A DD-WRT telepítése a routerre otthon vagy az irodában

Üdvözöljük a Cloudwards.net útmutatójában, hogyan telepítheti a DD-WRT firmware-t az útválasztóra.


Azok a felhasználók, akik a legtöbbet akarják kihozni a Small Office / Home Office vezeték nélküli útválasztókról, hajlamosak az OEM megoldások megtalálására, és nem kínálnak nagy értéket. Az Original Equipment Manufacturer (OEM) firmware annyira egyszerű és funkciós, hogy nem képes teljes mértékben kihasználni a router hardverét.

Például az OEM szoftverekből általában hiányzik:

VPN-felmondási lehetőségek

Fájlkiszolgáló szolgáltatásai

Távoli bejelentkezés lehetőségei

Lehet, hogy egy útválasztó rendelkezik a legújabb és legnagyobb processzorral, maximalizált RAM-mal és sok flash memóriával; de még mindig akadályozza a firmware és a szolgáltatások hiánya.

Ez a tény lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy alternatív megoldást keressenek az interneten, amely a paradicsom vagy a DD-WRT fajta alternatív megoldásának villogására szolgál, az útválasztónak az egyedi firmware-rel történő villogására..

Ma közelebbről megvizsgáljuk, hogyan kell villanni egy otthoni vezeték nélküli útválasztót a DD-WRT firmware segítségével..

Tartalomjegyzék:

 

Mielőtt elkezdené, vegye figyelembe két dolgot.

Először: bár a Tomato és a DD-WRT alapvetően különböző típusú kódok, amelyek különböző funkciókat kínálnak, az útválasztó villogásának lépései nagyjából megegyeznek mindkettőnél.

Néhány kisebb lépés miatt, amelyek a két telepítési folyamat között különböznek, továbbra is a Paradicsomra vonatkozó útmutatást kell követnie, ha a firmware ízét választja.

Másodszor, csak azért, mert egyéni firmware-t akar, ez nem azt jelenti, hogy személyesen kell telepítenie; a folyamat elvégezhető az Ön számára, ahogy ezt a következőkben tárgyaljuk. 

Kényelmes alternatíva a saját routerének villogására

Ha technikailag nem hajlandó, akkor jobb, ha vásárol egy útválasztót, amelynek DD-WRT már telepítve van. Szerencsére azok a felhasználók, akik inkább nem frissítik berendezéseiket, megvásárolhatnak egy útválasztót, amelynek már van telepítve a DD-WRT vagy a Tomato a FlashRouters.com webhelyről..

Azt javaslom, hogy böngészjék a webhelyüket, hogy megnézhessék a kínálatot. Alternatív megoldásként tekintse meg a 2020 legjobb VPN útválasztókra vonatkozó ajánlásainkat.

Lehet, hogy azt gondolja, hogy a villogó útválasztó vásárlása haszontalan, mivel továbbra is meg kell konfigurálnia az útválasztót az otthoni környezethez. De itt van a jó hír; nem csak a FlashRouters.com fogja elvégezni a frissítést az Ön számára, hanem a DD-WRT szoftvert is beállítja, hogy minden igényt kielégítsen.

A FlashRouter.com az ügyfelek kiszolgálása érdekében előzetesen telepíti a DD-WRT és a Tomato firmware-t. A szolgáltatás emellett előzetesen konfigurálja a vezeték nélküli útválasztókat, így használatra készen áll a dobozból.

A frissítési folyamat előfeltételei

Természetesen, mint minden más projektnél, az embereknek, akik szeretnék villogni útválasztójukon, az indulás előtt össze kell gyűjteniük a szükséges erőforrásokat. Számos előfeltétel létezik, amelyek közül az egyik egy router, amely képes a DD-WRT firmware futtatására.

A DD-WRT nem támogatja az elektronikai kiskereskedőktől megvásárolható routeröket. Ellenőrizze, hogy a DD-WRT útválasztók listáján támogatja-e a sajátod.

Ha nem szerepel a listán, akkor vagy meg kell vásárolnia egyet a FlashRouters.com webhelyről, vagy meg kell vásárolnia egy támogatott modellt egy helyi elektronikai gyártótól.

Végül le kell töltenie a legfrissebbet is .kuka DD-WRT telepítő fájlok.

Router villogása a DD-WRT használatával

Az alábbi utasítások ismertetik az útválasztó frissítését a DD-WRT használatával.

Ezek azonban általános lépések és kissé változhatnak a router modellek között. Ennek megfelelően, mivel a Linksys útválasztók a leggyakoribbak otthoni használatra, a felületét fogjuk használni példaként.

1. lépés: Állítsa alaphelyzetbe az útválasztót

A legelső lépés az úgynevezett 30/30/30 alaphelyzetbe állítás. Ha az útválasztó hátulját nézi, akkor egy kis visszaállítási gomb lesz látható.

Ez az alaphelyzetbe állító gomb kicsi, hogy megakadályozzuk véletlen lenyomását, ezért egy gémkapocsra vagy ceruzára lesz szükség annak lenyomására..

A 30/30/30 visszaállítás elvégzéséhez először ellenőrizze, hogy a router be van-e dugva és be van-e kapcsolva.

Tartsa nyomva a visszaállítási gombot 30 másodpercig (használjon stoppert).

Ezután ellenőrizze, hogy az alaphelyzetbe állító gomb van-e még mindig nyomva, húzza ki a router tápegységét, és várjon további 30 másodpercet.

Végül, miközben továbbra is nyomva tartja a reset gombot, csatlakoztassa ismét a router tápellátását, és várjon további 30 másodpercet.

Feltétlenül tartsa lenyomva a visszaállítási gombot egész idő alatt, különben a visszaállítási eljárás sikertelen lesz.  

