A Google Drive használata az adatok biztonsági mentéséhez 2020-ban

A felhőalapú tárolást nem úgy tervezték, hogy megismételje a merevlemezeket. Ha több száz gigabájtnyi adatmentést szeretne készíteni, és meg kívánja őrizni a fájlrendszer szerkezetét, egy külön online biztonsági mentési szolgáltatás pénzt és fejfájást takarít meg. Ennek ellenére sok ember a Google Drive-ot használja a fájlok biztonsági mentéséhez, és egyesek számára ez a megközelítés működhet.


A felhőalapú tárolás és más szolgáltatások elegendőek a biztonsági mentéshez, ha nincs sok olyan mappája és fájlja, amelyet megóvhat. Ezekben az esetekben valószínűleg pénzt fog megtakarítani, ha az egyik legjobb online mentési szolgáltatót választja. Ebben az útmutatóban megmutatjuk, hogyan lehet a Google Drive-ot felhasználni az adatok biztonsági másolatának készítéséhez, így eldöntheti, hogy ez a legbiztosabb módja annak, hogy megvédjék a veszteségeket.

Az adatok biztonsági másolatának készítésének néhány módja a Google Drive segítségével. Az asztalon használhatja a Google Drive szinkronizációs mappáját, bár ennek vannak hátrányai. A Google Drive biztonsági mentési funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi a folyamatos, egyirányú szinkronizálást az asztali mappa és a felhő között. Ez a két módszer megbízhatóbb módszere.

Végül, a Google Drive okostelefon alkalmazás egy nagyszerű lehetőség annak biztosítására, hogy fotóit és videóit automatikusan feltöltse a felhőbe. Ezt a megközelítést az Android biztonsági másolatának készítéséről szóló cikkünkben ismertetjük, így nem fogunk sok időt költeni ennek magyarázatára.

Biztonsági mentés a Google Drive Sync használatával

A legtöbb felhőalapú tároló szolgáltató szinkronizáló mappákat használ. Külső szempontból kevés megkülönböztetni őket bármely más fájlrendszer-mappától.

A Google-Drive-Sync-mappa

A különbség az, hogy kapcsolódnak a felhőhöz. A bennük tárolt fájlokat a felhőben és a merevlemezen is tárolják. A szinkronizáló mappa elsődleges célja nem a biztonsági mentés, hanem a termelékenység. Ha több szinkronizáló mappát tárol több gépen, láthatja az egyik eszköz fájljában végrehajtott változtatásokat a valósidejű közelben.

Fájl szinkronizálás

A biztonsági mentéshez a Google Drive Sync problémája

A szinkronizáló mappa biztonsági mentéshez történő felhasználásának egyik problémája az, hogy az nem őrzi meg a fájlszerkezetet. Mivel a fájlokat át kell helyezni a szinkronizálási mappába, a meglévő fájlfát ki kell dobni az ablakból.

A legjobb, amit megtehetsz, ha megpróbálja másolni ezt a szerkezetet a szinkronizáló mappában több mappa és almappa létrehozásával, ami unalmas, rendetlen és gyakran hibákat tartalmaz, például hiányzó mappák és fájlok..

A nagyobb probléma az, hogy a szinkronizációs mappából törölt fájlok törlődnek a felhőben és a többi szinkronizált eszközön. Egyes felhőalapú tároló szolgáltatókkal ellentétben a Google nem törli ezeket a fájlokat egyenesen. Elküldi őket a kukába.

Ha véletlenül törli a fájlokat a kukából, akkor valószínűleg szerencsétlen. Időnként a Google-nak küldött e-mail segíthet a törölt tartalom visszakeresésében, de ez szokatlan.

A másik lehetőség a törölt elemek helyreállítása az adat helyreállítási szoftver segítségével. A legjobb adat-helyreállítási útmutatónkban körvonalazzuk a legfontosabb lehetőségeket, de ezek messze vannak a bolondbiztosságtól, különösen, ha nem cselekszenek gyorsan. A legnagyobb siker volt a Stellar Phoenix Data Recovery segítségével, de nem ez az egyetlen megvalósítható lehetőség.

Google Drive biztonsági mentés és szinkronizálás

A Google 2017-ben kicserélte asztali kliensét úgy, hogy „mentés és szinkronizálás” -nak hívja. A PC-re és Mac-re elérhető új eszköz használható a fájlrendszer egyes mappáinak biztonsági mentésére anélkül, hogy azokat a szinkronizálási mappába helyeznék..

Ha még nem frissített az új klienssel, akkor le kell töltenie azt a Google Drive oldalról, és be kell jelentkeznie.

Indítsa el az eszközt a jobb egérgombbal a tálcán található „Biztonsági mentés és szinkronizálás” ikonra. Kattintson a jobb felső sarokban található hárompontos menüre, és válassza a „beállítások” lehetőséget. Ezzel egy nagyobb ablakot nyit meg, amelynek bal oldali sarkában három fül van: “laptopom”, “Google Drive” és “beállítások”.

Gooogle-Backup-and-Sync

Az első lap, a „laptopom”, felhasználható a mappák címkézésére a Google Drive-ra történő mentéshez. Láthatja a már felsorolt ​​mappákat, például dokumentumokat és képeket. Ezek csak javaslatok. Mindaddig, amíg a mellette lévő jelölőnégyzetekre nem kattintanak, addig nem kerülnek adat továbbításra a felhőbe.

