A legjobb Cloud IaaS (infrastruktúra-szolgáltatásként szolgáltatás) a 2020 fájlszolgáltatáshoz

Ha úgy gondolja, hogy a felhő-infrastruktúra-kiszolgálásként szolgáló megoldások nem az Ön számára, olvassa tovább: ez a legjobb felhőalapú IaaS-cikk megoldhatja az online biztonsági mentési problémáit vagy a felhőalapú tárolási ajtókat, amelyekre még soha nem gondoltál..


A megfelelő szoftverrel párosítva (egy pillanatra többet) bárki, akár otthoni, akár üzleti célokra használhatja az IaaS szolgáltatót a kritikus fájlok tárolására. Jó hír azoknak is, akik szeretik a választást: számos alkalmas felhőinfrastruktúra-szolgáltatás közül lehet választani.

Itt is van egy kevés rossz hír: számos alkalmas felhőinfrastruktúra-szolgáltatás közül lehet választani. Sok megoldást kell találnunk a megoldás eldöntésekor. Mindezek megismerése érdekében összeállítottuk ezt a cikket, amely felvázolja a ma elérhető, az IaaS által kiválasztott premier felhőt.

Míg az Amazon S3 hajlamosabban nagyobb figyelmet szentel, és a felhő IaaS piaci részesedésében 33 százalékos részesedéssel uralja, a Microsoft Azure-t inkább hajjal részesítjük előnyben, az olcsóbb tárolási költségeknek és a szerverhálózatnak köszönhetően, amely valóban meghaladja az Amazonét. A Google Cloud befejezi az IaaS világ tetején a triumvirátot, míg a kisebb gondolkodásúak számára a Wasabi és a Backblaze B2 tökéletesen alkalmazhatók korlátozottabb költségvetéssel rendelkező vállalkozások számára. 

Közelebbről elveszítjük a legjobb felhőinfrastruktúra-szolgáltatásokat, valamint az előnyeket és hátrányokat. Először azonban tegyünk néhány dolgot négyzetre.

Egyébként mi a Cloud IaaS?

A felhőfájl-tároló szolgáltatások többsége, amelyeket itt fedezünk fel a Cloudwards.net oldalán, mindent megad, amire szükség van egy adott feladat elvégzéséhez, amely általában felhőtárolás vagy online mentés, bár olyan szolgáltatásokra is kiterjedünk, mint a legjobb könyvelő szoftver vagy a legjobb jegyzetkészítő alkalmazások..

Az ilyen web alapú megoldásokat gyakran szoftver-szolgáltatásként (SaaS) nevezik. A felhő-infrastruktúra-szolgáltatásként, általában IaaS-ként rövidítve, teljesen más állat.

A teljes eszköz helyett az IaaS felhő építőeleme. Pontosabban arra a kiszolgálóterületre utal, amelyhez az interneten keresztül csatlakozhat, általában valamilyen felhőalapú számítás céljából. Ezt a felhőkiszolgáló-helyet, amint azt hamarosan megvitatjuk, általában gigabájtonként számolják fel, és gyakran tartalmaz használati díjakat is.

A felhő IaaS használatának egyik legnagyobb előnye a teljes felhőalapú szolgáltatásokhoz képest az, hogy a legteljesebb felhőalapú szolgáltatások korlátozott felhőterületet is biztosítanak. Noha vannak korlátlan online biztonsági mentési szolgáltatók, nem sok. A felhő IaaS segítségével azonban néhány gigabájtot több száz terabyte adatból készíthet biztonsági másolatot anélkül, hogy valaha is aggódnia kellene, hogy a felső határt elérje..

Ön dönti el, hogyan használja ezt a kiszolgálóterületet, akár biztonsági másolat készítéséhez, akár valami máshoz. Ha van programozási aprítéka, akkor elkészítheti saját alkalmazásokat a fájlok feltöltéséhez. Azok számára, akik könnyű utcát keresnek, fontolja meg harmadik féltől származó szoftvereket, hogy ennek célja legyen.

Ilyen harmadik féltől származó szoftverekre példa lehet az egyszerű fájlfeltöltő eszközök, például az FTP / SFTP kliensek, valamint az olyan jellegzetesebb eszközök, mint például a felhőalapú tárolás vagy az online biztonsági mentés konfigurálása..

