Bitdefender vs Avast: Melyiket kell választania 2020-ban?

A Bitdefender az egyik legjobb elérhető víruskereső termék. Kiváló védelmi pontszáma, sokféle funkciója és elfogadható árcédulája van a rendszerindításhoz. Az Avastnak, bár ezen területek némelyikében hiányzik, van egy olyan nagylelkű ingyenes terve, amely miatt kétszer is gondolkodhat a frissítésről.


A Bitdefender és az Avast összehasonlításában segítünk eldönteni, hogy érdemes-e frissíteni a frissítést. Noha sok ingyenes védettséget lehet elérni az Avast segítségével, az extra szolgáltatások és a védelem a Bitdefender előfizetés felé vezethet..

Öt fordulóban áttekintést adunk ezekről a termékekről. Ha további részleteket szeretne megtudni bármelyik szolgáltatással kapcsolatban, kérjük, olvassa el a Bitdefender Antivirus véleményét vagy az Avast Pro áttekintést.

Harc felállítása: Bitdefender vs Avast

A Bitdefender és az Avast vonzza a különböző piacokat. A Bitdefender szerény méretű tervekkel rendelkezik, amelyek bár kezdetben drágábbak, alacsonyabban teljesítenek. Az Avast ezzel szemben nagylelkű ingyenes tervvel vonzza a felhasználókat annak érdekében, hogy reklámozzon egy szolgáltatásba csomagolt, de drágább biztonsági csomagot..

A különböző üzleti modellek azonban nem magyarázzák meg, hogy melyik az Ön számára. Az ár szempont, de összehasonlításunk csak egyetlen része. Össze fogjuk hasonlítani a Bitdefender és az Avast, ugyanazon kritériumok alapján, amelyeket a legjobb víruskereső szoftver útmutatóban használtunk..

Versenyeznek a szolgáltatásokban, az árakban, a felhasználóbarátságban, a védelemben és a támogatásban. Megvizsgáljuk a szolgáltatók által az egyes szakaszokban kínált lehetőségeket, átgondoljuk, hogyan hasonlítják össze és kihirdetik a nyertest. Bármelyik szolgáltató állítja, hogy az öt forduló közül legalább három nyeri az összehasonlítást.

A Bitdefender és a Kaspersky összehasonlításával ellentétben ez polarizál. Noha értékelésünk bizonyos rugalmasságot mutat, elegendő jelentős különbség van e két szolgáltató között ahhoz, hogy a nyereség konkrét legyen.

Ennek ellenére azt javasoljuk, hogy olvassa el az egyes szakaszokat ahelyett, hogy csak nyernék a nyerteseket. Azok a dolgok, amelyek tetszik vagy nem kedvelünk egy adott szolgáltatónál, nem relevánsak mindenki számára, így a kis különbségek, például egy adott szolgáltatás hiánya, nem feltétlenül jelentenek számotokra az ügyfelet..

1

Jellemzők

A szolgáltatások fontosak a modern antivírusok számára. Még az Avast ingyenes ajánlata olyan funkciókkal jár, amelyek túlmutatnak a rosszindulatú programok felismerésén és eltávolításán. Megvizsgáljuk a Bitdefender és az Avast által készített biztonsági lakosztályokat, és értékeljük a mellékelt extrák általános minőségét.

Bitdefender

A Bitdefender kiváló funkciókkal rendelkezik, amelyek épülnek fel, amikor a tervek áremelkednek. A legdrágább terv, a Total Security, bemutatja ezeket a funkciókat. Az olcsó terveknek, például az Antivirus Plus-nak is nagyon sokféle funkciója van, de hiányoznak olyan alapvető biztonsági funkciók, mint a szülői felügyelet és a webes támadások megelőzése.

A teljes biztonság lenyűgöző. Hozzáférhet egy jelszókezelőhöz és korlátozott VPN-hez. A jelszókezelő alapvető. Képes tárolni a jelszavakat, hitelkártyákat és személyazonosságokat, és automatikusan kitölteni őket böngészőjében. A dedikált jelszókezelőnek, például a Dashlane-nek azonban jobb tulajdonságai vannak (olvassa el a Dashlane-áttekintésünket).

