15 legjobb szervezeti alkalmazás fantasztikus felhőalapú tárolási szolgáltatásokkal

Mint sok embernek, aki a kreativitás felé hajlik, a krónikus diszorganizáció egész életen át tartó szenvedés. A letargia problémája annak elkerülhetetlensége, hogy olyan kis problémákba kerüljünk, mint például az elmulasztott születésnapok, a nem megfelelő zokni és sokkal szörnyűbb, elfeledett ötletek..


2010. január előtt álmom az volt, hogy személyes asszisztenssel rendelkezzek a kis dolgok kezeléséért. Tudod, csak valaki, aki egy notebookmal követ engem, lerázza a gondolataimat, emlékezteti, hogy hidratálj – ez a fajta dolog.

Aztán eljutott a Nexus One (más néven a Google Phone) nevű kis eszközhöz, az első intelligens okostelefonomhoz.

Az első néhány napom a Nexus-szal a falak elkerülésének tanulásán töltött, mivel nem tudtam lehúzni a szemem a káprázatos, 3,7 hüvelykes AMOLED kijelzőtől. És amikor meg kellett szervezni; a digitális megoldásom egy olyan alkalmazás volt, amely ragadós jegyzetekkel emlékeztetőket hagyott az okostelefon honlapján.

A dolgok azonban gyorsan változnak, hat évvel később, az átlagos fogyasztó:

Számítógép

Telefon

Tabletta

Felhő-tárolási szolgáltatás

Digitális életünk decentralizálása szinkronizációt igényel, hogy megkönnyítsük az eszközök közötti zökkenőmentes ugrást.

Miután a késő Steve Jobs egy távoli próféciát adott vissza, 1997-ben, a felhőalapú tárolás fejlődése túlhajtottá vált, és megváltoztatta a szervezeti megközelítést..

A funkcionális kategorizálás fogalma kezd egyre kevésbé jelentkezni, mivel az alkalmazások egyre kifinomultabbá és szélesebb körű képességeikké válnak. Nagyon hamar megkapom a régóta keresett, teljesen működőképes virtuális asszisztensem, és havi előfizetési tervvel fog foglalkozni..

Időközben itt van 15 alkalmazás, amelyek segítik az élet megszervezését.

Egy kicsit a listás alkalmazásokról

Papíron egy lista összeállítása mindig jó tanácsnak tűnik a dolgok elkészítéséhez. Az a gondolat, hogy képes a célokat elképzelni, csábító.

Google for Work
Google for Work termékek

Valójában a tanulmányok azt mutatják, hogy azok, akik felírják, mit akarnak elérni, sokkal sikeresebbek, mint azok, akik nem.

Természetesen vannak bizonyos figyelmeztetések. Ne tedd túl hosszúnak a listáját. Persze, jó, ha ambiciózus vagyunk, de egy hiányos feladatlista akadályozhatja termelékenységét a stressz növekedésével. A pszichológiában létezik egy kifejezés a hiányos feladat által okozott mentális stresszről – a Zeigarnik hatás.

Kiváló módszer annak biztosítására, hogy a teendők listája ne működjön veled szemben, ha gondosan kategorizálja őket. Próbáljon meg megtalálni egy olyan tennivalók listájának alkalmazását is, amely megjelenése minimalista, és nem zavarja a figyelmét.

A leghasznosabb tennivalóalkalmazások szépen egyszerű kialakításúak, és néhány alapkategóriát javasolnak az induláshoz.

# 1 Any.do

Az Any.do olyan rugalmasságot kínál, amelyet elvár egy felhőalapú alkalmazástól, beleértve a platformok közötti lehetőségeket és az eszközök közötti automatikus szinkronizálást.

Alkalmazások érhetők el:

Android

iOS

Mac

Az any.do a legtöbb böngészőből elérhető, még a Chrome-hoz is egy egyedi kiterjesztéssel rendelkezik. Az alkalmazás arra ösztönzi a felhasználókat, hogy csoportosítsák a feladatokat, még néhány javaslatot kínálva az induláshoz, például:

Személyes megbízások

Munkaprojektek

Bevásárló lista

Olvasható könyvek

A létrehozott feladatokat a listakategória szerint négy oszlopba soroljuk: Ma, Holnap, Közelgő és Egy nap. Bár kissé túlságosan egyszerűnek tűnhet, úgy vélem, hogy ez a megközelítés csökkenti a stresszt, és segít koncentrálni.

Az alkalmazás ismétlődő feladatokat állíthat fel, és emlékeztetőket kínálhat mind az idő, mind a hely alapján. A felsorolt ​​tételekhez megjegyzéseket fűzhet, mellékfeladatokat is felvehet, és mellékleteket adhat hozzá.

Szeretné, hogy valaki más vállaljon némi terhet? Ossza meg és rendelje hozzá a feladatokat azáltal, hogy megadja valaki e-mailjét; különösen praktikus módja annak, hogy a szobatársak elvégezzék házimunkájukat.  

Az Any.do egy „Pillanat” elnevezésű funkcióval is rendelkezik, amelynek célja egy kellemes vizuális pillanatkép a napi feladatokról..

Végül, az Any.do integrálódik egy ugyanazon csapat által kifejlesztett praktikus naptár alkalmazáshoz, Cal-nak. De ha inkább a Google Naptárt használja, semmilyen gond ne legyen, az Any.do Chrome kiterjesztésével könnyen integrálható ezzel is..  

Vannak azonban nagy különbségek az alkalmazás ingyenes és fizetett modelljei között. Az ingyenes verzió korlátozza a fájlmellékleteket 1,5 MB-os méretben, a megosztás csak egy aktuális eszközre korlátozódik, a pillanatok pedig havonta öt példányra korlátozódnak.

Az ingyenes verzió korlátozza a fájlmellékleteket 1,5 MB-os méretben, a megosztás csak egy aktuális eszközre korlátozódik, a pillanatok pedig havonta öt példányra korlátozódnak.

