A felhőipar 10 leginnovatívabb embere

A felhőalapú számítástechnika nem jött létre egyik napról a másikra. Volt valaki odakinn, hogy újítson és ösztönözze. Annak érdekében, hogy felismerjük azokat a műszaki szakembereket, akik ezt a csodálatos technológiát adták nekünk, összeállítottuk a felhő-számítástechnika 10 leginnovatívabb emberének listáját..


Drew Houston


© Cloudwards.net Drew Houston-t még kicsi gyermekként inkább az érdekli, hogy a programok hogyan működnek, nem pedig csak azokat. Apja öt éves korában arra ösztönözte őt, hogy tanuljon programozni a BASIC segítségével, amikor a család megkapta első számítógépét.

Míg Houston élvezte a játékot, mindig jobban érdekelte a programozás összeállítása. 

Ez az érdeklődés követte őt a középiskolában és a MIT-ig. A MIT-nél Houston olyan területeken tudott merülni, amelyek leginkább érdekli őt. Az egyetemen tartózkodása alatt az Athena környezetet kihasználva segítette a munkaállomás biztonsági mentését, még akkor is, ha elfelejtette magával hozni a hüvelykujj-meghajtót..

Miután feltöltötte teljes fejlesztési környezetét egy USB flash meghajtóra, elfelejtette, amikor röviddel a diploma megszerzése után beszállt a New York-i buszba. Ez a hiba arra késztette őt, hogy létrehozza az egyik legnépszerűbb programot, amely ma elérhető.

A kezdeti kódvonalak, amelyeket New York-i útján írt, a Dropbox alapjául szolgáltak, amely az online felhőtároló és -megosztó oldal, amelyet világszerte több mint 300 millió ember használ. Jelenleg Houston továbbra is a csalódottság pillanatában létrehozott vállalat vezérigazgatója.

Noha felhőalapú tárolási megoldása nem talán volt az első, ez az egyik legnépszerűbb szolgáltatás, ezért szerez neki helyet a listánkon.

Aaron Levie


© Cloudwards.net Aaron Levie nem volt annyira lenyűgözve a kódolásnál, mint a listánkon szereplők, bár egészséges adag izgalommal bírt a technológia iránt. Ehelyett az a érdeke, hogy kitaláljon egy módszert a fogyasztók és a vállalkozások számára az adatok tárolásának egységes módszerének kidolgozására.

Az ötlet 2004-ben született egy Levie egyetemi üzleti projekt során.

Ebben a projektben azt vizsgálta, hogy a cégek hogyan használják felhőalapú tárolókat a tartalom megmentésére. A különböző vállalatok CIO-jaival folytatott többszöri megbeszélés után rájött, hogy a konszenzus szétaprózódott ezen erős eszköz használatáról..

A probléma megoldására elhatározva, Levie és több gyermekkori barátja elindította a Box a felhő tároló platformot. Eredetileg a csoport az egyéni felhasználókat és fogyasztókat a könnyen használható programra célozta meg, lehetővé téve számukra a tartalom tárolását, az intuitív interfészen keresztüli kezelése révén..

A fókusz az utóbbi időben inkább az üzleti ügyfelek platformjára vált, miközben továbbra is fenntartja a felhasználóbarát felületet. Aaron Levie jelenleg még mindig a Box ügyében vezeti a vádat. A piac olvasásának és a felhőalapú platformokhoz szükséges vállalkozások megértésének képessége miatt ő lett a listánk.

Marc Benioff


© Cloudwards.net Nem minden felhőprogram szigorúan a tárolásról szól. Vannak olyan felhőalapú számítástechnikai programok alkotói és alapítói, amelyek minden bizonnyal beleférnek a listánkba. Marc Benioff, a Salesforce alapítója, egy ilyen alkotó.

1999-ben a Benioff ötlettel szolgált egy olyan szolgáltatás létrehozására, amely felváltja a hagyományosan alkalmazott vállalati szoftvereket, és igény szerinti információkezelési platformként szolgál majd. Terve, amelyet „A szoftver végének” nevez, az internetet fogja használni a programok tervezésének és terjesztésének megváltoztatásához.

Miközben Benioff úgy vélte, hogy a szoftver-szolgáltatásként helyettesíti a hagyományos programokat, a Salesforce.com elindításakor végül létrehozta a „platform-szolgáltatásként” kifejezést. Az idő múlásával kibővítette a társaságot, nem csupán ügyfélkapcsolat-menedzsment vállalkozásként. Most az ügyfelek mobil, szociális és felhő technológiákat használhatnak saját alkalmazásuk elindításához.

