Bitdefender vs Kaspersky: A 2020-as legjobb víruskereső kiválasztása

A Bitdefender és a Kaspersky a piacon megtalálható legjobb víruskereső szoftverek közé tartozik. Mindkettő kiváló védjegyekkel rendelkezik, rengeteg funkcióval és tervvel rendelkezik, amelyek több eszközt támogatnak. Néhány területen különböznek egymástól, például a felhasználóbarát jelleg és a támogatás.


Ebben a Bitdefender vs Kaspersky összehasonlításban meg fogjuk nézni, hogy az antivírusok öt körben rázkódnak. Bár a kettő hasonló tulajdonságokkal és árképzéssel rendelkezik, vannak apró különbségek, amelyek mindegyik forduló érdekes lehet.

Az összehasonlítás áttekintést nyújt az antivírus szoftverről, ezért kérjük, olvassa el a Bitdefender áttekintést és a Kaspersky Anti-Virus áttekintést az egyes szolgáltatások teljes részleteivel kapcsolatban..

Harc felállítása: Bitdefender vs Kaspersky

A Bitdefender és a Kaspersky a vírusvédelem legjobbjai között vannak. Az első, illetve a harmadik részt vették a legbiztonságosabb víruskereső szoftver útmutatónkban, tehát egyikük is elegendő, ha az Ön biztonsága.

Ennek ellenére más területeken különböznek egymástól, például a támogatás és a felhasználóbarátság szempontjából. Össze fogjuk hasonlítani a Bitdefender-t és a Kaspersky-t öt fordulóban, a legjobb víruskereső szoftver útmutatónkban meghatározott kritériumoknak megfelelően..

A két víruskereső szoftver a szolgáltatások, az árak, a felhasználóbarát, a védelem és a támogatás szempontjából versenyez. Áttekintést adunk az egyes körök vírusölőiről, gondolatokat adunk arról, hogyan hasonlítják össze és kihirdetik a győztest. Az a nyertes, amelyik három vagy több fordulót vesz igénybe.

Mint a Dashlane vs 1Password összehasonlításnál, amely két legjobb jelszókezelőt egymás ellen ragaszkodik, az értékelésünk rugalmasságot mutat. Minden egyes forduló végén feltétlenül olvassa el gondolatainkat logikánk érdekében. Néhány forduló, például a felhasználóbarátság, többnyire személyes preferencia.

1

Jellemzők

Az antivírusok az alapvető gépi szkenneléstől a teljes biztonsági szettekig fejlődtek. Először megvizsgáljuk a Bitdefender és a Kaspersky legújabb verzióit, és felmérjük, milyen új eszközöket adtak hozzá a biztonság érdekében..

Bitdefender

A Bitdefender olcsó tervei tükrözik a funkciókat, de az általa kínált több eszközből álló csomagok tele vannak velük. Nagyon tetszik a szolgáltatás jellemzői, különösen a csúcskategóriákban, de terjesztésükben kívánnivalót hagynak.

A Bitdefender antivírus teljes védelmet nyújt, ideértve a védettségi szoftverek, webkamera kihasználások, adathalász és veszélyes internetes letöltések elleni védelmet. A Bitdefender magában foglalja a SafePay-t is, egy biztonságos böngészőt az online tranzakciókhoz és a bankfigyeléshez.

A SafePay az asztal különálló változata. Elkülöníti az összes többi hálózati kapcsolatot a tranzakciós kapcsolattól. Nem a hétköznapi böngészéshez, mivel lényegesen lassabb, mint a Chrome. Szerencsére a Bitdefender értesítést küld Önnek, amikor online fizetési portálon landol, és azt mondja, hogy nyissa meg a SafePay-en..

Minden tervhez tartozik a Bitdefender Wallet is, amely egy jelszókezelő, amely személyazonosságokat, jelszavakat és banki információkat tárol. Adatokat importálhat a Chrome-ból, a Firefox-ból és az Internet Explorer-ből is. A Wallet megfelelő jelszókezelő, és ingyen felvételként nem panaszkodhatunk. De ez nem Dashlane szintjén van (olvassa el a Dashlane áttekintésünket).

