A legjobb felhőalapú tárolás a nagy fájlok számára 2020

Az évezred elején a merevlemezek csak tucatnyi gigabájtot tudtak tárolni. Terabájtnyi helyük van. A flash meghajtók és a külső merevlemezek is nagyobbak. A további tárolóhely iránti igény soha nem ér véget, és a vállalatok szállítják. A felhőalapú tárolási szolgáltatások ugyanúgy működnek, ezért összeállítottuk a nagy fájlok számára a legjobb felhőalapú tárolási listát.


A Sync.com a mi legjobb választásunk, de számos más jó lehetőséget is figyelembe kell venni. Nem számít mennyi hely van a meghajtón, néhány nagy fájl áthelyezése a felhőbe javítja annak teljesítményét. Ráadásul a fájlok biztonságosak lesznek, ha a merevlemez összeomlik vagy hibásan működik. Nem biztos, hogy az adatok helyreállítási szoftvere segít.

Kiválasztottuk a legjobb felhőalapú tárolási szolgáltatásaink közül. Ha biztonsági másolatot keres, olvassa el a legjobb felhő-biztonsági mentési szolgáltatások listáját. Itt tájékozódhat a felhő tárolása és a mentés közötti különbségről. Mielőtt eljutnánk a rangsorhoz, vizsgáljuk meg a nagy felhőfájlok legjobb felhőalapú tárolására vonatkozó kritériumainkat.

A legjobb felhőalapú tárolás a nagy fájlok számára 2020

Mi teszi a felhőalapú tárolást a legjobban a nagy fájlokhoz

Először megvizsgáljuk a terveket – mennyi tárhelyet kínálnak és milyen áron. Nincs értelme nagy fájlokat feltölteni, ha a tárhelyed olyan, mint egy merevlemez a ’80 -as évekből. Nem rendben, ha a szolgáltatás egy karra és egy lábra is kerül. Mindkét tényező esetén a legjobb érték adódik, és ezt hangsúlyozni fogjuk. Ha van ingyenes terve vagy próbaverziója, akkor az is különbséget fog tenni.

A tárterület általában nem a probléma, hanem a fájlméret korlátozása és a feltöltési forgalmi korlát. Egyes szolgáltatások nem írnak elő korlátozásokat, mások csak a tucatnyi gigabájtban engedélyezik a fájlméreteket, vagy korlátozzák a napi feltöltéseket. A legjobb korlátozások nélküli szolgáltatók.

A fájlok átvitelének gyorsasága a felhőalapú tárolási szolgáltatástól, valamint az internetszolgáltatótól és a számítógéptől függ. Minél közelebb van a szolgáltatáshoz, annál jobb lesz a kapcsolat sebessége. A nagy fájlok átvitele megterhelheti a számítógépet, ezért az is jó, ha egy szolgáltatás korlátozhatja a rendszer erőforrás-felhasználását. Ugyanez vonatkozik a korlátozott csomag feltöltési forgalmára.

Amint a fájlok a felhőben vannak, feltehetőleg meg szeretné osztani azokat. Gyorsnak, könnyen kezelhetőnek kell lennie, és képesnek kell lennie arra, hogy közvetlenül egyénekre vagy egyének csoportjaira küldje el. Megfelelő tartalomvezérlőket is biztosít Önnek az illetéktelen hozzáférés korlátozása érdekében, például hivatkozások lejárati idejét, engedélyeket és jelszóvédelmet.

Mindent megtenni, ami nem lehet unalmas, ezért kötelező a jó felhasználói élmény. Az alkalmazásoknak – asztali, internetes és mobil – vonzónak, könnyen navigálhatónak és a legtöbb operációs rendszeren működőnek kell lenniük.

1. A legjobb felhőalapú tárolás nagy fájlokra: Sync.com

A Sync.com-ot Torontóban alapították 2011-ben, és hírnevén büszkélkedhet az erős biztonság és a felhasználói magánélet védelme miatt, és ez a legbiztonságosabb felhőalapú tárolási szolgáltatás. Amellett, hogy a lista tetején van, ez a kedvenc a felhőalapú tárolás összehasonlításában is.

