Bitdefender vs Avast: mitä sinun pitäisi valita vuonna 2020?

Bitdefender on yksi parhaista saatavilla olevista virustorjuntatuotteista. Sillä on erinomaiset suojauspisteet, laaja valikoima ominaisuuksia ja kohtuullinen hintalappu käynnistykseen. Vaikka Avastilla puuttuu joitain näistä alueista, sillä on niin runsas ilmainen suunnitelma, joka saattaa saada sinut ajattelemaan kahdesti päivityksestä.


Tässä Bitdefenderin ja Avastin vertailussa autamme sinua päättämään, onko päivitys sen arvoinen. Vaikka voit saada paljon ilmaisia ​​suojamilometrejä Avastin avulla, lisäominaisuudet ja suojaus saattavat ajaa sinut kohti Bitdefender-liittymää.

Aiomme antaa yleiskatsauksen näistä tuotteista viidessä kierroksessa. Jos haluat lisätietoja kummastakin palvelusta, lue ehdottomasti Bitdefender Antivirus -katsaus tai Avast Pro -arvostelu.

Taistelun perustaminen: Bitdefender vs. Avast

Bitdefender ja Avast vetoavat eri markkinoille. Bitdefenderillä on vaatimaton valikoima suunnitelmia, jotka ovat aluksi kalliimpia, mutta päätyvät alhaisempaan hintaan. Avast puolestaan ​​vetää käyttäjiä anteliaalla ilmaisella suunnitelmalla mainostaakseen ominaisuuspakatun, mutta kalliimman turvapaketin.

Eri liiketoimintamallit eivät kuitenkaan selitä, mikä sopii sinulle. Hinta on huomio, mutta vain yksi osa vertailumme. Vertaillaan Bitdefenderiä ja Avastia samoilla kriteereillä, joita käytimme parhaassa virustentorjuntaohjelmaoppaassa.

He kilpailevat ominaisuuksista, hinnoittelusta, käyttäjäystävällisyydestä, suojauksesta ja tuesta. Tarkastelemme sitä, mitä tarjoajat tarjoavat kussakin osassa, annamme joitain ajatuksia siitä, kuinka he vertaavat ja julistavat voittajan. Kumpi tarjoaja väittää, että vähintään kolme viidestä kierroksesta voittaa vertailun.

Toisin kuin vertailussa Bitdefender vs. Kaspersky, tämä on polarisoiva. Vaikka arvioinnissamme on joustavuutta, näiden kahden palveluntarjoajan välillä on tarpeeksi merkittäviä eroja, jotta voitto olisi konkreettinen.

Siitä huolimatta suosittelemme lukemaan jokaisen osan läpi sen sijaan, että voittajat vain hukutetaan. Asiat, jotka pidämme tai emme pidä tietystä palveluntarjoajasta, eivät ole merkityksellisiä kaikille, joten pienet erot, kuten tietyn ominaisuuden puute, eivät välttämättä ole kaupan rikkoja sinulle.

1

ominaisuudet

Ominaisuudet ovat tärkeitä nykyaikaiselle virukselle. Jopa Avastin ilmaisessa tarjouksessa on ominaisuuksia, jotka ulottuvat haittaohjelmien havaitsemisen ja poistamisen lisäksi. Aiomme tarkastella Bitdefenderin ja Avastin rakentamia tietoturvapaketteja ja arvioida mukana toimitettujen ekstrat yleistä laatua.

Bitdefender

Bitdefenderillä on erinomainen valikoima ominaisuuksia, jotka rakentuvat suunnitelmien noustessa hinnan noustessa. Kallein suunnitelma, Total Security, on esittely näille ominaisuuksille. Halpoilla suunnitelmilla, kuten Antivirus Plus, on myös mukava valikoima ominaisuuksia, mutta niistä puuttuu ytimen turvaominaisuuksia, kuten lapsilukko ja verkkohyökkäysten estäminen.

Total Security on vaikuttava. Sinulla on pääsy salasanan hallintaan ja rajoitettu VPN. Salasanan hallinta on perustiedot. Se pystyy tallentamaan salasanoja, luottokortteja ja henkilöllisyyksiä ja täyttämään ne automaattisesti selaimessasi. Erillisellä salasananhallinnalla, kuten Dashlane, on kuitenkin parempia ominaisuuksia (lue Dashlane-arvostelu).

