A 2020 legjobb felhőalapú tárolása a zene számára

Régen voltak idők, amikor a zenefájlok nagyok voltak, és a tárolás korlátozott volt; egy idő az mp3 fájl formátuma előtt. Ma azonban talán több ezer dal él a merevlemezen, és óriási listát készíthet a választott zenelejátszóban. Annak érdekében, hogy mindent biztonságban lehessen tartani, összeállítottuk a legjobb felhő-tárolót a zene számára.


Mivel annyi zene van, kísértés, hogy a legjobb felhőalapú szolgáltatóinkat használja, hogy a merevlemez megrongálása nélkül eltegye. Használatával biztos lehet benne, hogy zenéje bárhol elérhető lesz, és hogy hardverhibák, vírusok, rosszindulatú programok vagy lopások nem veszélyeztetik azt..

Ebben a cikkben arra összpontosítunk, hogy a legtöbb dalt tároljuk a legkevesebb pénzért. Ha biztonsági másolatot készíteni szeretne a zenefájlok tárolása helyett, olvassa el a legjobb online biztonsági mentési szolgáltatásokról szóló cikket. Mielőtt elkezdenénk a listával, olvassa át kritériumainkat.

A legjobb felhőalapú tárolás a zenéhez 2020

Mi teszi a felhőalapú tárolást a legnépszerűbbé a zenéhez

Első prioritásunk az érték lesz, mivel szeretnénk minél több dalt tárolni kevés pénzért. Meg fogjuk látni, hogy milyen típusú árazási terveket kínálnak a szolgáltatások és milyen változatosságban. A legtöbb szolgáltatás ingyenes tervet vagy legalább kipróbálást kínál. Ha egyszerűen csak olcsón akar keresni, olvassa el a legjobb ajánlatainkat a felhőalapú tárolásról szóló cikkben.

Mivel sok dallal foglalkozunk, nem lenne értelme olyan felhőalapú tárolást használni, amely nem biztosítja a jó feltöltési sebességet. Minél jobb a szolgáltatás infrastruktúrája (globális adatközpont-elosztás), annál gyorsabb lesz a feltöltés.

Fájlok online feltöltése anélkül, hogy bonyolult feladat lenne. A korszerűsített felhasználói élmény segít abban. Gondoskodunk arról, hogy a szolgáltatások éppen ezt szolgálják, nem pedig az átok által sújtott megpróbáltatást. Ezenkívül azt szeretnénk, hogy az asztali, internetes és mobil eszközökön működő ügyfelek még egyszerűbbé tegyék a használatot.

A zene szerelmesei nem ellenállnak az utóbbi időben zajló megosztási őrületnek. Szeretne gyorsan, egyszerűen megosztani, és lehetősége van megosztani a közösségi médiában. Érdekes lenne másokat meghívni, hogy osszák meg Önnel, és ezt engedi meg a feltöltési linkek vagy a csoportmappák megosztása.

A jó tartalomvezérlés, a jelszóval védett linkek, a lejárat dátuma és a megosztott fájlokat megjelenítő oldal mindig jó.

1. A legjobb felhőalapú tárolás a zenéhez: pCloud

A svájci székhelyű pCloud 2013 óta működik az üzletben, ma nyolc millió felhasználót számlál. Sok nagy bajnoki ügyfelekkel is rendelkezik, köztük a BMW, a Coca-Cola és a Twitter.

A pCloud személyi és üzleti terveket kínál ügyfeleinek. A személyes felhasználók választhatnak a Premium és a Premium plus között, amelyek havi 4,99 USD (500 GB) és 9,99 USD havonta (2 TB). Az alapvető funkciók mellett ezek az árazási tervek 30 napos fájlverziót és korlátlan távoli feltöltést kínálnak (a fájl URL beillesztésével). Ha évente fizet, akkor kedvezményt kap, valamint élethosszig tartó tervért is.

Ami a sebességet illeti, a pCloud hasonlóan működik, mint a többi szolgáltatás. A pCloud szervereivel való kapcsolat nem megalapozott, de nagyobb sebességet ér el (átlagosan 5 MB / s), mint sok más szolgáltatásnál..

A felhasználói élmény minden eszközön egyszerű és élvezetes, de a webes ügyfél biztosítja a legegyszerűbb élményt. Könnyebb navigálni, több funkcióval rendelkezik, nagyon gyors, és egy helyen hozzáférést biztosít a pCloud eszközökhöz. Az asztali kliens elérhető a Windows, a Mac és a Linux számára (olvassa el a legjobb Linux-tárolót, ha erre szükség van), míg a mobilalkalmazás elérhető az Android, iOS és Windows Phone rendszerekhez..

