Legjobb antivírus a Mac 2020-hoz: Abjuration az Apple-hez

Antivírus megszerzése kritikus lépés a számítógép biztonsága felé. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy az Apple-használók hidegben vannak. A legtöbb rosszindulatú program, amely a Windows-t célozza meg, úgy tűnik, hogy a Mac kiszolgálja a beépített szoftverek alsó verzióit, vagy ami még rosszabb, közepes dedikált lehetőségek..


A Mac számára a legjobb víruskereső útmutatóban bemutatjuk a rendelkezésre álló néhány jó lehetőséget. Noha a legtöbb egy multi-eszköz terv része, mégis kiváló védelmet és funkciók listáját kínálják a rendszerindításhoz.

Megvizsgáljuk, hogyan választottuk meg, elemezzük a laboratóriumi eredményeket, és más okokat adunk Önnek, miért szeretjük mindegyiket. Ha Ön útmutatók rendszeres olvasója, nem meglepő, hogy az elsőként a Bitdefender-et értékeljük, de feltétlenül olvassa el a másik négy választást, ha bizonyos lehetőségeket szeretne. Azt is javasoljuk, hogy olvassa el a Mac VPN-hez tartozó legjobb VPN-ről szóló cikkünket a még nagyobb védelem érdekében.

A legjobb antivírus a Mac 2020-hoz

Mi teszi a víruskeresőt legjobban Mac-hez?

A Net Marketshare szerint az összes asztali számítógép 88,13 százaléka használja a Windows rendszert, és ezért a legtöbb rosszindulatú program támadásra készül. Ugyanakkor a macOS a piaci részesedés 9,27% -át teszi ki, ami nem jelentéktelen. Csak egy másik fenyegetés létezik az Apple felhasználók számára.

Az antivírusok eltérően vannak felépítve a macOS-ban, mert különféle rosszindulatú programokat keresnek, amelyek eltérő módon viselkednek. Nem olyan egyszerű, mint a szoftver kissé átírása az operációs rendszer futtatására. Ez azt jelenti, hogy a legjobb víruskereső szoftverek nem érhetők el a MacOS-hoz, vagy ami még rosszabb, nem is jó.

Legfőbb aggodalmunk az, hogy a Mac víruskereső nem képes felállni az Apple termékek által fenyegető veszélyek listáján. Míg ugyanazok a számítógépes bűnözés módszerei érvényesek, az alkalmazások eltérhetnek. Három független laboratóriummal konzultáltunk a legbiztonságosabb macOS lehetőségek megtalálása érdekében a piacon.

Az ismert veszélyekkel szembeni védelem fontos, de egyszerű. Megvizsgáltuk az egyes vírusvédelem valós idejű védelmeit, valamint azt is, hogy mi történt a nulla napos rosszindulatú szoftverekkel, amelyek támadások ugyanazon a napon történnek, amikor a kizsákmányolás ismertté válik.

Első prioritásunk a biztonság, de vannak más fontos területek is. Megvizsgáltuk az egyes programok használhatóságát, beleértve a szkennelési módokat és a beállításokat, hogy megtudjuk, mennyire jól kiegyensúlyozták azt a hatalommal.

Az antivírusok fejlődésével további funkciókat vetettek fel, tehát megvizsgáltuk, hogy mi is elérhető az egyes biztonsági csomagokban. Ide tartoznak például a webkamera védelme, amely útmutatónk első ajánlása a webkamera biztonságáról.

A MacOS-hoz nem annyi antivírus tartozik, mint a Windowshoz, tehát az ár nem nagy tényező. Megfontoltuk, de nem a szolgáltatások, vagy különösen a biztonság árán. Ha van egy ingyenes csomag, akkor ez plusz, de csak akkor, ha az antivírus megfelel más kritériumainknak.

Ne felejtse el átnézni a legjobb ingyenes antivírusok útmutatóját, ha pénzt akar megtakarítani.

1. A legjobb víruskereső Mac-hez: Bitdefender

A Bitdefender a Mac-ek legjobb védelmi pontszámainak egyike. Az AV-Test tökéletes pontszámot kapott a 2018. júniusi elemzésében. 100 százalékos hatékonyságot mutatott a teszthez vezető négy hét során felfedezett 507 malware-mintával szemben.

