Bitdefender vs Avast: Što biste trebali odabrati u 2020. godini?

Bitdefender je jedan od najboljih dostupnih antivirusnih proizvoda. Ima odlične rezultate zaštite, širok raspon značajki i razumnu cijenu oznake za dizanje. Iako Avast nedostaje u nekim od ovih područja, ima tako velikodušan besplatni plan da bi mogao dvaput razmisliti o nadogradnji.


U ovoj usporedbi Bitdefendera i Avasta pomoći ćemo vam da odlučite vrijedi li nadogradnja. Iako uz Avast možete dobiti puno besplatne kilometraže zaštite, dodatne mogućnosti i zaštita mogu vas gurnuti prema pretplati na Bitdefender.

Pružit ćemo pregled ovih proizvoda u pet rundi. Ako želite više detalja o bilo kojoj usluzi, pročitajte našu recenziju Bitdefender Antivirus ili našu Avast Pro recenziju.

Postavljanje borbe: Bitdefender protiv Avast

Bitdefender i Avast privlače različite tržišta. Bitdefender ima skroman raspon planova koji, iako su u početku skuplji, nadmašuju nižim cijenama. Avast, s druge strane, privlači korisnike izdašnim besplatnim planom kako bi oglašavali značajku nabijenog, ali skupljeg, sigurnosnog paketa.

Međutim, različiti poslovni modeli ne objašnjavaju koji je pravi za vas. Cijena je razmatranje, ali samo jedan dio naše usporedbe. Usporedit ćemo Bitdefender i Avast po istim kriterijima koji smo koristili u našem najboljem vodiču za antivirusni softver.

Oni će se natjecati u značajkama, cijenama, prilagođenosti korisnicima, zaštiti i podršci. Prelistat ćemo ono što pružatelji usluga nude u svakom odjeljku, razmotriti kako se uspoređuju i proglasiti pobjednikom. Bez obzira na to koji dobavljač tvrdi da će barem tri od pet rundi dobiti usporedbu.

Za razliku od usporedbe Bitdefendera i Kasperskog, ovaj je polarizirajući. Iako postoji određena fleksibilnost u našoj procjeni, postoji dovoljno značajnih razlika između ova dva pružatelja usluga kako bi dobitak bio konkretan.

Usprkos tome, preporučujemo čitanje svakog odjeljka, a ne samo preskakanje pobjednika. Stvari koje volimo ili ne volimo kod određenog davatelja usluga nisu relevantne za sve, tako da male razlike, poput nedostatka određene značajke, za vas ne mogu biti prekidač.

1

Značajke

Značajke su važne za moderan antivirus. Čak i Avastova besplatna ponuda sadrži značajke koje nadilaze otkrivanje i uklanjanje zlonamjernog softvera. Provjerit ćemo sigurnosne apartmane koje su izgradili Bitdefender i Avast i procijeniti ukupnu kvalitetu uključenih dodataka.

Bitdefender

Bitdefender ima odličan raspon značajki koje nastaju kako planovi povećavaju cijenu. Najskuplji plan, Total Security, predstavlja ove su značajke. Jeftini planovi, poput Antivirus Plus-a, također imaju lijep raspon značajki, ali nedostaju osnovne sigurnosne značajke poput roditeljskog nadzora i sprječavanja web napada.

Total Security je impresivna. Imate pristup upravitelju lozinki i ograničenom VPN-u. Upravitelj lozinki je osnovni. Ima mogućnost pohrane lozinki, kreditnih kartica i identiteta te ih automatski ispunjava u vašem pregledniku. Namjenski upravitelj zaporki, poput Dashlanea, ima i bolje značajke (pročitajte našu recenziju Dashlanea).

Bitdefender-novčanik

VPN je više pokus nego išta drugo. Možete nadograditi do 200 MB dnevno prije nadogradnje. Slično je VPN-u koji je uključio Kaspersky (pročitajte naš pregled Kaspersky Anti-Virus) koji pokreće Hotspot Shield (pročitajte našu recenziju Hotspot Shield).

Ova mala količina podataka može zaobići opasnosti od javnog WiFi-a, a za ne-tehnologije smatramo da je to lijepo uključivanje. Međutim, možete dobiti više podataka i bolju sigurnost besplatno. Windscribe, na primjer, ima jedan od najiskrenijih besplatnih VPN planova koje smo vidjeli (pročitajte našu recenziju Windscribe).

