A 2020 legjobb VPN útválasztója

Az online forgalomfigyelés, a célzott marketing és a számítógépes bűnözés manapság sokkal értelmesebb, ha előfizetünk egy VPN-szolgáltatásra, amely elrejti az Ön személyazonosságát és tartózkodási helyét. Valójában jó ötlet az otthoni WiFi hálózat egészének védelme.


Noha a legtöbb legjobb VPN-szolgáltatás támogatja az egyidejű kapcsolódásokat több eszközhöz, általában ezek nem haladják meg a háromtól ötig. (Olvassa el a hat támogató VPN NordVPN áttekintését). Ezek a korlátozások nem azt jelentik, hogy több pénzt kell költenie a VPN-előfizetésekre, ha VPN-kompatibilis útválasztót vásárol.

Ezen útmutató során megismerjük a jelenleg elérhető öt legjobb VPN útválasztót. Elemzésünk során figyelembe vesszük a kompatibilitást és a hatalmat is. Ha a VPN áttekintési könyvtárunkból kiválaszt egy minőségi VPN szolgáltatást, és párosítja azt ezen útválasztók egyikével, akkor nem csak a számítógépeit és okostelefonjait tudja megóvni, hanem a játékkonzoljait, az intelligens TV-jét és más tárgyak internete eszközöket és készülékeit is..

Mi teszi a legjobb VPN útválasztót

Mielőtt eljutnánk a legjobb router-választáshoz, vizsgáljuk meg, mi teszi az útválasztót különösen alkalmassá a VPN-szolgáltatással való együttműködésre. Annak ismerete, hogy mit kell keresni, és miért kell azt keresni, segít megérteni azokat a megfontolásokat, amelyeket figyelembe vettünk a kiválasztás során, és segít a saját keresés irányításában, abban az esetben, ha javaslataink nem felelnek meg az Ön igényeinek.

Kérdezd meg bárki mást, mi a legfontosabb számukra az útválasztóban, és a „sebesség” valószínűleg a válasz. Ha olyan vezeték nélküli útválasztót vásárol, amelynek szándékát VPN-sel használja, a sebesség gyakran még kritikusabbá válik.

Ennek oka az, hogy a VPN-ek a magánélet védelme érdekében a VPN-kiszolgálón keresztül átirányítják a hálózati forgalmat. Még ha a jelenleg elérhető leggyorsabb VPN szolgáltatásokra is költene, számítson rá legalább egy kis sebességcsökkenésre.

Vezeték nélküli hálózati útválasztók

Az útválasztó vásárlásánál az egyik legfontosabb sebesség-megfontolás annak biztosítása, hogy olyan útválasztót vásárol, amely a leggyorsabb vezeték nélküli szabványt használja, amelyet az eszközök futtathatnak. Jelenleg a legtöbb eszköznél ez a 802.11ac, amely felváltotta a 802.11n szabványt. A 802.11ac rendszert futtató útválasztókat gyakran vezeték nélküli AC-nek nevezik; a 802.11n-t futtató vezeték nélküli N.

Győződjön meg róla, hogy helyesen tudja megszerezni ezt a részt, mert sok értékesített útválasztó még mindig 802.11n-t használ, annak ellenére, hogy hatszor lassabb.

A vezeték nélküli AD útválasztók, amelyek a 802.11ad szabványt használják, szintén elkezdik elérni a piacot. Ha inkább élvonalbeli marad az elektronikus eszközökkel kapcsolatban, akkor érdemes továbblépni és jövőbiztosan otthoni WiFi hálózatát használnia a Wireless AD segítségével. Sajnos sok elérhető eszköz nem támogatja a VPN telepítését.

Két sávos útválasztók és három sávos útválasztók

Ezenkívül keressen legalább egy kétsávos útválasztót. A legtöbb eszköz alapértelmezés szerint a 2,4 GHz-es sávot használja. Ugyanez a helyzet, amelyet a szomszédai valószínűleg használnak. Ennek eredményeként sok a jelszűkítés, ami lassabb adatátviteli sebességet eredményezhet.