Az Any.do prémium előfizetése, amely jelenleg havonta 5 dollárt vagy 45 dollárt fizet, 100 MB fájlokat csatolhat, és korlátlan megosztással és pillanatokkal jár. A prémium felhasználók hozzáférhetnek a következőkhöz:

Speciális ismétlődő feladatok

Helyfüggő emlékeztetők

Jobb ügyfélszolgálat

# 2 Wunderlist

A Wunderlist platformok közötti képességei meghaladják a görbét.  

Ez a következő oldalon érhető el:

Android

iOS

ablakok

Mac

Linux

És természetesen van egy webalkalmazás is, csak az összes alapra.

Engem izgatott ez a tasklist-megoldás az egyszerűség és az intuitív funkcionalitás tökéletes keveréke, ami minden munkámra gondolva egy kicsit szórakoztatóbbá teszi, mint amilyennek lennie kellene (szigorúan véve)..

A feladatkategóriák szépen vannak felsorolva a bal oldali margón az internetes és az asztali alkalmazásokban, míg a mobilalkalmazások a közepén mutatják le.

Elemek hozzáadása a listához kattintás vagy megérintés, valamint a „teendők” hozzáadása a szövegmezőbe. A tételek áthúzhatók az átrendezéshez, és egy elem jobb oldalán lévő csillagra kattintással megjelölhető prioritásként.

Ha egy kicsit pontosabban szeretne részleteket meghatározni, nyissa meg a lista elemet, és beállíthatja a dátumot & feladatokra vonatkozó emlékeztetők, alfeladatok, jegyzetek és fájlmellékletek hozzáadása. A megosztás a lista szintjén történik e-mailben. A meghívott felhasználók megtekinthetik az elemeket, megjelölhetik azokat teljesnek, és megjegyzéseket fűzhetnek hozzá.  

A Wunderlist ingyenes verziójával megosztott listánként legfeljebb 25 feladatot rendelhet hozzá, feladatonként 25 altevékenységet hozhat létre, és legfeljebb 5 MB fájltípusokat tölthet fel. A Pro és az Business szinteken nincs hozzárendelés, alfeladat vagy fájlméret korlátozás.

Ráadásul széles háttérválasztékot kínálnak, amelyekkel testreszabhatják a feladatkezelő kinézetét, ha ez a fajta dolog fontos neked. Személy szerint mind a fehér háttér vagyok.

A Pro előfizetés ára jelenleg 4,99 USD havonta vagy 49,99 USD évente. Az üzleti előfizetés ugyanaz az ár, de felhasználónként.

Munkafolyamat-automatizálási alkalmazások 

Igyon egy kis kávét, és termékenyé váljon. Igyál túl sok kávét, és elkezdesz lepattanni a falakról. Oka és következménye, hogy a dolgok működnek.


Automatizálás a Kloudless segítségével

Vagy nem, ha te vagy a típus, amely leírja a dolgokat, de valójában soha nem teszi meg. Érdekes tény, hogy az iDoneThis kutatása szerint a teendők listájába kerülő dolgok 41% -a soha nem teljesül..

Képzelje el, lehetne-e egy módja annak, hogy egy lépéssel tovább haladjanak a feladatkezelésbe, és delegálják a hétköznapi listaelemeket egy algoritmusra? A munkafolyamat-automatizálás pontosan ezt teszi azáltal, hogy a különféle online szolgáltatásokat az ok-okozati logika segítségével integrálja.

Tegyük fel például, hogy közzétesz egy új YouTube-videót. Ha ezt megteszi, anélkül, hogy ujját kellene felemelnie, a háttérfolyamat automatikusan elmenti a videót a felhőalapú tárolási és biztonsági mentési megoldásokba.

Ezenkívül elküldi a videót a WordPress, a Facebook és a Twitter oldalakra, e-mailben elküldi a rajongóknak, és naptári értesítést állít fel a visszajelzések későbbi időpontban történő áttekintésére..

Elég varázslatos, igaz?

# 3 IFTTT


Az IFTTT, röviden: „Ha ez akkor, akkor”, minden ember munkafolyamat-automatizálása – és nem csak azért, mert teljesen ingyenes. Az IFTTT egy sor egyszerűen integrálható “receptet” kínál a felhasználók számára, amelyek olyan képletekkel szólítják meg az integrált alkalmazást, hogy tegyen egy adott műveletet, amikor valami történik.

Valójában a leggyakrabban használt receptek sokaságát már más felhasználók készítették, és könnyen elérhetők az IFTTT böngészési opcióján. Másrészt az IFTTT legnagyobb hátránya talán az, hogy néhány felhasználó számára kissé túl egyszerű.

Bár hasznos műveleteket hajthat végre egy adott alkalmazással, az említett tevékenységek száma korlátozott – legalább egy másik népszerű munkafolyamat-automatizálási megoldással összehasonlítva – Zapier (a következő felirat).

Ennek ellenére a legnépszerűbb webszolgáltatásokkal integrálódik, beleértve:

Közösségi média oldalak

naptár

Teendők

Üzenetek

E-mail szolgáltatások

Felhő-tárolás

Biztonsági szolgáltatások

Digitális notebookok

Blogszerző eszközök

A felhasználók recepteket állíthatnak fel, amelyek aktiválják a csatlakoztatott eszközöket, például intelligens kályhákat, mosogatógépeket, hűtőszekrényeket és kávéfőzőket. Nem is beszélve a zenelejátszókról, a hordható anyagokról és a kapcsolódó autókról. E cikk írása óta az IFTTT valójában 357 különféle szolgáltatással (más néven, csatornákkal) működik..

A mobilalkalmazások mind Android, mind iOS számára elérhetők.

# 4 Zapier

Míg az IFTTT-t elsősorban a közönséges felhasználók szem előtt tartásával tervezték, addig a Zapier látnivalója az üzleti spektrum. Noha az IFTTT-nél összetettebb beállítani, a Zapier lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy összetettebb parancsokat hozzanak létre.

