Bitdefender εναντίον Avast: Ποιο θα πρέπει να επιλέξετε το 2020;

Το Bitdefender είναι ένα από τα καλύτερα διαθέσιμα προϊόντα προστασίας από ιούς. Έχει εξαιρετικές βαθμολογίες προστασίας, ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών και μια λογική τιμή για εκκίνηση. Η Avast, αν και λείπει σε ορισμένους από αυτούς τους τομείς, έχει ένα τόσο γενναιόδωρο δωρεάν σχέδιο που μπορεί να σας κάνει να σκεφτείτε δύο φορές για αναβάθμιση.


Σε αυτήν τη σύγκριση των Bitdefender και Avast, θα σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε αν αξίζει μια αναβάθμιση. Ενώ μπορείτε να λάβετε πολλά δωρεάν χιλιόμετρα προστασίας με το Avast, οι επιπλέον δυνατότητες και η προστασία μπορεί να σας ωθήσουν προς μια συνδρομή με το Bitdefender.

Θα παράσχουμε μια επισκόπηση αυτών των προϊόντων σε πέντε γύρους. Εάν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με οποιαδήποτε από τις υπηρεσίες, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει την κριτική μας για το Bitdefender Antivirus ή την αναθεώρηση Avast Pro.

Ρύθμιση αγώνα: Bitdefender εναντίον Avast

Το Bitdefender και το Avast απευθύνονται σε διαφορετικές αγορές. Το Bitdefender έχει μια μικρή γκάμα σχεδίων που, ενώ αρχικά είναι πιο ακριβά, ξεχωρίζουν με χαμηλότερο ρυθμό. Η Avast, από την άλλη πλευρά, προσελκύει τους χρήστες με ένα γενναιόδωρο δωρεάν σχέδιο, προκειμένου να διαφημίσει ένα πακέτο ασφαλείας που είναι γεμάτο, αλλά πιο ακριβό,.

Ωστόσο, τα διάφορα επιχειρηματικά μοντέλα δεν εξηγούν ποιο είναι κατάλληλο για εσάς. Η τιμή είναι μια εκτίμηση, αλλά μόνο ένα μέρος της σύγκρισής μας. Θα συγκρίνουμε το Bitdefender και το Avast, χρησιμοποιώντας τα ίδια κριτήρια που χρησιμοποιήσαμε στον καλύτερο οδηγό λογισμικού προστασίας από ιούς.

Θα ανταγωνίζονται σε χαρακτηριστικά, τιμές, φιλικότητα προς το χρήστη, προστασία και υποστήριξη. Θα εξετάσουμε αυτό που προσφέρουν οι πάροχοι σε κάθε ενότητα, θα σκεφτούμε πώς συγκρίνονται και δηλώνουν νικητές. Όποιος πάροχος ισχυριστεί τουλάχιστον τρεις από τους πέντε γύρους θα κερδίσει τη σύγκριση.

Σε αντίθεση με τη σύγκριση του Bitdefender εναντίον του Kaspersky, αυτό είναι πολωτικό. Ενώ υπάρχει κάποια ευελιξία στην εκτίμησή μας, υπάρχουν αρκετές σημαντικές διαφορές μεταξύ αυτών των δύο παρόχων για να καταστήσουμε συγκεκριμένη τη νίκη.

Ακόμα κι έτσι, σας συνιστούμε να διαβάσετε κάθε ενότητα αντί να απλοποιήσετε τους νικητές. Τα πράγματα που μας αρέσουν ή δεν μας αρέσουν για έναν συγκεκριμένο πάροχο δεν σχετίζονται με όλους, οπότε οι μικρές διαφορές, όπως η έλλειψη μιας συγκεκριμένης δυνατότητας, ενδέχεται να μην είναι παράνομη για εσάς.

1

Χαρακτηριστικά

Οι λειτουργίες είναι σημαντικές για ένα σύγχρονο antivirus. Ακόμη και η δωρεάν προσφορά της Avast συνοδεύεται από δυνατότητες που ξεπερνούν τον εντοπισμό και την κατάργηση κακόβουλου λογισμικού. Θα εξετάσουμε τις σουίτες ασφαλείας που έχουν δημιουργήσει οι Bitdefender και Avast και θα αξιολογήσουμε τη συνολική ποιότητα των επιπλέον στοιχείων που περιλαμβάνονται.

Bitdefender

Το Bitdefender διαθέτει μια εξαιρετική γκάμα χαρακτηριστικών που δημιουργούνται καθώς τα σχέδια αυξάνονται στην τιμή. Το πιο ακριβό σχέδιο, η Total Security, είναι μια βιτρίνα για αυτά τα χαρακτηριστικά. Τα φθηνά σχέδια, όπως το Antivirus Plus, έχουν επίσης μια ωραία γκάμα δυνατοτήτων, αλλά δεν διαθέτουν βασικά χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως γονικό έλεγχο και πρόληψη επιθέσεων στο διαδίκτυο.

Η απόλυτη ασφάλεια είναι εντυπωσιακή. Έχετε πρόσβαση σε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης και περιορισμένο VPN. Ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης είναι βασικός. Έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει κωδικούς πρόσβασης, πιστωτικές κάρτες και ταυτότητες και να τις συμπληρώνει αυτόματα στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Ωστόσο, ένας αποκλειστικός διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, όπως το Dashlane, έχει καλύτερες δυνατότητες (διαβάστε την κριτική μας στο Dashlane).

