A legjobb antivírus az Android 2020-hoz: Droid megvédése a rosszindulatú programoktól

Az Android készülékek a rosszindulatú programok elsődleges célpontjai. Számos módja van annak kézbesítésének, ideértve a szöveges üzeneteket, a harmadik féltől származó alkalmazásokat és néha a Google Play szolgáltatást is. Ilyen változatos fenyegetések esetén elengedhetetlen az antivírus.

Az Androidra vonatkozó legjobb víruskereső útmutatóban bemutatjuk a piac öt legjobb opcióját. Egyesek ingyenesek, mások fizetnek, de mindegyiknek védelmet kell nyújtania téged, függetlenül attól, hogy mit teszel az eszközén.

A Google tartalmazza a Play Protect alkalmazást az Android új verzióival. Ez egy beépített antivírus, amelynek elméletileg biztonságban kell lennie. Ennek ellenére a laboratóriumi tesztek során rosszul teljesített. Például az AV-Comparatives csak 51,8 százalékot talált hatékonynak. Másrészt a választásunk 99,9 százalékkal hatékonyabb vagy annál jobb.

Mielőtt belépnénk a válogatásba, meg fogjuk határozni, hogy miként készítették a listánkat. Mindegyik, az F-Secure-n kívül, csak az Android számára érhető el, így a védelemhez valószínűleg nincs szüksége teljes asztali csomagra.

További információ:

  • A legjobb víruskereső szoftver 2020
  • Legbiztonságosabb víruskereső szoftver 2020
  • A legjobb ingyenes víruskereső szoftver 2020-ra

A legjobb antivírus az Android 2020-hoz

A legjobb víruskereső kiválasztása az Androidra

Ezen útmutató alkalmazásában feltételezzük, hogy nem csupán Android-eszközével rendelkezik. Az összes opció, amelyet bemutatni fogunk, asztali és Android változatokkal rendelkezik, és egy több eszközből álló csomag részeként érhető el. Az Android-alkalmazásokat önmagában is megszerezheti.

Még akkor is, ha csak Android-eszközzel rendelkezik, ez segít nekünk ellátni a listánkat mindkét tömeg számára. A választás továbbra is az Ön számára fog működni, és mivel rendelkeznek asztali és üzleti infrastruktúrával, akkor valószínűleg jobb védelmet is kapnak.

Víruskereső szolgáltatások

Az Android-eszközökön az erős, passzív biztonság áll a középpontban. Az asztali számítógéppel ellentétben, a rendszeres szkennelés futtatása a felhúzott felhasználói felülettel nem fog történni. Olyan antivírusokat keresünk, amelyek valós időben megvédik Önt a fenyegetésektől, és átvizsgálják az eszközt anélkül, hogy a kevés rendszer erőforrásait felhasználná.

Ez együtt jár a használhatósággal. Az asztali vírusölők jó indokokból meglehetősen sokféle beállítást kapnak, ám a bűzölés általában nem szükséges és nem szükséges a mobil eszközök számára. Olyan egyszerű felhasználói élményt keresünk, amelyet a beállítások nem akadályoznak meg.

Mivel minden választásunk több eszközre vonatkozik, az asztali használhatóságot is figyelembe vesszük. Ez hasznos az összes eszköz egyszerre, beleértve az Androidot is, figyelésére. Nagyon jó a telefon állapotának gyors megismerése az alkalmazásba való belépés nélkül.

Természetesen nem beszélhetünk antivírusról a védelem említése nélkül. Laboratóriumi eredményeket használunk az egyes alkalmazások Android-verzióira. Mivel az Android telefonok és asztali számítógépek eltérő fenyegetésekkel szembesülnek, érdemes számunkra, hogy értékeljük őket ezen a téren.

Mivel a válogatásainkhoz több eszközről van szó, általában fizetnek. A legtöbb ugyanakkor ingyenes társaikat kínál, tehát megemlítjük, melyiket teszik. Ennek ellenére általában vannak előnyei a frissítésnek.

Android funkciók

Az Android-specifikus funkciókat is meg kell nézni. Az első a hívások és a szövegek szűrése. Az antivírusnak képesnek kell lennie arra, hogy blokkolja a fel nem ismert telefonszámok hívásait és szövegeit, vagy legalább figyelmeztessen a rosszindulatú üzenetekről.

Helymeghatározó szolgáltatásokat is keresünk arra az esetre, ha elveszíti eszközét. Ezek közé tartozik a telefon követése, távoli zárolása és távoli törlése.