A kétsávos útválasztók az 5 GHz-es sávot is továbbíthatják, amelyet ritkábban használnak. Az összes 802.11ac útválasztó kettős sávú, míg ugyanaz nem igaz a 802.11n esetében. Csatlakozó eszközének, például laptopjának is szüksége lesz hálózati adapterre, amely támogatja az 5 GHz-et.

Még jobbak az úgynevezett „háromsávos útválasztók”. A háromsávos útválasztók három különálló jelet sugároznak, amelyek, ha megfelelően felosztják az eszközök között, olyan, mint három különálló útválasztó futtatása. Ezekkel az útválasztókkal egy 2,4 GHz-es és két 5 GHz-es frekvenciát kapsz.

A fent említett vezeték nélküli AD útválasztók 60 GHz-es sávban is továbbíthatnak. Elméletileg ez a sáv 7Gbps sebességgel futhat. Az elméleti sebességet azonban a gyakorlatban ritkán érik el. A magasabb frekvenciasávoknak ugyanakkor nincs olyan hosszú hatótávolsága. Ennek ellenére jobb a gyorsabb, különösen akkor, ha VPN-kkel foglalkozik.

MIMO útválasztók

Az antennák száma is számít. A két antennával rendelkező útválasztó az egyiket küldi, az egyet pedig a fogadáshoz használja. Ez a legtöbb alacsonyabb kategóriájú útválasztó alapkonfigurációja, és SISO-nak hívják, amely „egyetlen bemenetre, egyetlen kimenetre” utal.

A több bemenetre és több kimenetre konfigurált útválasztókat MIMO útválasztóknak nevezzük. A mai leggyorsabb útválasztók MIMO konfigurációt használnak. A négy antennás útválasztó kettőt használ küldésre és kettőt fogadásra; két adatfolyam az adatátviteli sebesség kétszeresét jelenti.

A több antenna hozzájárul a kapcsolat megbízhatóságának biztosításához, mivel minden antenna eltérő jelet vesz, amelyet a router egyesíthet, hogy erősebb legyen. Az antennakonfigurációnak ezt a megközelítését a vezeték nélküli rendszerekben térbeli sokféleségnek hívják.

Vigyázzon, ha csak az antennákat számolja, amikor útválasztót vásárol, mert azok közül, akiknek kettőnél több van, még mindig csak egy eszközzel tud kommunikálni. Ezek az úgynevezett egyfelhasználói MIMO (SU-MIMO) útválasztók). A több felhasználású MIMO-k (MU-MIMO-k) több eszközzel beszélgethetnek egyszerre, csökkentve a rettegett késést és megakadályozva a testvérek ökölvívásait a folyamatban.

DD-WRT és Tomato VPN útválasztók

A legtöbb útválasztó, amelyet a bolti polcokon talál, még nem futtatja a VPN-t. Ennél is fontosabb, hogy sokan még csak nem is támogatják a VPN szolgáltatást.

Míg egyes VPN-szolgáltatások letölthető alkalmazásokat kínálnak, amelyek speciális útválasztókkal való együttműködésre vannak tervezve (például az ExpressVPN rendelkezik néhány Linksys-modellhez tartozó alkalmazásokkal), általában először néhány szoftvert kell módosítania az útválasztón. Ez általában azt jelenti, hogy telepíteni kell a DD-WRT vagy a Tomato firmware-t is, amelyek mind nyílt forrásúak, mind ingyenesek.

Amellett, hogy lehetővé teszi a rendelkezésre álló legjobb VPN-szolgáltatások futtatását, a firmware-beállítások lehetővé teszik más dolgok finomítását is, például az útválasztó tartományának kibővítését és a sávszélesség elosztását az eszközök között. Mindkettő javítja a router biztonságát, és eltávolítja a gyártó hátsó ajtóit. Valószínűleg nagy ok, hogy sok márka lezárja útválasztóit, hogy megakadályozzák a firmware frissítéseit.

Bármelyik firmware telepítéséhez a firmware-t meg kell villannia az útválasztón. A lépések nem rendkívül bonyolultak, de a hibás lépések vezethetnek az útválasztó támadásához. Mivel a DD-WRT és a Tomato nyílt forráskódú, és ezeket a VPN-ek vagy az útválasztó gyártók nem hivatalosan támogatják, senki sem fogja fedezni a téglalapú készülék költségeit..