Bitdefender-Πορτοφόλι

Το VPN είναι περισσότερο δοκιμαστικό από οτιδήποτε άλλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έως και 200MB την ημέρα προτού χρειαστεί να κάνετε αναβάθμιση. Είναι παρόμοιο με το συμπεριλαμβανόμενο VPN της Kaspersky (διαβάστε την αναθεώρηση Kaspersky Anti-Virus) που τροφοδοτείται από το Hotspot Shield (διαβάστε την κριτική Hotspot Shield).

Αυτή η μικρή ποσότητα δεδομένων μπορεί να παρακάμψει τους κινδύνους του δημόσιου WiFi και, για μη τεχνολογικούς, πιστεύουμε ότι είναι μια ωραία συμπερίληψη. Ωστόσο, μπορείτε να λάβετε περισσότερα δεδομένα και καλύτερη ασφάλεια δωρεάν. Το Windscribe, για παράδειγμα, έχει ένα από τα πιο γενναιόδωρα δωρεάν προγράμματα VPN που έχουμε δει (διαβάστε την κριτική Windscribe).

Η βασική σουίτα ασφαλείας είναι επίσης ωραία. Το Bitdefender περιλαμβάνει προστασία ransomware πολλαπλών επιπέδων, η οποία περιλαμβάνει ένα επίπεδο προστασίας δεδομένων και συνεχή παρακολούθηση των ευαίσθητων εγγράφων σας. Φροντίστε να διαβάσετε τον οδηγό μας, τι είναι το ransomware, εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτό το άσχημο κακόβουλο λογισμικό.

Το αγαπημένο μας ασφαλές χαρακτηριστικό είναι η Λειτουργία διάσωσης. Η λειτουργία διάσωσης σώζει το μηχάνημά σας από ακόμη και το πιο εξελιγμένο κακόβουλο λογισμικό, όπως rootkits. Αυτή η μορφή κακόβουλου λογισμικού αποκτά βαθιά δικαιώματα χρήστη, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την κατάργηση. Η λειτουργία διάσωσης σάς επιτρέπει να κάνετε εκκίνηση στο μηχάνημά σας με ασφάλεια και να το αφαιρέσετε.

Υπάρχουν επίσης πολλές άλλες δυνατότητες, όπως η προστασία κοινωνικών δικτύων, ο σύμβουλος ασφάλειας WiFi και η προστασία κάμερας web (η πρώτη μας πρόταση στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο ασφάλειας της κάμερας web). Το Bitdefender διαθέτει ένα στιβαρό σύνολο χαρακτηριστικών και, ενώ η διανομή είναι περίεργη, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά να σας αρέσουν.

Avast

Η Avast διαθέτει μια μακρύτερη και ακριβότερη λίστα σχεδίων. Οι δυνατότητες που προσφέρει το Bitdefender ως δοκιμή, ωστόσο, όπως το VPN, περιλαμβάνονται ως πλήρεις υπηρεσίες στο κορυφαίο σχέδιο της Avast. Αυτό που μας εντυπωσιάζει περισσότερο είναι η δωρεάν προσφορά της Avast.

Η δωρεάν έκδοση του Avast παρέχει βασική προστασία από κακόβουλο λογισμικό σε πραγματικό χρόνο, μαζί με έναν σύμβουλο ασφαλείας WiFi και έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Οι δυνατότητες το κέρδισαν θέση στον οδηγό μας για το καλύτερο δωρεάν λογισμικό προστασίας από ιούς. Ωστόσο, λείπουν προηγμένα μέτρα προστασίας για να σας προστατεύουν από πράγματα όπως απόπειρες ηλεκτρονικού ψαρέματος.

Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης Avast Pro

Μόλις αρχίσετε να πληρώνετε, οι δυνατότητες γίνονται πιο στιβαρές. Η Ασφάλεια Διαδικτύου περιλαμβάνει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας ransomware, παραγωγή ηλεκτρονικού ψαρέματος, προηγμένο τείχος προστασίας, κακόβουλη προστασία ιστότοπων και, την αγαπημένη μας δυνατότητα, Λειτουργία Sandbox.

Avast Wifi Inspector

Το Avast Sandbox σάς επιτρέπει να εκτελείτε ύποπτες εφαρμογές σε ένα ασφαλές περιβάλλον και να βλέπετε τη συμπεριφορά τους. Εάν κάνετε λήψη ενός αμφισβητήσιμου torrent (διαβάστε το καλύτερο VPN για torrenting), για παράδειγμα, θα μπορούσατε να ανοίξετε το αρχείο στο Sandbox χωρίς κίνδυνο να επηρεάσετε τον τοπικό υπολογιστή σας.

Στην κορυφή της γραμμής βρίσκεται το Avast Ultimate που περιλαμβάνει 130 $ σε επιπλέον. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Avast SecureLine VPN, το Avast Cleanup Premium και το Avast Passwords Premium. Το VPN δεν είναι υπέροχο από μόνο του, αλλά είναι αξιοπρεπές ως δωρεάν ένταξη. Μπορείτε να το διαβάσετε στην κριτική μας Avast SecureLine VPN.

Το Passwords Premium δεν προσφέρει πολλά σε σύγκριση με τους καλύτερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η σύνδεση με ένα άγγιγμα σε κινητές συσκευές και το Password Guardian, μια υπηρεσία παρακολούθησης που θα σας ειδοποιεί εάν έχει παραβιαστεί ένας λογαριασμός. Ως ένταξη στο Ultimate, είναι εντάξει, αλλά δεν αξίζει 19,99 $ ετησίως a la carte τιμή ζήτησης.

Το Cleanup Premium, μόνο του, αξίζει την αναβάθμιση. Αυτή η δυνατότητα θα σαρώσει το μηχάνημά σας για τυχόν ξένα αρχεία και θα τα καταργήσει, συμπεριλαμβανομένων κατεστραμμένων ή περιττών καταχωρίσεων μητρώου, παλαιών αρχείων προσωρινής μνήμης και άλλων. Θα αναλύσει επίσης τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες στο παρασκήνιο, ώστε να μπορείτε να επιταχύνετε τη μηχανή σας.