Ez magában foglalja annak a képességét, hogy számos feltételes okot hozzon létre az események kiváltására. Például, idő és hely, vagy egyidejű tevékenység egy másik webszolgáltatáson.

Ennek ellenére ésszerűen egyszerű folyamat.

A Zapier többdimenziós jellege lehetővé teszi a rendszeres adminisztratív tevékenységek automatizálását, hogy a vállalkozások kognitív mojoikat olyan feladatokra koncentrálhassák, amelyekre szükségük van.  

Ennek ellenére, ha szeretné megtudni, mit tehet a Zapier személyesen, akkor ingyenes verziót kínál. A megadott, ingyenes felhasználók egyszerre csak öt Zaps-ot állíthatnak be, és egyetlen eseményindítóra korlátozódnak. Azok, akik robusztusabb munkaautomatizálási környezetet akarnak létrehozni, választhatnak egy fizetett szolgáltatást, havonta 20 dollártól kezdve, amely legalább 20 Zaps-ot hoz létre, mindegyik több lépéssel.

Csapattervek, amelyek lehetővé teszik a munkatársak számára a Zaps megosztását, a személyes és a team Zaps létrehozását, valamint a különböző szintű adminisztrátori jogosultságokkal történő kezelését, havonta 100 USD-tól elérhetők..

Fizetős előfizetésre van szükség ahhoz, hogy a Zapier jelenleg elérhető összes 500 plusz webszolgáltatásával integrálódjon. Sőt, noha a Zapier több irodai alkalmazáshoz is csatlakoztatható, ez nem felel meg az IFTTT tárgyak internete képességeinek..    

Ha valódi üzleti megoldást keres, határozottan nézzen komolyan a Zapier-re.

Noha ez nem ingyenes, az automatizálási lehetőségek annyira robusztusak, hogy az a megfelelő időt eltakarító idő, amely megfelelő végrehajtás mellett megtakaríthatja a költségeket, gyorsan meghaladja a költségeket..

Jelszókezelő alkalmazások

Feladat, hogy biztonságosabb felhasználóneveket és jelszavakat kell létrehozni több online eszközhöz, négy felhasználó közül három az örökre ugyanazt a jelszót vagy egy kis jelszókészletet használja..

Noha sok webhely kiváló biztonságot nyújt az internetes támadások és a jelszólopások ellen, nem minden webhely érkezik ugyanolyan kifinomult szintre, vagy akár törődik vele. Az eredmény? A négy felhasználó közül háromnak 40% -a jelezte, hogy az elmúlt 12 hónapban biztonsági rést szenvedtek.

A legtöbb biztonsági szakember határozottan javasolja az egyedi jelszavak használatát minden olyan webhelyen, amelyhez szükség van.

Ezenkívül azt javasolják, hogy a jelszavak legyenek elég bonyolultak, hogy megakadályozzák a brutális erőszakos támadásokat. De ez egy csomó jelszó, amelyet emlékezni kell.

A legjobb megoldás? Biztonságos online tároló – jelszókezelő. Egy ilyen megoldás viszonylag könnyítheti az online biztonságot, és nyugalmat biztosíthat. Ideális esetben felhőalapú megoldásnak kell lennie, azaz a jelszavát az adatközpontokban található távoli szervereken kell tárolni.

Természetesen ellenőriznie kell, hogy a jelszó elég fejlett titkosítást kínál-e.

# 5 Dashlane 4

A 2011-ben alapított Dashlane mindössze néhány rövid év alatt meghaladta az 5 millió felhasználót, annak ellenére, hogy meglehetősen nemrégiben érkezett a jelszókezelő területre. A továbbra is szárnyaló népszerűségét okozó vezető tényezők közé tartozik a könnyű használat számos platformon, például:

Android

iOS

Mac

ablakok

A megjegyzés jellemzői között szerepel a jelszavak automatikus beírása, a jelszavak véletlenszerű előállítása és a többszörös jelszavak egyetlen kattintással történő megváltoztatása.

A jelszavak megoszthatók kollégákkal vagy családtagjaikkal. Beállíthat egy sürgősségi kapcsolatfelvételi megoldást is, amely lehetővé teszi, hogy valaki megbízható személy hozzáférhessen a fiókjához, csak arra az esetre, ha erre szükség van. A Dashlane az AES-256 bites technológiával titkosítja az adatokat, amely egy vezető titkosítási szabvány, így még a Dashlane alkalmazottai sem látják a jelszavakat.

A Dashlane kiszolgálóinak elküldött minden jelszó megbonthatatlan karakterlánccá alakul át, amelyet csak egy fő jelszóval lehet kibontani, amelyet a Dashlane egyáltalán nem tárol..

Ez azt jelenti, hogy még ha a Dashlane szervereit feltörik is, az elkövetők nem fogják tudni használni a lopott adatokat. Természetesen, ha elfelejti a fő jelszót, újra kell kezdenie, mivel Dashlane nem tárolja annak másolatát.

És nyilvánvalóan itt ugyanazok a durva erő kérdései vannak fent. Gondoskodni fog arról, hogy a jelszó elég erős-e a hackerek megakadályozásához. A szolgáltatások mindegyikéhez való hozzáférésért a szolgáltatás jelenleg évi 39,99 dollárt számít fel.

A Dashlane ingyenes verziót kínál, amely lehetővé teszi a prémium szolgáltatások kipróbálását 30 napig, de ezen túlmenően az ingyenes verzió csak egy eszközhöz fér hozzá az adatokhoz, nem készít biztonsági másolatot a felhőre, és ezért nem szinkronizálja az egész több eszköz.

# 6 LastPass 4.0

A legutóbbi számok szerint a LastPass a felhasználók vonatkozásában meghaladja Dashlane jelszókezelőjét, összesen 7 millió.