Bitdefender-Wallet

A VPN inkább próba, mint bármi más. A frissítés előtt akár 200 MB is felhasználható. Hasonló a Kaspersky VPN-hez (olvassa el a Kaspersky Anti-Virus áttekintését), amelyet a Hotspot Shield működtet (olvassa el a Hotspot Shield áttekintést).

Ez a kis mennyiségű adat megkerüli a nyilvános Wi-Fi veszélyeit, és nem-technikusok számára úgy gondoljuk, hogy ez szép beépítés. Ugyanakkor ingyenesen további adatokat szerezhet és jobb biztonságot szerezhet. Például a Windscribe rendelkezik az egyik leglelkényesebb ingyenes VPN-tervvel, amelyet látott (olvassa el a Windscribe áttekintésünket).

A központi biztonsági csomag szintén szép. A Bitdefender többrétegű ransomware védelmet tartalmaz, amely magában foglal egy adatvédelmi réteget és az érzékeny dokumentumok folyamatos figyelését. Ne felejtsd el elolvasni az útmutatóunkat, ami a ransomware, ha még nem ismeri ezt a csúnya malware szoftvert.

Kedvenc biztonságos funkciónk a mentési mód. A mentési mód megmenti a számítógépet a legkifinomultabb rosszindulatú programoktól, például a rootkit-ekkel szemben is. A rosszindulatú programok ilyen formája mély felhasználói engedélyeket szerez, így szinte lehetetlen eltávolítani. A Mentési mód lehetővé teszi a számítógép biztonságos indítását és eltávolítását.

Számos más szolgáltatás is létezik, beleértve a közösségi hálózatok védelmét, a WiFi biztonsági tanácsadóját és a webkamera védelmét (útmutatónk első ajánlása a webkamera biztonságáról). A Bitdefender robusztus szolgáltatáskészlettel rendelkezik, és bár a disztribúció furcsa, még mindig nagyon tetszik.

Avast

Az Avast hosszabb és drágább tervekkel rendelkezik. A Bitdefender próbaként kínált szolgáltatásai, mint például a VPN, teljes szolgáltatásként szerepelnek az Avast legmagasabb szintű tervében. A leginkább lenyűgöző az Avast ingyenes ajánlata.

Az Avast ingyenes verziója alapvető védelmet nyújt a rosszindulatú programok ellen valós időben, valamint egy WiFi biztonsági tanácsadót és jelszókezelőt. A szolgáltatások a legjobb ingyenes víruskereső szoftverek útmutatójában foglaltak helyet. Hiányzik azonban a fejlett védelmi intézkedések, amelyek megakadályozzák az adathalász-kísérletekkel szembeni védelmet.

Avast Pro jelszókezelő

A fizetés megkezdése után a szolgáltatások még robusztusabbak. Az Internet Security egy extra rétegű ransomware védelmet, adathalászat-előállítást, fejlett tűzfalat, rosszindulatú webhelyek védelmét és kedvenc szolgáltatásunkat, a Sandbox módot tartalmazza.

Avast Wifi felügyelő

Az Avast Sandbox lehetővé teszi a gyanús alkalmazások biztonságos környezetben történő futtatását, és megnézheti, hogyan viselkednek. Ha például egy kétséges torrentot tölt le (olvassa el a torrentinghez tartozó legjobb VPN-t), akkor megnyithatja a fájlt a Sandboxban anélkül, hogy veszélyeztetné a helyi gépet..

A sor tetején az Avast Ultimate, amely 130 dollárt tartalmaz extrákkal. Használhatja az Avast SecureLine VPN, az Avast Cleanup Premium és az Avast Passwords Premium szolgáltatásokat. A VPN önmagában nem nagy, de ingyenes beillesztésként megfelelő. Elolvashatja az Avast SecureLine VPN áttekintésünkben.

A Premium jelszavak nem kínálnak sokat a legjobb jelszókezelőkhöz képest. Főbb jellemzői az egygombos bejelentkezés mobil eszközökön és a Password Guardian, egy figyelő szolgáltatás, amely figyelmeztet, ha valamelyik fiókot megsértették. Az Ultimate programba való beillesztés szerint ez rendben van, de nem éri meg a 19,99 dollárt évente.