Cloud IaaS integráció: FTP / SFTP, Cloud Storage és Online biztonsági mentési ügyfelek

A legtöbb felhőalapú IaaS-eszköznek van olyan webes felülete, amelyről külön fájlokat tölthet fel és tölthet le. Noha ez a fájlok felhőbe jutásának egyik módja, nem túl hatékony. Harmadik féltől származó eszközök egyszeri tömeges fájlátvitelére vagy állandó, automatizált kapcsolatok létrehozására (felhőtárolás és online biztonsági mentés) jelentős időt takaríthat meg..

A rendelkezésre álló legjobb fájlátviteli ügyfelek közé tartozik a Filezilla, Cyberduck, Transmit (csak MacOS) és WinSCP (csak Windows). Ezek közül részben a Cyberduck-hez vagyunk, amely megkönnyíti több fájl egyszerre történő feltöltését vagy letöltését a felhőbe és a felhőből..

A felhő tárolására kissé meglepő módon a piac elég vékony. A legjobb, amit teszteltünk, a Storage Made Easy File Fabric, amely az alább leírt legjobb IaaS lehetőségek legtöbbjével működik (bár nem a Backblaze B2). Ez a felhőalapú tárolóeszköz, amelyet általában „KKV-nek” rövidítünk, felhasználhat fájlok szinkronizálására és megosztására, vagy egyszerűen a merevlemez-hely felszabadítására, amint azt a Tárolás Könnyű áttekintése ismerteti..

Míg a tárolási megoldások ritkák, az Ön által választott felhő IaaS-sel való párosításra szolgáló online biztonsági mentési megoldások nem. A technológiai fórumokon, mint például a StackOverflow, általánosan említett két népszerűbb név közé tartozik a Duplicati és az Arq. Van egy Duplicati áttekintés és egy külön Arq áttekintés, amelyről mindkét oldalról további információt olvashat.

Ha azonban a saját online biztonsági mentést kíván készíteni, akkor a funkciók tiszta élmezőjének CloudBerry Backup-nak kell lennie..

Noha drágább, mint a Duplicati, amely ingyenes, vagy az Arq, a CloudBerry Backup költségei nem annyira korlátozóak, hogy nem is érdemes rá költeni, még az otthoni biztonsági mentéshez is. Cserébe olyan kulcsfontosságú funkciókat kap, mint a blokk szintű biztonsági mentés, a hibrid biztonsági mentés, a privát titkosítás és a testreszabható megőrzési irányelvek. További részletekért olvassa el a CloudBerry biztonsági másolat áttekintését.

Most, hogy egy kicsit tudunk a felhő IaaS-ről, mielőtt elérnénk a legjobb válogatásainkat, úgy gondoljuk, hogy érdemes részletezni azokat a kritériumokat, amelyeket ezeknek a válogatásoknak a készítéséhez használtunk..

Mi teszi a legjobb felhő IaaS-t

Ha otthoni vagy üzleti igényeinek megfelelő felhő IaaS-t keres, mindenekelőtt két tényezőre kell figyelni: költség és infrastruktúra.

Cloud IaaS költségek: Tárolási és használati díjak

A költség szempontjából a legfontosabb szempont, amelyre figyelni kell, a tárolás gigabájtonkénti költsége. Míg egyes szolgáltatások miatt a minimális tárhelyért fizetni kell, leggyakrabban csak azért fizet, amit használ, ami skálázhatóságot és költségkontrollt jelent az Ön számára.

A jobb infrastruktúrájú szolgáltatások, mint például az Amazon S3, általában több, mint 0,02 dollárba kerülnek tárolt gigabájtonként, ami elég gyorsan felszerelhető. A díjakat általában havonta számolják, tehát havonta több, mint 20 dollár terabyte-ot számíthat fel.

A korlátozottabb infrastruktúrájú szolgáltatások sokkal kevesebbet fizetnek. Például a Wasabi csak körülbelül 0,005 dollár / gigabájt, tehát körülbelül 5 dollár / terabyte / hónap.

A tárolási díjakon túl a használati díjakat is becsülik. A leggyakrabban becsült használati díjak az úgynevezett „kiszállási” díjak, amelyek egyszerűen arra utalnak, hogy mit vesz ki a tárolóból (azaz letölti).

