Κριτική MozyPro – Διακόπηκε – Ενημερώθηκε το 2020

Αναθεώρηση MozyPro

Το MozyPro εξαγοράστηκε από την Carbonite και τώρα ανήκει σε αυτήν την οικογένεια.


Για επιχειρήσεις που θέλουν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας πολλών υπολογιστών και με ανάγκες πλατφόρμας, το MozyPro προσφέρει μια ευέλικτη υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που γίνεται αρκετά σωστή. Αυτό περιλαμβάνει 24/7 ζωντανή συνομιλία και τηλεφωνική υποστήριξη και τη δυνατότητα προσαρμογής των πολιτικών διατήρησης αρχείων για τη βάση χρηστών σας.

Ωστόσο, όλα τα σωστά βήματα που ακολουθούν αναιρούνται από μια τιμή που ανεβαίνει πάνω από το διαγωνισμό. Με αντίγραφα ασφαλείας άνω των 850 $ ετησίως για 250 GB, θα πληρώνετε πάνω από έντεκα φορές την τιμή που προσφέρεται από το IDrive για επιχειρήσεις (ανατρέξτε στην αναθεώρηση IDrive για επιχειρήσεις για περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα τιμολόγησης αυτής της υπηρεσίας) για τον ίδιο αριθμό gigabyte.

Για μια τέτοια ασυμφωνία κόστους, μπορεί να περιμένετε μια διαδικτυακή υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που υπερέχει, αλλά η αλήθεια του θέματος είναι ότι με τους περισσότερους τρόπους, το MozyPro πέφτει πίσω από το υπόλοιπο πακέτο στο καλύτερο ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας του Cloudwards.net για επιχειρήσεις.

Πριν από τη δέσμευση των χρημάτων σας, προτείνουμε να δώσετε μια γρήγορη ανάγνωση στον έλεγχο του MozyPro για να βεβαιωθείτε ότι είναι σωστό για εσάς ή εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών, αν είστε ο πιο πρακτικός τύπος.

Δυνατά σημεία & Αδυναμίες

Εναλλακτικές λύσεις για το MozyPro

Χαρακτηριστικά

Ενώ η Mozy έχει τα προβλήματά της, η υποστήριξη πλατφόρμας – ως επί το πλείστον – δεν είναι ένα από αυτά. Το MozyPro παρέχει ηλεκτρονικό αντίγραφο ασφαλείας για απεριόριστους φορητούς υπολογιστές και επιτραπέζιους υπολογιστές. Τα υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα υπολογιστών περιλαμβάνουν Windows, Mac και Linux.

Διατίθενται επίσης αντίγραφα ασφαλείας διακομιστή αρχείων Windows, Mac και Linux, όπως και το αντίγραφο ασφαλείας για MS SQL Server και MS Exchange. Το MozyPro μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας απεριόριστων συσκευών NAS. Ο διακομιστής Oracle δεν υποστηρίζεται – δείτε το IDrive για επιχειρήσεις εάν αυτό είναι κάτι που χρειάζεστε.

Το MozyPro επίσης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων smartphone, παρόλο που υπάρχουν εφαρμογές για κινητά για Android και iOS που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για πρόσβαση στο αποθετήριο δεδομένων σας.

Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία σας από τον ιστότοπο του MozyPro. Εκεί θα πάτε επίσης να διαχειριστείτε τον λογαριασμό σας, χρησιμοποιώντας μια κονσόλα διαχειριστή για να προσθέσετε νέους χρήστες, να παρακολουθήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να εκτελέσετε άλλες διαχειριστικές εργασίες.  

Το Mozy υποστηρίζει ταυτόχρονη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε τοπικές συσκευές αποθήκευσης εκτός από την αποστολή δεδομένων στο cloud. Η Mozy εμπορεύεται αυτήν τη δυνατότητα με το Mozy 2xProtect, αλλά, πιο συνηθισμένα, ονομάζεται υβριδικό αντίγραφο ασφαλείας. Υπάρχουν πλεονεκτήματα για τη διατήρηση ενός τοπικού αντιγράφου των δεδομένων σας, μεταξύ των οποίων το λιγότερο είναι ότι η ανάκτηση καταστροφών είναι ταχύτερη από την τοπική αποθήκευση από ό, τι μέσω του Διαδικτύου.