BitDefender-Lompakko

VPN on enemmän kokeiluversio kuin mikään muu. Voit käyttää jopa 200 Mt päivässä ennen päivitystä. Se muistuttaa Kasperskyn mukana olevaa VPN: ää (lue Kaspersky Anti-Virus -katsauksemme), jota käyttää Hotspot Shield (lue Hotspot Shield -katsaus).

Tämä pieni tietomäärä voi ohittaa julkisen langattoman verkon vaarat, ja mielestämme se on mukava sisällyttäminen muihin kuin tekniikoihin. Voit kuitenkin saada enemmän tietoja ja paremman turvallisuuden ilmaiseksi. Esimerkiksi Windscribellä on yksi anteliaimmista ilmaisista VPN-suunnitelmista, joita olemme nähneet (lue Windscribe-arvostelu).

Ydinturvaohjelmisto on myös mukava. Bitdefender sisältää monikerroksisen ransomware-suojauksen, joka sisältää tietosuojakerroksen ja arkaluontoisten asiakirjojen jatkuvan seurannan. Muista lukea opas, mikä on lunaohjelmisto, jos et tunne tätä ikävää haittaohjelmaa.

Suosikki suojattu ominaisuus on pelastustila. Pelastustila säästää koneesi kaikkein kehittyneimmiltä haittaohjelmilta, kuten rootkit. Tämän tyyppinen haittaohjelma saa syvälliset käyttöoikeudet, joten sen poistaminen on lähes mahdotonta. Pelastustila antaa sinun käynnistää koneesi turvallisesti ja poistaa sen.

On myös monia muita ominaisuuksia, kuten sosiaalisen verkon suojaus, WiFi-tietoturvaneuvoja ja verkkokameran suojaus (oppaamme ensimmäinen suositus verkkokameran suojaamiseen). Bitdefenderissä on vankka ominaisuusjoukko, ja vaikka jakelu on outoa, siitä on silti paljon pidävää.

Avast

Avastilla on pidempi ja kalliimpi luettelo suunnitelmista. Ominaisuudet, joita Bitdefender tarjoaa kokeiluversiona, kuten esimerkiksi VPN, sisältyvät täyspalveluina Avastin ylimmän tason suunnitelmaan. Mikä tekee meille eniten vaikutuksen, on Avastin ilmainen tarjous.

Avastin ilmainen versio tarjoaa reaaliajassa ydinsuojaa haittaohjelmia vastaan, sekä WiFi-suojausneuvojan ja salasananhallinnan. Ominaisuudet ansaitsivat sen parhaan ilmaisen virustentorjuntaohjelman oppaamme. Siitä puuttuu kuitenkin edistyneitä suojatoimenpiteitä, jotka turvaavat sinut suojaamiseksi tietojenkalasteluyrityksiltä.

Avast Pro salasananhallinta

Kun aloitat maksamisen, ominaisuudet ovat entistä vankempia. Internet Security sisältää ylimääräisen ransomware-suojan, phishing-tuotannon, edistyneen palomuurin, haitallisten verkkosivustojen suojauksen ja suosikkiominaisuuksemme Sandbox-tilan..

Avast-Wifi-tarkastaja

Avast Sandbox antaa sinun ajaa epäilyttäviä sovelluksia turvallisessa ympäristössä ja nähdä miten ne käyttäytyvät. Jos lataat esimerkiksi kyseenalaista torrentia (lue paras VPN torrentia varten), voit avata tiedoston hiekkalaatikossa ilman riskiä vaikuttaa paikalliseen koneeseen.

Rivin huipulla on Avast Ultimate, joka sisältää 130 dollaria ekstrat. Voit käyttää Avast SecureLine VPN-, Avast Cleanup Premium- ja Avast Passwords Premium -sovelluksia. VPN ei ole yksinään suuri, mutta se on kelvollinen ilmaiseksi sisällyttämisessä. Voit lukea siitä Avast SecureLine VPN -katsauksessa.

Premium-salasanat eivät tarjoa paljon verrattuna parhaisiin salasanan hallintaan. Sen pääominaisuuksia ovat sisäänkirjaaminen yhdellä painalluksella mobiililaitteissa ja Password Guardian, seurantapalvelu, joka ilmoittaa sinulle, jos tiliä on rikottu. Osana Ultimatea, se on hieno, mutta sen arvoinen ei ole 19,99 dollaria vuodessa a la carte -hinnasta.

Pelkkä Cleanup Premium on päivityksen arvoinen. Tämä ominaisuus tarkistaa koneeltasi mahdolliset vieraat tiedostot ja poistaa ne, mukaan lukien rikkoutuneet tai tarpeettomat rekisterimerkinnät, vanhat välimuistitiedostot ja paljon muuta. Se analysoi myös taustasovelluksia ja -palveluita, jotta voit nopeuttaa koneesi käyttöä.

