A legjobb felhőalapú biztonsági mentés a Synology 2020-hoz

A Synology munkaállomásokat otthonokban és szervezetekben használják nagy mennyiségű adat tárolására egy központi tárolóhelyen, amelyhez a felhasználók LAN (helyi hálózat) útján férhetnek hozzá. Az ötlet az, hogy egyetlen fájlmásolatot készítsen több felhasználó számára. Összegyűjtöttem az öt legfontosabb felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatást, hogy segítsék ezt.

Nyilvánvaló, hogy a Synology eszközök nagy mennyiségű adatot tárolnak, és ennek elvesztése katasztrofális lehet. Az otthoni felhasználók számára a Synology NAS eszközök a következők mentésére használhatók:

  • Multimédia fájlok
  • Biztonsági rendszerek
  • Intelligens TV-k
  • Egyéb eszközök

Míg a szervezeteknél ezek az eszközök felhasználhatók adatok központosított helyről történő elérésére. Elsősorban azért, mert az adatok tárolására szolgáló központosított helyként nincs párhuzamos. Ezért elengedhetetlenné válik az adatok biztonsági mentése a Synology készülékeken.

A legjobb felhőalapú biztonsági mentés a Synology 2020-hoz

CrashPlan 5,99 USD
Havonta
Korlátlan GB
ElephantDrive25,00 USD
Havonta
50GB
HiDrive6,45 USD
Havonta
100GB
Gleccser mentés0,007–0,113 USD
Havonta
1GB
Symform50,00 USD
Havonta
500GB

Noha számos felhő biztonsági mentési szolgáltatás érhető el, meglepően kevés olyan, amely biztonsági mentést kínál a Synology eszközök számára. Plusz, mivel valószínűleg nagy mennyiségű adatot fog biztonsági másolatot készíteni, az is fontos, hogy válasszon egy megfizethető és biztonságos felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatást. A helyes döntés meghozatalának elősegítése érdekében öt legmegfelelőbb mentési lehetőséget készítettem a Synology számára.

Hogyan működik ez a cikk?

Szeretnék egy percet elmagyarázni a cikk felépítésének és céljának. Ez a cikk nem az egyes szolgáltatások teljes áttekintése, inkább megpróbálom bemutatni:

  • Az összes Synology biztonsági mentési szolgáltatás összefoglalása
  • Egy kis részlet arról, hogy miért tetszett mindegyik
  • Az érvek és ellenérvek listája

Természetesen, a cikk elolvasása után azt tanácsolom, hogy szánjon időt minden szolgáltatás ingyenes ajánlatának kipróbálására, legyen az próbaperiódus vagy ingyenes fiók. Mielőtt véglegesen döntne arról, kivel készíthet biztonsági másolatot a Synology NAS eszközről.

CrashPlan

A CrashPlan segítségével korlátlan tárhelyet kap havonta 5,99 USD-ért, és ez többek között az egyik oka annak, hogy ez a felhő biztonsági mentési szolgáltatás a listánk tetején van.

Crashplan vs Carbonite: Ez a legjobb szolgáltatás

A Synology meghajtók biztonsági mentése a CrashPlanon nem olyan egyszerű, mint a személyi számítógépekről készített adatok biztonsági mentése. Ez egy kis kutatást igényel, és azt javaslom, hogy végezzük el valakivel, aki ilyen dolgokat már korábban kezelt. Mivel a CrashPlan Java alapú, az első dolog, amit meg kell tennie, a Java telepítése a rendszerre.

Töltse le a CrashPlan programot, majd telepítse és indítsa el a Synology webes felületén keresztül.

Ha már letöltötte a biztonsági mentési szolgáltatást, akkor ennek láthatónak kell lennie a csomagközpontban. Igen, az első kicsit zavaró lehet, de ha Synology eszközt használ, akkor biztos vagyok benne, hogy már megszokta ezt. Ráadásul biztos vagyok benne, hogy nem bánná, ha néhány percet töltene a fájlok biztonsági másolatának készítésére, ha az adatok biztonságát jelenti. A CrashPlan korlátlan fájlverziót is megőriz, és a törölt fájlokat könnyű helyreállítani.

Miért szeretjük a CrashPlan-ot:

Érintsük meg a biztonságot; A CrashPlan többrétegű védelmet kínál, hogy az adatok mindig biztonságosak legyenek. Először is van egy fiókjelszó, emellett a CrashPlan 448 bites helyi titkosítást is biztosít, amelynek kulcsát a felhasználó állítja be. Ez a kulcs soha nem kerül elküldésre a CrashPlan szerverére, mivel az adatokat először a helyi gépen titkosítja, majd továbbítja a szerverükre..