Számos VPN-szolgáltatás nyújt részletes utasításokat a villogó firmware-re vonatkozóan, és azt javasoljuk, hogy használja azokat a legfrissebb utasításokhoz. Ha ezt az figyelmeztetést megértettük, ha pillantást akarsz kapni a folyamat kinézetére, olvassa el a DD-WRT telepítésének útválasztójáról szóló cikket..

A DD-WRT és a Paradicsom között a Paradicsom könnyebben telepíthető és általában felhasználóbarátabb. Sajnos nem kompatibilis olyan sok eszközzel, mint a DD-WRT, tehát a vásárlási lehetőségek nagyon korlátozottak. Ha egyedül megy, akkor még mindig javasoljuk a Tomato-ot DD-WRT-n keresztül a könnyebb használat érdekében.

A legegyszerűbb módszer az, ha egyszerűen vásárol egy útválasztót a választott firmware segítségével. Bár nem fog találni sok olyan gyártót, amely forgalomba kész útválasztókat árusít, az online útválasztó áruház, a FlashRouters.com megfelelő választékban kínál kiválogatott útválasztókat.

Számos VPN-szolgáltatás együttműködik a FlashRouters.com-lal is. Vásárolhat egy útválasztót, amely már telepítve van a VPN-előfizetéshez, így még több munkát takaríthat meg. A VPR-szolgáltatások, amelyeket a FlashRouters.com forgalmazókat konfigurálnak, az alábbiakat tartalmazzák:

 • ExpressVPN (olvassa el az ExpressVPN ismertetőt)
 • Privát Internet hozzáférés (olvassa el a Privát Internet hozzáférés áttekintését)
 • IPVanish (olvassa el az IPVanish ismertetőt)
 • NordVPN (olvassa el a NordVPN ismertetőt)

A tisztességes figyelmeztetés, ha a FlashRouters.com-ra megyünk, több pénzbe kerül, mint ha az útválasztót az Amazon.com-tól vásárolnánk. Annak érdekében, hogy ezeket a költségeket figyelembe lehessen venni, mindkettőt bevontuk a VPN útválasztóinkba, ha rendelkezésre állnak.

A rendelkezésre álló öt legjobb VPN útválasztó

Most, hogy néhány útválasztó alapot megszereztünk az útból, ideje beszélni a sajátosságokról: nevezetesen, melyik útválasztási lehetőségek a legmegfelelőbbek a VPN-hez való párosításhoz? Számos útválasztó opció áll rendelkezésre, tehát ez nem volt könnyű feladat. Néhány lenyűgöző specifikációnak és általánosságban pozitív felhasználói élménynek köszönhetően meglehetősen bízunk benne, hogy az alábbi választások nem fognak csalódást okozni.

1. NETGEAR Nighthawk X10 AD7200

A Nighthawk X10 kiválasztása az első számú helyért ebben a körben valószínűleg a legegyszerűbb döntés, amelyet kellett meghoznunk, és nem csak azért, mert jól néz ki: ma a piacon az egyik leggyorsabb útválasztó, különféle okok miatt..

Először ki kell emelnünk, hogy valójában ez a kevés elérhető vezeték nélküli AD útválasztó egyike. A többiek többsége sem támogatja a firmware-változtatásokat. Ha vannak olyan készülékei, amelyek képesek 60 GHz-es kapcsolatra, ez azt jelenti, hogy komoly sebesség-előnyre tehet szert, amely tökéletesen megoldja a Kodi pufferelési problémáit és az online játékot.

Az X10 négy antennával rendelkezik a bemenethez és a kimenethez is, és MU-MIMO technológiát futtat több adatfolyam fenntartására. A NETGEAR útválasztók segítséget nyújtanak a tulajdonosi dinamikus szolgáltatásminőség (QoS) szoftverek használatával, hogy elsőbbséget élvezhessenek a nagyobb sávszélességű tevékenységekkel, például a játékkal és a 4K videó streamingdel..