A LastPass egy fő jelszót használ, amelyet csak a felhasználónak tudnia kell. Ezt a jelszót arra használják, hogy helyileg titkosítsák és visszafejtsék az adatokat, amelyek be vannak rejtjelezve, majd tárolva a távoli szerverekre és védett AES-256 bites titkosítással.  

Az intuitív felhasználói felületnek köszönhetően könnyű használni, bár szerény véleményem szerint ez nem egészen megegyezik a Dashlane.

A hasznos szolgáltatások közé tartozik az automatikus bejelentkezés, az űrlap kitöltése és az automatikus jelszócsere.

Ami a platformok közötti támogatást illeti, a LastPass több operációs rendszerben is elérhető, mint a Dashlane.

Jelenleg a következő alkalmazások érhetők el:

Mac

ablakok

Linux

Android

iOS

Windows Phone

Földi szeder

A LastPass ingyenes verziója azonban nem szinkronizálható több eszközön, és az okostelefon adatai nem szinkronizálódnak az asztalon – vagy fordítva. A prémiumra való frissítés (amely havonta 1 dollár nagyon olcsó) megszünteti ezt a korlátozást.

A prémium fiókok hozzáférést kapnak a kiterjesztett megosztási lehetőségekhez, például a jelszó mappákhoz és a prioritást élvező technikai támogatáshoz is. A vállalati kiadás havonta 2 dollár, felhasználónként, adminisztrátori vezérlőket kínál a vállalkozások számára, valamint egyéb hasznos funkciókat.

Költségkövetési alkalmazások

A nagymamám egyike azoknak, akik mindent megtakarítanak. Néhány embernek van cipődoboza tele nyugtákkal; van egy csomagtartója.

A legtöbb ember számára azonban a vita arról, hogy a nyugtát meg kell-e őrizni, drága vagy jótállás hatálya alá eső tárgyra vezethető vissza, amelyet a munkáltató visszatérít vagy adó levonható (például jótékonysági adományok, vagy személyes üzleti és egészségügyi költségek)..

Mégis fájdalmas papírvágásokkal teli szervezeti rémálom lehet; A jó hír az, hogy a költségkezelési alkalmazások papírok nélküli vállalkozássá teszik a nyugták benyújtását.

Vannak olyan alkalmazások, amelyek képeket készíthetnek bevételekről, és egy kifinomult szoftver, majd az adatokat elemzi könyvelés céljából, ezáltal megkönnyítve a költségjelentések későbbi létrehozását..

# 7 cipődobozban

A Shoeboxed az egyik legsikeresebb átvételi szervező a piacon; nemcsak a bevételeket fedezi, hanem a megtett kilométert, a számlákat és a névjegykártyákat is. Ha már meglévő papírját eljuttatja a Shoeboxed szervereire, válassza a kétirányú ingyenes postai megoldást, ha kéri az összes papír személyes szkennelését..

Miután a papírokat digitalizálták, visszaviszik.

Ezután a papírmunka legegyszerűbb módja a Shoeboxed-fiókba való bejutáshoz, ha mobilalkalmazása elérhető, amely elérhető az iOS-hez és az Android-hoz is, és beilleszt egy képet a nyugtáról.

Az adat elemző technológia általában automatikusan felismeri a szállító adatait, a dátumokat, a költségeket és a fizetési típusokat. Azok számára, akiknek futásteljesítményt kell követniük, ugyanaz az alkalmazás nyomon tudja követni a távolságot, és feltölti az adatokat a fiókjába későbbi számlázáshoz.

Ha a Gmailt használja, az elérhető másik praktikus lehetőség az elektronikus kattintások és számlák egy kattintással történő benyújtása. Vagy egyszerűen továbbíthat egy e-mail elemet egy kijelölt felhasználó-specifikus címre.

Akár e-mailt, feltöltést küld mobiltelefonon, akár leveleket küld, a Shoeboxed munkatársai kézi áttekintéssel felügyelik a digitalizálási folyamatot az adatok pontosságának biztosítása érdekében. Kategorizálási címkéket is használnak, hogy optimalizálják a dokumentumok online keresésének képességét.

Amíg van egy ingyenes verzió, havonta csak öt digitális dokumentum feltöltésére korlátozódhat.

Azoknak a felhasználóknak, akiknek szükségük van ilyen típusú szoftverekre, hogy papírjaikat jól szervezzék, a „havonta öt” nem fogja csökkenteni azt. A következő szolgáltatási szint, az Lite-fiók, a feltöltési korlátot jelentősen, 50-re növeli.

A vállalkozástulajdonosoknak fontolóra kell venniük a klasszikus vagy az üzleti változatot, ami tovább növeli a korlátozást 150, illetve 500 dokumentumfeltöltéshez. Vagy léphet az ügyvezető igazgatóba, és a Shoeboxed legfeljebb 1000-es korlátja lehet.

# 8 Költségvetés

Míg a Shoeboxed személyes vonzerővel bír, az Expensify szinte kizárólag az üzleti felhasználók számára szolgál fel. De ha erre van szüksége, akkor a munkát úgy végezheti el, mint egy bajnok.

A Expensify az egyes felhasználók számára ingyenesen csatlakozhat, és olyan üzleti előfizetési modellt kínál, amely havonta 5 dollárt számít fel az alkalmazottak számára, de csak akkor, ha aktívan használják. Az ingyenes fióknak van néhány korlátozása.

Például beolvashatja a nyugtát egy telefonnal az Expensify segítségével, majd automatikusan eloszlatja ezt a nyugtát olyan mezőkbe, mint például a szállító és a költség, és gyakran osztályozza azt az Ön számára, a jól csiszolt OCR szkennelési képességeknek köszönhetően..

De a gyors feltöltések száma korlátozott.