Avastilla on pidempi ominaisuusluettelo, jolla on korkeampi vastaava hintamerkki. Ultimate-palveluun sisältyvät lisäpalvelut erottivat sen Bitdefenderistä. Huomaamatta tätä ylimmän tason suunnitelmaa ominaisuudet ovat kuitenkin samanlaisia, vain jakautuneet eri tavalla.

Pyöreä yksi ajatuksia

Avastista voi pitää paljon, etenkin huippuluokassa. Sandbox, Cleanup ja SecureLine ovat kaikki houkuttelevia ominaisuuksia. Yksinkertaiset lisäykset, kuten Bitdefender Photon, joka analysoi laitteisto- ja ohjelmistokonfiguraatiosi skannauksen optimoimiseksi, puuttuvat kuitenkin..

Jopa lisäyksinä, Avastin VPN ja salasananhallintaohjelmat ovat parhaimmillaan osaa, ja näyttää siltä, ​​että nämä ominaisuudet työnnettiin eturintamaan uhraamalla yksinkertaisia, mutta tehokkaita ominaisuuksia. Bitdefenderillä on parempi valikoima suojausominaisuuksia halvemmalla, ja voit ostaa siivouspalveluita, salasananhallintaa ja VPN a la carte -sovellusta..

Kierros: Ominaisuuskohta Bitdefender Antivirus -sovellukselle

Bitdefender Antivirus -logo
Avast Pro -logo

2

hinnoittelu

Koska monet ilmaiset ja edulliset antiviruset ovat käynnissä, on vaikea perustella korkeaa hintamerkkiä. Aiomme tarkastella Avastin ja Bitdefenderin tarjoamien suunnitelmien kokoonpanoa ja verrata ominaisuuksia suhteessa kustannuksiin.

Bitdefender

Bitdefenderillä on yksinkertainen, kolmen suunnitelman kokoonpano, joka sisältää lisäominaisuuksia hinnan noustessa. Vaikka kaksi edullista suunnitelmaa, Antivirus Plus ja Internet Security, ovat vain Windows, huippuluokan Total Security pystyy suojaamaan jopa 10 laitetta Windowsissa, macOSissa, iOSissa ja Androidissa (voittamalla sille parhaan mahdollisen Android-virustorjuntaohjelman voittajapaikan ; Avast sijoittui viidenneksi).

Antivirus Plus, joka voi kattaa yhden kymmeneen tietokoneeseen, on edullinen alkujaksolla. Kummallisesti, Bitdefender tarjoaa myynninedistämishinnoittelua vain suunnitelmilla, joissa on kolme tietokonetta. Jos haluat ostaa sen yhdelle, viidelle tai kymmenelle koneelle, joudut maksamaan täyden hinnan.

Tämän korvaavat pitkäaikaiset suunnitelmat. Voit ostaa jopa kolme vuotta etukäteen tarjoushinnalla. Vaikka hinta on vuosittain sama, se antaa sinulle enemmän aikaa, ennen kuin uusimisprosentti alkaa.

Internet Security toimii samalla tavalla. Voit ostaa suojauksen yhdestä kymmeneen Windows-tietokoneeseen enintään kolmeksi vuodeksi. Kuten Antivirus Plus, kampanjahinta koskee vain ostamalla suojausta kolmelle laitteelle.

Se on kuitenkin vain 5 dollaria enemmän, ja se ansaitsee kyseisen leivän helposti. Internet Security lisää ominaisuuksia, kuten lapsilukko, verkkokameran suojaus ja WiFi-suojausneuvoja. Se sisältää myös turvalliset tiedostot, joka lisää uuden kerroksen lunasuojaohjelmia.

Houkuttelevin suunnitelma on Total Security, ei vain sen kyvystä suojata useita käyttöjärjestelmiä, vaan myös erinomaisesta tarjoushinnastaan. Se voi suojata viittä tai kymmentä laitetta jopa kolme vuotta kerrallaan. Riippumatta siitä, kuinka monta laitetta käytät tai kuinka monta vuotta, saat diskontatun alkuperäisen hinnan.

Lapsilukko, kuten lapsilukko, näyttävät houkuttelevammalta usean laitteen suunnitelman yhteydessä. Jos suojaat 10 laitetta, on todennäköistä, että nämä laitteet kattavat ainakin kaksi erilaista käyttöjärjestelmää, ja Total Security antaa sinulle valtuudet suojata ja valvoa kaikkea.