I jezgra sigurnosnog paketa je lijepo. Bitdefender uključuje višeslojnu ransomware zaštitu koja uključuje sloj zaštite podataka i stalno praćenje vaših osjetljivih dokumenata. Obavezno pročitajte naš vodič, što je ransomware, ako niste upoznati s ovim gadnim zlonamjernim softverom.

Naša omiljena sigurna značajka je Rescue Mode. Rescue Mode štedi vaš uređaj čak i od najsofisticiranijeg zlonamjernog softvera, poput rootkita. Ovaj oblik zlonamjernog softvera stječe duboka korisnička dopuštenja, zbog čega ga je gotovo nemoguće ukloniti. Način spašavanja omogućava vam sigurno podizanje sustava i uklanjanje uređaja.

Postoje i mnoge druge značajke, uključujući zaštitu društvenih mreža, savjetnika za sigurnost WiFi i zaštitu web kamera (naša prva preporuka u našem vodiču o tome kako osigurati svoju web kameru). Bitdefender ima robustan set značajki, a iako je distribucija čudna, još uvijek ima puno toga za voljeti.

Avast

Avast ima duži i skuplji popis planova. Značajke koje Bitdefender nudi kao probno, poput VPN-a, uključene su kao cjelovite usluge u Avast-ov najviši nivo plana. Ono što nas najviše impresionira je Avastova besplatna ponuda.

Besplatna verzija Avasta pruža osnovnu zaštitu od zlonamjernog softvera u stvarnom vremenu, zajedno s WiFi savjetnikom za sigurnost i upraviteljem lozinki. Značajke su zaslužile mjesto u našem vodiču s najboljim besplatnim antivirusnim softverom. Međutim, nedostaju mu napredne mjere zaštite kako biste se zaštitili od stvari poput pokušaja krađe identiteta.

Upravitelj lozinki Avast Pro

Jednom kada počnete plaćati, značajke postaju snažnije. Internet Sigurnost uključuje dodatni sloj zaštite od protivnošnog softvera, krađu identiteta, napredni vatrozid, zlonamernu zaštitu web mjesta i, naša omiljena značajka, Sandbox Mode.

Avast Wifi inspektor

Avast Sandbox omogućuje pokretanje sumnjivih aplikacija u sigurnom okruženju i vidjeti kako se ponašaju. Ako, primjerice, preuzimate sumnjivu bujicu (pročitajte naš najbolji VPN za torrenting), možete otvoriti datoteku u Sandboxu bez rizika da utječe na vaš lokalni stroj.

Na vrhu se nalazi Avast Ultimate koji uključuje 130 dolara u dodatku. Možete koristiti Avast SecureLine VPN, Avast Cleanup Premium i Avast Passwords Premium. VPN nije sam sebi sjajan, ali je pristojan kao besplatna uključenja. O tome možete pročitati u našem Avast SecureLine VPN pregledu.

Lozinke Premium ne nude mnogo u usporedbi s najboljim upraviteljima lozinki. Glavne značajke su prijava jednim dodirom na mobilnim uređajima i lozinka Guardian, usluga praćenja koja će vas upozoriti ako je račun ukinut. Kao uključivanje u Ultimate, to je u redu, ali ne vrijedi 19,99 USD godišnje a la carte tražene cijene.

Cleanup Premium, sam, vrijedi nadogradnje. Ova će značajka skenirati vaš uređaj na sve vanjske datoteke i ukloniti ih, uključujući neispravne ili suvišne unose u registar, stare datoteke predmemorije i još mnogo toga. Također će analizirati pozadinske aplikacije i usluge kako biste mogli ubrzati svoj stroj.

Avast ima duži popis značajki s višom cijenom. Dodatne usluge koje su uključene u Ultimate izdvojile su je od Bitdefendera. Međutim, zanemarujući ovaj vrhunski plan, značajke su slične, samo se različito raspodjeljuju.

Prve okrugle misli

Ima puno toga za voljeti Avast, posebno u vrhunskom dijelu. Sandbox, Cleanup i SecureLine sve su atraktivne značajke. Međutim, nedostaju jednostavni dodaci poput Bitdefender Photona koji analizira vašu hardversku i softversku konfiguraciju radi optimizacije skeniranja..

