A 2020 legjobb kép-alapú biztonsági mentési és klónozási szoftvere

A biztonsági másolat készítésekor a Cloudwards.net itt nagy hangsúlyt fektet a felhő fájl-by-backup mentési megoldásaira: IDrive, CrashPlan és Backblaze, hogy néhány kedvenc nevet említsünk. Ezen körfolyamat alatt inkább a hangsúlyt vesszük át, hogy megvitassuk a kép alapú biztonsági másolat készítésének legjobb választásait.


Mivel a képalapú biztonsági mentést elsősorban a rendszergazdák és a fejlesztők részesítik előnyben, a vita nagy részét az üzleti célú megoldásokra összpontosítjuk, amelyek mind a munkaállomást, mind a kiszolgálókat képesek kezelni. Az osztály címe nagyon skálázható CloudBerry Backup, amelyet távolról követnek az Acronis Backup 12 és a Handy Backup..

Megérinti a legjobb otthoni képalapú biztonsági mentési eszközt, az Acronis True Image alkalmazást, és bemutatjuk Önt egy hatékony, ingyenes képalapú eszközhöz az EaseUS Todo Backup Free szolgáltatásban. A cikkben bemutatott eszközökkel bárkinek képesnek kell lennie arra, hogy saját képet készítsen.

A cikk tl; dr verziójának megtekintéséhez tekintse meg az alábbiakban szereplő, a 2020-os legjobb lemezkép-mentési szoftvert.

Miért használjon kép alapú biztonsági másolatot, és klónozza a merevlemezt

A legtöbb ember, aki biztonsági másolatot készít az eszközéről, ismeri a fájl alapú biztonsági mentési eszközöket. A fájl alapú biztonsági mentés az egyes fájlokat és mappákat tárolja. Megcímkézi azokat a mappákat és fájlokat, amelyekről biztonsági másolatot készíteni, és az eszköz kezeli a dolgokat onnan. A legfontosabb lehetőségek megtekintéséhez tekintse meg a 2020 legjobb felhőalapú biztonsági szolgáltatásait

A fájl alapú biztonsági mentés problémája az, hogy figyelmen kívül hagyható bizonyos fájlok belefoglalása a biztonsági másolatba. Ugyanakkor, míg néhány fájl alapú biztonsági mentési szolgáltatás automatikusan biztonsági másolatot készít egy bizonyos típusú fájlról (azaz a dokumentumokról, a fényképekről, a videókról), más fájlokat, például a rendszerfájlokat, nem biztonsági másolat készít.

Ez miatt a fájl alapú biztonsági mentés rossz választás az érzékeny adatokkal rendelkező meghajtók számára, különösen az üzleti szabályok és a termelési rendszerek vonatkozásában. A képalapú biztonsági másolat megoldja a fájl alapú biztonsági mentés problémáit azáltal, hogy byte-byte by másolatot készít a munkaállomásról vagy a kiszolgálómeghajtóról.

Mivel összeomlás vagy más probléma esetén nem kell a teljes rendszert újjáépítenie, a képalapú biztonsági mentés azt is jelenti, hogy a szerver összeomlása esetén gyorsabban helyreáll a katasztrófa, és ehhez jobb biztonsági mentési stratégiát kínál azok számára, akiknek szükségük van fájlok gyorsan vissza.

Mind a vállalkozások, mind a fogyasztók profitálhatnak a képalapú biztonsági mentés azon képességéből, hogy gyorsan újraépítse a sérült rendszereket, vagy átvigye a merevlemez másolatát a nagyobb meghajtókra. A rendszerfájlok biztonsági mentésével ez azt jelenti, hogy nem kell újból telepítenie az operációs rendszert vagy a programokat. Csak betölti a képet, és minden készen áll.

Kép alapú biztonsági mentési szolgáltatások

Nem minden képalapú biztonsági mentési eszköz azonos. Például, míg a Carbonite Plus támogatja az asztali képek biztonsági mentését, a képet helyben kell mentenie, és nem tudja visszaállítani a képet az új hardveren. Az alábbiakban felsorolt ​​válogatásaink általában sokkal sokkal több dolgot tesznek lehetővé, mint a többi, fogyasztóbarátabb lehetőség.

Íme egy áttekintés az alapvető funkciókról, amelyeket elengedhetetlennek tartunk a felső kép alapú megoldás szempontjából.