A Cleanup Premium önmagában megéri a frissítést. Ez a szolgáltatás megvizsgálja a számítógépen minden idegen fájlt, és eltávolítja azokat, beleértve a törött vagy redundáns rendszerleíró bejegyzéseket, a régi gyorsítótár fájlokat és így tovább. Elemezni fogja a háttér-alkalmazásokat és -szolgáltatásokat is, így felgyorsíthatja a gépet.

Az Avast hosszabb funkciókkal rendelkezik, és magasabb az árjegyzék. Az Ultimate kiegészítő szolgáltatásai különböztetik meg a Bitdefendertől. Ha azonban figyelmen kívül hagyjuk ezt a felső szintű tervet, a szolgáltatások hasonlóak, csak eltérően vannak elosztva.

Kerek gondolatok

Nagyon tetszik az Avast, főleg a felső kategóriában. A Sandbox, a Cleanup és a SecureLine vonzó funkciók. Hiányoznak azonban olyan egyszerű kiegészítések, mint például a Bitdefender Photon, amely a szkennelés optimalizálása érdekében elemezte a hardver és a szoftver konfigurációját..

Még zárványként is, az Avast VPN-je és jelszókezelője alig képesek alulról, és úgy tűnik, hogy ezeket a funkciókat előtérbe helyezték az egyszerű, de erőteljes szolgáltatások feláldozásával. A Bitdefender jobb védelmi funkciókkal rendelkezik olcsóbban, és vásárolhat tisztítási szolgáltatásokat, jelszókezelőt és a VPN a la carte szolgáltatást..

Kerek: Jellemzők pont a Bitdefender Antivirus számára

Bitdefender Antivirus logó
Avast Pro logó

2

Árazás

Mivel sok ingyenes és olcsó antivírus fut körül, nehéz megindokolni a magas árat. Megvizsgáljuk az Avast és a Bitdefender által kínált tervek sorozatát, és összehasonlítjuk a szolgáltatásokat a költségekkel összefüggésben.

Bitdefender

A Bitdefendernek egyszerű, három tervcsaládja van, amely extra funkciókat tartalmaz az ár növekedésével. Noha a két olcsó terv, az Antivirus Plus és az Internet Security csak Windows, a Total Security sorozat legfeljebb 10 eszközt képes megvédeni a Windows, a MacOS, az iOS és az Android számára (ez a nyerőhely a legjobb Android-víruskeresőnkben) ; Avast ötödik lett).

Az Antivirus Plus, amely egy-től 10 PC-ig terjedhet, a kezdeti időszakban olcsó. Furcsa módon a Bitdefender csak promóciós árakat kínál három PC-vel rendelkező tervek esetén. Ha egy, öt vagy tíz gépet szeretne megvásárolni, akkor a teljes díjat meg kell fizetnie.

Ezt ellensúlyozza a hosszú távú tervek. Akciós áron akár három évig is vásárolhat. Noha az ár évente megegyezik, több időt ad, mielőtt a megújítási arány beindul.

Az Internet Security ugyanúgy működik. Legfeljebb három évig vásárolhat védettséget egy 10 Windows számítógépről. Az Antivirus Plushoz hasonlóan a promóciós ár csak akkor érvényes, ha három eszközre vásárol védelmet.

Ennek ellenére még csak 5 dollárral többet ér, és könnyen megszerezheti azt a kenyeret. Az Internet Security olyan szolgáltatásokat kínál, mint a szülői felügyelet, a webkamera védelme és a WiFi biztonsági tanácsadója. Tartalmazza a Biztonságos Fájlokat is, amely újabb réteggel jár a ransomware védelem mellett.

A legvonzóbb terv a Total Security, nemcsak a több operációs rendszer védelme érdekében, hanem kiváló promóciós árainak is. Egyszerre akár három évig öt vagy 10 eszközt képes megvédeni. Nem számít, hány készüléket használ, vagy hány évig, kedvezményes kezdeti árat kap.

Az olyan szolgáltatások, mint a szülői felügyelet vonzóbbnak tűnnek a több eszközre vonatkozó terv összefüggésében. Ha 10 eszközt véd, akkor valószínű, hogy ezek az eszközök legalább két különféle operációs rendszert átfognak, és a Total Security lehetőséget ad arra, hogy mindent megóvjon és megfigyeljen..