Egyes szolgáltatások díjat számítanak az adatfeltöltésért is, különösen a hideg (archív) tárolásért. Előfordulnak alkalmi API-hívások („Kiválasztás”, „Lista”, „Letöltés” ​​és „Helyezze” stb.), Amelyek miatt aggódni kell, ha fejlesztő vagy, de leginkább ebben a cikkben ragaszkodunk a fájltároláshoz..

Szerver infrastruktúra

Amikor az infrastruktúráról beszélünk, elsősorban az adatközponti hálózatokról. Több adatközpont és több kiszolgáló ezekben az adatközpontokban általában azt jelenti, hogy gyorsabban feltöltheti a fájlokat, és később gyorsan hozzájuthat hozzájuk. A jó hálózatok felhasználónként több kiszolgálót jelentenek, és megkönnyítik az adatközpont közelebbi megtalálását, és ezek mind hozzájárulnak a hálózati torlódások csökkentéséhez..

A Cloud IaaS szolgáltatások, különösen azok, amelyek drágábbak, mint például az Amazon S3 és az Azure, általában jobb adatátviteli sebességet eredményeznek, mint az önálló felhőtárolási vagy online biztonsági mentési szolgáltatások. Különösen igaz ez az utóbbi esetben: míg az értékorientált szolgáltatások, például a Carbonite és az IDrive jól néznek ki papíron, ez fájdalmasan lassú lehet, ami főként a korlátozott hálózatoknak köszönhető..

Most, hogy mindezt egyenesen megkaptuk, menjünk a választásunkhoz.

A legjobb Cloud IaaS: Microsoft Azure Storage

Amikor az Amazon S3 és a Microsoft Azure között választjuk a felhőfájl-tárhelyeket, végül a Microsoft Azure-ra szálltunk, mert kevesebbet fizet, és nagyobb a hálózata. Ez a szolgáltatás jól működik mind a Storage Made Easy, mind a CloudBerry biztonsági másolat esetén, kiváló felhasználói élményt nyújtva.

Noha soknak nem lesz nehéz az Azure-ot saját magának kitalálnia, összeállítunk egy kezdő útmutatót az Azure-hez való biztonsági mentéshez azok számára, akik gyorsan szeretnének segítséget kapni a merevlemezek védelméről a CloudBerry Backup használatával. Az Azure kompatibilis a Duplicati-val, egy olyan biztonsági mentési szoftverrel is, amely nem olyan szolgáltatáscsomagolt, mint a CloudBerry, de ingyenesen érkezik (olvassa el a Duplicati-áttekintésünket).

Microsoft Azure tárolási költségek

Az Azure-nak különféle költségei vannak, attól függően, hogy milyen típusú tárolást használ, az opciók között szerepel az Azure Files, Azure Lemezek és Azure Blobok. Felhő-tárolásra és biztonsági másolat készítésére a Blob-okat érdemes használni, mert támogatják a nem strukturált adatokat.

A blobtárolás a Microsoft Azure-en többszintű és gigabájt / hónap alatt kerül kiszámlázásra. Meleg vagy hideg tárolást választhat attól függően, hogy milyen gyakran kívánja elérni a fájljait.

A meleg és a hideg tárolás mind a „helyi redundáns tárolás” (LRS), mind a „földrajzi redundáns tárolás” (GRS) opciókkal jár. Az LRS tarifák olcsóbbak, de a vödrök csak egy földrajzi régióban vannak tárolva, míg a GRS tarifák többe kerülnek, de a felesleges adatokat szélesebb régióban tárolják, így a gyors hozzáférés érdekében, függetlenül attól, hogy hol tartózkodsz a világon..

Tervek: Forró (LRS): Forró (GRS): Hűvös (LRS): Hűvös (GRS): Archívum (LRS): Archívum (GRS):
Első 50 TB:$ 0,0184$ 0,0208$ 0.01$ 0,0334$ 0,002$ 0,004
Következő 450TB:$ 0,0177$ 0,0200$ 0.01$ 0,0334$ 0,002$ 0,004
Több mint 500 TB:$ 0,017$ 0,0192$ 0.01$ 0,0334$ 0,002$ 0,004

Az LRS forró tárolása valószínűleg az, amelyet felhőalapú tároláshoz vagy biztonsági másolat készítéséhez kíván használni, ha otthoni vagy kisvállalkozói felhasználó. A költség 0,0208 USD-ra nő az első havi 50 TB tárhely. Ez 1 TB-ért 20,80 USD.