Το Avast έχει μια μακρύτερη λίστα χαρακτηριστικών με υψηλότερη τιμή που ταιριάζει. Οι επιπλέον υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στο Ultimate το ξεχωρίζουν από το Bitdefender. Ωστόσο, αγνοώντας αυτό το κορυφαίο σχέδιο, τα χαρακτηριστικά είναι παρόμοια, απλώς διανέμονται διαφορετικά.

Στρογγυλές σκέψεις

Υπάρχουν πολλά που μου αρέσουν για το Avast, ειδικά στην κορυφή. Το Sandbox, το Cleanup και το SecureLine είναι όλα ελκυστικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, λείπουν απλές προσθήκες όπως το Bitdefender Photon, το οποίο αναλύει τη διαμόρφωση του υλικού και του λογισμικού σας για τη βελτιστοποίηση των σαρώσεων..

Ακόμα και ως συμπερίληψη, το VPN και ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης από την Avast είναι στην καλύτερη περίπτωση, και φαίνεται ότι αυτές οι λειτουργίες προωθήθηκαν στο προσκήνιο στη θυσία των απλών, αλλά ισχυρών λειτουργιών. Το Bitdefender διαθέτει μια καλύτερη γκάμα δυνατοτήτων προστασίας σε φθηνότερη τιμή και μπορείτε να αγοράσετε υπηρεσίες καθαρισμού, έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης και ένα a la carte VPN.

Γύρος: Σημείο δυνατοτήτων για το Bitdefender Antivirus

Λογότυπο Bitdefender Antivirus
Λογότυπο Avast Pro

2

Τιμολόγηση

Με πολλά δωρεάν και φθηνά προγράμματα προστασίας από ιούς, είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί μια υψηλή τιμή. Θα εξετάσουμε τη σύνθεση των προσφορών Avast και Bitdefender και θα συγκρίνουμε τις λειτουργίες σε σχέση με το κόστος.

Bitdefender

Το Bitdefender διαθέτει μια απλή γκάμα τριών σχεδίων που περιλαμβάνει επιπλέον χαρακτηριστικά καθώς αυξάνεται η τιμή. Ενώ τα δύο φθηνά πακέτα, το Antivirus Plus και το Internet Security, είναι μόνο Windows, η κορυφή της γραμμής Total Security μπορεί να προστατεύσει έως και 10 συσκευές σε Windows, macOS, iOS και Android (κερδίζοντας τη θέση νίκης στην καλύτερη επιλογή προστασίας από ιούς για Android · Ο Avast πέτυχε πέμπτο).

Το Antivirus Plus, το οποίο μπορεί να καλύψει έναν έως 10 υπολογιστές, είναι φθηνό στον αρχικό όρο. Περιέργως, το Bitdefender προσφέρει μόνο τιμές προσφοράς σε σχέδια με τρεις υπολογιστές. Εάν θέλετε να το αγοράσετε για ένα, πέντε ή 10 μηχανήματα, θα πρέπει να πληρώσετε την πλήρη τιμή.

Αυτό αντισταθμίζεται από μακροπρόθεσμα σχέδια. Μπορείτε να αγοράσετε έως και τρία χρόνια εκ των προτέρων στην τιμή προσφοράς. Ενώ η τιμή ετησίως είναι η ίδια, σας δίνει περισσότερο χρόνο πριν ξεκινήσει η τιμή ανανέωσης.

Το Internet Security λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Μπορείτε να αγοράσετε προστασία από έναν έως 10 υπολογιστές Windows για έως και τρία χρόνια. Όπως το Antivirus Plus, η τιμή προσφοράς ισχύει μόνο όταν αγοράζετε προστασία για τρεις συσκευές.

Ωστόσο, είναι μόνο 5 $ και κερδίζει εύκολα αυτό το ψωμί. Το Internet Security προσθέτει λειτουργίες όπως γονικός έλεγχος, προστασία κάμερας web και σύμβουλος ασφάλειας WiFi. Περιλαμβάνει επίσης Safe Files που προσθέτει ένα άλλο επίπεδο προστασίας ransomware.

Το πιο ελκυστικό σχέδιο είναι η Total Security, όχι μόνο για την ικανότητά της να προστατεύει πολλαπλά λειτουργικά συστήματα, αλλά και για την εξαιρετική προωθητική τιμή. Μπορεί να προστατεύσει πέντε ή 10 συσκευές για έως και τρία χρόνια κάθε φορά. Ανεξάρτητα από το πόσες συσκευές χρησιμοποιείτε ή για πόσα χρόνια, θα έχετε μια μειωμένη αρχική τιμή.

Λειτουργίες όπως ο γονικός έλεγχος φαίνονται πιο ελκυστικοί στο πλαίσιο ενός προγράμματος πολλαπλών συσκευών. Εάν προστατεύετε 10 συσκευές, είναι πιθανό αυτές οι συσκευές να εκτείνονται σε τουλάχιστον δύο διαφορετικά λειτουργικά συστήματα και η Ολική Ασφάλεια σάς δίνει τη δύναμη να προστατεύετε και να παρακολουθείτε τα πάντα.

Οι τιμές προσφοράς είναι εξαιρετικές σε γενικές γραμμές. Τα ποσοστά ανανέωσης δεν είναι ούτε καλά, αντίστοιχα με άλλα antivirus στην αγορά. Η υποστήριξη του Bitdefender για πολλές συσκευές και μια μεγάλη λίστα χαρακτηριστικών το καθιστούν εξαιρετική αξία, ακόμη και κατά την ανανέωση.