1. Kaspersky Internet Security Mobile

A Kaspersky az egyik választásunk a legbiztonságosabb víruskereskedéshez. Kiváló laboratóriumi védettséggel, könnyen kezelhető felülettel és olcsó árcédulával rendelkezik a rendszerindításhoz. Az Android élmény ugyanolyan jó, mivel a kritériumunkban szereplő összes funkcióval együtt jár.

Kaspersky Mobile

A Kaspersky Internet Security Mobile két verziója van: egy fizetett és egy ingyenes. Ha az Internetre vagy a Teljes Biztonságot vásárolta az asztalához, felveheti Android telefonját a terv eszközlistájába. Az Internet Security Mobile külön is megvásárolható évente 10 dollárért.

Az ingyenes verzióhoz kézi szkennelés, valós idejű védelem és elveszett vagy ellopott eszköz kezelőszervei tartoznak. Támogatja az Android Wear alkalmazást is, azaz a telefon biztonságos kihangosítása nélkül is figyelemmel kísérheti a biztonságot.

A fizetett változat olyan szolgáltatásokkal érkezik, amelyek méltóak a 10 dolláros éves kamatlábra. A szkennelést automatikusan, ütemezés szerint futtathatja, ami önmagában is frissítés céljából indokolt. Szöveg- és hívásszűréssel, valamint adathalász csalásokkal szembeni védelemmel jár.

Kaspersky védelmi eredmények

Az AV-Test a Kaspersky-nek tökéletes pontszámot adott a védelemben és a teljesítményben júliusi elemzése során. 99,8, illetve 100 százalékkal volt hatékony a valós idejű és az Android malware ellen az előző négy hétben. Az AV-Test közel 6000 mintát használt fel, és megállapította, hogy az ipar átlaga akkoriban csak 97,4% volt.

Az AV-Test az akkumulátor élettartamát, sebességét és forgalmát is megvizsgálta, mindezt Kaspersky meghaladta. A hamis figyelmeztetéseket is kipróbálta, amelyeknek Kaspersky-nek sem volt. A júliusi tesztek során a téves figyelmeztetések iparági átlaga három volt.

Az MRG Effitas hasonló eredményeket talált. A második negyedéves Android-felülvizsgálat során 100% -ban hatékonynak találta a Kaspersky-t a tesztelt malware ellen. A mintalista mindent tartalmazott, a pénzügyi rosszindulatú programoktól az SMS-csalásokig.

Az AV-Comparatives az Android antivírusokat átadás / elutasítás alapján értékeli, és a Kaspersky átadta augusztusban az Android biztonsági áttekintését. A laboratóriumban tesztelték a védettséget, valamint az akkumulátor élettartamának hatását.

Megállapította, hogy a Kaspersky hatékonysága 99,9% volt a használt 2 604 mintával szemben, hamis pozitív eredmény nélkül. Az antivírus szintén az akkumulátor élettartama szempontjából volt a legfelső szint, és a tesztelés során legfeljebb 3 százalékkal csökkentette azt. Az akkumulátor élettartamának tesztje 45 perc internetes böngészést, 85 perc fotókat és többet tartalmazott.

A Kaspersky egy olcsó, nagyon biztonságos Android antivírus, amely minimális hatással van az akkumulátor élettartamára és teljesítményére. Letöltheti az ingyenes verziót, hogy kipróbálhassa, vagy elolvashatja a Kaspersky Anti-Virus áttekintését, hogy megismerkedjen a több eszközre való frissítéssel.

2. A Bitdefender mobil biztonsága

A Bitdefender a legjobb víruskereső szoftver első választása. Folyamatosan besoroljuk osztályunkban a kiváló felhasználói élmény, a nagy védelmi pontszámokat és a szolgáltatások minőségét tekintve. Android verziója is jó, de nem olyan lenyűgöző, mint a Kasperskyé. Ennek ellenére kezeli a listánkban szereplő könnyű második helyet.

Bitdefender-Mobile

Ingyenes és fizetős verziókat kínál, és a Kaspersky-hez hasonlóan használhatja a fizetett változatokat is, ha az asztalához Total Security terv van. Az ingyenes verzió szintén jó igény szerinti és telepíthető szkenneléssel, valamint valósidejű védelemmel.

Hiányzik azonban néhány szolgáltatás. A fizetett változat ezt pótolja. Megvásárolhatja a Bitdefender Mobile Security évente 14,99 dollárt, vagy telepítheti eszközként a Total Security tervbe..

Az ingyenes verzió összes funkciójával, webes védelemmel, Android Wear integrációval és lopásgátló eszközökkel érkezik. Az App Lock funkcióval is rendelkezik, amelyhez PIN-kód szükséges a megadott alkalmazások eléréséhez.

