A Google Chrome biztonsági másolatának készítése: Útmutató 2020-ra

Fontos az adatok biztonsági mentése, és bár az adatok biztonságának biztosítása érdekében mindenképpen az egyik legjobb online biztonsági mentési szolgáltatást kell használnia, nincs szüksége a böngészési profil védelmére a Chrome-ban. Ez az útmutató megmutatja, hogyan kell biztonsági másolatot készíteni a Google Chrome -ról, és megbizonyosodhat arról, hogy a böngészőben semmi sem veszik el, ha a számítógép sikertelen vége.


A Chrome az egyik legbiztonságosabb böngésző a környéken, de ez nem jelenti azt, hogy adatai természetüknél fogva biztonságosak, ha eszköze meghal. Ha ez megtörténik, valószínűleg egy csomó adat van elmentve a böngészőben, amelyet vissza szeretne tölteni. Ez magában foglalja az alkalmazásokat, a könyvjelzőket, a kedvenceket, a kiterjesztéseket, a böngészési előzményeket, a beállításokat, a témákat, a megnyitott lapokat, az űrlap tartalmának automatikus kitöltését és a fizetési módszereket.

Ha elveszíti az adatokhoz való hozzáférést, akkor újra kell töltenie az összes kiterjesztést, újra be kell írnia az információkat – például a jelszavakat és a címeket -, és újra be kell állítania preferenciáit, ahogy tetszik. Mivel a böngészési előzmények eltűnnek, elfelejtheti azt a vadászatot is, amelyet egy cikk, amelyet homályosan emlékszel, néhány héttel ezelőtt.

Ha csak a Chrome-ot telepíti először, feltétlenül nézze meg a Google Chrome áttekintésünket, hogy mindent megtudjon a böngésző számára. Egyelőre nézzük meg, hogyan lehetne biztosítani a böngészési adatok biztonságát.

A Google Chrome biztonsági másolatának készítése a böngészőben

A Google Chrome biztonsági mentésének legegyszerűbb módja a böngészőn keresztüli mentés. Ehhez létre kell hoznia egy Google-fiókot, vagy be kell jelentkeznie a meglévővel. Először kattintson a böngésző jobb felső sarkában lévő három pontra, majd a menü alján található „Beállítások” lehetőségre..

Három Dots

Innentől láthat egy nagy, kék gombot, amelyen fel van tüntetve a „szinkronizálás bekapcsolása…” felirat. Ha rákattint, a Google bejelentkezési oldalára kerül.

TurnOn-Sync

Itt beléphet egy meglévő Google-fiókkal, vagy létrehozhat egy újat a “fiók létrehozása” elemre kattintva. 

Belépés

Új fiók létrehozásához be kell írnia a nevét, születési idejét és a kívánt Gmail-címet, valamint egy jelszót. A fiók létrehozása után ismételje meg a fenti lépéseket, hogy ismét megjelenjen a bejelentkezési képernyő.

Regisztráció

Akárhogy is, miután összekapcsolta fiókját a böngészővel, visszatérhet a beállítások menübe, és ismét rákattinthat a “szinkronizálás bekapcsolása” elemre, amely megerősítésre kéri Önt..

TurnOn-Sync-Megerősítés

Innentől kattintson a „szinkronizálás kezelése” elemre, hogy megnézze, milyen információkat továbbítanak. Választhat úgy is, hogy mindent szinkronizál, vagy válasszon az alábbi képernyőképeken látható listából. Miután eldöntötte, hogy szinkronizálja-e, mindegyik automatikusan elérhető lesz minden eszközön, mindaddig, amíg ugyanabban a Google-fiókban jelentkezik be.

Kezelés-Sync

A Chrome könyvjelzőinek, előzményeinek biztonsági mentése & Több

Összefoglalva: a következő lépésekkel biztonsági másolatot készíthet a Google Chrome-ról a Google-fiókjával.

 1. Lépjen be a beállítások menübe
 2. Hozzon létre vagy jelentkezzen be Google Fiókba
 3. Térjen vissza a beállítások menübe és kattintson a „szinkronizálás bekapcsolása” gombra.
 4. Kattintson a „szinkronizálás kezelése” elemre, és válassza ki, mit szeretne menteni a fiókjába

A Google Chrome kézi biztonsági mentése

Ha nem akarja, hogy a Google az összes információt a szerverein tárolja – vagyis nem Ön használ Google-fiókot -, akkor is manuálisan készíthet biztonsági másolatot a böngészőről. 

Ezek az utasítások lehetővé teszik a Chrome-ban tárolt mindent megóvni, de ha csak a Chrome-könyvjelzőkről szeretne biztonsági másolatot készíteni, akkor olvassa el a Chrome-könyvjelzők exportálására és importálására vonatkozó útmutatásainkat..

Először meg kell nyomon követnie a készüléken helyben tárolt Chrome-profilmappát. A pontos hely az operációs rendszertől függően változhat, de alapértelmezés szerint a mappák a következő helyeken találhatók:

 • Windows 7 vagy újabb rendszert futtató számítógépeken: C: \ Felhasználók \\ AppData \ Helyi \ Google \ Chrome \ Felhasználói adatok \ Alapértelmezett
 • Windows XP rendszert futtató számítógépeken: C: \ Dokumentumok és beállítások \\ Helyi beállítások \ Alkalmazási adatok \ Google \ Chrome \ Felhasználói adatok \ Alapértelmezett
 • MacOS X eszközökön: Felhasználók // Könyvtár / Alkalmazás-támogatás / Google / Chrome / Alapértelmezett
 • Linux gépeken: Linux: /home//.config/google-chrome/default

Ne feledje, hogy az útvonalak „” részeit saját nevével kell cserélnie.