FunkcióLeírásCloudBerry biztonsági mentésAcronis biztonsági mentés 12Praktikus biztonsági mentés
Felhő-tárolásA képfájlt egy távoli szerveren tárolja biztonságos megőrzés céljából
Több felhő tárolási támogatásVálassza ki a kívánt felhő-tároló szolgáltatót (azaz Amazon S3, Azure, Google Cloud)
Meztelen fém helyreállításaHelyezze vissza a meghajtót anélkül, hogy operációs rendszert vagy más szoftvert kellene előre telepítenie
Visszaállítsa a képet a különféle hardverekreÁllítsa vissza a képet más hardverrel rendelkező eszközökre
USB flash visszaállításVisszaállíthatja az USB Flash segítségével közvetlenül a felhőből
Fájlszintű visszaállítás a képrőlBöngészés a képen lévő fájlok között, és a teljes biztonsági mentés helyett helyreállíthat bizonyos fájlokat
A kép visszaállítása a felhő virtuális gépéreA Windows Server visszaállítása az Amazon EC2 vagy az Azure virtuális gépre
Képek biztonsági másolatának tömörítéseZip képfájlok csökkentik a felhasznált helyet és a sávszélességet
Ütemezett biztonsági mentésekÜtemezze a meghajtóképek visszatérő biztonsági mentését
Esemény-alapú biztonsági mentésekAutomatikusan készítsen egy képalapú biztonsági másolatot, amikor bizonyos felhasználó által meghatározott események bekövetkeznek.
Privát végpontok közötti titkosításTitkosítsa a fájlokat, mielőtt azokat csak a magánkulccsal küldi el a felhőbe, csak Ön tudja

1. CloudBerry biztonsági mentés (CloudBerry Labs)

A CloudBerry Labs 2008-ban kezdte meg működését a CloudBerry Explorer segítségével, egy ingyenes fájlkezelővel. Egy évvel később bevezették a CloudBerry biztonsági másolatot, amely a fájlok, mappák és rendszerképek automatikus biztonsági mentését teszi lehetővé..

Inkább a saját adatközpontok felépítése és üzemeltetése, a CloudBerry a kezdetektől úgy tervezte meg szoftverét, hogy integrálódjon az Amazon S3-hoz. Az évek során a vállalat egyre több integrációs partnerrel bővítette az Amazonot.

Ma a CloudBerry Backup lehetővé teszi, hogy több mint 20 különféle felhőalapú tárolási szolgáltatással integráljon, és bárkit kiválaszthat, akit szeretne. Az Amazon S3 mellett a népszerű választások között szerepel az Amazon Glacier, Azure, Google Cloud és Rackspace. De még sok más van, beleértve az olcsóbb lehetőségeket, mint például a Backblaze B2.

Tervek és árképzés

A legmegfelelőbb felhőalapú tárolási integráció kiválasztásának az az előnye, hogy a különböző gyártók eltérő árpontokat, szerverhelyeket és szolgáltatásokat kínálnak. A választás szabadsága több lehetőséget kínál a skálázhatóság és a költségek ellenőrzése szempontjából.

Még jobb, ha a CloudBerry Backup nem előfizetési szolgáltatás. Fizet egy egyszeri szoftverlicenc költséget, többféle licenc kiadással elérhető.

A legolcsóbb kiadás a munkaállomás biztonsági mentése Windows, Mac vagy Linux rendszerre, mindegyik számítógépenként 29,99 dollárba kerül. Sajnos a munkaállomás-szoftver csak fájl-alapú biztonsági másolatot készít, és nem képalapú, mint például a cikkben szereplő egyéb szolgáltatások. 

Remélhetőleg ezt valami a CloudBerry Labs kijavítja, mivel a képalapú asztali biztonsági mentés ilyen áron csak növeli a távolságot a legjobb Windows Server biztonsági mentési szolgáltatás és a többi versenyző között. 

A kép alapú munkaállomásról azonban biztonsági másolatot készíthet a drágább, de népszerűbb Windows Server licenc használatával. A CloudBerry az SQL Server és az Exchange licenceket is rendelkezik. Aztán ott van a Végső licenc, amely mindent tartalmaz.

Figyelem: A „130” táblázat belső adatai sérültek!

Ne felejtse el, hogy a felhőalapú tárolás költségeit is meg kell fizetnie, ha úgy dönt, hogy integrálja a CloudBerry Backup szolgáltatást. A legtöbb eladó havonta számít fel tárolást gigabájtonként.