A tortán a jegesedés a Nighthawk X10 1,7 GHz-es négymagos processzora. A legtöbb útválasztó az olcsó útvonalat választja a processzorokról. Ha azonban több adatfolyamot kezel, vagy a VR játék és a 4K adatfolyam törekvései vannak, a gyors processzor a világ különbségeit változtathatja meg.

Nighthawk X10 AD7200Ár:
amazonKörülbelül 450 dollár
FlashRouters.comDD-WRTKörülbelül 600 dollár
FlashRouters.com Paradicsomn / a

A hátránya, hogy a Nighthawk X10 nem pontosan olcsó. Az a tény, hogy a vezeték nélküli AD-t futtatja, azt jelenti, hogy olyan útválasztót fog szerezni, amelyet évekig használhat, így igazolhatóbb lehet, ha kevesebbet költ egy olyan útválasztóra, amely korábban elavul, nem később.

A másik hátrány az, hogy nem támogatja a Tomato firmware-t. Remélhetőleg ez megváltozik az úton, de most ragadtál a DD-WRT-hez.

Más okok, amik tetszik a NETGEAR Nighthawk X10

Hat antennán kívül hat gigabites Ethernet portot és két USB 3.0 portot is kihasználhat az eszközök közvetlen csatlakoztatása érdekében a még gyorsabb internetsebesség érdekében. Különösen ezek az USB-portok teszik a Nighthawk X10-t tökéletes bóknak otthoni médiaközpontként, ha NAS-eszközt használ.

Olvassa el az otthoni média legjobb személyes felhőalapú tárolóeszközeiről szóló cikkünket. Az Amazon Echo és az Alexa kompatibilitás a router újabb átalakítása, ha az otthoni hálózatot hangutasításokkal szeretné irányítani.

2. Linksys WRT AC3200

A Linksys megbízható útválasztók széles skáláját állítja elő. Sajnos a cég egyik másként drool-méltó modellje, a Max-Stream AC5400 nem támogatja a gyártó által készített firmware-t.

Ha nincs lehetőség Tomato-ra vagy akár DD-WRT-re sem a Max-Stream útválasztók felsorolásakor (ennek írása óta), valójában a legjobb Linksys útválasztó VPN támogatással a WRT AC3200. A paradicsom támogatása nem választható, de a DD-WRT akkor van, ha egy kicsit kevesebbet akar költeni, mint a Nighthawk X10, és nem gondolja egy kicsit alacsonyabb szintű termékről.

Ez nem azt jelenti, hogy az AC3200 gyenge. Négy antennás konfigurációja továbbra is képes MU-MIMO kommunikációra, és egy háromsávos útválasztó, amelynek egy 2,4 GHz-es sávja és két 5 GHz-es sávja van, amelyek közül választhat.

A készüléknek négy gigabites Ethernet portja és egy USB 3.0 portja is van. Mindez tökéletesen lehetővé teszi több eszköz támogatását.

Linksys AC3200: Ár:
amazonKörülbelül 200 dollár
FlashRouters.com DD-WRTKörülbelül 350 dollár
FlashRouters.com Paradicsomn / a

Noha az AC3200 kétmagos 1,8 GHz-es processzora jobb, mint amit a legtöbb útválasztónál talál, ez nem felel meg az X10 sebességének. Ezenkívül nem vezeték nélküli AD, tehát nincs 60 GHz-es sáv.

Egyéb okok, amik tetszik a Linksys WRT AC3200

A Linksys a WRT sorozatot egy intelligens WiFi nevű praktikus eszközzel csomagolja. Használhatja okostelefonjának otthoni WiFi hálózatának figyelésére, az eszköz prioritásainak beállítására, a szülői felügyelet kezelésére és másoknak a jelszavak küldésére a bejelentkezéshez.

3. Asus RT-AC3200

Az RT-AC3200 legnagyobb csábítója, hogy valószínűleg jelenleg a legjobb paradicsommal támogatott útválasztó a piacon. Nyilvánvaló, hogy ez valószínűleg gyorsan megváltozik, de az AC3200-nak a bevásárlólista tetején kell lennie azok számára, akik barátságosabb felhasználói élményt keresnek, mint amit DD-WRT útválasztóval kapsz, mint például az első két bejegyzésünkben..

