Najbolji antivirus za Mac 2020: Ispravljanje za Apple

Dobivanje antivirusa presudan je korak ka osiguravanju vašeg računala. Unatoč tome, čini se da su korisnici Applea ostali na hladnoći. S većinom zlonamjernog softvera koji koristi Windows, čini se da Mac dobiva pomoćne verzije etabliranog softvera ili, još gore, osrednje namjenske opcije.

U ovom ćemo vodiču s najboljim antivirusnim programima za Mac prelistati nekoliko dostupnih dobrih opcija. Iako je većina dio plana s više uređaja, i dalje nude izvrsnu zaštitu i popis značajki koje treba pokrenuti.

Provjerit ćemo kako smo se odlučili za analizu, analizirati rezultate u laboratorijima i dati vam druge razloge zašto se svi volimo. Ako ste redoviti čitač naših vodiča, ne bi trebalo biti iznenađenje što smo prvo ocijenili Bitdefender, ali pročitajte ostala četiri odabira ako želite neke mogućnosti. Za još veću zaštitu preporučujemo čitanje našeg članka o najboljem VPN-u za Mac.

Najbolji antivirus za Mac 2020

Što čini antivirus najbolje za Mac?

Prema Net Marketshareu, 88,13 posto svih desktopa koristi Windows i zbog toga je većina zlonamjernog softvera napisana da ga napadne. U skladu s tim, macOS čini 9,27 posto tržišnog udjela, što nije beznačajno. Korisnicima Applea samo je drugačiji skup prijetnji.

Antivirusi su različito strukturirani na macOS-u jer traže različite zlonamjerne programe koji se ponašaju na različite načine. Nije tako jednostavno kao što je lagano prepisivanje softvera koji se izvodi na operativni sustav. To znači da neki od najboljih antivirusnih softvera nije dostupan za macOS, ili, još gore, nije dobro.

Naša glavna briga je da se Mac antivirus neće moći suprotstaviti popisu prijetnji s kojima se Apple proizvodi suočavaju. Iako se primjenjuju iste metode cyber kriminala, aplikacije se mogu razlikovati. Konzultirali smo tri neovisna laboratorija kako bismo pronašli najsigurnije macOS opcije na tržištu.

Zaštita od poznatih prijetnji važna je, ali jednostavna. Također smo pogledali zaštitu svakog antivirusa u stvarnom vremenu, kao i kako je to učinio sa zlonamjernim softverom od nula, a to su napadi izvedeni istog dana kada eksploat postaje poznat.

Sigurnost nam je prvi prioritet, ali postoje i druga važna područja. Pogledali smo upotrebljivost svakog programa, uključujući njihove načine skeniranja i postavke, kako bismo vidjeli koliko su dobro uravnotežili snagu i snagu.

Kako su se antivirusi razvijali, dodali su im više značajki, pa smo pogledali i što se sve isporučuje uz svaki sigurnosni paket. To uključuje stvari poput zaštite web kamera, što je prva preporuka u našem vodiču o tome kako osigurati svoju web kameru.

Nema toliko antivirusa za macOS koliko ima za Windows, tako da cijena nije veliki faktor. Razmislili smo o tome, ali ne po cijenu mogućnosti ili, posebno, sigurnosti. Ako postoji besplatni plan, to je plus, ali samo ako je antivirus zadovoljio ostale kriterije.

Međutim, provjerite naš vodič za najbolji besplatni antivirus ako želite uštedjeti novac.

1. Najbolji antivirus za Mac: Bitdefender

Bitdefender ima neke od najboljih rezultata zaštite za Mac računala. AV-Test ju je u svojoj analizi za lipanj 2018. dodijelio savršenom ocjenom. Bila je 100 posto učinkovita u odnosu na 507 uzoraka zlonamjernog softvera otkrivenih u četiri tjedna koja su dovela do ispitivanja.

Prosjek industrije u to vrijeme bio je jadnih 95,5 posto.

Bitdefender-Mac

Izvedba Bitdefendera također je izvrsna. AV-Test utvrdio je da je usporio uređaj za najviše 1 posto tijekom preuzimanja aplikacija i kopiranja datoteka. Industrija prosječno iznosi 12 posto za preuzimanja i 16 posto za kopiranje datoteka.

AV-Comparatives pronašli su slične rezultate. Od 310 uzoraka, Bitdefender je bio 100 posto učinkovit. Laboratorija nema brojeve za performanse macOS-a, ali Bitdefender je u travnju 2018. u sustavu Windows dobio naprednu ocjenu +, najviši mogući nivo.

Treći laboratorij na koji spominjemo, MRG Effitas, nema Mac rezultate, ali je Bitdefenderu dodijelio certifikat razine 1 u svojoj Q1 cjelovitoj analizi, što znači da je blokirao 100 posto prijetnji.

