6 tipp a személyazonosság-lopás megakadályozására: Tartsa titokban, biztonságban

A személyazonosság-lopás meglehetősen kellemetlen modern bűncselekmény. Nem elégedett azzal, hogy egyszerűen kiüríti a pénztárcáját, a számítógépes tolvaj az egész digitális lényét követi, és akár felhasználhatja további bűncselekmények végrehajtására a nevében.


Az ilyen típusú lopásoknak sokféle formája lehet, de a leggyakoribb a hitelkártya-csalás, amely az esetek több mint 70% -ánál fordul elő. Ezt úgy végezheti el, hogy ellopja a kártya adatait, vagy beállít egy új kártyát, amelyen a neved szerepel. Az első, amit valaha is hallani fogsz a gyűjteményekből származó hívásról.

A kár nem csak pénzügyi lehet. Ha a tolvaj valamilyen bűncselekményt végzett a nevedben, a bűnüldöző szervek számára nehéz meghatározni, mi az. Az ilyen igazságszolgáltatási tévedés rendezése hosszú és nehéz folyamat lehet, tehát sokkal jobb, ha lépéseket tesz a probléma elkerülésére..

Mivel a bűnözők minden nap új trükköket találnak, nehéz tudni, hogyan lehetne biztonságban maradni. Összeállítottunk néhány tippet a személyazonosság eltulajdonításának megakadályozására az interneten, amely remélhetőleg egy kis nyugalmat biztosít Önnek. A talaj itt azonban folyamatosan változik, ezért vigyázzon az új módszerekre, hogy biztonságban tarthassa magát.

Priorizálja a legfontosabb számlákat

Sok ember sok információt tárol egy helyen, így egy online szolgáltatásba becsapódó hackerek felhasználhatják az általuk talált információkat másokra is. Például, ha van egy fő e-mail fiókja, a hackerek új jelszavak igénylésével felhasználhatják az általa használt szolgáltatásokhoz való belépést. Az alaphelyzetbe állító e-maileket a fő fiókjába küldjük, amelyre a hackerek válaszolni tudnak.

Két tényezős hitelesítés használata a fontos fiókokhoz megnehezíti a behatolást ezekbe. A hackereknek feltörniük kell a jelszavadat a második tényezőhöz való hozzáférés mellett, és jelentősen csökkenteniük kell a kockázatot. Előfordulhat, hogy ezt az összes online szolgáltatással szemben megteszi, de a legfontosabb fiókjai számára az extra védelem megéri.

Óvja az adatait

Személyes adatai rendkívül értékes lehetnek a hackerek számára, ezért ne adja át azokat nem ismert embereknek. Vigyázzon, ha a kapcsolattartó szokatlan módon üzeneteket küld. Valaki, aki hozzáférést kapott egy barátja címjegyzékéhez, esetleg kapcsolatba lép veled a nevükben, hogy további részleteket gyűjtsön rólad vagy róla.

Sok webhely megpróbál minél több információt gyűjteni rólad. Ez a szociális média üzleti modellje. Ennek az a problémája, hogy ha valaki hozzáfér az információhoz, akkor megszemélyesítened téged sokkal könnyebb lesz. Manapság egyre gyakoribb az, hogy a webhelyek összekapcsolják a pontokat és összeolvasztják azt, amit a különböző vállalatok tudnak rólad.

Ezt enyhítheti, ha a lehető legkevesebb információt adja ki. Kerülje el az opcionális információk megadását, és regisztráljon szolgáltatásokat egy átjárható e-mail címmel. Ha egy webhely olyan dolgokat kér, amelyeket nem akar nyilvánosságra hozni, akkor szavazzon az egérrel, és iratkozzon fel másutt.

Figyelje meg, hogy milyen információs szolgáltatásokat nyújt Önnek. A Skype furcsa módon úgy döntött, hogy a világnak több évvel ezelőtt tudnia kell a születési dátumát, annak ellenére, hogy ez az egyik első információs bank, amelyet a bankok és a pénzügyi intézmények használnak személyazonosságának megerősítésére..