Feliratkozás előtt feliratkozhat a Sync Starterre, egy ingyenes csomag 5 GB-os tárhelyre, hogy megismerkedjen a szolgáltatással. Két terv van a személyes felhasználók számára: a Personal Pro 500 GB-ot évente 49 dollárért és a Personal Pro 2TB-t évente 96 dollárért. Ez utóbbi az egyik legjobb ajánlat a felhő tárolásában.

Sync.com Web-Control Panel-csúszka-1
© Cloudwards.net

Sync.com-Share-fájl-Link-Slider-2
© Cloudwards.net

Sync.com-Sync-Folder-Slider-3
© Cloudwards.net

Sync.com-Speed-fojtószelep-Slider-4
© Cloudwards.net

Sync.com-Two-Faktor-Authentication-csúszka-5
© Cloudwards.net

Előző

Következő

Ha további helyre van szüksége, előfizethet a Business Solo 4TB tervre évi 180 dollárért. Ez havi 15 dollárra csökken, ami még mindig nagyon sok. Több felhasználó számára megszerezheti a Business Pro tervet, amely 60 – 180 dollárba kerül, a hely mennyiségétől és a felhasználók számától függően. De regisztrálnia kell legalább két felhasználót.

A Sync.com nem korlátozza a fájl méretét. Egy képviselő e-mailben kijelentette, hogy az adatátvitelt sem korlátozzák.

A feltöltési és letöltési sebesség hasonló a többi szolgáltatáshoz, és a Sync.com alapértelmezés szerint nem korlátozza a sávszélességet. Az 1 GB-os mappa feltöltése átlagosan körülbelül 15 percig tart. A letöltés befejezése körülbelül hat percig tartott. A teszteket Mexikóban egy hálózaton keresztül végezték.

Ha a szinkronizálási folyamat túl sok a rendszer erőforrásait használja, akkor lehetősége van azt gördíteni az asztali kliens tálca ikonjával. Azt is korlátozhatja a havi forgalmat, ha korlátozott tervvel rendelkezik.

A már feltöltött fájlok átvitelét felgyorsító blokk szintű szinkronizálás azonban nem érhető el.

Más okok, amelyeket szeretünk a Sync.com

A felhőben elküldött fájlokat megoszthatja a webes felület „megosztás” gombjával. Ha megoszt egy fájlt, akkor csak hivatkozást generálhat, e-mailben elküldheti, vagy másolhatja és beillesztheti. Ha ez egy mappa, akkor meghívhat felhasználókat, vagy létrehozhat linket. Azok, akikkel mappát osztanak meg, opcióként letölthetik azokat ZIP fájlként, ahelyett, hogy külön-külön letöltenének fájlokat.

Feltöltési linkeket is megoszthat, amelyek lehetővé teszik mások számára, hogy tartalmat közvetlenül a tárhelyére küldjenek.

Beállíthat engedélyeket, csatolhat lejárati dátumokat és jelszavakkal is védi a linkeket. Utóbbi kettő azonban Pro előfizetést igényel. Beállíthatja a letöltési korlátozásokat is, és megtekintheti a letöltési statisztikákat. A „megosztás” oldal lehetővé teszi, hogy megnézze, mely mappákat osztotta meg és kivel.

A Sync.com asztali kliense egyszerűen használható. A rendszertálca ikonján vagy a szinkronizálási mappán keresztül érheti el a rendszerfájlok kezelőjében. Ezenkívül lehetővé teszi a szelektív szinkronizálást, amely megakadályozza a felhőfájlok szinkronizálását a számítógéppel, így azok nem foglalnak helyet a merevlemezen.

A felület tiszta és intuitív, de sötét. Windows és MacOS rendszeren érhető el, de Linuxon nem. Ugyanazok a szolgáltatások érhetők el az internetes ügyféllel, valamint másokkal, amelyek javítják az általános élményt.

Az okostelefon-alkalmazások elérhetőek Android és iOS rendszerekhez. Használhatja azokat fájlok eléréséhez offline állapotban, és automatikusan feltöltheti fényképeit és videóit a felhőbe.

A Sync.com tervei kiváló érték, megfelelő megosztási lehetőségekkel, és nincs fájlméret vagy adatátviteli korlátozás, hogy megakadályozzák. Az egyetlen hátrány a havi tervek hiánya és a blokk szintű szinkronizálás. A szolgáltatás részleteivel kapcsolatban olvassa el a Sync.com áttekintést.

