A legjobb 3 TB külső merevlemez 2020-ra

A legjobb külső merevlemez-meghajtók megnézésekor a 3 TB kapacitás nem sokkal feljebb esik. Amint egy perc alatt beszélünk, a 3TB kissé fájó pont a legtöbb merevlemez számára, sok gyártót arra kényszerítve, hogy a kapacitást teljes egészében csökkentsék. 


Ez megnehezíti a 3 TB-os merevlemezek megtalálását, bár nem lehetetlen. A legjobb 3TB-s külső merevlemez útmutatójában elvégeztük a kutatást az Ön számára, hogy tudd, melyik 3TB-os meghajtók megfelelnek az idő próbájának. Bár továbbra is javasoljuk, hogy használjon 2TB vagy 4TB modellt, az alábbi összes lehetőség megkarcolja a 3TB viszketést, ha megvan.. 

Ugyanakkor a 3TB-os merevlemez hiánya a piacon nem ok. Mielőtt eljutnánk a válogatásunkhoz, beszéljünk arról, hogy miért olyan nehéz megtalálni a 3 TB-os merevlemezeket, valamint arról, hogy mit választottunk a kiválasztáskor.

A legjobb 3 TB külső merevlemez 2020

A legjobb 3 TB külső merevlemez kiválasztása

A jó 3 TB-os külső merevlemez megtalálása nehezebb, mint gondolnád. Ez a kapacitás elérhetetlen, mivel a legtöbb gyártó 2TB-ről 4TB-re ugrik el anélkül, hogy egy szemmel lenne szó. Bár ez valószínűleg véletlenszerűnek tűnik, oka van annak, hogy a gyártók nem gyorsak a 3 TB-os modellek kínálatában. 

2011 végén kezdve Thaiföldön heves esőzések voltak, és néhány hónap alatt a víz házokat, gyárakat és iskolákat fogyasztott. Ebben az időben a mágneses merevlemez-meghajtók kibocsátása jelentősen csökkent, mivel a meghajtókat létrehozó növényeket a víz használhatatlanná tette. 

Abban az időben azonban a Seagate még mindig 3TB-os merevlemezeket értékesített elfogadható áron, amelyeket korlátlan online biztonsági mentési szolgáltatások, mint például a Backblaze, kihasználtak (olvassa el a Backblaze áttekintésünket). 

De ez nem tűnt jól. A 2015-ben megjelent cikkben a Backblaze részletezte a megvásárolt 3 TB meghajtókkal kapcsolatos tapasztalatait, állítva, hogy három év elteltével a meghajtók kb. 75% -a meghibásodott..

Érdekes, hogy ugyanaz a Seagate 4 TB kapacitású hajtás nagyon jól teljesített, és a Backblaze a mai napig továbbra is használja őket. Nem egyértelmű, hogy a 3 TB-os meghajtók a kialakításuk alapján hajlamosak-e meghibásodásra, vagy a magas hibaarány a 2011-ben bekövetkezett árvizek mellékterméke. Egy azonban világos: egy 3 TB-os meghajtók átlagosan nem olyan megbízhatóak, mint a 2 TB és 4 TB meghajtók. 

Ha aggódik amiatt, feltétlenül olvassa el a legmegbízhatóbb külső merevlemez-útmutatónkat, valamint a legjobb 2 TB-os külső merevlemez-útmutatónkat és a legjobb 4 TB-os külső merevlemez útmutatókat. Azoknak, akik nem bánják, hogy gyorsan és lazán játszanak az adatokkal, ez az Ön számára. Csak győződjön meg arról, hogy van-e online biztonsági mentési szolgáltatása, például IDrive, készen áll (olvassa el az IDrive áttekintésünket).

Azok, akik foglalkoznak a megbízhatósággal, ne aggódjanak. Az összes alábbi lehetőség más kapacitásokban is elérhető. Biztosak voltunk abban, hogy a választásunkat oly módon készítettük el, hogy minden opciónk jól teljesüljön, és 3TB-os variációval járjon. Ha nem akarja vállalni a kockázatot, akkor más kapacitást vásárolhat, és rendben lehet.

