál. Ha többet szeretne tudni, olvassa el a részletes Dropbox for Business áttekintést.

3. Jottacloud

Az első kettő után a hátsó rangsor kitöltése inkább az Európában elérhető, nem pedig a legjobban elérhető; pontosan ugyanazokat tettük fel. Az első a Jottacloud, a magánélet-orientált norvég biztonsági mentési és szinkronizálási platform. Ez viszonylag olcsó és könnyen használható.

A székhely Norvégiában található, egy olyan országban, ahol a világ legjobb adatvédelmi törvényei vannak. Biztonsági garanciával rendelkezik, amely azt ígéri, hogy nem fogja ellenőrizni a tárolt információkat. A személyes információkat és a metaadatokat azonban rögzítik. A Jottacloudnak legalább kétfaktoros hitelesítési funkciója van.

Egyéb okok, miért szeretjük a Jottacloudot

A Jottacloud ingyenes tervet kínál 5 GB tárolóhellyel, és korlátlan csomaggal rendelkezik 9,99 dollárért. Van még egy nagyszerű fényképmentési szolgáltatás, mutatós névvel, a Jottacloud Photos. A ritka fájltípusok biztonsági mentése nem jelent problémát a Jottacloud számára.

4. Livedrive

A Livedrive számos változáson ment keresztül az évek során, de a legnagyobb változás az, hogy adatközpontjai az Egyesült Királyságba költöztek. Ez jelentősen javította a minőségét, és most a szoftver tele van szolgáltatásokkal.

Nem minden javult, és ez tükröződik az adatvédelmi politika néhány szörnyű záradékában. Például a 40. szakasz kimondja, hogy a Livedrive 30 nap alatt eltávolítja a biztonsági másolatot minden olyan számítógépről, amely nem kapcsolódott a szolgáltatáshoz. Egy másik kikötés szerint a Livedrive fenntartja a jogot az adatok archiválására olyan létesítményekben, ahol azok valószínűleg nem állnak rendelkezésre azonnali hozzáférés céljából.

Ez semmilyen módon nem jelenti a nulla tudást igénylő szolgáltatást, és ez sem segít a 14. szakaszban. Azt állítja, hogy a Livedrive megvizsgálja a fájlokat, és töröl minden olyan információt, amelynek „ésszerű feltételezése” az, hogy Önnek nincs megfelelő joga a.

Adatvédelmi politikájában a Livedrive azt is jelezte, hogy bizonyos feltételek mellett proaktív módon kezdeményez kapcsolatot a bűnüldöző szervekkel, így semmiképpen sem szabad bizalmas adatokat tartani vele..

Egyéb okok, miért szeretjük a Livedrive-t

Az ügyfélszolgálat gyorsan reagál az ügyfelek igényeire, és erőfeszítéseket tesz a minőségi szolgáltatás biztosítása érdekében. Van egy átfogó GYIK-lista. A legolcsóbb árazási terv szintén korlátlan tartalékhelyet kínál.

A Livedrive olcsó az ömlesztett tároláshoz, de a regisztrációs folyamat bonyolultabb, mint amilyennek lennie kellene, ahogy a lemondás is. További információkért olvassa el a Livedrive áttekintésünket.

5. CloudMe

Utolsó válogatásunk Svédországból érkező szolgáltatás. Mint ilyen, előnyei vannak azoknak a törvényeknek, amelyek elősegítik az ott tárolt adatok magánéletének védelmét. A CloudMe-t az Xcerion alapította, eredetileg iCloud-nak hívták. Miután az Apple megszerezte a tartományt, a CloudTop-ra osztódott virtuális felhő asztalként és CloudMe-ként szinkronizáláshoz és a fájlok tárolásához.

Számos különböző fogyasztói árképzési tervvel érkezik. Az első három nem kínál sok helyet, és drágán tekintve ár-érték arányukat. Az utóbbi kettő többet kínál, de még drágább is. A legdrágább terv mindössze 500 GB-ot kínál, havonta 30 euróért.

Van egy ingyenes csomag, amely lehetővé teszi a CloudMe kipróbálását. 3 GB tárhelyet kínál, és maximális fájlmérete 150 MB. A CloudMe nem kínál semmiféle titkosítást. Nincs támogatási csevegési lehetőség sem, csak egy fórum, amely a GYIK részt tartalmazza.

Egyéb okok, miért szeretjük a CloudMe-t 

Nem tetszik. Valószínűleg kerülnie kell ezt a szolgáltatást.

Következtetés

Az USA adatvédelmi adatállományának kezdve hasonlítani az Orwell 1984-re. Európa egyre inkább biztonságos menedéknek tűnik az Ön adatainak tárolására. Különösen azzal, hogy a GDPR 2018. májusában lép hatályba. Itt van az öt legfontosabb választási listánk, ahol a Tresorit vállalja az irányítást, az európai felhőalapú tároláshoz..

Mi az Ön kedvenc felhőalapú tárolási szolgáltatása Európában? Mit gondolsz a választásainkról? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me