2. pCloud

A pCloud egy amerikai székhelyű cég, amely a legjobb felhőalapú tárolóink ​​listájának tetején helyezkedik el.

Terveket kínál személyes és üzleti felhasználók számára. A személyes felhasználók választhatnak a Premium közül, amely 500 GB-ot kínál havonta 4,99 USD-ért, és a Premium Plus-t, amely 2TB-t tesz lehetővé havonta 9,99 USD-ig. Kedvezményes, ha az évért előre fizeti, vagy még több zöld takaríthat meg, ha életre szóló engedélyt vásárol.

Feliratkozás előtt használhatja az ingyenes 10 GB-os csomagot. Ez nem elég a szolgáltatás nagy fájlok teszteléséhez, de elég ahhoz, hogy megnézze, mi az.

pCloud webes felület fájlok

pCloud szinkronizáló mappa

pCloud File File Link megosztása

pCloud letöltési linkek

pCloud Drive Client

Előző

Következő

A pCloud lehetővé teszi a “korlátlan” méretű fájlok feltöltését, de a prémium felhasználók számára havonta 500 GB, a Premium Plus felhasználók számára pedig havonta 2 TB átviteli korlátot jelent. Mégis, ezek nem kis sapkák, és valószínűleg nem akadályozzák a munkádat.

A szolgáltatás is jó sebességgel rendelkezik. A Bostonon (Massachusetts) kívül végzett tesztek azt mutatták, hogy kb. Hét percig tart, míg az 1 GB-os mappa kb..

Egyéb okok, amiket szeretünk, pCloud

Csak egy másik felhasználó nevét vagy e-mailjét kell hozzáadnia, hogy egy fájlt vagy mappát megosszon velük. Ha meg akarnak osztani veled, megtehetik ezt feltöltési linkekkel. Beállíthatja a jelszavakat és a lejárat dátumait a megosztási linkek védelme érdekében, de mindkettőhöz előfizetéses prémium tervre van szükség. Egy hasznos táblázat, amely megmutatja a megosztások statisztikáit, segít abban, hogy a lapokon maradjon.

Vegye figyelembe, hogy ha a pCloud nulla tudással rendelkező kiegészítőjét használja a fájlok titkosításához, akkor nem fogja tudni megosztani azokat.

Az asztali kliens elérhető Windows, Mac és Linux rendszerekhez. Valójában a pCloud a legjobb felhőtároló Linux számára. Az asztali klienst úgy használja, hogy megnyitja a fájlrendszeren a tálca ikont vagy a pCloud meghajtót. A szelektív szinkronizálás lehetővé teszi a nem szükséges fájlok és mappák szinkronizálását. A felület intuitív és könnyen használható, de sötét.

Ha másik számítógépet használ, akkor a webes felületet használhatja tartalma eléréséhez. Az összes pCloud eszköz egy helyen elérhető, plusz könnyebb navigálni és élvezetesebb. A mobilalkalmazás egyszerű és elérhető Android vagy iOS rendszerre. Ez lehetővé teszi a fájlok elérését, megosztását és az új fájlok feltöltését.

A pCloudnak van néhány megfizethető előfizetési terve, és nem korlátozza a fájl méretét, de a havi forgalomra korlátozás vonatkozik. Ez a kérdés, amelyet a pCloud és a Sync.com között választottunk, és miért helyezkedik el a második helyen. Ha érdekel többet megtudni annak jellemzőiről, olvassa el a pCloud áttekintést.

3. Google Drive

A Google Drive egy felhőalapú tárolási szolgáltatás, amely az adatközpontok globális hálózatával rendelkezik, és ezért nagyszerűvé teszi a nagy fájlok átvitelét.

A szolgálat nemrégiben frissítette a terveit, és most sokkal jobb értéket képviselnek. A fizetett előfizetés 100 GB-nál kezdődik és 30 TB-nál ér véget. A legjobb ár-tárolási arányt tartalmazó terv 2 TB-t kínál havonta 9,99 dollárért. Ha előre fizeti az évet, akkor kedvezményt kap. Van egy ingyenes csomag, amely nagylelkű 15 GB tárhelyet biztosít Önnek.