Bitdefender-Wallet

A Bitdefender VPN korlátozott verzióját is megkapja. Napi 200MB-t ad a virtuális magánhálózaton történő felhasználáshoz, elegendő ahhoz, hogy megkerülje a nyilvános WiFi veszélyeit, ideértve a rosszindulatú programokat és a ransomware szoftvereket is. Frissíthet teljes tervre, de azt javasoljuk, hogy használja a legjobb VPN-szolgáltatóinkat. Az ExpressVPN a legjobb választás (olvassa el az ExpressVPN áttekintést).

Kedvenc funkciónk – amelyet háromszor újra meg fogunk érinteni – a védőprofilok. Konfigurálhatja a Bitdefender antivírust, hogy az Ön által elvégzett tevékenységek alapján különböző szintű internetes biztonságot biztosítson. Egy munkaprofil például növeli az adathalászat elleni védelmet. A profilok választhatóak, tehát nem kell bizonyos területeken csökkentenie a védelmet, ha nem akarja.

Nagyon tetszik a Bitdefender funkciói. De furcsa módon oszlanak el. Például a Bitdefender Antivirus Plus, a legolcsóbb terv, nem tartalmaz alapvető tűzfalat, hanem a SafePay és a Wallet csomagban található. Ez csak a Windows rendszerre vonatkozik, és a beépített Windows tűzfal jól működik, de más antivírusok kifinomultabb tűzfalakat kínálnak, még olcsó tervek esetén is.

Kaspersky

A Kaspersky hasonló funkciókkal rendelkezik, mint a Bitdefender, ám néhányat, például a biztonságos online banki böngészőt fenntart a drágább tervekhez. A legolcsóbb csomag, az Anti-Virus csak az alapvető védelmi csomaggal rendelkezik, ezért frissíteni kell a Kaspersky Internet Security vagy újabb verziójára, hogy kihasználhassa a Kaspersky szolgáltatásait..

A Safe Money biztonságos banki böngésző, például a SafePay. A fizetési portál megnyitásakor a Kaspersky felszólítja, hogy nyissa meg azt biztonságos pénzben. A Bitdefenderhez hasonlóan ez elkülöníti az összes többi hálózati kapcsolatot, így a tranzakció biztonságos.

A SafePay-vel ellentétben a Safe Money nem külön munkaasztal. Tudni fogja, hogy a biztonságos böngészőben az ablakon zöld, izzó halo mellett van.

Kaspersky-Safe-pénz

A Kaspersky a Secure Connection VPN korlátozott verzióját is kínálja. A Bitdefenderhez hasonlóan napi 200 MB-t kapsz a játékhoz. A VPN a Hotspot Shield, egy durva szolgáltató jóvoltából, amelyet a Hotspot Shield felülvizsgálatunkban nem értékeltek magasan..

Ismételten hangsúlyozzuk egy másik VPN szolgáltatás, például a NordVPN használatát (olvassa el a NordVPN áttekintésünket).

Vannak más adatvédelmi eszközök is. A Kaspersky hozzáteszi a webkamera-védelmet, a privát böngészést és az adatvédelmi tisztítót. A webkamera védelme kitűnő, ezért a webkamera biztonságának bemutató útmutatójában ajánljuk. A privát böngészés blokkolja a közösségi hálózatok, hirdetési ügynökségek és mások kísérleteit az adatok gyűjtésére.

Kaspersky tracker blokkoló

Az Privacy Cleaner szintén hasznos. Segíti a rendszert az adatok azonosításában, és megkérdezi, hogy kívánja-e azokat eltávolítani.

Ha a legdrágább csomag, a Kaspersky Total Security számláját forgatja, megkapja a Kaspersky jelszókezelőjét is. Ellentétben a Bitdefender Wallet-lal, a Kaspersky ajánlata egy teljes funkcionalitású jelszókezelő, amint azt a Kaspersky Password Manager felülvizsgálatunkban olvashatja.

Kerek gondolatok

A Kaspersky és a Bitdefender szinte ugyanaz a szolgáltatások listája. A legnagyobb különbség az, hogy hol mutatják be őket. A Bitdefender segítségével kevesebbet érhet el, de az alapvető biztonsági szolgáltatások, például a tűzfal költségein.