Havi felhőalapú tárolási költségek / GB, eladó

Multi-regionálisRegionálisHideg tárolás
Égszínkék$ 0,0458$ 0,0208$ 0,0152
Amazon S3N / A$ 0,023$ 0,004
Google Cloud$ 0,026$ 0.020$ 0,007
Háttérvilágítás B2N / A$ 0,005N / A

A regionális tároláshoz az az Azure, az Amazon és a Google havonta kb. 20 USD / 1 TB, a Backblaze pedig 5 USD..

Ráadásul a szállítók díjat számítanak fel a feltöltésekről, az átvitelről és az egyéb műveletekről is. A tipikus kamatlábak, beleértve a fenti táblázatban szereplő szolgáltatásokat is, átlagosan körülbelül 0,05 dollár / 10 000 tranzakció. Ezek az arányok jóval többek lehetnek a hidegtárolás esetén, az aktív felhasználás helyett az archiváláshoz és a katasztrófa utáni helyreállításhoz. A Google Cloud Coldline tranzakciók például 10 000 tranzakciónként akár 0,10 dollárba kerülhetnek.

Felhasználói tapasztalat

A CloudBerry biztonsági mentési folyamatait, beleértve a képalapú biztonsági mentést és visszaállítást, a szolgáltatás asztali alkalmazásán keresztül kell kezelni. A tapasztalat ugyanolyan funkciókban gazdag, mint bármely más üzleti osztályú biztonsági mentési eszköz, amelyet teszteltünk.

Nem fogunk időt tölteni az összes specifikáció futtatásával, mivel itt a hangsúly a képmentésre van, de feltétlenül nézd meg a CloudBerry biztonsági másolat áttekintését.

A képalapú biztonsági mentés beállítása egyszerű. Csak kattintson az alkalmazás bal felső sarkában található „kép alapú” gombra.

A CloudBerry Backup elindít egy varázslót, amely végigvezeti Önt a folyamaton, amelyhez csak kevés műszaki alkalmasság szükséges.

A folyamat része a CloudBerry csatlakoztatása a választott felhőalapú tárolási szolgáltatáshoz. Be kell jelentkeznie a felhőalapú tárolóba, hogy hozzáférési kulcsokat generáljon, és csatlakoztassa azokat a varázslóhoz. Ezután válassza ki a meghajtót vagy partíciót, amelyet meg szeretne jeleníteni.

A biztonsági mentés megkezdése előtt be kell állítania egy ütemezési és titkosítási beállításokat is.

Biztonság

A CloudBerry Backup biztonságos TLS titkosítási alagutakkal védi az áthaladó adatokat az esetleges lehallgatás megakadályozása érdekében. Ezen túlmenően, platformközi termékként, a CloudBerry által nyújtott biztonság mértéke leginkább az integráció beállításától függ.

A legtöbb felhőtárolási szolgáltatás bizonyos szintű szerveroldali titkosítást biztosít. Egyesek lehetőséget adnak egy privát titkosítási kulcs beállítására a biztonság fokozása érdekében. Privát kulccsal a titkosítás és a visszafejtés mindig az ügyfél oldalán zajlik.

Egy másik ok arra, hogy válasszon egy felhőalapú tárolási megoldást az Ön igényeinek megfelelő biztonsági szolgáltatásokkal, azért, hogy igazán kedveli a CloudBerry modellt kép alapú biztonsági mentéshez.

Az általunk ajánlott három legjobb üzleti-orientált felhőalapú tárolási lehetőség (Amazon S3, Azure és Google Cloud) mindegyik ügyféloldali titkosítást és AES-256 nyugalmi titkosítást kínál, amelyet az Egyesült Államok Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézete ajánlott..

Vegye figyelembe, hogy nem minden felhőalapú tárolási megoldás, amelyet párosítani lehet a CloudBerry Backup-lal, titkosítja az Ön adatait. Ide tartozik a Backblaze B2. Ilyen esetekben saját kliensoldali titkosítási megoldását kell telepítenie, hogy adatai biztonságban maradjanak a felhőben.

Támogatás

A CloudBerry Backup támogatást a CloudBerry Labs támogatási portálon keresztül futtatják. A portál blogokra mutató linkeket, dedikált tudásbázist, GYIK-ot és súgódokumentációt tartalmaz. Az oldal alján felsoroltak támogatási cikkeket is, amelyek számos témát lefednek.

A tudásbázisnak van egy keresési funkciója, amely segít a cikkek gyorsabb megtalálásában, amely a különféle problémákra vonatkozó hibaelhárítási útmutatót tartalmazza.