Mappák hozzáadásához kattintson a „mappa kiválasztása” elemre. Megnyílik egy fájlrendszer böngészőablaka, amellyel mappákat adhat a biztonsági mentési tervhez.

A Google-Drive-Backup-Sync-Választhat-mappák

A választások elvégzése után a „megváltoztatás” gombra kattintva módosíthatja a Google Drive biztonsági mentési viselkedését. Ez lehetőséget ad arra, hogy csak fényképeket és videókat készítsen biztonsági másolatot, valamint választómezőket a RAW adatok és képernyőképek mentéséhez.

A Google-Drive-Backup-Sync-beállítások

Van egy „haladó” szakasz a fájltípus-kizárások hozzáadásához. A helymegtakarítás érdekében például érdemes kizárni az ideiglenes fájlokat a biztonsági másolatból.

Fotó mentése és szinkronizálása

Két lehetőség van a fényképek feltöltésére a Google Drive-ra: „kiváló minőségű” és „eredeti méret”. A kiváló minőségű feltöltések nem befolyásolják a tárhelyet. Töltsön fel annyi képet, amennyit csak akar, büntetés nélkül. A hátránya, hogy van egy 16 MB-os sapka. Az ennél nagyobb fotók méretét csökkentve veszítik a felbontást a folyamatból.

A Google-Drive-Backup-Sync-fotóminőségű

A második lehetőség, az „eredeti méret” megtartja a fájl méretét és felbontását, de a Google Drive helyet igényel.

Biztonsági mentés és szinkronizálás Fájlok eltávolítása

Ez a következő rész kritikus fontosságú a Google Drive fájl fájlok biztonsági mentéséhez történő felhasználásához. A biztonsági mentés és a szinkronizálás preferenciaablakában található egy fejléc, amely a következőket írja: „elemek eltávolítása”. Alatta három lehetőség van.

A Google-Drive-Backup-Sync-eltávolítása-tételek

Ha az „Elemek eltávolítása mindenütt” lehetőséget választja, ha törli a számítógépről a Google Drive-ra mentett fájlt, akkor az törlődik a Google Drive-ból is. Ehelyett a második lehetőséget kell választania: „ne távolítson el tételeket mindenütt”. Ilyen módon a fájlok a Google Drive-ban maradnak, még akkor is, ha törölték őket a számítógépről.

Van egy harmadik lehetőség, amely felszólít arra, hogy válaszoljon egy fájl törlésére vonatkozóan.

Folyamatos biztonsági mentés a Google Drive biztonsági mentésével és szinkronizálásával

A Google Drive folyamatos biztonsági mentéssel védi a fájlokat. Ez azt jelenti, hogy amint egy fájlt hozzáadnak egy biztonsági mentéssel címkézett mappához, vagy egy fájlt szerkesztenek, ezek a változások majdnem valós időben készülnek a Google Drive-ra..

A legtöbb online biztonsági mentési szolgáltatás folyamatos biztonsági mentést kínál. Ez a legbiztonságosabb mód a fájlok védelmének biztosítására. A legtöbb biztonsági mentési szolgáltatás szintén lehetővé teszi a folyamatos biztonsági mentés kihagyását, és ehelyett az ütemezett biztonsági mentések használatát. A Google Drive nem.

Azt javasoljuk, hogy a biztonsági másolatot továbbra is futtassa, de vannak olyan helyzetek, amikor ésszerűbb lenne, ha a mentéseket csak éjszaka futtatnánk. Például, ha egyszerre több program fut, vagy terabyte-os adatkezeléssel foglalkozik, a biztonsági mentési folyamatok befolyásolhatják a rendszer erőforrásait.

Ha ez problémát okoz, akkor módosíthatja a Google Drive hálózati beállításait a „Beállítások” lapon. Alapértelmezés szerint a Google nem korlátozza a feltöltési vagy letöltési sebességeket, de a terhelés csökkentése érdekében korlátozhatja azokat.

A Google-Drive-Network-beállítások

Végső gondolatok: Fájlok visszaállítása biztonsági mentés és szinkronizálás segítségével

Az erre a célra készített online biztonsági mentési eszköz egyik előnye, hogy megkönnyíti a helyreállítási folyamatot, ha a merevlemezt ki kell cserélni. A Google Drive-n nincs „helyreállítási” gomb. Ez egy hatalmas hátrány, mivel a fájlrendszert úgy kell újjáépítenie, hogy mappákat és fájlokat tölt le a Google Drive-ból, és elrendezi őket a kívánt módon..

Mint ilyen, javasoljuk, hogy ragaszkodjon a Backblaze, a CloudBerry Backup, az Acronis True Image vagy egy másik legjobb online biztonsági mentési szolgáltatóhoz. A Google Drive Backup and Sync elsődleges célja az, hogy megkönnyítse a fájlok felhőbe juttatását anélkül, hogy mindent egy dedikált szinkronizálási mappába kell tömörítenie..

Sokkal jobban működik a mobilbeállítások visszaállításában, legalább az Androidon. Van egy olyan cikkünk, amely a mobiltelefon-ajánlatok legjobb biztonsági mentésének szentelt, amelyet nem tartalmazottunk a Google Drive-ban, de valószínűleg kellett volna. Az Android biztonsági mentési cikkünkben megtalálható a Google Drive, amely olyan jó funkciókkal rendelkezik, mint például az automatikus fénykép- és videofeltöltés.

Ha bármilyen kérdése van a Google Drive Backup and Sync használatával kapcsolatban, tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm, hogy elolvasta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map