Για να σας βοηθήσει να μεταφέρετε γρήγορα τα δεδομένα σας στο cloud, η Mozy προσφέρει μια υπηρεσία ταχυμεταφορών που ονομάζεται Mozy Data Shuttle. Ο Mozy θα διανυκτερεύσει μια συσκευή για να φορτώσετε τα δεδομένα σας. Στείλτε το πίσω και οι τεχνικοί υπηρεσιών θα το μεταφέρουν απευθείας στους διακομιστές κέντρων δεδομένων του Mozy, εξοικονομώντας πιθανώς εβδομάδες χρόνου.

Σε αντίθεση με την υπηρεσία ταχυμεταφορών του IDrive, το Mozy Data Shuttle δεν είναι δωρεάν – ή ακόμα και ιδιαίτερα φθηνό.

Χρεώνεστε με βάση το πόσα δεδομένα πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας:

 • 1,8 TB κοστίζει 275 $
 • 3.6 TB κοστίζει 375 $
 • 5,4 TB κοστίζει 475 $
 • Το 7,2 TB κοστίζει 575 $

Η υπηρεσία μεταφοράς δεν είναι επίσης διαθέσιμη για ανάκτηση, κάτι που αποτελεί έκπληξη.

Το MozyPro περιλαμβάνει επίσης λειτουργίες συγχρονισμού. Ο συγχρονισμός χρησιμοποιεί έναν πελάτη που μπορεί να εγκατασταθεί σε πολλές συσκευές για να σας επιτρέψει να μεταβείτε από τη μία στην άλλη και να εργαστείτε στο ίδιο αρχείο σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.

Αυτή η λειτουργία σχετίζεται γενικότερα με το cloud storage από το διαδικτυακό εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, καθιστώντας την ένταξή της κάτι περίεργο.

Ενώ ορισμένοι επιχειρηματικοί χρήστες θα το χρησιμοποιήσουν, υπάρχουν αποκλειστικές λύσεις εταιρικού συγχρονισμού και κοινής χρήσης (EFSS) που προσφέρουν πιο ισχυρές δυνατότητες παραγωγικότητας εργασίας. Αν αυτό είναι κάτι που ψάχνετε, διαθέτουμε έναν οδηγό αγοραστών που έχει σχεδιαστεί για να καθοδηγεί τους αναγνώστες μέσα στα μέσα για να βρουν την καλύτερη λύση EFSS για αυτούς.

Το MozyPro δεν είναι υπηρεσία αρχειοθέτησης, είναι υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι εάν διαγράψετε αρχεία από τον υπολογιστή σας, τελικά διαγράφονται από το σύννεφο. Ωστόσο, ως διαχειριστής, μπορείτε να προσαρμόσετε την πολιτική διατήρησης για χρήστες και ομάδες χρηστών για να διατηρήσετε διαγραμμένα αρχεία για ένα χρονικό διάστημα, προσφέροντας ένα μέτρο προστασίας από λάθη.

Μπορείτε επίσης να ορίσετε μια πολιτική εκδόσεων για τους συνεργάτες σας. Η έκδοση διατηρεί προηγούμενες καταστάσεις αρχείων, επιτρέποντάς σας να αναιρέσετε γρήγορα τις ανεπιθύμητες αλλαγές αρχείων. Σας προστατεύει επίσης από καταστροφές αρχείων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προκαλούνται από ransomware.

Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που λαμβάνετε με το MozyPro είναι ότι σας επιτρέπει να περιορίσετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας όταν βρίσκεστε σε συγκεκριμένα δίκτυα και να ορίσετε ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης εάν βρίσκεστε πίσω από διακομιστή μεσολάβησης.

Άλλες βασικές δυνατότητες περιλαμβάνουν την επιτάχυνση της ταχύτητας, τη συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, τον προγραμματισμό αντιγράφων ασφαλείας και την αντιγραφή αρχείων σε επίπεδο μπλοκ, τα οποία θα συζητήσουμε αργότερα σε αυτήν την κριτική.

Λείπει σημαντικά η επιλογή συμπίεσης αρχείων στον υπολογιστή σας προτού τα στείλετε στο cloud, κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις ταχύτητες μεταφόρτωσης και λήψης. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που περιλαμβάνουν οι περισσότερες εφεδρικές υπηρεσίες.