A Google Drive webes felülete

Google Drive Sync mappa

Google Drive Google Docs

Google Drive Link létrehozása

A Google Drive hálózati beállításai

Előző

Következő

A fájlméret korlátozása 5TB-nél van a nem dokumentum típusú fájlokra. Naponta azonban nem fog feltölteni ilyen sokat, mert 750 GB-os átviteli korlát van. Ennek ellenére nem lenne probléma a fájlok feltöltésével.

A Google Drive sebessége összehasonlítható más szolgáltatásokkal. Körülbelül 10 percbe telt az 1 GB-os mappa feltöltése, és körülbelül öt percbe telt. A blokk szintű másolás azonban nem lehetséges.

Egyéb okok, amelyek kedvelik a Google Drive-ot

A fájlok megoszthatók egy hivatkozás létrehozásával, másolásával, beillesztésével vagy e-mailben történő elküldésével. Az emberek, akik azt használják, a megadott engedélyek függvényében megtekinthetik, kommentálhatják vagy szerkeszthetik a tartalmat. Megváltoztathatja azokat a „megosztási beállítások” menüben. Azt is megmutatja, ki fér hozzá a megosztott tartalomhoz, és lehetővé teszi, hogy megossza azt a közösségi hálózatokban, például a Facebook és a Twitter.

Ennek ellenére a megosztás javítható tartalomvezérlő funkciók, például hivatkozás jelszavak vagy lejárati hivatkozások hozzáadásával. Üdvözöljük az oldalt, amely megmutatja az összes megosztott tartalmat.

A webalkalmazás vonzó, és ismerős lesz Önnek, ha korábban már használt egy Google alkalmazást. Az interfész könnyen navigálható, és a funkciókkal nem fogja megterhelni. Minden esetre van egy kezdő útmutató a Google Drive-hoz.

Az asztali kliens követi a szinkronizálási modellt, és szelektív szinkronizálással rendelkezik. Minimalista felülettel rendelkezik, amely egyszerűen használható. A mobilalkalmazás előre telepítve van az Android készülékekre, és lehetővé teszi a fájlok letöltés nélküli szerkesztését. Ha többet szeretne tudni a felhasználói élményről, olvassa el a Google Drive áttekintését.

4. Dropbox

A Dropbox az egyik legrégebbi felhőalapú tárolási szolgáltatás, és feltalálta a szinkronizálás és a blokk szintű szinkronizálás általános modelljét. Több mint 500 millió felhasználója van.

Plusz terve 1 TB tárhelyet biztosít havonta 10 dollárért. Ha fizet az évért, az ár 99 dollárra esik. Ez tisztességes érték, de nem közel áll olyan szolgáltatásokhoz, mint a Sync.com és a pCloud. Valójában 20 dollárt kell fizetnie – a pCloud összehasonlítható tervének kétszeresénél -, hogy feliratkozzon a Professional-ra és 2TB helyet kapjon (olvassa el a pCloud vs Dropbox darabot).

Dropbox online fájlok Slide1

Dropbox szinkronizálási mappa csúszka

Dropbox File Request Slide4

Dropbox szelektív szinkronizálási dia5

Előző

Következő

Ha a web klienst használja a feltöltéshez, akkor az adatátvitel legfeljebb 20 GB-os lesz, de az asztali klienssel nincs sávszélesség-korlátozás. A fizetett tervek napi megosztási korlátja azonban 200 GB.

A Dropbox adatközpontjai az Egyesült Államokban vannak, így ott a leggyorsabb a sebesség. A tesztek eredménye jó volt – átlagosan 16 perc alatt töltsön fel egy 1 GB-os mappát, körülbelül hatot töltsön le -, figyelembe véve, hogy Délkelet-Ázsiából indítottuk őket. Használhatja a fojtást a sebesség korlátozásához, de ezt nem kell tennie, mert a szinkronizálás kevés rendszer erőforrást igényel.

Más okok, amiket szeretünk a Dropbox

Egy fájl vagy mappa megosztásakor létrehoz egy linket. E-mailben küldheti el, vagy kézzel másolhatja és elküldheti. Nem tudja biztosítani, ha Dropbox Plus előfizető, de a Dropbox Professional felhasználók jelszavakat és lejárati dátumokat adhatnak a linkekhez.

Van egy oldal, amely megmutatja, mit is megosztott. Akkor is megoszthat az asztali kliensből, ha jobb egérgombbal kattint a fájljára vagy mappájára, és kiválasztja a „megosztás” lehetőséget. Egy másik hasznos szolgáltatás a „fájlkérés”, amely lehetővé teszi mások számára a fájlok feltöltését egy adott mappába a fiókjában.