Az iparági átlag akkoriban szánalmas 95,5 százalék volt.

Bitdefender-Mac

A Bitdefender teljesítménye is kitűnő. Az AV-Test megállapította, hogy az alkalmazások letöltése és a fájlok másolása során legfeljebb 1% -kal lelassította a gépet. Az iparág átlagosan 12% -át a letöltésekhez és 16% -ot a fájlok másolásához.

Az AV-Comparatives hasonló eredményeket talált. A 310 mintából a Bitdefender 100% -ban hatékony. A laboratóriumban nem szerepelnek számok a macOS teljesítményéhez, de a Bitdefender haladó szintű + minősítést kapott, a lehető legmagasabb szintű rendszert a Windowson, 2018 áprilisában..

A harmadik laboratórium, amelyre hivatkozunk, az MRG Effitas, nem rendelkezik Mac-eredményekkel, de a Bitdefender számára 1. szintű tanúsítványt adott ki az első negyedéves teljes spektrum elemzésében, vagyis blokkolta a fenyegetések 100 százalékát..

A teszteket azonban a Windows 10 rendszeren végezték el, így nincs összehasonlítható macOS-eredmény. Ennek ellenére, figyelembe véve az AV-Test és az AV-Comparatives eredményeit, valószínű, hogy a Bitdefender Apple változata jól teljesített volna.

Egyéb okok, amik tetszik a Bitdefendernek

A Bitdefender kiváló védelmi pontszámokat mutat, de ehhez még sokkal több is van. A felhasználói felület, bár kissé különbözik a Windows verziótól, kiváló. Láthatja a rendszer aktuális állapotát, engedélyezheti a webes védelmeket, és gyors, rendszer- vagy egyéni vizsgálatokat futtathat.

Van egy kis rész az Autopilot számára is, amely a Bitdefender automatizált biztonsági ajánlási rendszere. Ez tudatja Önnel az eszköz esetleges sérülékenységeivel, valamint a kijavításukhoz szükséges lépésekkel.

A Bitdefender honlapja

Biztonságos fájlok formájában is létezik ransomware védelem. A szolgáltatás figyeli a megadott fájlokat és mappákat, és blokkolja azok módosításait. Ha nem ismeri ezt a csúnya rosszindulatú szoftvert, olvassa el útmutatónkat arról, hogy mi a ransomware.

A Bitdefender folyamatosan a legmagasabb szintű védelem, használhatóság és jellemzők között van. Ez is olcsó, a három eszköz terv évente körülbelül 50 dollárba kerül. Használhatja a Total Security alkalmazást is, amely egy több eszközből álló csomag, amely legfeljebb 10 Windows, macOS, iOS vagy Android eszközt biztosít.

Tudjon meg többet a Bitdefender áttekintésből vagy letölthet egy ingyenes, 30 napos próbaverziót.

2. Trend Micro Antivirus

A Trend Micro rendelkezik vírusvédelemmel egyetlen Mac számítógép számára, de ez a több eszközre kiterjedő csomag, a maximális biztonság. Kiváló eredményeket ért el a macOS védelmében. Az AV-Test tökéletes védelmet és teljesítményt kapott.

Trend-Micro-Mac

100% -ban hatékonyan végezte a rosszindulatú programok tesztelését, jobb, mint az iparági átlag 95,5% -a. A teljesítményszámok is lenyűgözőek, de nem annyira, mint a Bitdefender. A gyakran használt alkalmazások letöltése 1% -os lelassulást eredményez, a fájlok másolása pedig 3% -os lelassulást okozott. Ennek ellenére az eredmények sokkal jobbak voltak, mint az iparág átlaga.

Az AV-Comparatives szintén 100% -ban hatékony. Mint a Bitdefendernél is, nincsenek macOS számok a teljesítményhez, de a Windows eredménye tisztességes volt. A Trend Micro ugrott az AV-Comparatives által nyújtott standard és haladó minősítések megszerzése között. A legfrissebb teszt a Trend Micro számára három csillag közül egyet kapott a teljesítményért.

