A Chrome könyvjelzők exportálása és importálása

Nagyon sok mindenki könyvjelzőket használ a böngészőjében: felgyorsítják a navigációt, és megakadályozzák, hogy minden egyes alkalommal meglátogassa a teljes közelmúltbeli előzményeket. A Google böngészője, a Chrome, különösen jó munkát végez a könyvjelzők kezelésében, és ez a sok nagyszerű szolgáltatás közül egy.


Van azonban egy probléma a könyvjelzőkre való támaszkodásban: amikor új böngészőt használ, akkor nem továbbadják őket. Google-profilja bizonyos körülmények között elmenti a könyvjelzőit, de ez csak a Chrome-ban működik. Ez azt jelenti, hogy ha nem laptopos böngészővel vált át új laptopra vagy mobilkészülékre, használatának első néhány napja idegesítő lesz, mivel a könyvjelzőket újra el kell mentenie..

Szerencsére a Google Chrome lehetővé teszi a könyvjelzők külön fájlba történő exportálását. Ez a praktikus kis szolgáltatás nem csak lehetővé teszi, hogy exportálja őket az új böngészőbe, hanem el is vinnheti és beillesztheti az összes többi biztonsági másolatot tartalmazó fájlba (van biztonsági mentési terv, ugye?). Mivel ez egy mocskos szabvány .html fájl, egyik legjobb online mentési szolgáltatónknak semmi nem okoz problémát ezzel. Ez azt jelenti, hogy függetlenül attól, hogy mi történik, a böngészési szokásainak nem kell szenvednie.

Mielőtt elkezdenénk, ne feledje, hogy itt csak a könyvjelzők mentéséről beszélünk, van egy másik cikkünk a Google Chrome teljes biztonsági mentéséről. Beszélünk egy kicsit arról is, hogy a könyvjelző fájlt más böngészőkbe exportáljuk-e, ha úgy érzi, változtat.

Exportálja a Chrome könyvjelzőket

A Chrome könyvjelzők exportálása csak néhány lépésből áll, mindegyik könnyebb, mint az utolsó. Kezdjük a „könyvjelzőkezelőbe”, és hozzáférhetünk a menübe, az alább látható módon, vagy a Ctrl + Shift + O gyorsbillentyűkkel (azaz „O”, mint az „Oliver” alatt).

A menü a jobb felső sarokban található, lépjen a „könyvjelzők” elemre, majd válassza a „könyvjelzőkezelő” lehetőséget.

A könyvjelzőkezelő új lapon nyílik meg, és így néz ki:

Észre fogja venni, hogy csak frissen telepítettem a Chrome-ot, hogy elkészítsem a képernyőképeket ennek az oktatóanyagnak, ne aggódjon, bár ez a műveletmód garantálja, hogy minden könyvjelzője, függetlenül attól a mappától, ahova helyezte őket, exportált.

A következő lépés az, hogy rákattint a „szervezés” szóra, a tényleges könyvjelzők fölé. Megjelenik egy menü. 

Ez a menü lehetővé teszi mindenféle művelet elvégzését, beleértve az új könyvjelzők hozzáadását és a mappák létrehozását is, de szeretnénk, hogy az alján maradjon az a lehetőség, „a könyvjelzők exportálása a HTML fájlba”. Kattintson erre, és egy fájlkezelőbe kerül, ahol kiválaszthatja a letöltési helyét. Átnevezheti a fájlt is (amit ajánlok), bár ügyeljen arra, hogy ne véletlenül változtassa meg a fájltípust. Ennek a fájlnak a megfelelő működéséhez .html fájlnak kell lennie..

A fájlt ezután a merevlemezére menti – az én esetemben kicsi, tehát kevesebb, mint egy másodperc alatt ott volt -, és valójában minden benne van. Ha a fájlt áthelyezi a biztonsági mentésekhez vagy a szinkronizált fájlokhoz használt mappába, akkor a következő alkalommal automatikusan be kell illeszteni, attól függően, hogy az Ön által használt legjobb felhőalapú tárolási vagy online biztonsági mentési megoldásaink közül mi történik.

Itt van, könnyedén. Ez a folyamat többé-kevésbé azonos módon működik minden böngészőben, csak annak kérdése, hogy meg kell-e találni a könyvjelzőket. Nézzük meg röviden, hogy miként importálhatja ezeket a fájlokat az új böngészőbe.

Könyvjelzők importálása

A Chrome-ban a könyvjelzők importálása nagyjából ugyanaz a folyamat, azzal a különbséggel, hogy a könyvjelző-kezelő „Szervezés” menüjében a „könyvjelzők importálása HTML fájlba” lehetőséget választja, nem pedig az „exportálást”.

Ezután a fájlkezelőbe kerül, ahol megkeresheti a .html fájlját. Más böngészők ismét nagyjából ugyanúgy működnek: a Vivaldiban – a választott böngészőmben, mivel nem vagyok óriási rajongója annak a Chromenak a szokására, hogy minden egyes mozdulatát nyomon kövessem – ezt a legegyszerűbb módszer a gyorstárcsázásra megy (az elején ), majd kattintson az oldal tetején található „könyvjelzők” fülre.

Ezzel eljut a könyvjelzőkezelőhöz, ahol csak annyit kell tennie, hogy rákattint az „importálás” elemre, és megjelenik egy párbeszédpanel, ahol kiválaszthatja az importálni kívánt böngészőt (ha azt észleli a rendszerén, amelyet nyert ”). még a .html fájlra is szükség van, mivel a Vivaldi automatikusan importálja őket) és a fájl megőrzésének helyére. 

Ha szintén nem nagyon követnek nyomon, de nem is rajongod a Vivaldi felületét, akkor egy másik remek lehetőség a Mozilla Firefox. Ez a kipróbált böngésző nagyjából ugyanúgy dolgozik, mint a Chrome: ugyanazzal a gyorsbillentyűvel (Ctrl + Shift + O) fér hozzá a könyvjelző-kezelőhöz, majd csak rákattint az „importálás és mentés” gombra.. 

Mi teszi a Firefoxot ebben az esetben olyan praktikusvá, hogy lehetővé teszi a böngésző teljes biztonsági másolatának készítését is ezen a képernyőn, nem csak a könyvjelzőket. A ritka böngészők egyike, amely lehetővé teszi ezt a műveletet, és hihetetlenül hasznos, még mielőtt a rendszer teljes törlését elvégzi, vagy csak arra az esetre, ha valami tartós esemény történik a számítógépével. Ha ez csak a könyvjelzők, amelyeket később lát, akkor vagy kattintson az „exportálás” vagy az „importálás” elemre, és kész!. 

Következtetés

Itt van: a leggyorsabb és legegyszerűbb módszer a könyvjelzők exportálására és importálására a Chrome-ba és a Chrome-ból. Ha Ön a Microsoft Edge vagy az Internet Explorer felhasználó, és kíváncsi, miért nem szerepeltettük egyiket sem ebben az útmutatóban, akkor tegyen magadnak egy szívességet, és töltse le a fenti három böngésző bármelyikét, hogy megtudja.

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezt az útmutatót, és hogy segít exportálni a Chrome könyvjelzőit. Tudassa velünk, ha kérdése van az alábbi megjegyzésekben. Köszönjük, hogy elolvasta és feltétlenül olvassa el a 99 ingyenes adatvédelmi eszköz útmutatónkat, hogy a böngészés a lehető legbiztonságosabb legyen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map