Olvassa el a beszámolót itt.

ElephantDrive

Az ElephantDrive számos Synology lemezállomáson előre telepítve van. A Synology biztonsági másolatai minden rétegre rendelkezésre állnak, beleértve a lite egyet, amely 2 GB ingyenes tárhelyet kínál. Az ElephantDrive a Synology meghajtókkal van integrálva, ami azt jelenti, hogy nem kell aggódnia a háttér-fájlok kezelése és a Synology meghajtó biztonsági másolatának készítésére szolgáló parancsok miatt..

ElephantDrive áttekintés

Először hozzá kell férnie és telepítenie kell az Elephant Drive rendszert egy DMS-en keresztül a Csomagtelepítőhöz.

Amint rákattint, megnyílik egy telepítővarázsló, amely végigvezeti Önt a telepítési folyamaton. És ez az; nincs más dolgom. A felhőalapú biztonsági mentés támogatja a 10-től 16-ig terjedő Synology eszközöket. Az ingyenes 2 GB-os csomag mellett a fizetett csomagok havonta 9,99 USD-t tesznek ki 1 TB adatért, és 39,95 USD -tól havonta 2 TB adatért..

Az ElephantDrive olyan funkciókat is kínál, mint az ütemezés, a növekményes biztonsági mentés, a folyamatos biztonsági mentés és a sávszélesség csökkentése. Ez a felhőszolgáltatás asztali, internetes és mobilalkalmazásokon keresztül is elérhető. Miközben nincs fájlszinkronizálás, a fájlmegosztás továbbra is rendelkezésre áll. Korlátlan fájlverziót tárol, amelyhez a felhasználók később férhetnek hozzá.

Miért szeretjük az ElephantDrive-ot:

Az ElephantDrive adatvédelmi lehetőségei szintén lenyűgözőek. Mivel az ElephantDrive az Amazon S3 szervereket használja az adatok tárolására. Aztán van 256 bites helyi titkosítás, és határozottan javaslom egy személyes titkosítási kulcs beállítását. Van 256 bites kiszolgálói titkosítás is.

Összességében az ElephantDrive kiváló felhőalapú biztonsági mentési lehetőség a Synology eszközökhöz. Különösen akkor, ha az első 2 GB ingyenes, de ha 1 TB-nál több adatot szeretne biztonsági másolatot készíteni, és nem gondolja az extra munkát, a CrashPlan ajánlom helyette.

Olvassa el az ismertetőt

HiDrive

A HiDrive működését a Strato hajtja, amely Európa egyik legnagyobb web hosting szolgáltatása. A kezdeti 5 GB-os ingyenes tervvel és a Synology eszközökkel való közvetlen integrációval ez egy kiváló lehetőség az adatok biztonsági mentésére. Noha az asztali klienst nagyon könnyű használni, nincs lehetősége a biztonsági mentések ütemezésére vagy automatizálására. És ez nagy problémát jelenthet a felhasználók számára, akik jelentős mennyiségű adatgal rendelkeznek, amelyet biztonsági másolatot kell készíteni.


www.free-hidrive.com

A fájlok megosztása opció a HiDrive segítségével. A felhasználók linkeket hozhatnak létre, és a címzetteknek csak olvasási vagy szerkesztési hozzáférést biztosíthatnak. A fizetett tervek lehetővé teszik a jelszavak beállítását a fájlhivatkozásokhoz. A HiDrive nem pontosan menti a fájl különféle verzióit; pillanatképeket készít a teljes biztonsági mentésről, meghatározott időközönként.

A beállításokban kiválaszthatja, hogy a HiDrive milyen időközönként készítse el ezeket a biztonsági mentési pillanatképeket. Sajnos a biztonság elmarad a HiDrive-tól. Nincs privát titkosítás, ami csalódást okoz. Valójában szintén nincs szerveroldali titkosítás. A fájlok titkosítva vannak, amikor át vannak, SSL-titkosítással. Úgy tűnik, hogy a webhely és az asztali kliensek funkciói is korlátozottak.

Miért szeretjük a HiDrive-t:

Telepítheti a HiDrive rendszert a rendszerére, ha akar. De a legtöbb rendszerben már telepítve van kiegészítőként, így gyors módja van az adatok biztonsági mentésének. Ez a kevés felhő biztonsági mentési szolgáltatásának egyike, amelyet maga a Synology ajánl.

Ha vannak fényképei, akkor online albumot készíthet és megoszthatja azokat. Azt is ajánlom ezt a szolgáltatást, ha egy előre telepített biztonsági mentési szolgáltatást szeretne, és nincs sok adatot a biztonsági másolat készítéséhez.