Az MRG Effitas a Trend Micro Maximum Security 2. szintű tanúsítványt kapott Q2 teljes spektrumának elemzése során. Ez azt jelenti, hogy a Trend Micro blokkolta a fenyegetések legalább 98 százalékát. A szolgáltatás minden tesztnél jól teljesített, kivéve a potenciálisan nem kívánt alkalmazások blokkolását.

Ezeket a teszteket Windows rendszeren végezték el, de az MRG Effitas egészében a Maximum Security, a több eszköz tervét értékelte.

Egyéb okok, amik tetszik a Trend Micro-hoz

A Trend Micro Mac termékként tisztességes, és egyetlen MacOS gépen védelmet nyújt a ransomware, a böngésző-gépeltérítők és még sok más ellen. Ennek ellenére a Maximum Security csomag sokkal jobb.

A kétszeres árért akár 10 eszközt is biztosíthat Windows, macOS, iOS vagy Android segítségével. A maximális biztonság más funkciókkal is jár, beleértve egy rendszeroptimalizálót, amely segít megszabadulni az idegen fájloktól és a jelszókezelőt. Ez utóbbi azonban nem az egyik legjobb jelszókezelőnk.

Trend Micro tudásbázis

A Trend Micro Pay Guard-mal is rendelkezik, amely extra védelmet nyújt az online pénztárak használatakor. A Pay Guard elkülöníti a kapcsolatot, és figyeli a böngészőben fellépő rendellenes viselkedést. Ha valami gyanús, akkor leválasztja Önt, hogy mentse adatait a személyazonosság-lopás ellen.

A Trend Micro lenyűgöző védettséggel rendelkezik, és az egyetlen macOS terv megvédi böngészőjét és asztalát a fenyegetésekkel szemben. Ahogy a mobil eszközökkel kapcsolatos kockázat növekszik, a maximális biztonság vonzóbbnak tűnik. Tudjon meg többet a Trend Micro Antivirus + áttekintésből vagy letölthet egy ingyenes próbaverziót.

3. Norton Security

Más, Mac-specifikus terméket kínáló szolgáltatókkal ellentétben a Norton teljes választékát kínálja Windows vagy MacOS rendszerhez. Az egyeszköz-terv azonban drága, különös tekintettel arra, hogy akár 10 eszközt is megvédhet további 20 dollárért. Ennek ellenére, függetlenül attól, hogy melyik tervet választja, ugyanolyan szintű védelmet fog kapni.

legjobb antivírus-for-mac-norton

Az AV-Test tökéletes védelmet és teljesítményt kapott a Norton számára. 100 százalékos hatékonyságú volt az alkalmazott 507 makro-rosszindulatú programmal szemben, ami az akkori 95,5 százalékos iparági átlagot meghaladja.

Noha a hat pontból hatot szerzett teljesítményért, Nortonnak nincs a Trend Micro vagy a Bitdefender szelet. Ez a tesztelőgépet 5% -kal, a fájlok másolásakor 1% -kal lelassította.

Az AV-Comparatives nem rendelkezik macOS-eredményekkel a Norton számára, de a Windows eredményei lenyűgözőek. A augusztus 2018-os tesztelés során blokkolta a rosszindulatú programok 100% -át. A legutóbbi, 2018 áprilisában elvégzett teljesítményteszt a Norton haladó besorolást és három lehetséges csillag közül kettőt kapott.

Az MRG Effitas Windows eredményei szintén lenyűgözőek voltak. A II. Negyedéves teljes spektrum elemzése során az MRG Effitas a Nortonnak 1. szintű tanúsítást adott, azaz minden fenyegetést blokkolt. Számos fenyegetést blokkoltunk a viselkedésfigyelés révén, ami azt jelenti, hogy a Norton védelmének jónak kell lennie a nulla napos malware ellen.

Egyéb okok, amik tetszik a Nortonnak

Minden Norton terve 100% -os garanciával rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a számítógépe mentes a kártevőktől. Ha nem, a Norton visszatéríti Önt. Noha a garancia minden tervhez tartozik, az olcsó Norton Security Standard nem olyan vonzó, mint más lehetőségek.