Τιμολόγηση

Τα κλιμακωτά σχέδια τιμών του MozyPro παρέχουν διαδικτυακό χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που μπορεί να μοιραστεί μεταξύ απεριόριστων υπολογιστών και διακομιστών. Διατίθενται από μήνα σε μήνα, ετήσιες και εξαμηνιαίες συνδρομές. Τα σχέδια ξεκινούν από 10 GB και φτάνουν τα 4 TB.  

Η Mozy αναφέρει μόνο τιμές έως 250 GB στον ιστότοπό της. Περισσότερο από αυτό και θα πρέπει να ζητήσετε τιμολόγηση. Δεν είμαστε απολύτως σίγουροι γιατί, αλλά θα μπορούσε να έχει σχέση με το σοκ των αυτοκόλλητων (πρέπει να έχουν εξαιρετικούς αντιπροσώπους πωλήσεων).

Ενώ η ευελιξία πολλαπλών επιπέδων είναι καλή, υπάρχουν μερικά ζητήματα με τη δομή κόστους του MozyPro. Για ένα, 10 GB εφεδρικού χώρου δεν είναι πιθανό να είναι αρκετό για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ενός υπολογιστή, πόσο μάλλον πολλών. Εάν έχετε αρκετούς διακομιστές για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, υπάρχει μια καλή πιθανότητα το 4TB να μην το κόψει καν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι το κόστος είναι πολύ υψηλότερο από τον ανταγωνισμό. Η MozyPro χρεώνει 850 $ ετησίως για 250 GB αντιγράφων ασφαλείας. Το IDrive χρεώνει 75 $ για το ίδιο ποσό και, όπως το MozyPro, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας απεριόριστων συσκευών. Το CrashPlan χρεώνει 10 $ ανά υπολογιστή (ανατρέξτε στην κριτική του CrashPlan for Small Business για περισσότερα σχετικά με αυτό).  

Ευκολία στη χρήση

Το MozyPro δεν είναι τόσο εύκολη χρήση όσο κάποια άλλα αντίγραφα ασφαλείας στο διαδίκτυο, απαιτώντας λίγη δουλειά προτού ξεκινήσετε τη λήψη εφαρμογών και τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων. Ωστόσο, μόλις ρυθμίσετε τα πράγματα, έχει μερικά ωραία χαρακτηριστικά που διευκολύνουν τη διαδικασία.

Μόλις εγγραφείτε για έναν λογαριασμό, θα πρέπει να συνδεθείτε στην πύλη ιστού και να προσθέσετε χρήστες.

Θα πρέπει να τα ορίσετε ως χρήστη “διακομιστή” ή “επιτραπέζιου υπολογιστή” και να ορίσετε όριο αποθήκευσης και συσκευής για αυτούς. Υπάρχει επίσης μια επιλογή ενεργοποίησης δυνατοτήτων συγχρονισμού. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει λίγο εάν έχετε πολλά άτομα να προσθέσετε, αν και μπορείτε να τα προσθέσετε μαζικά χρησιμοποιώντας ένα αρχείο .csv για να επιταχύνετε τα πράγματα.

Θα πρέπει επίσης να προσθέσετε τον εαυτό σας ως χρήστη, εάν θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δικών σας συσκευών.

Κάθε χρήστης θα λάβει ένα email με έναν σύνδεσμο που θα του επιτρέπει να ορίσουν τον δικό τους κωδικό πρόσβασης λογαριασμού. Αυτός ο κωδικός πρόσβασης θα είναι απαραίτητος αργότερα για τη σύνδεση του υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας που χρησιμοποιείται για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο cloud. Μόλις δημιουργηθούν, θα τους δοθεί η δυνατότητα λήψης αυτού του προγράμματος-πελάτη, εκτός από τον πελάτη συγχρονισμού MozyPro και τις εφαρμογές για κινητά.

Η λήψη του υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας είναι σχετικά απλή προς τα εμπρός και η εγκατάσταση διαρκεί δευτερόλεπτα. Μόλις ο πελάτης είναι ενεργοποιημένος, συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια που δημιουργήσατε.