Avast

Το Avast μπορεί να προστατεύσει τα ίδια λειτουργικά συστήματα με το Bitdefender αλλά όχι σε ένα μόνο σχέδιο. Υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ λειτουργιών και υποστηριζόμενων λειτουργικών συστημάτων που σημαίνει ότι θα ξοδεύετε περισσότερα για λειτουργίες που περιλαμβάνει το Bitdefender δωρεάν.

Όλα τα σχέδια Avast, με εξαίρεση το Ultimate, μπορούν να προστατεύσουν έναν έως 10 υπολογιστές, αλλά δεν υπάρχει διαθέσιμο πρόγραμμα πολλαπλών συσκευών. Εάν θέλετε να προστατεύσετε την κινητή συσκευή σας, θα πρέπει να αγοράσετε ξεχωριστή προστασία για Android. Παρόλο που μπορείτε να εγκαταστήσετε το VPN και τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης σε συσκευές iOS, δεν υπάρχει λογισμικό προστασίας από ιούς iOS (γι ‘αυτό δεν έχει καταχωριστεί στη λίστα μας για τα καλύτερα antivirus για Mac).

Η Avast προσφέρει δωρεάν προγράμματα για macOS και Android, τα οποία μπορούν να προσομοιώσουν ένα πρόγραμμα πολλαπλών συσκευών. Ωστόσο, όπως το Avast Free στα Windows, υπάρχει συνεχής πρόσκληση για αναβάθμιση. Είναι επίσης δύσκολο να δικαιολογηθεί μια προσομοίωση όταν το Bitdefender προσφέρει πραγματική προστασία σε πολλές συσκευές.

Το αγαπημένο μας σχέδιο, το Ultimate, μπορεί να εξασφαλίσει μόνο μία συσκευή. Ενώ όλα τα άλλα σχέδια μπορούν να υποστηρίξουν ένα, τρία, πέντε ή 10 μηχανήματα, το Ultimate μπορεί να υποστηρίξει μόνο ένα. Το Ultimate είναι απλώς το Avast Premier με πρόσθετα, οπότε η ανικανότητά του να προστατεύει πολλά μηχανήματα δεν έχει νόημα.

Όλες οι τιμές ισχύουν και για μία μόνο συσκευή. Η ασφάλεια στο Διαδίκτυο, για παράδειγμα, απαιτεί πάνω από 100 $ επιπλέον της βασικής τιμής για την προστασία 10 συσκευών. Σε αντίθεση με άλλα προγράμματα πολλαπλών συσκευών, η τιμή ανά συσκευή αυξάνεται στην πραγματικότητα καθώς προσθέτετε περισσότερα στο πρόγραμμά σας.

Εάν είστε χρήστης μόνο για Windows, οι τιμές δεν είναι φρικτές. Η τιμολόγηση είναι μικρή για μία συσκευή και υπάρχει μια εντυπωσιακή λίστα χαρακτηριστικών. Οποιοδήποτε άλλο σενάριο κάνει το επιχειρηματικό μοντέλο της Avast να φαίνεται ανόητο σε σύγκριση με το Bitdefender.

Στρογγυλές δύο σκέψεις

Η περιορισμένη γκάμα της Avast και το a la carte επιχειρηματικό μοντέλο μπορεί να λειτουργούν για εσάς. Ωστόσο, δεν μπορεί να αγνοηθεί η ανάγκη προστασίας σε κινητές συσκευές βάσει ενός ενιαίου σχεδίου. Το Bitdefender διαθέτει μια πιο λογική σειρά antivirus που θα προσελκύσει ένα ευρύτερο φάσμα χρηστών.

Γύρος: Σημείο τιμολόγησης για το Bitdefender Antivirus

Λογότυπο Bitdefender Antivirus
Λογότυπο Avast Pro

3

Φιλικότητα προς τον χρήστη

Τα ιούς είναι πιο περίπλοκα από ό, τι στο παρελθόν, επομένως είναι σημαντικό να κατανοήσουμε όλα τα χαρακτηριστικά. Θα εξετάσουμε τις διεπαφές Bitdefender και Avast, καθώς και ρυθμίσεις ασφαλείας, όπως λειτουργίες σάρωσης.

Bitdefender

Το Bitdefender είναι πολύ εύκολο στη χρήση, κυρίως λόγω των χαρακτηριστικών “γρήγορων ενεργειών” και των προφίλ απόδοσης. Έχει επίσης μεγάλη ισχύ, η οποία, ευτυχώς, δεν εμποδίζει τη χρηστικότητα.

Ωστόσο, η εγκατάσταση διαρκεί λίγο. Το εκτελέσιμο του Bitdefender έχει μέγεθος μισό gigabyte και χρειάστηκε πάνω από 10 λεπτά για εγκατάσταση κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Είναι η αντίθεση της αποτελεσματικής εγκατάστασης του Webroot (διαβάστε την κριτική Webroot SecureAnywhere).

Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, τα πράγματα αναζητούν. Το καλύτερο χαρακτηριστικό του Bitdefender είναι “γρήγορες ενέργειες”. Η κύρια οθόνη του περιβάλλοντος χρήστη διαθέτει πέντε πλακίδια που προσαρμόζετε με διαφορετικές δυνατότητες για εύκολη πρόσβαση. Εάν χρησιμοποιείτε τη δωρεάν δοκιμή, ένα από τα πλακίδια διατίθεται για αναβάθμιση μιας διαφήμισης.