Čak i kao uključivanja, Avast VPN i upravitelj lozinki u najboljem su slučaju podvrgnuti, a čini se da su te značajke bile gurnute u prvi plan u žrtvi jednostavnih, ali moćnih značajki. Bitdefender ima bolji izbor zaštitnih značajki po nižoj cijeni, a vi možete kupovati usluge čišćenja, upravitelja lozinki i VPN a la carte.

Runda: Karakteristične točke za Bitdefender antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Avast Pro Logo

2

cijena

Uz mnoštvo besplatnih i jeftinih antivirusa koji trče uokolo, teško je opravdati visoku cijenu. Provjerit ćemo liniju planova ponude Avast i Bitdefender i usporediti značajke u kontekstu s cijenama.

Bitdefender

Bitdefender ima jednostavnu liniju s tri plana koja uključuje dodatne značajke kako cijena raste. Dok su dva jeftina plana, Antivirus Plus i Internet Security samo Windows, vrh linije Total Security može zaštititi do 10 uređaja na Windowsima, macOS-u, iOS-u i Androidu (osvojivši to pobjedničko mjesto u našem najboljem antivirusu za Android izbor ; Avast je postigao peto mjesto).

Antivirus Plus, koji može pokriti jedno do 10 računala, početno je jeftin. Čudno je da Bitdefender nudi samo promotivne cijene za planove s tri računala. Ako ga želite kupiti za jedan, pet ili 10 strojeva, morat ćete platiti puni iznos.

To je kompenzirano dugoročnim planovima. Možete unaprijed kupiti tri godine po promotivnoj cijeni. Iako je cijena godišnje ista, daje vam više vremena prije nego što cijena obnavljanja krene.

Internet Security djeluje na isti način. Zaštitu možete kupiti od jednog do 10 računala sa sustavom Windows do tri godine. Kao i Antivirus Plus, promotivna cijena primjenjuje se samo prilikom kupovine zaštite za tri uređaja.

Ipak je samo pet USD i lako zarađuje taj kruh. Internet Security dodaje značajke kao što su roditeljski nadzor, zaštita web kamera i WiFi sigurnosni savjetnik. Uključuje i sigurne datoteke koje dodaju još jedan sloj zaštite od ransomwarea.

Najatraktivniji plan je Total Security, ne samo zbog njegove sposobnosti zaštite više operativnih sustava, već i zbog izvrsnih promotivnih cijena. Može zaštititi pet ili 10 uređaja najviše do tri godine istovremeno. Bez obzira na to koliko uređaja koristite ili koliko godina, dobit ćete sniženu početnu cijenu.

Značajke poput roditeljskog nadzora izgledaju privlačnije u kontekstu plana s više uređaja. Ako štitite 10 uređaja, vjerojatno se ti uređaji protežu u najmanje dva različita operativna sustava, a Total Security vam daje mogućnost zaštite i nadzora svega.

Promotivne stope su izvanredne. Stope obnove nisu ni loše, usporedo s ostalim antivirusima na tržištu. Podrška Bitdefendera za više uređaja i dugačak popis značajki čine ga izvrsnom vrijednošću čak i nakon obnove.

Avast

Avast može zaštititi iste OS-ove kao i Bitdefender, ali ne na jednom planu. Postoji segregacija između značajki i podržanih operativnih sustava što znači da ćete potrošiti više za značajke koje Bitdefender uključuje besplatno.

Svi Avastovi planovi, osim Ultimate-a, mogu zaštititi jedno do 10 računala, ali ne postoji plan s više uređaja. Ako želite zaštititi svoj mobilni uređaj, morat ćete zasebno kupiti zaštitu za Android. Iako možete instalirati VPN i upravitelj lozinki na iOS uređaje, ne postoji iOS antivirus (zbog čega nije učinio naš popis najboljim antivirusima za Mac).

Avast nudi besplatne planove za macOS i Android koji mogu simulirati plan s više uređaja. Međutim, poput Avast Free u sustavu Windows, neprestano se traži nadogradnja. Također je teško opravdati simulaciju kada Bitdefender nudi istinsku zaštitu za više uređaja.

Naš omiljeni plan, Ultimate, može osigurati samo jedan uređaj. Iako svi drugi planovi mogu podržati jedan, tri, pet ili 10 strojeva, Ultimate može podržati samo jedan. Ultimate je samo Avast Premier s dodacima, tako da njegova nemogućnost zaštite više strojeva nema smisla.