Olvassa el az ismertetőt

Gleccser mentés

Az Amazon támogatásával elmondhatom, hogy a Glacier Backup az egyik legmegbízhatóbb és megfizethetőbb szolgáltatás ebben a listában. A negyedik helyen helyezkedik el, mert nagyon alapvető biztonsági mentési szolgáltatás, és kicsit trükkös lehet kezelni, ha teljesen új vagy a Synology lemezállomáshoz és az Amazon Glacierhez. Alapvetően azt értem, hogy a szolgáltatás nem tud letölteni egy fájlt, amelyet véletlenül elveszített, vagy egy kis mappát helyreállítani.

Biztonsági másolat készítése az adatokról az Amazon Glacier-re

Amikor a Gleccser elkezdi kinyerni, sokáig tart, mivel az adatokat egyszerre lehet letölteni. A Gleccser egy másodlagos biztonsági mentési megoldás, amelyet nem akarja gyakran használni. Tökéletes illeszkedés a Synology felhasználók számára nagy archívumokkal, amelyeket meg kell biztonságosítani.

Meg kell említenem, hogy nem létezik olyan alkalmazás, amely adatokat tölthet le vagy tölthet fel, a harmadik féltől származó alkalmazások számára ez a nagyon fontos feladat van kijelölve – és ugyanúgy működnek, mint bármely más felhő biztonsági mentési alkalmazás. A Gleccser olyan funkciókkal rendelkezik, mint a sávszélesség csökkentése, a fájlok szinkronizálása és ütemezése. Az ára havonta 0,007–0,113 dollár / GB, és a pontos árazás attól függ, hogy melyik adatközponttal választja az adatokat az.

Miért szeretjük a Gleccser biztonsági másolatot: 

A gleccser 256 bites AES titkosítást használ a szerver oldalán – az adatok védelme érdekében. Nincs privát titkosítás, de belépéskor megkap egy hozzáférési azonosítót és kulcsot. A fiókba való bejelentkezéshez be kell írnia ezeket a hitelesítő adatokat, valamint a fő hitelesítő adatait.

Ha nem akarja az adatokat az USA adatközpontjában tárolni, dönthet úgy, hogy Európába vagy Ázsiába költözteti. És ez a Gleccser jelentős előnye.

Symform

A Symform minden Synology felhasználójának 10 GB-os ingyenes tárhelyet biztosít, húrok nélkül. A cég webhelye szerint ez a hely kibővíthető “korlátlan ingyenes” tárhelyig, ha a Symform számára további Synology tárhelyet önként önkéntesen megadunk.

A felhőalapú tárolási szolgáltatások tesztelése során van egy tanulságom – a „szabad” és a „korlátlan” soha nem járnak kézhez. Tehát elkezdtem többet kutatni a Symform korlátlan ingyenes tárolási igényeiről. Kiderül, hogy a Symformnak adott minden 1 GB-os Synology helyhez; 2 GB felhő helyet kap vissza.

Tehát technikailag nincs ingyenes, korlátlan tárhely, még ha 1 TB helyet foglal is el, akkor csak 2 TB felhő helyet fog kapni. Választhat olyan fizetett terveket is, amelyek 100 GB-os adatmennyiség esetén havonta 10 dollárral kezdődnek, és a rendelkezésre álló legmagasabb tárolási terv az 1 TB, amely havonta 100 USD-t fizet..

Ez egy kicsit furcsa, ha személyes teret adunk egy felhőalapú biztonsági társaságnak; soha nem tudhatod, hogyan használják.

Miért szeretjük a Symformot: 

Mivel a Symform összeállt a Synology-val, alkalmazásának telepítése ugyanolyan egyszerű, mint az ElephantDrive. Ez közvetlenül megtalálható a Packet Managerben. Van is 256 bites AES titkosítás a szerveroldalon, de nincs privát titkosítás.

Összefoglalva…

A Synology munkaállomások nagy mennyiségű adat tárolására alkalmasak, és ezek mentése ugyanolyan fontos, mint a személyi számítógépek biztonsági mentése. Sajnálatos tény, hogy nincs sok jó biztonsági mentési alkalmazás, amely kielégíti a Synology felhasználók igényeit.

Mindazonáltal minden tőlem telhetőt megpróbáltam megtalálni. És amint láthatja, a megfelelő felhőalapú biztonsági mentési szolgáltatás kiválasztása attól függ, mennyit hajlandó költeni, és mennyi időt igényel ezen szolgáltatások karbantartására. Nyugodtan ossza meg az alábbiakban felmerülő gondolatait vagy észrevételeit, és köszönöm az olvasást!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me