Ha a támogatási dokumentáció nagy része nem tartalmazza a keresett válaszokat, segítségért kérheti a támogatási jegy megnyitását.

A CloudBerry Labs-szal folytatott interakcióink mindig gyors fordulási időket eredményeztek, gyakran a válaszok érkezésével csak egy-két órával..

Ha úgy tetszik, akkor a CloudBerry Labs alhirdetésben is feladhat. Ez nagyszerű forrás a biztonsági mentési megoldás felépítésével kapcsolatos tanácsadáshoz. Ez is jó hely a lehetséges (nem kritikus) hibák bejelentésére és a fejlesztések javaslására.

További technikai kérdésekre a ServerFault linkre kattintva kapcsolatba léphet a hivatásos rendszergazdákkal és hasonló szakemberekkel.

2. Acronis biztonsági mentés 12

Ha valami egyszerűbbet szeretne, mint egy platformon átnyúló biztonsági mentési megoldást, az Acronis Backup 12 üzleti osztályú biztonsági mentést kínál, amely az Acronis saját felhőalapú tárolási szolgáltatásával van csomagolva. Ez azt jelenti, hogy nem kell egy másik szolgáltatáson keresztül vásárolnia a felhőalapú tárolást; ez azt is jelenti, hogy kevesebb rugalmasság érhető el, mint amit a CloudBerry Backup esetén kapsz.

Az egyszerűség mellett a Backup 12 használatának egyik legfontosabb előnye a széles platform támogatása, amely jelenleg lenyűgöző 16 különféle rendszert fed le: Windows-tól Linux-ig Mac-ig, valamint számos szerver opcióval, kevés esély van arra, hogy nem lesz képes az Acronis futtatásához.

Az Android és az iPhone biztonsági másolatai szintén mellékelve vannak, jó érzés, bár csak fájl- és nem kép alapú biztonsági mentés érhető el.

Árképzés és tervek

Az adott platformon történő biztonsági mentéshez külön licenc szükséges. Tetszik az a tény, hogy az Acronis lehetővé teszi kép-alapú biztonsági mentés készítését munkaállomásokra anélkül, hogy a Windows Server biztonsági másolatát is meg kellene kapnunk, mint például a CloudBerry esetében. Azt is szeretjük, hogy választhat előfizetési díj vagy állandó licenc között.

Az engedélyezési árak azonban egy kicsit magasabbak, mint a CloudBerry Backup esetén.

munkaállomásWindows szerverVirtuális host
Egyéves licenc$ 69499 $599 $
Állandó licenc$ 89999 $1199 $
Támogatott operációs rendszerekWindows PC, MacWindows Server, Linux Server, Exchange, SQL Server, Active DirectoryVMware vSphere, Microsoft Hyper-V

A szoftverköltségek mellett a tárolásért is fizetnie kell, akárcsak a CloudBerry esetén. Különösen korlátozóvá válik a különféle felhőalapú tárolási szolgáltatások vásárlására való képtelenség.

TárolásEgyéves előfizetésKétéves előfizetésHárom éves előfizetés
250GB$ 24,92 / hó$ 20.79 / hó$ 18.03 / hó
500GB$ 41.58 / hó$ 33.29 / hó$ 29.14 / hó
1TB$ 74,92 / hó$ 58.29 / hó$ 52.75 / hó
2TB$ 145,75 / hó$ 116,63 / hó$ 102,75 / hó
5TB$ 358,25 / hó$ 279,13 / hó$ 249,97 / hó

Tehát, összehasonlítva például az Amazon S3-al integrált CloudBerry Backup-t, akkor kicsit több mint 50 dollárral fizetne havonta az 1 TB felhőalapú tárolás az Acronis segítségével.

Emellett olyan szolgáltatásokkal, mint az Amazon S3 és az Azure, csak azért fizet, amit használ. Az Acronis Backup 12 használatával mindennel fizetnie kell, még akkor is, ha soha nem használja.

Felhasználói tapasztalat

Összességében a Backup 12 felhasználói élménye intuitív, erőteljes és jól illeszkedik a CloudBerry Backup szolgáltatáshoz. A Backup 12 kitűnő platformtámogatása mellett ez egy nagy oka annak is, hogy miért a második szolgáltatási szintet rangsoroltuk ebben a körben.