Legjobb 3 TB külső merevlemez: Western Digital My Book

A Western Digital My Book az egyetlen HDD-meghajtó, amely kézről-lábujjra megy a legjobb SSD külső merevlemez-választékkal. Nem működik szinte olyan jól, mint például a Samsung T5 (olvassa el a Samsung T5 áttekintésünket), de a kért áron nem kell. Figyelembe véve a tárhely mennyiségét, a teljesítmény őszintén szólva kiváló. 

Nyugat-digitális-my-book-1

A kapacitások 3 TB-nál kezdődnek, de ebben az esetben azt javasoljuk, hogy emelkedjenek magasabbra. Az egymeghajtású modell 10 TB-ig elérhető, és bár ez a nagy kapacitás teljesítményproblémákat okozhat, nem volt problémánk a tesztelt 6 TB-os modellel. Ha további tárhelyet szeretne keresni, akkor a My Book befogadására képes. 

A Western Digital a My Book kettős meghajtású verzióját is eladja, amelyet előre konfiguráltak a RAID-0-hoz (olvassa el a mi RAID útmutatónkat). A kettős meghajtású modell 12TB, 16TB és 20TB kapacitással kapható, és USB 3.1 Gen 1 támogatással van felszerelve. A hatalmas mennyiségű tárolás érdekében a kettős meghajtóval rendelkező Saját könyve van az út. 

A My Book is rendkívül olcsó. A 6TB és a 8TB modellek – amelyeket a legtöbbet ajánlunk az egymeghajtású beállításhoz – 100 és 150 dollár között vannak, míg a kettős meghajtású verziók 300 és 700 dollár között vannak. Bár a 20 TB verzió bármelyik metrikában drága, a tárhely nagysága, plusz az USB 3.1 Gen 1 támogatása, őrült.

Egyéb okok, amik miatt tetszik a Western Digital My Book

Noha a Western Digital My Book nem éri el a hólyagos sebességet, mint például a G-Drive Mobile SSD (olvassa el a G-Technology G-Drive Mobile SSD áttekintését), mégis megszerezte a helyét a leggyorsabb külső merevlemez útmutatóban. A szekvenciális olvasás és írás 200 MB / s-nál nagyobb volt a tesztelésünkben, a véletlenszerű írás pedig 11 MB / s-nál nagyobb. 

A véletlenszerű olvasás azonban körülbelül fél megabájt / másodperc körül ült. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Saját könyv jobb az adatok írása a lemezen, nem pedig az adatok leolvasása a lemezről, így ideális a biztonsági mentéshez. Új fájlok írásakor halad tovább, de egy kicsit gyorsabban kereskedik, amikor visszahívja ezeket a fájlokat.

A show csillagai azonban a Western Digital My Book közművei. Számos letöltés érhető el a My Book számára, amelyek lehetővé teszik a RAID tömbök konfigurálását, a biztonsági mentési ütemezés beállítását és a meghajtó esetleges hibáinak vizsgálatát is. 

A közművek az egyik fő oka annak, hogy miért ajánljuk a My Book-ot olyan erősen, amint azt a Western Digital My Book áttekintésből elolvashatja.

Seagate Backup Plus hordozható

A Seagate Backup Plus Portable olyan, mintha elkészítené a Western Digital My Book-ot, eltávolítja a teljesítmény egy részét és csökkentené a 2,5 hüvelykes alakzatot. Kereskedelme a teljesítmény a hordozhatóság érdekében, ami a felhasználástól függően jó lehet. 3TB-os kapacitásban is elérhető, ellentétben a szokásos Seagate Portable-kel (olvassa el a Seagate Portable áttekintésünket). 

Seagate-backup-plus-hordozható-2

Ha továbbra is aggódik a megbízhatóság miatt, ne aggódjon. A Seagate Backup Plus Portable 1TB, 2TB, 3TB és 4TB kapacitással érhető el, így mindig választhat egy másik méretet, preferenciáitól függően. De nem minden meghajtó azonos. A Seagate a Backup Plus Portable három verzióját kínálja, amelyek mindegyike kissé eltérő funkciókat kínál. 