A promóciós díjak mindenütt kiválóak. A megújulási arány sem rossz, mint a piacon lévő antivírusoké. A Bitdefender több eszköz támogatása és a szolgáltatások hosszú listája kiváló értéket jelent, még megújításkor is.

Avast

Az Avast ugyanazokat az operációs rendszereket tudja védeni, mint a Bitdefender, de nem egyetlen tervben. Elkülönül a szolgáltatások és a támogatott operációs rendszerek, ami azt jelenti, hogy többet költenek azon szolgáltatások számára, amelyeket a Bitdefender ingyen tartalmaz.

Az Avast összes terve, az Ultimate kivételével, egy-től 10-ig képes megvédeni a számítógépet, de nem áll rendelkezésre több eszközre vonatkozó terv. A mobilkészülék védelme érdekében külön meg kell vásárolnia az Android védelmét. Miközben telepítheti a VPN-t és a jelszókezelőt iOS-eszközökön, nincs iOS-víruskereső (ezért nem készítette a legjobb víruskereső listát a Mac-re).

Az Avast ingyenes terveket kínál a macOS és az Android számára, amelyek szimulálhatják a több eszköz tervét. Ugyanakkor, mint például az Avast Free operációs rendszeren a Windows rendszeren, folyamatos frissítést kérnek. A szimulációt szintén nehéz igazolni, amikor a Bitdefender valódi több eszköz védelmet kínál.

Kedvenc tervünk, az Ultimate, csak egyetlen eszközt is biztosíthat. Bár az összes többi terv támogathat egy, három, öt vagy 10 gépet, az Ultimate csak egyet támogathat. Az Ultimate csak az Avast Premier extrákkal, tehát több gépet megvédeni képtelenségének nincs értelme.

Az összes ár egy eszközre vonatkozik. Például az Internet Security 10 eszköz védelme érdekében az alapár mellett több mint 100 dollárt igényel. Más több eszközre vonatkozó tervektől eltérően, az eszközár ténylegesen növekszik, amikor többet hozzáad a tervhez.

Ha csak Windows rendszerű felhasználó vagy, akkor az árak nem szörnyűek. Az ára egyetlen eszköznél szerény, és a funkciók lenyűgöző listája található. Bármely más forgatókönyv miatt az Avast üzleti modellje ostobanak tűnik a Bitdefenderhez viszonyítva.

Kerek két gondolat

Az Avast korlátozott köre és az a la carte üzleti modell működhet az Ön számára. Ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagyni a mobil eszközök egységes terv szerinti védelmének szükségességét. A Bitdefendernek logikusabb antivírus-felépítése van, amely a felhasználók szélesebb körére vonzó.

Kerek: Árképzési pont a Bitdefender Antivirus számára

Bitdefender Antivirus logó
Avast Pro logó

3

Felhasználóbarátság

Az antivírusok sokkal összetettebbek, mint régen, ezért fontos az összes tulajdonság értelmezése. Megvizsgáljuk a Bitdefender és az Avast interfészeket, valamint a biztonsági beállításokat, például a szkennelési módokat.

Bitdefender

A Bitdefender nagyon egyszerűen használható, főleg a „gyors műveletek” funkció és a teljesítményprofilok miatt. Nagyon sok hatalommal rendelkezik, amely szerencsére nem akadályozza a használhatóságot.

A telepítés azonban eltart egy ideig. A Bitdefender futtatható fájlja fél gigabájt, és a tesztelés során 10 perc alatt eltartott a telepítés. Ez a Webroot hatékony telepítésének ellentéte (olvassa el a Webroot SecureAnywhere áttekintést).

A telepítés befejezése után a dolgok felnéznek. A Bitdefender legjobb tulajdonsága a „gyors műveletek”. A felhasználói felület főképernyőjén öt lap van, amelyeket testreszabhat a különféle szolgáltatásokkal az egyszerű hozzáférés érdekében. Ha ingyenes próbaverziót használ, akkor az egyik csempét hozzá kell rendelni egy frissíthető hirdetéshez.