Tarjoushinnat ovat erinomaiset kaikkialla. Uusimisprosentit eivät myöskään ole huonoja, suhteessa muihin markkinoilla oleviin viruksille. Bitdefenderin tuki useille laitteille ja pitkä luettelo ominaisuuksista tekevät siitä erinomaisen arvon, jopa uusittaessa.

Avast

Avast voi suojata samat käyttöjärjestelmät kuin Bitdefender, mutta ei yhdessä suunnitelmassa. Ominaisuudet ja tuetut käyttöjärjestelmät ovat erillisiä, mikä tarkoittaa, että käytät enemmän ominaisuuksiin, jotka Bitdefender sisältää ilmaiseksi.

Kaikki Avast-suunnitelmat, paitsi Ultimate, voivat suojata yhdestä kymmeneen tietokoneeseen, mutta monilaitteista suunnitelmaa ei ole saatavana. Sinun on ostettava suojaus Androidille erikseen, jos haluat suojata mobiililaitettasi. Vaikka voit asentaa VPN- ja salasanahallinnan iOS-laitteisiin, iOS-virustorjuntaa ei ole (siksi se ei ole laatinut parhaiden virustorjuntaohjelmien luetteloomme Macille).

Avast tarjoaa ilmaisia ​​suunnitelmia macOS: lle ja Androidille, jotka voivat simuloida usean laitteen suunnitelmaa. Kuitenkin, kuten Avast Free Windowsissa, päivityksiä pyritään jatkuvasti. On myös vaikea perustella simulaatiota, kun Bitdefender tarjoaa todellisen monilaitteisen suojauksen.

Suosikkisuunnitelmamme, Ultimate, voi myös suojata vain yhden laitteen. Vaikka kaikki muut suunnitelmat voivat tukea yhtä, kolme, viittä tai 10 konetta, Ultimate voi tukea vain yhtä. Ultimate on vain Avast Premier, jolla on lisäominaisuuksia, joten sen kyvyttömyydellä suojata useita koneita ei ole mitään järkeä.

Kaikki hinnat ovat myös yhdestä laitteesta. Esimerkiksi Internet Security vaatii yli 100 dollaria perushinnan lisäksi 10 laitteen suojaamiseksi. Toisin kuin muut monilaitteiset suunnitelmat, laitteen hinta todella nousee, kun lisäät suunnitelmaan lisää.

Jos käytät vain Windows-käyttäjää, hinnat eivät ole kamala. Yhden laitteen hinnoittelu on vaatimaton, ja ominaisuuksista on vaikuttava luettelo. Muiden skenaarioiden vuoksi Avastin liiketoimintamalli näyttää typerältä verrattuna Bitdefenderiin.

Pyöreä kaksi ajatusta

Avastin rajoitettu valikoima ja a la carte -malli voivat toimia sinulle. Yhden suunnitelman mukaisia ​​mobiililaitteiden suojaustarpeita ei kuitenkaan voida sivuuttaa. Bitdefenderillä on loogisempi virustorjuntakokoonpano, joka vetoaa laajemmalle käyttäjäryhmälle.

Kierros: Hintapiste Bitdefender Antivirus -sovellukselle

Bitdefender Antivirus -logo
Avast Pro -logo

3

Käyttäjäystävällisyys

Antiviruset ovat monimutkaisempia kuin ennen, joten kaikkien ominaisuuksien ymmärtäminen on tärkeää. Aiomme tarkastella Bitdefender- ja Avast-liittymiä sekä suojausasetuksia, kuten skannaustiloja.

Bitdefender

Bitdefender on erittäin helppo käyttää, pääasiassa sen “pikatoimintojen” ominaisuuden ja suorituskykyprofiilien ansiosta. Sillä on myös hyvä määrä voimaa, mikä onneksi ei estä käytettävyyttä.

Asennus vie kuitenkin jonkin aikaa. Bitdefenderin suoritettava suoritettava koko on puoli gigatavua, ja asennus kesti yli 10 minuuttia testin aikana. Se on vastapää Webrootin tehokkaaseen asennukseen (lue Webroot SecureAnywhere -katsaus).

Kun asennus on valmis, asiat näyttävät. Bitdefenderin paras ominaisuus on ”pikatoimet”. Käyttöliittymän päänäytössä on viisi ruutua, joita voit mukauttaa eri ominaisuuksilla, jotta niitä olisi helppo käyttää. Jos käytät ilmaista kokeiluversiota, yksi ruuduista allokoidaan päivitettävää mainosta varten.