Az Acronis Backup 12 böngésző alapú felhőkonzolt használ, de nem csak bármely számítógépről használhatja a biztonsági mentési folyamatok kezelésére. Először telepítenie kell egy felügyeleti kiszolgáló alkalmazást az adminisztrátor számítógépére.

Az ügyfélügynököket más munkaállomásokra, valamint kiszolgálókra és mobil eszközökre is telepítheti. Ez lehetővé teszi a biztonsági mentési folyamatok beállítását és ellenőrzését az összes eszközön, amelyet biztonsági másolatot készít. Ez magában foglalja a merevlemez vagy partíció képének létrehozását.

A konzolon könnyen beállíthat biztonsági mentési ütemezést, beállíthat titkosítási beállításokat és végrehajthat egyéb műveleteket.

Biztonság

Az Acronis Backup 12 lehetőséget nyújt arra, hogy a felhőképeket titkosítatlanul hagyja, vagy védje az AES-128, AES-192 vagy AES-256 fájlokkal. A választási lehetőségek nagyon kedvesek. Bár soha nem javasoljuk a biztonsági másolat titkosítatlan kiszolgálói oldalának hagyását, az AES-128 továbbra is rengeteg biztonságot kínál, és a kevésbé összetett titkosítás gyorsabb biztonsági mentéseket eredményez..

Az összes biztonsági másolatot készített adat titkosítva van, mielőtt elhagyná a gépet. Amikor bekapcsolja a titkosítást az eszközén, felkérést fog adni egy jelszó megadására, amelyet csak Ön fog tudni.

Ehelyett a titkosítási kulcsot az Acronis-on tárolhatja. Noha a legtöbb esetben privát titkosítást javasolunk, jó lenne, ha az ügyféloldali kiszolgálóoldali titkosítást folytatnánk. Ennek oka, hogy ügyféloldali titkosítás esetén, ha elfelejti a jelszavát, az Acronis nem tudja helyreállítani az Ön számára.

Támogatás

Az Acronisnek külön támogatási oldala van, amelyen megtalálhatók az alapvető útmutatók és a részletesebb dokumentáció. Az oldal kereshető, hogy gyorsabban megtalálja a válaszokat.

A támogatási menü alatt video oktatóanyagokat, felhasználói fórumokat, termékfrissítéseket és linket találhat visszajelzés küldéséhez.

Ha közvetlen kapcsolatba kell lépnie az Acronissal, akkor ezt megteheti e-mailben, élő csevegésen vagy telefonon. Az élő csevegés és a telefon átfutási ideje kitűnő, és az Acronis Backup 12 helyét nagyon jó üzleti biztonsági mentési megoldásként erősíti:

 • Élő csevegés: Általában két perc alatt
 • E-mail: Általában három nap alatt
 • Telefon: Általában két perc alatt

3. Novosoft Handy Backup

Ha olyan egyszerűsített biztonsági mentési megoldást keres, amely ugyanazt a felhő-integrációs modellt használja, mint a CloudBerry, akkor a Novosoft Handy Backup a legjobb, amit láttunk. Noha ez nem szinte annyi funkciót tartalmaz, mint a legjobban képminta alapú biztonsági mentési szoftverünk, egyes felhasználók értékelni fogják a levágott megközelítést.

A Handy Backup több más felhőalapú partner számára is támogatja a biztonsági mentést: az Amazon S3, a Google Drive, a Yandex.Disk, a Dropbox, a OneDrive és a Backblaze. A lehetőségek majdnem olyan szélesek, mint a CloudBerry szolgáltatásai, bár olyan jelentős távolléttel, mint az Azure és a Google Cloud.

Árazás

Mint a CloudBerry biztonsági másolat, a Novosoft is készít olyan asztali licencet (Handy Backup Standard), amely nem támogatja a képalapú biztonsági mentést (megjegyzés: nem támogatja a felhő biztonsági mentését sem). Ehhez meg kell vásárolnia a Handy Backup Professional szoftvert vagy egy drágább licencet.

A Handy Backup akár 99 USD-t fizet a professzionális csomagért (amely biztonsági másolatot készít a Windows PC-ről és a szerverről), vagy 249 USD-t a “kis szerver” csomagért, amely képes kép-alapú biztonsági mentéseket készíteni Windows PC-n, Windows Server-en, MySQL-en, SQL Server-en, PostgreSQL-en, Oracle-en , Hyper-V, VirtualBox és VMware.

Az engedélyek állandóak, tehát csak egyszeri költség. Ne felejtse el azonban a tárolási és használati költségeket, amelyek a Handy Backup-nal párosított felhőalapú tárolással kapcsolatban merülnek fel.