Testovi su, međutim, rađeni na Windows 10, pa nema rezultata macOS-a za usporedbu. Uprkos tome, s obzirom na rezultate AV-testa i AV-usporedbe, vjerovatno je da bi Apple-ova varijanta Bitdefendera bila dobro izvedena.

Ostali razlozi koji volimo Bitdefender

Bitdefender ima odlične rezultate zaštite, ali također ima puno više posla. Korisničko sučelje, iako se malo razlikuje od verzije sustava Windows, izvrsno je. Možete vidjeti svoj trenutni status sustava, omogućiti internetsku zaštitu i brzo pokrenuti, sistemsko ili prilagođeno skeniranje.

Također ima mali odjeljak za Autopilot, koji je Bitdefenderov automatizirani sigurnosni sustav preporuka. Obavijestit će vas o ranjivosti koje vaš uređaj može imati i o koracima koje možete poduzeti kako biste ih riješili.

Bitdefender početna stranica

Postoji i zaštita od računara u obliku sigurnih datoteka. Značajka nadzire datoteke i mape koje ste odredili i blokira promjene u njima. Ako niste upoznati s ovim jezivim zlonamjernim softverom, pročitajte naš vodič o tome što je ransomware.

Bitdefender je stalno na najvišoj razini zaštite, upotrebljivosti i mogućnosti. I to je jeftino, a trostrani plan košta oko 50 dolara godišnje. Također možete koristiti Total Security, plan s više uređaja koji osigurava do 10 Windows, macOS, iOS ili Android uređaja.

Možete saznati više u našoj recenziji Bitdefender ili preuzeti besplatno 30-dnevno probno razdoblje.

2. Trend Micro Antivirus

Trend Micro ima antivirus za jedan Mac, ali on sjaji svojim višestrukim uređajem, Maximum Security. Dobio je izvrsne rezultate u zaštiti macOS-a, a AV-Test ga dodjeljuje savršeni rezultat u zaštiti i performansama.

Trend-Micro-Mac

Bio je 100 posto učinkovit u testovima zlonamjernog softvera, bolji od 95,5 posto prosjeka u industriji. Brojevi performansi su također impresivni, ali ne toliko kao Bitdefender. Preuzimanje često korištenih aplikacija rezultiralo je usporavanjem od 1 posto, a kopiranje datoteka uzrokovalo je usporavanje od 3 posto. Ipak, rezultati su bili mnogo bolji od prosjeka u industriji.

AV-Comparatives se također pokazao stopostotno učinkovitim. Kao i kod Bitdefendera, tako nema macOS brojeva za performanse, ali rezultati sustava Windows bili su pristojni. Trend Micro je napredovao između dobivanja standardnih i naprednih ocjena od AV-usporednica. Najnoviji test dobio je Trend Micro s jednom od tri zvjezdice za performanse.

MRG Effitas je dodijelio Trend Micro Maximum Security certifikat razine 2 u svojoj Q2 cjelovitoj analizi. To znači da je Trend Micro blokirao najmanje 98 posto prijetnji. Usluga je bila uspješna u svim testovima, osim blokiranja potencijalno neželjenih aplikacija.

Ti su testovi rađeni na Windows-u, ali MRG Effitas je procijenio Maksimalnu sigurnost, plan s više uređaja kao cjeline..

Ostali razlozi koji nam se sviđaju Trend Micro

Trend Micro je pristojan kao Mac proizvod koji nudi zaštitu od ransomwarea, otmičara preglednika i još mnogo toga za jedan macOS stroj. To je, kaže, paket Maximum Security mnogo bolji.

Za dvostruko veću cijenu možete osigurati do 10 uređaja pomoću Windows, macOS, iOS ili Android. Maximum Security dolazi s ostalim značajkama, uključujući alat za optimizaciju sustava koji će vam pomoći da se riješite tuđih datoteka i upravitelja lozinki. Potonji ipak nije jedan od naših najboljih upravitelja lozinki.

Trend Micro baza podataka

Posjeduje i Trend Micro Pay Guard koji pruža dodatnu zaštitu prilikom korištenja mrežnih blagajni. Pay Guard izolira vašu vezu i promatra nepravilna ponašanja u pregledniku. Ako je nešto sumnjivo, odspojit će vas da biste spasili svoje podatke od krađe identiteta.

Trend Micro ima impresivne rezultate zaštite, a jedinstveni macOS plan će zaštititi vaš preglednik i radnu površinu od prijetnji. Kako se rizik za mobilne uređaje povećava, Maximum Security izgleda privlačnije. Možete saznati više u našem pregledu Trend Micro Antivirus + ili preuzeti besplatno probno razdoblje.