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να πάτε με ένα προεπιλεγμένο ή ιδιωτικό κλειδί κρυπτογράφησης (δείτε την ασφάλεια και το απόρρητο, παρακάτω), μετά το οποίο μπορείτε να αρχίσετε να εργάζεστε στο εφεδρικό σας πρόγραμμα. Το μεγαλύτερο μέρος της σχετικής εργασίας γίνεται για εσάς, επειδή το MozyPro σαρώνει το σύστημα αρχείων σας και επιλέγει αυτόματα τους πιο συνηθισμένους τύπους αρχείων για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Θα μιλήσουμε περισσότερα για αυτό στο επόμενο τμήμα.

Συνολικά, ενώ δεν είναι η πιο ευκρινής διεπαφή που έχουμε δει ποτέ, ο οδηγός κάνει καλή δουλειά απλοποιώντας τη διαδικασία.

Η κονσόλα διαχειριστή που διατίθεται μέσω της διεπαφής ιστού έχει κάποιες άλλες εύχρηστες λειτουργίες που θα διευκολύνουν τη διαχείριση του λογαριασμού. Μπορείτε να αναζητήσετε συνδέσεις στον λογαριασμό σας τόσο από χρήστη όσο και από συσκευή. Κάθε μέθοδος εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με το πόσα δεδομένα δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας και πότε εκτελέστηκε το τελευταίο αντίγραφο ασφαλείας.

Υπάρχει επίσης μια ενότητα “γραφήματα και αναφορές” που σας επιτρέπει να οπτικοποιήσετε το ιστορικό αντιγράφων ασφαλείας και την υγεία των αντιγράφων ασφαλείας, καθώς και να ορίσετε ειδοποιήσεις μέσω email. Αρκετά εύχρηστο υλικό για μια επιχείρηση που πρέπει να διασφαλίσει τη συμμόρφωση.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων & Αποκατάσταση

Το MozyPro κάνει γρήγορη εργασία σάρωσης του συστήματος αρχείων σας και αυτόματη προσθήκη ετικετών στα αρχεία για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Σε αντίθεση με κάποιες από τις καλύτερες διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, το MozyPro το κάνει αυτό αναζητώντας κοινούς τύπους αρχείων, αντί να προσθέτει ετικέτες σε κοινές τοποθεσίες συστήματος αρχείων (όπως το φάκελο “έγγραφα”) για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Αυτό εξοικονομεί χρόνο, αλλά όταν εργάζεστε με περιορισμένο χώρο αποθήκευσης, μπορεί επίσης να μασάει χώρο πιο γρήγορα.

Εάν πρέπει να μειώσετε τον χώρο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, κάντε κλικ στο “ρυθμίσεις”. Από εκεί, μπορείτε να τροποποιήσετε το πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας από δύο διαφορετικά παράθυρα: “σύνολα αντιγράφων ασφαλείας” και “σύστημα αρχείων”.

Τα σετ αντιγράφων ασφαλείας σάς επιτρέπουν να περιηγηθείτε σε αρχεία με ετικέτα για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βάσει του τύπου αρχείου και να αποεπιλέξετε αυτά που δεν θέλετε να συμπεριληφθούν. Μπορείτε να ταξινομήσετε κατά μέγεθος, τύπο και φάκελο για να διευκολύνετε τη διαδικασία. Το σύστημα αρχείων σας επιτρέπει να επιλέξετε και να αποεπιλέξετε φακέλους στο σύστημα αρχείων σας. Το να έχετε και τις δύο επιλογές είναι μια πολυτέλεια που δεν έχετε με τις περισσότερες υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, αν και δεν είναι αρκετά (ή από απόσταση) αρκετά για να δικαιολογήσετε αυτήν την τιμή.

Το MozyPro εκτελεί συνεχή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας από προεπιλογή, το οποίο ονομάζει “αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας”. Υπάρχουν μερικές ωραίες επιλογές προσαρμογής για αυτήν τη λειτουργία, όπως η διακοπή της συνεχούς δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας εάν η CPU σας είναι πολύ απασχολημένη ή η εκτέλεση αντιγράφων ασφαλείας μόνο όταν ο υπολογιστής σας βρίσκεται σε αδράνεια για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα. Μπορείτε ακόμη και να περιορίσετε πόσες φορές δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας του MozyPro σε μια δεδομένη ημέρα.