Meg tudja védeni egyetlen készüléket a rosszindulatú programoktól, de ennyi. Az ideális terv a Norton Security Premium, amely akár 10 eszközt képes megvédeni Windows, macOS, Android vagy iOS rendszereken, és 25 GB biztonságos tárolással rendelkezik a rendszerindításhoz. Ez nem sok a legjobb felhőalapú tároló-szolgáltatókhoz képest, de ez valami.

Norton-Tudástár

A drágább Norton Security Deluxe a Life összes funkciója mellett a LifeLock személyazonosság-lopás elleni védelemmel rendelkezik. A LifeLock csomag akár 1 millió dollárt is biztosíthat. Figyelemmel kíséri a hitelképesség-jelentést és a sötét internetet a személyazonosság-lopás jeleire is.

Vannak más hasznos funkciók is, például egy olyan jelszókezelő, amely nem olyan jó, mint Dashlane, de elvégzi a munkát (olvassa el a Dashlane ismertetőt). Tudjon meg többet a funkciókról a Norton Security áttekintésben vagy letölthet egy ingyenes próbaverziót a Norton Security Premium-ról.

4. Kaspersky Anti-Virus

Kaspersky megszerezte a helyét a legbiztonságosabb víruskereső szoftver útmutatójában. Kiváló pontszámai vannak az általunk hivatkozott laboratóriumoknak, és jó tulajdonságkészlettel rendelkezik a rendszerindításhoz. Más szolgáltatókkal ellentétben, vonzó egy-Mac-csomaggal is rendelkezik, bár a több eszközre vonatkozó tervek nagyobb értéket képviselhetnek.

legjobb antivírus-for-mac-Kaspersky

A hat pontból hatot nyert az AV-Teszt elleni védelem miatt, amely blokkolja az összes 507 felhasznált mintát. A teljesítménnyel azonban ezt nem érték el. Kaspersky fél pontot veszített a közepes eredmények miatt a fájlmásoló tesztben.

Ez a tesztgépet 2% -kal lelassította, miközben letölti a gyakran használt alkalmazásokat, ami nem olyan jó, mint az előző három lehetőségnél, de még mindig jobb, mint az iparági 12% -os átlag. A fájlmásolásban az ipari átlagnál rosszabb volt, bár 19% -kal lelassította a gépet.

Az AV-Comparatives jóváhagyta ezt a 2018. júliusi tesztelés során. Kaspersky blokkolta a felhasznált 310 minta 100% -át. A Windows teljesítményének eredményei szintén kiválóak voltak. A Kaspersky 2018 áprilisában haladó szintű + minősítést kapott, amelyet 2014 októbere óta tart fenn.

Ez egyben a három antivírus közül egy, amely 1. szintű tanúsítást szerez az MRG Effitas első és második negyedéves teljes spektrumának elemzésében. A Nortonhoz hasonlóan sok mintát blokkolták a viselkedésfigyelés, vagyis a nulla napos rosszindulatú programok elleni védelemnek jónak kell lennie.

Egyéb okok, amik tetszik Kaspersky

Nagyon tetszik a Kaspersky szolgáltatásai és árazása, de vannak olyan adatvédelmi aggályaink, amelyek megakadályozzák, hogy egyenesen ajánljuk. Mégis, mivel a szolgáltatás-sűrű vírusvédelem jó áron, nehéz ezt nem figyelembe venni.

A biztonságos pénz, a jelszókezelő, a VPN és még sok más tartozik hozzá. A Biztonságos Pénz egy biztonságos banki mód, amely elválasztja a fizetési portálhoz való kapcsolódását a többi hálózati kapcsolattól. Még akkor is, ha olyan rosszindulatú programokkal rendelkezik, amelyek megszakíthatják a szokásos kapcsolatukat, a Biztonságos Pénz megvédi tőlük.

A VPN azonban nem lenyűgöző. Ezt a Hotspot Shield szolgáltatót nyújtja, amely szolgáltató nem volt kedvesen a Hotspot Shield áttekintésünkben, és napi 200 MB-ra van korlátozva, hacsak nem frissít.

Kaspersky-Safe-pénz

Jobb ötlet, ha az egyik legjobb VPN-szolgáltatót, például az ExpressVPN-t használjuk (olvassa el az ExpressVPN-áttekintésünket).