3. Norton Sigurnost

Za razliku od drugih davatelja koji imaju proizvod specifičan za Mac, Norton nudi cijeli asortiman za Windows ili macOS. Plan s jednim uređajem je ipak skup, pogotovo ako uzmete u obzir da možete zaštititi do 10 uređaja za oko 20 dolara više. U tom smislu, bez obzira koji plan odaberete, dobit ćete istu razinu zaštite.

najbolje-anti-virus-za-mac-sjever

AV-test dodijelio je Nortonu savršenu ocjenu zaštite i performansi. Bila je 100 posto učinkovita u odnosu na 507 korištenih uzoraka zlonamjernog softvera, što je tada više od 95,5 posto prosjeka u industriji.

Iako je postigao šest od šest poena za učinak, Norton nema sječke Trend Micro-a ili Bitdefendera. Usporio je testni stroj za 5 posto prilikom preuzimanja često korištenih aplikacija i za 1 posto prilikom kopiranja datoteka.

AV-Comparatives nema macOS rezultata za Norton, ali rezultati sustava Windows su impresivni. Blokirao je 100 posto zlonamjernog softvera tijekom testiranja u kolovozu 2018. godine. Najnoviji test performansi, proveden u travnju 2018., Nortonu je dodijelio naprednu ocjenu i dvije od tri moguće zvijezde.

Rezultati sustava MRG Effitas za Windows su također bili impresivni. Tijekom Q2 analize punog spektra, MRG Effitas je Nortonu dodijelio certifikat razine 1, što znači da je blokirao sve prijetnje. Mnoge su prijetnje bile blokirane nadgledanjem ponašanja, što znači da bi Nortonova zaštita od zlonamjernog softvera bez ikakvih dana trebala biti dobra.

Ostali razlozi poput Nortona

Svi Nortonovi planovi dolaze sa stopostotnom garancijom. To znači da će vaš uređaj ostati bez zlonamjernog softvera. Ako to ne učini, Norton će vam vratiti novac. Iako jamstvo dolazi sa svim planovima, jeftin Norton Security Standard nije toliko atraktivan kao druge opcije.

Može jedan uređaj zaštititi od zlonamjernog softvera, ali to je to. Idealan plan je Norton Security Premium koji može zaštititi do 10 uređaja koji koriste Windows, macOS, Android ili iOS i dolazi s 25 GB sigurnog prostora za pohranu. To nije puno u usporedbi s najboljim pružateljima pohrane u oblaku, ali to je nešto.

Norton-Baza

Skuplji Norton Security Deluxe dolazi sa svim značajkama Premium osim zaštite od krađe identiteta LifeLock. Paket LifeLock osigurava vas do milijun dolara. Prati i vaše kreditno izvješće i mračni web zbog znakova krađe identiteta.

Postoje i druge korisne značajke, uključujući upravitelj lozinki koji nije tako dobar kao Dashlane, ali posao ispunjava (pročitajte naš pregled Dashlanea). Možete saznati više o značajkama u našem pregledu Norton Security ili preuzeti besplatnu probnu inačicu Norton Security Premium.

4. Kaspersky antivirus

Kaspersky je u našem vodiču zaradio mjesto najsigurnijeg antivirusnog softvera. Ima izvrsne ocjene iz laboratorija koje navodimo i dobar set značajki za podizanje sustava. Za razliku od drugih davatelja usluga, također ima atraktivan plan s jednim Mac računarom, iako planovi s više uređaja mogu pružiti veću vrijednost.

najbolje-anti-virus-za-mac-kaspersky

Zaštitio je šest od šest bodova za zaštitu od AV-testa, blokirajući svih 507 korištenih uzoraka. Ipak, to nije zaradilo na performansama. Kaspersky je zbog osrednjih rezultata u testu kopiranja datoteka izgubio pola boda.

Usporio je testni stroj za 2 posto tijekom preuzimanja često korištenih aplikacija, što nije dobro kao naše prethodne tri mogućnosti, ali ipak bolje od prosjeka od 12 posto u industriji. Bilo je i gore od prosjeka u industriji za kopiranje datoteka, usporavajući stroj za 19 posto.

AV-komparativ je odobrio tijekom testiranja u srpnju 2018. godine. Kaspersky je blokirao 100 posto od 310 korištenih uzoraka. Rezultati performansi Windowsa također su bili izvrsni. Kaspersky je u travnju 2018. zaradio naprednu ocjenu + koju je održavao od listopada 2014. godine.

Bio je to i jedan od samo tri antivirusa koja je stekla certifikat razine 1 u Q1 i Q2 analizama punog spektra od MRG Effitas. Kao i Norton, i mnogi su uzorci blokirani nadgledanjem ponašanja, što znači da bi zaštita od zlonamjernog softvera bez ikakvih dana trebala biti dobra.