Bitdefender-Interface

Konfigurációnk a másik négy lapot a gyorskereséshez, a VPN-t, a teljes rendszer-ellenőrzést és a SafePay-t, a biztonságos banki módot használta.

A gyorsműveletek annyira jól működnek, mert lehetővé teszik a műveletek végrehajtását a felhasználói felület főképernyőjén. Például a vizsgálat elvégzéséhez nem kell bemennie a beállításokba. Az alkalmazás megnyitásakor minden megtalálható, amire szükség van.

Tevékenységei felett a Bitdefender Autopilot található. Az Autopilot egy biztonsági ajánlási rendszer, amely felhasználja a számítógépen található információkat a lehetséges biztonsági rések felismerésére. Ez a helyes lépést is nyújtja a biztonsági rések kijavításához.

A Bitdefender olyan teljesítményprofilokat tartalmaz, amelyek optimalizálhatják az antivírusok használatának rendszerhatásait. A profilok egyes területeken az erőforrások összpontosítják, míg más területeken elfojtják azokat, attól függően, hogy mit csinál. Például a „munka” profil növeli az e-mail védelmet, a „film” profil pedig elnyomja az értesítéseket.

Bitdefender-profil-beállítások

Ha a terv egynél több eszközt is támogat, akkor a Bitdefender Central hasznos lesz. Ez egy web-alapú felület az összes eszköz felügyeletéhez, amelyhez bármilyen gépen hozzáférhet. A Central megjeleníti az összes eszköz általános védelmét, valamint az értesítéseket.

Bitdefender-Közép-interfész

A Bitdefender felületét könnyű használni, kivéve a dobozt, de a gyors műveletekkel és profilokkal jobb élményt nyújt. Nagyon sok energiát is képes kicsomagolni. Nem gondolhattunk egy antivírus jobb alkalmazásának módjáról.

Avast

A korábbi fordulókkal ellentétben az Avast itt jó harcot folytat. Noha hiányzik a gyors műveletek és profilok, továbbra is az elérhető legjobb vírusvédelmi felületekkel rendelkezik. Ha azonban olcsó vagy ingyenes tervet használ, az ügyfélnek túl sok frissítési ajánlat van.

Az Avast kiszürkíti a felhasználói felület néhány funkcióját, és mellette egy zár jelenik meg. Ezek olyan zárolt funkciók, amelyeket nem tartalmaz a terv. A Bitdefender frissítés iránti felszólításához hasonlóan nem törődünk azzal a zárolt funkciókkal, amelyek az UI-ben finom fejlõdésként jelennek meg.

Avast Pro navigáció

Nem minden tulajdonság ilyen. Egyesek, például a VPN, úgy jelennek meg, mint bármely más szolgáltatás. Miután rákattintott, a fizetési oldalra kerül, hogy megvásárolja. Ez a hátsó hirdetés kikapcsol minket az Avast felületéről.

Úgy viselkedik, mintha egy funkció beillesztésre kerülne, amikor nem, nem csak félreértő, hanem zavaró is.

Mindaddig, amíg megtudja, mi van és mi nem, a felület nem rossz. Az Avast négy szkennelési módot tartalmaz. Célzott, teljes és indító vizsgálatot, valamint intelligens vizsgálatokat végeztél, amelyek a kedvenceink. Az intelligens szkennelések normál víruskereső rendszert futtatnak, ugyanakkor ellenőrzik a hálózati fenyegetéseket, a gyanús böngészőbővítményeket, a sebezhető szoftvereket és a teljesítmény kérdéseit is..

Avast Pro szkennelési módok

Ha van Avast Ultimate, akkor ezeket a problémákat megoldhatja. Ha nem, még több felszólítás van a frissítésre. Megoldhat néhányat, de a teljesítménygel kapcsolatos kérdések, mint például a teljesítménygel kapcsolatos problémák, továbbra is hátráltatnak téged.

Minden tervhez tartozik az Avast Secure Browser, amely külön-külön is ingyenesen elérhető. A Biztonságos böngésző egy króm alapú böngésző, amely olyan kiterjesztésekkel rendelkezik, mint az adblock és a beépített valós idejű figyelés. Ismerős elrendezése, de hiányzik a Chrome Google integrációja.