Sve cijene su za jedan uređaj također. Internet Sigurnost, primjerice, zahtijeva preko 100 USD uz osnovnu cijenu radi zaštite 10 uređaja. Za razliku od drugih planova s ​​više uređaja, cijena po uređaju se zapravo povećava što više dodajete svom planu.

Ako ste korisnik samo za Windows, stope nisu grozne. Cijene su za pojedini uređaj skromne, a tu je i impresivan popis značajki. Bilo koji drugi scenarij čini da Avastov poslovni model izgleda blesavo u usporedbi s Bitdefenderom.

Dva okrugla razmišljanja

Avastov ograničen raspon i poslovni model a la carte mogu vam odgovarati. Međutim, ne može se zanemariti potreba za zaštitom na mobilnim uređajima u okviru jedinstvenog plana. Bitdefender ima logičniju antivirusnu postavu koja će se svidjeti širem krugu korisnika.

Runda: Cijena za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Avast Pro Logo

3

Razumljivost

Antivirusi su složeniji nego što su bili nekada, pa je važno imati smisla za sve značajke. Provjerit ćemo sučelja Bitdefender i Avast ponude, kao i sigurnosne postavke, kao što su načini skeniranja..

Bitdefender

Bitdefender je vrlo jednostavan za upotrebu, uglavnom zbog svojih karakteristika “brzih akcija” i profila performansi. Ima i veliku količinu snage, što, na sreću, ne ometa upotrebljivost.

Međutim, instalacija traje neko vrijeme. Izvršni format Bitdefendera veličine je pola gigabajta, a za testiranje nam je trebalo više od 10 minuta. To je antiteza učinkovitog postavljanja Webroota (pročitajte naš pregled Webroot SecureAnywhere).

Kad instalacija završi, stvari izgledaju gore. Najbolja značajka Bitdefendera su “brze akcije”. Glavni ekran korisničkog sučelja sadrži pet pločica koje možete prilagoditi različitim značajkama za lak pristup. Ako koristite besplatnu probnu verziju, jedna će se pločica dodijeliti oglasu za nadogradnju.

Bitdefender-sučelje

Naša konfiguracija koristila su ostale četiri pločice za brzo skeniranje, VPN, potpuno skeniranje sustava i SafePay, siguran način bankarstva.

Brze radnje funkcioniraju tako dobro jer omogućuju obavljanje radnji s glavnog zaslona korisničkog sučelja. Ne trebate, primjerice, ulaziti u postavke da biste pokrenuli skeniranje. Sve što želite postoji tamo kada otvorite aplikaciju.

Iznad vaših radnji naći ćete Bitdefender Autopilot. Autopilot je sigurnosni sustav preporuka koji će upotrijebiti ono što je na vašem računalu za prepoznavanje potencijalnih ranjivosti. Također će vam dati ispravnu akciju koju trebate poduzeti da zakrpite ove ranjivosti.

Bitdefender uključuje profile performansi koji mogu optimizirati utjecaj sustava korištenjem antivirusa. Profili usredotočuju resurse na nekim područjima, dok ih u drugim potiskuju, ovisno o tome što radite. Na primjer, profil “rada” povećat će zaštitu e-pošte, a profil “filma” potisnit će obavijesti.

Bitdefender-profila Postavke

Ako vaš plan podržava više od jednog uređaja, bit će vam koristan Bitdefender Central. To je internetsko sučelje za nadgledanje svih uređaja kojima možete pristupiti na bilo kojem računalu. Central će vam pokazati ukupnu zaštitu kao i sve obavijesti za svaki od vaših uređaja.

Bitdefender-Centralna-sučelje

Bitdefenderovo sučelje jednostavno je koristiti izvan okvira, ali iskustvo se poboljšava brzim radnjama i profilima. Postoji i mnogo snage za raspakiranje. Nismo mogli smisliti bolji način korištenja antivirusa.

Avast

Za razliku od prethodnih rundi, Avast se ovdje dobro borio. Iako mu nedostaju brze akcije i profili, i dalje ima jedno od najboljih antivirusnih sučelja na raspolaganju. Međutim, ako koristite jeftin ili besplatan plan, klijent ima previše zahtjeva za nadogradnju.

