A legjobb felhőalapú tárolás a 2020-as verzióhoz

Nézzünk szembe a tényekkel, mindenki hibázik. Felhő tároló használata az adatok tárolására és az együttműködésre vonzó, ám előbb vagy utóbb Ön (vagy egyik munkatársa) véletlenül megváltoztat valamit, és az előző zenei lapod, a tervezés vagy a jelentés a digitális történelem részévé vált, de nem veszíti el örökké. A fájl verziószámolása segíthet, ezért összeállítottuk a számára a legjobb felhőalapú tárolást.

A fájlok verziója úgy működik, mint a fájlok előzményei. A fájl megváltoztatásakor a szolgáltatás újabb verzióként jelöli meg, és frissíti a nyilvántartásait. Ez lehetővé teszi, hogy visszatérjen az egyik régebbi példányhoz, amikor nem kívánt módosítást hajt végre.

A verziószámítás segíthet a fájlok sérüléseivel, beleértve a ransomware által okozott sérüléseket is. A Ransomware titkosítja a fájlokat, és fizetést igényel a titkosításukhoz. Ha megfelelő verzióval rendelkezik, akkor egyszerűen visszatekerheti a fájljait, és elkerülheti a hackerek számára történő megadást.

Ebben a cikkben a szolgáltatásokra összpontosítunk, amelyek a legjobb felhőalapú tárolást biztosítják a verziókészítéssel. Mielőtt elkezdenénk, mutassuk át kritériumainkat.

A legjobb felhőalapú tárolás a 2020-as verzióhoz

Mi teszi a felhőalapú tárolást a legmegfelelőbbnek a verziózáshoz

Először is természetesen a verziózás maga. Egyes szolgáltatások korlátozott ideig, például 15 vagy 30 napig kínálják a fájlok verzióját. Mások nem szabnak korlátozásokat. Mivel csak a fájl verziózásának vizsgálata azt jelenítheti meg, hogy a szolgáltatások szorosan illeszkednek egymáshoz, amikor azok nem vannak, megvizsgáljuk a szolgáltatás egyéb aspektusait is.

Az érték függ a szolgáltatás árától és azért, amit érte kap. Minél több terveket kínál a szolgáltatás, annál jobb, mert kiválaszthatja az igényeinek megfelelő tervet. Mindig jó, ha ingyenes előfizetési vagy próbaverziót használ fel, mielőtt feliratkozásra dönt.

A jó biztonság egy másik fontos szempont, mivel azt akarja, hogy adatai biztonságban legyenek. Felhívjuk figyelmünket a szolgáltatás által nyújtott titkosítás fajtájára, és arra, hogy használja-e mind nyugalmi, mind átutazási szempontból. A nulla tudás előnyösebb, mivel megakadályozza, hogy bárki más kivételesen elolvassa az adatait. A két tényezővel történő hitelesítés szintén fontos, mivel segít, ha valaki ellopja a jelszavát.

A fájlok visszatelepítéséhez a verzió használatával egyértelmű élménynek kell lennie. Ez vonatkozik a szolgáltatás többi részére is. Nem akarja, hogy ezt bonyolult házimunkának használja. Megvizsgáljuk, hogy az interfész hogyan működik, ha a kialakítás vonzó és milyen operációs rendszereken fut az ügyfél.

A fájlok gyors feltöltéséhez jó, stabil kapcsolat szükséges. Az ilyen megszerzése a felhőalapú tárolási szolgáltatás infrastruktúrájától, az internetszolgáltatójától és attól függ, hogy milyen közel állsz a kiszolgálókhoz. Egy másik nagyszerű lehetőség a blokk-szintű átvitel, amely megkönnyíti a feltöltést azáltal, hogy csak a fájl azon részeit továbbítja, amelyek megváltoznak.