Másrészről, a Kaspersky jobb funkciókkal rendelkezik, mint például a jelszókezelő. Frissítenie kell a drága Kaspersky Total Security tervre, hogy megszerezze.

Míg a Bitdefender a legolcsóbb terv, a Bitdefender Antivirus Plus, a tűzfalat átugorja, a Windows biztonságának meg kell felelnie, és egyéb funkciói elegendőek ahhoz, hogy ebben a fordulóban nyerjenek..

Kerek: Jellemzők pont a Bitdefender Antivirus számára

Bitdefender Antivirus logó
Kaspersky Anti-Virus logó

2

Árazás

A legtöbb antivírus több eszközre vonatkozik, és nemcsak az asztali számítógépet, hanem a mobil eszközöket is védi. A Kaspersky és a Bitdefender árképzési rendszere azonos, ám a tervek részletei eltérnek. Megvizsgáljuk, hogy az egyes tervek mit kínálnak és milyen áron.

Bitdefender

Mindaddig, amíg betartja a Bitdefender promóciós árazását, az arány jó. Az első befizetés kedvezménye általában 30 dollár körül takarít meg, de a választható tervek korlátozottak. A Bitdefender Antivirus Plus és a Bitdefender Internet Security három eszközhöz hasonlóan promóciós árakat tervez. Ha lefelé egyre vagy akár 10-re növekszik az arány.

Nagyon jó az a tény, hogy akár 10 eszközt is használhat. A legolcsóbb csomag, a Bitdefender Antivirus Plus, egy, három, öt vagy 10 eszközt képes megvédeni. Beépített védelmet nyújt az ésszerű szoftver ellen, és ugyanazt a rosszindulatú programot használja, mint a Bitdefender többi szoftvere.

Annak ellenére, hogy akár 10 eszközt is mehet, akkor nem kell. A Bitdefender Antivirus Plus csak Windows rendszerű, azaz nem tudja védeni a mobilkészülékeit ezzel. A terv leginkább egy olyan felhasználó számára alkalmas, aki asztali vagy laptop számítógéppel rendelkezik.

A Bitdefender Internet Security ugyanazokkal a problémákkal rendelkezik. Csak Windows rendszerre vonatkozik, és a promóciós arány csak a három eszközre vonatkozik. A 10 eszközre való felvétel lehetősége azonban értelmesebb, mivel bevezeti a szülői felügyeletet. Más funkciókkal is rendelkezik, mint például a közösségi hálózatok és a webkamera védelme.

A legtöbb felhasználónak a Bitdefender Total Security lehetőséget kell választania. Ez 10 dollárval több, mint a Bitdefender Antivirus Plus, és öt eszköz támogatását kínálja. 10-re is frissíthet 5 dollárért.

A Bitdefender Total Security az egyetlen multi-eszköz terv, amelyet az antivírus kínál. Támogatja a Windows, a MacOS, az iOS és az Android rendszert. Kiváló Android-alkalmazásával helyet kapott a legjobb Android-víruskereső útmutatónkban.

A promóciós ár csak az alkalmazás első vásárlásakor érvényes. Szerencsére a Bitdefender lehetővé teszi, hogy akár hároméves védelmet vásároljon a promóciós áron.

A Bitdefender ára jó, és a tervek felállítása kielégítő, de úgy érezzük, hogy kénytelenek vagyunk a Bitdefender teljes biztonságába. Ez az egyetlen több eszközből álló terv, és a mobil eszköz védelme szinte ugyanolyan fontos, mint az asztali számítógép védelme. A Bitdefender Internet Security és az Antivirus Plus megfelelő megoldások, ha valóban pénzt akar megtakarítani.

A Bitdefender ingyenes víruskeresőt is kínál. Alapvető, ha a megalapozott malware adatbázist használjuk a számítógép átvizsgálására. Ennek ellenére elég volt, hogy helyet szerezzen a legjobb ingyenes víruskereső szoftver útmutatónkban. A szoftver letöltése előtt azonban javasoljuk, hogy vegye igénybe a Bitdefender 30 napos Total Security próbaverzióját.