BitDefender-liitäntä

Kokoonpanomme käytti neljää muuta ruutua pikakatselussa, VPN: ssä, koko järjestelmän tarkistuksessa ja SafePay-järjestelmässä, turvallisessa pankkitilassa.

Pikatoiminnot toimivat niin hyvin, koska niiden avulla voit suorittaa toimintoja käyttöliittymän päänäytöltä. Sinun ei tarvitse käydä asetuksissa esimerkiksi suorittaaksesi tarkistuksen. Kaikki mitä haluat, on siellä, kun avaat sovelluksen.

Toimintojen yläpuolella on Bitdefender Autopilot. Autopilot on tietoturvasuositusjärjestelmä, joka käyttää koneesi sisältöä mahdollisten haavoittuvuuksien tunnistamiseen. Se antaa sinulle myös oikeat toimenpiteet näiden haavoittuvuuksien korjaamiseksi.

Bitdefender sisältää suoritusprofiileja, jotka voivat optimoida virustentorjuntajärjestelmän vaikutuksen. Profiilit keskittävät resursseja joillakin alueilla ja tukahduttavat niitä toisilla alueilla tekemästäsi riippuen. Esimerkiksi ”työprofiili” parantaa sähköpostisuojausta ja “elokuva” profiili estää ilmoituksia.

BitDefender-Profile-asetukset

Jos suunnitelmasi tukee useampaa kuin yhtä laitetta, Bitdefender Central on hyödyllinen. Se on verkkopohjainen käyttöliittymä kaikkien laitteiden, joihin voit käyttää mitä tahansa konetta, valvontaan. Keskitetty näyttää sinulle yleisen suojauksen ja kaikki ilmoitukset kaikille laitteillesi.

BitDefender-Keski-liitäntä

Bitdefenderin käyttöliittymää on helppo käyttää ulkona, mutta kokemusta on parempi tehdä nopeilla toimilla ja profiileilla. Myös pakkaamiseen on paljon voimaa. Emme voineet ajatella parempaa tapaa käyttää virustorjuntaa.

Avast

Toisin kuin aikaisemmissa kierroksissa, Avast käy täällä hyvän taistelun. Vaikka siitä puuttuu nopeita toimintoja ja profiileja, sillä on silti yksi parhaista käytettävissä olevista virustentorjuntaliittymistä. Jos käytät kuitenkin edullista tai ilmaista suunnitelmaa, asiakkaalla on aivan liian monta päivityspyyntöä.

Avast harmauttaa eräitä käyttöliittymän ominaisuuksia ja näyttää niiden vieressä olevan lukon. Nämä ovat lukittuja ominaisuuksia, joita ei sisälly suunnitelmaan. Samoin kuin Bitdefenderin pyytämä päivitys, emme pidä mielessä lukittuja ominaisuuksia, jotka näkyvät käyttöliittymässä hienoisena päivityksenä.

Avast Pro -navigointi

Kaikki ominaisuudet eivät ole sellaisia. Jotkut, kuten VPN, näkyvät kuten kaikki muut ominaisuudet. Napsauttamalla sitä, sinut kuitenkin viedään kassasivulle ostaaksesi sen. Tämä takaosainen mainonta sulkee meidät pois Avastin käyttöliittymästä.

Toiminta ikään kuin ominaisuus sisällytetään siihen, kun sitä ei ole, ei ole vain epämiellyttävä, vaan sekava.

Niin kauan kuin opit mitä on ja ei sisälly, käyttöliittymä ei ole huono. Avast sisältää neljä skannaustilaa. Olet kohdistanut, täydet ja käynnistystarkistukset sekä älykkäät skannaukset, jotka ovat suosikkimme. Smart Scans suorittaa normaalin virustentorjuntaohjelman, mutta tarkistaa myös verkkouhat, epäilyttävät selainlaajennukset, haavoittuvat ohjelmistot ja suorituskykyongelmat.

Avast Pro -skannaustilat

Jos sinulla on Avast Ultimate, voit ratkaista kaikki nämä ongelmat. Jos ei, päivityksiä on vielä enemmän. Voit ratkaista joitain, mutta esimerkiksi suorituskykyongelmat viittaavat edelleen sinulle.