Avast Pro Biztonságos böngésző

Kár, hogy az Avast bombázza a felhasználókat hirdetésekkel. A felület kiváló, logikus elrendezéssel és rengeteg energiával. Ugyanakkor a hátsó formában alkalmazott hirdetési gyakorlatok állandó használata elveszíti csillogását.

Három kör gondolatok

Az Avast remek felülettel rendelkezik, és ha foglalkozni tud a hirdetésekkel, akkor méltó versenyzője a Bitdefendernek. A Bitdefender azonban nemcsak kevesebb hirdetéssel rendelkezik, hanem olyan funkciókkal is rendelkezik, mint a gyors műveletek és a teljesítményprofilok, amelyek összességében vonzóbbá teszik a lehetőséget.

Kerek: A felhasználóbarát pont a Bitdefender Antivirus számára

Bitdefender Antivirus logó
Avast Pro logó

4

Védelem

Az antivírusok legfontosabb szempontja az, hogy mennyire biztonságos. Össze fogjuk hasonlítani az AV-Test, az AV-Comparatives és az MRG-Effitas legfrissebb eredményeit, hogy kiderítsük, a Bitdefender vagy az Avast biztonságosabb-e. Azt is megvizsgáljuk a teljesítményszámokat, hogy meghatározzuk, mennyire ésszerű a rendszer.

Bitdefender

A Bitdefender a leglenyűgözőbb eredményeket nyújtja, amilyeneket minden víruskeresőnél láthattunk. Ez volt a mi első választásunk a legbiztonságosabb víruskereső számára. Könnyen érinti a rendszer erőforrásait is, bár nehezebb, mint más szolgáltatóknál. Ennek ellenére a teljesítményprofilok hozzáadása és a hardver optimalizálása megkerüli ezt a problémát.

Az AV-Test kitűnő pontszámot kapott a 2018. augusztusi tesztelés során. A Bitdefender 100% -ban hatékony volt az elterjedt és a nulla napos malware ellen. Az AV-Test összesen 20 000 mintát félénken használt. Ebben az időkeretben az ipari átlag 100 százalék volt, tehát a Bitdefender ennek fényében kevésbé lenyűgözőnek tűnik.

Bitdefender-Blokkolt-honlap

A Bitdefender hibátlan védelmi eredményei azonban a szabály, nem kivétel. Áprilisban, amikor az iparág átlaga 99,5% volt, az AV-Test továbbra is 100% -ban hatékonynak bizonyult a széles körben elterjedt és nulla napos malware ellen..

A teljesítmény eredményei nem nagyok. Míg az AV-Test tökéletes teljesítményt kapott a Bitdefender számára, az átlagos vírusölőnél több rendszer erőforrást fogyaszt. A Bitdefender 25% -kal lelassította a gépet, miközben népszerű weboldalakat indított el. Ez egy olyan teszt, ahol az ipari átlag csak 15% volt.

A Bitdefender ugyanakkor par vagy annál jobb minden más teljesítménykategóriában.

Az AV-Comparatives hasonló eredményeket talált. A 2018. augusztusi tesztelés során a Bitdefender 100% -kal blokkolta a fenyegetéseket hamis pozitív tényezők nélkül. A többi 17 tesztelt szolgáltató közül a Kaspersky volt az egyetlen olyan víruskereső, amely ezekkel az eredményekkel büszkélkedhet.

Az AV-Comparatives legfrissebb teljesítményadatai 2018. áprilisától származnak. A Bitdefender a fejlett + besorolást, a lehető legmagasabb fokozatot kapta a teljesítményért. Ezt a minősítést 2012 októbere óta tartja fenn, amikor megkapta a speciális minősítést.

Az MRG-Effitas 2. szintű tanúsítvánnyal ítélte oda a 2018. évi második negyedéves teljes spektrum elemzésében. Ez a tanúsítás azt jelenti, hogy az összes teszt során a rosszindulatú programok 98% -át blokkolta. Az eredményeket áttekintve minden kategóriában a Bitdefender tökéletes pontszámot kapott, kivéve az adware blokkolását, ahol a 20 használt mintából öt hiányzott..