A jelszókezelő azonban kiváló, ahogy a Kaspersky Jelszókezelő áttekintéséből olvashatja.

A Kaspersky kiváló választás egyetlen Mac számítógépen történő védelem, vagy a teljes biztonságot nyújtó eszközök védelme érdekében. Tudjon meg többet a Kaspersky Anti-Virus áttekintésből vagy letölthet egy ingyenes próbaverziót, hogy megnézze, hogy tetszik.

5. Intego VirusBarrier

Az Intego egy Mac-exkluzív antivírus, amely magas szintű védelmet kapott. Noha az alkalmazás a Mac-ekre vonatkozik, védi a macOS, OS X és Windows rosszindulatú programokat. Védelmet nyújt a hálózati és adathalász fenyegetések ellen is.

Intego-Mac
© Cloudwards.net

Az AV-Test kitűnő pontszámot kapott a védelem és a teljesítmény szempontjából. 100% -kal hatékonyabb, 4,5% -kal jobb, mint az iparág átlaga, szemben az 507 malware-mintával, amelyeket a laboratórium a 2018. júniusi tesztelés során használt.

A teljesítményszint majdnem olyan jó volt, mint a Bitdefenderé. Ez a tesztgépet 1% -kal lelassította a gyakran használt alkalmazások letöltésekor és 3% -kal a fájlok másolásakor. Minimálisan 10% -kal gyorsabb sebességet tartott fenn, mint az ipar átlaga.

Az AV-Comparatives megállapította, hogy 2018. júliusi tesztelése során 100% -ban blokkolta a rosszindulatú programok észlelését. Mivel az Intego kizárólag a Mac-ek számára működik, nincsenek hivatkozási számok a Windows teljesítményszámain.

Az MRG Effitasnak nincs eredménye az Intego-ra vonatkozóan.

Más okok, amik tetszik az Intego

Az Intego megvédi egy-öt Mac-ot a rosszindulatú programoktól. A legmagasabb szintű Mac Premium Bundle szintén kedvező árú. Öt eszközt megvédhet évente mintegy 100 dollárért, ami jó ár-érték, figyelembe véve a mellékelt szolgáltatások kötegét.

A legfontosabb szolgáltatás a VirusBarrier, amely valós időben megvédi a kártevőktől. Az Intego magában foglalja a NetBarrier és a ContentBarrier szolgáltatásokat is. Az előbbi egy tűzfal, amely figyeli a hálózati kapcsolatokat, az utóbbi szülői felügyeletet biztosít a gyermekek online biztonságának megőrzése érdekében.

Intego-homepage 2018
© Cloudwards.net

Kedvenc funkciónk ugyanakkor a Mosógép, a Mac szoftvertisztító, amely az eszközről felesleges vagy felesleges fájlokat keres és töröl. Ide tartoznak például a gyorsítótárak, amelyekre már nincs szükség, és idegen nyelvi fájlok.

Míg az Intego nem védi a Windows gépeket, kijelentkezéskor megvásárolhatja a Windows védelmet. Az Intego együttműködik a Panda Security for Windows védelmével, egy megfelelő szolgáltatóval, amely sajnos elveszíti csillogását a rossz teljesítmény miatt. Tudjon meg többet erről a Panda Security áttekintésünkben.

Végső gondolatok

A Mac felhasználóknak nehezen találnak szilárd víruskeresőt. A legtöbb esetben úgy érzi, hogy a macOS verziók utógondolatok. Öt választásunk mind független laboratóriumokban magas pontszámot kapott, és jó tulajdonságokkal is rendelkezik.

A Kaspersky kivételével az single-Mac tervek lassúak. Szerencsére a Bitdefender, a Norton és a Trend Micro többeszköz-terveket kínál, amelyek biztonságosak az asztali és mobilkészülékén.

A dedikált Apple rajongók szeretnék megnézni a Mac felhőben tárolt legjobb felhőalapú tárolóról szóló cikkünket, valamint a legjobb Mac biztonsági másolatot.

Milyen Mac vírusölőt használ? Tudassa velünk a megjegyzésekben, és – mint mindig – köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map