A legjobb felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatások Mac-hez – Frissítve 2020

Számtalan módon el lehet veszíteni a Mac-en tárolt adatokat. Teljesítmény-túlfeszültség, lopás, véletlenszerű meghibásodás, HFS + hibák (amíg a High Sierra-ra nem frissítették) és mindegyik veszélyezteti az értékes fájlokat. A fájlok védelmének legjobb módja az egyik legjobb online biztonsági mentési megoldásunk használata, és tovább választottuk a Mac legjobb felhőalapú biztonsági mentését. Kedvencünk több okból is a Backblaze, de mások is érdemelnek említést.


Ha nem biztos benne, hogy a felhő a mi dolgunk, akkor is van egy legjobb Mac biztonsági cikk, amely egy kicsit többet beszél az Ön lehetőségeiről online, hardver és hibrid mentés esetén. Van egy Time Machine áttekintés is, ha az Apple hardver opciója csillapítja a legjobban. Ha nincs ilyen lehetőség, vessünk egy pillantást a felhőalapú biztonsági mentés öt legjobb szolgáltatóra, amely lehetővé teszi az adatok távoli szerverekön való tárolását..

A legjobb felhőalapú biztonsági mentés Mac-re 2020-ra

Legjobb Cloud Backup for Mac: Backblaze

Könnyen kezelhető felülettel, versenyképes árképzéssel és korlátlan tárolással a Backblaze nem csak a legjobb Mac biztonsági másolat; az első helyet kap az összes online biztonsági mentési véleményünk között. Ha Mac-et használ, akkor valószínűleg értékelni fogja azt a szoftvert, amely egyszerűsített és könnyen használható. A Backblaze minden bizonnyal összhangban van a Mac élményével, mivel az indulás nem lehetett egyszerűbb. Töltse le az alkalmazást, és a többit meg fogja tenni.

Nem is kell aggódnia, hogy mennyi adat szinkronizálódik, mivel a Backblaze korlátlan helyet biztosít Önnek. A Backblaze automatikusan konfigurálja a biztonsági mentéseket is, így nem kell saját magának tennie. Noha lehetőséget ad arra, hogy testre szabja viselkedését, ha szeretné, egyszerűen úgy dönt, hogy engedi, hogy az összes munkát elvégzi..

Ha külső meghajtókat tesz igénybe a kisebb SSD-k helyreállítása érdekében, amelyek általában a Mac-ekkel érkeznek, ezeket a Backblaze fedezi és a számítógép korlátlan adatai között szerepelnek..

A Backblaze szintén integrálva van a macOS-ba, mint a legtöbb más biztonsági mentési szolgáltató. Ahelyett, hogy külön alkalmazást biztosítana a beállításokhoz, a Backblaze közvetlenül a „rendszerbeállítások” részben is konfigurálható, a vezérlőközpontban, ahol finomhangolhatja az összes többi beállítást is..

A Backblaze előtérbe helyezi a könnyű használatot, miközben nagyon biztonságos szolgáltatást kínál. Az Ön adatai biztonságosak lesznek, mielőtt elhagynák a számítógépet 128 bites AES titkosítással. Az átvitel biztonságossá tétele érdekében a Backblaze a TLS-t használja, amely egy másik szokásos titkosítási módszer, amely ténylegesen megtörhető. A legtöbb felhasználó számára ennek elégnek kell lennie.

Ha azonban a legmagasabb szintű biztonságot kívánja biztonsági mentéseihez, akkor a Backblaze szintén ismeretlen biztonságot nyújt. Beállíthat egy privát titkosítási kulcsot, hogy csak Ön tudja visszafejteni az adatait. Ez lehetetlenné teszi a Backblaze számára a jelszó helyreállítását, ha elfelejtette, de ezt óvatosan tegye.

Ezek a biztonsági intézkedések szintén csak akkor hatékonyak, ha Ön csak a fiókjához fér hozzá. Minden szolgáltatásnál be kell állítania egy biztonságos jelszót, de a Backblaze extra védelmet kínál kétfaktoros hitelesítéssel, így még ha valaki megszerezte a jelszavát, akkor is szüksége lenne a telefonjára a bejelentkezéshez..

Más okok, amelyeket szeretünk a Backblaze-nek

A visszatérítések rugalmasak; A Backblaze .zip fájlokat kínál, vagy USB flash meghajtót vagy merevlemezt szállíthat Önhöz, ha az internet sebessége egyébként akadályozza az adatok visszaszerzését..