Διεπαφή Bitdefender

Η διαμόρφωση μας χρησιμοποίησε τα άλλα τέσσερα πλακίδια για γρήγορη σάρωση, το VPN, την πλήρη σάρωση συστήματος και το SafePay, μια ασφαλή λειτουργία τραπεζικής.

Οι γρήγορες ενέργειες λειτουργούν τόσο καλά επειδή σας επιτρέπουν να εκτελείτε ενέργειες από την κύρια οθόνη του περιβάλλοντος εργασίας χρήστη. Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να μεταβείτε στις ρυθμίσεις για να εκτελέσετε μια σάρωση. Όλα όσα θέλετε είναι εκεί όταν ανοίγετε την εφαρμογή.

Πάνω από τις ενέργειές σας, θα βρείτε το Bitdefender Autopilot. Το Autopilot είναι ένα σύστημα προτάσεων ασφαλείας που θα χρησιμοποιεί ό, τι υπάρχει στο μηχάνημά σας για να αναγνωρίζει πιθανές ευπάθειες. Θα σας δώσει επίσης τη σωστή δράση για να διορθώσετε αυτές τις ευπάθειες.

Το Bitdefender περιλαμβάνει προφίλ απόδοσης που μπορούν να βελτιστοποιήσουν την επίδραση του συστήματος από τη χρήση ενός προγράμματος προστασίας από ιούς. Τα προφίλ εστιάζουν πόρους σε ορισμένες περιοχές, ενώ τους καταστέλλουν σε άλλους, ανάλογα με το τι κάνετε. Για παράδειγμα, το προφίλ “εργασία” θα αυξήσει την προστασία μέσω email και το προφίλ “ταινία” θα καταργήσει τις ειδοποιήσεις.

Bitdefender-Προφίλ-Ρυθμίσεις

Εάν το πρόγραμμά σας υποστηρίζει περισσότερες από μία συσκευές, τότε το Bitdefender Central θα είναι χρήσιμο. Είναι μια διεπαφή που βασίζεται στον ιστό για την παρακολούθηση όλων των συσκευών στις οποίες έχετε πρόσβαση σε οποιοδήποτε μηχάνημα. Το Central θα σας δείξει τη συνολική προστασία, καθώς και τυχόν ειδοποιήσεις, για καθεμία από τις συσκευές σας.

Bitdefender-Central-Interface

Η διεπαφή του Bitdefender είναι εύκολη στη χρήση, αλλά η εμπειρία γίνεται καλύτερη με γρήγορες ενέργειες και προφίλ. Υπάρχει επίσης μεγάλη δύναμη για αποσυμπίεση. Δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε έναν καλύτερο τρόπο χρήσης ενός προγράμματος προστασίας από ιούς.

Avast

Σε αντίθεση με τους προηγούμενους γύρους, ο Avast κάνει έναν καλό αγώνα εδώ. Παρόλο που λείπει γρήγορες ενέργειες και προφίλ, εξακολουθεί να διαθέτει μια από τις καλύτερες διαθέσιμες διεπαφές προστασίας από ιούς. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε ένα φθηνό ή δωρεάν πρόγραμμα, ο πελάτης έχει πάρα πολλές αιτήσεις αναβάθμισης.

Το Avast θα ξεθωριάσει ορισμένες λειτουργίες στο περιβάλλον χρήστη και θα εμφανίσει ένα κλείδωμα δίπλα τους. Αυτές είναι κλειδωμένες λειτουργίες που δεν περιλαμβάνονται στο σχέδιό σας. Παρόμοια με την πρόσκληση του Bitdefender για αναβάθμιση, δεν μας πειράζει οι κλειδωμένες λειτουργίες που εμφανίζονται στο περιβάλλον εργασίας χρήστη ως μια λεπτή ώθηση για αναβάθμιση.

Πλοήγηση Avast Pro

Δεν είναι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Ορισμένα, όπως το VPN, εμφανίζονται όπως θα έκανε και οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα. Αφού κάνετε κλικ σε αυτό, θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα ολοκλήρωσης αγοράς για να την αγοράσετε. Αυτή η backhanded διαφήμιση μας απενεργοποιεί τη διεπαφή του Avast.

Το να ενεργείτε σαν να περιλαμβάνεται ένα χαρακτηριστικό όταν δεν είναι όχι μόνο ανειλικρινές, αλλά και σύγχυση.

Εφόσον μαθαίνετε τι είναι και δεν περιλαμβάνεται, η διεπαφή δεν είναι κακή. Το Avast περιλαμβάνει τέσσερις λειτουργίες σάρωσης. Έχετε στοχευμένες, πλήρεις και εκκινήσεις σάρωσης, καθώς και Έξυπνες σαρώσεις, που είναι τα αγαπημένα μας. Οι Έξυπνες σαρώσεις εκτελούν μια κανονική λειτουργία προστασίας από ιούς, αλλά και ελέγχουν για απειλές δικτύου, ύποπτες επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης, ευάλωτο λογισμικό και ζητήματα απόδοσης.

Λειτουργίες σάρωσης Avast Pro

Εάν διαθέτετε Avast Ultimate, μπορείτε να επιλύσετε όλα αυτά τα ζητήματα. Εάν όχι, υπάρχει ακόμη περισσότερη πρόσκληση για αναβάθμιση. Μπορείτε να επιλύσετε ορισμένα, αλλά πράγματα όπως ζητήματα απόδοσης θα συνεχίσουν να σας ενοχλούν.

Όλα τα σχέδια συνοδεύονται από το Avast Secure Browser, το οποίο είναι επίσης διαθέσιμο δωρεάν ξεχωριστά. Το Secure Browser είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης που βασίζεται στο Chromium και έχει επεκτάσεις όπως ενσωματωμένο στην παρακολούθηση διαφημίσεων και παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο. Είναι μια οικεία διάταξη, αλλά δεν διαθέτει την ενσωμάτωση Google στο Chrome.

Ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης Avast Pro

Είναι κρίμα που το Avast βομβαρδίζει χρήστες με διαφημίσεις. Η διεπαφή είναι εξαιρετική, με λογική διάταξη και μεγάλη ισχύ. Ωστόσο, η συνεχής χρήση διαφημιστικών πρακτικών με παθητικό τρόπο την αναγκάζει να χάσει τη λάμψη της.

Στρογγυλές τρεις σκέψεις

Το Avast έχει μια εξαιρετική διεπαφή και αν μπορείτε να χειριστείτε τις διαφημίσεις, είναι ένας άξιος υποψήφιος για το Bitdefender. Ωστόσο, το Bitdefender όχι μόνο έχει λιγότερες διαφημίσεις αλλά και χαρακτηριστικά όπως γρήγορες ενέργειες και προφίλ απόδοσης που το καθιστούν μια πιο ελκυστική επιλογή, συνολικά.

Γύρος: Σημείο φιλικότητας προς το χρήστη για το Bitdefender Antivirus

Λογότυπο Bitdefender Antivirus
Λογότυπο Avast Pro

4

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Η πιο σημαντική πτυχή ενός προγράμματος προστασίας από ιούς είναι πόσο ασφαλές σας κρατά. Θα συγκρίνουμε τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα από AV-Test, AV-Comparatives και MRG-Effitas για να δούμε αν το Bitdefender ή το Avast είναι πιο ασφαλές. Θα εξετάσουμε επίσης τους αριθμούς απόδοσης για να μετρήσουμε πόσο πεινασμένοι είναι και οι δύο.

Bitdefender

Το Bitdefender έχει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα που έχουμε δει από οποιοδήποτε antivirus. Ήταν η πρώτη μας επιλογή για το πιο ασφαλές antivirus. Έχει επίσης μια ελαφριά αφή στους πόρους του συστήματος, αν και είναι βαρύτερο από ορισμένους άλλους παρόχους. Ωστόσο, η προσθήκη προφίλ απόδοσης και βελτιστοποίησης υλικού παρακάμπτει αυτό το ζήτημα.

Το AV-Test του έδωσε ένα τέλειο σκορ στις δοκιμές του Αυγούστου 2018. Το Bitdefender ήταν 100% αποτελεσματικό κατά του εκτεταμένου κακόβουλου λογισμικού και των μηδενικών ημερών. Το AV-Test χρησιμοποίησε συνολικά 20.000 δείγματα. Ο μέσος όρος της βιομηχανίας για αυτό το χρονικό πλαίσιο ήταν 100 τοις εκατό, οπότε, υπό το φως αυτού του Bitdefender φαίνεται λιγότερο εντυπωσιακό.

Ιστότοπος με αποκλεισμό Bitdefender

Ωστόσο, τα άψογα αποτελέσματα προστασίας του Bitdefender είναι ο κανόνας, όχι η εξαίρεση. Τον Απρίλιο, όταν ο μέσος όρος του κλάδου ήταν 99,5 τοις εκατό, το AV-Test το βρήκε ακόμη 100% αποτελεσματικό έναντι του εκτεταμένου κακόβουλου λογισμικού και μηδενικής ημέρας.

Τα αποτελέσματα απόδοσης δεν είναι υπέροχα. Ενώ το AV-Test απέδωσε στο Bitdefender ένα τέλειο σκορ στην απόδοση, τρώει περισσότερους πόρους συστήματος από το μέσο antivirus. Το Bitdefender επιβραδύνει το μηχάνημα κατά 25 τοις εκατό, ενώ ξεκίνησε δημοφιλείς ιστότοπους, μια δοκιμή όπου ο μέσος όρος της βιομηχανίας ήταν μόνο 15 τοις εκατό.

Ωστόσο, το Bitdefender είναι το ίδιο ή καλύτερο σε όλες τις άλλες κατηγορίες απόδοσης.

Τα AV-Comparatives βρήκαν παρόμοια αποτελέσματα. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών του Αυγούστου 2018, το Bitdefender απέκλεισε το 100 τοις εκατό των απειλών χωρίς ψευδώς θετικά. Από τους 17 άλλους παρόχους που δοκιμάστηκαν, το Kaspersky ήταν το μόνο άλλο antivirus που υπερηφανεύτηκε για αυτά τα αποτελέσματα.

Τα πιο πρόσφατα δεδομένα απόδοσης από το AV-Comparatives είναι από τον Απρίλιο του 2018. Το Bitdefender έλαβε μια προηγμένη βαθμολογία +, την υψηλότερη δυνατή βαθμίδα, για απόδοση. Διατηρεί αυτήν την αξιολόγηση από τον Οκτώβριο του 2012 όταν έλαβε την προηγμένη βαθμολογία.

Η MRG-Effitas της απονέμει πιστοποίηση επιπέδου 2 στην πλήρη ανάλυση φάσματος του 2ου τριμήνου 2018. Αυτή η πιστοποίηση σημαίνει ότι αποκλείστηκε στο 98% του κακόβουλου λογισμικού σε όλες τις δοκιμές. Κοιτάζοντας τα αποτελέσματα, το Bitdefender είχε τέλεια βαθμολογία είναι όλες οι κατηγορίες εκτός από το μπλοκάρισμα του adware, όπου έχασε πέντε από τα 20 δείγματα που χρησιμοποιήθηκαν.

Κατά τη δοκιμή του πρώτου τριμήνου 2018, η MRG-Effitas της απονέμει πιστοποίηση επιπέδου 1, ωστόσο, που σημαίνει ότι απέκλεισε όλες τις απειλές αμέσως ή μέσω παρακολούθησης συμπεριφοράς.