A kapacitástartomány megoszlik a meghajtó vékony és normál verziói között. Az 1 és 2 TB-os modelleket „vékonynak” tekintik, mintegy felére vastagabbak, mint a normál változatnál. A 3TB és 4TB modellek normál méretűek, és nem tartalmaznak semmilyen különleges funkciót. 

Kicsit több pénzért frissíthet az Ultra Touch verzióra, amelyet 1 TB vagy 2 TB kapacitással kínálnak. Az Ultra Touch verzió kialakításában vagy teljesítményében nem különbözik egymástól, de támogatja az USB-C-t – még mindig USB 3.0 kapcsolatot használ – és hardver titkosítással rendelkezik. 

Nem számít, hogy melyik változatot választja, választhat több szín között, mindegyik szőtt anyagból.

Egyéb okok, amelyek kedvelik a Seagate Backup Plus hordozható készüléket

Az esztétika és a hordozhatóság miatt vásárolják a Backup Plus Portable készüléket, nem pedig a teljesítményt. Nem szörnyű, szekvenciális olvasással és írással kb. 130 MB / s, véletlenszerűen olvasva és írva mintegy 1,3 MB / s sebességgel, de láttuk, hogy jobb. 

A szolgáltatások viszont érdemesek a figyelmére. A Seagate tartalmazza az eszközkészletet az összes meghajtóval, amely egy segédprogram, amely lehetővé teszi a meglévő merevlemez biztonsági másolatának készítését vagy tükrözését. 

Noha ez a két funkció nem érzékenynek tűnik, az Eszköztár sok rugalmasságot kínál bennük. Beállíthatja a biztonsági mentési ütemezéseket, kiválaszthatja az adatok biztonsági mentésének módját és így tovább, ezáltal a funkciókban gazdag biztonsági mentési segédprogramok közé tartozik.. 

Ezenkívül a Seagate lehetővé teszi, hogy nagyon kevés pénzért megvásárolja a mentési adat-helyreállítási szolgáltatását. Három év adatvédelmi helyreállítási védelem csak a Seagate Backup Plus Portable készüléket futtatja, amely egy lopás. 

Ez nem a jótállás pótlása – a Backup Plus Portable kétéves korlátozott jótállással jár -, hanem inkább egy kiegészítés. Erről többet megtudhat a Seagate Backup Plus Portable ismertetőnkben.  

Western Digital elemek

A Westen digitális elemek ugyanolyan alapvetőek, mint a külső merevlemezek. Annak ellenére, hogy jobb építési minőséggel rendelkezik, mint a Toshiba Canvio Basics – egy perc alatt eljutunk ehhez – nem képes megbirkózni olyan dobogással, mint a LaCie Rugged Mini (olvassa el a LaCie Rugged Mini áttekintésünket). Ennek ellenére nagyon olcsó és rengeteg tárhelyet kínál a rendszerindításhoz. 

Nyugat-digitális-elemek 2

1 TB és 4 TB között kapható, a 2TB modell a legjobb értéket kínálja. A 3 TB modell azonban nem rossz. 79,99 USD-nál kb. Két és fél cent fizet gigabájtonként, ami nagy érték. A 4TB-os modell sem ad ennyi kedvezményt, ha gigabájt tized centtel kevesebbet futtat, mint a 3 TB-os modell. 

Itt fontos a gigabájtonként fizetendő összeg, mivel a Western Digital Elements a megvásárolt tárhelyen kívül semmit nem kínál. A Backup Plus Portable és a My Book ellentétben az Elements meghajtó nem tartalmaz semmilyen kiegészítő segédprogramot vagy biztonsági mentési eszközt, amelyekkel játszani lehetne.

Ennek ellenére a Western Digital elérhetővé teszi a diagnosztikai eszközt az összes merevlemezére, így letöltheti azt az Elements meghajtó hibaelhárításához, ha bármilyen problémája van. 