A haladóbb felhasználók örömmel veszik tudomásul, hogy annak ellenére, hogy a Backblaze könnyen használható megközelítést alkalmaz, még mindig vannak tisztességes testreszabási lehetőségek, beleértve az ütemezést, a gázelemzést és a fájltípus-kizárásokat..

A Backblaze e-mailen, élő csevegőn vagy jól megírt tudásbázison keresztül is szilárd támogatást nyújt. Az e-mailekre munkanapon belül választ kell adni, alapos válaszokkal. Összességében a szolgáltatás egyszerűen a legjobb odakinn, további részletekért olvassa el a Backblaze áttekintésünket.

Én vezetek

Az IDrive egy nagy teljesítményű szolgáltatás, amely ritka esetekben töltődik be, amikor a Backblaze nem igazán megfelelő. Versenyképes árazással, magas adatkorlátozásokkal és korlátlan eszközökkel az IDrive lehet a legjobb választás, ha túl sok számítógép van a Backblaze használatához. Olvassa el az IDrive áttekintését a teljes képről.

Az IDrive nem olyan felhasználóbarát, mint a Backblaze, de nagyon jó szolgáltatást kínál. Mivel az IDrive korlátozott tárhelyű, ezért manuálisan kell kiválasztania, hogy mely mappákat készítsen biztonsági másolatot a telepítéskor.

Ez a kézi eljárás némileg fájdalmat jelent a Backblaze korszerűsített beállításához képest, de ha több gépet készít a biztonsági mentésről, akkor a folyamat az adatokat az IDrive szerverein menti el. Szerencsére az IDrive rendelkezik néhány alapértelmezett mappával, amelyek ésszerűek.

Az IDrive rengeteg testreszabási lehetőséget kínál, beleértve egy rendkívül részletes ütemezési oldalt és az IDrive használatának lehetőségét a helyi és a távoli szerverek biztonsági mentésére. Ha nem szeretne ütemezni, akkor az IDrive rendelkezik „folyamatos adatvédelemmel”, amely a fájlok módosítása után 15 percen belül frissíti a biztonsági másolatot..

Ezenkívül azok a felhasználók, akiknek extra biztonságra van szükségük, értékelni fogják, hogy az IDrive lehetővé teszi egy privát titkosítási kulcs használatát az első használat megkezdésekor. Ez azonban letiltja a fájlmegosztást és a fájlok szinkronizálását. Ha nulla tudással rendelkező szolgáltatóra és szinkronizáló mappára van szüksége, külön szolgáltatásra van szüksége, amiről a Sync.com áttekintésünkben olvashat..

Míg az IDrive felhasználói felülete meglehetősen elavult, és hiányzik a legtöbb Mac-orientált szoftver érzetétől (például: az IDrive automatikusan létrehoz egy asztali parancsikont. Az OS X 2001-es megjelenése óta ezt a dokkolót is használtuk), továbbra is magas érték, testreszabható megoldás több számítógépet használó személyek számára.

Az IDrive 256 bites AES titkosítást használ a fájlok biztonságának megőrzése érdekében. Ez a protokoll még soha nem volt feltörve, és biztonságban fogja tartani a fájljait, mindaddig, amíg a potenciális számítógépes bűnözőnek nincs kulcsa.

Az IDrive támogatja a magán titkosítási kulcsokat mindenki számára, aki nem engedheti meg magának, hogy adataihoz bármilyen körülmények között hozzáférhessen. A szolgáltatást úgy lehetne továbbfejleszteni, hogy lehetővé teszi egy privát titkosítási kulcs aktiválását az IDrive használatának megkezdése után, és kétfaktoros hitelesítés végrehajtásával, azonban.

Az IDrive versenyképes árazási modellt is kínál. Évente el kell köteleznie magát, de ingyen, határozatlan ideig felhasználhatja az 5 GB-ot. Ez lehetővé teszi, hogy megismerkedjen a szoftverrel, mielőtt feliratkozna a teljes előfizetésre. Évente 52,12 USD-ért 2TB-ért, ez csak kissé drágább, mint egyetlen Backblaze terv. Ha egynél több számítógépet használ, és 2 TB-nál kevesebb marad, akkor ez gyorsan megtérül.

Egyéb okok, melyeket szeretünk, az IDrive

Noha az IDrive rendelkezik adatkorlátokkal, nem fogsz belemenni egy kemény mennyezetbe. Több adatot tárolhat, mint amennyit a terv lehetővé tesz, de díjat számítunk fel. Noha a díj frusztráló lehet, ez azt jelenti, hogy vészhelyzetben a határértéknél többet tárolhat a terv azonnali frissítése nélkül. Ha többet szeretne tudni arról, hogy a sapkák hogyan működnek, olvassa el az IDrive áttekintésünket.