1. A legjobb felhőalapú tárolás verziózáshoz: Sync.com

A Sync.com-t 2011-ben alapították Torontóban. Azóta hírnevet szerzett a biztonságos biztonság és a felhasználói adatvédelem terén. Ezért helyeztük el a legjobb felhőalapú tárolási rangsorunk tetejére. A szolgáltatás a kanadai szigorú adatvédelmi törvényekből is részesül.

Alapértelmezés szerint a Sync.com lehetővé teszi a régi fájlverziók tárolását akár 30 napig, de az időtartamot módosíthatja, ha úgy tetszik. Ha feliratkozik a Personal Pro tervre, korlátlan verziót tárolhat határozatlan ideig, és nem számít bele a tárolási kvótaba. Ugyanez vonatkozik a törölt fájlokra is.

A Personal Pro évi 49 dollárba kerül 500 GB tárhelyért, vagy 96 dollárba 2 TB-ért, ami egyszerűen az egyik legjobb ajánlat a felhő tárolására. Ingyenes terv is van, ha kipróbálni szeretné a szolgáltatást. Használva 5 GB ingyenes tárhelyet kap. Ha többre van szüksége, akkor kap egy gigabájt minden hivatkozott barátért (akár 20 GB-ig).

Egyesekkel ellentétben a Sync.com komolyan veszi a biztonságot. 256 bites AES-t és a TLS protokollt használ, hogy megvédje az adatközpontokba történő átvitelt a hallgatástól. Ne feledje, hogy a Sync.com nulla tudással nem rendelkezik, tehát ha elfelejti a jelszavát, akkor nem fogja tudni letölteni. Ez a legjobb választás a nulla ismeretlen legjobb szolgáltatás között.

Két tényezős hitelesítés áll rendelkezésre, még akkor is, ha a jelszava nem gyenge (olvassa el az erős jelszó útmutatónkat, ha nem tudja, hogyan kell elkészíteni). Ez mindig jó ötlet.

Más okok, amelyeket szeretünk a Sync.com

A Sync.com asztali klienssel történő munka könnyű, és magában foglalja a szinkronizáló mappa használatát, valamint az ügyféllel való elérést a tálcán keresztül. Az összes funkciót a web kliens használatával, valamint másokkal is megkapja, amelyek növelik az általános élményt.

Az asztali kliens elérhető Windows és macOS rendszeren, de nem Linuxon (ha erre szükséged van, olvassa el a legjobb felhőalapú tárolónk Linuxot).

Sync.com áttekintés és összehasonlítás

Az okostelefon alkalmazás elérhető Android és iOS rendszerekhez. Használhatja offline fájlok kezelésére, és automatikusan feltölti a fényképeket és videókat a felhőbe. További információkért olvassa el a Sync.com áttekintést.

2. pCloud

A pCloud egy másik szolgáltatás, amely a legjobb felhőalapú tárolóink ​​listájának tetején található. A szolgáltatás 2013 óta működik, nyolc millió felhasználót ért el. Ügyfelei között olyan nagynevek vannak, mint a Twitter és a BMW.

A Premium, a Premium Plus és az Lifetime tervek 30 napig tárolják a fájlverziókat. A Visszatekerés funkcióval visszatérhet az időhöz, megtekintheti az előző fájlverziókat, és szükség esetén visszaállíthatja azokat. Amíg a törölt fájlok és mappák vannak a kukában, visszaállíthatja azokat. Egyébként örökre eltűntek.

Évente 39 dollárt fizethet, ha hozzáférést kap a kiterjesztett fájl előzményekhez, amely lehetővé teszi a régebbi verziók legfeljebb egy évig tartó megőrzését (a vásárlás dátumától)..

A prémium csomag 500 GB tárhelyet fog biztosítani havonta 4,99 dollárért, míg a Premium Plus 2 TB-t biztosít, havonta 9,99 dollárért. Mindkét terv 30 napig megőrzi a fájl verzióját, és lehetővé teszi korlátlan távoli feltöltéseket.