Kaspersky

A Kasperskynek három tervből álló felállása is van, és mindegyik ugyanazon az áron jár. A legolcsóbb csomag, a Kaspersky Anti-Virus 5 dollárral olcsóbb ugyanannyi eszköznél, míg a Kaspersky Total Security, a legdrágább csomag 5 dollárral több. A Kaspersky azonban a több eszközre vonatkozó terveket alacsonyabb szintre mutat be, mint a Bitdefender.

A víruskereső három vagy öt eszközt képes megvédeni. Noha ez nem ad rugalmasságot arra, hogy akár 10 eszközt is használjon, mint például a Bitdefender, a konfigurációnak sokkal értelmesebb. Csak Windows rendszerként valószínűtlen, hogy ötnél több eszközt kell védenie. Az Anti-Virus alapvető védelmet nyújt, ideértve a valós idejű védelmet a rosszindulatú programok ellen is.

A Kaspersky Internet Security három vagy öt eszközhöz érhető el, de a Bitdefender összehasonlítható csomagjával ellentétben a Windows, a MacOS, az iOS és az Android is biztonságos lehet. A biztonságos pénz és az adatvédelem ellenőrzésével is jár. Sajnos a Kaspersky Internet Security nem rendelkezik szülői ellenőrzéssel.

A legdrágább csomag, a Kaspersky Total Security öt vagy 10 eszközt képes megvédeni. Ez magában foglalja a szülői felügyeletet és a jelszókezelőt, valamint az előző funkciókat. A jelszókezelő és a szülői felügyelet használatához felhasználói fiókra van szüksége.

A Kaspersky Total Security legfeljebb 10 eszközre telepíthető, de csak két felhasználói fiók férhet hozzá a szülői felügyelethez és a jelszókezelőhöz.

A Bitdefenderhez hasonlóan, Kaspersky a legdrágább terv felé tolja Önt. Miközben a Kaspersky Internet Security több eszköz-csomagot kínál olcsón, öt eszközre korlátozódhat, és nem kapja meg a jelszókezelőt vagy a szülői felügyeletet.

A Kaspersky a Security Cloud ingyenes verzióját is kínálja, amely jobb, mint a Bitdefender ingyenes ajánlata. Alapvető védelmet nyújt, akár 300 MB-ot is elérhet a biztonságos kapcsolat VPN-ben naponta, és 15 bejegyzést a Kaspersky jelszókezelőjében.

A legdrágább Security Cloud terv 150 dollár, akár 20 felhasználói fiókkal, otthoni WiFi figyeléssel, korlátlan jelszóbevitellel és magánélet védelmével.

Kerek két gondolat

A Bitdefendernek és a Kasperskynek hasonló tervei vannak, és bár pénzt takaríthat meg a bevezető áron, az ár megújításkor egyenletes lesz. A legnagyobb különbség a kettő között az, ahol a szolgáltatásokat bevezetik.

A Kasperskynek több eszközre van tervezve kevesebb, de a Bitdefender olyan funkciókat tartalmaz – például a szülői felügyeletet és a jelszókezelőt – az alsóbb szinteken. Mindkettőnek ingyenes mobil vírusölője van, de a Bitdefender által kínált kiegészítő szolgáltatások e körben Kaspersky előtt hajtják végre..

Kerek: Árképzési pont a Bitdefender Antivirus számára

Bitdefender Antivirus logó
Kaspersky Anti-Virus logó

3

Felhasználóbarátság

Az antivírusok gyakran a tálcán élnek, csendben védve az online rejtett fenyegetésektől. Antivírus konfigurálásához és a kiegészítő szolgáltatások eléréséhez a felületet kell használnia.

Össze fogjuk hasonlítani a Kaspersky és a Bitdefender által kínált felhasználói élményeket, valamint az interfészeket alkotó lehetőségeket..

Bitdefender

A Bitdefendernek nagy, 500 MB telepítője van. Tesztelésünk alatt több mint 10 percbe telt a telepítés és a konfigurálás, ami távol esik a Webroot hatékony telepítésétől (olvassa el a Webroot SecureAnywhere áttekintést). Bár a telepítő terjedelmes, minden más, a felhasználói élményről kitűnő.

A főképernyőn megjelenik a számítógép állapota, a sebezhetőségi ajánlások és az öt testreszabható ikon. A Bitdefender „gyors akcióknak” nevezi őket, és ők a kedvenc funkciónk a felületen.