Vigyázzon, amit megosztasz a közösségi médiában, főleg nyilvánosan. A bűnözők semmi más, ha nem kitartóak, és boldogan végigkísérik az üzeneteidet, és bármit keresnek, amely felhasználható a hitelesítő adatok ellopására és a fiókjába való behatolásra..

Ha többet szeretne megtudni arról, hogy adatait bizalmasan kezelné, kérjük, nézze meg online adatvédelmi útmutatónkat.

Az okostelefon-alkalmazások letöltésekor különös óvatossággal kell eljárnia – különösen a kevésbé ismert alkalmazások esetén. Általában megmondják, hogy milyen információkhoz szeretne hozzáférni egy új alkalmazáshoz. Csábító csak átkattintani ezeken a képernyőkön, de ne habozzon olyan gyors alkalmazási engedély megadásával, amely nem tetszik Önnek. Mindig vannak alternatívák.

Figyelemmel kíséri a számítógépen telepített programokat is. Számos szoftver-telepítő megpróbál egy extra alkalmazást becsavarni a számítógépére, de erről először értesíti. Nyugodtan csökkenhet. Ezek a rosszindulatú szoftverek általában olyan általános felhasználású alkalmazásokból származnak, mint például a PDF konverterek, amelyekre csak egyszerre van szükség.

Titkosítsa az adatait

A titkosítás az egyetlen legnagyobb védelme az online bűnözés ellen. VPN, felhőtároló vagy online mentési szolgáltató használatakor ellenőrizze, hogy a titkosítási modell naprakész-e. Az AES-256-at ajánljuk, mivel ez a legnehezebb feltörni.

Az online veszélyek mellett vigyázni kell arra, hogy mi történhet, ha ellopják a saját eszközét. A merevlemez tele van olyan információkkal, amelyek rosszindulatúan felhasználhatók, ha rossz kezekbe kerül. Ez az információ többet érhet egy bűnözőnél, mint maga az eszköz viszonteladási értéke.

Az adatok titkosítása segít. Ha valaki hozzáfér az eszközéhez, akkor nem okozhat olyan sok kárt, ha adatai nem olvashatók. Titkosíthatja, amit tárolt, helyileg és online módon. További információkért kérjük, olvassa el az adat titkosításának felhőalapú tárolására vonatkozó cikket.

Ha aggódik a kíváncsi szem miatt, akkor mindenképpen olvassa el a legjobb nulla ismeretű felhőalapú szolgáltatásokat.

Használjon egy Jelszókezelőt

legjobb jelszó-manager

A jelszó kiválasztása nehezebbnek tűnik, mint valaha, mivel a webhelyek számok, szimbólumok és nagybetűk felírását kérik mindenütt. Emlékezés királyi fájdalomra a hátoldalon. Csábító lehet, ha csak kiválaszt egy jelszót, és ragaszkodik hozzá, de ha valaki felfedezi, akkor átveheti az egész online életét, és nem okozhat problémákat..

A jelszókezelő segíthet itt, hosszú, egyedi jelszavakat állíthat elő a használt szolgáltatásokhoz, és beírhatja őket webhelyekre. Ez megnehezíti a bűnözők életét, és számodra is egyszerűbb.

Önnek ésszerűnek kell lennie. Ennek egyik eleme az, hogy az összes tojást egy kosárba helyezi egy jelszókezelővel, mivel bárki számára hozzáférhető az összes jelszava. Vetünk egy pillantást a legutóbbi legjobb jelszókezelőkre, tehát van egy ügyes rájuk, ha meg akar védeni magát.