Avast

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το AV-Test βρήκε επίσης το Avast 100% αποτελεσματικό έναντι μηδενικής ημέρας και εκτεταμένου κακόβουλου λογισμικού τον Αύγουστο του 2018, καθώς ο μέσος όρος του κλάδου ήταν 100 τοις εκατό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Επιστρέφοντας ένα μήνα έως τον Ιούλιο, η AV-Test βρήκε ότι μόνο το 99,2% ήταν αποτελεσματικό έναντι κακόβουλου λογισμικού μηδενικής ημέρας και 99,9% έναντι του εκτεταμένου κακόβουλου λογισμικού.

Τα αποτελέσματα του Απριλίου είναι χειρότερα. Η Avast διατήρησε 99,9% προστασία έναντι γνωστών κακόβουλων προγραμμάτων, αλλά έπεσε στο 98,9% έναντι επιθέσεων μηδενικών ημερών.

Εντοπίστηκε απειλή Avast Pro

Έχει επίσης λιγότερα από τα ιδανικά αποτελέσματα απόδοσης. Ενώ το Bitdefender αγωνίστηκε επίσης κατά την κυκλοφορία δημοφιλών ιστότοπων, το AV-Test βρήκε το Avast τέσσερις τοις εκατό πιο αργό κατά την εκτέλεση της ίδιας εργασίας. Ήταν επίσης πιο αργό κατά την αντιγραφή αρχείων αλλά με μικρότερο περιθώριο.

Τα AV-Comparatives βρήκαν καλά αποτελέσματα, αλλά όχι στο επίπεδο του Bitdefender. Κατά τη δοκιμή 193 τεμαχίων ζωντανών κακόβουλων προγραμμάτων τον Αύγουστο του 2018, το Avast ήταν αποτελεσματικό κατά 99,5%. Είχε τρία ψευδώς θετικά – το ίδιο με το AVG (το οποίο χρησιμοποιεί την ίδια υποδομή ασφαλείας με την οποία μπορείτε να διαβάσετε στην κριτική μας AVG).

Τα αποτελέσματα απόδοσης από τα AV-Comparatives είναι εξαιρετικά. Η πιο πρόσφατη δοκιμή τον Απρίλιο του 2018 του έδωσε τρία στα τρία αστέρια και μια προηγμένη βαθμολογία +. Διατήρησε αυτήν την βαθμολογία από τότε που η AV-Comparatives δοκίμασε το προϊόν, μείον ένα μικρό πλεονέκτημα τον Οκτώβριο του 2014, όπου έπεσε σε μια προηγμένη βαθμολογία.

Η MRG-Effitas της έδωσε πιστοποίηση επιπέδου 1 στην πλήρη ανάλυση φάσματος του 2ου τριμήνου 2018, που σημαίνει ότι η Avast απέκλεισε όλες τις απειλές αμέσως ή μέσω προστασίας συμπεριφοράς. Κατά τη διάρκεια αυτής της ίδιας δοκιμής, η ESET Internet Security έλαβε επίσης πιστοποίηση επιπέδου 1 (διαβάστε την κριτική μας ESET NOD32).

Το Bitdefender και το Avast αλλάζουν θέσεις στις δοκιμές Q1, ωστόσο, το Bitdefender πηδά από το Επίπεδο 2 στο Επίπεδο 1 και το Avast πέφτει στην αντίθετη κατεύθυνση. Συμμετείχε στο Panda Internet Security στη δεύτερη βαθμίδα (διαβάστε την αναθεώρηση Panda Security).

Στρογγυλές Τέσσερις Σκέψεις

Ανάλογα με το εργαστήριο που αναφέρετε, τα Bitdefender και Avast βρίσκονται κοντά στα αποτελέσματα προστασίας. Οι βαθμολογίες από το AV-Test δείχνουν μια απαλότητα προς το κακόβουλο λογισμικό μηδέν ημερών στο τέλος του Avast, κάτι που είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το AV-Test αξιολόγησε το Avast Free ενώ δοκιμάζει μια πληρωμένη έκδοση του Bitdefender. Θεωρητικά, η δωρεάν έκδοση του Avast θα σας παρέχει την ίδια προστασία, τουλάχιστον έναντι κακόβουλου λογισμικού. Ενώ έχουμε τις επιφυλάξεις μας για τη νομιμότητα αυτού, θα πρέπει να τηρήσουμε αυτήν τη λογική για αυτόν τον γύρο και να την απονείμουμε στο Bitdefender.

Γύρος: Σημείο προστασίας για το Bitdefender Antivirus

Λογότυπο Bitdefender Antivirus
Λογότυπο Avast Pro

5

Υποστήριξη

Η υποστήριξη δεν είναι τόσο μεγάλη όσο η προστασία, καθώς ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς προορίζεται να ζήσει στον υπολογιστή σας ως σιωπηλός υπερασπιστής. Παρόλα αυτά, καθώς τα πακέτα ασφαλείας γίνονται πιο περίπλοκα, υπάρχει ανάγκη για ένα σταθερό σύστημα υποστήριξης.

Bitdefender

Το Bitdefender έχει μερικές από τις καλύτερες υποστηρίξεις που έχουμε δει από ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Υπάρχουν επιλογές επικοινωνίας μέσω ζωντανής συνομιλίας, email και τηλεφώνου, καθώς και μια βαθιά βάση γνώσεων, βίντεο οδηγιών και φόρουμ κοινότητας.