Avast će zasijeniti neke značajke na korisničkom sučelju i prikazati bravu pored njih. Ovo su zaključane značajke koje nisu uključene u vaš plan. Slično kao što je Bitdefender tražio nadogradnju, ne mislimo da se zaključane značajke prikazuju na korisničkom sučelju kao suptilna tipka za nadogradnju..

Navigacija Avast Pro

Nisu sve značajke takve. Neki, poput VPN-a, pojavljuju se kao i svaka druga značajka. Nakon što kliknete na njega, preusmjerit ćete se na stranicu za kupnju kako biste je kupili. Ovo backhanded oglašavanje isključuje Avastovo sučelje.

Ponašati se kao da je uključena značajka kada nije samo neiskren, već i zbunjujući.

Sve dok naučite što je, a što nije uključeno, sučelje nije loše. Avast uključuje četiri načina skeniranja. Imate ciljano, cjelovito skeniranje i pokretanje, kao i pametna skeniranja koja su nam najdraža. Pametne skenove pokreću uobičajeni antivirusni pregled, ali također provjere mrežne prijetnje, sumnjiva proširenja preglednika, ranjivi softver i poteškoće u radu.

Načini skeniranja Avast Pro

Ako imate Avast Ultimate, možete riješiti sve ove probleme. Ako ne, postoji još zahtjeva za nadogradnju. Neke možete riješiti, ali stvari poput problema sa izvedbom i dalje će vas gnjaviti.

Međutim, svi planovi dolaze s Avast Secure Browser koji je besplatno dostupan i odvojeno. Sigurni preglednik je preglednik sa sjedištem na Chromiumu koji ima proširenja kao što su adblock i nadgledanje u stvarnom vremenu. Poznat je izgled, ali nedostaje Googleova integracija Chroma.

Sigurni preglednik Avast Pro

Šteta što Avast bombarduje korisnike reklamama. Sučelje je izvrsno, s logičnim izgledom i puno snage. No, stalna upotreba backhanded oglašavanja uzrokuje gubitak sjaja.

Tri okrugle misli

Avast ima sjajno sučelje i ako se možete baviti oglasima, to je dostojan suparnik Bitdefenderu. Međutim, Bitdefender ne samo da ima manje oglasa, već također ima i značajke poput brzih radnji i profila performansi što ga čine atraktivnijom opcijom.

Kolo: Točka pristupačnosti za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Avast Pro Logo

4

Zaštita

Najvažniji aspekt antivirusa je koliko vas on čuva. Usporedit ćemo najnovije rezultate AV-testa, AV-usporednica i MRG-Effitasa da vidimo je li Bitdefender ili Avast sigurniji. Također ćemo pregledati brojeve performansi kako bismo utvrdili koliko su oboje gladni.

Bitdefender

Bitdefender ima neke od najimpresivnijih rezultata koje smo vidjeli s bilo kojeg antivirusa. Bio je to naš prvi izbor za najsigurniji antivirus. Također ima lagana dodira prema sistemskim resursima, iako je teža od nekih drugih pružatelja usluga. Uprkos tome, dodavanje profila performansi i hardverske optimizacije zaobilaze ovo pitanje.

AV-Test ju je dodijelio savršenom ocjenom na testiranju u kolovozu 2018. godine. Bitdefender je bio 100 posto učinkovit protiv široko rasprostranjenog zlonamjernog softvera i nula dana. AV-test upotrijebio je sramežljivo 20.000 uzoraka. Prosjek industrije u ovom vremenskom okviru bio je 100 posto, pa u svjetlu toga Bitdefender izgleda manje impresivno.

Bitdefender-blokiranih web

Besprijekorni rezultati zaštite Bitdefendera su pravilo, ali ne iznimka. U travnju, kada je prosjek industrije iznosio 99,5 posto, AV-Test i dalje ga čini 100 posto učinkovitim protiv široko rasprostranjenog zlonamjernog softvera i nula.

Rezultati performansi nisu sjajni. Iako je AV-Test dodijelio Bitdefenderu savršenu ocjenu u performansama, on jede više resursa sustava od prosječnog antivirusa. Bitdefender je usporio stroj za 25 posto dok je pokrenuo popularne web stranice, test gdje je prosjek u industriji bio svega 15 posto.

Ipak, Bitdefender je u svim ostalim kategorijama performansi jednak ili bolji.