Öt slot van, amelyekkel bármilyen feltöltést megtehetsz. Ha próbaverziót használ, akkor azt fenntartja a frissítésre való felkéréshez. Amikor konfiguráltuk őket, beállítottuk a másik négyet a gyorskeresésre, a SafePay-re, a teljes vizsgálatra és a VPN-re.

Bitdefender-Interface

A gyors műveletek lehetővé teszik a Bitdefender sok funkciójának gyors elérését. Testreszabhatja a felhasználói élményt amire szüksége van, és megtalálhatja a kívánt funkciókat anélkül, hogy menüben keresne.

Három további lap van: „védelem”, „adatvédelem” és „segédprogramok”. Mindegyik hasonló, lapkához hasonló felülettel rendelkezik, egyedi beállításokkal. Ez felszabadítja az alsó „Beállítások” gombot a fiók részleteinek és beállításainak megadásához.

A beállítások menüben konfigurálhatja a védelmi profilokat is. Testreszabják a Bitdefender rendszer erőforrásainak felhasználását az elvégzendő feladathoz. A „film” profil például korlátozza az antivírus háttér-aktivitását. A Bitdefender letiltja az értesítéseket, ha engedélyezett.

Bitdefender-profil-beállítások

A profilok azonban túlmutatnak a Bitdefendernél. Például a „munka” profil lehetővé teszi az automatikus frissítések elhalasztását a Windows számára. Beállíthatja az alkalmazásokat a profilok aktiválására is, így nem kell minden alkalommal manuálisan engedélyeznie őket.

Ha több eszköz csomagját használja, böngészőjében elérheti a Bitdefender Central alkalmazást. Áttekintést nyújt készülékeiről és azok aktuális állapotáról. Ezen eszközök értesítései ott is megjelennek. Megnézheti az egyes eszközök állapotát, valamint konfigurálhatja az egyes eszközök szülői beállításait.

A Bitdefender hosszadalmas telepítése ellenére nem remélhetjük a jobb felhasználói élményt. A gyors műveleteknek köszönhetően mindent beállíthat az irányítópulton, és testreszabhatja, hogyan viselkedik a Bitdefender a profilokkal. Intuitív, anélkül, hogy bármiféle erőt feláldozna.

Kaspersky

A Kaspersky rendelkezik egy könnyen kezelhető felülettel, amely nagyon kedvelünk. Hiányzik a Bitdefender testreszabási lehetőségei, de bőséges energiával kezeli a felhasználói élményt. Gyors műveletek vannak az irányítópulton, valamiféle, de a Kaspersky által beállított ikonok nem módosíthatók.

A főképernyő jeleníti meg az Ön aktuális állapotát és egy linket a részletekhez. Az alatt látja a figyelmeztetések, fenyegetések és ajánlások számát. Az állapotszakasz alatt hat ikon található, amelyekkel elérhetők a Kaspersky által kínált szolgáltatások.

Kaspersky antivírus felület

Az ikonok magától értetődőek. Az „adatbázis frissítése” például letölti a legfrissebb frissítést a rosszindulatú programok adatbázisába. Az első ikon a „szkennelés”, amelyhez a Kaspersky négy módot kínál.

Futtathat teljes, gyors, szelektív vagy külső eszköz vizsgálatot. A szelektív szkennelés fájlokat vagy mappákat célozhat meg. Megadhatja, hogy mit szkenneljen – keresse meg a mappák hierarchiájában, vagy húzza a felületbe. A szkennelési képernyőn szintén beállíthatja a szkennelési ütemtervet.

A Kaspersky szelektív szkennelési beállításai

Noha ugyanolyan könnyen elérheti a szkennelési menüt a kezdőképernyőn, nem indíthatja el a szkennelést anélkül, hogy belemenne volna. Ez nagy oka annak, hogy a gyors műveletek a Bitdefender felületén ragyognak. Végezhet olyan műveleteket, mint például a rendszerkeresés, anélkül, hogy új ablakot nyitna meg.

A hat ikon alatt található egy „további eszközök” feliratú gomb. Itt található a VPN, az adatvédelmi tisztító és a szoftverfrissítő. A Kaspersky emellett erőforrás- és hálózati figyelőt is tartalmaz, amely áttekintést nyújt az eszközhöz csatlakoztatott eszközökről és a használt rendszer erőforrásokról.