Forró tároló használata esetén a fájlok feltöltése vagy letöltése nem terheli használati díjat. Az LRS hűvös tárolása 0,0025 USD / gigabájt tölti fel és 0,01 USD / gigabájt tölti le a fájlokat. A GRS hűvös tárolása 0,005 USD / gigabájt feltöltése és ugyanaz az ár, mint az LRS hűvös letöltése.

Microsoft Azure Storage Server Network

A kiszolgáló-hálózat méretét illetően a Microsoft Azure megteszi a tortát: a világon több mint 50 különböző régió található, adatközpont-hálózatokkal. Szerver létesítményekkel rendelkező országok között szerepel az Egyesült Államok, Kanada, Brazília, Franciaország, Németország, az Egyesült Királyság, Ausztrália, India, Japán, Korea és Kína. A kiszolgálók hamarosan Dél-Afrikába érkeznek.

Ezen országok közül soknak több webhelye is van. Például az Egyesült Államokban adatközpontok vannak a nyugati parton és a keleti parton, valamint az Egyesült Államok északi és déli részén..

Röviden: nagyjából tárolhat adatokat bárhol a világon. A felhőalapú szolgáltatások sokasága azt jelenti, hogy a hálózati torlódásokat is ellenőrzik.

Az Amazon, az Azure, a Google Cloud és a Backblaze összehasonlító részében ténylegesen azt találtuk, hogy az Amazon felülmúlja az Azure-t, amikor a sebességről van szó, bár méltányossá tettük, csak azt is teszteltük, hogy az Egyesült Államok keleti részén valószínűleg valószínűleg haladtunk volna a világ sebességének tesztelésén. , Az Azure keze lenne.

Amazon S3 & Amazon Gleccser

Noha az Amazon S3-at az Azure mögött rangsoroljuk, nem tagadhatjuk, hogy ez szoros verseny. A Microsofthoz hasonlóan az Amazon hatalmas adatközpontokkal is rendelkezik, ami jobb fájltöltési és letöltési sebességet jelent az Ön számára. Az Amazon S3 tárolása nem olcsó, de az elmúlt években drámai módon csökkentek a költségek. Ha csak fájlokat szeretne biztonsági másolatot készíteni, és nem igényel rendszeres hozzáférést, akkor választhat az Amazon Glacier-re is, egy archív IaaS opcióra, amelynek sokkal alacsonyabb tárolási költsége van, de lassabb sebességgel fut..

Az Amazon S3 kezdetben kissé nehezen használható, mivel a hozzáférés a nagyobb Amazon Web Services (AWS) platformon van eltemetve, amely sokkal több felhőszolgáltatást nyújt, mint a fájlok tárolása önmagában..

Megint arra törekedtünk, hogy az Amazon S3 útmutatóval hozzuk létre az élményt az olvasók számára. Az útmutató a fájlok biztonsági mentésére összpontosít, és kiemeli az S3 kapcsolat létrejöttét a CloudBerry Backup segítségével.

Amazon S3 költségek

Az Amazon S3 segítségével kipróbálhatja a szolgáltatást egy fillért sem költve, köszönhetően az 5 GB-os fájltárolásnak és a 15 GB-os ingyenes adatátvitelnek. Még ha ez is számodra elegendő, az ajánlat csak egy évre szól.

Az Amazon S3 tárolási költségei többszintűek. Ezenkívül három különféle típusú tárolás is létezik: szokásos, szokásos és az Amazon Glacier.

A szokásos tárolás forró tárhely: olyan tárhely, amelyhez gyakran hozzáférnie kell. Míg a tárolási költségek magasak, az adatok feltöltése és letöltése gyorsabb, a használati arány pedig alacsonyabb.

Első 50 TB:$ 0,023
Következő 450TB:$ 0,022
Több mint 500 TB:$ 0,021

Legfeljebb 50 TB-ig havonta 23,00 USD-t fog fizetni terabyte-ban, ami, amint már korábban mondtuk, kissé meredek. Még akkor is, ha 500TB-nál többet használ, a kedvezményes áron továbbra is 21,00 dollárt fog fizetni terabyte-nként. Ez azt mondta, hogy az S3 körülbelül egynegyede a Rackspace Cloud Files költségeinek, tehát ott van.