A Salesforce.com felépítésén kívül a Benioff „1-1-1 modellt” hozott létre az üzleti életben. A vállalati jótékonysági struktúra keretei között hozzájárul az általa szolgált közösséghez. A termék egy százalékának adásával. a munkavállalói órák egy százaléka és a saját tőke egy százaléka.

Jelenleg Benioff a Salesforce.com elnöke és vezérigazgatója, a Cisco igazgatóságában és három könyv szerzője. Marc Benioff volt a hajtóerő, amely a szoftver-szolgáltatásként a felhőbe hozza, és ez az, ami a felhőipar listáján a 10 leginnovatívabb ember közé tartozik..

Paul Maritz


© Cloudwards.net A számítástechnika mindig is Paul Maritz érdeklődése volt, tény, hogy diplomát kapott mind a Natali Egyetemen, mind a Fokvárosi Egyetemen. Fokozatának megszerzése után öt évig az Intelnél dolgozott, 1981-től kezdve, és segített olyan eszközök kifejlesztésében, amelyek segítenek az x86 platformon lévő szoftverek írásában..

Maritz elhagyta az Intel-t, hogy csatlakozzon a Microsoft-hoz, és 2000-ig folytatta a társasággal folytatott munkáját. A szoftver-óriással töltött ideje alatt kulcsfontosságú volt számos fontos szoftvercím, például a Windows NT és az Internet Explorer fejlesztésében. Betekintése nemcsak a Microsoft továbbfejlesztésére, hanem a számítógépes iparra is felhasználták.

Miután az 1999-es monopóliumellenes tárgyalásokat követően elhagyta a Microsoftot, Maritz társalapította a Pi Corporation-t, amelyet később az EMC megszerzett, ahol az EMC felhőalapú számítástechnikai divíziójának elnökévé és ügyvezetőjévé vált. Jelenleg Maritz a GoPivital, Inc. vezérigazgatója. Ez egy olyan cég, amely felhőalapú számítástechnikán alapuló egyedi alkalmazásokat nyújt.

Köszönhetően sok éves informatikai iparának, valamint innovációinak, amelyek elősegítették a felhőalapú számítástechnika felépítését, és ezen a területen folytatott munkájának köszönhetően, Paul Maritzot neveztük listánknak.

Tom Gonser


© Cloudwards.net Tom Gonser karrierjét vezeték nélküli adatkommunikációval és webes tranzakciókkal kezdte. Gonser úgy érezte, hogy jobb megoldást kell találnia az elektronikus papírmunka és az aláírások kezelésére, és elindult a rendszer fejlesztéséhez..

Azért hozta létre a DocuSign-ot, hogy ez az ötlet valósággá váljon. A felhő technológiáját felhasználva a Gonser DocuSign cég a digitális tranzakciók globális szabványává vált. Automatizált eljárással helyettesítette a tollat ​​és a papírt az üzleti tranzakciók során, ami lassíthatja a vállalatokat. Szoftverét úgy tervezték, hogy biztonságosan kezelje az összes dokumentum tranzakciót digitálisan.

Gonser nagymértékben részt vesz a DocuSign mindennapi tevékenységeiben, mivel a társaság stratégiai igazgatója. A digitális tranzakciókezeléssel kapcsolatos innovációjának köszönhetően Tom Gonser szerzett egy helyet a listánkon.

Mark Belk

 


© Cloudwards.net A haditengerészeti hírszerzés pályafutása kezdetén Mark Belk nagyon jól megismerte a kormányzati sztrájkolók által megkövetelt adatrendszereket. Miután az Öböl-háborúban szolgált, Belk a BTG-hez dolgozott, mint megoldásmérnök, majd később szoftver-szolgáltatásként projektnél.

A BTG elhagyása után Belk tovább folytatta a Homeland Security munkatársait, mint a Microsoft főépítészét. Itt megkülönböztette magát azáltal, hogy olyan informatikai stratégiákat fejlesztett, validált és végrehajtott, amelyek a belföldi biztonság közszférájához kapcsolódtak.  

Ez a világméretű hálózat segített megváltoztatni a felhőalapú számítástechnika és a kiberbiztonság arculatát. Most Belk a Juniper Networks-nél működik, mint főépítész. A globális iparral, a szövetségi kiberbiztonsággal és a műszaki architektúra megoldásaival végzett munkája megszerezte a helyét a listánkban.

Yung Chou


A Microsoft technológiai evangélistaként, Yung Chou-nak számos lehetősége van az ügyfelek kiszolgálására a támogatási fiókkezelés, a műszaki támogatás és a műszaki értékesítés területén..