2. lépés: Bejelentkezés a webes felületre

A router webes felületébe történő bejelentkezéshez ellenőrizze, hogy a Javascript engedélyezve van-e. Mellékesen megjegyzem, hogy egyes böngészőknek nehezen lehet betölteni a különféle útválasztók webes felületeit.

Ha az adminisztrációs oldal nem töltődik be megfelelően, egyszerűen próbáljon ki egy másik böngészőt.

Ezenkívül a felhasználónak ismernie kell a router alapértelmezett IP-címét. A konfigurációs interfész megnyitásához írja be az IP-címet a böngésző URL-sávjába, amelyet a „http: //” előz meg (például – http://192.168.1.1)..

Ahelyett, hogy vezeték nélkül vagy más hálózati eszközön (például kapcsolón) keresztül csatlakozna, rendkívül tanácsos a számítógépet közvetlenül egy ethernet-kábellel csatlakoztatni az útválasztóhoz..

Ellenőrizze, hogy az Ethernet-kábel csatlakozik-e az útválasztó LAN-portjához, és nem egy WAN-porthoz.

Ha még nem ismeri a router IP-címét, akkor csak a Google „Model_XYZ alapértelmezett IP-címe”. A Linksys modellek általában alapértelmezetten egy felhasználónév mezőt tartalmaznak, amely üres, és egy “admin” jelszót.

A hitelesítő adatok is különböznek a szolgáltatóktól, tehát egyszerűen a Google az alapértelmezett bejelentkezési hitelesítő adatok, ha elfelejtette őket.

3. lépés: Töltse fel a DD-WRT firmware-t

A DD-WRT firmware feltöltése előtt olvassa el a következő fontos figyelmeztetést:

A telepítési eljárás során elengedhetetlen, hogy az útválasztó villogása közben ne szakítsa meg a folyamatot. Ha így tenné, az útválasztót „téglázhatja”, és ezzel használhatatlanná válhat. A telepítési folyamat megszakítása lehetetlenné teheti az új firmware betöltését vagy a gyári alapértékek visszaállítását! 

Röviden, NE! hajtsa végre a következő műveletek bármelyikét, amíg a folyamat be nem fejeződik:

Kapcsolja ki a számítógépet

Zárja be a webböngészőt

Húzza ki a router tápellátását

Húzza ki az Ethernet kábelt, amely a számítógépet az útválasztóhoz köti

A folyamat általában két percen belül befejeződik, és ellenőrizhető, amint az új DD-WRT bejelentkezési oldal elérhető a böngészőből.

Ne feledje, hogy minden útválasztó különféle felülettel rendelkezik. Ennek ellenére az útválasztó villogására szolgáló konfigurációs lehetőségeket szinte mindig az „adminisztráció” szakasz tartalmazza.

A Linksys modelleken tegye a következőket:

 1. Jelentkezzen be az útválasztó konfigurációs felületére
 2. Kattintson a „Rendszergazda” fülre, amely néha „Administration” vagy „Administrator” feliratú.
 3. Válassza a „Select File” menüpontot, és keresse meg a könyvtárakat a DD-WRT telepítési fájljának megkereséséhez

Ha a firmware frissítését nehéz megtalálni, olvassa el az útválasztó kézikönyvét, amely elérhető az interneten.

4. lépés: Bejelentkezés a DD-WRT interfészbe

A telepítési folyamat során a jelzőfények általában villognak az útválasztón (ismét, ez különbözik a router típusától).

Ne felejtse el véletlenül leválasztani az útválasztót a hálózatról vagy megszakítani a telepítési eljárást, mert előfordulhat, hogy megharapja a port.

A befejezés után felbukkanó ablaknak kell lennie, amely jelzi a sikert. Eljárás előtt, várjon kb. 5 percet.

A várakozás olyan óvintézkedés, amely segít megakadályozni a felhasználó nem megfelelő beavatkozását.

Végül, 5 perc várakozás után rendben van, ha rákattintunk a Folytatás gombra, ha a bejelentkezési kérés még nem jelent meg. Az alapértelmezett IP-címnek kell lennie 192.168.1.1 A legtöbb útválasztó-modellnél, de ez is változhat a gyártók és modellek között.

Végső gondolatok

A legfontosabb dolog, amelyet szem előtt kell tartani, nem szakítja meg a frissítési folyamatot. A fent vázolt lépések végrehajtásával egy útválasztó DD-WRT-re történő villogását szinte könnyed feladatnak kell lennie, amely mindössze 15-20 percet vesz igénybe..

Ennek ellenére a router villogása még csak a kezdet. A frissítés után kikapcsolhatja a router teljes potenciálját, és jobban kihasználhatja hardvereinek előnyeit, extra funkciókkal és funkcionalitásokkal.

Az egyik első dolog, amelyet egy ember valószínűleg beállítani akar, a helyről a VPN-alagút. Ezzel minden vezeték nélküli hálózathoz csatlakoztatott eszközt VPN-titkosítással véd.

A földrajzilag korlátozott webhelyek feloldását is feloldhatja. Sőt, még jobb, ha a felhasználók konfigurálhatják a DD-WRT útválasztót:

VPN szerver

Fájlszerver

Hálózati megosztó eszköz

Ismét, ha a fenti lépések túl félelmetesnek vagy kihívást jelentenek, vonzóbb lehet vásárolni egy DD-WRT útválasztót a FlashRouters.com webhelyről..

Köszönjük, hogy elolvasta ezt az útmutatót a DD-WRT telepítéséről az útválasztón; bátran hagyjon bármilyen kérdést vagy aggályt az alábbi megjegyzésekben.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map