Noha a funkciók hiánya zavaró, a Western Digital Elements annyira olcsó, hogy nem számít. Ha csak egy csomó kapacitásra van szükséged, és nem foglalkozol mással, az Elements meghajtó képes lesz kiszolgálni.

Egyéb okok, amelyek tetszik a Western Digital elemekhez

Gyorsan, a Western Digital Elements többet mutatnak be arról, amit a Western Digital My Book segítségével láthattunk. Bár a szekvenciális sebesség körülbelül 70 MB / s volt lassabb, mint a My Book, a véletlen sebesség hasonló. Tesztelésünk eredményei 0,55 MB / s véletlenszerű leolvasást, 10,11 MB / s véletlenszerű leolvasást eredményeztek. 

Ez ismét azt jelenti, hogy a meghajtó jobban készít biztonsági másolatot. Az adatoknak gyorsan el kell jutniuk a lemezre szűk keresztmetszet kialakítása nélkül, de előfordulhat, hogy problémái vannak az adatok visszahívásával. 

A gyors véletlenszerű írási sebességgel a Western Digital My Book a PS4 legjobb külső merevlemezén és az Xbox One vezetőinek legjobb külső merevlemezén található, de az Elements kihagyták a helyet. Ennek ellenére a véletlenszerű írási teljesítménye nagyszerű választást jelent a konzol kibővített tárolására. 

Az árért azonban a Western Digital Elements lenyűgöző, különös tekintettel az építkezés minőségére. Noha nem olyan kemény, mint a SanDisk Extreme Portable (olvassa el a SanDisk Extreme Portable áttekintést), a Western Digital Elements jobban épülnek, mint a legtöbb blackbox külső merevlemez. Tudjon meg többet erről a Western Digital Elements ismertetőnkben.

Seagate Expansion Desktop

A Seagate Expansion Desktop alapvetően a Seagate verziója a Western Digital My Book-nak. 2 TB-nál kezdődik, egészen 10 TB-ig növekszik. Nem kínál kettős meghajtású verziót, de nem ez az egyetlen ok, amiért a Seagate Expansion Desktop a negyedik helyen helyezkedik el. Kissé lassabb, mint a My Book. 

Seagate-bővítés-desktop

Nem sokkal lassabb, 160 MB / s körüli sebességgel növekszik, de a különbséget elég figyelembe venni. Ennek ellenére az ár miatt pontokat keres. A 4 TB modell 20 dollárral olcsóbb, mint a My Book, így a gigabájt ára kevesebb, mint két cent. Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy hagyja ki a 3 TB verziót, mivel az írás idején 5 dollárral drágább.. 

A Saját könyvvel ellentétben az Expansion Desktop édes foltja 4TB és 6TB között van. A 8 TB modell csak néhány dollárral olcsóbb, mint a My Book, a 10 TB modell pedig 15 USD-rel drágább. Ennek ellenére a 6 TB-nak elegendőnek kell lennie, nem számít, ha bővíti a laptop tárhelyét, vagy teljes biztonsági másolatot készít a rendszerről. 

Ugyanazok a funkciók, amelyek a Seagate Backup Plus Portable készüléken vannak, a Expansion Desktopban is megtalálhatók. Az eszközkészlet ebben az összefüggésben még jobban néz ki, mivel a kibővített kapacitás lehetővé teszi a leginkább felfújt rendszerek biztonsági mentését is.

Egyéb okok, amelyek kedvelik a Seagate Expansion Desktop alkalmazást 

Mint a My Book, a Seagate Expansion Desktop külső energiát igényel. Ez méretével együtt azt jelenti, hogy valószínűleg nem hagyja el otthonát. A Seagate-nak azonban van egy beépített energiagazdálkodási eszköze, amely automatikusan leállítja az energiafogyasztást, ha a meghajtót nem használja. Ez meghosszabbítja a lemez élettartamát, és ezzel megtakarítja az elektromos számlát.