Az Amazon S3 Standard adatgyűjtési (kiszállási) költségeit a következő táblázat ismerteti. Az S3 Standard használatával az adatok feltöltése – hurray – ingyenes.

Első 1 GB havonta:Ingyenes
Legfeljebb 10 TB havonta:0,090 USD / GB
Következő 40 TB havonta:0,085 USD / GB
Következő 100 TB havonta:0,070 USD / GB
Következő 350 TB havonta:0,050 USD / GB

Az Amazon Glacier eközben mindössze 0,004 USD / gigabájtba kerül. Az Amazon S3-val ellentétben azonban az Amazon Glacier-hez való adatfeltöltésért szintén díjat számít fel. Az arány 0,05 USD / 1000 kérelem.

A letöltéshez legfeljebb 1 GB Glacier fájlokat tölthet le. Ezt követően a tömeges adatkeresés 0,0025 dollár / GB-ban, további 0,025 dollár / 1000 kérelem költsége. Mivel a gleccser visszakeresése lassú, többet is fizethet a gyorsított visszakeresésért.

Az S3 Standardhoz hasonlóan, az Amazon Glacierrel végzett egyéb tranzakciókért, beleértve az Amazon S3 és az nem Amazon alkalmazásokat, számos egyéb díjat számítanak fel..

Dióhéjban az Amazon IaaS tárolásának költsége nemcsak drága, hanem zavaró is. Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan működik ez az egész, ha sok adatot kíván tárolni, és gyakran tölti le. Különösen ügyeljen arra, ha az Amazon S3 alkalmazást kívánja alkalmazásfejlesztésre.

Amazon S3 szerverhálózat

Az árazási struktúra fejfájást okozhat, de egyeseknek megéri a gyors adatfeltöltés és letöltés, ami különösen hasznos nagy biztonsági mentési munkákhoz. Ezek a sebességek, amint már említettük, az Amazon hatalmas globális felhőkiszolgálói hálózatának köszönhetően.

Négy amerikai település található, kettő az Egyesült Államok keleti részén (Észak-Virginia és Ohio) és kettő az Egyesült Államok nyugati részén (Kalifornia és Oregon). Van még egy észak-amerikai szerver Kanadában és egy Dél-Amerikában (São Paulo).

Wasabi forró felhő tárolása

Amint azt a Wasabi áttekintésünkben felfedezik, összességében imádjuk ezt a felhőinfrastruktúra-szolgáltatást. Ez elsősorban azért van, mert a Wasabi forró felhőalapú tárolást biztosít olyan sebességgel, amellyel egyetlen szolgáltató sem, még a Backblaze B2 sem képes egyeztetni.

Ugyanakkor, mint például a Backblaze B2, a kompromisszum infrastruktúra, amelyhez egy pillanat alatt eljutunk. Igaz, ha úgy gondoljuk, hogy a Wasabi az Amazon S3 felhő IaaS spektrumának másik oldalán ül.

Noha a felhőalapú IaaS szolgáltatók viszonylag újok voltak, a Wasabi nagy munkát végzett, biztosítva, hogy sok népszerű szoftver szolgáltató támogatja. A partnerek között szerepel a CloudBerry biztonsági mentés, a Storage Made Easy és az Otixo, egy több felhő kezelő szolgáltatás (olvassa el az Otixo áttekintésünket).

Egy másik dolog, amit szeretünk ezzel a szolgáltatással kapcsolatban, az, hogy ügyfélszolgálati csapata eddig érzékeny és személyes volt. Mindig gyors, pontos válaszokat kapunk. A kis- vagy akár a nagyvállalatoknál gyakran nem ez a helyzet.

Wasabi költségek

A Wasabi nemcsak olcsó, hanem árazási felépítése is egyszerű. Nem kell megpróbálnia megfejteni azokat a töltési információkat tartalmazó oldalakat, amelyek esetleg vagy nem vonatkoznak rád, mint az Amazon S3 esetén. A mindennapi fogyasztók számára ez nagy plusz a felhasználói élmény szempontjából.

Összességében a Wasabi körülbelül 80 százalékkal olcsóbb, mint az Amazon S3. Ez a költség egy havi 0,049 USD / gigabájt. Ez alig kevesebb, mint 5 dollár / terabyte havonta, amit biztosak vagyunk abban, hogy ízléses üzletnek tekintjük.