Ostali razlozi koje volimo Kaspersky

Jako nam se sviđaju karakteristike i cijene Kasperskog, ali imamo brige vezane uz privatnost zbog kojih ih ne preporučujemo izravno. Unatoč tome, teško je ne uzeti u obzir da je antivirus gust za karakteristike po povoljnoj cijeni.

Dolazi sa sigurnim novcem, upraviteljem lozinki, VPN-om i još mnogo toga. Sigurni novac siguran je način bankarstva koji vašu vezu s portalom za plaćanje izolira od ostalih mrežnih veza. Čak i ako ste imali zlonamjerni softver koji bi mogao prekinuti vašu normalnu vezu, Sigurni novac zaštitio bi vas od te veze.

VPN ipak nije impresivan. Omogućuje nam Hotspot Shield, davatelj kojeg nismo dobro prihvatili u pregledu Hotspot Shield, a ograničeni ste na 200 MB dnevno ako ne nadogradite.

Kaspersky-Safe-novac

Bilo bi bolje koristiti jednog od naših najboljih pružatelja VPN-a, kao što je ExpressVPN (pročitajte naš ExpressVPN pregled).

Međutim, upravitelj lozinki je izvrstan, kao što možete pročitati u našoj recenziji Kaspersky Password Manager.

Za zaštitu na jednom Mac računalu ili za zaštitu na uređajima s potpunom zaštitom, Kaspersky je odličan izbor. Možete saznati više u našem pregledu Kaspersky Anti-Virus ili preuzeti besplatno probno razdoblje da biste vidjeli kako vam se sviđa.

5. Intego VirusBarrier

Intego je Mac-ekskluzivni antivirus koji je također dobio visoke ocjene zaštite. Iako je aplikacija specifična za Macove, ona štiti od macOS-a, OS X i Windows malwarea. Takođe ima zaštitne mjere protiv mrežnih i krađnih prijetnji.

Intego-Mac
© Cloudwards.net

AV-Test ju je dodijelio savršenom ocjenom u zaštiti i performansama. Bio je 100 posto učinkovit, 4,5 posto bolji od prosjeka u industriji, u odnosu na 507 uzoraka zlonamjernog softvera koji su korišteni u njegovom testiranju u lipnju 2018. godine.

Brojevi performansi bili su gotovo podjednako dobri kao i Bitdefenderovi. Usporio je testni stroj za 1 posto prilikom preuzimanja često korištenih aplikacija i 3 posto prilikom kopiranja datoteka. Održavao je, barem, 10 posto veću brzinu u odnosu na prosjek u industriji.

AV-Comparatives je otkrio da je tijekom testiranja u srpnju 2018. blokirao 100-postotno otkrivanje zlonamjernog softvera. Budući da je Intego ekskluzivan za Mac računala, nema Windows brojeva performansi koje bi mogli referencirati.

MRG Effitas nema rezultate za Intego.

Ostali razlozi koje volimo Intego

Intego može zaštititi jedan do pet Maca od zlonamjernog softvera. Mac Premium paket vrhunskog razreda također je povoljnih cijena. Pet uređaja možete zaštititi za oko 100 USD godišnje, što je dobra stopa s obzirom na skup značajki.

Osnovna značajka je VirusBarrier, koji vas štiti od zlonamjernog softvera u stvarnom vremenu. Intego također uključuje NetBarrier i ContentBarrier. Prvi je vatrozid koji nadzire mrežne veze, a drugi vam omogućava roditeljski nadzor kako biste djecu čuvali na mreži.

Intego-stranica-2018
© Cloudwards.net

Naša omiljena značajka je, pak, stroj za pranje rublja, softver za čišćenje Mac računala koji vaš uređaj pregledava suvišnim ili nepotrebnim datotekama i briše ih. To uključuje stvari poput predmemorija koje više nisu potrebne i tuđe jezične datoteke.

Iako Intego ne štiti Windows uređaje, prilikom kupnje možete kupiti Windows zaštitu. Intego surađuje s Panda Security za zaštitu Windows, pristojnim pružateljem usluga koji, nažalost, gubi sjaj zbog loših performansi. Više o tome možete saznati u našem pregledu Panda sigurnosti.

Završne misli

Korisnici Mac računala teško pronalaze solidan antivirus. U većini slučajeva čini se da verzije macOS-a predstavljaju posljedicu. Naših pet izboraca dobili su visoke ocjene neovisnih laboratorija i također imaju dobar popis značajki.

Osim Kasperskog, planovi s jednim Macom osjećaju se sporo. Srećom, Bitdefender, Norton i Trend Micro nude planove za više uređaja koji osiguravaju radnu površinu i mobilni uređaj.

Namjenski Apple obožavatelji htjet će provjeriti naš članak o najboljoj pohrani u oblaku za Mac kao i naš najbolji Mac sigurnosni kopija.

Koji Mac antivirus koristite? Javite nam u komentarima i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me