Biztonsági kérdések esetén csinálj úgy, mint Pinocchio, és hazudj. Adjon helytelen információt azoknak a webhelyeknek, amelyek titkos információkat kérnek. Biztonsági kérdések vannak az Ön azonosítása érdekében, de ha több webhelyre ugyanazokat a válaszokat ad, és az egyiket feltörik, akkor a hackereknek van valami, amely felhasználható ellened.

A legjobb ötlet, ha a webhelyeknek különböző válaszokat ad, és nyomon követi azokat a jelszavával együtt. A hackerek talán kitalálják kedvenc sportcsapatadet, de nem valószínű, hogy kitalálják, hogy az első csókod Beyonce Knowles volt. A biztonsági kérdésekre még a kérdéshez nem kapcsolódó válaszokkal is válaszolhat, ami sokkal nehezebb kitalálni.

A jelszókezelők, például a Dashlane (olvassa el a Dashlane áttekintést) és Abine Blur (olvassa el a Blur áttekintést) lehetővé teszik a jelszóbejegyzésekhez jegyzetek hozzáadását, ami sokkal egyszerűbbé teszi a hamis válaszok követési folyamatát..

Csatlakozás VPN-hez

A VPN egy szolgáltatás, amely egyetlen titkosított kapcsolaton keresztül irányítja az internetes forgalmat, extra fokozatot adva annak ellenőrzésére, hogy milyen tartalmakhoz férhet hozzá, és ki láthatja. Vessen egy pillantást a VPN-cikkről további információkért.

A VPN használata extra biztonságot nyújthat. Mivel az Ön IP-címe megváltozik, megnehezítheti az életét azok számára, akik az Ön IP-címét használják, hogy kiderítsék, melyik online fiókot használja ugyanaz a személy. Sok VPN rosszindulatú szoftvereket blokkoló szoftverrel érkezik, amely szintén segít biztonságban tartani.

A hackereknek nincs helye, böngészési előzményei vagy IP-címeik, így nehezen tudnak információt találni, hogy menjenek tovább. Ha VPN-t használ, akkor egy hacker megcélozhat téged, de valószínűleg elindul, és nincs kiindulási pont.

Ha szeretne egyet szerezni, akkor nézd meg a legjobb VPN-k listáját, hogy megtalálja az Ön számára megfelelő lehetőséget.

Tartsa naprakészen a szoftvert

A szoftverhibákat folyamatosan fedezik fel, és ezek a biztonsági rések lehetővé teszik a hackerek betörését a számítógépbe. Rendszeresen frissítse az operációs rendszert és a szoftvert, és feltétlenül töltse le a legújabb javításokat. Ez nehézkes lehet, de nem olyan rossz, mint amikor megállapította, hogy Ferrarit vásárolt, és soha nem volt esélye vezetni.

Ellenőrizze az operációs rendszer és az eszközök adatvédelmi beállításait. A Windows 10 adatvédelmi beállításairól szóló cikkben olvashat arról, hogyan lehet ezt megtenni a Windows rendszeren. Az e-mail beállítások az adatok védelme érdekében is beállíthatók. Az e-mailekben szereplő képi linkek kiszivárogtathatják az Ön IP-címét és más részleteit a hackerekbe, így jó ötlet az automatikus képmegjelenítés letiltása az e-mail kliensben.

Végső gondolatok

Reméljük, hogy ezzel kicsit könnyebben pihenhet, ha biztonságban tartja magát az interneten. Ne feledje, hogy ezen tippek egyike sem bizonytalan, és nem lehet túl óvatos online vagy online. A csalók mindig új módszereket találnak fel, amelyekkel megtéveszthetik magukat, de ébernek kell maradniuk, és rendben kell lenned.

A személyazonosság-lopás nem az egyetlen veszély, amelyet az interneten kell aggódnia, ezért vessen egy pillantást a számítógépes bűnözésről szóló cikkünkbe, hogy megismerkedjen más online veszélyekkel. Tudassa velünk a megjegyzésekben, ha személyazonosság-lopást tapasztalt, vagy van valamilyen tippje annak elkerülésére.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map