Kedvenc funkciónk azonban az Autopilot. Ez egy biztonsági monitor, amely betekintést nyújt az eszköz védettségébe. A hardverkonfiguráció és a használati szokások alapján az Autopilot biztonsági intézkedéseket javasol.

A Bitdefender védelmi eredményei

A Bitdefender a júliusi Android-értékelése során tökéletes pontszámot kapott az AV-Testtől. Jobb eredmények voltak, mint a Kaspersky, valójában a valós idejű és négyhetes malware 100 százalékos blokkolásával.

Az akkumulátor élettartama, a teljesítmény és a forgalom vizsgálatát is teljesítette nulla hamis pozitív eredmény mellett. Ennek azonban nincs annyi szolgáltatása, mint a Kaspersky-nak. Az AV-Test szolgáltatásainak listája tartalmazza a hívások és a szövegek figyelését, amelyeknek a Bitdefendernek sajnos nincs.

Az MRG Effitas 99,8 százalékkal hatékonynak találta Q2 elemzésében. A Bitdefender azonban a 16 teszt többségében 100 százalékkal volt hatékony. Különösen nehéz a spyware, mivel hiányzik a minták 2,56% -a.

Az AV-Comparatives nagyon hatékonynak találta, még inkább, mint a Kaspersky. A Bitdefender 100% -ban blokkolta a fenyegetéseket hamis pozitív tényezők nélkül. A Kaspersky mellett az akkumulátor élettartamának legmagasabb kategóriájába került.

A Bitdefender drágább, és hiányzik néhány szolgáltatás, nevezetesen a hívás és a szöveg szűrése. Kiváló adatvédelmi vezérlőkkel és a Bitdefender virtuális magánhálózatának korlátozott verziójával jár. Fontos, hogy mi számodra fontos.

A védelem érdekében kevés olyan antivírus található, amelyek következetesen olyan magas rangú, mint a Bitdefender, és ez igaz az Android alkalmazásra is. Tudjon meg többet az asztali változatról a Bitdefender Antivirus ismertetőnkben, vagy ingyenesen kipróbálhatja az Android verziót.

3. A Trend Micro Mobile biztonság

A Trend Micro egy erős víruskereső, amelyet könnyen kezelhető felületével, a védelmi funkciók rengetegével és a robusztus támogatási rendszerrel kedvelünk. Hiányzik néhány szolgáltatás, például egy iratmegsemmisítő, de összességében tetszik. Az Android verzió is önmagában vagy egy biztonsági csomag részeként jó.

Trend-Micro-Mobile

A Trend Micro ingyenes próbaverziót kínál Android-biztonságának, de nincs ingyenes terv. Telepítheti az alkalmazást Android-eszközére, de meg kell adnia egy hitelkártya megadását és az automatikus megújítás bekapcsolását..  

Ez az egyetlen valódi küzdelme a Trend Micro-val. A termékoldalt figyelmesen olvassa el, hogy az antivírus nem ingyenes, de továbbra is a weboldal „ingyenes eszközök” fülén található. A próbaverzió befejezése után képes lesz rosszindulatú programok keresésére, de nem sok más.

A Mobile Security előfizetése évente 29,99 dollárt fog fizetni, ami önmagában nem jó üzlet. Használhatja a Mobile Security szolgáltatást, ha megvásárolja a Maximális biztonságot, amely akár 10 eszköz védelmével jár. Tekintettel arra, hogy a csomag csak 10 eszközre 59,95 dollárt fizet, sokkal értelmesebb.

Nagyon sok funkcióval jár az ár. A Trend Micro magában foglalja az alapvető védelmet, beleértve a rosszindulatú programok ellenőrzését, a telepítés előtti szkennelést és a lopás elleni védelmet. Teljesítményfunkciókkal is rendelkezik, mint például a rendszer súgója és az alkalmazáskezelő.

Kedvenc funkciónk a „Csak egy telefon” mód. Ha az akkumulátor töltöttségi szintje kritikusan alacsony, a Trend Micro leállítja az összes aktív folyamatot, és csak a telefonja és a telefon funkcióit fenntartja. Nem annyira hasznos, ha figyelembe vesszük, hogy az energiabankok mindenütt megtalálhatók, de ez mégis egy jó tulajdonság.

Trend mikrovédelmi eredmények

Az AV-Test kiváló eredményeket mutat a Trend Micro számára. 100 százalékkal volt hatékony a 2018 júliusában elvégzett rosszindulatú programok ellen. Abban az időben az ipar átlagban az elmúlt négy hét során felfedezett valós idejű és rosszindulatú programok észlelésének átlaga 97,4, illetve 96,7 százalék volt..