Az Expensify GPS technológiát használ, hogy kövesse a megtett mérföldeket mind az üzleti jelentések, mind az adólevonások bejelentésekor, és lehetővé teszi a projekten végzett munkához töltött idő nyomon követését. A bevételek, mérföldek és idő felhasználhatók automatikusan számlák generálására, amelyek az ügyfelek számára részletes számlákká alakulnak.

A pénzügyi intézményekkel történő integráció lehetővé teszi a vásárlások, a betétek és az elektronikus átutalások nyomon követését egy alkalmazásból, így nem kell manuálisan megadnia az adatokat.

Fel van szerelve egy valutaváltóval is, amely a nemzetközi vásárlások pontos nyomon követését szolgálja. Az Expensify használatának néhány hátránya az, hogy a mobilalkalmazás nem képes automatikusan szinkronizálni a webalkalmazás verziójával..

Ehelyett néhány lépés szükséges ennek megvalósításához. Ez azonban lehetővé teszi az adatok exportálását mind az Excelbe, mind a Dropbox.

Ráadásul a CSV-fájlok létrehozásának lehetősége lehetővé teszi az adatok betöltését a számviteli szoftverekbe, például QuickBooks, és bérszámfejtési alkalmazások, például az ADP.

Digital Notebook Apps

A legfrissebb kutatások azt mutatták, hogy egy átlagos ember kb. Nyolc másodpercig képes fenntartani figyelmét. Lehet, hogy ez nem tűnik annyira rossznak, amíg összehasonlíthatod a hasonló kutatással, amelyet 2000-ben végeztek, amikor az emberi figyelmeztetés négy másodperccel hosszabb volt.

Vagy hogy egy aranyhal kilenc másodpercig képes megtartani a figyelmét. 

A figyelmi idő csökkenése, amely egybeesik a mobil forradalommal, nem véletlen.

Az internetes hozzáférés világához való azonnali hozzáférés mindazon nagyszerű dolgok iránt, amelyek megváltoztatják az agy alapvető gondolkodásmódját. Ez az oka annak, hogy az összes ottani szervezeti alkalmazás között a legemlékezetesebben a digitális jegyzetfüzet ragadja meg a figyelmemet.

A jól megtervezett digitális notebook szépen összeolvad az internethez csatlakoztatott életmóddal, az elme kiterjesztéseként működik, és lehetővé teszi, hogy információs étvágyat tápláljon anélkül, hogy teljesen elvesztené a fókuszképességét..

# 9. Evernote

Az elmúlt években az Evernote uralkodott a legfelsőbb pozícióban a digitális noteszgépek piacán, 2016 júliusától több mint 200 millió regisztrált felhasználóval. Az előző évi 150 millió és az előző évben 101 millió.

Az Evernote népszerűsége számos hatalmas és piacra dobott szolgáltatáshoz kötődik.

Az Evernote az összes fő platformon működik:

Android

iOS

Mac

Windows Phone

ablakok

Földi szeder

Ezenkívül van egy webalkalmazás böngésző alapú hozzáféréshez bármilyen platformon.

Böngésző-bővítmény érhető el:

Króm

Szafari

Él

Firefox

Opera

És lehetővé teszi a webes linkek, teljes oldalak, weboldalak szövegeinek és képernyőképeinek azonnali mentését jegyzetekként.

Sajnos 2016. júniustól kezdve az Evernote ingyenes verziója csak webes alkalmazásán kívül egyszerre két eszköz használatát is lehetővé teszi. Az ingyenes felhasználók havonta is csak 60 MB adatot tölthetnek fel, minden megjegyzés 25 MB-ra korlátozódik (a fájl mellékletével együtt).

Három fizetett szint elérhető havi vagy éves előfizetési árért:

Plusz (havonta 3,99 USD; évente 34,99 USD)

Prémium (havi 7,99 USD; évente 69,99 USD)

Üzlet (12 USD / felhasználó; havonta)

A Plus-fiók az új feltöltések számára elosztott tárhelyet 1 GB-ra teszi teljessé, és a maximális jegyzetméret-korlát 50 MB, ami valószínűleg a legtöbb ember számára működni fog. Szervezés szempontjából a jegyzeteket osztályozhatjuk jegyzetfüzetekbe és halom jegyzetfüzetbe (más néven mappákba). Ráadásul manuálisan címkézheti vagy földrajzi címkével elláthatja a jegyzeteket a későbbi gyorsabb hivatkozáshoz.

Az Evernote szerkesztője a formázási és betűkészlet-lehetőségek teljes skáláját kínálja, akárcsak a szövegszerkesztőben található, beleértve a jelölőnégyzetet is, és emlékezteti Önt, hogy a jegyzeteket feladatkezelési listákká alakítsa..

Hangjegyzeteket rögzíthet és mellékletekként mentheti őket, bár az automatikus beszéd-szöveg-fordítás jelenleg nem támogatott. Az Evernote szkenneléshez képes alkalmazásával fényképezőgépe telefonját szkennerré alakíthatja, amely fizikai dokumentumokat továbbíthat a digitális térbe.

Innentől kezdve a speciális képességek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy fotózott képekben szöveget keressenek, ideértve a dokumentumokat, a könyvoldalakat és a kézzel írt megjegyzéseket. Az offline mód elérheti és szerkesztheti a jegyzeteket, miközben nem csatlakozik az internethez, majd automatikusan újra szinkronizálhat, amikor visszatér online.

Ez a szolgáltatás csak a Plus felhasználók számára elérhető. Ugyanez vonatkozik az Evernote megosztási képességeire is, amelyek notebookokat nyithatnak meg másoknak, és alkalmazáson belüli csevegődobozt használhatnak valós időben történő együttműködésre..

# 10. Egy megjegyzés

Azok számára, akik hajlandóak egy kicsit feláldozni a funkciók miatt, a OneNote egy kiemelkedő megoldás; kérlek, ne tévesszen be az a tény, hogy ez egy Microsoft termék. A 2014-es szabadon bocsátás és a Mac verzió bevezetése után a OneNote valódi versenyzővé vált a digitális noteszgép területén, és minden ember frissítő hozzáállását sportolja..