Egyéb okok, miért szeretjük a pCloud-ot

A pCloud-dal történő megosztás egyszerű, csak kattintson a dal „megosztás” gombjára, és közvetlenül megoszthatja a Facebook, a Twitter és a Google+ segítségével. Ha megosztja a pCloud előfizetőkkel, akkor csak hozzáadhat egy felhasználónevet. Ellenkező esetben létrehozhat egy linket, vagy elküldheti e-mailben.

Egy másik érdekes lehetőség az, hogy embereket hív meg a mappájába, így megnézhetik és módosíthatják, mintha a saját maguk lennének. Ha meg akarja védeni a linkeit, beállíthatja a lejárat dátumait és a jelszavait (csak prémium tervek esetén), ami különösen akkor jó, ha fotókat is meg szeretne osztani..

Megfizethető és rugalmas tervek, az egyszerű megosztás és a jó feltöltési sebesség segítik a pCloud-ot a zenék tárolásának legjobb választásában. Van egy ingyenes árazási terv, amely 10 GB-ot biztosít Önnek. Ha többet szeretne tudni a szolgáltatásról, olvassa el a mélyreható pCloud áttekintést.

2. Sync.com

A Sync.com biztonsági képességeiről és felhasználói adatvédelméről híres. Segít abban, hogy székhelye Torontóban van, tehát felhasználói élvezik a világ legjobb adatvédelmi törvényeinek előnyeit. Emellett más szolgáltatások elősegítették az első helyet a felhőalapú tárolási összehasonlító listánkban.

Ha a Sync.com-t nem prémium felhasználóként szeretné használni, akkor 5 GB ingyenes tárhelyet kap a Sync Starter tervvel. A fizetett árazási tervek azonban nagyon versenyképesek. A Pro Personal terv 500 GB-ot kínál évente 49 dollárért, vagy 2 TB-ot évente 96 dollárért.

A kezdeti feltöltési és letöltési sebesség kedvezően hasonlít más szolgáltatásokhoz. A Sync.com alapértelmezés szerint nem korlátozza a sávszélességet, de ha a kapcsolat gyenge, a sebességet a tálcán található ikon segítségével (ha asztali klienst használ).

Az asztali kliens elérhető Windows és OS X rendszeren, de Linuxon nem. Szerencsére a web kliens könnyen navigálható, és hozzáférést biztosít a Sync.com összes szolgáltatásához, így bármilyen operációs rendszerről elérhető (bár az asztali kliens gyorsabb).

A webes felületen több oldal található, amelyek eltérő információkat mutatnak (linkek, megosztás stb.). Nagyon egyszerűnek tűnik, és ez jó dolog a könyvünkben.

Egyéb okok, miért szeretjük a Sync.com-ot

Fájlok megosztására létrehozhat linket, vagy meghívót küldhet e-mailben. Ha meg szeretne osztani egy mappát, meghívhat konkrét felhasználókat vagy létrehozhat linket. Más felhasználók letölthetik a mappát .zip formátumban. Ezenkívül megoszthatja a feltöltési linkeket, amelyek lehetővé teszik mások számára, hogy megoszthassák dalait veled, a tárhely használatával.

Sync.com áttekintés és összehasonlítás

Különböző típusú engedélyek állíthatók be, amikor megosztják. A „megosztás” oldal használatával megtekintheti, amit megosztott másokkal. A link jelszavak és a lejárat dátuma szintén rendelkezésre állnak. Ha többet szeretne tudni, olvassa el a Sync.com áttekintést.

A Sync.com kiválóan alkalmas az audiofájlok biztonságos és privát megőrzésére, de ebben az esetben nincs médialejátszó. A szolgáltatás nem elengedhetetlen a tároláshoz, de jó kiegészítés lett volna.

3. MEGA

Az egyik ellentmondásos felhő-tárolási szolgáltatás. A MEGA-t a hírhedt Kim Dotcom alapította 2013-ban. Többé már nem áll kapcsolatban a MEGA-val, de a társaság tovább él és „magánélet-védelemmel foglalkozó társaságként” hirdet, mert nulla tudással rendelkezik titkosítással és magánélet-barát Új-Zélandon található..