Felhasználói tapasztalat

Indításkor a Handy Backup asztali alkalmazás elindít egy egyszerű varázslót, amely végigvezeti a biztonsági mentési, visszaállítási és szinkronizálási folyamaton..

A fejléc alatt, „mit kell biztonsági másolatot készíteni”, csak válassza a „disk klón”, majd a „lemezkép” lehetőséget. Kiválaszthatja a teljes meghajtó vagy egy partíció képének megjelenítését.

Ezután a rendszer felkéri a felhőalapú tároló integrációjának kiválasztására és konfigurálására. Mint a CloudBerry esetében is, kulcsokat kell generálnia bármilyen megoldáson keresztül.

Ezután a Handy Backup bemutatja néhány további lépést, például a biztonsági mentés típusának beállítását (teljes, növekményes, differenciált), a biztonsági mentési ütemezést és a fájlok tömörítését a tárhely igényeinek csökkentése érdekében..

Az alapul szolgáló konzol alapvetően az ütemezett feladatok listáját jelenti, és egy tetején található eszköztárat a folyamat végrehajtására és újak létrehozására..

Biztonság

Mint a CloudBerry biztonsági mentésnél, az adatok titkosítva lesznek a kiszolgálóoldalon a felhőalapú tárolási szolgáltatás titkosítási protokollján keresztül, amelybe integráltak.

A Handy Backup egyik előnye, hogy nem teljesen támaszkodik a felhő biztonsági mentésének integrációjának titkosítási lehetőségeire. A biztonsági mentés beállítása során dönthet úgy, hogy a Handy Backup titkosítja az adatokat az AES-128 használatával.

A titkosítást az ügyféloldalon hajtják végre, mielőtt az adatokat a felhőbe továbbítják. Ez egy szép szolgáltatás, ha adatokat tölt fel olyan tárolási szolgáltatásra, amely nem kínál ügyféloldali vagy szerveroldali titkosítást, például a BackBlaze B2.

Támogatás

A Handy Backup támogatási oldal felhasználói kézikönyvet, GYIK-okat és háttérképeket tartalmaz, de az erőforrások nem szinte annyira mélyek, mint amit a CloudBerry Laps vagy az Acronis nyújt. A Novosoft emellett nem dolgozott fel felhasználói fórumokat a portálon.

Ha nem találja meg azt, amit keres, ingyenesen küldhet e-mailt e-mailben. A válaszidő azonban 1-3 munkanapon belül esik, és nincs lehetőség prioritási támogatásra.

Ennek a szolgáltatásnak azonban van Skype kezelője, NovosoftHelp és támogatási telefonszáma.

4. Az Acronis True Image

Azoknak a fogyasztóknak, akik teljes asztali biztonsági másolatot keresnek, az Acronis True Image a legjobb kép-alapú biztonsági mentési megoldás otthoni használatra, legyőzve az EaseUS Todo-t, a Paragon Backup-ot & Helyreállítás és visszatekintés.

A True Image egyik kedvelője, hogy fenntartja ugyanazokat a vállalati képességeket, mint az Acronis Backup 12 Workstation, de a legtöbb fogyasztó számára elég könnyen használható. Vannak olyan funkciók, amelyek nem tartoznak a True Image-hez, és a Backup 12-hez hasonlóak. Ezeknek a legtöbbnek, például a csoportkezelésnek és a távoli telepítéseknek és a visszaállításoknak, a legtöbb otthoni felhasználó nem érdekli őket..

Vannak olyan egyéb funkciók is, amelyeket a True Image segítségével megkaphat, de nem a 12. biztonsági másolatot. Ezek közé tartozik a közösségi média biztonsági mentése és a mobil eszközön (nem a kép alapú) biztonsági mentés a helyi tárolóba.

Az Acronis True Image másik előnye a Backup 12 munkaállomással szemben: költség.

Árazás

Az Acronis True Image egyszeri költségként vagy éves előfizetésként vásárolható meg. Az egyszeri előfizetés azonban csak a helyi mentést teszi lehetõvé, és nem tartalmazza a közösségi média biztonsági mentését.

A legtöbb felhasználó valószínűleg inkább a felhő lehetőséget választja, bár a helyi meghajtót mentheti egy felhő biztonsági mentési szolgáltatásra, például az IDrive-re, a képfájl ilyen módon mentve..