A Kaspersky beállítások menüje

A Kaspersky kiváló felhasználói élményt nyújt, de hiányzik a Bitdefender ütése. Ennek ellenére gyors hozzáférést kap az alkalmazás alapvető funkcióihoz, tanulási görbe nélkül. Kedvenc funkciónk az, hogy fájlokat vagy mappákat húzzunk és ejtsünk az interfészbe szelektív szkennelés céljából.

Három kör gondolatok

A Kaspersky és a Bitdefender kiváló felhasználói élményt kínál az energia feláldozása nélkül. A profilok és a gyors műveletek hozzáadása a Bitdefender felhasználói felületéhez viszont előtte helyezte a Kaspersky-t. De azt is mondta, hogy neked sem lesz nehéz ezt használni.

Kerek: A felhasználóbarát pont a Bitdefender Antivirus számára

Bitdefender Antivirus logó
Kaspersky Anti-Virus logó

4

Védelem

Az antivírusok legfontosabb része a védelem. Három független laboratórium eredményeit fogjuk felhasználni a teljesítmény és a védelem érdekében annak felmérésére, hogy a Kaspersky és a Bitdefender mennyire biztonságban tartja Önt, valamint azt, hogy mennyire lelassítják a számítógépet..

Bitdefender

A Bitdefender rendelkezik a legjobb védelmi pontszámokkal az antivírus szoftver piacán. Folyamatosan tökéletes vagy közel tökéletes pontokat kap az általunk konzultált laboratóriumokból. Sajnos van néhány, a teljesítménygel kapcsolatos kérdés, de profilokkal könnyen megjavíthatók.

Az AV-Test a Bitdefendernek a hat pontból hat védettséget nyújtott 2018. július és augusztus között. Az AV-Test megállapította, hogy 100% -ban hatékony 275 nulla napos malware minta ellen, valamint 100% -os hatékonyságú 19 747 prevalens malware minta ellen..

Bitdefender-Blokkolt-honlap

Az ipar teljesítményének átlaga akkoriban 100 százalék volt, tehát a Bitdefender AV-Test teljesítménye nem volt különösebben lenyűgöző. Ugyanakkor az AV-Test áprilisi elemzése során a Bitdefender 100 százalékos blokkolást tartott fenn, míg az iparág átlagos teljesítménye 99,5 százalék volt..

A Bitdefender küzdött azzal, hogy népszerű weboldal-válogatásokat indítson az alkalmazás futása közben. A szokásos PC-k 25 százalékkal lelassultak, amikor webhelyeket indítanak vele, szemben az ipari átlaggal, csupán 15 százalékkal. Az összes többi teszt, beleértve az alkalmazások indítását és a fájlok másolását is, megegyezett az iparági átlaggal vagy annál jobb.

Az AV-Comparatives szintén 100% -ban hatékonynak találta 2018. augusztusi tanulmányában, és nem adott hamis pozitív eredményeket. Az ESET Internet Security ugyanabban a tesztben csak 98,4 százalékkal volt hatékony, egy hamis pozitívval (olvassa el az ESET NOD32 áttekintést).

Az AV-Comparatives a Bitdefender számára is tökéletes háromcsillagos teljesítményt és fejlett + besorolást adott, amely a lehető legmagasabb. A legfrissebb adatok 2018 áprilisától származnak, de a Bitdefender 2015 májusa óta következetesen az előrehaladott szintnél van.

Az MRG Effitas a Bitdefender számára 2. szintű tanúsítványt kapott a 2018. évi második negyedéves teljes spektrum elemzésében. Ez azt jelenti, hogy a fenyegetések legalább 98% -át észlelték és semlegesítették. A Bitdefender mindent blokkolt, de küzdett a potenciálisan nem kívánt alkalmazásokkal. A 20 mintából ötből hiányzott.

A 2018 első negyedéves teljes spektrum elemzése során a Bitdefender 1. szintű tanúsítvánnyal rendelkezik, vagyis blokkolta az összes tesztelt MRG Effitas fenyegetést..