Kaikissa suunnitelmissa on kuitenkin Avast Secure Browser, joka on myös saatavana ilmaiseksi erikseen. Suojattu selain on Chromium-pohjainen selain, jolla on laajennuksia, kuten adblock ja sisäänrakennettu reaaliaikainen seuranta. Se on tuttu asettelu, mutta siitä puuttuu Chromen Google-integrointi.

Avast Pro -selain

On sääli, että Avast pommittaa käyttäjiä mainoksilla. Käyttöliittymä on erinomainen, siinä on looginen asettelu ja runsaasti voimaa. Kuitenkin jatkuva takaluontoisten mainontakäytäntöjen käyttö aiheuttaa sen, että se menettää hohtonsa.

Kolme kierrosta

Avastilla on loistava käyttöliittymä, ja jos pystyt käsittelemään mainoksia, se on arvokas haastaja Bitdefenderille. Bitdefenderillä ei kuitenkaan ole vain vähemmän mainoksia, vaan myös ominaisuuksia, kuten nopeita toimintoja ja suoritusprofiileja, jotka tekevät siitä houkuttelevamman vaihtoehdon yleisesti.

Kierros: Bitdefender Antivirusin käyttäjäystävällisyyspiste

Bitdefender Antivirus -logo
Avast Pro -logo

4

suojaus

Tärkein virustentorjunta on, kuinka turvallinen se pitää sinut. Vertaamme AV-Testin, AV-Comparativesin ja MRG-Effitasin viimeisimpiä tuloksia nähdäksesi, onko Bitdefender vai Avast turvallisempi. Tarkastelemme myös suorituskykylukemia arvioidaksemme kuinka nälkäiset molemmat ovat.

Bitdefender

Bitdefenderillä on joitain vaikuttavimmista tuloksista, joita olemme nähneet mistä tahansa virukselta. Se oli ensimmäinen valintamme turvallisimmalle virukselle. Sillä on myös kosketus järjestelmän resursseihin, vaikka se on painavampi kuin jotkut muut tarjoajat. Silti suorituskykyprofiilien ja laitteiston optimoinnin lisääminen kiertävät tätä ongelmaa.

AV-Test sai sille täydellisen pisteet elokuussa 2018 suoritetussa testauksessa. Bitdefender oli sataprosenttisesti tehokas laajalle levinneille ja nolla päivän haittaohjelmille. AV-Test käytti vain ujoja yhteensä 20 000 näytteestä. Teollisuuden keskiarvo tälle ajanjaksolle oli 100 prosenttia, joten Bitdefender näyttää siltä, ​​ettei tämä ole yhtä vaikuttava.

BitDefender-suojattu Verkkosivu

Bitdefenderin virheetön suojelutulos on kuitenkin sääntö, ei poikkeus. Huhtikuussa, kun alan keskiarvo oli 99,5 prosenttia, AV-Test piti silti 100-prosenttisesti tehokkaana laajalle levinneitä ja nollapäivän haittaohjelmia vastaan.

Suoritustulokset eivät ole loistavia. AV-Test sai Bitdefenderille täydellisen suorituskyvyn, mutta se syö enemmän järjestelmän resursseja kuin keskimääräinen virustorjunta. Bitdefender hidasti konetta 25 prosentilla käynnistäessään suosittuja verkkosivustoja, testi, jossa alan keskiarvo oli vain 15 prosenttia.

Bitdefender on kuitenkin parilla tasolla tai parempi kaikissa muissa suorituskykyluokissa.

AV-vertailutulokset löysivät samanlaisia ​​tuloksia. Elokuun 2018 testauksen aikana Bitdefender esti 100 prosenttia uhista ilman vääriä positiivisia tuloksia. Muista 17 testatusta palveluntarjoajasta Kaspersky oli ainoa virustorjunta, joka kehui näillä tuloksilla.

Viimeisimmät AV-Comparativesin suoritustiedot ovat huhtikuusta 2018. Bitdefenderille myönnettiin edistynyt + -luokitus, korkein mahdollinen taso suorituskyvystä. Se on pitänyt tätä luokitusta lokakuusta 2012 lähtien, jolloin se sai edistyneen luokituksen.

MRG-Effitas myönsi sille tason 2 sertifikaatin Q2 2018 -spektrin täydellisessä analyysissä. Tämä sertifikaatti tarkoittaa, että se esti 98 prosenttia haittaohjelmista kaikissa testeissä. Tulosten perusteella Bitdefenderillä oli täydelliset pisteet kaikissa luokissa lukuun ottamatta mainosohjelmien estämistä, jolloin se jäi viiteen käytetystä 20 näytteestä.