A 2018 első negyedévi tesztelés során az MRG-Effitas 1. szintű tanúsítvánnyal járult hozzá, bár azt jelentette, hogy minden fenyegetést azonnal vagy viselkedésfigyelés útján blokkolt..

Avast

Nem meglepő, hogy az AV-Test 2018 augusztusában az Avast 100 százalékkal hatékonynak bizonyult a nulla napos és elterjedt rosszindulatú programok ellen is, mivel az iparág átlaga ebben az időben 100 százalék volt. Egy hónappal júliusban az AV-Test csak 99,2% -ban volt hatékony a nulla napos rosszindulatú programok ellen, és 99,9% -a az elterjedt rosszindulatú programok ellen..

Az áprilisi eredmények rosszabbak. Az Avast 99,9% -os védelmet tartott fenn az ismert malware ellen, de 98,9% -ra esett vissza a nulla napos támadások ellen.

Az Avast Pro fenyegetést észlelt

Ideális teljesítményt is elér. Miközben a Bitdefender is küzdött a népszerű webhelyek elindításakor, az AV-Test négy százalékkal lassabbnak találta az Avast, miközben ugyanezt a feladatot végrehajtotta. A fájlok másolása szintén lassabb volt, de kisebb margóval.

Az AV-Comparatives jó eredményeket talált, de a Bitdefender szintjén nem. A 193 darab élő rosszindulatú program 2018 augusztusában végzett tesztelése során az Avast 99,5 százalékkal volt hatékony. Három hamis pozitív volt – ugyanaz, mint az AVG-vel (amely ugyanazt a biztonsági infrastruktúrát használja, amiről az AVG áttekintésünkben olvashat).

Az AV-Comparatives teljesítményének eredményei azonban kiválóak. A legújabb teszt, 2018 áprilisában, három csillag közül háromot kapott és egy haladó + minősítést kapott. Fenntartotta ezt a minősítést, mivel az AV-Comparatives kipróbálta a terméket, mínusz egy apró pillanattal 2014 októberében, ahol a haladó szintre esett..

Az MRG-Effitas 1. szintű tanúsítással rendelkezik a 2018. évi második negyedévi teljes spektrum elemzésében, vagyis az Avast az összes veszélyt azonnal vagy viselkedésvédelem útján blokkolta. Ugyanezen teszt során az ESET Internet Security szintén 1. szintű tanúsítást kapott (olvassa el az ESET NOD32 áttekintésünket).

A Bitdefender és az Avast azonban a Q1 tesztelés során váltanak, míg a Bitdefender ugrik a 2. szintről az 1. szintre, és az Avast ellentétes irányba esik. A második rétegben csatlakozott a Panda Internet Security-hez (olvassa el a Panda Security áttekintést).

Négy forduló gondolatok

Az alkalmazott laboratóriumtól függően a Bitdefender és az Avast közel áll a védelmi eredményekhez. Az AV-Test pontszáma lágyságot mutat a nulla napos malware ellen az Avast végén, ami fontos tényező, amelyet figyelembe kell venni.

Meg kell jegyezni, hogy az AV-Test kiértékelte az Avast Free alkalmazást, miközben a Bitdefender fizetett verzióját kipróbálta. Elméletileg az Avast ingyenes verziójának ugyanolyan védelmet kell nyújtania Önnek, legalább a rosszindulatú programok ellen. Miközben fenntartásaink vannak ennek legitimitásával kapcsolatban, be kell tartanunk ezt a logikát erre a fordulóra, és oda kell adnunk a Bitdefendernek.

Kerek: Védelmi pont a Bitdefender Antivirus számára

Bitdefender Antivirus logó
Avast Pro logó

5

Támogatás

A támogatás nem olyan nagy aggodalomra ad okot, mint a védelem, mivel az antivírus célja az, hogy a számítógépen egy csendes védőként éljen. Ennek ellenére, mivel a biztonsági csomagok összetettebbé válnak, szilárd támogatási rendszerre van szükség.

Bitdefender

A Bitdefender a legjobb támogatást nyújtja, amelyet az antivírusokból látunk. Vannak kapcsolattartási lehetőségek élő chat, e-mail és telefonon keresztül, valamint mély tudásbázis, útmutató videók és közösségi fórum.