Az IDrive tartalmaz továbbá egy szinkronizáló mappát, például a Google Drive vagy a Dropbox, hibrid szolgáltatássá. Az IDrive egyaránt megoldás lehet számítógépének biztonsági mentésére és szinkronban tartására. Ez akár telefonjára is kiterjed, mivel az IDrive egy alkalmazást kínál iOS-ra és Android-ra egyaránt, így minden fotóját felhőben tudja tartani..

Az IDrive 5 GB-os ingyenesen kínál (elvégre ez az egyik legjobb ingyenes tárhely-szolgáltatónk), tehát nincs ok arra, hogy ne nézd meg.

CloudBerry biztonsági mentés

A CloudBerry minden bizonnyal szokatlan biztonsági mentési szolgáltatás, mivel valójában nem kínál tárhelyet. Ez egy alternatív megoldás, amely a biztonsági szoftverek egyszeri fizetésének és a különféle külön tároló-szolgáltatók rugalmas előfizetésének formájában érkezik. Van egy teljes CloudBerry biztonsági másolat-áttekintés az Ön olvasási örömére.

A CloudBerry messze nem egy egyszerű mentési megoldástól. Úgy tervezték, hogy azok, akik jobban ismerik a felhőmegoldásokat, vagy az informatikai szakemberek. Ha nem ez vagy, akkor valószínűleg jobban szolgál egy olyan megoldás, mint a Backblaze.

A tároló szolgáltatót és a biztonsági másolatot létrehozni kívánt mappákat, valamint az egyéb konfigurálható lehetőségek hosszú listáját manuálisan kell beállítania. Ez sok felhasználónak félelmetesnek tűnik, de a biztonsági mentések teljes testreszabásának képessége (ideértve az egyszerűsített hibrid biztonsági mentéseket is) pontosan mire vágyhatja meg a felhőalapú szolgáltatásokat..

Van azonban néhány korlátozás a CloudBerry számára Mac rendszeren. A blokk szintű biztonsági mentés és a képek biztonsági mentése még nem érhető el. Ha ezek nem foglalkoznak megszakítókkal, és egy nagyon testreszabható rendszert keres, a CloudBerry lehet a válasz..

A CloudBerry Backup biztonságossága a választott tárolási szolgáltatótól függ. A CloudBerry akár 256 bites AES titkosítást is kínál privát kulcsokkal. Ha kihasználja ezt, a CloudBerry rendkívül biztonságos. Ezt nem támogatja mind a 65 terv, amellyel a CloudBerry kompatibilis, tehát további kutatásokat kell végeznie a terv kiválasztásakor..

Egyéb okok, amelyek tetszik a CloudBerry biztonsági mentéshez

A CloudBerry minden bizonnyal az informatikai tapasztalattal rendelkezőknek és a vállalkozásoknak szól (könnyedén megnyerte a legjobb SMB biztonsági mentési csatát). Az egyszeri 30 dolláros költség az alapvető engedélyért méltányos, bár a további díjak meglehetősen gyorsan felhalmozódhatnak. A CloudBerry sokoldalúságának köszönhetően jól használható valaki, aki olyan platformközi megoldást keres, amely magában foglalja a macOS rendszert futtató gépeket.

SpiderOak ONE

A SpiderOak mindenekelőtt a biztonságot és a magánélet prioritását élvezi, és időt fordít arra, hogy a blogjában általános biztonsági cikkeket tegyen közzé, bárki számára, függetlenül a tagságtól. Ennek ellenére tiszta és könnyen kezelhető felületet tart fenn, ami nagyon vonzó ajánlatot jelent a kevésbé tapasztalt felhasználók számára, akik csak további adatvédelmet akarnak. A SpiderOak-ról szóló teljes véleményünket elolvashatja erről a szolgáltatásról.

A SpiderOak felület „kezelése” fülje hozzáférést biztosít olyan információkhoz, amelyek más szolgáltatások eléréséhez szükségessé teszik a webhely felkeresését. Itt nyomon követheti mindazt, amelyet a SpiderOak szerverekre tárolt. Ez megkönnyíti a fájlok helyreállítását vagy összekapcsolását.

Figyelemmel kell kísérnie, hogy mennyi tárhelyet használ a SpiderOakként a tárolási összegek, és a kisebbek korlátozó jellegűvé válhatnak, ha a teljes Mac biztonsági másolataival foglalkoznak..