Mielőtt csatlakozott a Microsofthoz, Chou szakértővé vált a rendszerprogramozás, az alkalmazásfejlesztés és az informatikai menedzsment területén. Emellett tanácsadói szolgáltatásokat kínál e területeken működő vállalatoknak. Chou emellett egy blogot is üzemeltet, ahol az új felhasználók megismerkedhetnek a felhővel és az általuk kínált lehetőségekkel.

A hibrid felhő és a vállalati számítástechnika architektúrájával kapcsolatos betekintését arra használták fel, hogy a Microsoft továbbra is vállalkozási és személyes felhőplatformjaikat építse fel. Köszönhetően a Microsoft-nal végzett munkájának, az informatikai osztályok oktatásának, valamint a TechNet és a Microsoft rendezvényeinél jelenlegi igénynek – felvettük őt a listánkba.

Mitch Coopet


© Cloudwards.net A fájlok és mappák megosztásának képessége csak az fele az egyenletnek, ha felhőalapú számítástechnikára van szükség. Legalább így Mitch Coopet mindig is látta

A CrashPlan és a SharePlan mögött álló vállalat, a Code42 termelési vezetője és társalapítójaként a biztonsági mentés és a megosztás csak az egyenlet része.

Mindig a biztonságot tartotta a legnagyobb tényezőnek. Valójában tudását és innovációját felhasználva biztonságosabb és biztonságosabb élményt hozott a felhőplatformra. Coopet továbbra is működik azon társasággal, amelyet segített megtalálni.

A listánk közé tartozik az a munkája, hogy biztonságosabb felhőalapú tárolási élményt nyújtson, valamint hogy a nyilvánosságot oktatja a biztonságosabb tárolási lehetőségekről és a tapasztalatok megosztásáról..

Chris Pinkham


© Cloudwards.net Az egyik legismertebb felhőmegoldás, amely nem önmagában jött létre, Chris Pinkham volt a kezét abban a teremtésben.

Pinkham a számítógépes világban kezdte karrierjét azzal, hogy Dél-Afrika első internetszolgáltatóját, a TICSA / Internet Africa társát alapította. Néhány évvel később a céget eladták az UUNET-nek, és Pinkham az Amazon-hoz dolgozott. Míg az Amazon-on Pinkham volt felelős a globális infrastruktúra-tervezésért és a társaság webhelyének üzemeltetéséért.

Ez idő alatt elkezdte dolgozni egy olyan mellékprojektnél, amely a rendkívül sikeres elasztikus számítási felhővé válik.

Noha 2006-ban elhagyta a társaságot, hogy megkezdje a Nimbula, a felhőalapú számítástechnikai szoftverekre koncentráló társaság működését, a felhőalapú tárolás világába történő hozzájárulását nem szabad elhanyagolni. Később az Oracle megvásárolta a Nimbulat.

Willem Van Biljon


© Cloudwards.net Willem Van Biljon számítógéppel kezdte kalandját, amikor a Fokvárosi Egyetemen végzett informatika szakon.

Ezután a Nemzeti Matematikai Tudományos Kutatóintézetnél és a LinkData-nál töltött be pozíciókat. Van Biljon segített a Mosaic Software társalapításában, és létrehozta az első csúcskategóriás fizetési tranzakciós kapcsolót a hardver és az operációs rendszerek számára. Ez a cég volt az első három fizetési feldolgozó szoftver címe között, amikor 2004-ben eladták.

A Mosaic-szal való együttműködés után Van Biljon az Amazon.com-ra ment. Itt, Chris Pinkham munkatársa segítségével segített az Amazon Elastic Compute Cloud fejlesztésében. Segített az új nyilvános felhőszolgáltatás termékmenedzsmentjében és marketingjében.

Miután 2006-ban elhagyta az Amazonot, együttműködött Chris Pinkham-kel a Nimbula felhőalapú számítástechnikai szoftver címének létrehozásában. Miután 2013-ban az Oracle megvásárolta, csatlakozott az takealot.com-hoz mint vezérigazgató és a CTO. A Nimbula és az Elastic Compute Cloud fejlesztésében játszott szerepe miatt ő szerepelt a listánkban.

Következtetés

Sokkal több újító és szakember létezik. Vannak olyan nevek, amelyek arctalanok és a színfalak mögött dolgoznak, hogy a felhőt a számítógépes technológia élvonalába helyezzék.

Hisszük azonban, hogy ez a tíz kiemelkedő számítógépes guru vezető szerepet tölt be az innovációban és a felhőalapú számítástechnikában.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map