A tudásbázis feloszlott az otthoni és az üzleti termékek között, majd tovább az egyes termékekre ezen kategóriákban. A Bitdefender 2015-ig tart fenn cikkeket, így támogatást találhat a kelt szoftvereknél.

Bitdefender-Tudástár

A legtöbb cikk részletes utasításokat és képernyőképeket tartalmaz, de néhányhoz mellékelt video oktatóprogram is tartozik. A témák alapvetőek, például a Bitdefender telepítése vagy a Központi megkerülés, ám ezek még mindig jó kiegészítésként szolgálnak.

A közvetlen támogatás szintén kiváló. A Bitdefender kevesebb, mint hat órán belül válaszolt e-mail kérdésre. Ha további azonnali támogatásra van szüksége, éjjel-nappal hívhatja a Bitdefender szolgáltatást. A 24 órás telefonos támogatást 16 országban kínálják, és ha kívül esik ezeken a helyeken, akkor használhatja a világméretű angol ügyfélszolgálatot.

Az élő csevegést AI vezérli, azaz megkísérli megválaszolni a kérdést, ha a tudásbázisban található cikkekre mutat. Ez opcionális. A csevegés során bármikor kérheti az átadást egy élő ügynöknek.

Avast

Az Avast közepesen támogatott. A hangsúly a barkácsolási lehetőségekre összpontosít, zavaros és korlátozó kapcsolatrendszerrel. A tudásbázis ugyanakkor erős, és a fórumok aktívak, bár keltezettek.

A tudásbázist termékekre bontják, mindegyik körülbelül 20 bejegyzést kínál. Olyan kevés, mert az Avast minden cikkben nagyon sok tagot lefed. Egyetlen téma kerül a különféle operációs rendszerek specifikájáira, például az egyes szakaszok lépésről lépésre és képernyőképeket tartalmaznak.

Avast tudásbázis

A fórumok aktívak, de keltesek. A dizájn ismerős, és az Avast által kínált minden termékre kiterjed. Több mint egymillió aktív felhasználó van, így ez csúnya, de felbecsülhetetlen támogatási forrás.

A kapcsolattartási lehetőségek súlyosan hiányoznak. Telefonos támogatás áll rendelkezésre minden értékesítés előtti kérdésre, de a számlázást és a műszaki támogatást az e-mail fenntartja. Az Avast Free felhasználóknak nincs hozzáférése sem a kapcsolatfelvételi formákhoz.

A kapcsolattartási korlátozások úgy néznek ki, mint az Avast Total Care támogatási szolgálatának pénzkezelése, amely évente 199 dollárt fog fizetni Önnek. Az Avast ügynök távolról hozzáférhet a számítógépéhez, sűríti a problémákat és megkísérel végrehajtani a megoldásokat. Az alapterv közel négyszeres költségével nem tűnik megéri.

Öt kerek gondolat

A Bitdefender támogatási rendszere kiváló, míg az Avast legjobb esetben megfelelő. Az Avast legnagyobb hátránya a kiváló tudásbázis, ám a Bitdefendernek nem hiányzik az osztály. Rakja rá a rengeteg kapcsolattartási lehetőséget és egy modern fórumot. A kör nyertese egyértelmű.

Kerek: A Bitdefender Antivirus támogatási pontja

Bitdefender Antivirus logó
Avast Pro logó

6

Végső gondolatok

A Bitdefender könnyedén végezte az Avast munkáját, minden körben győzelemre tett szert. Ez az első választásunk a víruskereső szoftverekben, nem csak az Avast ellen, hanem az antivírus többi része ellen is. Lefedi az összes olyan alapot, amelyet a víruskeresőnek meg kell tartania, miközben megőrzi az ésszerű árat.

Győztes: Bitdefender

Ez nem azt jelenti, hogy Avast-nak nincs érdeme. Noha a termékek forgalmazása pénzért éhesnek tűnik, a szabad terv nagyon nagylelkű. Ha ingyenes víruskeresőt keres, az Avast az elérhető legjobb lehetőségek közül az egyik.

Tetszik még az Avast vagy a Bitdefender? Tudassa velünk a megjegyzésekben, és – mint mindig – köszönöm az olvasást.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map