Chrome-Folder-hely

Ne feledje, hogy Windows esetén az AppData vagy az Application Data mappák alapértelmezés szerint rejtve vannak. Ha nem találja ezeket a mappákat, nyissa meg a „kezelőpanelt”, válassza a „megjelenés és személyre szabás”, majd a „fájlkezelő beállításai” lehetőséget.

Vezérlőpult

Váltson a „nézet” fülre, és görgessen lefelé, amíg meg nem jelenik a „rejtett fájlok és mappák bejegyzés”. Egyszerűen jelölje be a „Rejtett fájlok, mappák és meghajtók megjelenítése” négyzetet, és máris jól megy.

Mutasd a rejtett fájlokat

Ez a megközelítés a Windows minden verzióján működni fog, akár XP-től kezdve, de ha Windows 10-et futtat, ugyanazt az eredményt sokkal gyorsabban elérheti. Egyszerűen nyisson meg egy mappát, nyissa meg a felső menü „Nézet” fület, és jelölje be a „rejtett elemek” négyzetet a „Megjelenítés / elrejtés” részben.

Windows 10-Rejtett-Files

Ha csak egy felhasználói profilja van, akkor az az „alapértelmezett” mappában található. Egyszerűen másolja át ezt a mappát a biztonsági mentési helyére – akár egy külső eszközön, akár a felhőben -, és rendelkezésére áll minden, ami a jövőben a Chrome normál állapotának visszaállításához szükséges..

Chrome-default-mappa

Ha egynél több profilja van, ez kissé zavaró. Az első profilja után minden profilt egy „ProfileX” nevű mappába helyezik, ahol az „X” egy szám, amely minden létrehozott profilnál növekszik. Így a második profilmappája (ne feledje, az elsőt „alapértelmezettnek” nevezik) „Profile1”, a harmadik pedig „Profile2” lesz, és így tovább.

Chrome-profil-mappák

Ne feledje, hogy ha ezen profilok egyikét, és nem az alapértelmezett profilt készíti, akkor továbbra is szüksége lesz erre a profilra a kiterjesztések biztonsági mentéséhez. Ennek oka az, hogy a kiterjesztéseket megosztják a profilok között, és csak az alapértelmezett mappában tárolják.

Támogatta-Up-profilok

Ezért javasoljuk, hogy készítsen biztonsági másolatot az alapértelmezett profilról és az esetleges további profilokról, amelyek egyidejűleg lehetnek.

Folder-Copy

Mivel a felhasználói profilok nagyon sok adatot tárolhatnak, a másolás elkészítése sokáig tarthat. Ne felejtse el teljesen bezárni a Chrome-ot, különben a folyamat megszakad a használt fájlok miatt.

A Google Chrome visszaállítása

Amikor eljön az ideje a felhasználói profil visszaállításához a Google Chrome-ban, ennek módja attól függ, hogyan készítette az adatait. Ha Google-fiókját használta, a folyamat olyan egyszerű, mint a bejelentkezés az új böngésző telepítésével, és a Chrome automatikusan letölti az összes biztonsági másolatot..

Első Time-Bejelentkezés

A jövőben, ha azt akarja, hogy a Google elfelejtse, amit tud rólad, akkor kövesse útmutatónkat a Google előzményeinek törléséhez. A Google azt állítja, hogy törli az összes információt, amelyet Önre tárolt, de mivel a cég adatvédelmének kevesebb, mint csillagjegyű, nehéz bízni benne..

Átnevezték-mappa

Ha manuálisan készített biztonsági másolatot a profiljára, meg kell navigálnia ugyanahhoz a mappához, amelyet fentebb a manuális biztonsági mentés szakaszban leírt. Miután ott lépett, nevezze át az „Alapértelmezett” mappát valami másra, például „AlapértelmezettOLD”, majd illessze be a mentött mappát ugyanabba a helyre. A Chrome következő indításakor automatikusan be lesz jelentkezve a helyreállított profilba.

Végső gondolatok

Bár a Chrome természetesen nem tökéletes böngésző – különös tekintettel a magánélettel kapcsolatos komoly aggodalmakra -, az információ gyors szinkronizálásának képessége óriási hátránya a világ legnépszerűbb webböngészőjének.. 

Még ha nem is szeretne Google Fiókot használni annak korlátozása érdekében, hogy a Google mit tud rólad, a Chrome biztonsági másolatának készítése hihetetlenül könnyű, ehhez csak néhány egyszerű lépés szükséges. Mindez nem védi meg a Chrome legnagyobb hibája – az adatvédelem – ellen, ezért feltétlenül töltse le a legjobb VPN-t a Chrome-ra, és olvassa el a névtelen böngészési útmutatót.

Mit gondol a Chrome biztonsági mentési folyamatáról? Egyetért-e azzal, hogy gyors és egyszerű, vagy inkább egy egyszerűbb módszert szeretne készíteni a biztonsági mentésről Google-fiók használata nélkül? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map