AV-Comparatives pronašli su slične rezultate. Tijekom testiranja u kolovozu 2018. Bitdefender je blokirao 100 posto prijetnji bez lažnih pozitivnih rezultata. Od svih 17 testiranih pružatelja usluga, Kaspersky je jedini drugi antivirus koji se hvalio ovim rezultatima.

Najnoviji podaci o performansama kompanije AV-Comparatives datiraju iz travnja 2018. Bitdefender je dobio naprednu ocjenu + najviši mogući sloj za izvedbu. Ovaj rejting održava od listopada 2012. kada je primio napredni rejting.

MRG-Effitas dodijelio mu je certifikat razine 2 u svojoj Q2 2018 cjelovitoj analizi. Ova certifikacija znači da je blokirala 98 posto zlonamjernog softvera na svim testovima. Gledajući rezultate, Bitdefender je imao savršene rezultate, sve su kategorije osim blokiranja adwarea, gdje je propustio pet od 20 korištenih uzoraka.

MRG-Effitas je u Q1 2018 testiranju dodijelio certifikat razine 1, što znači da je odmah blokirao sve prijetnje ili putem praćenja ponašanja.

Avast

Ne iznenađuje što je AV-Test u kolovozu 2018. također pokazao da je Avast 100 posto učinkovit protiv nula dnevnog i široko rasprostranjenog zlonamjernog softvera, jer je prosjek industrije za to vrijeme bio 100 posto. Kad se vrati u mjesec dana do srpnja, AV-Test otkrio je da je 99,2 posto učinkovito protiv zlonamjernog softvera bez ikakvih dana i 99,9 posto protiv široko rasprostranjenog zlonamjernog softvera.

Travanjski rezultati su lošiji. Avast je zadržao 99,9 posto zaštite od poznatog zlonamjernog softvera, ali je pao na 98,9 posto protiv napada nula dana.

Otkrivena je prijetnja Avast Pro

I on ima manje nego idealne rezultate rada. Dok se Bitdefender također borio prilikom pokretanja popularnih web stranica, AV-Test utvrdio je da je Avast četiri posto sporiji tijekom obavljanja istog zadatka. Također je bilo sporije prilikom kopiranja datoteka, ali s manjom maržom.

AV-usporednice su našle dobre rezultate, ali ne na razini Bitdefendera. Tijekom testiranja 193 komada živog zlonamjernog softvera u kolovozu 2018., Avast je bio 99,5 posto učinkovit. Imao je tri lažna pozitivna rezultata – isto kao i AVG (koji koristi istu sigurnosnu infrastrukturu o kojoj možete čitati u našoj AVG recenziji).

Rezultati performansi AV-Comparatives su izvrsni. Najnoviji test u travnju 2018. dodijelio mu je tri od tri zvjezdice i napredni + ocjenu. Zadržao je ovaj rejting otkad je AV-Comparatives testirao proizvod, minus mali zaokret u listopadu 2014. gdje je pao na naprednu ocjenu.

MRG-Effitas dao je certifikat razine 1 u svojoj Q2 2018 cjelovitoj analizi, što znači da je Avast blokirao sve prijetnje odmah ili putem zaštite ponašanja. Tijekom istog testa, ESET Internet Security je također dobio certifikat razine 1 (pročitajte naš ESET NOD32 pregled).

Bitdefender i Avast mijenjaju položaje u Q1 testiranju, no Bitdefender skače s razine 2 na razinu 1, a Avast pada u suprotnom smjeru. Pridružila se Panda Internet Securityu u drugom stupnju (pročitajte naš pregled Panda sigurnosti).

Četvrte četvrte misli

Ovisno o laboratoriju na koji se pozivate, Bitdefender i Avast su bliski rezultatima zaštite. Rezultati AV-testa pokazuju mekoću prema zlonamjernom softveru koji nije nula na kraju Avasta, što je važan čimbenik koji treba uzeti u obzir.

Treba napomenuti da je AV-Test procijenio Avast Free dok je testirao plaćenu verziju Bitdefendera. Teoretski, besplatna verzija Avasta trebala bi vam pružiti istu zaštitu, barem protiv zlonamjernog softvera. Dok imamo svoje rezerve o legitimitetu toga, morat ćemo se pridržavati te logike ovog kruga i dodijeliti ga Bitdefenderu.