Az eddigi többi választással ellentétben a SpiderOak alapértelmezés szerint nulla tudással rendelkezik. A biztonsági szint eléréséhez nem kell külön konfigurálást végeznie. Az Ön adatait 256 bites AES titkosítással is biztonságossá teszik, és a TLS használatával továbbítják.

A SpiderOak meglehetősen drágább, mint az első két választásunk, bár a Backblaze és az IDrive számára is lehetőség van egy privát kulcs használatára. A fő jellemző, amelyet meg kell szereznie, egy nulla tudás nélküli biztonsági mentés, amely szintén szinkronizálási szolgáltatásként működhet.

Egyéb okok, amik tetszik a SpiderOak ONE

A szinkronizálás és a megosztás a biztonsági mentési szolgáltatással együtt lehetővé teszi a SpiderOak rugalmas többfunkciós megoldást. A fájlok megoszthatók a SpiderOak alkalmazásban hivatkozások segítségével. Érdemes megjegyezni, hogy a megosztott hivatkozásokat nem titkosítja egy privát kulcs. Szerencsére a SpiderOak jó munkát végez.

Carbonite

A Carbonite hasonló megközelítést alkalmaz a Backblaze-hez, amikor egy eszközönkénti tervet biztosít korlátlan tárolással és egyszerű, könnyen használható rendszerrel. Ha korábban már használta a CrashPlan-t, akkor ismeri a Carbonite-t, mint a korábbi iparági vezető által javasolt CrashPlan-alternatívát. Elolvashatja a teljes karbonit-értékelést.

A karbonit többnyire automatikus. A letöltés után automatikusan működni fog, kivéve, ha testreszabja a futásmódját. Az ütemezése kissé nagyobb testreszabhatóságot kínál, mint a Backblaze, de alapértelmezés szerint ugyanazt a folyamatos beállítást használja, hogy a biztonsági másolatok mindig naprakészek legyenek..

A Carbonite több lépésről lépésre nyújt helyreállítást, mint a Backblaze, lehetővé téve a fájlok közvetlenül az eredeti helyükre történő helyreállítását az alkalmazáson belül. Nem kell letöltenie .zip-archívumot, és manuálisan ki kell töltenie a fájlokat.

A karbonit hasonlóságai a Backblaze-hez kiterjednek biztonságára. 128 bites AES titkosítást használ, átvitele TLS titkosítással és opcionális nulla tudást igénylő szolgáltatást kínál, amelyet manuálisan engedélyezni kell. A karbonitnak van egy kis különbsége abban, hogy magán titkosítási kulcsok használatakor 256 bites AES titkosításra vált. A karbonit kétfaktoros hitelesítést is biztosít, hogy biztonságban tartsa magát jelszó lopás esetén.

Az ügyfélszolgálat olyan terület, ahol a Carbonite megkülönbözteti magát a Backblaze-től. A telefonos támogatás heti hét napon, reggel 8: 30-tól 9: 20-ig elérhető. EST. Az e-mail támogatás is gyors és alapos. A Carbonite 48 díjat is nyert az ügyfélszolgálatért. Ezen felül minőségi tudásbázist kínál azoknak a felhasználók számára, akik maguknak akarnak hibaelhárítást végezni.

A karbonit 10 dollárral többet ér, mint a Backblaze évente, külső meghajtó biztonsági mentése és havi fizetési terv nélkül. Ez az áremelkedés lehet, hogy megéri, ha a Carbonite extra funkcióit kívánja használni, de a legtöbb felhasználó számára a Backblaze valószínűleg jobb.

Egyéb okok, amik tetszik a karbonit

A Carbonite legfeljebb három hónapig kínál verziót, két hónappal hosszabb ideig, mint a Backblaze. Ez a kiegészítő idő nagyon értékes lehet, ha hosszú távú munkát végez, amelyet esetleg meg kell téríteni.

A Carbonite iOS és Android alkalmazás is készíthet biztonsági másolatot fotókönyvtáráról. Mivel a karbonit terv korlátlan tárolással rendelkezik, el is távolíthatja magát anélkül, hogy aggódnia kellene az utolsó néhány gigabájt miatt.

Következtetés

A legtöbb felhasználó számára a Backblaze egyértelmű győzelmet nyer, korlátlan biztonsági mentést kínálva Mac-é számára egy egyszerű, jól integrált csomagban, megfizethető áron. Ha konkrétabb igényei vannak, az IDrive kielégítheti azokat, akik több számítógépet használnak, és a CloudBerry hatékony megoldást kínál az informatikai szakemberek számára.

Megoldja a Backblaze a biztonsági mentési igényeit, vagy szüksége van-e egy szűk termékre? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map