Ha úgy találja, hogy a pCloud megfelelő, akkor választhat egy életre szóló engedélyt, ami jó üzlet. Van egy ingyenes csomag, amely 10 GB tárhelyet és egy további gigabájtot biztosít minden áttételhez, összesen akár 20 GB-ig. Az előfizetési lehetőségeket a pCloud áttekintésünkben részletezzük.

A pCloud a TLS titkosításra támaszkodik az átvitt adatok védelme érdekében. Mind tranzit, mind nyugalmi állapotban AES 256 bites titkosítást használ. Havonta 4,99 dollárért használhatja a Crypto kiegészítőt, és ellenőrizheti, hogy fájljait nulla tudású titkosítás védi-e. A pCloud fájljait legalább három biztonságos kiszolgálóhelyen tárolja.

Egyéb okok, amiket szeretünk, pCloud

Az asztali kliens elérhető Windows, Mac és Linux rendszerekhez, míg a mobilalkalmazás elérhető Android és iOS rendszerhez. Az asztali kliens hozzáad egy ikont, amelyet a fájlok szinkronizálásához és biztonsági másolatának készítéséhez használ a rendszertálcára, amely segít a pCloud meghajtóval való interakcióban. A felület sima, de intuitív és könnyen navigálható.

A mobilalkalmazás lenyűgöző, mivel lehetőséget ad egyes dokumentumok szerkesztésére, ahelyett, hogy megtekintenék őket. Videó- ​​és audiofájlokat is képes lejátszani.

Az új felhasználók könnyebben használhatják a webes felületet, mivel ez a legegyszerűbb. Az összes pCloud eszköz elérhető. Az egyetlen hátrány, hogy nem hasznos, ha nagy fájlokat kell átvinnie. Ebben az esetben jobb az asztali kliensnél maradni.

3. Tresorit

A Tresorit székhelye Svájcban van, de adatait a szervereken tárolja Hollandiában és Írországban. Ez az egyik legbiztonságosabb felhőalapú tárolási szolgáltatás.

A verzióelőzmények pillanatképeket tartalmaz a tresorokban lévő fájlok (a szinkronizáláshoz használt mappák) összes módosításáról. A verziózás csak a Premium, Solo, Business és Enterprise fiókokra korlátozódik. A prémium csomag 90 napos verzióihoz vezet, de a fájlnak csak 10 verziója van. A Solo és az összes üzleti terv korlátlan verziószámot és előzményeket nyújt, a törölt fájlok helyreállításával együtt.

Sok felhasználó szerint a Tresorit ára hideg zuhany, mivel nem hasonlíthatók össze más szolgáltatásokkal. A legolcsóbb csomag, a Premium, havi 12,50 dollárba kerül, és csak 200 GB-ot kínál. A másik személyes terv, a Solo, 2TB tárhelyet, jelszóval védett hivatkozásokat fog biztosítani, és akár tíz eszköz szinkronizálását teszi lehetővé. Havi 30 dollárba kerül. Kedvezményt kap, ha az évért fizet.

A kis üzleti terv felhasználónként havonta 20 dollárba kerül, és minden felhasználó számára 1 TB tárhelyet biztosít. Az üzleti terv, amely jelenleg 50 százalékkal kevesebb, havonta 12 dolláronként fejlett fájlkezelést és támogatást biztosít Önnek. Adja hozzá a fejlett adminisztrátorok, API-k és a személyzet képzéséhez, és megkapja a vállalati tervet, amely 100 felhasználót igényel, és havonta 24 dollárba kerül..

A Tresorit a magas árképzést azzal indokolja, hogy kitűnő biztonságot nyújt. Az általa használt adatközpontok megfelelnek a legújabb ISO-szabványoknak, és a Microsoft Azure-t futtatják. A központok megfigyelést, biztonsági járőröket és biometrikus szkennelést alkalmaznak.