Ezen kívül a Seagate Expansion Desktop egy meglehetősen szabványos külső merevlemez. Noha a sebesség lassabb, mint a Western Digital My Book-nak, ez nem befolyásolhatja a rendszer biztonsági mentésében lévő kis fájlokat. Olcsóbb is, és egyedi piramisszerű kialakítású. 

Toshiba Canvio alapjai

Ez a bejegyzés egy kicsit csaló. Mint fentebb említettük, nehéz a 3 TB-os külső merevlemez megtalálása. Technikailag a Toshiba Canvio Basics 3 TB-os változatban kapható, és az írás idején továbbra is megvásárolhatja. Ezt a kapacitást azonban a Toshiba megszüntette, és a 3 TB változat sokkal magasabb árat keres, mint akár a 4 TB modell is.. 

Toshiba canvio-alapokat-1

Ennek ellenére szeretnénk a Toshiba Canvio Basics-ot egy kis időben a napfényben átadni. Meglepően jó külső merevlemez, annak gyenge építési minősége és alacsony ára ellenére. Annak ellenére, hogy nem olyan gyenge, mint az ADATA SD600 (olvassa el az ADATA SD600 áttekintést), a Canvio alapjai nem épülnek fel, valamint a Western Digital elemek. 

Az egyik dolog, amely közös az Elements hajtással, a funkciók hiánya. A Toshiba nem tartalmaz semmilyen segédprogramot a meghajtón, és a Toshiba webhelyén letölthető sem. A diagnosztikához és a biztonsági mentéshez harmadik féltől származó eszközt is beszerezhet, de a Toshiba nem tartalmaz semmit a lemezen. 

Mindezt azonban könnyű figyelmen kívül hagyni, figyelembe véve az árat. A 4 TB-os modell 10 dollárral drágább, mint a 4 TB-os Seagate Expansion Desktop, de ehhez nem szükséges külső áramforrás, és útközben is vehető. 

Egyéb okok, amelyek tetszik a Toshiba Canvio alapjaihoz

Annak ellenére, hogy minden működik ellene, a Toshiba Canvio Basics jól teljesít. Tesztelésünk során megfigyeltük a szekvenciális leolvasásokat és az írási sebességeket körülbelül 150 MB / s, a véletlenszerű írás körülbelül 5 MB / s-ig. A véletlenszerű olvasás gyenge volt – körülbelül fél megabájt másodpercenként -, de ez megegyezik a költséghatékony külső merevlemezekkel.. 

Gyorsabb, mint a Western Digital Elements és a Seagate Backup Plus Portable, miközben körülbelül 5 és 10 dollár között olcsóbb, ami lenyűgöző. Bár a kivitelezési minőségről nem kell otthont írni, a Toshiba Canvio Basics rengeteg tárhelyet kínál kevés pénzért, és még megfelelő sebességgel is rendelkezik a rendszerindításhoz. Tudjon meg többet erről a Toshiba Canvio alapjai áttekintésünkben.

Végső gondolatok

Ha olyan 3 TB-os külső merevlemezt keres, amely az asztalon működik, nehéz legyőzni a Western Digital My Book alkalmazást. Olcsó, nagy teljesítményt kínál, és rengeteg funkcióval rendelkezik, a rendszerindításhoz. A menet közben utazók számára a Seagate Backup Plus Portable nagyjából elérhető, ha egy kis csomagban marad. 

Amint az a bevezetőben említésre került, a 3 TB merevlemez-meghajtók általában kevésbé megbízhatóak, mint más kapacitások, ezért javasoljuk, hogy frissítsen 4 TB-ra, vagy csökkentse 2 TB-ra, ha érdekli a fenti lehetőségek. Ha még néhány lehetőséget szeretne, feltétlenül olvassa el a többi külső merevlemezről szóló véleményünket. 

Milyen 3TB merevlemezt használsz? Miért választotta? Megváltoztatja kapacitását a megbízhatóság alapján? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Mint mindig, köszönöm az olvasást.

 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map