Alapvető tervPlusz tervPrémium terv
Engedély típusÖrökösEgy évEgy év
Ár$ 39.99$ 31.99$ 79.99
Felhő-tárolásegyik sem50 GB-os csomag tartalmazza1 TB beletartozik

A Premiumnak néhány további előnye van a Plus-hoz képest, mint például a rozsdavédelem elleni védelem, a fájlok tanúsítása és az elektronikus aláírások.

A Plus és a Premium használatával felhőalapú tárhelyet is felvehet, kb. 40 USD / terabyte / év hozzáadott költséggel.

Felhasználói tapasztalat

Az Igaz Kép tiszta, intuitív felületen fut. A biztonsági mentés elindításához mindössze annyit kell tennie, hogy kiválaszt egy forrást és egy rendeltetési helyet, majd kattintson a “Biztonsági mentés most” gombra.

Tehát például kiválaszthatja a számítógépet és az Acronis Cloud-ot, mint a fenti képernyőképen. Ez képet fog létrehozni a teljes merevlemezről. Alternatív megoldásként megváltoztathatja a forrást egy meghatározott partícióra. Kiválaszthat különálló fájlokat vagy mappákat is a fájlszintű biztonsági mentéshez.

Miután rákattintott a biztonsági mentésre, leállíthatja a True Image képet, és a folyamat a háttérben befejeződik. Lehet, hogy ez egyszeri folyamat, vagy beállíthat egy rendszeres ütemezést.

Biztonság

A képmentés beállításakor választhatja az ügyféloldali titkosítást.

Ez a titkosítási szint privát, tehát ha elfelejtette a jelszavát, az Acronisnak nincs lehetősége arra, hogy azt megszerezze. Ha nem állít be jelszót, akkor a tárolt adatok továbbra is titkosítva vannak a szerveroldalon az AES-256 használatával.

A True Image Premium felhasználói két további biztonsági bónuszt kapnak:

 • Acronis Active Protection: Csak Windows védelem a ransomware ellen
 • Acronis közjegyző: Biztosítson egy biztonsági másolatot készített fájl hitelességét egyesével, a blockchain technológiával

Támogatás

A True Image hozzáférést biztosít ugyanolyan közvetlen kommunikációs vonalakhoz, mint a 12. mentés: telefon, e-mail és élő csevegés.

Az Acronis támogatási portál tudásbázist, dokumentációt és felhasználói fórumokat tartalmaz. A portál az Acronis összes termékére vonatkozik, de a True Image-re jellemző anyagok megtalálása a keresési funkciónak köszönhetően elég egyszerű. Van egy dedikált, kereshető True Image súgóoldal is.

5. EaseUS Todo biztonsági másolat

Az EaseUS Todo Backup képeket készít biztonsági mentésről otthoni számítógépek számára. Az a tény, hogy ingyenes kiadást kínál, a Todo Backup Free-ot, annak egyik oka, hogy a kedvenc kép-alapú biztonsági mentési szolgáltatásunk közé tartozik. Ez, és ez nagyon jó.

A kép felhőbe történő mentéséhez a felhőalapú szinkronizálási mappát kell használnia, vagy beállítania kell a felhőalapú biztonsági mentési megoldást (azaz IDrive, CrashPlan) a képfájl biztonsági mentéséhez. Ha azonban már fizet a felhőalapú tárolásért vagy a biztonsági mentésért, és nem akar fizetni a képalapú biztonsági mentési szoftverért, az EaseUS eszköze olyan jó, mint amennyit ingyen kap..

Ez egy remek lehetőség arra is, hogy a felhőalapú tárolási szolgáltatást biztonsági mentési szolgáltatássá alakítsa, ami olyan eszközök, mint például a Google Drive, a Sync.com, a Dropbox és a hasonló szolgáltatások, nem kiváló. Nézze meg a biztonsági mentés és tárolásról szóló cikkünket az okok miatt.

Az EaseUS két fizetős verziót is készít az asztali számítógépek számára: a Todo Backup Home nevű otthoni verziót és a ToDo Backup Workstation nevű irodai verziót. A fizetett verziók gyorsabb biztonsági mentési sebességet, eseményalapú biztonsági mentést és technikai támogatást nyújtanak.

Árazás

A Todo Backup fizetett változatainak egyszeri ára 17,40 USD a „home” kiadásért vagy 39 USD a munkaállomás csomagért. A szoftvernek csak a biztonsági másolatból készített verziója ingyenes.