Vuoden 2018 ensimmäisen neljänneksen testauksessa MRG-Effitas myönsi sille tason 1 sertifikaatin, mikä tarkoittaa, että se esti kaikki uhat välittömästi tai käyttäytymisen valvonnan avulla.

Avast

Ei ole yllättävää, että AV-Test havaitsi Avast 100-prosenttisesti tehokkaan nollapäivän ja laajalle levinneille haittaohjelmille elokuussa 2018, koska alan keskiarvo oli 100 prosenttia tuona aikana. Kuukautta takaisin heinäkuuhun AV-Test havaitsi sen olevan vain 99,2 prosenttia tehokas nollapäivän haittaohjelmiin ja 99,9 prosenttia laajalle levinneisiin haittaohjelmiin..

Huhtikuun tulokset ovat huonommat. Avast säilytti 99,9 prosentin suojan tunnettuja haittaohjelmia vastaan, mutta laski 98,9 prosenttiin nollapäivän hyökkäyksiltä.

Avast Pro -uhka havaittu

Sillä on myös vähemmän kuin ihanteellinen suoritustulos. Vaikka Bitdefender kamppaili myös avaamalla suosittuja verkkosivustoja, AV-Test löysi Avastin neljä prosenttia hitaammaksi suorittaessaan saman tehtävän. Se oli myös hitaampaa tiedostojen kopioinnissa, mutta pienemmällä marginaalilla.

AV-Comparatives löysi hyviä tuloksia, mutta ei Bitdefender-tasolla. Elokuussa 2018 testaamalla 193 elävää haittaohjelmaa Avast oli 99,5 prosenttia tehokas. Sillä oli kolme vääriä positiivisia – sama kuin AVG (joka käyttää samaa tietoturvainfrastruktuuria, josta voit lukea AVG-arvostelumme).

AV-Comparativesin suoritustulokset ovat kuitenkin erinomaiset. Viimeisin testi huhtikuussa 2018 antoi sille kolme kolmesta tähdestä ja edistyneen + luokituksen. Se on ylläpitänyt tämän luokituksen, koska AV-Comparatives on testannut tuotteen vähennettynä pienellä pilkulla lokakuussa 2014, jolloin se laski edistyneeseen luokkaan..

MRG-Effitas antoi sille tason 1 sertifikaatin Q2 2018 -spektrin täydellisessä analyysissä, mikä tarkoittaa, että Avast esti kaikki uhat välittömästi tai käyttäytymissuojauksen kautta. Saman testin aikana myös ESET Internet Security sai tason 1 sertifikaatin (lue ESET NOD32 -katsaus).

Bitdefender ja Avast vaihtavat sijainteja Q1-testauksessa, mutta Bitdefender hyppää tasolta 2 tasolle 1 ja Avast putoaa vastakkaiseen suuntaan. Se liittyi Panda Internet Securityyn toisessa kerroksessa (lue Panda Security -katsaus).

Pyöreä neljä ajatusta

Viittaamastasi laboratoriosta riippuen Bitdefender ja Avast ovat lähellä suojaustuloksia. AV-Testin pisteet osoittavat pehmeyden kohti nollapäivän haittaohjelmia Avastin lopussa, mikä on tärkeä tekijä harkittaessa.

On huomattava, että AV-Test arvioi Avast Free -sovelluksen, kun se testasi Bitdefenderin maksullisen version. Teoreettisesti Avastin ilmaisen version pitäisi tarjota sinulle sama suoja ainakin haittaohjelmia vastaan. Vaikka meillä on varaumme tämän laillisuuteen, meidän on noudatettava tätä logiikkaa tälle kierrokselle ja myönnettävä se Bitdefenderille.

Kierros: Bitdefender Antivirus -suojauspiste

Bitdefender Antivirus -logo
Avast Pro -logo

5

Tuki

Tuki ei ole yhtä suuri huolenaihe kuin suojaus, koska virustentorjuntaohjelman on tarkoitus elää koneellasi äänettömänä puolustajana. Silti, kun tietoturvapaketit monimutkaistuvat, tarvitaan vankkaa tukijärjestelmää.

Bitdefender

Bitdefenderillä on joitain parhaista antivirusten tuista. Yhteysvaihtoehtoja on live-chatissa, sähköpostissa ja puhelimitse, samoin kuin syvä tietokanta, ohjevideot ja yhteisöfoorumi.