A Microsoft szerint a OneNote napi aktív felhasználói bázisa megkétszereződött mind 2014-ben, mind a 2015-ben. Egyéb bevezetések, ideértve az összes platformon az optikai karakterfelismerés támogatását is, segítették ezt a növekedést..

Ennél is fontosabb, hogy a OneNote egy jól megtervezett, zökkenőmentesen működő notebook. Valójában a kialakítás annyira minimalista, hogy ha nem vigyázol, könnyű figyelmen kívül hagyni a OneNote képességeit.

A szövegmezőket bárhol lerakhatja a jegyzetben, így az oldalakat személyes értelemben vett módon rendezheti el. A táblagép használói mutatóeszközt, például egy ceruzát vagy PC-tollat ​​is használhatnak vázlatok és kézírásos jegyzetek hozzáadásához..

A nettó hatás az a képesség, hogy pontosan a kívánt módon hozza létre a jegyzetek oldalait anélkül, hogy egy csomó időt pazarolna a kutatás módjára. Az ingyenes verzióban semmi nem korlátozza a szolgáltatást.

Néhány kedvencem a következők:

Ingyenes jegyzet szinkronizálása

Offline hozzáférés több eszközön

Megjegyzés címkék gyors áttekintést

Audio és video mellékletek

Böngésző webkivágásai

A OneNote a Microsoft felhőalapú tárolási megoldását használja, Egy meghajtó, adatok mentése, ami 5 GB szabad helyet biztosít a felhasználók számára.

A további kapacitáshoz vagy Basic OneDrive előfizetésre van szükség, amelynek 50 GB tárhely van havonta 1,99 dollárra, vagy előfizetésre kell töltenie az Office 365-et, amely 1 TB tárhelyet biztosít havi 6,99 dollárért..

# 11 Google Keep

Azt mondani, hogy a Google Keep nem szinte annyira robusztus, mert versenytársa óriási alábecsülést jelent, még akkor is, ha figyelmen kívül hagyjuk azt a tényt, hogy nem kínál asztali alkalmazást. A Keep jelenleg még nem rendelkezik olyan alapvető funkciókkal, mint például a szöveg formázása vagy a változások visszavonásának képessége.   

De ha úgy néz ki, mint egy rendkívül egyszerű módszer az ötletek menet közbeni rögzítésére; gyorsan megérted, miért kellett felvennem ezt a listát.

Valójában az egyik olyan terület, ahol a Keep a legtöbb verseny fölé emelkedik, az a képessége, hogy a beszédet írásba fordítsa. A Google Keep alkalmazásokat kínál Androidra és iOS-re, valamint egy webalkalmazást is, így szinte bárhonnan hozzáférhet a jegyzetekhez.

Tárolja az adatokat közvetlenül a Google Drive, amely az egyik kedvenc felhőalapú tárolási lehetőségünk. A Google Drive használatával 15 GB ingyenes tárhelyet kapsz. A megosztás a Gmaillel, a Dokumentumokkal, a Táblázatokkal, a Fotókkal és a többi Google-szolgáltatással meghaladja a 15 GB helyet az átlagos felhasználó számára.    

Az imádnivaló funkciók között szerepel az offline hozzáférés és az eszközök közötti automatikus szinkronizálás, az átfogó keresés, valamint a megjegyzések megosztására és meghívására való felhívás képessége..

A Keep megjegyzéseit közvetlenül a Google Dokumentumokba is exportálhatja, hogy hozzáférjen a robusztusabb szerkesztési lehetőségekhez.

Olvassa el később alkalmazásokat

A webforgalom-elemzési guru, a Chartbeat által felhalmozott adatok szerint az internetes felhasználók tipikusan több mint egyharmada soha nem kezd el oldalt olvasni, miután fölállt rá.. 

Alig több mint a fele a tartalom közepén halad el, és a legtöbb soha nem megy körül, hogy befejezze.

A probléma nagy része az információterhelés. A weboldalak gyakran érdekes képekkel és videókkal tele vannak, a kísérteties linkek mellett. Ráadásul folyamatosan bombáznak minket az, hogy eltereljük a barátok szöveges üzeneteit, és küldünk értesítéseket az általunk feliratkozott szolgáltatásokról; mindannyian versenyzünk a figyelmünkre.

Ezért nyolc másodperces figyelmünk átnyúlik. Arra hajlamosak vagyunk, hogy letapozzunk és letapozzunk, hogy a lehető legtöbb talajot lefedjük.

És akkor vannak olyan mélységű és minőségű cikkek, hogy inkább inkább azokat az időket takarítja meg, amikor visszarúghat, pihenhet és összpontosíthat, amelyekre gyakran nem vagyunk képesek.

A később olvasható szolgáltatás kiváló módja annak, hogy címkézzen érdekes cikkeket, amelyekkel több időt szeretne tölteni az elnyelés céljából – talán egy későbbi időpontban, amikor mentes vagy a figyelmektől..

A jobb megoldások, beleértve azokat a kettőt, amelyeket bevezetni fogok, szintén megkönnyítik a zavarásmentes olvasási élményeket.

# 12. Instapaper

Az Instapaper az egyik legnépszerűbb olvasható és későbbi alkalmazás a piacon. Ez platformok közötti funkcionalitást ér el az Android és az iOS alkalmazásokkal egyaránt, amelyek automatikusan szinkronizálódnak, és offline olvasási környezetet kínálnak.

Sajnos jelenleg az Instapaper nem rendelkezik különálló alkalmazással Windows vagy Mac rendszerhez. Ehelyett a webalkalmazás gondoskodik a még létező asztali alkalmazás minden feladatáról. Ami számomra nem nagy, mivel általában tabletta segítségével olvasom.

Az Instapaper ingyenes és prémium verziókban érkezik. Mindkét opció korlátlan tárhelyet kínál cikkek, weboldalak és videók számára.