Αυτές οι λειτουργίες συμβάλλουν στον περιορισμό του αντίκτυπου του MozyPro στους πόρους του συστήματός σας. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, μπορείτε επίσης να ορίσετε προγραμματισμένα αντίγραφα ασφαλείας, να τα εκτελείτε καθημερινά ή ακόμη και εβδομαδιαία.

Όσον αφορά την αποκατάσταση αρχείων, ως διαχειριστής θα έχετε πρόσβαση σε όλα τα αρχεία για τα οποία έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας, ανεξάρτητα από το εάν έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας από τον υπολογιστή σας ή από κάποιον που ανήκει σε συνεργάτη. Αυτή η πρόσβαση είναι διαθέσιμη μέσω της διεπαφής ιστού.

Η ανάκτηση μπορεί επίσης να εκτελεστεί από τον υπολογιστή-πελάτη της επιφάνειας εργασίας μεταβαίνοντας στην καρτέλα “επαναφορά”.  

Μπορείτε να περιηγηθείτε ανά δέντρο αρχείων και να επαναφέρετε όλα ή μεμονωμένα αρχεία. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα φάκελο προορισμού για τις λήψεις σας, να αντικαταστήσετε τα υπάρχοντα αρχεία ή να επιλέξετε να τα μετονομάσετε εάν υπάρχει αντίγραφο. Μόλις κάνετε τις επιλογές σας, κάντε κλικ στην επιλογή “επαναφορά αρχείων” και η διαδικασία θα ξεκινήσει.

Ταχύτητα

Για να μάθουμε πόσο γρήγορα το MozyPro μπορεί να μεταφέρει αρχεία στο cloud, πραγματοποιήσαμε μερικές δοκιμές χρησιμοποιώντας έναν συμπιεσμένο φάκελο 1 GB που αποτελείται από διαφορετικούς τύπους αρχείων. Δεδομένου ότι το περιεχόμενο σημαίνει τα πάντα σε δοκιμές όπως αυτές, πρέπει να επισημανθεί ότι πραγματοποιήσαμε αυτές τις δοκιμές από την Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη μέσω σύνδεσης WiFi με ταχύτητες σύνδεσης δεδομένων 55/22 Mbps.

Δοκιμή ένα: Δοκιμή δύο: Μέσος όρος:
Μεταφόρτωση:01:08:0001:11:0001:09:30
Κατεβάστε:00:08:3000:09:1500:08:53

Ας μιλήσουμε πρώτα για τους χρόνους μεταφόρτωσης. Στα 22 Mbps, μπορούμε να υπολογίσουμε ότι η μεταφορά αρχείων θα διαρκέσει λίγο περισσότερο από επτά λεπτά. Με μέσο όρο πάνω από μία ώρα, προφανώς αυτό δεν συμβαίνει.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι ασυνήθιστο με αντίγραφα ασφαλείας για κάποιο λόγο. Γενικά, διαπιστώνουμε ότι οι χρόνοι δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο διαδίκτυο είναι πολύ πιο αργοί από εκείνους των καλύτερων παρόχων αποθήκευσης cloud. Επίσης, είχαμε ενεργοποιήσει την ιδιωτική κρυπτογράφηση, γεγονός που επιβραδύνει επίσης τα πράγματα.

Ακόμα, μια ώρα για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ενός αρχείου 1 GB είναι πολύ μεγάλη. Μέρος του προβλήματος μπορεί να είναι ότι το MozyPro δεν συμπιέζει αρχεία πριν τα στείλει στο cloud, πράγμα που σημαίνει ότι μεταφέρετε πολύ μεγαλύτερα πακέτα δεδομένων που χρειάζεστε πραγματικά.

Δεν ξεφεύγουμε από το γεγονός ότι το αρχικό αντίγραφο ασφαλείας με το MozyPro θα είναι ένα εμπόδιο, πιθανόν να χρειαστούν ημέρες ή και εβδομάδες για να μεταφερθούν όλα τα δεδομένα σας στο cloud. Στη θετική πλευρά, είναι πιο γρήγορο από το Carbonite για το Office.  