Érdemes kiemelni, hogy az EaseUS szerver biztonsági mentési eszközöket is képes képeken alapuló biztonsági mentések készítésére. Nem találtuk azonban, hogy ezek jól versenyeznének más képalapú szerver biztonsági másolatokkal, mivel költségek és a szóváltás miatt felhőalapú tárolást kellett működtetniük..

Azt is javasoljuk, hogy ha olyan irodai munkaállomás-megoldást keres, amely nem tartalmazza a szerver biztonsági mentését, akkor a Todo Backup Workstation helyett az Acronis Backup 12 munkaállomást használja..

Felhasználói tapasztalat

A Todo Backup Free és a Home ugyanazt az asztali alkalmazást használja.

A biztonsági mentés beállítása egyszerű: csak nyissa meg az alkalmazást, és kattintson a felület tetején található “lemez / partíció biztonsági mentése” gombra. Megnyílik egy képernyő, ahol kiválaszthatja a meghajtót vagy a partíciót és a tartalék kép rendeltetési helyét.

A rendeltetési hely kiválasztásakor kiválaszthat egy helyet a merevlemezen vagy egy külső meghajtón. Ha egy másolatot felhőalapú tárolási szolgáltatásba szeretne menteni, válassza ki a szolgáltatás szinkronizálási mappáját.

Lehetőség van egy biztonsági mentési ütemterv beállítására is, ha a képalkotást ismétlődő feladattá szeretné tenni.

Biztonság

A meghajtó biztonsági mentésének telepítése során beállíthat egy jelszót a titkosításhoz. Válassza ezt a lehetőséget, és az EaseUS az AES-256 protokoll segítségével titkosítja a képfájlt. Ez nagyszerű, ha véget nem ér a biztonsági másolatának a felhőalapú tárolási megoldásokon történő tárolása, például a Dropbox.

Támogatás

Az EaseUS fenntart egy tudásközpontot a ToDo Backup számára, de ez elég sekély. Jelenleg körülbelül tucat cikket tartalmaz a közös kérdésekről és eljárásokról. A közvetlen támogatás érdekében szerencsétlenséged van az ingyenes kiegészítéssel. Ha azonban fizetett az engedélyért, élő csevegésen keresztül közvetlenül kapcsolatba léphet a támogatási személyzettel.

A támogatás határozottan gyenge pontja ennek a terméknek. Szerencsére nagyon egyszerű használni.

Végső gondolatok

A megfelelő képalapú biztonsági mentés megtalálása nagyban függ az Ön igényeitől. Ha a rendszergazda kritikus termelési környezetet kezel, valószínűleg kiszolgáló biztonsági mentést, rugalmasságot, alacsony költségeket és nagyszerű támogatást keres. Ebből a célból a CloudBerry Backup legjobb esetben a legközelebbi versenytársait távoli másodpercben hagyja.

A több mint húsz különböző felhő-tárolási lehetőség közül választhat, köztük az Amazon S3, az Azure és a Google Cloud, és ezt a többi kedvencünk egyszerűen nem tudja megtenni. Az Acronis Backup 12, miközben csillag felhasználói élményt nyújt, arra készteti Önt, hogy támaszkodjon saját drága felhőalapú tárolására. A Handy Backup segítségével kiválaszthatja a felhőalapú tárolási szolgáltatást, de nincs sok kiváló lehetősége.

Az otthoni képalapú biztonsági mentésnél a történet egy kicsit más. A CloudBerry Backup rendelkezik munkaállomás biztonsági mentéssel, de nem támogatja a képalkotást. A Windows Server licenc vásárlása 119 dollárért, csak az asztal biztonsági másolatának készítésére, nehéz elnyelni.

Tehát a fogyasztói képalapú biztonsági másolat készítéséhez az Acronis TrueImage tetején szerepel a listán. Az ára sokkal jobb, mint amit az Acronis Backup 12 Workstation kap, és az eszköz ugyanolyan felhasználóbarát.

Vagy ha nem akar fizetni a szoftverért, és csak egy kép-alapú biztonsági mentési eszközt szeretne, amelyet a meglévő felhőalapú tárolásához vagy biztonsági mentési előfizetéséhez használhat, a Todo Backup Free a legjobb eszköz, amelyet találhat megtenni.

Természetesen mindig szeretjük figyelembe venni mások tapasztalatait. Az alábbiakban megjegyzésekben tudatja velünk a kedvenceit a képalapú biztonsági mentési térben. Köszönöm, hogy elolvasta!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map