Kaspersky

A Kaspersky az AV-Test, az AV-Comparatives és az MRG Effitas magas szintű védettséggel rendelkezik. Ami a biztonságot illeti, magára vagytok fedezve. Ennek ellenére a Kaspersky felhasználóinak kémkedésével kapcsolatos közelmúltbeli állítások veszélyeztethetik az Ön személyes adatait.

Az AV-Test 2018. augusztusban végzett tesztelése során a Kaspersky számára a teljesítményvédelem tökéletes pontjait adta meg. A védelem iparági átlaga szintén 100% volt, tehát ez nem meglepő. Ugyanúgy, mint a Bitdefendernél, a Kaspersky 100 százalékos hatékonyságot mutatott áprilisban, amikor az iparág átlaga 99,5 százalék volt.

A Kaspersky blokkolta a weboldalt

Tökéletes teljesítményt is kapott, de ugyanolyan kérdés volt, mint a Bitdefendernél, amikor a népszerű weboldalakat elindította. Kaspersky 22 százalékkal lelassította a szokásos PC-t, ami több, mint az ipari 15 százalék.

Az AV-Comparatives 100% -ban hatékonynak találta a 2018. augusztusi értékelése során is. A Trend Micro szintén 100% -ban hatékony volt ezekben a tesztekben, de nyolc hamis pozitív volt (olvassa el a Trend Micro Antivirus + áttekintésünket). Kasperskynek nem volt.

Mint a Bitdefendernél, a Kaspersky szintén fejlett + besorolást kapott teljesítményében 2018. április folyamán. Ugyanaz a teljesítményértékelése volt 2014. október óta..

A Kaspersky az MRG Effitas 1. szintű tanúsítvánnyal rendelkezik 2018 első és második negyedéves teljes spektrum-elemzésében. Az antivírus mindkét teszten 100% -ban blokkolta a fenyegetéseket, legyőzve a Bitdefendert a második negyedévben.

Ugyanakkor aggodalmak merülnek fel a Kaspersky felhasználói adatvédelme kapcsán. Az egyik jelentés szerint a Kaspersky-t használó egyesült államokbeli szövetségi rendszereket figyelték meg, és a vállalat az adatokat átadta az orosz kormánynak.

Kaspersky azt válaszolta, hogy „soha nem segített, és nem is fog segíteni a világ bármelyik kormányát a számítógépes kémkedés erőfeszítéseivel”. Kevés bizonyíték alátámasztja az állítást, ezért nem tudjuk véglegesen értékelni, hogy a Kaspersky használata veszélyes-e vagy sem.

Négy forduló gondolatok

Kaspersky és Bitdefender mindhárom laboratóriumban kiváló eredményt értek el teljesítmény és védelem terén. Akkor sem tévedhet. Ennek ellenére vannak Kaspersky-t érintő adatvédelmi aggályok, amelyeknek tisztában kell lenniük.

A Kaspersky területén 2017 novemberében befejezett belső vizsgálat arra a következtetésre jutott, hogy a szóban forgó gépet „legalább 121 különböző malware és adware törzs fertőzte meg, az NSA malware nem számítva a gépen”.

A teljes jelentést itt olvashatja.

Összehasonlításképpen nem adhatjuk oda ezt a fordulót a Bitdefendernek egyszerűen azért, mert Kaspersky állításaival szemben áll szemben. Arra jön, hogy mi kényelmesebb. A védelem szempontjából mindkettő a legjobb.

Kerek: Védelem Nincs egyértelmű győztes, mindkettőnek pontok

Bitdefender Antivirus logó
Kaspersky Anti-Virus logó

5

Támogatás

A támogatás fontos az antivírusok számára, különösen mivel a biztonsági csomagok, amelyeket a vállalatok kínálnak, egyre összetettebbé válnak. Megvizsgáljuk a Kaspersky és a Bitdefender által nyújtott közvetlen és a barkácsolás formáit.

Bitdefender

A Bitdefender mindenféle támogatást igénybe vehet. Közvetlen kapcsolatfelvételi lehetőségei vannak csevegéssel, e-mailben és telefonon, valamint tudásbázissal, útmutató videókkal és közösségi fórummal. A barkácsolási lehetőségek az otthoni és az üzleti termékek között oszlanak meg, így nem kell aggódnia a két keverés miatt.