A MEGA felé vezető út egyik legfontosabb oka az 50 GB-os ingyenes terv volt, de 2017 óta ez a tárhely egy hónap elteltével elpárolog, és mindössze 15 GB-ot hagy Önnek. Néhány egyszerű feladat elvégzése után visszatérítheti, de 180 nap elteltével ismét eltűnik. A MEGA nem áll közel ahhoz, hogy más szolgáltatásokkal versenyképes legyen, mivel 500 GB-os terve többet fizet, mint néhányan kéri 2 TB-ot (erről bővebben olvassa el a MEGA áttekintésünket).

A feltöltési sebesség körülbelül 25 százalékkal lassabb, mint szeretnénk, és a letöltési sebesség sem sokkal jobb. Nem volt probléma a kisebb (20 MB alatti) fájlok áthelyezésével, így a fájlok, például mp3 dalok szinkronizálása nem jelent problémát a MEGA számára. Feltöltés közben a kapcsolat erőssége változott, így néhány feltöltés sikertelen volt. A letöltési sebesség állandóbb volt, és nem annyira hibás, hogy jobb időt érjünk el.

A MEGA böngészőalkalmazása egyszerű, és nem sok minden szükséges az új felhasználók számára. Az elsődleges funkciók a bal oldalon találhatók, míg a másodlagos funkciók a képernyő jobb felső sarkában lévő hamburger menüben találhatók. A műveletek végrehajtásához a felső menü vezérlőelemeit kell használni, míg az egyes fájlokon végzett műveletek végrehajtásához a fájl legördülő menüjére kell kattintania..

A szinkronizáláshoz a MEGA követi a Dropbox lépéseit; egy egyszerű szinkronizáló mappa körül forog. Asztali kliensek elérhetők a Windows és a Mac rendszerhez, míg a mobilalkalmazások Androidra és iOS-re kínálják őket, és nagyon egyszerűen használhatók..

Egyéb okok, miért szeretjük a MEGA-t

A MEGA nem ugyanazt a stratégiát kínálja, amikor a megosztást folytatja, mint a többi szolgáltatás. Nem oszthat meg fájlokat egyénekkel az e-mail címük segítségével. Ehelyett csak hivatkozást generálhat az adott tartalomra. Ez a kapcsolat azonban nulla ismeretlen, és a MEGA nem látja, mit oszt meg.

Ha mások használni akarják a linket, akkor egy dekódolási kulcsot kell használniuk, amelyet a link létrehozásakor hoznak létre.

Ha előfizetéssel rendelkezik Pro, akkor a linkeire felveheti a lejárat dátumát. A mappákat e-mailben is megoszthatja, és az egyének számára olvasási, szerkesztési vagy teljes hozzáférési jogokat biztosíthat. Ugyanakkor nincs lehetőség külön feltöltési linkek létrehozására vagy a letöltési korlátok beállítására.

4. Mediafire

A MediaFire-nek hiányzik a legjobb online tárhely-szolgáltatók körében a szokásos szolgáltatások közül, például az asztali szinkronizálás és a verziókészítés, ám ezt kompenzálja nagyvonalú ingyenes tárhely, alacsony ár és a képek jó mobil támogatása. A szolgáltatásnak több mint 43 millió regisztrált felhasználója van. Olvassa el a MediaFire-ről szóló további információt.


Media Fire

Lehet, hogy a 10 GB ingyenes tárhely nem a legmagasabb összegek között van, amelyeket láttunk, de többféle módon is elérhetünk több helyet (akár 40 GB-ig is), ideértve a barátok hivatkozását, a mobilalkalmazás telepítését, valamint a Facebook-ra és a Twitterre való csatlakozást és a feladást..

Ha ez nem elég, akkor frissíthet egy „Pro” tervvel, amely 1 TB-t kínál havonta 5 dollárért (vagy 3,75 dollárért, ha az egész évben fizet). Úgy tűnik, hogy a szolgáltatás folyamatosan 50% -os árengedményt kínál éves előfizetésében.

A MediaFire nem nyer érmet a feltöltési osztályon, de a letöltési és feltöltési sebesség állandó. A teljes mappát nem lehet egyszerre feltölteni, tehát manuálisan kell feltöltenie a fájlokat, és ez jelentősen lelassítja a folyamatot.

A webes felület jól néz ki, bár néhány ikon frissítésére vár, és tiszta elrendezésű, egyszerű drag and drop funkcióval. Van egy mappafa az oldalán, és vele együtt könnyedén böngészhet (ha jobban szereti a rácsot, akkor ott van még).