Tietokanta jakautui koti- ja yritystuotteiden välillä ja sitten edelleen yksittäisten tuotteiden mukaan näille alueille. Bitdefender ylläpitää artikkeleita jo vuonna 2015, joten voit löytää tukea päivätyistä ohjelmistopaketeista.

BitDefender-Tietopankki

Useimmissa artikkeleissa on yksityiskohtaiset ohjeet ja kuvakaappaukset, mutta joissakin mukana on video-opetusohjelma. Aiheet ovat perustietoja, kuten Bitdefenderin asentaminen tai kiertäminen Centralissa, mutta ne ovat silti hieno lisäys.

Myös suora tuki on erinomaista. Bitdefender vastasi sähköpostikyselyyn alle kuudessa tunnissa. Jos tarvitset välitöntä tukea, voit soittaa Bitdefenderille ympäri vuorokauden. Puhelintukea tarjotaan ympäri vuorokauden ympäri 16 maassa. Jos jäät näiden paikkojen ulkopuolelle, voit käyttää maailmanlaajuista englantilaista tukilinjaa.

Live chat on AI-ohjattu, eli se yrittää vastata kysymykseesi osoittamalla tietokannan artikkeleita. Se on kuitenkin valinnainen. Voit milloin tahansa keskustelun aikana pyytää siirtämistä live-edustajalle.

Avast

Avastilla on keskinkertainen tuki. Painopiste on itse valmistamisvaihtoehdoissa, joissa on hämmentävä ja rajoittava yhteysjärjestelmä. Tietokanta on kuitenkin vahva ja foorumit ovat aktiivisia, vaikka ne ovat päivättyjä.

Tietokanta on jaoteltu tuotteittain, joista jokainen tarjoaa noin 20 työtä. Niitä on niin vähän, koska Avast kattaa jokaisessa artikkelissa paljon perusteita. Yksi aihe pääsee eri käyttöjärjestelmien yksityiskohtiin, esimerkiksi jokainen osa sisältää vaiheittaiset ohjeet ja kuvakaappaukset..

Avast-tietokanta

Foorumit ovat aktiivisia, mutta päivättyjä. Suunnittelu on tuttua ja kattaa kaikki Avastin tarjoamat tuotteet. Aktiivisia käyttäjiä on yli miljoona, mikä tekee siitä ruman, mutta korvaamattoman tukiresurssin.

Yhteysvaihtoehdot puuttuvat vakavasti. Puhelintuki on saatavissa kaikista myyntitapauksia edeltävistä kysymyksistä, mutta laskutus ja tekninen tuki on varattu sähköpostille. Avast Free -käyttäjillä ei ole pääsyä kumpaankaan yhteysmuotoon.

Yhteysrajoitukset näyttävät rahanvälittäjältä Avast Total Care -tukipalvelulle, joka maksaa sinulle 199 dollaria vuodessa. Avast-agentti pääsee etäyhteyteen koneesi, pyyhkäisee se ongelmiin ja yrittää toteuttaa ratkaisuja. Lähes neljä kertaa perussuunnitelman kustannuksista se ei vaikuta sen arvoiselta.

Pyöreä viisi ajatusta

Bitdefenderin tukijärjestelmä on erinomainen, kun taas Avast on parhaimmillaan kunnollinen. Suurin haitta Avastille on sen erinomainen tietokanta, mutta Bitdefenderistä puuttuu kyseinen osasto. Paalutaan runsaasti yhteysvaihtoehtoja ja moderni foorumi, tämän kierroksen voittaja on selvä.

Kierros: Tukipiste Bitdefender Antivirus -sovellukselle

Bitdefender Antivirus -logo
Avast Pro -logo

6

Lopulliset ajatukset

Bitdefender teki Avastista helpon työn, joka vaati voittoa jokaisella kierroksella. Se on ensimmäinen valinta viruksentorjuntaohjelmissa, ei vain Avastia vastaan, vaan myös muuta virustorjunta-alaa vastaan. Se kattaa kaikki virukset, jotka virustentorjuntaohjelman pitäisi ylläpitää kohtuullisen hintapisteen.

Voittaja: Bitdefender

Se ei tarkoita, että Avastilla ei olisi ansioita. Tuotteiden jakelu näyttää rahaa nälkäiseltä, mutta vapaa suunnitelma on erittäin antelias. Jos etsit ilmaista virustorjuntaa, Avast on yksi parhaista vaihtoehdoista.

Pidätkö Avastista tai Bitdefenderistä enemmän? Kerro meille kommenteissa ja, kuten aina, kiitos lukemisesta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map