A Google jövője és a felhő: az I / O 2015 lebontása

Minden technológiai konferencia feltétlenül tele van új hardverrel és szoftverrel, hogy javítsa a felhasználók életét. A Google I / O konferencia, amelyre 2015. május 28–29-én került sor, nem volt kivétel.

A kétnapos szeminárium során az Android legfejlettebb fejlesztőinek néhány tagja bemutatta a platform jövőbeli projektjeit. Kínálatuk biztosan nem okozott csalódást a kemény rajongók számára.

Míg a legforróbb témákat a főszóban tárgyalták, nem a legfontosabb pontok a két órás beszélgetésre korlátozódtak.

Android Wear

Az Android Wear frissítése nem volt a legnagyobb hír, mivel ezen a ponton kevés volt bejelentés, ám ez mégis nagy érdeklődést váltott ki. Ez az eszköz a Google válasza az Apple intelligens órájára, amely már megjelenik a piacon. Bár nem volt semmi több bejelenteni, felsorolták, hogy új alkalmazások érkeznek az eszközre.

Az Uber, a FourSquare és a City Mapper az elkövetkező hónapokban elérhetők lesznek. Egyes szoftverek, például az Uber, képesek lesznek felhasználni a Google hangparancsot.

Google I / O 2015
© Google

Azok számára, akik még nem tudják, hogy az Android Wear miként veri az Apple intelligens óráját, az eszköz beépített WiFi-vel és GPS-vel rendelkezik. Még mindig szinkronizálja a felhasználó okostelefonjával, azonban könnyen frissíthető anélkül, hogy a telefont gyakorlatilag a felhasználó csípőjéhez csatlakoztatnák. Az e-mailhez való gyors hozzáféréshez a telefont nem is be kell kapcsolnia.

Mivel látja, hogy nem rendelkezik állandó szinkronban az okostelefonnal, jobb választást jelent, mint az Apple. Természetesen az a csoda, hogy miért akarna valaki megkísérelni olvasni az e-maileket egy kis képernyőn, például egy óralapon.

De hasznos lehet, ha útközben van, azonnali hozzáférést igényel, és nincs telefonja.

ATAP: ARA és Vault

Az ARA projekt olyasmi, amire hosszú ideje utaltak. A moduláris okostelefon termék még mindig folyamatban van. Ennek ellenére megjelent. A készüléket a színpadra állították, hogy mindenki láthassa. Az aktiválás után a rendszer észlelte, hogy a kameramodul hiányzik (szándékosan hagyták el annak demonstrálására, hogy az eszköz megtalálja).

Miután hozzátette, az előadó készített egy képet, hogy megmutassa működését.

Google I / O 2015
© Android Central

Noha a moduláris eszköz vonzó lehet egyesek számára, kissé terjedelmes. Egyetlen alkatrész eltávolítható és helyettesíthető valami másnal. Ez azonban azt jelenti, hogy a felhasználónak rendelkeznie kell mindazokkal a „kagylókkal”, ahogy nevezik őket. Igen, a felhasználó a végén testreszabja a készüléket, így az eszköz pontosan úgy néz ki, ahogy akarják, de milyen költséggel. Személy szerint egy kicsit sokat néz ki a mobiltelefon számára.

Az ARA az Advanced Technology and Projects (ATAP) csapata prezentációján mutatta be a kirakatot. A Vault projektek szintén debütáltak.

A Vault izgalmas program. Mikro SD-kártyán működik, de a hardvertől és a szoftvertől függetlenül is működhet. Az ötlet az, hogy növelje a biztonságot, miközben eltörli a könnyen támadható jelszavakat. Az ATAP által elvégzett kutatás azt mutatja, hogy ez még biztonságosabb is lehet, mint az ujjlenyomat-zár.

Az Intel harcol a Parkinson-kórjával
© Intel / MJFF

A boltozat-használók képesek lennének kommunikálni egymással anélkül, hogy a telefonok képesek lennének olvasni az információkat. A kialakítás lehetővé teszi, hogy ez az eszköz operációs rendszer legyen agnosztikus, és a működéshez nincs szükség a gazdarendszer segítségére.

Valójában ez egy érdekes program, amely új szintű biztonságot hoz a kommunikációban. Mivel a használt eszköz vagy telefon nem fogja tudni olvasni az információkat, sokkal biztonságosabb módszert jelenthet szöveges vagy e-mail kommunikáció küldésére és fogadására..

Ha a biztonsági problémák azok voltak, ez nagyszerű módszer lehet a magánélet további rétegének hozzáadására.

brillo

A kulcstartó címen sok új kijelentés volt a középpontban. Brillo bekerült a bejelentésekbe. Ez az új operációs rendszer az Android tervezésén alapul. Csak a népszerű szoftver alsóbb szintjeire korlátozódik, ugyanakkor támogatja ugyanazokat az alkalmazásokat, a WiFi és a Bluetooth alacsony energiafelhasználású rendszereket, amelyekhez az Android felhasználók hozzászoktak.

Google I / O 2015
© Google

A Brilloval kapcsolatos izgalmas rész nem az, hogy minimális rendszerkövetelményeivel rendelkezik. Valójában ez a Google operációs rendszer alapvető operációs rendszere. Az új operációs rendszer a Weave-vel, egy kommunikációs réteggel fog működni, amely lehetővé teszi a különböző eszközök számára, hogy megtalálják egymást és kommunikáljanak egymással.