Még ennél is finomabb, hogy a Wasabi Hot Cloud Storage használatával nincs kijárat vagy egyéb használati díj. Nem fizet a fájlok feltöltéséért, vagy akár a letöltéséért.

A Wasabi menekülési terve viszonylag új. Van egy régi Wasabi terv is, amely a letöltésért 0,04 USD / gigabájt díjat számít fel. E tervvel azonban a tárolás olcsóbb, havi 0,039 dollár / gigabájt.

A számokat össze kell gravíroznia, hogy kitalálhassa, melyik terv működik legjobban az Ön igényeinek. A jó hír az, hogy ha hibázik, az nem kerül sokba, és később válthat a tervek között.

A Wasabi egyetlen ütése az, hogy legalább 1 TB tárhelyet kell vásárolnia. Ennek ellenére a legtöbb alternatíva megtakarításával végül nagy megtakarítást érhet el.

Wasabi szerver hálózat

A Wasabi vagy rendelkezik egy vagy két adatközponttal, attól függően, hogy mikor olvassa ezt a cikket. A társaság egy olyan társasággal indult, amely Ashburn-ben (Virginia) található, de valamivel 2018 júniusában tervezi egy újabb Oregonban található székhelyét..

Mégis, ez nem sok szerver központ, legalábbis a versenyhez képest. Ennek eredményeként a Wasabi népszerűségének növekedése esetén lassulások tapasztalhatók, még akkor is, ha az Egyesült Államokban tartózkodik. Saját belső teszteink azt mutatták, hogy a sebességek nem egyeznek meg a szélesebb körben elosztott IaaS szolgáltatók sebességével, bár a mentéshez elég jól működik. munkahelyek.

Google Cloud

A Google Cloud egy rendkívül népszerű felhőalapú IaaS, ami azt jelenti, hogy valószínűleg gyászunk lesz a cikk negyedik részében a hasítás miatt. A helyzet az az igazság, hogy amennyire a „legjobb” listákra esik, ez a meglehetősen helyettesíthető. 

A legfontosabb ok, hogy utoljára rangsoroltuk, hogy a Google Cloud az, hogy egy kicsit többet fizet, mint az Azure és az S3, amikor a tárolási arányt érinti. Nem kétséges, hogy a Google egy nagyon gyors, stabil hálózatot tart fenn. Ez az oka annak, hogy olyan sok nagy vevőt vonzott, amelyekről az esettanulmányok portálján olvashat.

Google Cloud Pricing

A Google mind a régiók, mind a térségek számára meghatározza a forró tárolást, valamint a hidegtárolást (a „hideg vonal” a Google Cloud parlance-ben). Az Amazon vagy az Azure-lal ellentétben az árazás azonban nem lépcsőzetes, tehát nem kap kedvezményt hatalmas adatmennyiségek tárolására..

Multi-Regional: Regionális: Coldline:
$ 0,026$ 0.02$ 0,007

A többrégiós tárolás a legbiztonságosabb a fájl redundancia esetén, és a leggyorsabb, de havi 0,026 dollár / gigabájt. Terabájtként 26 dollár.

Hazai vagy SMB-vel történő használatra az Egyesült Államokban, olcsóbb regionális tárolóval kell rendelkeznie, amely gigabájtonként 0,02 USD. Vegye figyelembe, hogy a különböző régiókhoz eltérő árcédulák vannak a Google számára. Például a Tokióban a regionális tárolás 0,023 USD / gigabájt.

A használati díjakért a fájlok feltöltése ingyenes, miközben a kijáratot letöltött gigabájt számlázza. A tárolási díjakkal ellentétben a kijárat többszintű. A díjak régiónként is különböznek.

Hálózati behatolás: Hálózati behatolás: Hálózati behatolás (USA):
1 TB alattIngyenes0,12 USD / GB
1-10TBIngyenes0,11 USD / GB
Több mint 10 TBIngyenes0,08 USD / GB

Google Cloud Server Network

Amikor a felhő vödörjét a Google Cloud konzolon állítja be, a világ 15 régiójának egyikét választhatja. Ide tartozik több adatközpont az USA-ban, Oregonban, Iowában, Észak-Virginiában és Dél-Karolinában, amelyek hamarosan Los Angelesbe kerülnek.

Egyéb nyugati féltekén elhelyezkednek például a kanadai Montreal és a brazil São Paulo.