A Dropbox elegáns felhasználói élményt nyújt. Az asztali kliens egyszerű, rendszertálca ikonnal és szinkronizáló mappával rendelkezik. A szelektív szinkronizálás szintén elérhető. Windows, Mac és Linux rendszeren fut. A webes ügyfél feltűnő, könnyen navigálható és egyértelmű módon jeleníti meg az információkat.

Van egy mobilalkalmazás Androidra és iOS-re is. Ez lehetővé teszi a fényképek és videók automatikus feltöltését a telefonjáról. Ha többet szeretne tudni, olvassa el a Dropbox áttekintést.

5. OneDrive

A Microsoft felhőalapú tárolási szolgáltatásának számos terve van, amelyek közül választhat, de csak néhány alkalmas nagy fájlokhoz: az Office 365 Personal és az Office 365 Home. Az első 1 TB tárhelyet igényel havonta 6,99 dollárért, vagy 69,99 dollárért, ha az évért fizet. A második 5 felhasználót 1TB-vel biztosít havonta 9,99 dollárért vagy évente 99,99 dollárért. A OneDrive 20 GB-os fájlméretű sapkával rendelkezik.

OneDrive webes felület fájlok

OneDrive Sync mappa csúszka

OneDrive App Launcher

OneDrive Link-fájlmegosztás létrehozása

OneDrive Word Online

Előző

Következő

A OneDrive sebessége gyors és stabil. Körülbelül hat percbe telt az 1 GB-os mappa feltöltése és egy perc a letöltés, ami nem meglepő, tekintettel arra, hogy a Microsoft globális adatközpontokkal rendelkezik. Csak szinkronizált fájlokat töltöttünk fel, mert hibákat tapasztaltunk a kézi feltöltés során. Sajnos a blokk szintű másolás csak az Office fájlokhoz érhető el.

Egyéb okok, amik tetszik az OneDrive

A megosztás nem sokban különbözik más szolgáltatásokhoz képest. Létrehozhat linket a tartalmához, és e-mailben elküldheti, megoszthatja a közösségi médiával, vagy beágyazhatja egy weboldalra. A prémium tervek lehetővé teszik a lejárati idő megadását, de nincs jelszóvédelem.

A megosztott tartalmakat sem lehet ellenőrizni. Az internetes alkalmazásban a bal oldali menü segítségével könnyedén navigálhat, miközben tartalma a közepén van. Különböző rendezési lehetőségek lehetővé teszik, hogy a kívánt módon rendezze. Az interfész sok negatív teret, tiszta vonalat és színeket tartalmaz, amelyek hangsúlyozzák azt, ami fontos, ami vonzóvá teszi.

Az asztali alkalmazás követi a szinkronizálási modellt, tehát van egy szinkronizálási mappája és a rendszertálca ikonja. A rendszertálca menü fájlok listáját nyújtja, amely lehetővé teszi a fájlok gyorsabb elérését. Ezenkívül lehetővé teszi a szelektív szinkronizálást.

A mobilalkalmazás kellemes, könnyen használható és elérhető Android vagy iOS számára. A szolgáltatásról és annak szolgáltatásairól bővebben a OneDrive áttekintésben olvashat.

Végső gondolatok

A HD-filmek, textúrák, zene és más nagy fájlok feltöltése nem feltétlenül fárasztó munka, és nem is, ha a megfelelő szolgáltatást választja. A fájlméret és a sávszélesség korlátozásai nagyobb szerepet játszanak, mint a tárhely. A legtöbb szolgáltatás nem írja elő őket, ami tükröződik a listában szereplő összes szolgáltatásban, az utolsó kivételével.

Legjobb választásunk, a Sync.com olcsó árakkal rendelkezik, a tárhely-kvótán kívül a fájlok feltöltésére nem vonatkozik korlátozás és nagyszerű támogatás. A pCloud nem messze van, míg a Dropbox és a OneDrive büszkélkedhet átviteli sebességével.

Melyik szolgáltatás tűnik megfelelőnek az Ön igényeinek? Olyan szolgáltatást használ, amely nincs felsorolva? Mondjon mindent az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map