A nulla ismeretlen titkosítást használhatja az adatok bizalmassá tételére. Az AES 256 bites titkosítása megvédi adatait a lopásoktól. Ha valaki ellopja a jelszavát, két tényezős hitelesítés segít. Tresorit áttekintésünkben olvassa el a Tresorit biztonságával kapcsolatos teljes figyelmeztetést.

Egyéb okok, miért szeretjük a Tresoritot

Számos felhőalapú tárolási szolgáltatásnak van egy vékony asztali kliense, amely szinkronizálási mappát és lehetőségeket tartalmaz a tálcán. A Tresorit tovább halad egy teljes asztali klienssel, amely elérhető a Windows, a MacOS és a Linux számára.

Néhányuknak ez szükségtelen komplikációk lesz. Másoknak tetszeni fog. Javasoljuk, hogy vegye igénybe a 14 napos Tresorit próba előnyeit, hogy megtudja, merre kerül a téma.

4. Dropbox

Ez az egyik legrégebbi felhőalapú tárolási szolgáltatás, és ahol a szinkronizálás és a blokk szintű szinkronizálási algoritmusok közös modelljeit fedezték fel. A Dropboxnak több mint 500 millió felhasználója van.

A Dropbox verziója 30 napig elérhetővé teszi a fájlokat egy ingyenes vagy Dropbox Plus fiókban, míg a Professional és Business tervek az előfizetők számára 120 napot biztosítanak a fájlverzióhoz. Ezenkívül lehetővé teszi a törölt fájlok visszaállítását.

A Plusz terv 1 TB tárhelyet biztosít havonta 10 dollárért, ami tisztességes érték. Olyan funkciókat tartalmaz, mint az elsőbbségi e-mail támogatás, a távoli eszköz törlése és az offline mappák a mobilon. A Professional hozzáteszi az intelligens szinkronizálást, a kirakatot, a teljes szöveges keresést és az elsőbbségi csevegési támogatást, valamint a haladó megosztást, de nem növeli a tárhelyet. Havi 20 dollárba kerül.

Van egy ingyenes csomag, de kevés 2 GB tárhelyet biztosít. Kezelésenként 500 MB kereshet.

A Dropbox használatával semmiféle tudás nélküli titkosítást nem kap (olvassa el a Boxcryptor áttekintésünket, ha kiegészítőt szeretne a magánélet védelme érdekében), de van egy AES-256 bites titkosítás, amely a fájlokat pihenő és tranzit közben védi..

A Dropbox dekódolja az Ön adatait, amikor megérkezik az adatközpontba, hogy hozzáférjenek a metaadataihoz az indexáláshoz (a Boxcryptor ezt megakadályozza). Az adatokat ezután újra titkosítják. Két tényezős hitelesítés érhető el a hitelesítő adatok további védelme érdekében.

Más okok, amiket szeretünk a Dropbox

A szolgáltatás létrehozása óta csiszolt felhasználói élményt kínál. Az asztali kliens egyszerű, van egy szinkronizáló mappa és egy rendszertálca ikon a gyors hozzáféréshez. A webes felület vonzó és hozzáférést biztosít a szükséges információkhoz, miközben könnyű navigálni.

Az asztali kliens Windows, Mac és Linux rendszeren fut, míg a mobilalkalmazás elérhető Android és iOS rendszerre. Bekapcsolhatja a fényképek és videók automatikus feltöltését a telefonjáról.

Noha számos panaszunk van, amelyekről a Dropbox áttekintésünkben olvashat, az egyik olyan terület, ahol lépést tart vagy felülmúlja az összes többi szolgáltatást, a fájlszinkronizálás. Az első feltöltés után a lenyűgöző blokk szintű szinkronizálás sokkal gyorsabban feltölti a fájlokat, ezért a Dropbox magas rangsorolása a legjobb szinkronizálási cikkünkben található felhőtárolóban található..