Az RT-AC3200 hat állítható antennával rendelkezik (kettővel több, mint a két első kivitelnél), és egy háromsávos útválasztó. Négy gigabites Ethernet porttal és két USB porttal rendelkezik, köztük egy az USB 3.0-hoz, ha NAS eszközhöz szeretne csatlakozni..

A CPU lehet jobb: ez egy kétmagos 1 GHz-es processzor. Amikor két évvel ezelőtt eljutott a piacra, ez valószínűleg lenyűgöző volt egy útválasztó számára.

Asus RT-AC3200: Ár:
amazonKörülbelül 200 dollár
FlashRouters.com DD-WRTKörülbelül 400 dollár
FlashRouters.com ParadicsomKörülbelül 400 dollár

Ma nem annyira. Ennek ellenére továbbra is képes több eszköz egyidejű kezelésére, így a legtöbb felhasználó számára ez remek lehetőség otthoni VPN WiFi hálózat kiépítésére..

Egyéb okok, amik tetszik az Asus RT-AC3200

Az RT-AC3200 könnyen beállítható, egy nagyszerű szoftvercsomagnak köszönhetően. A grafikus felhasználói felület felhasználóbarát, és az ASUS Smart Connect szolgáltatás automatikusan felismeri az egyes eszközök legjobb optimális sávját, ahelyett, hogy kézi kényszerítésre kényszerítené.

Egyes felhasználók sokat profitálnak az ASUS AiCloud 2.0 szoftverből, amely lehetővé teszi a routerhez csatlakoztatott USB-tárolóeszközök távoli elérését. Választhat böngészőhöz vagy letölthet egy alkalmazást Android vagy iOS okostelefonjára.

4. Asus RT-AC5300

Ha nagyobb teljesítményű Asus útválasztót keres, és nem tartja szem előtt a DD-WRT-t, az Asus RT-AC5300 egy kicsit messzebbre viszi a jövőbe, mint az RT-3200. Ez jobban megfelel a nagyobb házaknak is, lenyűgöző nyolc antennával, amely 5000 négyzetláb méretű.

Természetesen az is képes adatok küldésére és fogadására több eszközről egyszerre. Ráadásul három sávos útválasztó, tehát neked ne merüljön fel problémák a hálózati torlódásokkal. Az RT-3200-hoz hasonlóan az RT-AC5300 az Asus Smart Connect funkcióját is használja az eszközsávok automatikus kezeléséhez, így nem kell.

Ez magában foglalja az 5 GHz-es sávok közötti váltást a terhelés kiegyenlítése érdekében.

Nyolc gigabites Ethernet portot kap a készülékkel – kettővel több, mint a Nighthawk X10-nél. Ez nagyszerű lehetőséget kínál a játékosok számára, amelyet a WTFast Gamers Private Network (GPN) beépített támogatása támogat, amely szolgáltatás optimalizálja a szerver útvonalait az online játékhoz.

Asus RT-AC5300: Ár:
Amazon:Körülbelül 300 dollár
FlashRouters.com DD-WRTKörülbelül 600 dollár
FlashRouters.com Paradicsomn / a

A port az USB 3.0 és 2.0 csatlakozókat is tartalmazza. A CPU egy 1,4 GHz-es kétmagos, és az eszköz 512 MB memóriával rendelkezik. Ez nem olyan erős, mint az X10, és az RT-AC5300 nem vezeték nélküli AD. Ennek kétszer van az antennája, tehát több eszköz kezelésére is képesnek kell lennie.

Egyéb okok, amik tetszik az Asus RT-AC5300

Úgy néz ki, mint egy halott robotpók, amely a kedvenc robotpókunk. 

5. NETGEAR Nighthawk R7000 (AC1900)

Ha olcsóbb NETGEAR útválasztót keres, mint az X10, akkor a Nighthawk R7000 a droid, amelyet keres. Valójában ez a legalacsonyabb árú útválasztó ebben a körben.

Az ízléses árcédulán túl az R7000 másik nagy hátránya, hogy támogatja a Tomato firmware-t, tehát opcióként ezt megteheti, ha a DD-WRT nem a te dolgod.