Αργή αρχική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, τα επόμενα αντίγραφα ασφαλείας θα εκτελούνται πολύ πιο γρήγορα χάρη στη χρήση αντιγραφής αρχείων σε επίπεδο μπλοκ. Με την αντιγραφή αρχείων σε επίπεδο μπλοκ, όταν αλλάζει ένα αρχείο, μόνο το δέλτα – το μέρος του αρχείου που άλλαξε – αντιγράφεται στο σύννεφο αντί να αντιγράφει ολόκληρο το αρχείο.

Οι χρόνοι λήψης ήταν καλύτεροι, αν και εξακολουθούν να είναι λίγο πιο αργοί από ό, τι θα περίμενε κανείς. Στα 55 Mbps, θα έπρεπε να είχαμε τη δυνατότητα λήψης του αρχείου σε λιγότερο από τρία λεπτά.

Το MozyPro διαθέτει ρυθμίσεις γκαζιού εάν θέλετε να τροποποιήσετε την ταχύτητα. Το εκτελέσαμε σε πλήρη χωρητικότητα, αλλά αν διαπιστώσετε ότι το αντίγραφο ασφαλείας σας επηρεάζει αρνητικά τους πόρους του συστήματος, μπορείτε να επιβραδύνετε τα πράγματα.

Ασφάλεια & Μυστικότητα

Μία από τις πιο αξιοθαύμαστες προσεγγίσεις που χρησιμοποιεί η Mozy για την ασφάλεια στο cloud είναι ότι καλεί ελέγχους τρίτων μερών για να διασφαλίσει ότι οι εγκαταστάσεις του διακομιστή είναι σε θέση να διατηρήσουν τα επιχειρηματικά δεδομένα ασφαλή. Αυτό περιλαμβάνει την ολοκλήρωση ενός ελέγχου HIPAA-HITECH SSAE 16 Type 1, τον έλεγχο SSAE 16 Type 2 και τη λήψη πιστοποίησης ISO / IEC 270001.

Η Mozy διατηρεί σκληρά κέντρα δεδομένων σε όλο τον κόσμο κατασκευασμένα για να αντέχουν σε φυσικές καταστροφές, αστοχία υλικού, επιθέσεις ιών και άλλα συμβάντα που διαφορετικά θα μπορούσαν να θέσουν τα δεδομένα σας σε κίνδυνο. Το προσωπικό ασφαλείας βρίσκεται 24 ώρες το 24ωρο και τα κέντρα δεδομένων προστατεύονται από περιμετρικές περιμέτρους, πρόσβαση μέσω ηλεκτρονικού κλειδιού και παρακολούθηση CCTV.

Τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στους διακομιστές Mozy είναι επίσης κρυπτογραφημένα. Στην πραγματικότητα, κρυπτογραφούνται πριν εγκαταλείψουν ποτέ τον υπολογιστή σας και προστατεύονται κατά τη μεταφορά με ασφαλή σύνδεση TLS. Από προεπιλογή, η Mozy διατηρεί το κλειδί κρυπτογράφησης για εσάς και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση Blowfish 448-bit. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να επιλέξετε ιδιωτική κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης, οπότε το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης αλλάζει σε κρυπτογράφηση AES 256-bit.

Το πλεονέκτημα της ιδιωτικής κρυπτογράφησης είναι ότι μειώνει την πιθανότητα πρόσβασης μη εξουσιοδοτημένων ατόμων στα αρχεία σας. Επίσης, αυτό σημαίνει ότι ο Mozy δεν θα ήταν σε θέση να μοιραστεί αναγνώσιμες εκδόσεις των αρχείων σας με την επιβολή του νόμου.

Από την άλλη πλευρά, εάν χάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, θα χάσετε την πρόσβαση στο αντίγραφο ασφαλείας σας, καθώς ο Mozy δεν θα μπορεί να τον επαναφέρει. Επιπλέον, όταν χρησιμοποιείτε ιδιωτική κρυπτογράφηση, οι προεπισκοπήσεις αρχείων και οι μικρογραφίες εικόνων δεν είναι διαθέσιμες στον Ιστό και δεν είναι δυνατή η μεταφόρτωση αρχείων από το πρόγραμμα περιήγησης ιστού για συγχρονισμό χώρου αποθήκευσης.

Τόσο το Blowfish όσο και το AES είναι ασφαλή πρωτόκολλα κρυπτογράφησης, αν και το AES είναι πιο κοινό και συνιστάται από το Εθνικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Προτύπων.