Ezenkívül teljesítette a teljesítményteszteket sem, észrevehető különbség nélkül az akkumulátor élettartamában, a sebességben vagy a forgalomban. Ez sem hamis pozitív eredményeket adott vissza, sem a törvényes alkalmazások telepítésekor, sem egy harmadik féltől származó alkalmazásbolt használata során. Az AV-Test értékelés funkciójának szakasza is jó, ha a Trend Micro bejelöli a szülői ellenőrzés négyzetét.

Az MRG Effitas 100% -ban hatékonynak találta második negyedéves Android elemzésében. Megtette mind a 16 tesztet, beleértve a mintákat is, a potenciálisan nem kívánt alkalmazásoktól és az adwarektől kezdve az SMS adathalászig. Összesen 223 minta volt.

Az AV-Comparatives az augusztusi Android-értékelés során letette. 100% -ban hatásos volt a használt mintákkal szemben, hamis pozitívumok nélkül. Az akkumulátorhasználat legmagasabb kategóriájába került, kevesebb, mint 3% -ot enged a normál használathoz képest.

A Trend Micro kiváló biztonsággal és hosszú szolgáltatásokkal rendelkezik. Az egyik asztali csomag részeként az Android verzió megéri. Önmagában túl drága és nem éri meg a gondot.

Ha többet szeretne megtudni a Trend Micro asztali verziójáról, olvassa el a Trend Micro Antivirus + áttekintésünket. Ingyenesen letöltheti az Android alkalmazást, és kipróbálhatja a fizetett verzióhoz tartozó szolgáltatásokat is.

4. F-Secure Safe Mobile

Az F-Secure nem csak az Android vírusölőjét kínálja. Töltse le és használja 30 napig a telefonján, de azután nem működik, hacsak nem frissít több eszközre. Az F-Secure az Androidot biztonságos és teljes csomagjain védi.

Az F-Secure Mobile

A Trend Micro-hez hasonlóan nehéz hozzáférni, ha csak meg kell védenie Android-telefonját, de a védelmi csomag részeként gazdag funkciókkal rendelkezik. A készülék szabványos malware védelemmel rendelkezik, amely beolvassa a telefonon található információkat és a telepítést.

Banki és böngészési védelemmel is rendelkezik, ami nagyon tetszik. A böngészés elleni védelem általában távol tartja Önt a rosszindulatú webhelyektől az interneten való szörfözés közben. A Biztonságos böngésző ellenőrzi a meglátogatott banki webhelyeket, hogy ne váljon pharming áldozatává.

Ha elveszíti eszközét, vannak eszközök, amelyek megkereshetik, törölhetik és rögzíthetik azt. Az összes eszközt egy kényelmes böngésző felhasználói felületén keresztül kezelik, így láthatja Android-telefonjának állapotát, és elvégezheti a szükséges műveleteket, ha elveszik..

A böngésző felhasználói felületén hozzáférhet a szülői szolgáltatásokhoz. Az F-Secure rendelkezik a legmegfelelőbb szülői felügyelettel, amelyet látunk, és a több eszközre épülő tervben van értelme. Tartalomszűrővel, alkalmazásvezérléssel, határidőkkel és biztonságos kereséssel rendelkezik.

F-Secure védelmi eredmények

Az AV-teszt jó eredményeket mutat az F-Secure számára, legalábbis a védelem szempontjából. A valós időben észlelt rosszindulatú programok ellen 99,9 százalékkal, az elmúlt négy hét során felfedezett rosszindulatú programok ellen pedig 100 százalékkal volt hatékony.

A használhatóságnak azonban problémái vannak. Az F-Secure a hat pontból négy és fél részesült. Tesztelték az akkumulátor élettartamát, sebességét és forgalmát, de problémái voltak a hamis pozitív eredményekkel. Két figyelmeztetést adott a harmadik féltől származó alkalmazásboltból származó alkalmazások telepítésekor és egy hamis figyelmeztetést a Google Play legitim alkalmazásaira.  

Sajnos az MRG Effitas nem vonta be az F-Secure-ot a második negyedéves Android-áttekintésbe.

Az AV-Comparatives azonban jó eredménnyel járt. A F-Secure 99,9% -kal hatékonynak találta a rosszindulatú programokat hamis pozitív elemek nélkül. Az antivírus az akkumulátor élettartama szempontjából is a legmagasabb fokozatot kapta, ami azt jelenti, hogy a normál használat során legfeljebb 3 százalékot merített le.