Η βάση γνώσεων χωρίστηκε μεταξύ οικιακών και επαγγελματικών προϊόντων και στη συνέχεια περαιτέρω από τα μεμονωμένα προϊόντα σε αυτές τις σειρές. Το Bitdefender διατηρεί άρθρα από το 2015, ώστε να μπορείτε να βρείτε υποστήριξη σε χρονολογημένα λογισμικά.

Bitdefender-Knowledgebase

Τα περισσότερα άρθρα έχουν λεπτομερείς οδηγίες και στιγμιότυπα οθόνης, αλλά μερικά συνοδεύονται από ένα συνοδευτικό εκπαιδευτικό βίντεο. Τα θέματα είναι βασικά, όπως η εγκατάσταση του Bitdefender ή η μετακίνηση στο Central, αλλά εξακολουθούν να είναι μια ωραία προσθήκη.

Η άμεση υποστήριξη είναι επίσης εξαιρετική. Η Bitdefender απάντησε στην ερώτησή μας μέσω email σε λιγότερο από έξι ώρες. Εάν χρειάζεστε πιο άμεση υποστήριξη, μπορείτε να καλέσετε το Bitdefender όλο το 24ωρο. Η τηλεφωνική υποστήριξη 24/7 προσφέρεται σε 16 χώρες και, εάν δεν βρίσκεστε εκτός αυτών των τοποθεσιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παγκόσμια γραμμή υποστήριξης στα Αγγλικά.

Η ζωντανή συνομιλία ελέγχεται από AI, που σημαίνει ότι θα προσπαθήσει να απαντήσει στην ερώτησή σας επισημαίνοντας άρθρα στη βάση γνώσεων. Ωστόσο, είναι προαιρετικό. Ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, μπορείτε να ζητήσετε να μεταφερθείτε σε έναν ζωντανό πράκτορα.

Avast

Το Avast έχει μέτρια υποστήριξη. Η εστίαση είναι στις επιλογές DIY με ένα σύγχυση και περιοριστικό σύστημα επαφών. Η γνώση είναι ισχυρή, ωστόσο, και τα φόρουμ είναι ενεργά, ακόμη και με ημερομηνία.

Η βάση γνώσεων χωρίζεται ανά προϊόν, το καθένα προσφέρει περίπου 20 καταχωρήσεις. Υπάρχουν τόσο λίγα επειδή το Avast καλύπτει πολύ έδαφος σε κάθε άρθρο. Ένα μεμονωμένο θέμα θα μπει στις ιδιαιτερότητες των διαφορετικών λειτουργικών συστημάτων, για παράδειγμα, σε κάθε ενότητα, συμπεριλαμβανομένων οδηγιών βήμα προς βήμα και στιγμιότυπων οθόνης.

Avast γνώση βάσης

Τα φόρουμ είναι ενεργά, αλλά με ημερομηνία. Ο σχεδιασμός είναι οικείος και καλύπτει κάθε προϊόν που προσφέρει η Avast. Υπάρχουν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ενεργοί χρήστες, κάτι που το καθιστά άσχημο αλλά ανεκτίμητο πόρο υποστήριξης.

Λείπουν σοβαρά οι επιλογές επαφής. Η τηλεφωνική υποστήριξη είναι διαθέσιμη για οποιεσδήποτε ερωτήσεις πριν από την πώληση, αλλά η χρέωση και η τεχνική υποστήριξη προορίζονται για email. Οι χρήστες Avast Free δεν έχουν πρόσβαση σε καμία από τις δύο μορφές επαφής.

Οι περιορισμοί επαφών μοιάζουν με δέσμευση χρημάτων για το Avast Total Care, μια υπηρεσία υποστήριξης που θα σας προσφέρει 199 $ ετησίως. Ένας αντιπρόσωπος της Avast θα έχει πρόσβαση στο μηχάνημά σας από απόσταση, θα το σαρώνει για προβλήματα και θα προσπαθήσει να εφαρμόσει οποιεσδήποτε λύσεις. Σχεδόν τέσσερις φορές το κόστος ενός βασικού προγράμματος, δεν φαίνεται να αξίζει τον κόπο.

Στρογγυλές Πέντε Σκέψεις

Το σύστημα υποστήριξης του Bitdefender είναι εξαιρετικό, ενώ το Avast είναι αξιοπρεπές στην καλύτερη περίπτωση. Η μεγαλύτερη κλήρωση στην Avast είναι η εξαιρετική γνώση της, αλλά το Bitdefender δεν στερείται αυτού του τμήματος. Πέρα από αυτό το πλήθος επιλογών επαφής και ένα σύγχρονο φόρουμ, ο νικητής για αυτόν τον γύρο είναι ξεκάθαρος.

Γύρος: Σημείο υποστήριξης για το Bitdefender Antivirus

Λογότυπο Bitdefender Antivirus
Λογότυπο Avast Pro

6

Τελικές σκέψεις

Το Bitdefender έκανε το εύκολο έργο του Avast, κερδίζοντας τη νίκη σε κάθε γύρο. Είναι η πρώτη μας επιλογή σε λογισμικό προστασίας από ιούς, όχι μόνο στο Avast, αλλά και στο υπόλοιπο πεδίο προστασίας από ιούς. Καλύπτει όλες τις βάσεις που πρέπει να έχει ένα antivirus διατηρώντας παράλληλα ένα λογικό σημείο τιμής.

Νικητής: Bitdefender

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Avast στερείται αξίας. Ενώ η διανομή προϊόντων φαίνεται πεινασμένη για χρήματα, το δωρεάν πρόγραμμα είναι πολύ γενναιόδωρο. Αν ψάχνετε για δωρεάν antivirus, το Avast είναι μια από τις καλύτερες διαθέσιμες επιλογές.

Σας αρέσει περισσότερο το Avast ή το Bitdefender; Ενημερώστε μας στα σχόλια και, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map