A hátránya nagy: az R7000 nem rendelkezik MU-MIMO technológiával, amint azt a három antennájából kitalálhatja. Ez is csak kétsávos útválasztó, nem pedig háromsávos. Mindez lehetővé teszi a kisebb házakban lévő felhasználók számára, akik kevesebb VPN-védelmet igénylő eszközt tartalmaznak.

Igen, korlátozott felhasználás esetén az 1 GHz-es kétmagos processzornak köszönhetően valóban elvégzi a munkát. Négy Ethernet porttal, egy USB 2.0 porttal és egy USB 3.0 porttal rendelkezik.

NETGEAR Nighthawk R7000Price:
amazonKörülbelül 150 dollár
FlashRouters.com DD-WRTKörülbelül 300 dollár
FlashRouters.com ParadicsomKörülbelül 300 dollár

Az R7000 a NETGEAR Genie szoftverét használja, amely lehetővé teszi a dinamikus szolgáltatásminőség (QoS) beállítását. A Dynamic QoS az internetforgalmat prioritássá teszi a legnagyobb szükség esetén, például a 4K video streaming és az online játékok

Egyéb okok, amik tetszik az Asus RT-AC5300

A megtakarított pénzt jobb VPN-szolgáltatásokra fordíthatjuk.

Tiszteletbeli említés – Roqos Core

Van egy maroknyi útválasztó, amelyek valóban támogatják a VPN-szolgáltatásokhoz való kapcsolódást anélkül, hogy rendetlenséget kellene okozniuk a firmware-re. Jelenleg a legjobb példa a Roqos Core útválasztó, amely a következő VPN szolgáltatásokkal használható:

 • ExpressVPN
 • NordVPN
 • Privát internet-hozzáférés
 • ProXPN
 • PureVPN
 • VyprVPN

Ez lefedi a kedvenc VPN-jeink többségét, beleértve az öt legjobb pornó VPN-t is. Ez egy év Roqos VPN szolgáltatással is jön. Mindezen felül a készülék egy 2 GHz-es négymagos processzort, 2 GB RAM-ot és 8 GB tárolót sportol..

Azért nem vettük fel a Roqos magot a fenti öt elsőbe, mert nem rendelkezik állítható külső antennával, és nem tud kommunikálni több eszközzel egyszerre. Ez csak egy kétsávos útválasztó, és drága is.

Roqos Core: Ár:
amazonKörülbelül 300 dollár

Szeretjük azonban azt az elképzelést, hogy az útválasztókat a gyártók VPN-készen állítsák elő, és reméljük, hogy a jövőben látni fognak néhány másolási lehetőséget..

Végső gondolatok

a forgalom nagy pénzügy, akár marketing, akár rosszabb célokból, például személyazonosság-lopás. Valaki akarja az Ön adatait, és számos módon megszerezheti azokat – legális és illegális is. Noha számos eszköz áll rendelkezésre, hogy segítse az embereket a magánélet megőrzésében, az egyik legegyszerűbben megvalósítható VPN szolgáltatás feliratkozása, például az egyik, amelyet a legjobb VPN-fordulónkban felsorolunk..

Noha vannak olyan jó olcsó VPN-k, mint a magán-Internet hozzáférés, a modern családoknak általában sok eszköze van a védelemhez. A legegyszerűbb és potenciálisan legköltséghatékonyabb módszer az, ha befektet egy olyan útválasztóba, amely képes a VPN-szolgáltatást közvetlenül futtatni.

Ha így tesz, legyőzheti a VPN-szolgáltatások által előírt kapcsolódási korlátozásokat, és megvédi azokat az eszközöket, amelyeket a VPN-alkalmazások általában nem támogatnak.

Remélhetőleg ez a fordulópont néhány jó ötletet adott neked a VPN útválasztókhoz. Ne feledje, ha a VPN-védelem a cél, akkor a legfontosabb dolog annak ellenőrzése, hogy a kiválasztott útválasztó elsősorban képes-e VPN-szolgáltatást tárolni. Ha ön VPN-útválasztót futtat, és van néhány javaslata, akkor ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket. Örülünk, hogy válaszolunk a kérdésekre. Köszönöm, hogy elolvasta!   

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map