Runda: Točka zaštite za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Avast Pro Logo

5

podrška

Podrška nije velika briga kao zaštita, jer bi antivirus trebalo živjeti na vašem računalu kao tihi branitelj. Uprkos tome, kako sigurnosni paketi postaju složeniji, potrebno je postojati solidan sustav podrške.

Bitdefender

Bitdefender ima najbolju podršku koju smo vidjeli od antivirusa. Postoje opcije kontakta putem live chat-a, e-pošte i telefona, kao i duboka baza znanja, videozapisi s uputama i forum zajednice.

Zbirka znanja raspodijeljena je između proizvoda za dom i poslovanje, a potom pojedinih proizvoda u tim rasponima. Bitdefender održava članke još od 2015. godine, tako da možete pronaći podršku na datumima komada softvera.

Bitdefender-Baza

Većina članaka sadrži detaljne upute i snimke zaslona, ​​ali neki dolaze s pratećim video vodičem. Teme su osnovne, poput instaliranja Bitdefendera ili obilaska središnjeg centra, ali su još uvijek lijep dodatak.

Izravna je podrška također izvrsna. Bitdefender je odgovorio na naš upit putem e-pošte za manje od šest sati. Ako vam treba hitnija podrška, možete nazvati Bitdefender svakodnevno. Podrška za telefon dostupna je 24 sata dnevno u 16 zemalja, a ako naiđete izvan tih lokacija, možete koristiti svjetsku englesku liniju za podršku.

Razgovor uživo se kontrolira putem AI, što znači da će pokušati odgovoriti na vaše pitanje ukazivanjem na članke u bazi znanja. Međutim, izborno nije. U bilo kojem trenutku tijekom chata možete zatražiti prebacivanje na aktivnog agenta.

Avast

Avast ima osrednju podršku. Fokus je na “uradi sam” opcijama s konfuznim i restriktivnim kontaktnim sustavom. Baza znanja je ipak jaka, a forumi su aktivni iako datirani.

Baza znanja podijeljena je po proizvodima od kojih svaki nudi oko 20 unosa. Malo ih je jer Avast u svakom članku pokriva mnogo osnova. Jedna će tema uhvatiti se u specifičnostima različitih operativnih sustava, na primjer, svaki odjeljak koji sadrži postupne upute i snimke zaslona.

Avast baza podataka

Forumi su aktivni, ali datirani. Dizajn je poznat i pokriva svaki proizvod koji Avast nudi. Postoji preko milijun aktivnih korisnika, što ovo čini ružnim, ali neprocjenjivim resursom podrške.

Opcije kontakta ozbiljno nedostaju. Telefonska podrška dostupna je za sva pitanja o pretprodaji, ali naplata i tehnička podrška rezervirani su za e-poštu. Korisnici Avast Free nemaju pristup nijednom obliku kontakta.

Ograničenja za kontakt izgledaju kao prikupljanje novca za Avast Total Care, uslugu podrške koja će vam prikazivati ​​199 dolara godišnje. Agent Avast daljinski će pristupiti vašem računalu, pomesti ga zbog problema i pokušati implementirati bilo kakva rješenja. Skoro četiri puta veća od osnovnog plana, čini se da ne vrijedi.

Pet okruglih misli

Sustav podrške Bitdefendera je odličan, dok je Avast u najboljem slučaju pristojan. Najveća privlačnost Avasta je izvrsna baza znanja, ali Bitdefenderu ne nedostaje to odjeljenje. Pored toga, obilje mogućnosti za kontakt i moderan forum, pobijedio je pobjednik ovog kruga.

Kolo: Točka podrške za Bitdefender Antivirus

Logotip Bitdefender Antivirus
Avast Pro Logo

6

Završne misli

Bitdefender je napravio lak posao Avasta, tražeći pobjedu u svakom krugu. To je naš prvi izbor u antivirusnom softveru, ne samo protiv Avasta, već i protiv ostatka antivirusnog polja. Obuhvaća sve baze koje bi antivirus trebao održavati uz održavanje prihvatljive cijene.

Pobjednik: Bitdefender

To ne znači da Avast nema zasluge. Iako distribucija proizvoda izgleda gladno, novac je velikodušan. Ako tražite besplatni antivirus, Avast je jedan od najboljih izbora na raspolaganju.

Sviđa li vam se Avast ili Bitdefender više? Javite nam u komentarima i, kao i uvijek, hvala na čitanju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map