A tudásbázist termékekre bontják, és néhány cikkhez video oktatóanyag tartozik. A cikkekben bőven van képernyőképeket és lépésről lépésre szóló utasításokat, és a Bitdefender fenntartja őket, hogy visszatérjenek 2015-re, azaz az elavult termékekhez is támogatást találhat.

Bitdefender-Tudástár

Három fórum létezik: otthoni védelem, üzleti védelem és rosszindulatú programok benyújtása. A fórumok öt nyelven érhetők el, köztük angol, német és francia nyelven. Nem meglepő, hogy a vita nagy része a házvédelmi fórumon zajlik.

Az élő csevegés és a telefonos támogatás kiváló. A telefonos támogatás 16 országban éjjel-nappal elérhető. Ha nem él ezen országok egyikében, a Bitdefendernek globális angol ügyfélszolgálata is van, amely éjjel-nappal is működik..

Az élő chat megpróbálja megoldani a problémát a tudásbázisban. Ez egy AI ügynök, amely a kérdése alapján cikkekre irányít téged. Az élő csevegés során bármikor kérhet élő ügynököt.

Kaspersky

A Kaspersky kiváló DIY támogatást nyújt, de a kapcsolattartási lehetőségek hiányoznak. Leginkább egy tudásbázissal és közösségi fórummal van ragadva. A fizető felhasználók támogatást kérhetnek, de ezen kívül nem létezik egyértelmű kapcsolatfelvételi módszer.

A tudásbázist termékek, majd az operációs rendszerek bontják fel. Menjen át a cikkek hosszú listáján, hogy megtalálja, amire szüksége van. Inkább azt részesítjük előnyben, ha a Kaspersky tömörített cikkei több operációs rendszert fednek le, ahelyett, hogy úgy osztanák meg őket, mint az.

Kaspersky tudásbázis

A cikkek azonban jók. A hibaelhárítási útmutatókat a probléma oka és a lehetséges megoldás tiszta módon tartalmazza. Az oktatóprogramok lépésről lépésre tartalmaznak utasításokat, de hiányoznak a képernyőképeket.

A legjobban szeretjük a fórumokat. A témákat megosztják az otthoni és az üzleti termékek között, és van egy béta tesztelési szakasz, ha az elsők között akarod lenni, akik kipróbálják a Kaspersky legújabb verzióját. Alig több mint 400 000 téma volt a házvédelmi fórumon, amikor ellenőriztük.

A közvetlen támogatásnak azonban problémái vannak. A Kaspersky-vel csak e-mailben veheti fel a kapcsolatot, és először támogatást kell kérnie. Kaspersky hiányzik a nagyon szükséges élő chat és telefon lehetőségektől.

Öt kerek gondolat

A Bitdefender kiváló támogatási rendszerrel rendelkezik, függetlenül attól, hogy egyedül akarja, vagy segítségre van szüksége valakitől. A Kaskpersky rendszere megfelelő, de a közvetlen támogatási lehetőségek hiánya miatt közepesnek tűnik.

Kerek: A Bitdefender Antivirus támogatási pontja

Bitdefender Antivirus logó
Kaspersky Anti-Virus logó

6

Végső gondolatok

A Kaspersky és a Bitdefender hasonlóak, jellemzőik, áraik és védelmeük megegyezik. Ennek ellenére elegendő apró előnye van a Bitdefender által kínált előnyöknek, hogy ez a legjobb választás legyen.

Ennek ellenére sem tévedhet. A védelmi pontszámok hasonlóak, az árak szinte azonosak, és ugyanazokat a fő szolgáltatásokat kapja. A Bitdefender világossá teszi a használhatóságot, de nem sokat.

Választása attól függ, hogy szüksége van-e olyan szolgáltatásokra, mint például a jelszókezelő a Bitdefender olcsó terveiben vagy a több eszköz támogatása a Kaspersky Internet Security szolgáltatásban.

Bármilyen kritérium alapján kiválóan rangsorolható, a Bitdefender választja. 

Győztes: Bitdefender

Gondolod, hogy a Bitdefender vagy a Kaspersky jobb? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben, és mint mindig, köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map