5. Google Drive

Sok ember rendelkezik Gmail-fiókkal vagy Android-telefonnal, tehát nem csoda, hogy a Google Drive-nak több mint 800 millió felhasználója van. Segít abban, hogy a Google Drive otthoni felhasználókat célozzon meg, és rendelkezik egy ingyenes, integrált irodai csomaggal, a Google Docs néven.

A Google Drive tartalmaz verziót, amely a fájlokat 30 napig elérhetővé teszi. Dönthet úgy, hogy felülbírálja ezt az adott verzióknál, és határozatlan ideig megőrzi őket. Van egy módja annak, hogy láthassa mások által végzett módosításokat, ha a Google Dokumentumokat használja (és visszatér az előző verzióhoz). A törölt fájlokat a szemetes tárolja, amíg azokat ott sem törli.

A Google rengeteg választási lehetőséget kínál. Az ingyenes terv nagylelkű, 15 GB-os tárhelyet biztosít, amely segít a Google Drive-nak a legjobb ingyenes felhőalapú tárolási ajánlatok listáján szereplő listán. A fizetett tervek 100 GB-tól 30 TB-ig terjednek, ám ezek nem tartoznak a legjobb ár-érték arányú tervek közé. A 2 TB-os terv hatalmas 19,99 USD-t fizet. Nincs éves engedmény.

Az adatvédelem a Google számára egy ideje súlyos hely volt, mert kiderült, hogy a PRISM projekttel együttműködik. A Google megtagadta az NSA-hez való hozzáférést. A szolgáltatás beolvassa a személyes fájljait és e-maileit, hogy személyre szabott hirdetéseket, egyedi keresést és így tovább biztosítson.

A biztonsági szolgáltatások közé tartozik az AES-128 titkosítás, amely megvédi a fájlokat, miközben azokat a szerveren tárolják. Nem olyan erős, mint az AES-256, de tudomásunk szerint még nem tört meg. Kétfaktoros hitelesítés szintén jelen van.

Egyéb okok, miért szeretjük a Google Drive-ot

A Google Drive vonzó és intuitív webes felülettel rendelkezik, amely hasonló minden más Google alkalmazáshoz. Számos szolgáltatás létezik, de nem érzi túlzottan a számot. Könnyű navigálni, és valószínűleg többet fog használni, mint az asztali klienst.

Az asztali kliens az ismerős szinkronizálási modellt használja. Fájlokat tölt fel a szinkronizáló mappába helyezve. A tálca ikon lehetővé teszi a szinkronizáló mappa beállításainak konfigurálását.

Dropbox vs Google Drive
Google Drive Home

A mobilalkalmazás az Androidra telepítve van, és akkor kényelmes, ha útközben kell hozzáférnie a fájljainak. Használhatja a fájlok szerkesztésére is, ami jó érzés. Sok más felhőtároló alkalmazáshoz először töltse le a fájlt.

A Google Drive gyorsan működik, de haszna lenne a blokk szintű fájlmásolásnak. Ennek ellenére sebessége hasonló a többi szolgáltatáshoz. Nézze meg a rendelkezésre álló leggyorsabb eredményeket a Google Drive áttekintésében.

Végső gondolatok

Nézze meg a listánkat, és győződjön meg arról, hogy az Ön számára megfelelő szolgáltatást választotta. Ez lehetővé teszi, hogy időben visszatérhessen és kijavítsa ezeket a hibákat, miközben megóvja a fájlokat és olcsón tárolja azokat. Ne felejtse el, mit jelent a nulla tudás az Ön számára, miközben döntést hoz.

Korlátlan fájlverzióval és rendkívül kedvező árú árajánlatunkkal a leginkább a Sync.com kedveli a fájlokat. Az sem árt, hogy a biztonsági felső határ.

Gondolod, hogy helyesen döntöttünk, vagy szeretsz egy másik szolgáltatást, amely jobban megfelel a verziózáshoz? Mondja el nekünk a hozzászólásokban. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me