Το Mozy δεν παρέχει επιλογή για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA), η οποία αποτελεί πηγή απογοήτευσης για τους χρήστες. Το 2FA είναι ένα μέσο προστασίας από την κλοπή κωδικού πρόσβασης, που απαιτεί από τους χρήστες να χρησιμοποιούν επίσης έναν ειδικό κωδικό ασφαλείας που συνήθως αποστέλλεται στην κινητή συσκευή τους όταν συνδέονται από ένα άγνωστο μηχάνημα.

Υποστήριξη

Η υποστήριξη του MozyPro εκτελείται μέσω μιας πύλης υποστήριξης με δυνατότητα αναζήτησης, όπου θα βρείτε κατηγορίες για πράγματα όπως να ξεκινήσετε, να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας, επαναφορά, διαχείριση λογαριασμού και συγχρονισμό. Σε κάθε κατηγορία επισυνάπτονται πολλά διαφορετικά άρθρα, τα οποία θα καλύπτουν τις περισσότερες από τις βασικές ερωτήσεις σας. Τα ίδια τα άρθρα χρησιμοποιούν στιγμιότυπα οθόνης και αριθμημένα βήματα για την απλοποίηση της μαθησιακής διαδικασίας.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις που αναζητάτε στο κέντρο υποστήριξης, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον Mozy. Οι χρήστες του MozyPro έχουν πρόσβαση σε υποστήριξη μέσω τηλεφώνου, email και ζωντανής συνομιλίας. Η υποστήριξη μέσω τηλεφώνου και συνομιλίας είναι και οι δύο διαθέσιμες 24/7, κάτι που αποτελεί τεράστιο πλεονέκτημα για επιχειρηματικούς χρήστες που δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι τη Δευτέρα το πρωί για μια διόρθωση.

Δοκιμάσαμε τη ζωντανή συνομιλία και καταφέραμε να συνδεθούμε άμεσα με έναν πράκτορα, ο οποίος γρήγορα και αποτελεσματικά απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έβαλα.

Η υποστήριξη μέσω email χρησιμοποιεί ένα σύστημα έκδοσης εισιτηρίων, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε εύκολα την περίπτωσή σας. Οι χρόνοι απόκρισης διαφέρουν ανάλογα με τη σοβαρότητα της περίπτωσής σας.

Η ετυμηγορία

Οι αργές ταχύτητες του MozyPro ήταν λίγο έκπληξη, ακόμη και από την μακρινή Ταϊλάνδη και χωρίς το όφελος της συμπίεσης αρχείων. Η υπηρεσία διατηρεί πολλά κέντρα δεδομένων σε όλο τον κόσμο, οπότε περιμέναμε καλύτερα. Εάν πηγαίνετε με το MozyPro ως λύση αποκατάστασης καταστροφών, βεβαιωθείτε ότι έχετε εφαρμόσει ένα τοπικό αντίγραφο ασφαλείας για να το συμπληρώσετε.

Ωστόσο, το μεγάλο ζήτημα που εμποδίζει μια ισχυρή σύσταση για αυτήν την υπηρεσία είναι το κόστος της. Ενώ ορισμένες επιχειρήσεις αναμφίβολα δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να πληρώσουν επιπλέον για μια online υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που υποστηρίζει πολλές διαφορετικές πλατφόρμες, προσφέρει συγχρονισμό συσκευών, έχει εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών και ακολουθεί μια ισχυρή προσέγγιση για την ασφάλεια, τα έχετε όλα αυτά με το IDrive για επιχειρήσεις, επίσης, και σε ένα κλάσμα του κόστους.

Το μόνο πραγματικό πλεονέκτημα που έχει το MozyPro είναι κάπως ισχυρότερες δυνατότητες διαχείρισης και αναφοράς, εκτός από την ικανότητά του να σαρώσει και να δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας συγκεκριμένων τύπων αρχείων.

Αυτά έχουμε να πούμε στο MozyPro προς το παρόν. Θα θέλαμε να μάθουμε για τις δικές σας απόψεις και εμπειρίες με αυτήν την υπηρεσία, οπότε φροντίστε και αφήστε τις σκέψεις σας στα παρακάτω σχόλια. Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map