A prémium verzió, amely havonta 2,99 dollárt vagy 29,99 dollárt fizet, a következőket tartalmazza:

Teljes szövegű keresés

Korlátlan cikkszámú megjegyzés

Szövegfelolvasó képességek

Cikkek küldése a Kindle-nek

Hirdetésmentes webes élmény   

Cikkeket az Instapaper felé küldök a legegyszerűbb módszernek, ha a webes kiterjesztést használjuk, amely mind a Chrome, mind a Safari számára elérhető. Ez a kiterjesztés lehetővé teszi egy weboldal elmentését egyetlen kattintással.

A teljes oldal mentése helyett egyszerűbb szöveges változatot is menthet. Kedvezőbbnek tartom ezt a lehetőséget, mivel csökkenti a figyelmetlenségeket, amelyek manapság a legtöbb oldalra bemerülnek.  

Alternatív megoldásként e-maileket küldhet egy Instapaper fiókra is, az Ön számára hozzárendelt egyedi Instapaper e-mail cím használatával.

Miután az elemeket elmentették az Instapaperbe, az alkalmazás szépen elvonja őket, figyelmen kívül hagyva, még akkor is, ha böngészőben olvas.

Az Instapaper négy különböző háttérszínt, négy különböző betűtípust kínál, valamint lehetőséget arra, hogy megváltoztassa a betűméretet, ha változtatni szeretne, olyan módon, amely nem számít. Bónuszként az Instapaper új tartalmat is találhat.

A „Böngészés” oldalon megtekintheti az Instapaper szerkesztője által kiválasztott, a barátok által megosztott vagy az Ön számára választott tartalmat olyan algoritmusok alapján, amelyek összehangolják a webtartalmat a leggyakrabban olvasott cikkekkel..

Ezenkívül a több mint 140 harmadik féltől származó alkalmazás integrálása lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egyetlen gombnyomással cikkeket és egyéb tartalmakat közvetlenül az Instapaperbe mentsen..

Beleértve a takarmányolvasókat;

Reeder

szerzőre

Impulzus

A legfontosabb hírügynökségek, például a Slate Magazine, a The Guardian és a közösségi média alkalmazásai mellett.  

Végül, az Instapaper érdekes gyorsolvasási funkciót kínál.

A gyorsolvasó gombbal működik. Amelyre kattintás után egy oldal fehér háttérre változik, és a darab egyszerre egy mondatot mutat, gyorsan egymás után. Nem nekem szól, de biztos vagyok benne, hogy néhány olvasó értéket fog találni benne.

# 13. Zseb

Mint az Instapaper, a Pocket szinkronizáló és offline olvasási képességeket is biztosít Android és iOS mobilalkalmazásaihoz.

A Mac asztali alkalmazás különbözteti meg az állománytól. Az a tény, amely megszabadítja az Apple-felhasználókat attól, hogy szigorúan hozzáférjenek tartalmukhoz az internetes alkalmazáson keresztül, és további offline olvasási lehetőségeket kínál.

Lecsupaszított olvasási módja minimalista megközelítést képvisel a tartalom elkötelezettségében, lehetőséget biztosítva a háttér színének fehérről szépia vagy sötétre váltására. Ezenkívül két különböző betűtípus-beállítást kínál, valamint a betűméret módosításának lehetőségét.

Az „Ajánlott” oldal lehetővé teszi a javasolt tartalom áttekintését. A keresés és a címkézés ingyenesen elérhető, de a Pocket Premium frissítésével minden képesség jobban működik.

Ennek a prémium verziónak a költsége havi 4,99 dollár, azaz 44,99 dollár.

Az Instapaperhoz hasonlóan a prémiumra való frissítés kiküszöböli a szponzorált tartalmakat. De az igazi ok, amiért érdemes egy kicsit extra fizetést fizetnie a Pocketért, az az, hogy az összes cikkről és weboldalról állandó, személyes mentést ment..

Ingyenes felhasználók számára csak az URL-eket archiválják véglegesen, az offline olvasás gyorsítótáron keresztül is lehetséges. Prémium felhasználók számára azonban a webtartalmat a Pocket felhőkiszolgálói tárolják.

Ez azt jelenti, hogy még ha a weboldalakat eltávolítják vagy megváltoztatják, továbbra is hozzáférhetnek az eredeti verziókhoz.

Családkezelő alkalmazások  

A családkezelő alkalmazások még mindig egy újonnan megjelenő terület. Ezek egyszerű, naptár stílusú alkalmazások, amelyek a családoknak szólnak – így a konyhai parafa táblákat pótolhatják ésszerűbb és modern megoldásokkal..

Az alapvető ötlet az, hogy összegyűjtse az eseményekkel kapcsolatos adatokat, például találkozókat, iskolai tevékenységeket vagy a szabadidőt. A szokásos feladatok magukban foglalják a feladatkezelési megoldásokat is, hogy elősegítsék a dolgok, például a vásárlás és a házimunkák központosítását.

Más, gyakran kihagyott lehetőségek közé tartozik az a képesség, hogy az egyes családtagokra külön megjegyzéseket fűzzenek, például allergiák.

Sajnos egyetlen megoldás sem teljesíti ezt tökéletesen, így a terület korlátozott. De itt van néhány jó lehetőség, amelyeket felfedeztem.

A Famjama lehetővé teszi a családtagok, gondnokok és családtagok számára, hogy szervezzenek és csatlakozzanak az interneten, az Androidon és az iOS-on keresztül. Szervezeti képességeinek központi eleme a naptár és a lista képességek.

A családtagok színkóddal vannak ellátva, hogy megkönnyítsék a gyors olvasást. Minden tag hozzáférhet a teendők listájához, és kéréseket küldhet mások teendőinek listájához.

# 14. FamjamaA Famjama nagyszerű módja annak, hogy a gyermekek tájékoztassák igényeiket a szülőkkel, vagy hogy a szülők a házimunkákat felvehessék gyermekeik feladatlistájába..