Az európai létesítmények jelenleg negyedik, bár még újabb lépések vannak úton. Jelenleg London, Belgium, Hollandia és Frankfurt található. Eközben az ázsiai-csendes-óceáni térségben Mumbai, Tajvan, Tokió, Szingapúr és Sydney képviselteti magát.

Ez közel csak annyi hely, mint az Azure kínál, de ennek ellenére lenyűgöző. Ráadásul a Google adatközpontokat, valamint bárki másat is működtet, mivel ezek képezik a gerincét a keresési és az internetes alkalmazásokkal foglalkozó vállalkozásoknak.

Tiszteletbeli említés: Backblaze B2

A Backblaze Personal havi 5 dollárjának, korlátlan biztonsági mentési ajánlatának és rendkívül egyszerű felhasználói élményének köszönhetően az egyik kedvenc online biztonsági mentési szolgáltatónk. Amíg a Wasabi meg nem jött, a Backblaze B2 szintén a kedvenc olcsó felhőalapú IaaS-megoldásunk volt.

A Backblaze B2 árainak tárolása csak 0,005 USD / gigabájt havonta vagy 5 USD / terabyte. Ez azonban 0,001 dollárval meghaladja a Wasabi és a Backblaze kiszállás költségeit is, 0,05 USD / gigabájt.

Ráadásul, míg a Wasabi hamarosan két amerikai adatközponttal rendelkezik, a Backblaze B2-nek csak egy van, amely Sacramentóban, Kaliforniában található..

Az Egyesült Államokban található és költségvetéssel rendelkezők számára ez még mindig jó üzlet, és a Backblaze megkönnyíti a vödörkészítést fájdalommentesen. Úgy gondoltuk, hogy a Backblaze legalább tiszteletreméltó említést érdemel.

Nem szabad megemlíteni a Rackspace Cloud Files fájlokat is, amelyek erős hálózattal rendelkeznek, és az IaaS piacon az egyik legismertebb márkanév. A Cloud Files problémája és annak oka, hogy nem rangsoroltuk azt, hogy az Amazon, a Microsoft és a Google ellentétben a Rackspace az utóbbi években nem csökkentette tárolási költségeit, hogy megfeleljen a piacnak.

A Cloud Filesnek terabyte-onként 100 dollár indulási költséggel és 0,12 dollár / gigabájt kijátszási sebességgel a Cloud Filesnek nincs értelme. Ha úgy dönt, hogy a Rackspace szolgáltatással együtt tárolja a fájljait, az első lépések útmutatónk segítséget nyújt a navigáláshoz a beállításokban. 

Végső gondolatok

Leszállás a Microsoft Azure-n, mint a legfontosabb IaaS-választás, nem volt könnyű választás. Az Amazon S3 szoros értéket képvisel, és sokkal nagyobb felhasználói adatbázissal rendelkezik. Utána, ez utóbbi pont lehet oka annak, hogy inkább az Azure-t választja. Kevesebb felhasználóval és több kiszolgálóval ésszerű elvárni, hogy kevesebb kiszolgálóterhelés legyen az Azure-val.

Néhány olvasó számára, különösen az USA-ban székhellyel rendelkezők számára, ahol a szerverei találhatók, a Wasabi az alacsony költségének köszönhetően a legjobban értelmezi.

Szolgáltató: Költség: Infrastruktúra: Könnyű használat:
Rackspace Cloud FilesMérsékeltMérsékeltMérsékelt
Amazon S3DrágaKiválóNehéz
WasabiOlcsóGyengeKönnyen
Microsoft AzureDrágaKiválóNehéz
Google CloudDrágaKiválóNehéz
Háttérvilágítás B2OlcsóGyengeKönnyen

Mindezek a szolgáltatások jól működnek azok számára, akik alternatívákat keresnek a többfunkciós megoldások számára, amelyekről általában a legjobb online biztonsági mentés és a legjobb felhőalapú tárolási útmutatókban írunk. Különösen igaz ez az első esetben, mivel több kompatibilis biztonsági mentési alkalmazás is könnyen kapcsolódik az egyes API-khoz.

A felhő IaaS mezőjének többi része szempontjából valójában nincs sok lehetőség megemlíteni. Természetesen kétségtelenül hiányzott egy vagy két válogatás, amelyet a tech-hozzáértésű olvasóink meg akarnak osztani. Ha ez magában foglalja Önt, tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és boldogan áttekintjük. Mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map