Mivel a Brillo az Android operációs rendszeren alapszik, jól működik az operációs rendszert futtató eszközökkel. A felhasználók ugyanazt az információt ugyanúgy jelenítik meg, függetlenül attól, hogy milyen készüléket használnak.

Sundar Pichai vezető alelnök szerint:

„Bármely Android-eszköz, amely Brillo vagy Weave alapú eszközhöz csatlakozik, a felhasználó ugyanazt látja, bármi is legyen. Szeretnénk eszközöket zökkenőmentesen és intuitív módon összekötni, és jobb működésbe hozni őket a felhasználók számára. ”

A Brillo készülékek várhatóan nem lesznek a 3. negyedévben, míg a szövési rendszereknek a negyedik negyedév végére ki kell lenniük..

Ha a Google elhárítja az eszközöket, hogy zökkenőmentesen csatlakozzanak, ahogy akarják, akkor a tárgyak internete megvalósulhat. Két, párhuzamosan működő és a jelenlegi technológián alapuló program elkészítésének az a gondolata, amely jobbá teheti ezt a rendszert, mint a rivális szoftverek.

Bízunk benne, hogy láthatjuk, hogyan működik ez, és ha jól működik, amennyire vágynak.

Android M

Az Android felhasználók számára valószínűleg a legizgalmasabb bejelentés az Android M, a legújabb operációs rendszer bejelentése volt. Az Android M frissítése azzal kezdődik, hogy hogyan kezeli az alkalmazásokat. Ahelyett, hogy az alkalmazás első telepítésekor el kellene fogadnia az összes előre beállított engedélyt, az új operációs rendszer lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy speciális beállításokat állítson be, ami megkönnyíti a frissítést..

Google I / O 2015
© Google

Ezenkívül a fejlesztők meghatározzák, hogy mely szoftvert akarják megnyitni az alkalmazásukban. Az Android M újdonsága a Doze szolgáltatás. Ez az eszközök új módja az akkumulátor élettartamának megőrzésére.

Ez a kiegészítő mozgásérzékeléssel határozza meg, mikor marad a telefon vagy a táblagép egy ideig egyedül. Az új C típusú USB-port gyorsabbá teszi a töltést, és a felhasználóknak nem kell attól tartaniuk, hogy fejjel lefelé helyezzék, mert a kábel kétirányú funkciója miatt.

A felhasználók az új kábelt használhatják telefonjuk feltöltéséhez, vagy a telefon használatához egy második eszköz töltésére. Az Android M felhasználói élvezhetik a következő funkciókat:

  • Android Pay: A Google válasza az Apple Pay-re. A számlákat nem kell megosztani az üzlettel, minden tranzakció banki vagy Google App-en keresztül megy keresztül. Több mint 700 000 üzletben használható az Egyesült Államokban.
  • Ujjlenyomat: Ahelyett, hogy az eszközre támaszkodnának az ujjlenyomat-engedélyezéssel, az Android M ezt a képességet beépíti, hogy további biztonságot nyújtson a felhasználóknak. Ennek a szolgáltatásnak a tervei között szerepel az, hogy lehetővé tegyék az API-fejlesztők számára az előnyök kihasználását, például ujjlenyomat felhasználását a vásárlások megerősítésére.
  • Egyéni Chrome-lapok: Az alkalmazások tetején futtathatják a böngészőt, így az alkalmazás egyéni lapká válik. A testreszabás színtel vagy márkanévvel is elvégezhető.

Az Android M mögött álló ötlet az, hogy az eszközök gyorsabban és biztonságosabban működjenek. A koncepció ígéretesnek tűnik, az alkalmazás specifikációi és az akkumulátor-takarékos megváltoztatása önmagában megéri az operációs rendszer frissítését. Ha a rendszer olyan sikeres, mint gondoljuk, hogy valószínűleg lehet, érdekes lesz látni, hogy sok más fejlesztő használja ki ezeket a funkciókat a termékekben.

Most a Tap

Végül, a Google Most on Tap alkalmazás egy érdekes változás a fedélzeti asszisztensüknél. Ezt a szoftvert úgy tervezték, hogy bármilyen alkalmazásban használható legyen, ha megnyomja és tartja lenyomva a home gombot.

Google I / O 2015
© Cnet

Ahelyett, hogy csak a felhasználók számára emlékezetként emlékezett volna meg, például a találkozók megszervezésére és a nap végén a vegytisztításra, emlékeztetõket ad hozzá, segít éttermeket keresni, vagy akár e-mailben vagy szöveges formában említhet egy filmet. A Now on Tap hangparancsokat is vesz és azonnali válaszokat ad. Az Android M-vel működik.

Szeretjük azt a tényt, hogy az alkalmazás elhagyása nélkül megnézheti a konkrét információkat. Valójában ez teszi a mobil eszközök egyik leghasznosabb asszisztensévé. Időmegtakarítást eredményezhet a filmidők vagy a közeli éttermek keresése, csak azért, mert ezt említik egy e-mailben vagy szövegben.

Következtetés

A Google I / O 2015 számos érdekes programmal rendelkezik, és idén megjelenik. Itt láthatja a kulcstartót.

Néhányat már kiadtak a nyilvánosság számára, például a nagyon várt Google Photo, amely a múlt héten később nyilvánosságra került. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me