A listákat külön beszerzési vámokra is lehet osztani, például élelmiszerekre vagy gyógyszerekre. Bónuszként a bevásárló listák automatikusan kuponokat hozhatnak létre a felsorolt ​​tételekhez, ha vannak ilyenek.

A privilégiumok, például a feladatok kezelése, az elsődleges fiókon keresztül vezérelhetők. Ily módon az intelligens gyermekek nem törölhetik házimunkájukat (vagy nem süthetnek be sütiket a bevásárló listájukba).  

Az emlékeztetők mobiltelefonon, Facebookon vagy e-mailben is kézbesíthetők.

A testreszabott jegyzetek és dokumentumok egy másik hasznos segédprogram, és a legtöbb családi szervező nem kínál (ideértve a következőben ülő Cozt is). A felhasználók kritikus információkat is hozzáadhatnak, például sürgősségi kapcsolatokat és orvosi problémákat, vagy háztartási szabályokat, például lefekvéskor.

Cserébe a gondnokok jegyzeteket hagyhatnak, például arról, hogy a házi feladat befejeződött-e, milyen telefonhívások érkeztek, vagy ha testvérháború következett be.

A Famjama néhány belső társadalmi jellemzővel is rendelkezik.

Például írhat hozzászólásokat minden felhasználó számára, amelyek képeket és linkeket tartalmazhatnak. Röviden: a Famjama egy szép módszer a családok összehozására, olyan funkciókba kapcsolva, mint:

Közösségi média

Közös naptárak

Szöveges üzenés

e-mailezés

Miközben kiküszöbölhető annak a kockázata, hogy hiányzik a kommunikáció, mivel a család csatornái túl vékonyak.  

# 15. Cozi

A Cozi egy felhő alapú szervezeti alkalmazás, amely kifejezetten a családoknak szól.

Úgy működik, hogy:

ablakok

Android

iOS

Szeder 10

És webes alkalmazást kínál. Sajnos a Mac alkalmazás még nem érhető el.

Összességében a felhasználói élmény rendkívül jól csiszolt, és szépen beállítva, hogy segítsen az új felhasználóknak gyorsan felállni és futni.

Például olyan javasolt listát talál egy könyvtárban, amely gyorsan összeállítja a teendők listáját. A Cozi színkódolási lehetőségeket kínál, így a naptárak, a családtagok és a listák vizuálisan különböznek egymástól.

Az automatizált heti napirend-e-mailek szintén kiváló módja annak, hogy gyorsan áttekinthessék a következő napokat. A Cozi naptárakat importálhat és exportálhat más szolgáltatásokból, például:

Google Naptár

Apple naptár

kilátás

Ilyen módon, ha a családtagok inkább egy másik naptár alkalmazást szeretnének használni, akkor; Cozi mindenkihez köti, mint egy család. Vagy ha egy iskola vagy egy helyi közösség nyilvános naptárakat használ, akkor ezeket a naptárakat beillesztheti az alkalmazásba, így azokat nem kell külön-külön nyomon követni.

Míg a Cozi ingyenes verzióval érkezik, a fizetett előfizetés eltávolítja a hirdetéseket, változtatási értesítéseket kínál, további naptárnézeteket és e-mail / szöveges emlékeztetőket tartalmaz (eseményenként legfeljebb három), és néhány témával egészíti ki a teljes élményt..

A fizetett változat nyomon tudja követni és megoszthatja az elérhetőségi adatokat, így családjának mindenki hozzáférhet a legfrissebb adatokhoz. Bár jelenleg évi 19,99 dollárba kerül, egy előfizetés az egész családra vonatkozik.

Mind az ingyenes, mind a fizetett változathoz tartozik egy recept doboz, amelyet arra terveztek, hogy megkönnyítse az étkezés tervezését és a bevásárló listák kiépítését (az összetevőket a listába húzhatja).

A családi üzenetküldő rendszer közleményt hoz létre, amely mindenki számára megtekinthető a Cozi családi honlapján, bár havi 15 üzenetre korlátozódik az ingyenes verzióban (a fizetett változat korlátlan üzenetküldési lehetőségeket kínál).

A családi napló lehetővé teszi az emlékek nyomon követését és tárolását, mint például egy blog, azzal a lehetőséggel, hogy bejegyzéseket megosszanak a Facebookon.  

Ahol Cozi kissé elmarad, az az, hogy képtelen létrehozni személyre szabott dokumentumokat, például orvosi információkat. Ez, és ugyanazt a jelszót használja minden családtag számára (annak ellenére, hogy a felhasználónevek különböznek).

Ez csökkenti a szülők adminisztrátorként való képességét, lehetővé téve a véletlenszerű káosz beindulását, más biztonsági aggályokról nem is beszélve.

Összefoglalva…

Tizenöt alkalmazás után, hét kategóriában, remélem, élvezte a felhőfunkciókkal járó legjobb szervezeti alkalmazások ezt a körét.

Fedeztük fel:

Lista alkalmazásokat

Munkafolyamat-automatizálási alkalmazások

Jelszókezelő alkalmazások

Költségkövetési alkalmazások

Digital Notebook Apps

Olvassa el később alkalmazásokat

Családkezelő alkalmazások

Úgy gondolom, hogy a ma említett lehetőségek kiváló munkát fognak végezni, és a lehető legszélesebb körű támogatást is kínálják.

Természetesen vannak más lehetőségek is, és ezek ellenőrzése egyáltalán nem rossz ötlet. Összpontosítottunk azonban a jó felhőalapú tárolási képességekkel rendelkező szervezeti alkalmazásokra.

Funkció, amely lehet, hogy nem létezik az alternatív alkalmazásokban. Addig nyugodtan ossza meg tapasztalatait a mai alkalmazások bármelyikével, és az alábbi megjegyzés szakaszban határozottan tudassa velünk:.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map