Szerencsés, hogy a webalkalmazás kompenzálja az asztali kliens meglepő hiányát. A mobilalkalmazás teljesítménye jó, de koncentráltabb, mint a webes felület, mivel a fényképmentés körül készült.

Egyéb okok, miért szeretjük a MediaFire-t

A megosztás szokásos és egyszerű. Küldhet valakinek linket, és letöltheti a fájlt. Van egy külön ikon, amely lehetővé teszi a link gyors másolását a vágólapra.

Az MediaFire használatának első lépései
Az MediaFire használatának első lépései

Előfizetés nélkül ezek a linkek hirdetéseket tartalmaznak. A linkekhez nem is adhat lejárati dátumokat vagy jelszavakat. A linket azonban kikapcsolhatja mindenki, aki nem követi.

5. Livedrive

A Livedrive sok változást tapasztalt az évek során, de a legnagyobb változás a minőségben azután történt, hogy a szolgáltatás az Egyesült Királyságba költözött. Miután a különálló alkalmazások integrálódtak egyetlen felületbe. Nem minden rendben, mivel a webhely új látogatóinak valószínűleg nehéz lesz megérteni a termékeket, mivel az árazási rendszer nagyon különbözik a többi piactól.

A Livedrive nem kínál ingyenes tárhelyet. A biztonsági mentés korlátlan helyet kínál havonta 8 dollárért (vagy évente 80 dollárért), de csak egy számítógéphez teheti meg. Nem tartoznak ide az USB, CD vagy DVD. A táskát tartalmazó terv 2 TB tárhelyet biztosít több eszközön havonta 16 dollárért (évi 160 dollárért). A végső terv, a Pro Suite korlátlan biztonsági mentést kínál öt eszközön és 5 TB szinkronizálást több eszközön. Ára havi 25 dollár, vagyis évente 250 dollár.

A Livedrive nem volt túl gyors feltöltési tesztünkön. Valamilyen oknál fogva ez egy kicsit gyorsabb volt a Windows rendszeren. A letöltési sebesség sem volt túl jó. Érdekes módon a mappákat .zip-archívumként töltjük le.

A webes felületen nincs meglepetés, nagyon hasonló a felhőalapú tárolási szabványhoz. Bár mappákat „táskáknak” nevez, amelyeket a fájlok feltöltésére használ. A szolgáltatások a bal oldali oldalsávban találhatók, miközben a fájlokat és egyéb lehetőségeket a jobb oldalon láthatja.

Az asztali alkalmazás telepítése nem volt könnyű, mivel önmagában megkísérelte letölteni az előfeltételeket tartalmazó könyvtárakat, és nem sikerült. Csak a Pro suite kínál mindent az asztali telepítőcsomagban, de az alapcsomagot testreszabhatja fizetett kiegészítőkkel. Maga a felület elég vonzó és kompakt. A menüsor segítségével könnyű hozzáférést biztosít a fő funkciókhoz.

Egyéb okok, miért szeretjük a Livedrive-t

A megosztás nagyon egyszerű; fájljainak elérése egy weboldalon keresztül történik, és megosztásukhoz csak küldje el az URL-t. Ez azt jelenti, hogy nincs szelektív megosztás. Bárki, akinek van linkje, hozzáférhet az összes fájlhoz.

Livedrive áttekintés - fájlmegosztás
Fájlok megosztása a Livedrive-tal meglepően egyszerű.

A Livedrive megérdemli az utolsó helyet, mivel nem rendelkezik ingyenes tárhellyel, termékeit nem könnyű megérteni, az árképzési tervek távol vannak a versenyképességtől, és nincs egyszerű módja az előfizetés lemondására..

Végső gondolatok

Úgy tűnik, hogy a kedvenc zenéje elküldése egy hosszabb távú felhőbe a felhőben nincs bölcs. Lehet, hogy zenéje nincs a merevlemezen, de még mindig elérhető, és meg is oszthatja barátaival és családjával..

Az itt nyújtott szolgáltatások egyike lesz a legjobb az Ön számára. Úgy gondoljuk, hogy a pCloudnak erre a szolgáltatásra kell lennie, vagy egyébként a Sync.com. A többi érték, szinkronizálási sebesség, könnyű használat vagy megosztás szempontjából nem áll közel. Van gondolata vagy észrevétele? Tudassa velünk alább. Köszönöm hogy elolvastad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map