Az F-Securenak értelme van egy biztonsági csomagban, hasonlóan a Trend Micro-hez. Sajnos csak ez az a hely, ahol megszerezheti, így a kizárólag Android-felhasználók számára nincs szerencse. Olvassa el az F-Secure Antivirus áttekintését, hogy többet megtudjon, vagy feliratkozzon egy 30 napos próbaverzióra.

5 / Avast mobilbiztonság

Az Avast antivírus-választás, mivel annyira elérhető. Jellemzője a szolgáltatások hosszú listája, különösképp az ingyenes csomagban, és tisztességes védelmi pontszámok a rendszerindításhoz. Ez azonban nem olyan biztonságos, mint a listán szereplő többi vírusölő vírus, tehát ennek figyelembe kell vennie a döntését.

Avast-Mobile

A mobilbiztonság ingyenes, tehát azoknak jó, akik nem akarnak fillért költeni. Valós idejű védelemmel és szkennelési képességekkel jár az Android készülékéhez. Az új alkalmazásokat automatikusan beolvassa a telepítés előtt.

Nagyon tetszik a WiFi monitor. Az Avast megvizsgálja a WiFi hálózatokat, mielőtt csatlakozna hozzájuk, és figyelmezteti a sérülékenységeket. Ha gyakran használ nyilvános WiFi-t, akkor ez nagyon hasznos lehet.

Vezérlőivel rendelkezik az eszköz helyének nyomon követésére, zárolására és törlésére. Ha fizet a Mobile Security Pro frissítéséért, akkor titokban rögzítheti a tolvaj hangját vagy videóját, és automatikusan regisztrálhatja a SIM-kártyát elveszettként.

A frissítésnek más funkciói is vannak, például a SecureLine VPN. De az Avast SecureLine VPN áttekintésünkben nem fogadtunk kedvesen.

Avast védelmi eredmények

Az AV-teszt eredményei az Avast legjobb eredményei. 99,8% -ban hatékony a rosszindulatú programok ellen, valós időben és 100% -ban hatékony a rosszindulatú programok ellen. Mivel mindkettő meghaladta az iparági átlagot, az Avast kitűnő pontszámot ért el a védelem érdekében.

A felhasználhatóság is jó. Az AV-Test újabb tökéletes eredményt kapott. Az Avast letette a sebesség, az akkumulátor élettartama és a forgalom teszteit. Ezenkívül nem adott hamis figyelmeztetést a Google Playből vagy a gyártótól származó alkalmazásboltokból történő letöltésekhez.

Az MRG Effitas nem vonta be az Avast az Android második negyedéves áttekintésébe. Az Android 360 hatékonysági tesztje azonban számos. Ezen idő alatt az MRG Effitas az Avast 93,4 százalékát hatékonynak találta. Ugyanebben a tesztben a Bitdefender és a Kaspersky 99,3 százalékos észlelési arányt szereztek.

Az AV-Comparatives a legfrissebb teszt során 92,3 százalékkal hatékony, azaz azt nem hagyták jóvá. Azt mondta, hogy a tesztelés során hiba történt az Avast és az AVG alkalmazásokban, amelyekben bizonyos körülmények között nem kérdeznék a felhőalapú szolgáltatásokat az Android 7.0 vagy újabb verzióján..

Az Avast azonban a 2017. évi tesztelés során hagyta jóvá. Az AV-Comparatives akkoriban 99,9 százalékos hatékonyságot talált. Ugyanebben az időszakban a Kaspersky 99,8, a Bitdefender pedig 100 százalékos volt.

Nincs lenyűgöző teszt eredménye, de az Avast egy jó, ingyenes Android víruskereső, amely egy pillanat alatt eljuthat Önhöz. Sajnos ez nem egy nagyobb biztonsági csomag része, vagyis többet költenek, ha az összes eszközét frissíteni szeretné.

Ezért javasoljuk az Avast Pro alkalmazását asztali számítógépre. Egy közúti terv, amely egyetlen készüléket védi, és úgy gondoljuk, hogy ez párosul az Avast Android-kínálatával. Többet megtudhat az Avast Pro áttekintéséből, vagy ingyenesen letöltheti az alkalmazást.

Végső gondolatok

Ezek a legjobb válogatásunk az Android számára. Kiváló védelmet nyújtanak a Google Play Protect számára, és további funkciókkal is rendelkeznek, a rendszerindításhoz. Noha néha nagyszerű díjat kell fizetnie, az extra védelem és a szolgáltatások megérik.

Ajánljuk a Bitdefender vagy a Kaspersky alkalmazását. A többi lehetőség remek, de valamilyen módon hátrányokkal jár. Ha költségvetés-barát opcióra van szüksége, az Avast remek választás, ha pénzt nem költene.

Antivírust használ az Android készülékén? Ha igen, melyik? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me